Dakisolatie Herentals

Bereik tot 385 dakwerkers rond Herentals.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw dakisolatie

  U wilt uw dak laten isoleren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw dakisolatie? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in de regio Herentals, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit Herentals verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2490
Dakwerkers
283
Opdrachten
per maand
284
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken regio Herentals

Soort dakwerken: Dak reparatie

Type dak: Punt dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

herstellen van vorsten
Offerteaanvraag uit Vosselaar

Soort dakwerken: Dak nieuw aanleggen

Type dak: Plat dak

Type woning: Halfopen bebouwing

Projectbeschrijving:

Plat dak volledig vernieuwen met lichtstraat in.
Offerteaanvraag uit Schoten

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele bedrijven in de regio Herentals. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Herentals en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit de regio Herentals. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven uit de regio Herentals.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit de regio Herentals. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke dakwerker in de regio Herentals?

Vind een geschikte dakwerker in de buurt van Herentals

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw dakisolatie wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakisolatie garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit de regio Herentals. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Dakisolatie Herentals: uw dak laten isoleren!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw dakisolatie éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit de omgeving van Herentals u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw dakisolatie snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit de omgeving van Herentals... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte dakwerker uit Herentals door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten dakisolatie

Glaswol dakisolatie

Glaswol

Glaswol heeft doorheen de jaren zijn sporen als goede dakisolatie meer dan verdiend en het blijft nog altijd één van de meest gebruikte dakisolatie materialen. Glaswol wordt vervaardigd uit zand en gerecycleerd glas. Doordat glaswol niet brandbaar is en ook niet oplost in water, is het zeer geschikt als bouwmateriaal. Door de minerale wol structuur heeft het glaswol bovendien zeer goede isolerende eigenschappen. Een dakisolatie met glaswol is zeer eenvoudig aan te brengen omdat het glaswoldeken gemakkelijk te snijden valt met een breekmes of een grote schaar. Glaswol heeft een open vezelstructuur waarin de lucht wordt ingesloten. Hierdoor kan de lucht niet circuleren en wordt de opgenomen warmte behouden. De meeste glaswoldekens hebben ook een aluminiumfolie als dampdichte afsluiting. Glaswol is zeer licht en past gemakkelijk in alle hoeken en kantjes. Het is wel belangrijk om de glaswoldekens niet te krap tussen de kepers te plaatsen opdat er geen openingen ontstaan. Het nieten van een glaswoldeken gebeurt dan ook aan de onderkant van de balken en niet aan de zijkant. Over het algemeen kiest u voor uw dakisolatie glaswoldekens die 1 à 2 centimeter breder zijn dan de afstand tussen de kepers. De voordelen van een dakisolatie met glaswol zijn de goede isolatiewaarden, het lichte en gemakkelijk te behandelen materiaal en de goedkopere prijs van glaswol in vergelijking met de andere soorten dakisolaties. Het nadeel is dat glaswol zijn isolerende eigenschappen verliest indien het nat wordt. De aluminiumfolie zorgt er dan ook voor dat er geen condens vocht doordringt in de glaswol dakisolatie. Glaswol bestaat ook in een gespoten vorm waarbij de glaswol schuim onder het dak wordt aangebracht. Door de siliconen bestanddelen worden vochtinsijpelingen tegengehouden zodat er geen dampscherm nodig is. Het nadeel van een gespoten dakisolatie is dat het moet uitgevoerd worden door professionele dakwerkers. Voor meer informatie over dakisolaties met glaswol kunt u hier terecht bij de vele ervaren regionale dakwerkers uit de omgeving van Herentals!

Rotswol dakisolatie

Rotswol

Rotswol, ook wel gekend onder de bekende merknaam Rockwool, heeft net als glaswol een minerale structuur en het bestaat uit vezels van gesmolten basalt en diabaas. Door deze gesteenten op hoge temperatuur vloeibaar te maken en ze daarna te verblazen tot draden, ontstaat er een vezelstructuur die kan bewerkt worden met bindingsmiddelen. Op die manier worden er matten van rotswol gemaakt die een zeer hoge isolatiewaarde hebben. Door de toevoeging van hars in het bindmiddel is rotswol als dakisolatie bovendien ook waterwerend waardoor het zijn isolerende eigenschappen behoudt bij vochtproblemen. Rotswol of Rockwool al dakisolatie scoort dus nog beter als glaswol en de duurdere prijs van rotswol is daarom zijn geld zeker waard. Rotswol kan zowel voor hellende daken als voor platte daken gebruikt worden. De rotswol dakisolatie kan als rotswoldeken of als vaste platen verkregen worden. De aangewezen isolatiedikte van rotswol bedraagt minimum acht centimeter maar hoe dikker de isolatie, hoe beter het resultaat. De bijkomende voordelen van een dakisolatie met rotswol zijn, naast de hoge isolatiewaarde en de vochtwering, de goede geluidsisolerende en brandwerende eigenschappen. Omwille van al deze voordelen, wordt rotswol of Rockwool ook veel gebruikt bij de isolatie van binnenmuren, vloeren, plafonds en zolders. Voor meer informatie of offertes kunt u hier vrijblijvend contact opnemen met onze deskundige dakwerkers uit Herentals!

Dakisolatieplaten

Dakisolatieplaten

Zowel voor platte daken als voor hellende daken bestaan er verschillende soorten dakisolatieplaten die allemaal hun voor- en nadelen hebben. De meest gekende en gebruikte dakisolatieplaten voor een dakisolatie zijn PIR dakisolatieplaten, EPS dakisolatieplaten, XPS dakisolatieplaten en PUR dakisolatieplaten. De EPS isolatieplaten kennen we beter als piepschuim of isomo en ze zijn vervaardigd van geëxpandeerd polystyreen. Deze isolatieplaten zijn zeer licht en goed verwerkbaar als dakisolatie. Een betere variant van de EPS dakisolatieplaten zijn de XPS isolatieplaten die bestaan uit geëxtrudeerd polystyreen en die een grotere druksterkte en een dichte celstructuur hebben. Hierdoor zijn deze isolatieplaten ook beter bestand tegen vocht en isoleren ze ook beter. De dakisolatieplaten die het best isoleren zijn de PUR en PIR isolatieplaten. PUR isolatieplaten zijn vervaardigd uit polyurethaan en ze bieden een zeer goede isolatie aan voor uw dak. Door deze goede isolatie eigenschappen kunnen er minder dikke platen door de dakwerker gebruikt worden indien nodig. Ook kunnen deze PUR dakisolatieplaten nog verder worden aangevuld door PUR schuim om zo alle spleten en kantjes te dichten. PIR dakisolatieplaten beschikken ook over uitstekende isolatiewaarden en op het gebied van brandwering scoren ze beter dan de andere dakisolatieplaten. PIR dakisolatieplaten bestaan uit polyisocyanuraat, een soort thermohardende plastic, maar toch is het geen milieuvervuilende stof. Deze dakisolatieplaten hebben een verbeterde dimensionale stabiliteit waardoor hun druksterkte en isolatiewaarde veel beter is. Een dakisolatie met PIR platen is niet de goedkoopste oplossing maar het bespaart u wel veel geld op uw energiefactuur. Voor alle vrijblijvende offertes of vragen over dakisolatieplaten verwijzen we u graag door naar onze gediplomeerde dakwerkers uit de omgeving van Herentals. Ze zullen u graag van dienst zijn!

PUR-schuim dakisolatie

PUR-schuim dakisolatie

Net zoals de PUR dakisolatieplaten bestaat PUR-schuim uit polyurethaan waarbij zachte en harde chemische segmenten worden samengevoegd. De harde segmenten van het PUR isolatieschuim zorgen voor een kristallisering en verharding terwijl de zachte segmenten zorgen voor een vloeibare en klevende materie. Hierdoor worden de beste eigenschappen verenigd en is PUR zowel soepel, sterk als slijtvast. PUR-schuim als dakisolatie biedt enkele goede voordelen: het PUR-schuim heeft een zeer goede isolatiewaarde, het is drukbestendig, dringt door tot in alle openingen en moeilijk te bereiken plaatsen en het vermijdt kieren of luchtgaten. Dankzij de lage lambdawaarde zit u met een PUR-schuim dakisolatie gebeiteld voor de toekomst en komt u ruimschoots tegemoet aan de strenge energiewetgeving. Het nadeel van een PUR-schuim dakinstallatie is dat het dient uitgevoerd te worden door een professionele dakwerker maar door de snelle bevestiging van de PUR-schuim dakisolatie zijn de werkuren beperkt. Een dakisolatie die door de dakwerker wordt uitgevoerd met PUR-schuim geeft u wel een perfect goed geïsoleerd dak en dit zowel voor hellende daken als voor platte daken. Interesse voor een dakisolatie met PUR-schuim? Neem dan hier gratis contact op met de vele professionele dakwerkers uit de regio Herentals voor offertes en advies!

Milieuvriendelijke dakisolatie

Milieuvriendelijke dakisolatie

Een alternatief voor de klassieke dakisolaties zijn de milieuvriendelijke dakisolaties die meer en meer hun intrede doen. Milieuvriendelijke dakisolaties zijn onder andere dakisolaties met natuurlijke materialen zoals schapenwol, houtwol of cellulose. Deze dakisolaties kunnen meestal als bulk, als panelen of als rollen verkregen worden. Schapenwol isolatie heeft een hoog warmtebehoud en het behoudt ook bij vocht zijn isolerende eigenschappen. Bovendien heeft het ook luchtzuiverende eigenschappen en heeft het niet de irriterende ongemakken zoals bij glaswol of rotswol. Ook een houtwol dakisolatie heeft dezelfde thermisch eigenschappen en een groot behoud van de warmte. Bij houtwol isolatieplaten worden er houtkrullen vermengd met cement of magnesiet waardoor ze een goede isolatiewaarden bereiken. Houtwol isolatieplaten worden ook vaak gebruikt bij binnenmuren of zolders. Een derde milieuvriendelijke dakisolatie is een cellulose dakisolatie. Hierbij gebruikt men gerecycleerd krantenpapier dat verwerkt wordt tot isolatiemateriaal. Isolatieplaten van cellulose noemt men ook wel eens presspaan isolatieplaten. De isolatiewaarden van een dakisolatie met cellulose zijn vergelijkbaar met deze van glaswol en rotswol. Op de markt zijn er ook nog milieuvriendelijke dakisolaties met kurk of hennep te vinden. Milieuvriendelijke dakisolaties bevatten geen schadelijke stoffen en ze bieden een natuurlijke en zuivere isolatie aan. Het nadeel van deze milieuvriendelijke isolaties is dat ze minder brandbestendig zijn dan de andere dakisolaties. Wenst u meer te weten over de mogelijkheden van milieuvriendelijke dakisolaties? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met enkele van de vele regionale dakwerkers uit uw buurt voor meer inlichtingen of prijzen!

Bent u op zoek naar een professionele dakwerker uit Herentals om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Uw dak isoleren: wat zijn de mogelijkheden?

Dakisolatie langs binnen

Dakisolatie langs binnen

Een goede dakisolatie langs de binnenzijde kan slechts optimaal zijn nut hebben indien er een goed onderdak en een beschermend dampscherm aanwezig zijn. Het onderdak houdt het vocht en de regen buiten en het dampscherm houdt het condensvocht tegen. Op die manier wordt uw dakisolatie gevrijwaard van kwaliteitsverlies en heeft het vocht geen toegang tot uw isolatiematerialen. Bij de meeste hellende daken wordt de dakisolatie aangebracht tussen de kepers. Bij isolatierollen worden deze rollen of dekens vastgeniet of genageld aan de onderkant van de kepers zodat er een maximale opvulling is van de tussenruimtes. Bij de isolatieplaten zal men vaak extra materiaal, zoals gipsplaten, houten latten of kleeflinten aanbrengen om de isolatieplaten op hun plaats te houden. Bij een gespoten dakisolatie worden de uitspringende isolatiestukken verwijderd. Soms wordt er geen extra materiaal voorzien en werkt men rechtstreeks met de binnenafwerking op de kepers door het gebruik van houten en kunststof latten of gipsplaten indien de kepers mooi waterpas zijn. Een ervaren dakwerker zal deze belangrijke voorwaarden eerst altijd bekijken en opmeten voor hij aan het werk zal gaan. Een goede voorbereiding en controle van de dakisolatie kan u hier heel wat tijd besparen. Bij een plat dak wordt er minder geïsoleerd van binnenuit omdat de isolatie constructie meer onderhevig is aan de verschillende temperatuursveranderingen. Men spreekt hier over een koud dak terwijl men bij een boven isolatie van een plat dak spreekt over een warm dak. Voor alle mogelijke toepassingen bij een binnen dakisolatie voorzien we u graag van advies en offertes via onze ervaren dakwerkers in Herentals die u hier vrijblijvend kan contacteren!

Dakisolatie langs buiten

Dakisolatie langs buiten

Een dakisolatie kunt u ook langs buiten laten leggen door uw dakwerker. Bij deze manier van isoleren spreken we over het aanleggen van een sarkingdak. Het grote voordeel van een dakisolatie langs buiten is dat u binnenin geen veranderingen hoeft aan te brengen hetgeen handig kan zijn wanneer er leefruimtes zijn onder het dak. Ook hoeft u hierbij geen nuttige ruimte op te geven. Bij een hellend dak wordt het sarkingdak aangebracht bovenop de kepers in plaats van er tussen. De dakwerker zal doorlopend de dakisolatieplaten leggen op de kepers. Doordat deze isolatieplaten tegen elkaar aansluiten worden de kansen op koudebruggen geminimaliseerd. Bovenop het sarkingdak worden dan de tengellatten en de panlatten geplaatst. Een sarkingdak geeft u ook het voordeel dat uw houten draagconstructie van uw dak beschermd is tegen vocht en temperatuurschommelingen hetgeen uw dak een langere levensduur meegeeft. Een dampscherm is hierbij niet nodig indien de isolatieplaten correct zijn gelegd door de dakwerker. In de meeste gevallen wordt een sarkingdak, als dakisolatie langs buiten, toegepast bij renovaties zodat de binnenconstructie niet hoeft aangepast te worden. Het prijskaartje van een sarkingdak is redelijk stevig maar u krijgt er wel een snelle plaatsing en een duurzame dakisolatie en dakconstructie voor terug. Bij een dakisolatie voor platte daken zal de voorkeur altijd gaan naar een dakisolatie langs buiten. Men spreekt dan over een warm dak waarbij de dakisolatie bovenop de dakconstructie komt te liggen. Voor deze dakisolatie gebruikt men meestal XPS of PIR dakisolatieplaten omwille van hun goede dragende eigenschappen. De afwerkingslaag van het plat dak met bitumen (roofing), EPDM of PVC, komt dan over de dakisolatie. Doordat de isolatie langs buiten wordt aangebracht, is er veel minder kans op scheuren of barsten omwille van de temperatuursveranderingen waardoor uw plat dak kan rekenen op een langere levensgarantie. Voor meer informatie over buiten dakisolaties en hun prijzen kunt u hier vrijblijvend de vele erkende dakwerkers rond Herentals contacteren!

Dakisolatieplaten

Zoldervloer isoleren

Indien u geen gebruik maakt van de ruimte onder uw dak, dan is een goede isolatie van uw zoldervloer onontbeerlijk. De isolatie van uw zoldervloer zorgt ervoor dat de aanwezige warmte van uw woning wordt vastgehouden en niet verloren gaat via uw dak. Bij de isolatie van uw zoldervloer zal de vloerisolatie afhangen van het type vloer. Beschikt u over een betonnen zoldervloer dan gebruikt u best dakisolatieplaten of kunt u er een laag PUR-schuim op laten aanbrengen door uw dakwerker. Voor de dakisolatieplaten heeft u de keuze tussen EPS, XPS, PUR of PIR isolatieplaten. Bij een houten zoldervloer kunt u gebruik maken van glaswol, rotswol, isolatieplaten of milieuvriendelijke materialen die u nadien ook nog kunt laten afwerken met OSB-platen en een bijkomende toplaag indien gewenst. Wenst u de zolder toch te gebruiken als leefruimte dan kunt u naast de dakisolatie ook de zoldervloer nog isoleren voor een maximale isolatie. Vaak wordt dit bijkomend gedaan voor een vloerisolatie omwille van de geluidswerende of trillingswerende eigenschappen. De resultaten van deze isolatienormen hangen uiteraard af van de dikte en het type isolatiemateriaal dat u gebruikt. U kunt onze regionale dakwerkers vrijblijvend contacteren voor alle informatie met betrekking tot het isoleren van uw zoldervloer.

Bent u op zoek naar een professionele dakwerker uit Herentals om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wettelijke verplichten en premies

Wettelijke verplichten voor dakisolatie

De meeste warmte van uw huis ontsnapt via het dak en dit met zo’n twintig tot dertig procent. Een goede dakisolatie kan u dus een enorme besparing opleveren. De Vlaamse regering heeft hierdoor beslist om vanaf 2020 strengere normen in te voeren voor dakisolaties en dit niet alleen voor de nieuwbouw maar ook voor de bestaande woningen. Zo wil de regering zowel de isolatiewaarden als de milieuvriendelijkheid van de woningen verbeteren. Concreet betekent dit dat de dakisolatie vanaf 2020 moet voldoen aan een warmteweerstandscoëfficiënt (R-waarde) van minimaal 0,75 m²K/W en een warmtegeleidingscoëfficiënt (lambdawaarde) van 0,10 Wm/K. Voor een niet leefbare zolder volstaat het dat de zoldervloerisolatie aan dezelfde voorwaarden voldoet. Om te weten of uw dakisolatie of zoldervloerisolatie voldoet aan deze normen kunt u best een isolatiespecialist raadplegen. Maar ook enkele eenvoudige waarnemingen kunnen u reeds verder helpen. Smelt de sneeuw op uw dak sneller dan bij andere daken? Voelt u een koude op zolder terwijl de verwarming toch aanstaat? Zijn er vochtige plekken op zolder? Indien het antwoord positief is dan, mag u er vanuit gaan dat uw dakisolatie ontoereikend is om te voldoen aan de vooropgestelde wetgeving. Laat u vakkundig informeren en neem gratis contact op met enkele professionele dakwerkers uit de buurt rond Herentals!

Dakisolatie: premies

Alhoewel de Vlaamse regering de premies voor renovaties wil afbouwen, in de hoop dat meer mensen sneller zullen renoveren, zijn er voor dakisolaties in 2018 nog premies voorzien. Indien je een dakisolatie uitvoert of laat uitvoeren moeten de isolatiematerialen een minimum Rd-waarde hebben van 4,5 m²K/W. Let wel op, bestaande isolatiematerialen worden hierbij niet in aanmerking genomen en het moet dus gaan om nieuwe isolatiematerialen. Voldoet u aan deze voorwaarden dan krijgt u als doe-het-zelver drie euro per vierkante meter. Laat je de dakisolatie werken uitvoeren door een dakwerker dan heb je recht op zes euro per vierkante meter. Is uw privé woning ouder dan tien jaar dan komt u ook in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief van zes procent in plaats van eenentwintig procent. Doet u meerdere renovaties dan kunt u mogelijk ook genieten van de totaalrenovatiebonus of van de Vlaamse verbeteringspremie maar dan moet u wel aan een aantal bijkomende voorwaarden voldoen. U kunt zich best vooraf goed laten informeren welke premies voor u haalbaar en wenselijk zijn. U kunt hiervoor contact opnemen met enkele deskundige dakwerkers uit de regio Herentals: ze hebben de nodige kennis en ervaring om u te adviseren en bij te staan.

Bent u op zoek naar een professionele dakwerker uit Herentals om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gemiddelde kostprijs dakisolatie

Hoe wordt de prijs voor dakisolatie bepaald?

Wanneer u uw dak laat isoleren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw dakisolatie, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost voor uw dakisolatie gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit de regio Herentals.

prijs dakwerken

Dakisolatie

Soort isolatie
Prijs per m²
Glaswol
€ 10 per m²
Gespoten glaswol
€ 25 - € 30 per m²
Rotswol
€ 20 per m²
Isolatieplaten EPS
€ 15 - € 20 per m²
Isolatieplaten XPS
€ 20 - € 25 per m²
Isolatieplaten PUR
€ 20 - € 28 per m²
Isolatieplaten PIR
€ 25 - € 35 per m²
PUR schuim
€ 18 - € 30 per m²
Cellulose
€ 15 - € 20 per m²
Houtwol
€ 20 - € 25 per m²
Schapenwol
€ 20 - € 25 per m²
Sarkingdak (buiten)
€ 35 - € 60 per m²
Isolatie plat dak (buiten)
€ 50 - € 80 per m²
Zoldervloer isolatie
€ 25 - € 40 per m²
Bent u op zoek naar een professionele dakwerker uit Herentals om de prijs voor uw dakisolatie te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
385 dakwerkers rond Herentals!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...