NIEUW DAK PLAATSEN IN Leuven

Bereik tot 286 dakwerkers rond Leuven.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw dakwerken

  U wilt een nieuw dak laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw dak? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is rond Leuven, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers rond Leuven verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2632
DAKWERKERS
210
Opdrachten
per maand
235
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken rond Leuven

Soort werken: Dak nieuw aanleggen

Type dak: Hellend dak

Type woning: Garage

Projectbeschrijving:

Dak garage is aan vervanging toe.
Golfplaten te vervangen door andere bedekking.
Offerteaanvraag uit Lovenjoel

Soort werken: Dakraam plaatsen

Type dak: Hellend dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Vervangen van bestaande dakvenster
Offerteaanvraag uit Overijse

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Leuven. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het plaatsen van een nieuw dak, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in de regio Leuven en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven dakwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit Leuven. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw dakrenovatie en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers rond Leuven. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke dakwerker in de regio Leuven?

Vind een geschikte dakwerker in de buurt van Leuven

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het plaatsen van een nieuw dak wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit Leuven. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Nieuw dak Leuven: uw dak professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het plaatsen van een nieuw dak éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers rond Leuven u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw nieuw dak snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit Leuven... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte dakwerker in Leuven door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke werken bij het plaatsen van een nieuw dak rond Leuven?

Een nieuw dak plaatsen is een ingrijpende onderneming die best nauwkeurig en doordacht wordt uitgevoerd. Zowel bij een nieuwbouw als bij dakrenovaties vormt uw dak één van de belangrijkste onderdelen voor de bescherming en de lange levensduur van uw woning. Bij een nieuwbouw spreken we dan over een volledig nieuw dak met een dakconstructie, dakisolatie, dakbedekking, onderdak, dampscherm en dakgoten. Bij een bestaande woning kunnen de dakwerken voor een nieuw dak volledig of gedeeltelijk uitgevoerd worden naargelang de noodzaak. De plaatsing van een volledig nieuw dak is een groot project en deze dakwerken kunnen dan ook enkele dagen tot weken in beslag nemen naargelang de weersomstandigheden. Een goede inschatting van de dakwerken zoals het soort dak, de dakbedekking, de dakafmetingen, de  materiaalkeuze en de samenstelling van uw dakstructuur, zijn hierbij bepalende factoren. Een professionele dakwerker zal uw gewenste dakwerken inschatten en bepalen hoeveel tijd hij nodig heeft om uw dakwerken uit te voeren. Uiteraard speelt de prijs van uw dakwerken ook een voorname factor. Door enkele professionele dakwerkers uit de regio Leuven te contacteren kunt u vrijblijvende offertes vergelijken en kijken welke dakwerker de juiste prijs-kwaliteit kan leveren op het door u gewenste tijdstip!

nieuwe dakconstructie plaatsen in @city

Nieuwe dakconstructie

Wanneer u toe bent aan een volledige nieuwe dakconstructie, kunnen we dit best catalogeren als een quasi nieuw dak. Uw dakstructuur moet immers volledig ontmanteld worden en terug opgebouwd worden. Dit zijn dus ingrijpende dakwerken waarbij u in het beste geval wel de dakpannen kunt recupereren wanneer ze nog in goede staat zijn. Een vervanging van de dakconstructie kan meerder oorzaken hebben. Zo kunnen uw houten balken, door eerdere constructiefouten, beginnen door te buigen en vormen ze een gevaar voor instorting. Ook kunnen uw houten gordingen of muurplaten door lekkages beschadigd zijn door het vocht, waardoor ze gaan rotten. Een andere mogelijkheid is dat uw hout is aangetast door houtrot waardoor het zijn draageigenschappen verliest. Indien u er tijdig bij bent volstaat het soms om enkele gordingen of om de muurplaat te vervangen zonder dat u gans uw dakconstructie moet vernieuwen. Maar vaak zijn het al complexere ingrepen waarbij het toch noodzakelijk is om deels uw dak te laten vernieuwen of door het plaatsen van een volledig nieuw dak door een professionele dakwerker. Het is dan ook belangrijk dat, wanneer u merkt dat er problemen zijn met uw dakconstructie, u zo snel mogelijk een ervaren dakwerker consulteert voor een inschatting van de mogelijke dakwerken. Een professionele dakwerker zal hierbij ook de oorzakelijke problemen vaststellen en ze mee herstellen. Op die manier voorkomt hij wederkerende boosdoeners en beschikt u terug over een gegarandeerde gezonde dakstructuur. Wenst u meer te weten over de mogelijkheden voor een nieuwe dakconstructie of een nieuw dak? Neem contact op met de ervaren dakwerkers in Leuven voor enkele vrijblijvende offertes!

dakisolatie plaatsen op een hellend dak in @city

Dakisolatie hellend dak

Vele daken moeten vernieuwd worden omwille van de strengere wetgeving inzake het milieu en de verhoogde isolatienormen. Elk dak moet daarbij voorzien worden van een goede dakisolatie die binnen de normen valt van de Vlaamse regering die van kracht gaan vanaf 2020. Een goede dakisolatie is dan ook belangrijk. De meeste warmte van uw huis ontsnapt immers via uw dak en een goede isolatie van uw dak levert dan ook meteen een grote besparing op. Voor hellende daken zijn er twee manieren om uw dak te laten isoleren. De eerste manier is om uw dak te laten isoleren aan de binnenzijde. De belangrijkste voorwaarde voor een dakisolatie aan de binnenzijde is dat u beschikt over een goed waterdicht onderdak. Het onderdak zal het vocht en de regen tegenhouden en ook een groot deel van de koude of warmte reeds opvangen. Een binnenisolatie wordt meestal tussen de keepers aangebracht. De keuze voor glaswol, rockwool, isolatieplaten, gespoten dakisolatie of natuurlijke isolatiematerialen, kunt u best bespreken met een ervaren dakwerker want de isolatiewaarden van deze materialen kunnen sterk verschillen. Een afsluitend dampscherm dat tegen uw isolatie komt, is tevens onontbeerlijk om uw isolatie te beschermen tegen het condensvocht van uw woning. Een hellend dak kan ook langs buiten geïsoleerd worden door uw dakwerker en bij deze dakwerken spreken we dan over een sarkingdak. Bij een sarkingdak legt de dakwerker de dakisolatieplaten doorlopend aan op de kepers waardoor de kans op koudebruggen minimaal is. Daarna wordt het onderdak vervolledigd met een waterdichte en dampdoorlatende folie. Een sarkingdak heeft als voordeel dat uw houten draagconstructie van uw dak beschermd is tegen het vocht en de temperatuurschommelingen hetgeen uw dak een langere levensduur meegeeft. Bovendien hoeft u uw leefruimte binnen niet te demonteren. Het prijskaartje van een sarkingdak is redelijk stevig maar u krijgt er wel een snelle plaatsing van een duurzame dakisolatie en dakconstructie voor terug. Voor alle informatie over dakwerken voor het isoleren van hellende daken, kunt u hier vrijblijvend de vele ervaren dakwerkers uit Leuven of onmiddellijke omgeving contacteren!

dakisolatie plaatsen op een plat dak in @city

Dakisolatie plat dak

Algemeen genomen wordt een plat dak bij voorkeur niet van binnenuit geïsoleerd omdat de dakconstructie dan meer onderhevig is aan de verschillende temperatuursveranderingen. Hierdoor kan de dakbedekking na verloop van tijd beginnen scheuren, uitzetten of krimpen. De voorkeur van de dakwerker, bij isolatie dakwerken voor een plat dak, zal dan ook eerder gaan naar een dakisolatie langs buiten. Deze dakopbouw voor een plat dak  met een buitenisolatie wordt dan een warm dak genoemd. Meestal gebruikt men voor een plat dak XPS of PIR isolatieplaten. XPS isolatiepanelen, die bestaan uit geëxtrudeerd polystyreen, hebben een grote druksterkte en een dichte celstructuur. PIR dakisolatieplaten bestaan uit polyisocyanuraat, een soort thermohardende plastic, maar toch is het geen milieuvervuilende stof. PIR dakisolatieplaten hebben een verbeterde dimensionale stabiliteit waardoor ze een zeer goede druksterkte en isolatiewaarde hebben. Voor de dakbedekking kunt u kiezen voor APP of SBS bitumen of voor het elastische EPDM rubber. Dakwerken die werken met een isolatie langs buiten, beschermen uw dakconstructie tegen de directe weersinvloeden van buitenaf waardoor uw plat dak kan rekenen op een langere levensgarantie. Voor meer informatie over buiten dakisolaties en hun prijzen kunt u hier vrijblijvend de vele erkende dakwerkers in Leuven contacteren!

nieuw onderdak plaatsen in @city

Nieuw onderdak

Indien uw dakstructuur nog intact en onbeschadigd is, kunt u vrij snel een nieuw onderdak plaatsen.  Een nieuw onderdak kan u daarbij vele voordelen opleveren. Met nieuw onderdak beschermt u niet alleen de structuur van uw dak maar houdt u ook het vocht en de koude buiten uw huis. Tegenwoordig zijn de materialen van de onderdaken sterk verbeterd en ze bieden dan ook een langere levensduur aan voor uw dak. Indien u beschikt over een isolatie tussen uw dakstructuur zal het onderdak ervoor zorgen dat uw dakconstructie en uw isolatie afgeschermd worden van de externe weersinvloeden zoals zonnehitte, regen, hagel, sneeuw of wind. Een onderdak vormt als het ware uw tweede dakbedekking onder uw pannen, rieten of leien dak. Maar een onderdak kan ook gecombineerd worden met een isolatie bovenop de keepers van uw dakconstructie. Bij deze dakwerken worden er XPS of PIR  isolatieplaten voorzien in uw onderdak en zijn ze een onderdeel van een meerlagige samenstelling die zowel vocht, neerslag, koude en hitte tegenhouden. Een betere bescherming kunt u uw dak niet geven! Door de isolatieplaten, de waterdichte folie en het dampscherm, biedt uw onderdak een betrouwbare en duurzame basis voor gans uw dak en voor de eventuele bijkomende dakwerken. Wenst u meer te weten over de mogelijke dakwerken voor een nieuw onderdak? Via offertesonline.be kunt u de erkende dakwerkers uit Leuven contacteren voor vragen, adviezen en prijsoffertes!

nieuwe dakbedekking leggen in @city

Nieuwe dakbedekking leggen

Geen enkele dakbedekking heeft een eindig leven en ondanks dat sommige daken ettelijke decennia kunnen meegaan, is het soms nodig om uw dakbedekking te vernieuwen. Afhankelijk van uw bestaand hellend of plat dak kan het hierbij gaan over een dakpannen dakbedekking, een rieten, leien, tegelpannen, metalen, bitumen of EPDM dakbedekking. Ook voor een nieuw dak bij een nieuwbouw zal de keuze voor de dakbedekking mee bepalend zijn op het vlak van duurzaamheid, bescherming, uitstraling, woonstijl, onderhoud en levensduur. Bij de hellende daken vormen de keramische of betonnen dakpannen nog altijd de meest gebruikte dakbedekking bij dakwerken. De bekendste dakpannen zijn de Koramic dakpannen, de Wienerberger dakpannen en de Pottelberg dakpannen. Dakpannen kunnen een vlakke of golvende vorm hebben en een geglazuurde of matte afwerking hebben. Bij meer klassieke, landelijke of stijlrijke woningen komen leien en tegelpannen meer op de voorgrond. Met een leien dakbedekking kiest u  voor duurzame betrouwbaarheid maar het zal u wel aanzienlijk meer kosten dan een dakpannen dakbedekking. Voor wie het iets natuurlijker en milieubewuster wil, kan een rieten dak of een groendak wel de oplossing zijn. Rieten daken hebben nog steeds een authentieke uitstraling en klasse en ze geven uw woning een aangenaam landelijk uitzicht. Groendaken zitten dan weer in de lift als een bewust energiezuinige en ecologische dakbedekking. Met een Extensieve groendak op uw hellend dak of plat dak creëert u een groene oase op uw woning en bij een plat dak kunt u met een intensief groendak zelfs van een volwaardige tuinbeleving genieten. Bovendien bieden groendaken een goede isolatie aan uw woning en hebben ze een lange levensduur. Wenst u meer informatie over de verschillende dakwerken voor uw nieuw dak of wilt u een nieuwe dakbedekking voor uw nieuwe woning? Contacteer hier de regionale dakwerkers rond Leuven voor enkele gratis offertes en ontwerpen!

Nieuw overzetdak in @city

Overzetdak

Wanneer uw dakconstructie nog stevig genoeg is en uw dakbedekking vlak en stabiel is, is het plaatsen van een volledig nieuw dak niet altijd nodig. Met een overzetdak kunt u een nieuw dak laten plaatsen over uw oude dakbedekking. Met het plaatsen van een overzetdak over uw bestaand dak, behoudt u grotendeels uw bestaand dak waardoor u kunt besparen op uw uitgaven. Een overzetdak, of dak over dak, wordt vooral toegepast op dakbedekking van een leien, bitumen of shingels, maar het kan ook op andere daken indien de pannen worden verwijderd. De belangrijkste voorwaarde is dat de constructie van het dak intact is en niet is aangetast door houtrot, vocht of schimmels. Is er asbest aanwezig is in de bedekking van het dak, dan is een overzetdak ook niet aangeraden omdat het asbest zou kunnen vrijkomen bij de verankering van het nieuw dak. Een overzetdak wordt zoals een klassiek zadeldak geplaatst op een stabiele raster van tengel -en panlatten. Het licht metalen nieuw dak wordt daarna door de dakwerker bevestigd bovenop uw bestaande dakconstructie. Door het plaatsen van een nieuw dak is uw woning weer beschermd tegen alle weersomstandigheden en hoeft u uw bestaande dak niet af te breken. Een overzetdak kan op een zeer korte tijd worden aangebracht en de bestaande kamers onder het dak, blijven onaangeroerd. Wenst u het dak bijkomend te isoleren, dan kan dit ook. De dakwerker brengt dan eerst de isolatieplaten aan op uw bestaande dakconstructie, waarna hij het overzetdak zal plaatsen bovenop de isolatie. Met het isoleren van een bestaand dak langs de buitenzijde, kunt u tot 30 procent besparen op uw energiefactuur en verlaagt u tevens de EPC-waarde van uw woning.

Op zoek naar een dakwerker in Leuven om een vrijblijvende offerte te maken voor uw nieuw dak?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Meest voorkomende daken

zadeldak in @city

Zadeldak

Het meest voorkomende hellend dak is het zadeldak. Een zadeldak bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste dakschilden die in de nok tegen elkaar komen. Omwille van de vrij eenvoudige constructie is het zadeldak koploper in de traditionele bouw in België en Nederland. Het dak heeft een zeer goede afwatering en het is goed bestand tegen de wind. Een zadeldak wordt opgebouwd met een dakconstructie van spanten, gordingen, muurplaten en een dakbeschot. Hierop wordt dan het onderdak en de eventuele dakisolatie geplaatst (Sarkingdak) waarna de dakwerker de tengellatten en panlatten zal aanbrengen. Als laatste onderdeel van de dakwerken worden dan de dakpannen gelegd en wordt de nok afgewerkt met de nokvorsten. Moderne zadeldaken worden tegenwoordig ook opgebouwd met zelfdragende dakelementen die van de goot tot de nok lopen en die reeds voorzien zijn van isolatieplaten, dampscherm en onderdak. Een afgeleide van het zadeldak is het asymmetrisch zadeldak waarbij de zijdelingse dakschilden niet van dezelfde lengte zijn. Zadeldaken kunnen ook een rieten, leien, EPDM of andere dakbedekking hebben. Voor meer informatie over dakwerken voor een zadeldak, kunt u hier onze regionale dakwerkers uit Leuven contacteren voor verdere offertes en adviezen!

schilddak in @city

Schilddak

Een schilddak is een aangepast zadeldak en het bedekt, door de twee trapeziumvormige schilden aan de lange zijden en de twee driehoekige schilden aan de korte zijden, volledig uw dak. Door de omkaderende dakvorm is het schilddak aerodynamisch en is het, samen met het piramidedak, het best bestand tegen alle weersomstandigheden. Het schilddak heeft ruime overstekken waarin de volledig doorlopende dakgoot wordt bevestigd. Op die manier is er een goede opvang van het regenwater dat via de afvoerbuizen wordt weggevoerd. Schilddaken worden vaak aangetroffen op het platteland omwille van hun weerbestendige eigenschappen. Door de constructie van het dak biedt een schilddak vaak ook een volwaardige zolder die als leefruimte kan worden gebruikt. Dakwerken voor een schilddak hebben meestal dakpannen als dakbedekking waarbij er ook halfronde nokvorsten worden gebruikt voor de hoeken van het schilddak. Ook rieten daken hebben vaak een schilddak als dakopbouw. Voor verdere inlichtingen over een schilddak verwijzen we u graag door naar de professionele dakwerkers in Leuven!

lessenaarsdak in @city

Lessenaarsdak

In tegenstelling tot de andere hellende daken, heeft een lessenaarsdak maar één hellend dakschild of dakvlak. Het lessenaarsdak is dan ook één van de meest eenvoudigste dakwerken waarbij de dakwerker juist een minimale hellingsgraad nodig heeft van vijftien procent. De bouwmuren bij een lessenaarsdak worden hiervoor in verschillende hoogtes gemetseld waarop het dakbeschot en de gordingen worden verankerd. Naargelang de hellingsgraad kan het dak bedekt worden met een dakbedekking van leien, golfplaten of dakpannen. Een dak met een lessenaarsdak heeft maar één dakgoot nodig om het regenwater af te voeren. Een lessenaarsdak treft men vaak aan bij vrijstaande woningen maar het wordt ook zeer vaak toegepast bij tuinhuizen, blokhutten en carports. Voor meer info kunt u vrijblijvend contact opnemen met de ervaren dakwerkers uit Leuven! Ze zullen u graag van dienst zijn.

plat dak in @city

Plat dak

Een plat dak heeft een licht hellende horizontale dakopbouw met een voldoende afwatering. Is de hellingsgraad groter dan vijftien procent dan spreken we over een lessenaarsdak. De dakwerken voor een plat dak voorzien bijna altijd een isolatie bovenop de dakconstructie waarbij het dak wordt afgewerkt met een waterdichte dakbedekking. Men noemt deze dakopbouw een warm dak waarbij de dakisolatie bovenop de dakconstructie komt te liggen. Doordat de isolatie langs buiten wordt aangebracht, is er veel minder kans op scheuren of barsten omwille van de temperatuursveranderingen. Hierdoor kan uw plat dak rekenen op een langere levensgarantie. Dankzij de verbeterde bitumen (roofing) dakbedekking en de intrede van het hoogwaardige EPDM (synthetisch rubber folie) zitten platte daken bij moderne bouwconstructies weer in de lift. Voor de voor- en nadelen van een plat dak tegenover een hellend dak, verwijzen we u graag door naar onze ervaren dakwerkers in de omgeving van Leuven. Ze zullen u vrijblijvend voorzien van adviezen en prijsoffertes!

Op zoek naar een dakwerker in Leuven om een vrijblijvende offerte te maken voor uw nieuw dak?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten dakbedekking voor een hellend dak

dakpannen als dakbedekking in @city

Dakpannen

Nog steeds vormen dakpannen de populairste dakbedekking bij hellende daken in Nederland en België. Dakpannen hebben een natuurlijke uitstraling en ze geven uw dak een duurzame dakbedekking mee. De variatie aan dakpannen is zeer groot en de dakpannen kunnen in verschillende maten, vormen en kleuren verkregen worden. Zo bestaan er keramische dakpannen, betonnen dakpannen, Koramic dakpannen, Pottelberg dakpannen, kunststof dakpannen en tegelpannen. Afhankelijk van uw woningstijl en uw voorkeur kunt u een vlakke dakpan op uw dak laten leggen of een gegolfde dakpan laten leggen door uw dakwerker. Dakwerken die worden uitgevoerd met een dakpannen dakbedekking zijn bovendien goedkoper dan een dakbedekking met leien of riet. Met een keuze voor een dakpannen dakbedekking kiest u voor een betrouwbare, decoratieve en eigentijdse invulling. Wenst u meer informatie over dakpannen leggen of over dakrenovaties met dakpannen? Via offertesonline.be kunt u gratis de professionele dakwerkers in Leuven contacteren. Ze zullen u graag voorzien van vrijblijvende offertes!

leien als dakbedekking in @city

Leien

Een leien dakbedekking is niet zo goedkoop als een dakbedekking met dakpannen omdat de prijzen voor natuurleien een stuk hoger liggen. Maar leien bieden daartegenover vele andere voordelen. Natuurleien hebben uitzonderlijke duurzame eigenschappen waardoor ze een nagenoeg onbeperkte levensduur hebben. Door hun slijtvastheid bieden ze dan ook zeer goede bescherming tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Een leien dak straalt ook klasse en authenticiteit uit. Een iets goedkoper alternatief is om uw dakwerken te laten uitvoeren met kunststof leien. Er bestaan vele kunststof leien die met een verweerde patina het uitzicht van natuurleien nagenoeg evenaren. Een leien dakbedekking vraagt iets meer vakkundigheid van uw dakwerker maar leien dakwerken kunnen op de meest complexe en verticale daken zonder problemen uitgevoerd worden waardoor er meer plaats onder uw dak kan gewonnen worden. Interesse in leien dakwerken? Contacteer gratis de vele erkende dakwerkers rond Leuven voor enkele vergelijkende offertes!

rieten dak dakbedekking in @city

Rieten dak

Van oudsher wordt riet al gebruikt als dakbedekking en voor lange tijd was dit ook de goedkoopste dakbedekking. Doorheen de jaren werd het riet echter schaarser en duurder en werd het bij de meeste dakwerken vervangen door dakpannen. Nochtans straalt een rieten dak nog altijd een klassevolle natuurlijke look uit en sinds kort zien we het riet terug meer opduiken bij dakwerken. Vele mensen ontdekken terug de charmes van een rieten dak of kiezen om milieubewuste redenen voor een natuurlijke dakbedekking. Zeker sinds er, naast het traditioneel open rieten dak, ook moderne rieten daken worden gebouwd met een waterdicht onderdak en bijkomende isolaties op of onder de dakconstructie. Daarmee komen de rieten dakwerken ook tegemoet aan de strenge ecologische en ergonomische wetgeving en wordt de ambachtelijke uitstraling gekoppeld aan de moderne evolutie. Zowel bij landelijke, klassieke of moderne woningen geeft u uw woning met een rieten dak een esthetische en natuurlijke meerwaarde. Een goed onderhouden rieten dak heeft een levensduur van ongeveer veertig jaar. Wenst u bijkomende informatie over dakwerken met een rieten dakbedekking? Neem dan hier contact op met de gediplomeerde rietdekkers en dakwerkers uit Leuven voor offertes en adviezen!

extensief groendak als dakbedekking in @city

Extensieve groendaken

De meest in het oog springende dakwerken van de jongste jaren zijn de extensieve groendaken die vooral in Nederland als paddenstoelen uit de grond rijzen. Bij deze vorm van dakwerken wordt het hellend dak bedekt met een groene en/of kleurrijke vegetatie. Het extensief groendak wordt daarbij bekleed met een stabiele ecologische begroeiing waardoor er een mos-, kruiden-, gras- of sedumdak ontstaat. Bij een sedum dak bestaat de dakbedekking uit een begroeiing van kleine vetplantjes die in verschillende kleuren kunnen voorkomen. Sedum kan ook gecombineerd worden met mossen omdat ze beiden weinig onderhoud nodig hebben. Maar ook kruiden, met een sedum basis, en grassen kunnen als dakbedekking voorzien worden in deze milieubewuste dakwerken. Omdat een extensief groendak niet beloopbaar is, bieden de meeste dakconstructies meestal voldoende draagkracht. Een controle van die draagkracht door een bouwkundige is daarbij wel verplicht maar verder hoeft u geen extra vergunningen aan te vragen. Een extensief groendak biedt een goede bescherming aan uw dak, het bevordert het klimaat en het heeft een lange levensgarantie. Voor meer informatie over extensieve groene dakwerken verwijzen we u graag door naar onze gespecialiseerde dakwerkers in de buurt van Leuven voor vrijblijvende offertes of vragen!

dak over dak plaatsen in @city

Dak over dak

Wanneer u niet wilt breken of wanneer uw dragende dakstructuur nog goed is, kunt u overwegen om uw dakrenovatie te beperken tot een dak over dak bedekking. Bij deze dakwerken wordt er boven uw oude dakbedekking een nieuw dak geplaatst zonder dat uw oude dakconstructie wordt ontmanteld. Het nieuw dak dat is samengesteld uit hoogwaardig verzinkt staal, wordt door de dakwerker bovenop uw bestaand dak gemonteerd. Qua finishing touch kunt hierbij kiezen voor een gladde of korrelige dakafwerking. Bij deze dakwerken gebruikt de dakwerker lichte en niet-poreuze materialen waardoor uw dak zeer sterk en vochtbestendig is. Een dak over dak constructie weerstaat de hevigste stormen en de levensduur van deze dakwerken overstijgen de meeste andere dakbedekkingen. De dak over dak dakwerken worden zeer snel en zonder veel ongemak uitgevoerd en ze bieden de oplossing voor een dakvernieuwing zonder breekwerken. Ideaal wanneer u uw ingerichte zolder wenst te behouden. Voor meer info over deze dakwerken kunt u hier enkele regionale dakwerkers rond Leuven contacteren!

metalen dakbedekking in @city

Metalen dakbedekking

Over het algemeen worden metalen dakwerken aangetroffen bij garages, loodsen, schuren, carports of recreatiewoningen maar af en toe vindt u een metalen dakbedekking ook terug bij zeer moderne of futuristische particuliere woningen. Metalen daken kunnen bestaan uit zinken, aluminium of metalen platen. Ook een dakbedekking met metalen dakpannen, in een vlakke of golvende variant, is mogelijk. Sommige dakpannen van metaal of zink kunnen zelfs het uitzicht hebben van natuurleien. Voor een optimale bescherming van uw dak kunnen de metalen dakwerken door de dakwerker uitgevoerd worden met bijkomende isolatiematerialen, een onderdak en/of een beschermende anti-corrosielaag. Indien u benieuwd bent naar de mogelijkheden van een metalen dakbedekking, kunt u contact opnemen met enkele gespecialiseerde dakwerkers in Leuven. Zo kunt u hun realisaties ontdekken en komt u alles te weten over de voor- en nadelen van een metalen dakbedekking!

shingles als dakbedekking in @city

Overige dakbedekkingen

Voor kleinere dakwerken die worden toegepast op tuinhuizen, carports, loodsen of opslagplaatsen bestaan er naast de klassieke dakbedekkingen vaak goedkopere en veel gebruikte alternatieve dakbedekkingen. Onder andere shingles worden vaak gebruikt als dakbedekking en ze hebben een bitumen basis die is verweven met glasvezels voor een betere waterdichting. Bitumenleien lijken dan weer  qua uitzicht wat meer op de natuurleien en ze worden vaak toegepast op lichte dakconstructies. Maar ook golfplaten van kunststof of vezelcement bieden goede alternatieven voor uw kleinere dakwerken. Ook het elastische en zeer sterke EPDM kunt u perfect gebruiken voor uw bijgebouwen of tuinhuizen. Ontdek het ruime aanbod van de goedkope alternatieve dakbedekkingen bij dakwerkers uit de regio Leuven!

Mogelijke soorten dakbedekking voor een plat dak

bitumen dakbedekking in @city

Bitumen of roofing

Voor platte daken blijft een bitumen of roofing dakbedekking nog steeds een vaste waarde voor de bouwwereld in België en Nederland. Bitumen bestaat uit aardolie dat vermengd is met glasvezel of polyester. Voor dakwerken zijn er twee bitumen varianten op de markt. Enerzijds hebben we het APP-gemodificeerd bitumen op basis van plastomeren en anderzijds hebben we het SBS-gemodificeerd bitumen met een toevoeging van elastomeren. Beide bitumen hebben hun specifieke eigenschappen. Een APP-bitumen heeft thermoplastische eigenschappen waardoor het soepel en elastisch is. Tegenover de vroegere roofing is het beter bestand tegen temperatuurschommelingen en biedt het ook een goede bescherming tegen UV-stralen. Een SBS-bitumen dakbedekking is nog elastischer en het heeft, door zijn zeer grote hechtkracht, een nog betere waterdichtheid. Doordat SBS-bitumen minder bestand is tegen UV-stralen wordt de dakbedekking steeds voorzien van een ballastlaag van grind of leisteen. Bij bitumen dakwerken worden de bitumen rollen gebrand of verlijmd op uw dak. Het aanbrengen van de roofing vraagt wel enige ervaring en de verhitting van de bitumen rollen dient zorgvuldig te worden uitgevoerd om brandgevaar te voorkomen. Een bitumen dakbedekking voor uw plat dak heeft een levensduur van dertig jaar. Voor meer informatie over bitumen dakwerken brengen we u graag in contact met de gespecialiseerde dakwerkers uit Leuven voor offertes en adviezen!

EPDM dakbedekking in @city

EPDM dakbedekking

Jarenlang was een  bitumen dakbedekking de voor de hand liggende dakbedekking bij dakwerken voor platte daken. Maar sinds de komst van de EPDM dakbedekking hebben ze toch een groot deel van het marktsegment moeten delen. Tegenwoordig worden vele platte daken met de waterdichte  rubbersoort die in een folie door de dakwerker op het dak wordt aangebracht. EPDM, voluit Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is een samenstelling van synthetische elastomeren die worden vermengd met zwavel en roet. Hierdoor bezit het EPDM rubber zeer elastische eigenschappen, tot 400%, en kan het temperaturen aan van -35 tot + 120° aan. Een EPDM dakbedekking kan dan ook de meest extreme weersomstandigheden aan. Een EPDM dakbedekking is scheurvrij, niet onderhevig aan krimp- of uitzetspanningen en zo goed als onderhoudsvrij. Bovendien is het EPDM folie dat in één stuk en zonder naden wordt gelegd, ook beloopbaar en UV-bestendig. Dakwerken die zijn uitgevoerd met een EPDM dakbedekking bieden een levensduur aan van vijftig jaar. Alhoewel EPDM iets duurder is dan bitumen, is het uw investering meer dan waard. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend enkele ervaren dakwerkers uit regio Leuven contacteren voor meer informatie, adviezen of offertes!

groendak als dakbedekking in @city

Groendaken

In tegenstelling tot een hellend dak kunnen er op een plat dak zowel extensieve als intensieve groendaken worden geplaatst door uw dakwerker. Groendaken zijn vegetatiedaken met een flora begroeiing en ze kunnen als extensief groendak een decoratieve element toevoegen aan uw dakbedekking of als intensief groendak een stukje tuin creëren op uw woning. Een groendak is dan ook een ecologische en milieubewuste dakbedekking. Voor dakwerken bij extensieve groendaken gaat het meestal over een sedum, mos, gras of kruiden dakbedekking. Deze groendaken zijn niet beloopbaar en een goede gecontroleerde dakconstructie volstaat meestal om de vegetatielaag te ondersteunen. Bij intensieve tuin groendaken moet uw dakstructuur wel verstevigd worden en moet u een vergunning aanvragen. Deze complexe dakwerken laat u dan ook best door een gespecialiseerde dakwerker uitvoeren. Groendaken bieden een zeer goede isolatie en bescherming aan wanneer ze correct en meerlagig worden opgebouwd. Mits een goed en regelmatig onderhoud, overstijgt de levensduur de vijftig jaar. Mogelijk biedt uw stad of gemeente ook premies of subsidies aan voor uw groendak. Interesse in een extensief of intensief groendak? Via offertesonline.be kunt u de verschillende professionele dakwerkers voor groendaken in Leuven contacteren. Ze zullen u graag voorzien van vrijblijvende offertes zodat u de vele mogelijkheden voor een groendak kunt vergelijken!

Gemiddelde kostprijs nieuw dak rond Leuven

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het plaatsen van een nieuw dak BEPAALD?

Wanneer u een nieuw dak laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden bij het plaatsen van een nieuw dak, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost voor een nieuw dak gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers rond Leuven.

prijs dakwerken

Prijzen nieuw dak plaatsen

Soort dak
Prijs per m²
Volledig nieuw dak
Vanaf € 160
Nieuw onderdak
€ 60 - 80
Buiten isolatie: Sarkingdak
€ 35 - 60
Buiten isolatie plat dak
€ 50 - 80
Bitumen/roofing dak
€ 40 - 55
Bitumen/roofing rol
€ 40 - 60 per rol
Keramische dakpannen
€ 30 - 55
Betonnen dakpannen
€ 25 - 40
Tegelpannen
€ 85 - 100
Leien dak
€ 70 - 120
EPDM dak
€ 30 - 75
Rieten dak
€ 85 - 100
Zinken dak
€ 70 - 110
extensief groendak
€ 30 - 75
Intensief groendak
€ 120 - 200
Overzetdak
€ 50 - 60

premies & subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de dakwerken prijzen fors lager kunnen uitkomen. De Vlaamse regering probeert zich in te zetten voor het milieu en een goed geïsoleerd dak draagt daar uiteraard aan bij. We raden u daarom aan om u te verdiepen in de volgende premies:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse renovatiepremie
 • De premie voor dakisolatie
 • De premie voor groendaken
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Vind een geschikte dakwerker in Leuven door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
286 dakwerkers rond Leuven!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...