DAK ONTMOSSEN

Bereik tot 2841 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het laten ontmossen van je dak

  Je wil je dak laten ontmossen, maar waar vind je de geschikte vakman voor een dakontmossing? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2841
DAKWERKERS
107
Opdrachten
per maand
206
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort werken: Dak reparatie

Type dak: Plat dak

Type woning: Rijwoning

Projectbeschrijving:

Nieuwe toplaag
Arrow
Offerteaanvraag uit Deurne

Soort werken: Dakgoot plaatsen

Type dak: Hellend dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Dakgoot lekt, dichten of nieuwe hangen
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit Balen

Vind een geschikte dakwerker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneerje niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het ontmossen van je dak wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor het ontmossen van je dak garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Je dak professioneel laten ontmossen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor het ontmossen van je dak éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het ontmossen van je dak snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit je omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het ontmossen van je dak, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven dakontmossing.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het ontmossen van je dak en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de mosvorming op je dak zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens jouw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je dakontmossing ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte dakwerker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een dak ontmossen?

De levensduur van een dak hangt niet alleen af van de dakbedekking, ook de opbouw van de dakconstructie, de isolatiematerialen, het onderdak, de omgeving en het onderhoud van je dak bepalen mee hoe lang jouw dak gezond blijft. Vooral het onderhoud van een dak wordt hierbij vaak onderschat. Onder de invloed van neerslag, zure regen, fijn stof, bladeren en/of bacteriën, kunnen er mossen, algen en schimmels ontstaan of kunnen er verstoppingen ontstaan in je dakgoten. De kans op een aantasting van je dakbedekking of op lekkages, wordt hierdoor versneld en het kan de levensduur van de staat van je dak aanzienlijk verminderen. Vooral mosvorming, algen en schimmels kunnen je dakbedekking ernstig aantasten waardoor je dakbedekking poreuzer en fragieler wordt. Mossen zetten zich vast op je dak en door de veranderende temperaturen, zoals bijvoorbeeld door vriestemperaturen, kan deze mosvorming scheurtjes veroorzaken in je dakbedekking of zelfs in je dakisolatie. Mos, algen en schimmels kunnen voorkomen in vele varianten en sommige soorten mos kunnen zeer agressief inwerken op jouw dakbedekking. Vandaar dat een dak ontmossen en coaten één van de belangrijkste dakwerken is voor een dakwerker.

Zowel bij hellende daken met een dakpannen, leien, tegelpannen of rieten dakbedekking, als bij platte daken met een bitumen, EPDM of kunststof dakbedekking, kan een professionele dakwerker vakkundig elk mos verwijderen. Het ontmossen van daken wordt hierbij ook vaak gecombineerd met een beschermende dakcoating die de vorming van nieuw mos of algen tegengaat. De vakmannen zullen je dak reinigen met gespecialiseerde milieuvriendelijke producten tegen mosvorming zodat het wordt gevrijwaard van verdere aantasting. Dankzij de anti-mos dakcoating wapen je jouw dak tegen nieuwe schimmel- en spoorvorming. Maar een dak laten ontmossen vergt een zorgvuldige aanpak en niet alle producten tegen mosvorming, algen of schimmels zijn geschikt voor alle daken. Zo zullen keramische dakpannen of leien een ander reinigingsmiddel vragen dan die om betonnen dakpannen te reinigen. En ook rieten daken krijgen een totaal andere dakontmossing en dakcoating dan de andere dakreinigingen. Een ervaren en erkende dakwerker weet welk reinigingsmiddel of product hij moet gebruiken om efficiënt en milieuvriendelijk je dak te laten ontmossen. Ook voor eventuele andere dakreinigingen of voor het onderhouden van je dakgoten kun je beroep doen op de snelle vakkundigheid van een professionele dakwerker. Via offertesonline.be kun je vrijblijvend offertes ontvangen voor het ontmossen van daken bij enkele erkende vakmannen uit jouw regio!

Ontmossen van daken: hoe gaat een dakwerker te werk?

voorbereiding dak ontmossen

Voorbereiding dak ontmossen

Alvorens de dakwerker komt, kun je zelf al voorbereidingen treffen voor het ontmossen van je dak door de bereikbaarheid tot je dak zo hindernisvrij mogelijk te houden. In de meeste gevallen zal jouw professionele dakwerker een hoogwerker, stellingen en/of nokken ladders gebruiken, zodat hij je dak niet onnodig moet betreden. Ook voor het ontmossen van platte daken wordt het betreden van de dakbedekking best zoveel mogelijk vermeden indien de toestand dit toelaat. Door een vlotte bereikbaarheid voor je dakwerker te voorzien, kun je hier al tijd winnen die anders verloren zou gaan. Voor de werken zelf zal de dakwerker eerst het ontmossen van je dak inschatten. Dit doet hij aan de hand van een voorafgaandelijk onderzoek waarbij het type dakbedekking en de porositeit van de dakbedekking aan de hand van bepaalde factoren wordt bepaald. Gaat het over het ontmossen van een plat dak met een EPDM of bitumen dakbedekking of gaat het over het ontmossen van een hellend dak met keramische dakpannen, betonnen dakpannen, tegelpannen, kunstleien of natuurleien? Aangezien elke dakbedekking zijn specifieke eigenschappen heeft, is het belangrijk om te bepalen welke middelen en producten hij het best kan aanbrengen voor het ontmossen van je dak. Eenmaal deze voorbereidingen zijn uitgevoerd, kan de dakwerker aan de slag en het vuil van mos en algen efficiënt gaan bestrijden.

dak ontmossen

Dak ontmossen

Bij het dak ontmossen zal de dakwerker meestal een hogedrukreiniger gebruiken die het best overeenstemt met jouw soort dakbedekking. Bij het ontmossen van leien daken zal de druk van de hogedrukreiniger bijvoorbeeld veel lager liggen dan bij het ontmossen van keramische dakpannen. Natuurlijke leien zijn immers veel meer drukgevoelig dan de meeste andere bedekkingsmaterialen waardoor het mos en de algen best met een zachte druk worden verwijderd. Doorgaans werkt een professionele dakwerker bij de meeste toepassingen met een hogedrukreiniger met een roterende spuitkop. Hierdoor wordt de druk tijdens het wegspuiten van het mos en de algen gespreid, waardoor er schade aan je dakbedekking tijdens het ontmossen wordt voorkomen. Ook de bar druk wordt, naargelang je type dakbedekking en het soort mosvorming, aangepast en gecontroleerd. Bij oudere verweerde daken zal de dakwerker het dak reinigen met een V-spuitkop waarbij de druk niet hoger is dan tachtig bar. Een ervaren dakwerker zal steeds jouw hellend dak ontmossen van boven naar onder. De dakwerker ziet tevens de afvoerpunten van de dakgoten na en zorgt ervoor dat deze preventief worden afgesloten zodat het mos en het verwijderd vuil niet in de afvoerbuizen kunnen terechtkomen. Bij een normaal oppervlakkig ontmossen van je dak volstaat het om enkel water te gebruiken om je dak te reinigen. Wanneer er sprake is van een hardnekkige mosvorming zal de dakwerker je dak behandelen met een extra reinigingsmiddel, na de eerste reiniging met water. Het reinigingsmiddel wordt daarbij best verneveld aangebracht en het moet daarna een bepaalde tijd inwerken op het vuil en op de algen en mos restanten. Afhankelijk van het gekozen product kan dit enkele uren tot een dag duren. Nadat de inwerkingstijd is verstreken, zal de ervaren dakwerker je dak ontmossen door jouw dak nogmaals met de hogedrukreiniger na te behandelen totdat alle mos restanten zijn verwijderd. Alhoewel het reinigingsmiddel meestal milieuvriendelijk, en niet schadelijk voor planten en grassen is, werkt de dakwerker tijdens het vernevelen best met een beschermend pak tegen de dampen. Na het ontmossen van je dak zal de dakwerker jouw dak ook nog coaten met een beschermende dakcoating om te vermijden dat nieuwe mossen en schimmels zich kunnen ontwikkelen. Heb je interesse in het ontmossen en coaten van je daken? Neem via offertesonline.be contact op met de regionale dakwerkers uit je buurt en je zult enkele vrijblijvende offertes ontvangen zonder verplichting.

aanbrengen dakcoating

Aanbrengen van een dakcoating

Na het dak ontmossen, zal de dakwerker je dak coaten met een beschermende dakcoating. Hierbij wordt je dak geïmpregneerd met een anti-mos middel waarbij de micro organismen en bacteriën, die zich op jouw dakbedekking hebben genesteld, worden gedood. Het product om te coaten bevat ook een hydroblock eigenschap waardoor het oppervlak van je dak water- en vuilafstotend wordt. Voor het coaten kun je kiezen voor een hydrofobe, transparante dakcoating, waarbij de originele kleur van je dak behouden wordt of voor een Uv-bestendige kleurcoating. Door je dak te laten ontmossen en coaten, zorg je ervoor dat je dak langdurig wordt beschermd zodat je je dak minder moet reinigen en ontmossen. Hydrofobe en kleur coatings kunnen op alle daken toegepast worden, uitgezonderd bij een leien dakbedekking waarop men alleen maar met een transparante coating kan aanbrengen. Je kunt je dak ook laten coaten met een reflecterende coating die gebaseerd is op keramische nano-pigmenten. Dankzij deze pigmenten wordt het zonlicht tot zeventig procent weerkaatst waardoor het een extra bescherming geeft aan je dakbedekking. Wil je je dak laten ontmossen en coaten? Neem contact op met de beste dakwerkers uit jouw regio in Vlaanderen voor enkele vrijblijvende adviezen, prijzen of offertes!

Op zoek naar een dakwerker uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor het ontmossen en coaten van je dak?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Andere mogelijkheden voor dakreinigingen?

algemene dakreiniging

Algemene dakreiniging

Je hoeft niet te wachten tot er mosvorming is om je dak te reinigen of te ontmossen. Het vuil worden van je dak heeft nog vele andere oorzaken of factoren en je dakbedekking kan evengoed aangetast worden door pollutie, zure regen, fijn stof, allergenen, gassen of andere vervuilingen. Ook de ligging van je dak werkt soms nadelig. Een periodiek onderhoud van je dak is dan ook aangeraden om de gemiddelde voedingsbodems voor een aantasting van je dakbedekking weg te nemen. Met een algemene reiniging van je dak, hou je je dak gezond en proper en voorkom je dat je het later moet ontmossen. Voor het periodiek reinigen van je dak volstaat het om je dak af te spuiten of te reinigen met warm water. Meestal heeft het vuil zich nog niet vastgehecht aan je dakbedekking en wordt het met een goede schoonmaakbeurt mee weggespoeld. Kies zeker geen chemisch reinigingsmiddel wanneer je je dak hebt laten coaten. Bij een beschermende dakcoating heb je sowieso weinig problemen om je dak te reinigen. Over het algemeen worden ook de dakgoten en de afvoerbuizen mee gereinigd zodat er een goede en vuilvrije afwatering kan plaatsvinden. Met regelmatige dakreinigingen kun je tevens de gemiddelde staat van je dakconstructie in zijn totaliteit opnemen en controleren of er eventuele mankementen of slijtages zijn in je dakisolatie, onderdak, dakgebinte, dakkapellen of dakgoten. Een goede reiniging van je dak kan zo de levensduur van jouw dak verlengen. Bijna elke professionele dakwerker biedt een periodiek dakonderhoud aan met verschillende formules en de dakwerker zorgt ervoor dat hij je dak op tijd controleert, reinigt en onderhoud, zodat je niet te vlug moet ontmossen en coaten. Voor meer info over algemene dakreinigingen kun je hier je regionale dakwerkers rechtstreeks contacteren voor vrijblijvende offertes en prijzen!

dakgoot reinigen

Reiniging van dakgoten

Naast het reinigen, het ontmossen en het coaten van daken, vormt het onderhoud en het reinigen van dakgoten ook een essentieel onderdeel voor een gezond dak. Je dakgoten ondergaan een constante vervuiling en ophoping van vallende bladeren, takken, mossen, aanslagen of andere vuilrestanten die, na enige tijd, de goede werking van je dakgoot danig kunnen verstoren. Het gevolg is dat je ziet dat het water blijft stilstaan in je dakgoot en dat er verstoppingen en lekkages kunnen ontstaan. Indien je het reinigen van je dakgoten verwaarloost, kan dit later ook gevolgen hebben voor jouw dakconstructie en je dakisolatie. Een goed onderhoud van je dakgoot is dan ook nodig en indien je dit moeilijk zelf kunt doen, kun je dit best uitbesteden aan een professionele dakwerker uit je directe omgeving. Een ervaren dakwerker reinigt je dakgoot en hij zal alle bladeren, takken en vuil zorgvuldig verwijderen. Ook zal hij je dakgoot ontmossen door het mos te bestrijden met een milieuvriendelijk anti-mos product. Indien gewenst kan de dakwerker ook de omlijsting van je dakgoot reinigen, je dakgoot coaten of preventief bladvangers plaatsen over je afvoerbuizen en afvoerpijpen. Kies je voor een professionele dakwerker dan heeft hij alle materialen, zoals ladders en reinigingsproducten, voor handen en hoef je zelf geen halsbrekende toeren uit te halen. Bovendien controleert de dakwerker ook de goede staat van je dakgoot en de dakgootbekleding, zodat je tijdig wordt verwittigd van eventuele kleine herstellingen. Op die manier kun je tijdig ingrijpen zonder dat het je veel gaat kosten. Lees, een goed onderhouden dakgoot zorgt mee voor de goede staat van je  volledige woning. Indien je graag enkele offertes of prijzen wilt vergelijken voor een dakgoot reiniging, kun je via offertesonline.be vrijblijvend jouw regionale dakwerkers contacteren. Ze zullen je graag van dienst zijn!MEER INFO OVER DAKGOOT HERSTELLEN OF VERVANGEN

Gemiddelde prijzen dak ontmossen

HOE WORDT DE PRIJZEN VOOR HET ONTMOSSEN VAN DAKEN BEPAALD?

De prijzen om een dak te laten ontmossen, reinigen of coaten worden weergegeven in prijs per m². Soms kunnen extra factoren zoals de bereikbaarheid of de ligging een invloed hebben op de prijzen, bijvoorbeeld wanneer er moet gewerkt worden met een hoogwerker. De beste manier is om eerst enkele prijzen met elkaar te vergelijken en te kijken of de arbeidsuren, het materiaal en de transportkosten inbegrepen zijn in de voorgelegde prijzen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. In de tabel hieronder staan de gemiddelde prijzen per m² weergegeven, zodat je een bepaalde richtprijs kunt hanteren bij het aanvragen van een gratis offerte.

Je kunt via onze website rechtstreeks meerdere dakwerkers uit je regio contacteren en de prijzen met elkaar vergelijken.

dak ontmossen prijs

Prijzen dak ontmossen

Soort werken
Gemiddelde prijs
Dak ontmossen
€ 10 - € 15 per m²
Dakreiniging
€ 10 - € 20
Dakreiniging + coating
€ 25 - € 45
Jaarlijks dak onderhoud
€ 70 - € 150 per jaar

PREMIES

Voor het ontmossen, coaten of reinigen van je dak zijn er geen premies voorzien. Wanneer je echter tegelijk een dak herstelling of verbeterde dakisolatie laat uitvoeren, kun je wel in aanmerking komen voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Lees de voorwaarden op de site van de Vlaamse Overheid via onderstaande link.

Premies dakrenovaties

Op zoek naar een dakwerker uit je regio om de prijs voor je dakwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2841 dakwerkers in uw regio!