Dakkapel laten plaatsen

Bereik tot 2577 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor het plaatsen van uw dakkapel

  U wilt een dakkapel laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw dakkapel? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2577
DAKWERKERS
241
Opdrachten
per maand
311
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort werken: Dak reparatie

Type dak: Punt dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

De oversteken van het dak aan het huis en aan de garage zijn versleten en moeten vervangen worden
Offerteaanvraag uit Meldert

Soort werken: Dak vervangen

Type dak: Zadel dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Dakrenovatie,verwijderen roofingoversteek plaatsen van dakgoten in zink.
Offerteaanvraag uit Holsbeek

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het plaatsen van een dakkapel, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven dakwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw dakkapel en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke dakwerker?

Vind een geschikte dakwerker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het plaatsen van uw dakkapel wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Uw dakkapel professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het plaatsen van uw dakkapel éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte dakwerker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de voordelen van een dakkapel?

voordelen plaatsen van een dakkapel

Bij de meeste bouwplannen zul je zelden dakkapellen aantreffen omdat de woningen zodanig efficiënt worden ontworpen dat er geen rekening wordt gehouden met een eventuele latere aanpassing of een ruimte uitbreiding. Jonge mensen, die op zoek gaan naar een nieuwbouw woning, prijzen zich al gelukkig dat ze, met de steeds hoger stijgende vastgoedprijs, nog een woning kunnen bouwen. Het merendeel van de dakkapellen zijn dan ook terug te vinden bij de verbouwingen en de woningrenovaties. Vaak gaat het om zolders of om beschikbare ruimtes onder een hellend dak die niet of slechts gedeeltelijk worden ingevuld als leefruimte. Door een dakkapel te plaatsen, kunt u van deze ondergewaardeerde ruimte toch een volwaardige leefruimte maken. Met een dakkapel creëert u niet alleen een grotere nuttige oppervlakte onder uw dak maar door de aanwezige dakramen in uw dakkapel verlicht u ook op een natuurlijke manier uw hoogste vertrekken. Een bijkomend voordeel is dat uw loopruimte niet beperkt wordt door de schuine wanden van uw dak. Een professionele dakwerker kan uw dakkapel plaatsen op uw bestaand dak en uw dakkapel volledig afgewerkt integreren. Dankzij de gewonnen ruimte en lichtinval kunt u met uw nieuwe leefzolder alle kanten uit. De invulling van deze ruimte, door er een extra slaapkamer, werkruimte, hobbykamer, studeerkamer of speelruimte van te maken, ligt daarbij volledig open. Hierdoor biedt een dakkapel, in tegenstelling tot een dakraam, veel meer voordelen. Het plaatsen van dakkapel  kan op twee manieren uitgevoerd worden. Uw dakwerker een prefab dakkapel plaatsen of een volledige op maat gemaakte dakkapel plaatsen. Het voordeel van een prefab dakkapel is dat het op één dag kan geplaatst worden terwijl er voor een op maat geplaatste dakkapel meerdere dagen nodig zijn. Ook op het vlak van materialen heeft u verschillende keuzes. Zo kunnen uw dakkapellen, dakramen en kozijnen uitgevoerd worden in hout, kunststof of polyester. Met een dakkapel verruimt u niet alleen uw woning maar geeft u uw woning ook een mooie meerwaarde. Via offertesonline.be komt u alles te weten over dakkapellen, kozijnen en dakramen. Onze professionele regionale dakwerkers bieden graag hun diensten aan en ze kunnen u vrijblijvende interessante en kwaliteitsvolle offertes aanbieden!

Dakkapel op maat of prefab dakkapel?

traditionele op maat gemaakte dakkapel plaatsen

Traditionele op maat gemaakte dakkapel

De keuze voor een op maat gemaakte dakkapel is een bewuste keuze of een keuze die vasthangt aan bepalende factoren. Zo kunt u bij een op maat gemaakte houten dakkapel  immers kiezen voor dezelfde houtsoort die werd gebruikt bij de kozijnen van uw andere ramen en deuren waardoor u de stijl van uw woning eerbiedigt. Vooral bij landelijke of klassieke woningen zullen traditionele houten dakkapellen de voorkeur genieten. Maar ook kunststof dakkapellen met een houtnerf imitatie komen hiervoor perfect in aanmerking. Een andere factor voor een op maat gemaakte dakkapel zijn natuurlijk de gewenste afmetingen. Daar waar u met een prefab dakkapel gebonden bent aan vaste standaard afmetingen, heeft u met een traditionele dakkapel alle vrijheid om extra aanpassingen en toevoegingen te laten uitvoeren. Een nokverhogende dakkapel, een dwarse dakkapel of een decoratieve dakkapel met siermotieven? Met een op maat gemaakte dakkapel kunt u alle richtingen uit. Een houten dakkapel plaatsen kost daarbij vaak minder dan het plaatsen van een kunststof dakkapel. Een houten dakkapel kunt u bovendien gemakkelijk overschilderen en herstellen. Het voordeel van een op maat gemaakte kunststof dakkapel is dan weer dat het zo goed als onderhoudsvrij is wat u op termijn een besparing zal opleveren. De termijnen om een op maat gemaakte dakkapel te plaatsen nemen doorgaans enkele dagen tot een week in beslag. Omdat uw dakkapel ter plaatse wordt vervaardigd, komt het prijskaartje iets duurder uit dan een prefab dakkapel. Specifieke wensen of aanpassingen voor uw dakkapel, kozijnen of dakopbouw kunnen deze prijs bijkomend beïnvloeden. Wenst u meer te weten over het plaatsen van een traditionele dakkapel? Neem dan hier gratis contact op met de erkende dakwerkers uit uw regio voor offertes en/of adviezen!

prefab dakkapel plaatsen

Prefab dakkapel

De snelste en goedkoopste manier om een dakkapel te plaatsen is door middel van een prefab dakkapel. Een prefab dakkapel wordt geproduceerd en gemonteerd in de werkplaats en daarna in zijn geheel getransporteerd naar uw woning. De kant-en-klare dakkapellen zijn zeer snel door uw dakwerker te plaatsen en ze worden op één dag gemonteerd en afgewerkt. Op het vlak van materiaal en afwerking zijn er geen kwaliteitsverschillen tussen een traditionele dakkapel of een prefab dakkapel. Vaak wordt er bij prefab dakkapellen gebruik gemaakt van lichtere materialen zodat de constructie geschikt is voor alle daken. Dakramen, lood- en zinkslabben, dakbedekking en boeiboorden zitten reeds vervat in de uitvoering zodat het geheel met een kraan rechtstreeks op uw schuin dak kan worden aangebracht. De keuze voor een kunststof dakkapel of voor een prefab dakkapel van polyester liggen daarom meer voor de hand maar ook houten prefab dakkapellen bezitten een ruim deel van het marktsegment. Prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende standaard maten en afmetingen zodat u op voorhand kunt berekenen welke dakkapel het best kan ingepast worden in uw dakopbouw. Uw professionele dakwerker zal hierbij de gepaste opening in uw dak vrijmaken waarna hij uw prefab dakkapel op uw dak zal plaatsen. De afwerking wordt daarna met de grootste zorg uitgevoerd zodat uw dakkapel perfect aansluit op uw dakstructuur en er een waterdichte afsluiting is. Voor meer informatie over een prefab dakkapel verwijzen we u graag door naar de vele ervaren dakwerkers uit uw regio!

Op zoek naar een dakwerker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakkapel?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke materialen in een dakkapel?

materialen voor kozijnen in een dakkapel

Mogelijke materialen voor kozijnen in een dakkapel?

De meeste dakkapellen worden gemaakt uit hout en kunststof. Voor de kozijnen worden vaak dezelfde materiaalsoorten gebruikt maar daarnaast kunt u uw kozijnen ook verkrijgen in aluminium. Alhoewel voor een dakkapel vaak identiek materiaal wordt gebruikt, kan de materiaalkeuze voor uw kozijnen dus toch verschillend zijn. Bij de meeste prefab dakkapellen zijn deze materiaalsoorten op voorhand dan ook al gedefinieerd alhoewel hier ook nog aanpassingen voor uw kozijnen mogelijk zijn. Voor traditionele op maat gemaakte dakkapellen staat de materiaalkeuze voor uw kozijnen volledig vrij. Bijkomend kunnen uw kozijnen ook nog verschillende functies en toepassingen hebben. Zo bestaan er naast de gewone standaard vaste kozijnen nog de draaikiep kozijnen, de openslaande kozijnen, de kozijnen voor stolpramen en de kozijnen voor de zijwangen. Bij landelijke woningen bieden houten kozijnen een zeer mooie natuurlijke uitstraling en ze kunnen in dezelfde uitvoering geplaatst worden als uw overige raamkozijnen. Indien u liever kiest voor onderhoudsvrije raamkozijnen dan zijn kunststof kozijnen mogelijk een beter oplossing. Kunststof kozijnen worden vooral bij moderne woningen toegepast en de kozijnen zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Tegenwoordig worden de meeste dakkapellen grotendeels uit kunststof vervaardigd omdat het materiaal geen nazorg vraagt. Maar er zijn ook mensen die liever aluminium kozijnen willen in hun dakkapel. Aluminium is licht en sterk en aluminium kozijnen hebben goede draagkrachtige eigenschappen. Het nadeel van aluminium kozijnen is dat ze niet rechtstreeks in aanraking mogen komen andere corrosieve metalen. Bij grote overspanningen en/of raampartijen geven aluminium kozijnen wel de beste garanties voor uw dakkapel. Voor meer inlichtingen over alle voor- en nadelen van de mogelijke materialen voor uw dakkapel kozijnen, kunt u hier contact opnemen met enkele professionele dakwerkers uit uw buurt of regio!

materialen voor dakkapel

Andere materialen voor uw dakkapel

Naast uw kozijnen en uw ramen vormen de zijwangen het grootste onderdeel van uw dakkapel buitengedeelte. Deze zijwangen staan meestal haaks op uw dakhelling en ze zijn dan ook sterk blootgesteld aan zon, regen, wind, hagel, sneeuw, warmte en koude. Het is dus zeer belangrijk dat het gekozen materiaal weerbestendig is en tegen een stootje kan. Bij een houten dakkapel wordt dan ook gekozen voor hardhout in de zijwangen. Hardhout heeft een mooie natuurlijke look en gaat lang mee maar het moet wel regelmatig verzorgd en onderhouden worden. Na verloop van tijd kan het hout lichtjes verkleuren maar dit hoeft niet altijd een nadeel te zijn. Ook kunststof wordt zeer veel gebruikt voor de bekleding van de zijwangen. Kunststof heeft, buiten het jaarlijks reinigen, geen verder onderhoud nodig en het geeft uw dakkapel een frisse en moderne uitstraling. Wenst u toch een natuurlijke uitstraling behouden voor uw dakkapel dan kunt u uw zijwangen voorzien van een kunststof bekleding met een houten nerfstructuur. Polyester wordt, zeker bij prefab dakkapellen ook vaak gebruikt omwille van de isolerende en sterke eigenschappen. Een polyester dakkapel wordt meestal uit één stuk vervaardigd waardoor er bijna geen naden aanwezig zijn. Hierdoor biedt het een goede bescherming tegen lekkages. Polyester dakkapellen hebben doorgaans een levensduur van vijftig jaar en ze worden meestal geleverd met een garantie van vijftien jaar. Voor de dakbedekking van uw dakkapel wordt er meestal EPDM gebruikt. EPDM is een zeer sterke elastische rubberfolie die gebruikt wordt bij platte daken en die sedert enkele jaren het populaire roofing grotendeels heeft vervangen. Bij dakkapellen zonder plat dak blijven de gebruikelijke materialen zoals dakpannen, leien of riet van toepassing. Voor meer informatie over de mogelijke materialen voor uw dakkapel, verwijzen we u graag door naar onze ervaren dakwerkers uit uw regio! Ze zullen u graag verder helpen!

Is er voor het plaatsen van een dakkapel een vergunning nodig?

bouwvergunning voor het plaatsen van een dakkapel

Indien een dakkapel wilt laten plaatsen, kunt u best  langs uw gemeente of stad gaan om u te informeren wat er toegestaan is. Voor sommige uitvoeringen heeft u voor uw dakkapel geen vergunning nodig maar dit is geen vaste regel. Sommige gebieden of gemeentes hebben ook bepaalde regels die zijn vastgelegd in bouwbesluiten. Deze bouwbesluiten kunnen zeer strikt zijn en ze bepalen onder andere uw bouwhoogte, raamhoogte, bouwoppervlakte of toegestane renovaties. Vaak heeft dit te maken met de veiligheid, gezondheid en het comfort van uw bouwconstructie waarbij uw verbouwingen moeten voldoen aan de ecologische en economische wetten. Indien u toch een bouwvergunning nodig heeft dan moet u rekenen op een bijkomende meerprijs van zo’n 200 à 600 euro. Indien u een regionale dakwerker onder de arm neemt, kan die u op voorhand informeren over de gebruikelijke vergunningen voor dakkapellen in uw gemeente. U kan er heel wat tijd mee uitsparen. Via offertesonline.be kunt u enkele regionale dakwerkers contacteren voor adviezen en/of offertes!

Gemiddelde kostprijs plaatsen dakkapel

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het plaatsen van een dakkapel BEPAALD?

Wanneer u een dakkapel laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw dakkapel, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost voor het plaatsen van uw dakkapel gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit uw regio.

prijs dakwerken

Prijzen dakkapel plaatsen

Dakkapel 2,5 m breed
Prijs
Houten dakkapel
vanaf € 3000
Kunststof dakkapel
vanaf € 4000
Polyester dakkapel
vanaf € 4300
Totale renovatie
vanaf € 3600
Renovatie dakbedekking
vanaf € 700
Renovatie lood- of zinkslabben
vanaf € 600
Renovatie boorden
vanaf € 900

Premies & subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de dakwerken prijzen fors lager kunnen uitkomen. De Vlaamse regering probeert zich in te zetten voor het milieu en een goed geïsoleerd dak draagt daar uiteraard aan bij. We raden u daarom aan om u te verdiepen in de volgende premies:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse renovatiepremie
 • De premie voor dakisolatie
 • De premie voor groendaken
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Op zoek naar een dakwerker uit uw regio om de prijs voor uw dakkapel te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2577 dakwerkers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...