Je wilt een dakisolatie laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor deze dakwerken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in de omgeving van Kortessem, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit jouw regio rond Kortessem verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!
Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht, zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!
Soort dakwerken: Dak reparatie
Aantal m²: Plat dak
Projectbeschrijving: Rijwoning
Projectbeschrijving:
Soort dakwerken: Dakgoot vervangen
Aantal m²: Zadel dak
Projectbeschrijving: Vrijstaande woning
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan je je dakisolatie wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je dakwerken garandeert.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit de omgeving van Kortessem. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je uit te voeren werk, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Dakisolatie: laat je dak professioneel isoleren!
Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor dakisolatie eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit de omgeving van Kortessem jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je dakwerken snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele dakwerkers rond Kortessem... Alvast veel succes met je project!
OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele vakmensen die gelegen zijn in de omgeving van Kortessem en de juiste kwalificaties hebben voor het door jou beschreven werk.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit je regio rond Kortessem. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je opdracht en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in je offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je opdracht of uit te voeren werk zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
De dakwerkers rond Kortessem die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.
Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid om zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden je aan om je aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse van de dakwerkers rond Kortessem. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.
Glaswol heeft doorheen de jaren zijn sporen als goede dakisolatie meer dan verdiend en het blijft nog altijd één van de meest gebruikte isolatiematerialen binnen de soorten dakisolatie. Glaswol wordt vervaardigd uit zand en gerecycleerd glas. Doordat dit isolatiemateriaal niet brandbaar is en ook niet oplost in water, is het zeer geschikt als bouwmateriaal, zowel voor een hellend dak als voor een plat dak. Door de minerale wol structuur heeft het glaswol bovendien zeer goede isolerende eigenschappen. Een dakisolatie met glaswol is zeer eenvoudig aan te brengen omdat het glaswoldeken gemakkelijk te snijden valt met een breekmesje of een grote schaar. Glaswol heeft een open vezelstructuur waarin de lucht wordt ingesloten in het isolatiemateriaal. Hierdoor kan de lucht niet circuleren en gaat er geen opgenomen warmte verloren. De meeste glaswoldekens hebben ook een aluminiumfolie dat tevens dient als dampscherm. Wanneer de warmte stijgt, zal het dampscherm de warmte weerkaatsen maar ook zorgen dat er geen condens in je dakisolatie komt. Glaswol is zeer licht en het is eenvoudig langs de binnenzijde aan te brengen. Het past gemakkelijk in alle hoeken en kantjes. Het is wel belangrijk om de glaswoldekens bij de plaatsing langs de binnenkant niet te krap tussen de kepers te plaatsen opdat er geen openingen ontstaan. Het nieten van een glaswoldeken gebeurt dan ook aan de onderkant van de balken en niet aan de zijkant. Over het algemeen kies je voor je dakisolatie best glaswoldekens die 1 à 2 centimeter breder zijn dan de afstand tussen de kepers. De voordelen van een dakisolatie met glaswol zijn de goede isolatiewaarde, het lichte en gemakkelijk te behandelen isolatiemateriaal en de goedkopere prijs van glaswol in vergelijking met de andere soorten isolatiematerialen. Het nadeel is dat glaswol zijn isolerende eigenschappen verliest indien het nat wordt. Glaswol bestaat ook in een gespoten vorm waarbij de glaswol schuim isolatie tussen het dak wordt aangebracht. Door de siliconen bestanddelen worden vochtinsijpelingen tegengehouden zodat er geen dampscherm nodig is. Het nadeel van een gespoten dakisolatie is dat het moet uitgevoerd worden door professionele dakwerkers. Voor meer informatie over dakisolaties met glaswol kun je hier terecht bij de vele ervaren regionale dakwerkers uit de omgeving van Kortessem!
Rotswol, ook wel gekend onder de bekende merknaam Rockwool, heeft net als glaswol een minerale structuur en het bestaat uit vezels van gesmolten basalt en diabaas. Door deze gesteenten op hoge temperatuur vloeibaar te maken en ze daarna te verblazen tot draden, ontstaat er een vezelstructuur die kan bewerkt worden met bindingsmiddelen. Op die manier worden er matten van rotswol gemaakt die een zeer hoge isolatiewaarde hebben. Door de toevoeging van hars in het bindmiddel is rotswol als dakisolatie bovendien ook waterkerend waardoor het zijn isolerende eigenschappen behoudt wanneer er vochtproblemen zijn. Rotswol of Rockwool scoort dus nog beter als isolatiemateriaal dan glaswol en de duurdere prijs en de investering is dus zeker gerechtvaardigd. Rockwool isolatiematerialen kunnen zowel voor hellende daken als voor platte daken gebruikt worden. De rotswol dakisolatie kan zowel als rotswoldeken of als vaste platen verkregen worden. De aangewezen isolatiedikte bedraagt minimum acht centimeter, maar hoe dikker het isolatiemateriaal is om je dak te isoleren, hoe beter het resultaat. De bijkomende voordelen van een dakisolatie met rotswol zijn, naast de hoge isolatiewaarde en de vochtwering, de goede geluidsisolerende en brandwerende eigenschappen. Omwille van al deze voordelen, kun je met Rockwool niet alleen je dak isoleren, maar kun je het isolatiemateriaal ook gebruiken voor het isoleren van binnenmuren, vloeren, plafonds en zolders. Voor meer informatie of offertes, kun je hier vrijblijvend contact opnemen met onze deskundige dakwerkers uit jouw regio rond Kortessem!
Zowel voor plat dak als voor hellend dak bestaan er verschillende soorten dakisolatieplaten die allemaal hun voor- en nadelen hebben. We vatten de soorten dakisolatie daarom kort samen. De meest gekende en gebruikte dakisolatieplaten voor een dakisolatie zijn PIR dakisolatieplaten, EPS dakisolatieplaten, XPS dakisolatieplaten en PUR dakisolatieplaten. De EPS isolatiematerialen kennen we beter als piepschuim of isomo en ze zijn vervaardigd van geëxpandeerd polystyreen. Deze isolatieplaten zijn zeer licht en goed verwerkbaar als dakisolatie zowel binnen als buiten. De isolatiewaarde is echter niet zo hoog en vaak zal men eerder opteren voor andere isolatiematerialen. Een betere variant van de EPS dakisolatieplaten zijn de XPS platen die bestaan uit geëxtrudeerd polystyreen en die een grotere druksterkte en een dichte celstructuur hebben. Hierdoor zijn deze isolatieplaten ook beter bestand tegen vocht en zijn ze ook beter om je dak te isoleren. De dikte van deze isolatiematerialen varieert tussen van 5 cm tot 8 cm dik. De dakisolatieplaten die het best je dak isoleren zijn de PUR en PIR isolatieplaten. PUR isolatieplaten zijn vervaardigd uit polyurethaan en ze bieden een zeer goede isolatie aan voor je dak. Doordat deze isolatiematerialen zeer goede eigenschappen hebben, kunnen er minder dikke platen door de dakwerker gebruikt worden, indien nodig. Ook kunnen deze PUR dakisolatieplaten nog verder worden aangevuld door PUR schuim om zo alle spleten en kantjes te dichten. Zo gaat er geen warmte verloren. PIR dakisolatieplaten beschikken ook over een uitstekende isolatiewaarde en op het gebied van brandwering scoren ze beter dan de andere dakisolatieplaten. PIR dakisolatieplaten bestaan uit polyisocyanuraat, een soort thermo hardende plastic, maar toch is het geen milieuvervuilende stof. Deze dakisolatieplaten hebben een verbeterde dimensionale stabiliteit waardoor hun druksterkte en isolatiewaarde veel beter is. Ze zijn ook zeer eenvoudig te plaatsen, zowel op een hellend dak als op platte daken. Een dakisolatie laten plaatsen met PIR platen is niet de goedkoopste oplossing, maar het bespaart je wel veel geld op je energiefactuur door de hoge isolatiewaarde. Voor alle vrijblijvende offertes of vragen over de soorten dakisolatie, en de bijhorende premies, verwijzen we je graag door naar onze gediplomeerde dakwerkers uit Kortessem of omgeving. Ze zullen je graag van dienst zijn!
Je kunt ook je dak isoleren met PUR hardschuim. Net zoals de PUR dakisolatieplaten bestaat PUR hardschuim uit polyurethaan waarbij zachte en harde chemische segmenten worden samengevoegd. De harde segmenten van het PUR isolatieschuim zorgen voor een kristallisering en verharding terwijl de zachte segmenten zorgen voor een vloeibare en klevende materie. Hierdoor worden de beste eigenschappen in het isolatiemateriaal verenigd en is PUR zowel soepel, sterk als slijtvast. PUR-schuim als dakisolatie biedt enkele goede voordelen: het PUR isolatieschuim heeft een zeer goede isolatiewaarde, het is drukbestendig, het dringt via het spuitpistool door tot in alle openingen en moeilijk te bereiken plaatsen en het vermijdt kieren of luchtgaten. Het wordt aangebracht tegen je dak langs binnen en het droogt zeer snel op. Doordat er droge lucht in het isolatiemateriaal wordt vastgehouden heeft het een zeer hoge isolatiewaarde. Dankzij de lage lambdawaarde zit je met een PUR isolatieschuim dakisolatie gebeiteld voor de toekomst en kom je ruimschoots tegemoet aan de strenge energiewetgeving. Het nadeel van een PUR-schuim dakinstallatie is dat het dient uitgevoerd te worden door een professionele dakwerker, maar door de snelle bevestiging van het PUR hardschuim zijn de werkuren voor het dak isoleren met dit isolatiemateriaal beperkt. Een dakisolatie die door de dakwerker wordt uitgevoerd met PUR isolatieschuim geeft je wel een perfect goed geïsoleerd dak en dit zowel voor hellende daken als voor platte daken. Interesse voor een dakisolatie met PUR-schuim? Neem dan hier gratis contact op met de vele professionele dakwerkers uit je regio rond Kortessem voor offertes en advies, en laat je dak isoleren tegen de beste voorwaarden. Het is een investering die altijd loont!
Tenslotte kun je je dak isoleren met milieuvriendelijke isolatiematerialen. Deze alternatieve soorten dakisolatie vinden meer en meer aanhangers die minder geïnteresseerd zijn in de klassieke en minder milieubewuste materialen. Milieuvriendelijke dakisolaties zijn onder andere dakisolaties met natuurlijke materialen zoals schapenwol, houtwol of cellulose. Deze dakisolaties kunnen meestal als bulk, als panelen of als rollen verkregen worden. Schapenwol isolatie wordt langs de binnenzijde aangebracht en het heeft een hoog warmtebehoud. Het behoudt ook bij vocht zijn isolerende eigenschappen zodat er binnen geen warmte verloren gaat. Bovendien heeft het ook luchtzuiverende eigenschappen en heeft het niet de irriterende ongemakken zoals bij glaswol of rotswol bij de plaatsing. Ook een houtwol dakisolatie heeft dezelfde thermisch eigenschappen en een groot behoud van de warmte. Bij houtwol platen worden er houtkrullen vermengd met cement of magnesiet waardoor ze een goede isolatiewaarde bereiken. Houtwol isolatie gebruikt men ook vaak bij het plaatsen van binnenmuren of zolders. Een derde milieuvriendelijke dakisolatie is een cellulose dakisolatie. Hierbij gebruikt men gerecycleerd krantenpapier dat verwerkt wordt tot isolatiemateriaal. Platen van cellulose noemt men ook wel eens presspaan isolatieplaten. De isolatiewaarde van een dakisolatie met cellulose is vergelijkbaar met deze van glaswol en rotswol. Op de markt zijn er ook nog milieuvriendelijke dakisolaties met kurk of hennep te vinden. Milieuvriendelijke dakisolaties bevatten geen schadelijke stoffen en ze bieden een natuurlijke en zuivere isolatie aan. De meeste materialen worden met een bijhorende dampscherm via de binnenzijde van je hellend dak of plat dak geplaatst Het nadeel van deze milieuvriendelijke isolaties is wel dat ze minder brandbestendig zijn dan de andere dakisolaties. Wens je meer te weten over de mogelijkheden voor het plaatsen van milieuvriendelijke dakisolaties? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met enkele van de vele regionale dakwerkers uit Kortessem voor meer inlichtingen of prijzen!
Een dakisolatie kun je ook langs buiten laten plaatsen door je dakwerker. Bij deze manier van dak isoleren spreken we bij een hellend dak over het aanleggen van een sarkingdak. Het grote voordeel van het isoleren van je dak langs buiten is dat je binnenin geen veranderingen hoeft aan te brengen, hetgeen handig kan zijn wanneer er leefruimtes zijn onder het dak. Ook hoef je hierbij minder nuttige ruimte op te geven. Bij een hellend dak wordt het sarkingdak aangebracht bovenop de kepers in plaats van er tussen. De dakwerker zal doorlopend de dakisolatieplaten leggen op de kepers of spanten en zo je hellend dak isoleren. Doordat de platen tegen elkaar aansluiten worden de kansen op koudebruggen geminimaliseerd. Bovenop het sarkingdak worden dan de tengellatten en de panlatten geplaatst. Je hellend dak isoleren met een sarkingdak, geeft je ook het voordeel dat je houten draagconstructie van je dak beschermd is tegen het vocht en de temperatuurschommelingen. Zo krijgt je dak met deze dakbedekking een langere levensduur en wordt je investering op termijn zeer lonend. Een dampscherm is hierbij niet nodig indien de isolatieplaten correct zijn gelegd door de dakwerker. In de meeste gevallen wordt een sarkingdak, als dakisolatie op een dak langs buiten, toegepast bij renovaties wanneer de binnen constructie of afwerking niet dient of hoeft aangepast te worden. De prijzen voor een sarkingdak zijn redelijk stevig, maar je krijgt er wel een snelle plaatsing en een duurzame dakisolatie voor je hellend dak voor terug. Bij een dakisolatie voor platte daken zal de voorkeur altijd gaan naar een isolatie van je dak langs buiten. Men spreekt dan bij platte daken over een warm dak waarbij de dakisolatie bovenop de dakconstructie komt te liggen. Voor deze dakisolatie gebruikt men meestal XPS of PIR dakisolatieplaten omwille van hun goede dragende eigenschappen. De dikte van de isolatie op je plat dak zorgt niet alleen voor de stabiliteit, maar bij een grotere dikte is er ook een betere isolatiewaarde. De afwerking van het plat dak langs buiten, met bitumen (roofing), EPDM of PVC, komt dan over de dakisolatie. Doordat de isolatie langs buiten wordt aangebracht, is er veel minder kans op scheuren of barsten door temperatuursveranderingen waardoor je plat dak kan rekenen op een langere levensgarantie. Voor meer informatie over een buiten dakisolatie voor hellende of platte daken en hun prijzen, kun je hier vrijblijvend de vele erkende dakwerkers uit de omgeving van Kortessem contacteren!
Indien je geen gebruik maakt van de ruimte onder je hellend dak, dan de plaatsing van een goede isolatie op je zoldervloer onontbeerlijk. De isolatie van je zoldervloer zorgt ervoor dat de aanwezige warmte van je woning wordt vastgehouden en niet verloren gaat via je hellend dak. Bij de isolatie van je zoldervloer zal de vloerisolatie afhangen van het type vloer. Beschik je over een betonnen zoldervloer, dan gebruik je best dakisolatieplaten, of kun je er een laag PUR-schuim van een bepaalde dikte op laten aanbrengen door je dakwerker. Voor de dakisolatieplaten heb je de keuze tussen EPS, XPS, PUR of PIR platen. Bij een houten zoldervloer kun je gebruik maken van glaswol, rotswol, dakisolatieplaten of milieuvriendelijke materialen. Wens je nadien nog een afwerking met OSB-platen en een bijkomende toplaag, dan kan dit nog altijd wanneer je je zolderruimte nuttig wilt gebruiken. Anderzijds kun je, wanneer je de zolder onder je hellend dak gebruikt als leefruimte, je zoldervloer bijkomend isoleren. Met een dakisolatie van je hellend dak en de vloerisolatie van je zolder, heb je dan een maximale isolatie van je woning. Maar ook als geluidswerende of trilling werende afwerking heeft dit zijn voordelen wanneer de zolder gebruikt wordt als effectieve leefruimte. De resultaten van deze isolatienormen hangen uiteraard af van de dikte en het type isolatiemateriaal dat je gebruikt. Je kunt onze regionale dakwerkers rond Kortessem vrijblijvend contacteren voor alle informatie met betrekking tot het isoleren van de zoldervloer onder je hellend dak.
De meeste warmte van je huis ontsnapt via het dak en dit met zo’n twintig tot dertig procent. Een goede dakisolatie kan je dus een enorme besparing opleveren. De Vlaamse regering heeft hierdoor beslist om vanaf 2020 strengere normen in te voeren voor dakisolaties en dit niet alleen voor de nieuwbouw maar ook voor de bestaande woningen. Zo wil de regering zowel de isolatiewaarden als de milieuvriendelijkheid van de woningen verbeteren. Concreet betekent dit dat de dakisolatie vanaf 2020 verplicht is voor alle hellende en platte daken van woningen en huurwoningen die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. De isolatie van je hellend dak of plat dak moet voldoen aan een warmteweerstandscoëfficiënt (R-waarde) van minimaal 0,75 m² K/W en een warmtegeleidingscoëfficiënt (lambdawaarde) van 0,10 W/mK. Voor een niet leefbare zolder volstaat het dat de zoldervloerisolatie laat plaatsen die aan dezelfde voorwaarden voldoet. De prijzen voor een dakisolatie zijn niet goedkoop, maar je bespaart wel een aanzienlijke hoeveelheid energie. Via de energiewinstcalculator van de Vlaamse regering kun je berekenen hoe snel je je investering voor de plaatsing van een dakisolatie kunt terugverdienen. Om te weten of je dakisolatie of zoldervloerisolatie voldoet aan de normen, kun je best een isolatiespecialist raadplegen. Maar ook enkele eenvoudige waarnemingen voor je hellend of plat dak kunnen je reeds verder helpen. Smelt de sneeuw op je dak sneller dan bij andere daken? Voel je een koude op zolder terwijl de verwarming toch aanstaat? Zijn er vochtige plekken op zolder? Indien het antwoord positief is dan, mag je er vanuit gaan dat je dakisolatie ontoereikend is om te voldoen aan de vooropgestelde wetgeving. Laat je vakkundig informeren en neem gratis contact op via enkele professionele dakwerkers uit Kortessem of regio!
Voor iedereen die investeert in een bestaande woning, appartement of bedrijfspand, bestaat er de algemene verbouwpremie waarop je beroep kunt doen. Deze verbouwpremie vervangt alle voorgaande premies en ze kan aangevraagd worden voor alle investeringen aangaande energie-efficiëntie. Een dakisolatie behoort altijd tot deze energie-efficiënte investeringen en je kunt bij de Vlaamse Overheid financiële steun vragen via het online loket. Via Mijn Verbouwpremie kun je zo nagaan of je behoort tot de doelgroep en op welke premie je recht hebt. Ook voor andere investeringen aan je woning, appartement of bedrijfspand kun je hier terecht. Via onderstaand link kun je alle voorwaarden bekijken.
Wanneer je je dak laat isoleren dan moet je rekening houden met 2 variabelen binnen de prijzen voor dakwerken. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor je dakisolatie, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. De prijzen voor het materiaal hangen grotendeels af van isolatiewaarde, de duurzaamheid en de brandveiligheid van de materialen. Hoe hoger het rendement en de veiligheid, hoe hoger de prijs per materiaal zal kosten. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we echter dat de materiaalkost voor je dakisolatie gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.
Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat je meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit je regio rond Kortessem.