EPDM dak plaatsen in Herentals

Bereik tot 385 dakwerkers rond Herentals.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw dakwerken

  U wilt een EPDM dak laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw dakwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in de regio Herentals, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit Herentals verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2490
Dakwerkers
283
Opdrachten
per maand
284
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken regio Herentals

Soort dakwerken: Dak reparatie

Type dak: Punt dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

herstellen van vorsten
Offerteaanvraag uit Vosselaar

Soort dakwerken: Dak nieuw aanleggen

Type dak: Plat dak

Type woning: Halfopen bebouwing

Projectbeschrijving:

Plat dak volledig vernieuwen met lichtstraat in.
Offerteaanvraag uit Schoten

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele bedrijven in de regio Herentals. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Herentals en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit de regio Herentals. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven uit de regio Herentals.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit de regio Herentals. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke dakwerker in de regio Herentals?

Vind een geschikte dakwerker in de buurt van Herentals

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw EPDM dak wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakwerken garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit de regio Herentals. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

EPDM dak in Herentals: uw EPDM dak professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw EPDM dak éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit de omgeving van Herentals u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw EPDM dak snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit de omgeving van Herentals... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte dakwerker in Herentals door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de voordelen van een EPDM dak?

EPDM heeft zich qua dakbedekking op korte tijd opgewerkt als de onbetwiste vervanger van roofing. Daar waar er vroeger voornamelijk roofing of bitumen werd gebruikt als dakbedekking voor platte daken, gebruikt men nu in de meeste gevallen EPDM als dakbedekking. EPDM heeft die positie dan ook verworven dankzij de vele voordelen die het kan aanbieden. EPDM, voluit Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is een waterdichte rubbersoort die is samengesteld uit synthetische elastomeren die worden vermengd met zwavel en roet. Hierdoor bezit het EPDM rubber zeer elastische eigenschappen, tot 400%, en kan het temperaturen aan van -35 tot + 120° aan. EPDM is dan ook bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden waardoor de EPDM dakbedekking scheurvrij is en niet onderhevig is aan krimp- of uitzetspanningen. Een EPDM dak is ook UV- en ozon bestendig en het wordt niet aangetast door zuren en zouten zoals bijvoorbeeld zure regen. Het EPDM rubber is ook bestand tegen wortelvorming waardoor het de ideale dakbedekking is voor groene daken. De EPDM folie is daarnaast ook nog beloopbaar waardoor u zonder problemen op uw dak kunt voor het onderhouden van uw dakgoten en afvoerbuizen. Door al deze uitzonderlijke eigenschappen krijgt een EPDM dak een duurzame levensgarantie mee van vijftig jaar. EPDM kan zeer gemakkelijk door een professionele dakwerker geplaatst worden op alle platte daken maar ook op andere daken. Bovendien kan de dakwerker in de meeste gevallen het EPDM plaatsen over bestaande dakbedekkingen. Kortom, een EPDM dak biedt alleen maar voordelen en vele mensen zullen EPDM kopen omdat het geen noemenswaardige nadelen heeft. Het iets duurdere prijskaartje van een EPDM dak wordt immers ruimschoots gecompenseerd door de vele voordelen van EPDM. Indien u kiest voor duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid dan kiest u voor een EPDM dakbedekking. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend enkele gediplomeerde dakwerkers uit de regio Herentals contacteren voor offertes en adviezen!

De voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM of roofing?

Jarenlang was een bitumen dakbedekking, beter bekend als roofing, de standaard dakbedekking bij platte daken. Een plat dak bedekken zonder roofing leek haast niet mogelijk en overal zag je dakwerkers op platte daken in de weer met hun branders bij het aanbrengen van de bitumen rollen. Maar met de komst van de elastische EPDM folies heeft roofing de fakkel moeten overdragen als populairste dakbedekking. De snelle opmars van EPDM daken is dan ook niet moeilijk te verklaren: op zowat alle vlakken scoort het EPDM beter dan een roofing dakbedekking. EPDM heeft een veel langere levensduur, het is beloopbaar, ozon- en UV-bestendig, heeft geen onderhoud nodig en de EPDM naden zijn even sterk als de rest van de dakbedekking. Dankzij de enorme elasticiteit van EPDM heeft een EPDM dak alleen maar voordelen en eigenlijk geen nadelen. Natuurlijk blijft een plat dak met roofing nog een zeer geschikte dakbedekking maar in tegenstelling tot een EPDM dak heeft het ook nadelen. Roofing heeft een gemiddelde levensduur van vijfentwintig jaar terwijl je bij een EPDM dakbedekking kunt rekenen op een levensduur van vijftig jaar. Roofing moet in meerdere lagen aangebracht worden en daarbij zijn de naden van de roofing overlappingen altijd een verzwakking voor eventuele lekken. Een plat dak van roofing moet ook regelmatig onderhouden worden maar dit is niet altijd zo handig als u weet dat u best zo min mogelijk op uw roofing loopt om schade te vermijden. Bovendien blijven platte daken met roofing gevoelig voor UV-stralen. Hoewel de EPDM prijs hoger ligt dan de prijs van roofing, heeft u veel minder EPDM folie nodig om uw dak te kunnen bedekken. Door de grote duurzame levensduur van EPDM wordt uw EPDM dak dan ook een investering die al snel een hoger rendement oplevert. Bent u overtuigd van de vele voordelen van een EPDM dakbedekking? Vraag hier vrijblijvend enkele vergelijkende offertes aan bij de vele professionele dakwerkers uit de buurt van Herentals!

Kiezen tussen EPDM of Roofing

Hoe wordt een EPDM dakbedekking geplaatst

Een EPDM dakbedekking kan op drie manieren aangebracht worden. De EPDM folie kan verlijmd worden met EPDM lijm of met een zelfklevende EPDM, het kan los gelegd worden met een bovenlaag van grind of het kan via een mechanisch systeem verankerd worden op uw dak. Welke methode u ook verkiest, eerst zult u er voor moeten zorgen dat de ondergrond volledig stof- en vuilvrij is. De dakwerker zal daarna de rol EPDM folie uitrollen en deze dertig minuten laten rusten. Voor de oppervlakte van het plat dak zal de dakwerker meestal EPDM lijm gebruiken. De ondergrond van uw dak moet wel vatbaar zijn voor de lijm en sommige isolatieplaten dienen soms nog een kleefbare bovenlaag te krijgen voor een goede hechting. De folie wordt dan ontrold op het dak gelegd en tot in de helft teruggeplooid. Vervolgens wordt de EPDM lijm aangebracht op de EPDM folie en op uw plat dak. De ervaren dakwerker zal de lijm dan eerst vijf minuten laten drogen en zal dan het EPDM folie langzaam afrollen. Met een zachte borstel en een speciale roller wordt de folie dan uitgeveegd en aangerold. Ook de dakranden worden met een speciale EPDM lijm of met een zelfklevende folie aangebracht. De lijm voor de opzetranden is meestal wel direct klevend en er kunnen dus geen verbeteringen meer aangebracht worden. De dakwerker zorgt er steeds voor dat de EPDM folie goed wordt aangedrukt in de kim en op de randen en hoeken. De hoeken worden meestal gevouwd zonder te snijden maar u kunt de hoeken ook met op maat gemaakte EPDM stukken laten afwerken. Ook de openingen voor de afvoerbuizen worden zorgvuldig uitgesneden en nadat de vergaarbak is geplaatst, worden de overgangen verder afgewerkt met EPDM folie. Bij een dakbedekking met een bovenliggende ballastlaag van grind of van tegels wordt de EPDM folie los gelegd en via de dakranden vastgezet. De folie kan ook mechanisch, via een onder of bovenbevestiging, aangebracht worden met behulp van kleefranden of schroef rozetten.

Een ervaren dakwerker zal uw EPDM dakbedekking steeds met de grootste zorg afwerken en alle noodzakelijke naden extra behandelen en beschermen. Voor meer informatie over de plaatsing van een EPDM dak kunt u hier enkele van onze professionele dakwerkers in Herentals contacteren!

EPDM dakbedekking plaatsen
Bent u op zoek naar een professionele dakwerker in Herentals om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe ziet de opbouw van een plat dak eruit?

EPDM dak opbouw - Warm dak

Warm dak

Bij een dakisolatie voor platte daken zal de voorkeur altijd gaan naar een dakisolatie langs buiten. Men spreekt dan over een warm dak waarbij de dakisolatie bovenop de dakconstructie komt te liggen. Voor deze dakisolatie gebruikt men meestal XPS of PIR dakisolatieplaten omwille van hun goede dragende eigenschappen. De afwerkingslaag met een EPDM folie komt dan over de dakisolatie. Doordat de isolatie langs buiten wordt aangebracht, is er veel minder kans op scheuren of barsten omwille van de temperatuursveranderingen waardoor uw plat dak kan rekenen op een langere levensgarantie. In combinatie met het elastische en duurzame EPDM krijgt uw plat dak zo de best mogelijke bescherming. De opbouw van een warm dak begint met het aanbrengen van een, al dan niet zelfklevend, dampscherm bovenop de OSB platen. Het is wel belangrijk dat het dampscherm aan de opkanten boven de isolatie komt. Daarna worden de isolatieplaten aangebracht door middel van lijm of een mechanisch systeem. Op sommige isolatiepanelen kan er rechtstreeks EPDM folie gelijmd worden, is dit niet het geval dan moet er nog een tussenlaag geplaatst worden. Tenslotte zal de dakwerker het dak afwerken met de EPDM dakbedekking en alle details mooi afwerken. Met een warm dak zorgt de isolatie onder de EPDM voor een goede bescherming en worden zowel het dak als de ruimte eronder mee opgewarmd. Interesse in een warm dak met een EPDM dakbedekking? Contacteer onze ervaren dakwerkers uit Herentals voor gratis adviezen en offertes!

EPDM dak opbouw - Koud dak

Koud dak

Bij een koud dak wordt de isolatie niet op de dragende dakconstructie geplaatst maar eronder. Hierdoor wordt het dak zelf niet geïsoleerd omdat de draagconstructie zich bevindt aan de koude zijde van de isolatie. Het spreekt voor zich dat dit niet ideaal is want op die manier is uw dak onderhevig aan temperatuurschommelingen en condens waarbij de constructie kan uitzetten of krimpen. Doordat het vocht ook nog eens vrij spel heeft op het hout van uw plat dak, riskeert u een snellere aantasting van schimmels en bacteriën aan uw hout waardoor het gaat rotten. De dampremmende laag van een koud dak wordt ook vaak beschadigd door de elektrische leidingen. Bij moderne woningen of bij renovaties wordt een koud dak dan ook zo goed als niet meer toegepast. Vaak treft men een koud plat dak nog wel aan bij oudere woningen. Wilt u hier uw plat dak renoveren dan kunt u, zonder dat u uw koud dak hoeft af te breken, perfect een nieuw warm EPDM dak laten plaatsen bovenop uw bestaande dakisolatie op voorwaarde dat er binnen geen condensatieproblemen aanwezig zijn. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor EPDM renovaties van koude daken kunt u hier vrijblijvend uw regionale dakwerkers contacteren.

EPDM dak opbouw - Omgekeerd dak

Omgekeerd dak

Bij de meeste platte daken zal er bij een renovatie of een nieuwbouw gekozen worden voor een warm dak. Er bestaat echter nog een andere vorm van een warm dak waarbij de isolatie wordt aangebracht op de bestaande dakbedekking. De isolatielaag komt zo op de waterkerende laag te liggen. We spreken hier dan van een omgekeerd dak. Omdat de isolatieplaten bovenop uw dak komen te liggen, moeten ze nog voorzien worden van een beschermende ballastlaag. Meestal zal de dakwerker XPS (geëxtrudeerd polystyreen hardschuim) isolatieplaten gebruiken omdat ze bestendig zijn tegen het externe vocht. Aangezien het dampscherm en de dakbedekking samenvallen, is er weinig gevaar voor inwendige condensatie problemen. Het is belangrijk bij een omgekeerd dak dat de dakbedekking niet beschadigd is en dat het dak het gewicht van de ballastlaag kan dragen. Een goede afwatering is ook noodzakelijk opdat er geen blijvende vochtophoping is in de isolatiepanelen want anders worden de isolatiewaarden op termijn ontoereikend. Met een omgekeerd plat dak isoleert u minder goed dan met een EPDM warm plat dak maar omdat er geen nieuwe dakbedekking hoeft gelegd te worden, is een omgekeerd dak een stuk goedkoper. Meer info over omgekeerde daken kunt u bekomen bij enkele deskundige dakwerkers uit de omgeving rond Herentals. Ze zullen u vrijblijvend voorzien van advies en offertes!

Bent u op zoek naar een professionele dakwerker in Herentals om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

EPDM dak isoleren

Een EPDM dak kan gecombineerd worden met vele isolatiematerialen. Meestal zal de dakwerker gebruik maken van isolatieplaten. De meest gekende en gebruikte dakisolatieplaten voor een EPDM dak zijn PIR dakisolatieplaten, EPS dakisolatieplaten, XPS dakisolatieplaten en PUR dakisolatieplaten. De EPS isolatieplaten kennen we beter als piepschuim of isomo en ze zijn vervaardigd van geëxpandeerd polystyreen. Deze isolatieplaten zijn zeer licht en goed verwerkbaar als dakisolatie onder een EPDM dakbedekking. Een betere variant van de EPS dakisolatieplaten zijn de XPS isolatieplaten die bestaan uit geëxtrudeerd polystyreen en die een grotere druksterkte en een dichte celstructuur hebben. Hierdoor zijn deze isolatieplaten ook beter bestand tegen vocht en isoleren ze ook beter. De beste dakisolatieplaten zijn echter de PUR en PIR isolatieplaten. PUR isolatieplaten zijn vervaardigd uit polyurethaan en ze bieden een zeer goede isolatie aan voor uw EPDM dak. Door deze goede isolatie eigenschappen kunnen er minder dikke platen door de dakwerker gebruikt worden indien nodig. Ook kunnen deze PUR dakisolatieplaten nog verder worden aangevuld door PUR schuim om zo alle spleten en kantjes te dichten. PIR dakisolatieplaten beschikken ook over uitstekende isolatiewaarden en op het gebied van brandwering scoren ze beter dan de andere dakisolatieplaten. Deze dakisolatieplaten hebben een verbeterde dimensionale stabiliteit waardoor hun druksterkte en isolatiewaarde veel beter is. Op die manier kunt u zonder problemen rondlopen op uw EPDM dak. Een dakisolatie met PIR platen is niet de goedkoopste oplossing maar het bespaart u wel veel geld op uw energiefactuur. Neem gerust contact op met onze gediplomeerde dakwerkers in Herentals voor verdere offertes, adviezen of vragen. Ze zullen u graag van dienst zijn!

EPDM dak isoleren
Bent u op zoek naar een professionele dakwerker in Herentals om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde kostprijs van een EPDM dak

Hoe wordt de prijs voor een EPDM dak bepaald?

Wanneer u EPDM dakbedekking laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw EPDM dak, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost voor uw EPDM dak gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit de regio Herentals.

prijs dakwerken

EPDM dak prijzen

Soort dakwerken
Gemiddelde prijs
EPDM dak
€ 30 - € 75 per m²
EPDM rol
€ 10 - € 15 per m²
Warm plat dak
€ 70 - € 120 per m²
Koud plat dak
€ 25 - € 40 per m²
Omgekeerd plat dak
€ 40 - € 55 per m²
Isolatieplaten EPS
€ 15 - € 20 per m²
Isolatieplaten XPS
€ 20 - € 25 per m²
Isolatieplaten PUR
€ 20 - € 28 per m²
Isolatieplaten PIR
€ 25 - € 35 per m²
Bent u op zoek naar een professionele dakwerker in Herentals om de prijs voor uw EPDM dak te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
385 dakwerkers rond Herentals!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...