DAK ONTMOSSEN

Bereik tot 2577 dakwerkers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw dakwerken

  U wilt uw dak laten ontmossen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze dakwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2577
DAKWERKERS
241
Opdrachten
per maand
311
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken in Vlaanderen

Soort werken: Dak reparatie

Type dak: Punt dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

De oversteken van het dak aan het huis en aan de garage zijn versleten en moeten vervangen worden
Offerteaanvraag uit Meldert

Soort werken: Dak vervangen

Type dak: Zadel dak

Type woning: Vrijstaande woning

Projectbeschrijving:

Dakrenovatie,verwijderen roofingoversteek plaatsen van dakgoten in zink.
Offerteaanvraag uit Holsbeek

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het ontmossen van uw dak, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven dakwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het ontmossen van uw dak en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke dakwerker?

Vind een geschikte dakwerker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het ontmossen van uw dak wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Uw dak professioneel laten ontmossen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het ontmossen van uw dak éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte dakwerker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een dak ontmossen?

De levensduur van een dak hangt niet alleen af van de dakbedekking, ook de opbouw van de dakconstructie, de isolatiematerialen, het onderdak, de omgeving en het onderhoud van uw dak bepalen mee hoe lang uw dak gezond blijft. Vooral het onderhoud van een dak wordt hierbij vaak onderschat. Onder de invloed van neerslag, zure regen, fijn stof, bladeren en/of bacteriën, kunnen er mossen en schimmels ontstaan of kunnen er verstoppingen ontstaan in uw dakgoten. De kans op een aantasting van uw dakbedekking of op lekkages wordt hierdoor versneld en het kan de levensduur van uw dak aanzienlijk verminderen. Vooral mossen en schimmels kunnen uw dakbedekking ernstig aantasten waardoor uw dakbedekking poreuzer en fragieler wordt. Mossen zetten zich vast op uw dak en door de veranderende temperaturen, zoals bijvoorbeeld door vriestemperaturen, kunnen ze scheurtjes veroorzaken in uw dakbedekking of zelfs in uw dakisolatie. Mossen en schimmels kunnen voorkomen in vele varianten en sommige soorten kunnen zeer agressief inwerken op uw dakbedekking. Vandaar dat een dak ontmossen één van de belangrijkste dakreinigingen is voor een dakwerker. Zowel bij hellende daken met een dakpannen, leien, tegelpannen of rieten dakbedekking als bij platte daken met een bitumen, EPDM of kunststof dakbedekking kan een professionele dakwerker vakkundig elk mos verwijderen. Het ontmossen van daken wordt hierbij ook vaak gecombineerd met een beschermende dak coating die de vorming van nieuwe mossen tegengaat. Door uw dak te reinigen met gespecialiseerde milieuvriendelijke producten wordt het gevrijwaard van verdere aantasting en dankzij de anti-mos coating wapent u uw dak tegen nieuwe schimmel- en spoorvorming. Maar een dak ontmossen vergt een zorgvuldige aanpak en niet alle anti-mos producten zijn geschikt voor alle daken. Zo zullen keramische dakpannen of leien andere reinigingsproducten vragen dan die om betonnen dakpannen te reinigen. En ook rieten daken krijgen een totaal andere mosbestrijding dan de andere dakontmossingen. Een ervaren en erkende dakwerker weet welke producten hij moet gebruiken om efficiënt en milieuvriendelijk uw dak te ontmossen. Ook voor eventuele andere dakreinigingen of voor het onderhouden van uw dakgoten kunt u beroep doen op de snelle vakkundigheid van een professionele dakwerker. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend offertes aanvragen voor het ontmossen van daken bij enkele erkende dakwerkers uit uw regio!

Ontmossen van daken: hoe gaat een dakwerker te werk?

voorbereiding dak ontmossen

Voorbereiding

Wanneer u uw dak laat ontmossen kunt u zelf al voorbereidingen treffen door de toegankelijkheid tot uw dak zo hindernisvrij mogelijk te houden. In de meeste gevallen gebruikt een professionele dakwerker een hoogwerker, stellingen en/of nokken ladders zodat hij uw dak niet onnodig moet betreden. Ook bij platte daken wordt het betreden van de dakbedekking zoveel mogelijk vermeden indien de toestand dit toelaat. Door een vlotte toegankelijkheid voor de dakwerker te voorzien, kunt u hier tijd al winnen die anders verloren zou gaan of die u bijkomende kosten kan opleveren. Voor de werken zelf zal de dakwerker eerst het ontmossen van uw dak inschatten. Dit doet hij aan de hand van een voorafgaandelijk onderzoek waarbij het type dakbedekking en de porositeit van de dakbedekking wordt bepaald. Gaat het over het ontmossen van een plat dak met een EPDM of bitumen dakbedekking of gaat het over het ontmossen van een hellend dak met keramische dakpannen, betonnen dakpannen, tegelpannen, kunstleien of natuurleien? Aangezien elke dakbedekking zijn specifieke eigenschappen heeft, is het belangrijk om te bepalen welke middelen en producten het best geschikt zijn voor het ontmossen van uw dak. Eenmaal deze voorbereidingen zijn uitgevoerd, kan de dakwerker aan de slag en het mos efficiënt gaan bestrijden.

dak ontmossen

Dak ontmossen

Bij het ontmossen van daken zal de dakwerker meestal een hogedrukreiniger gebruiken die overeenstemt met uw soort dakbedekking. Bij het ontmossen van een leien dak zal de druk van de hogedrukreiniger bijvoorbeeld veel lager liggen dan bij het ontmossen van keramische dakpannen. Natuurlijke leien zijn immers veel meer drukgevoelig dan de meeste andere bedekkingsmaterialen. Doorgaans gebruikt een professionele dakwerker bij de meeste toepassingen een hogedrukreiniger met een roterende spuitkop. Hierdoor wordt de druk tijdens het spuiten gespreid waardoor er schade aan uw dakbedekking tijdens het ontmossen wordt voorkomen. Ook de bar druk wordt, naargelang uw type dakbedekking, aangepast en gecontroleerd. Bij oudere verweerde daken kan de dakwerker de roterende spuitkop eventueel vervangen door een V-spuitkop waarbij de druk niet hoger is dan tachtig bar. Een ervaren dakwerker zal steeds uw hellend dak ontmossen van boven naar onder. Afhankelijk van de mogelijkheden zal de dakwerker hiervoor gebruik maken van een hoogwerker, nokken ladders en/of stellingen. Een ervaren dakwerker zal tevens de afvoerpunten van de dakgoten preventief afsluiten zodat de mossen en vuilrestanten niet in de afvoerbuizen kunnen terechtkomen. Bij een normale oppervlakkige ontmossing volstaat het om enkel water te gebruiken om uw dak te reinigen. Wanneer er sprake is van een hardnekkige moshechting zal de dakwerker uw dak behandelen met een extra reinigingsmiddel na de eerste dakreiniging met water. Het reinigingsproduct wordt daarbij verneveld aangebracht en het moet daarna een bepaalde tijd inwerken op het vuil en op de mosrestanten. Afhankelijk van het gekozen product kan dit enkele uren tot een dag duren. Nadat de inwerkingstijd is verstreken, zal de ervaren dakwerker uw dak dan verder ontmossen door uw dak nogmaals met de hogedrukreiniger na te behandelen totdat alle restanten zijn verwijderd. Alhoewel de meest gebruikte reinigingsmiddelen milieuvriendelijk zijn en niet schadelijk zijn voor planten en grassen, zal de dakwerker het vernevelen uitvoeren met een beschermend pak tegen de dampen. Na het ontmossen van het dak zal de dakwerker uw dak nog behandelen met een beschermende coating om te vermijden dat nieuwe mossen en schimmels zich kunnen ontwikkelen. Heeft u interesse voor het eventueel ontmossen van uw daken? Neem via offertesonline.be contact op met de regionale dakwerkers uit uw buurt voor enkele vergelijkende gratis offertes.

aanbrengen dak coating

Aanbrengen van een dak coating

Na het ontmossen van uw dak zal de dakwerker uw dak behandelen met een dak coating. Hierbij wordt uw dak geïmpregneerd met een anti-mosmiddel waarbij de micro organismen en bacteriën, die zich op uw dakbedekking hebben genesteld, worden gedood. De coating bevat ook een hydroblock eigenschap waardoor het oppervlak van uw dak water- en vuilafstotend wordt. Voor uw dak coating kunt u kiezen voor een hydrofobe, transparante coating, waarbij de originele kleur van uw dak behouden wordt of voor een UV-bestendige kleurcoating. Een goede dak coating zorgt ervoor dat uw dak langdurig wordt beschermd zodat u uw dak minder moet reinigen en ontmossen. Hydrofobe en kleur coatings kunnen op alle daken gebruikt worden, uitgezonderd op een leien dakbedekking waarop alleen maar een transparante dak coating kan gebruikt worden. Er bestaat ook een reflecterende coating die gebaseerd is op keramische nano-pigmenten. Dankzij deze pigmenten wordt het zonlicht tot zeventig procent weerkaatst waardoor het een extra bescherming geeft aan uw dakbedekking. Voor meer informatie over dak reinigen of over het ontmossen van daken verwijzen we u graag door naar onze ervaren dakwerkers uit uw regio of omgeving voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

Op zoek naar een dakwerker uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dak?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Andere mogelijkheden voor dakreiniging?

algemene dakreiniging

Algemene dakreiniging

U hoeft om uw dak te reinigen niet te wachten tot er mosvorming is en u uw dak dient te ontmossen. Een dak vervuiling heeft nog vele andere oorzaken en uw dakbedekking kan evengoed aangetast worden door pollutie, zure regen, fijn stof, allergenen, gassen of andere vervuilingen. Een periodiek onderhoud van uw dak is dan ook aangeraden om de mogelijke voedingsbodems voor een aantasting van uw dakbedekking weg te nemen. Met een algemene dakreiniging, die u zelf kunt uitvoeren of laten uitvoeren, houdt u uw dak gezond en proper en voorkomt u dat u het later moet ontmossen. Voor het periodiek reinigen van uw dak volstaat het om uw dak af te spuiten of te reinigen met warm water. Meestal heeft het vuil zich nog niet vastgehecht aan uw dakbedekking en wordt het met een goede schoonmaakbeurt mee weggespoeld. Wanneer uw dak behandeld is met een beschermende dak coating zult u weinig problemen ondervinden om uw dak te reinigen. Over het algemeen worden bij een dakreiniging ook de dakgoten en de afvoerbuizen mee gereinigd zodat er een goede en vuilvrije afwatering kan plaatsvinden. Met een regelmatige dakreiniging kunt u tevens de staat van uw dakconstructie in zijn totaliteit opnemen en controleren of er eventuele mankementen of slijtages zijn in uw dakisolatie, onderdak, dakgebinte, dakkapellen of dakgoten. Een goede dakreiniging kan zo de levensduur van uw dak verzekeren en deze verlengen. De meeste dakwerkers bieden een periodiek dakonderhoud aan met verschillende formules waarbij ze uw dak controleren, reinigen, ontmossen en/of hercoaten. Voor meer info over algemene dakreinigingen kunt u hier uw regionale dakwerkers rechtstreeks contacteren voor vrijblijvende offertes!

dakgoot reinigen

Reiniging van dakgoten

Naast het reinigen en het ontmossen van daken, vormt het onderhoud en het reinigen van dakgoten ook een essentieel onderdeel voor een gezond dak. Uw dakgoten ondergaan een constante vervuiling en ophoping van vallende bladeren, takken, mossen, aanslagen of andere vuilrestanten die, na enige tijd, de goede werking van uw dakgoot danig kunnen verstoren. Het gevolg is dat het vocht blijft stilstaan in uw dakgoot en dat er verstoppingen en lekkages kunnen ontstaan. Indien u het reinigen van uw dakgoot verwaarloost, kan dit later ook gevolgen hebben voor uw dakconstructie en uw dakisolatie. Een goed onderhoud van uw dakgoot is dan ook nodig en indien het u te moeilijk valt om dit zelf te doen, kunt u dit best uitbesteden aan een professionele dakwerker uit uw omgeving. Een ervaren dakwerker reinigt uw dakgoot en hij zal alle bladeren, takken en vuil zorgvuldig verwijderen. Ook zal hij uw dakgoot ontmossen door het mos te bestrijden met een milieuvriendelijk anti-mosproduct. Indien gewenst kan de dakwerker ook de omlijsting van uw dakgoot reinigen of preventief bladvangers plaatsen over uw afvoerbuizen en afvoerpijpen. De gemakkelijkheid van een professionele dakwerker is dat hij alle materialen, zoals ladders en reinigingsproducten, voor handen heeft en dat u zelf geen halsbrekende toeren hoeft uit te halen. Bovendien controleert de dakwerker ook de goede staat van uw dakgoot en de dakgootbekleding zodat u tijdig wordt verwittigd van eventuele kleine herstellingen. Op die manier kunt u tijdig ingrijpen zonder dat het u veel gaat kosten. Zo maakt een goed onderhouden dakgoot een wereld van verschil en onderhoudt ze mee de goede staat van uw  volledige woning. Indien u graag enkele offertes wilt vergelijken voor een dakgoot reiniging, kunt u via offertesonline.be vrijblijvend uw regionale dakwerkers contacteren. Ze zullen u graag van dienst zijn!

Gemiddelde kostprijs dak ontmossen

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het ontmossen van een dak BEPAALD?

Wanneer u uw dak laat ontmossen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor het ontmossen van uw dak, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit uw regio.

Prijzen dak ontmossen

Soort werken
Prijs per m²
Dak ontmossen
€ 10 - 15
Dakreiniging
€ 10 - 20
Dakreiniging + coating
€ 25 - 45

premies & subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de dakwerken prijzen fors lager kunnen uitkomen. De Vlaamse regering probeert zich in te zetten voor het milieu en een goed geïsoleerd dak draagt daar uiteraard aan bij. We raden u daarom aan om u te verdiepen in de volgende premies:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse renovatiepremie
 • De premie voor dakisolatie
 • De premie voor groendaken
 • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen:

www.premiezoeker.be

Op zoek naar een dakwerker uit uw regio om de prijs voor uw dak te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2577 dakwerkers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Dakwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...