Wandkast op maat: vind de beste offerte!

Vergelijk 2649 meubelmakers in Vlaanderen.

 • Snel de beste prijs
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw wandkast

  U wilt een wandkast op maat laten maken, maar waar vindt u de geschikte vakman voor dit maatwerk? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare meubelmaker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele meubelmakers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele meubelmakers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2649
Meubelmakers
aangesloten
91
Opdrachten
per maand
224
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor kasten op maat in Vlaanderen

Soort kast: Boekenkast op maat

Materiaalkeuze: Melamine

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

hoogte : 2.95m
lenge : 3.16m
onderaan : +/- 5 rolladen, hoogte ongeveer 55
Offerteaanvraag uit Aartselaar

Soort kast: Wandkast op maat

Materiaalkeuze: Fineer

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Modulaire moderne wandkast.
Ongeveer 130 cm breed, kamerhoog = ongeveer 3m), minimum 50 cm diep.
Offerteaanvraag uit Kruibeke

Ervaringen van gebruikers

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be werkt samen met meer dan 90% van de professionele meubelmakers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor wandkast op maat, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele meubelmakers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven wandkast.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde meubelmakers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw wandkast en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel meubelmakers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw aanvraag zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw offerteaanvraag voor een wandkast op maat zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de meubelmakers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke meubelmaker?

Vind een geschikte meubelmaker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval meubelmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw wandkast op maat wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw wandkast garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele meubelmakers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Wandkasten op maat: uw wandkast professioneel en op maat laten maken!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw wandkast op maat éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde meubelmakers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw wandkast op maat snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele meubelmakers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte meubelmaker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom zou u kiezen voor een wandkast op maat?

Eén van de meest gebruikte toepassingen van een opbergkast op maat is de wandkast. Of u nu beschikt over een grote of een kleine slaapkamer, living, eetkamer, zolder of bureel, een wandkast op maat vult perfect en naadloos de voorziene ruimte in waarover u wilt beschikken. Zo kan u de volledige wand benutten van hoek tot hoek en van vloer tot plafond of slechts een partieel deel hiervan gebruiken. Met een wandkast op maat bepaalt u zelf de afmetingen, opbergruimtes en functionaliteiten van uw wandkast en creëert u de ideale maatkast van uw dromen. Naargelang de functie van uw wandkast op maat kunt u bij de afwerking kiezen voor massief hout, laminaat of melamine, kunt u werken met gesloten of open compartimenten of kunt u de kleur en de glansweergave aanpassen of veranderen. Volledig in overeenstemming met de stijl of de eigenheid van uw woning of werk- en leefruimte. Een wandkast op maat kan bijvoorbeeld een open combinatie zijn waarin uw TV, boeken en souveniers een prominente plaats bekleden of het kan een wandkast zijn in uw slaapkamer die volledig afgewerkt is met moderne draaideuren of schuifdeuren en die uw wand volledig benut. U kunt uw volledige wandkast op maat bovendien ook kiezen in de kleur die overeenkomt met de kleur van uw kamer. Een wandkast op maat van de muurlengte heeft ook het grote voordeel dat u niet hoeft te kuisen naast, onder of boven de kast. Aan welke kwaliteiten moet uw wandkast op maat voldoen? En bent u zeker dat uw wandkast tegemoet komt aan al uw wensen? Door vooraf even te overleggen met een meubelmaker uit uw regio, kunt u uw ideeën concretiseren en verfijnen. U kunt er alleen maar bij winnen. Vraag vrijblijvend informatie bij een erkende vakman uit uw buurt!

Mogelijke soorten materialen voor uw wandkast op maat

MDF als materiaal voor een wandkast op maat

MDF

De goedkoopste materiaalsoort om uw wandkast op maat te laten maken is MDF. MDF zijn gedroogde houtvezels die door middel van hars geperst en verbonden worden. Het voordeel MDF, naast de prijs, is dat het zeer goed te bewerken is en dat het in allerlei vormen kan gefreesd worden. MDF heeft een goede stabiliteit en door de fijne vezelstructuur versplintert het niet. Wandkasten op maat met MDF panelen zijn zeer gemakkelijk te schilderen en vooral MDF met lakdraagfolie lenen zich uitstekend om afgewerkt te worden met hoogglans of zijdeglans. Het nadeel van MDF is dat de planken onder hoog gewicht na verloop van tijd kunnen gaan doorhangen, bijvoorbeeld bij een boekenkast. Soms kunt u MDF ook combineren met massief hout of melamine. Meer informatie over wandkasten op maat in MDF kunt u hier vinden bij enkele regionale meubelmakers.

Laminaat als materiaal voor een wandkast op maat

Laminaat

Bij laminaat denken we in de eerste plaats aan vloeren met een laminaat vloer als alternatief voor een parket vloer. Maar ook bij een wandkast op maat wordt er gebruik gemaakt van laminaat. Zo kan uw wandkast op maat vervaardigd worden uit gelamineerd hout waarvoor verschillende houtsoorten zoals Grenen, Meranti, Douglas, Ceder of Lariks kunnen gebruikt worden. Laminaat is als kunststof goed bestand tegen brand en vocht omdat de buitenlaag wordt voorzien van een isolerende laag. Soms wordt laminaat daardoor ook bij buitenconstructies toegepast. Laminaat lijkt qua uiterlijk op massief hout en het heeft ook goede constructie draageigenschappen. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren en uw wandkast op maat kan een perfecte nabootsing zijn van een massieve houten wandkast. Bovendien is laminaat zeer onderhoudsvriendelijk omdat het vuil niet kan doordringen. Het nadeel van laminaat is dat het iets gevoeliger is voor krassen. Toch is laminaat een zeer goede en voordelige keuze voor uw wandkast op maat. Laat u overtuigen over de mogelijkheden van laminaat en vraag enkele offertes bij één van uw regionale meubelmakers!

Melamine als materiaal voor een wandkast op maat

Melamine

Melamine is een basisgrondstof die wordt gebruikt voor melaminehars of melamine coatings. Bij een wandkast op maat kan melamine gebruikt worden voor zowel de deurpanelen en legplanken als voor de wandafwerking. Net als laminaat is melamine een kunststoflaag die met hars wordt geperst op een MDF of spaanplaat. De dikte van melamine is dunner dan laminaat maar qua afwerking en uitzicht zien ze er eigenlijk exact hetzelfde uit. Naast een wandkast op maat wordt melamine veel gebruikt bij keukenkasten op maat of bij badkamerkasten op maat vanwege de grote toepassingsmogelijkheden op het gebied van kleur, gladheid en hoogglans. Het is zeer onderhoudsvriendelijk en het biedt een zeer moderne look. Bij een beperkt budget is de combinatie van een wandkast op maat van MDF voor de binnenruimte en melamine voor de buitenafwerking de beste oplossing. Melamine deuren kunnen zowel draaideuren, push deuren of schuifdeuren op maat zijn. U kunt hier enkele van de meubelmakers in uw regio contacteren voor meer informatie.

Massief hout als materiaal voor een wandkast op maat

Massief hout

Met massief hout kiest u voor de duurste oplossing maar tevens voor een tijdloze en duurzame oplossing voor uw wandkast op maat. De meest gebruikte houtsoort bij massieve wandkasten op maat is eik in al zijn vormen en kleuren. Maar ook beuk, noten, olmen, teak of hardhout kan gebruikt worden voor het vervaardigen van uw wandkast op maat. Massief hout kan, naargelang uw wensen, geolied gebeitst of geborsteld worden om een meer specifieker effect weer te geven. Een ander voordeel van massief hout is dat u niet gebonden bent aan diktes of bewerkingen zodat u ook allerhande reliëfmotieven kan verwerken in uw wandkast op maat. Met massief hout wordt er nauwgezet gekozen voor de mooiste stukken hout van de boom en deze zuivere materialen stralen dan ook klasse uit. De meeste professionele meubelmakers werken bewust met massief hout dat gewonnen wordt uit duurzaam bosbeheer. Stel gerust uw vraag naar meer informatie of naar een offerte aan de lokale meubelmakers uit uw regio!

Op zoek naar een professionele meubelmaker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw wandkast op maat?
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Welke factoren bepalen de prijs van een wandkast op maat?

Afmetingen

Los van de materiaalkeuze voor massief hout, MDF, laminaat of melamine, zal de grootte van uw gewenste kast op maat voor een belangrijke prijsfactor zorgen. Hoe hoger, breder of dieper uw wandkast op maat zal zijn, hoe duurder het prijskaartje. Ook de indeling, de vormgeving en het aantal compartimenten speelt mee in de prijs. Rechte gelijkvormige vakken zijn nu eenmaal gemakkelijker te vervaardigen en te plaatsen dan wandkasten op maat met ongelijke, in- of uitspringende of meer gedetailleerde vakken. De prijs zal dus vooral ook afhangen van de hoeveel materiaal er nodig is om uw wandkast op maat te maken. Maar met de juiste afmetingen zet u wel de eerste stap voor een juiste prijsberekening door de meubelmaker en kunt u daarna de andere invullingen met elkaar vergelijken.

Materiaalkeuze

Ook de materiaalkeuze zal zeker meespelen bij de prijsberekening van uw wandkast op maat. Alhoewel sommige materiaalprijzen vergelijkbaar zijn, gaan we er toch vanuit dat MDF en melamine, of een combinatie hiervan, goedkoper zullen zijn dan bijvoorbeeld laminaat of massief hout. Bij massief hout heb je dan weer het soort hout dat doorslaggevend zal zijn voor de prijs. Een massief grenen wandkast op maat zal aanzienlijk goedkoper zijn dan een wandkast in Franse eik. Ook de afwerking van het materiaal zal de prijs van een wandkast mee bepalen. Vooral bij meer decoratieve wandkasten op maat kunnen de bijkomende materialen zoals glas, metaal, inox of spiegels de prijs opdrijven. Indien u kiest voor kwaliteit en duurzaamheid dan zal dit zich ook weerspiegelen in de prijs. De prijzen van de verschillende materialen voor uw wandkast op maat kunt u hier aanvragen bij een erkende meubelmaker bij u in de regio of buurt.

Indeling

Niet alleen de afmetingen en de materiaalkeuze zijn prijsbepalend maar ook de indeling van uw wandkast op maat. Het spreekt voor zich dat een recht op recht maatmeubel met een aantal gelijke deelvakken veel minder werk, materiaal en precisie vraagt dan een volledige uitgewerkte wandkast op maat waarbij er talloze gedetailleerde opbergruimtes, legplanken, lades, schuifdeuren of andere speciale voorzieningen aanwezig moeten zijn. Hoe meer afwijkend of origineler uw indeling zal zijn, hoe hoger de kostprijs van uw wandkast op maat zal zijn. Het komt er dus op aan om uw indeling van uw wandkast op maat zo functioneel en prijsbewust mogelijk te plannen of te laten ontwerpen door uw meubelmaker. Maar de meeste erkende meubelmakers kunnen u met een digitaal tekenprogramma of een 3D weergave, een perfecte simulatie geven van de prijs indien u uw indeling van uw wandkast op maat op enkele punten aanpast. Ga dus niet te overhaast te werk en laat u goed inlichten door uw lokale meubelmaker die u hierbij graag zal helpen!

Op zoek naar een professionele meubelmaker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw wandkast op maat?
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor wandkast op maat?

Hoe wordt de prijs voor wandkast op maat bepaald?

Wanneer u wandkast op maat laat maken dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw wandkast op maat, en anderzijds is er de arbeidskost van de meubelmaker(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele meubelmakers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-60 per uur.

Kasten op maat

Soort maatkast
Gemiddelde prijs
Wandkast
€ 1500 - € 6000
Inbouwkast
€ 1500 - € 4000
Halkast
€ 400 - € 3000
Buffetkast
€ 800 - € 4500
TV kast
€ 350 - € 3000
Dressing
€ 700 - € 6000
Kledingkast
€ 500 - € 4500
Schuifdeurkast
€ 1000 - € 4500
Op zoek naar een professionele meubelmaker uit uw regio om de prijs voor uw wandkast op maat te ontdekken?
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2649 meubelmakers in uw regio!

Vind de beste offerte voor uw Kasten op maat

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...