DAKKAPEL PLAATSEN

Bereik tot 2843 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het plaatsen van een dakkapel?

  Je een dakkapel plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je dakkapel? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag voor het plaatsen van een dakkapel, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte voor je dakkapel toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2843
DAKWERKERS
113
Opdrachten
per maand
217
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort werken: Dak reparatie

Type dak: Plat dak

Type woning: Halfopen bebouwing

Projectbeschrijving:

Beste, na waterschade bij de buren aan het plat dak van de dakkapel wil ook ik ons deel van dit dak (ong.6m²) laten vervangen echter bijkomend plaatsen van isolatie en vervangen van de pvc boorden
Offerteaanvraag uit Aalst

Soort werken: Dakkapel plaatsen

Type dak: Hellend dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

We willen aan de voorzijde een dakkappel van 4a5 meter en een aan de linkerzijde van 7a8meter plaatsen.
Offerteaanvraag uit Maasmecheklen

Vind een geschikte dakwerker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het plaatsen van je dakkapel wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit jouw regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Je dakkapel professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor het plaatsen van een dakkapel éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde bedrijven uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit je omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele bedrijven voor dakwerken in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het plaatsen van een dakkapel, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele dakwerkers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven dakwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van je dakkapel en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk je dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte dakwerker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de voordelen van een dakkapel?

plaatsen van een dakkapel

Bij de meeste bouwplannen zal je zelden dakkapellen aantreffen omdat de woningen zodanig efficiënt worden ontworpen dat er geen rekening wordt gehouden met een eventuele latere aanpassing of een ruimte uitbreiding. Jonge mensen, die op zoek gaan naar een nieuwbouw woning, prijzen zich al gelukkig dat ze, met de steeds hoger stijgende vastgoedprijs, nog een woning kunnen bouwen. Het merendeel van de dakkapellen zijn dan ook bij de meeste mensen terug te vinden bij verbouwingen en woningrenovaties. Vaak gaat het om zolders of om beschikbare ruimtes onder een hellend dak die niet of slechts gedeeltelijk worden ingevuld als leefruimte. Met een dakkapel op maat gemaakt, kun je van deze ondergewaardeerde ruimte toch een volwaardige leefruimte maken. Met een nieuwe dakkapel creëer je niet alleen een grotere nuttige oppervlakte onder je dak, maar door de aanwezige dakramen in je dakkapel verlicht je ook op een natuurlijke manier je hoogste vertrekken. Een bijkomend voordeel is dat je ruimte niet beperkt wordt door de schuine wanden van jouw dak. Een dakkapel kan door een professionele dakwerker binnen 1 dag geplaatst zijn waarbij je dakkapel volledig is afgewerkt. Dankzij de gewonnen ruimte en lichtinval, kun je met je nieuwe dakkapel alle kanten uit. De invulling van deze zolder ruimte, door er een extra slaapkamer, werkruimte, hobbykamer, studeerkamer of speelruimte van te maken, ligt daarbij volledig open. Hierdoor biedt een dakkapel, in tegenstelling tot een dakraam, veel meer voordelen. Het plaatsen van dakkapel  kan op twee manieren uitgevoerd worden. Jouw dakwerker kan een prefab dakkapel plaatsen of een volledige dakkapel op maat plaatsen. Het voordeel van een prefab dakkapel is dat het binnen 1 dag geplaatst wordt terwijl er voor een dakkapel, op maat gemaakt, meerdere dagen nodig zijn. Ook op het vlak afwerking heb je een grote keuze voor verschillende materialen. Zo kan je dakkapel, dakraam en kozijnen uitgevoerd worden in hout, kunststof of polyester. Met een dakkapel verruim je niet alleen jouw woning maar geef je je woning ook een grote mooie meerwaarde. Via offertesonline.be kun je, volledig vrijblijvend, enkele offertes aanvragen bij de erkende dakwerkers uit je regio. 

Dakkapel op maat of prefab dakkapel?

dakkapel op maat

DAKKAPEL OP MAAT GEMAAKT

Een dakkapel op maat is een bewuste keuze die vasthangt aan bepalende factoren. Zo kun je bij een houten dakkapel op maat immers kiezen voor dezelfde houtsoort die werd gebruikt voor de constructie van je raam -en deurkozijnen waardoor je de stijl van jouw woning eerbiedigt. Vooral bij landelijke of klassieke woningen geniet een traditionele houten dakkapel op maat de voorkeur. Maar ook een kunststof dakkapel met een houtnerf imitatie komt hiervoor perfect in aanmerking. Een andere factor voor een op maat gemaakte dakkapel, zijn natuurlijk de gewenste afmetingen. Daar waar je met een prefab model gebonden bent aan vaste standaard constructie, heb je met een traditionele dakkapel alle vrijheid om extra ruimte en aanpassingen uit te voeren dankzij de plaatsing van maatwerk. Een nok verhogende dakkapel, een dwarse dakkapel of een decoratieve dakkapel met siermotieven plaatsen? Een op maat gemaakte dakkapel laat je alle vrijheid en je kiest zelf hoe jouw nieuwe dakkapel geplaatst wordt. Een houten dakkapel plaatsen kost vaak minder dan het plaatsen van een kunststof dakkapel. Bij een houten afwerking van je dakkapel kun je naderhand je dakkapel ook gemakkelijk overschilderen en herstellen. Het voordeel van een op maat gemaakte kunststof dakkapel is dan weer dat het zo goed als onderhoudsvrij is, wat je op termijn een besparing gaat opleveren. De termijnen om een op maat gemaakte dakkapel te plaatsen, nemen doorgaans enkele dagen tot een week in beslag. Omdat je dakkapel ter plekke wordt gemaakt, zijn de prijzen iets duurder dan voor een prefab dakkapel. Specifieke wensen of aanpassingen voor je dakkapel, kozijnen of dakconstructie kunnen deze prijzen bijkomend beïnvloeden. Wens je meer te weten over het plaatsen van een traditionele dakkapel? Neem dan hier gratis contact op met de erkende dakwerkers uit jouw regio voor offertes en/of adviezen!

prefab model dakkapel

PREFAB DAKKAPEL

Wil je snel een dakkapel plaatsen dan is een prefab dakkapel de aangewezen optie. Prefab dakkapellen worden geproduceerd en gemonteerd in de werkplaats of fabriek en daarna wordt het prefab model in zijn geheel getransporteerd naar je woning. Een kant-en-klaar prefab model kan hierdoor zeer snel door jouw dakwerker geplaatst worden en ter plekke  op 1 dag in elkaar gezet en afgewerkt worden. Op het vlak van de verschillende materialen en de afwerking zijn er geen grote verschillen tussen een traditionele nieuwe dakkapel of een prefab dakkapel. Vaak wordt er bij prefab dakkapellen wel gebruik gemaakt van lichtere materialen zodat de constructie geschikt is voor alle daken. Het dakraam, lood- en zinkslabben, dakbedekking en boeiboorden zitten reeds vervat in de uitvoering, zodat het geheel met een kraan rechtstreeks op je schuin dak kan worden aangebracht. De keuze voor een kunststof dakkapel of voor een prefab dakkapel van polyester ligt daarom meer voor de hand, maar ook houten prefab dakkapellen bezitten een ruim deel van het marktsegment. Prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende standaard maten en afmetingen zodat je best op voorhand berekent hoeveel ruimte er nodig is voor de plaatsing van jouw dakkapel. De professionele dakwerker zal hierbij het maatwerk van je dakconstructie voorbereiden waarna hij de prefab dakkapel op je dak zal plaatsen. De afwerking wordt daarna met de beste zorgen uitgevoerd zodat je dakkapel perfect aansluit op jouw dakstructuur en er een waterdichte afsluiting is. Voor meer informatie over een prefab dakkapel verwijzen we je graag door naar de vele ervaren vakmannen uit je regio!

Op zoek naar een dakwerker uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je dakkapel?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke materialen in een dakkapel

Kozijnen dakkapel

MOGELIJKE MATERIALEN VOOR KOZIJNEN IN EEN DAKKAPEL

De meeste dakkapellen worden gemaakt uit hout en kunststof. Voor de kozijnen van een dakkapel kiezen de meeste mensen vaak dezelfde materiaalsoorten, maar aluminium kozijnen gaan ook als afwerking. Alhoewel voor een dakkapel vaak identiek materiaal wordt gebruikt, kan de materiaalkeuze voor de kozijnen dus toch verschillend zijn. Bij de soorten dakkapellen die men als prefab dakkapel zal plaatsen, zijn deze materiaalsoorten op voorhand al gedefinieerd, alhoewel hier ook nog aanpassingen voor je kozijnen mogelijk zijn. Wil je een traditionele dakkapel plaatsen, dan staat de materiaalkeuze voor je kozijnen volledig vrij. Bijkomend kunnen de kozijnen voor je dakraam ook nog verschillende functies en toepassingen hebben. Zo bestaan er naast de gewone standaard vaste kozijnen, nog de draaikiep kozijnen, de openslaande kozijnen, de kozijnen voor stolpramen en de kozijnen voor de zijwangen. Bij landelijke woningen bieden houten kozijnen een zeer mooie natuurlijke uitstraling aan je dakkapel en ze kunnen in dezelfde uitvoering geplaatst worden als je overige raamkozijnen. Heb je liever onderhoudsvrije raamkozijnen dan zijn kunststof kozijnen voor jouw dakkapel mogelijk een beter oplossing. Tegenwoordig worden de meeste soorten dakkapellen grotendeels uit kunststof vervaardigd omdat het materiaal geen nazorg vraagt. Kiest je voor een afwerking met aluminium kozijnen dan kies je voor de beste draageigenschappen voor je dakkapel. Aluminium is licht en sterk en vormt een goede ondersteuning voor je dakconstructie. Het nadeel van aluminium kozijnen is dat ze niet rechtstreeks in aanraking mogen komen andere corrosieve metalen. Voor meer inlichtingen over alle voor- en nadelen van de verschillende materialen voor je dakkapel kozijnen, kun je hier contact opnemen met enkele professionele bedrijven voor dakwerken uit je buurt of regio!

materialen dakkapel

ANDERE MATERIALEN VOOR UW DAKKAPEL

Naast de kozijnen en ramen, vormen de zijwangen het grootste onderdeel van je dakkapel dakconstructie. Deze zijwangen staan meestal haaks op je schuin dak waardoor ze sterk worden blootgesteld aan zon, regen, wind, hagel, sneeuw, warmte en koude. Het is dus zeer belangrijk dat het gekozen materiaal weerbestendig is en tegen een stootje kan. Bij een houten dakkapel zal men dan ook vooral hardhout plaatsen in de zijwangen van je dakkapel. Hardhout heeft een mooie natuurlijke look en afwerking, het gaat lang mee, maar het moet wel regelmatig verzorgd en onderhouden worden. Na verloop van tijd kan het hout lichtjes verkleuren maar dit hoeft niet altijd een nadeel te zijn. Ook kunststof wordt zeer veel gebruikt voor de zijwangen van een dakkapel. Kunststof heeft, buiten het jaarlijks reinigen, geen verder onderhoud nodig en het geeft je dakkapel een frisse en moderne uitstraling. Kies je liever voor een natuurlijke uitstraling en weinig onderhoud, kies dan voor een dakkapel waarvan de zijwangen voorzien zijn van een kunststof bekleding met een houten nerfstructuur. Polyester wordt, zeker bij prefab dakkapellen ook vaak gebruikt omwille van de isolerende en sterke eigenschappen. Een polyester dakkapel wordt meestal in de fabriek ter plekke uit één stuk vervaardigd, waardoor er bijna geen naden aanwezig zijn. Hierdoor biedt het een goede bescherming tegen lekkages. Een polyester dakkapel heeft doorgaans een levensduur van vijftig jaar de dakkapel wordt meestal geleverd met een garantie van vijftien jaar. Voor de dakbedekking voor een dakkapel met een plat dak wordt er meestal EPDM gebruikt. EPDM is een zeer sterke elastische rubberfolie die gebruikt wordt bij platte daken en die sedert enkele jaren het populaire roofing grotendeels heeft vervangen. Bij dakkapellen met een schuin dak blijven de gebruikelijke materialen zoals dakpannen, leien of riet van toepassing. Voor meer informatie over de mogelijke materialen voor je dakkapel, de plaatsing, afwerking of prijzen, verwijzen we je graag door naar onze ervaren vakmannen uit je regio! Ze zullen je graag verder helpen!

Dakkapel plaatsen: is een vergunning nodig?

vergunning dakkapel

Wil je een dakkapel plaatsen, dan zijn er een aantal factoren die bepalen of je een vergunning moet hebben of dat je vergunningsvrij bent. De belangrijkste zijn de ligging van je dakkapel, de grootte van je dakkapel en de omgevingsbeperkingen. Het is dan ook best om vooraf bij je gemeente of stad eens te informeren of er een vergunning voor jouw dakkapel nodig is. Wens je wat extra ruimte op zolder en wil je een dakkapel plaatsen aan de achterzijde van je woning, dan is er doorgaans geen vergunning nodig, indien het gaat om normale afmetingen en ben je vergunningsvrij. Sommige gebieden of gemeentes hebben echter ook beperkende regels die zijn vastgelegd in bouwbesluiten. Deze bouwbesluiten kunnen zeer strikt zijn en ze bepalen onder andere je bouwhoogte, raamhoogte, bouwoppervlakte of toegestane renovaties. Vaak heeft dit te maken met de veiligheid, gezondheid of het comfort van je dakconstructie waarbij je verbouwingen moeten voldoen aan de ecologische en economische wetten. Indien je toch een vergunning voor je dakkapel nodig hebt, dan moet je rekenen op een bijkomende meerprijs van zo’n 200 à 600 euro. Neem je een professionele regionale vakman onder de arm, dan kent die meestal de geldende voorwaarden voor een dakkapel vergunning in jouw gemeente. Je kunt er heel wat tijd mee uitsparen. 

Gemiddelde prijzen dakkapel plaatsen

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET PLAATSEN VAN EEN DAKKAPEL BEPAALD?

De prijzen voor de verschillende soorten dakkapellen hangen grotendeels af van de grootte van de dakkapel, de constructie en de gebruikte materialen. Over het algemeen is een prefab dakkapel die in elkaar wordt gezet in het werkatelier van de fabriek goedkoper dan een traditionele dakkapel die bij jou ter plekke wordt in elkaar gezet. Een kunststof dakkapel is meestal ook goedkoper dan een dakkapel van hout, tenzij het een dakkapel van polyester is. Voor de afwerking van de kozijnen, ramen en zijwangen zitten de verschillen vooral in de gebruikte materialen zoals hardhout, PVC of aluminium. Ook de arbeidskosten kunnen een verschil maken. Voor een prefab dakkapel zijn er minder werkuren nodig dan voor een op maat gemaakte dakkapel. Is er een vergunning nodig, dan is er een bijkomende kost van zo'n € 200-600.

Gezien de arbeidskost en transportkosten een groot deel van de totaalprijs bepalen, kun je besparen door meerdere offertes op te vragen bij verschillende professionele dakwerkers uit je directe omgeving.

prijs dakwerken

PRIJZEN DAKKAPEL PLAATSEN

Dakkapel 2,5 m breed
Prijs
Houten dakkapel
vanaf € 3000
Kunststof dakkapel
vanaf € 4000
Polyester dakkapel
vanaf € 4300
Totale renovatie
vanaf € 3600
Renovatie dakbedekking
vanaf € 700
Renovatie lood- of zinkslabben
vanaf € 600
Renovatie boorden
vanaf € 900

PREMIES

Momenteel kun je profiteren van verschillende premies waardoor de dakwerken prijzen fors lager kunnen uitkomen. De Vlaamse regering probeert zich in te zetten voor het milieu en een goed geïsoleerd dak draagt daar uiteraard aan bij. We raden je daarom aan om via de premiezoeker en je gemeente of stad te kijken of je in aanmerking komst voor een premie.

www.premiezoeker.be

Op zoek naar een dakwerker uit je regio om de prijs voor je dakkapel te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke dakwerker?

2843 dakwerkers in uw regio!