PARKET LATEN PLAATSEN

Bereik tot 489 parketteurs rond Wachtebeke.

  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

  • 1

    Zoek je de juiste vakman voor je houten vloer?

    Je wil parket laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor het leggen van een houten vloer? Hoe vind je een professionele en betrouwbare parket plaatser die actief is in de omgeving van Wachtebeke, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

  • 2

    Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

    Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag voor je vloer, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs rond Wachtebeke verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

  • 3

    Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

    Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3540
parketteurs
6
Opdrachten
per maand
13
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor parket leggen in Wachtebeke

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 37m²

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

Reinigen, schuren en oliën bestaande parketvloer, voorzien timing: vanaf 15 november
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit De Pinte

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 50m²

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

Opschuren van bestaand parket (afselia).
Arrow
Offerteaanvraag uit Sint Denijs Westrem

Vind een geschikte parketteur in de buurt van Wachtebeke

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het leggen van een houten vloer wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor de plaatsing van je parket garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteurs uit de omgeving van Wachtebeke. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Parket: je houten vloer laten plaatsen door een professionele parketteur!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor het leggen van je houten vloer éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit jouw omgeving rond Wachtebeke jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van je parket snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele parketteurs rond Wachtebeke... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs rond Wachtebeke. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het leggen van je nieuwe parketvloer, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in de omgeving van Wachtebeke en de juiste kwalificaties hebben voor de plaatsing van je parket.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit jouw regio rond Wachtebeke. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de plaatsing van je houten vloer en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de plaatsing van je vloer zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Wachtebeke die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmannen uit jouw regio rond Wachtebeke. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving voor de plaatsing van je houten vloer ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte parketteur in Wachtebeke door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Parket laten plaatsen

Een parket is een houten vloer die bestaat uit massief hout of uit samengestelde vloerdelen. Je kunt sommige soorten parket zelf leggen met een klik- en groefverbinding, maar in de meeste gevallen zal een professionele parketteur zorgen voor de plaatsing van je parket. Ben je toch een handige Harry, dan kun je je parket zelf leggen, al vragen sommige parketvloeren toch een bepaalde vakkennis en ervaring. Hoogwaardig parket dat lange tijd mee moet gaan, is meestal gemaakt uit het betere hardhout zoals eik, notelaar, merbau, afzelia, esdoorn, wengé, beuk of bamboe. Eik voert daarbij nog steeds de ranglijst aan als populairste houtsoort, maar we merken dat de andere houtsoorten, zoals de tropische hardhouten, aan terrein winnen. De meeste mensen denken bij een nieuwe parketvloer in de eerste plaats aan een houten vloer met massieve eiken planken, maar er zijn tegenwoordig ook talrijke goedkopere parketvloeren waarvan alleen de toplaag vervaardigd is uit hardhout.

Bij een fineerparket worden er dunne latten gebruikt die worden voorzien van een harde, en reeds in de fabriek behandelde, toplaag van hardhout. De dikte van deze toplaag is maximum twee millimeter en ze wordt afgewerkt met een krasbestendige beschermlaag. Fineerhout is vrij gemakkelijk te leggen en de houtstructuur en vorm blijven goed behouden. Vaak wordt er ook een type ondervloer voorzien van kurk zodat er een betere geluidsdemping is.

Een lamelparket heeft dikkere planken dan een fineerparket en de hardhout toplaag kan tot zes millimeter dik zijn. Hier zal de parketteur je parket leggen met gelamelleerde vloerdelen. Deze planken bestaan uit verschillende houtlagen die men dwars aan elkaar met lijm gaat verlijmen. De combinatie van deze verlijmde houtsoorten maakt dat het lamelparket zeer goed bestand is tegen vervorming, temperatuurverschillen en vocht, omdat het minder kan uitzetten of krimpen. Daarom zal men eerder een gelamelleerd parket leggen, ook al omdat het goedkoper is dan een massieve houten vloer.

Bij een massieve parketvloer zal de plankenvloer bestaan uit vol massief hout. De planken worden ruw geplaatst door de plaatser en ze worden daarna nog opgeschuurd en afgewerkt met olie, vernis, hardwaxolie of boenwas. Een massief houten vloer heeft een grote duurzaamheid en het kan meerdere keren opgeschuurd worden doorheen de jaren. Het onderhoud vraagt wel een grotere inspanning en een massief parket leggen is niet goedkoop.

Sommige massieve houten vloeren worden ook gerecupereerd en hergebruikt. Ze worden recuperatieparket genoemd en worden gewonnen uit oude gebouwen, kastelen, herenhuizen of kloosters. Door hun verouderde uiterlijk stralen deze parketvloeren een authentieke klasse uit die je nog niet hebt met een nieuwe parketvloer, maar door hun beperkte vindbaarheid zijn ze meestal zeer duur. Een parketteur kan wel als alternatief een parket leggen met een verouderd en verkleurd uitzicht zodat je vloer een tijdloze look krijgt. Welk parket je ook verkiest, een houten vloer kan perfect geïntegreerd worden in elke interieurstijl. Overtuig je van de mooie parket realisaties bij de erkende parketteurs uit de omgeving van Wachtebeke en laat je parket leggen door een ervaren specialist! 





parket laten plaatsen in @city

Voor- en nadelen parket

Houten vloeren bieden vele voordelen en vele parketteurs en vloerders zullen je graag overtuigen van de oerdegelijke eigenschappen van parketvloeren. Een duurzame parketvloer onderscheidt zich van de andere vloeren door zijn natuurlijke en warme uitstraling. Hierdoor krijgt je interieur immers een gezellige en klassevolle meerwaarde. Dankzij de goede isolatie eigenschappen van hout, is het steeds aangenaam en comfortabel wanneer je met je blote voeten over je houten vloer wandelt. Parketvloeren bieden een waaier van mogelijkheden, en je kunt qua kleur, houtsoort en patronen alle richtingen uit. Zo kun je een parket leggen met massief geschaafde eiken planken, een strokenparket leggen uit beuk met een kliksysteem, een nieuwe parketvloer leggen met visgraatmotief uit notelaar, of een donker tapijtparket laten plaatsen van bamboe. De keuzemogelijkheden voor de plaatsing van een houten vloer zijn zeer talrijk. Ondanks dat je nieuwe parket iets meer onderhoud zal vragen, dan bijvoorbeeld een vloer met tegels of PVC, kent een mooie houten vloer qua uitstraling zijn gelijke niet. Een natuurlijke houtvloer in je living of woonkamer zal je woning of appartement direct een meerwaarde geven. Maar parket leggen heeft ook enkele nadelen. Hout kan niet goed tegen vocht, en opstijgend vocht, vochtinsijpeling of een slechte luchtvochtigheid kunnen het hout van je vloer aantasten. Zeker een massief houten parket is onderhevig aan temperatuurschommelingen waardoor je plankenvloer kan gaan krimpen of uitzetten. Het leggen of plaatsen van een massieve houten vloer moet door de plaatser moet dan ook zeer secuur en solide uitgevoerd worden. Een goede voorbereiding van de ondervloeren vormt de basis van het parket leggen, want goed begonnen is half gewonnen. Een ervaren professional zal bijna altijd kiezen voor een zwevende plaatsing van de ondervloer, en een vochtscherm en isolatie voorzien tijdens het monteren. Hij voorziet bij het leggen ook de nodige uitzetvoegen langs de zijden van elke muur. En bij de afwerking zal hij je houten vloer voorzien van een beschermende laklaag of olie. Hou er rekening mee dat je je parket zelf ook regelmatig moet onderhouden en verzorgen. Gelukkig bestaan er genoeg specifieke natuurproducten om je parket te reinigen en te onderhouden. Heb je graag een offerte voor een parketvloer of wens je meer te weten over de voor- en nadelen van parket leggen, dan kun je hier terecht bij de vele professionele parketteurs uit jouw buurt rond Wachtebeke! 

voordelen parket plaatsen in @city
Op zoek naar een parketteur uit Wachtebeke om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van parket?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Soorten parket

massief parket @city

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit volle planken van hardhout. De officiële dikte van massief parket is minimum zes mm. Tot een dikte van tien mm worden de vloerdelen door de plaatser meestal geplaatst door ze met lijm te verlijmen en te nagelen. Bij dikkere planken tot 22 mm kan de parket plaatser blind vernagelen alhoewel dit ook al kan bij gespecialiseerde dunnere parketten met tand en groef. Bij vloerdelen vanaf twintig mm kan men het parket met een zwevende plaatsing zelfdragend leggen. Bij een volle houten vloer wordt er altijd een houten ondervloer gebruikt. Rechtstreeks verlijmen op de chape wordt afgeraden omwille van de vocht- en isolatieproblemen. Na het leggen van de vloerdelen wordt de massieve parketvloer door de parketteur eerst geschuurd, waarna hij hem nog zal lakken of oliën. Bij sommige houtsoorten wordt het parket ook in de was gezet. Een eiken parket is momenteel nog altijd de meest gevraagde houtvloer, maar ook andere hardhoutsoorten zoals notelaar, merbau, padoek, beuk, teak en wengé worden vaak gebruikt bij massieve parketvloeren. Het leggen van het parket zelf kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Het kan een plankenvloer zijn, een strokenparket, een kopsparket, of een mozaïekparket zijn met een visgraatmotief, een dambord motief of een vlechtmotief. Een nieuwe variant bij de massieve parketten is het bamboe parket. Omwille van de snelgroeiende, milieuvriendelijke en slijtvaste eigenschappen van bamboe, krijgt deze zeer harde soort meer en meer voorstanders. Een bamboe parket heeft vele voordelen en het kan zelfs gebruikt worden in badkamers. Voor meer informatie over massief parket, kun je gratis enkele van onze lokale parketteurs uit de omgeving van Wachtebeke contacteren! Elke professional zal je graag adviseren en bijstaan in je keuze!

fineer parket @city

Fineerparket

Fineerparket is een goedkoop alternatief voor een massieve parketvloer en het is ook goedkoper dan een gelamelleerde parketvloer. Fineerparket kan met een zwevende plaatsing op een houten ondergrond, maar het kan ook rechtstreeks op een oude vloer of tegels aangebracht worden. Het parket zelf heeft een meerlagige samenstelling: de toplaag is van echt hardhout maar is zeer dun, en daaronder wordt het zogenaamde blindhout geplaatst, meestal een harde HDF laag met waterkerende eigenschappen. Soms kan er nog een dempende kurklaag onderaan bevestigd worden. Fineerhout heeft enkele niet te versmaden voordelen. Niet alleen is het voordeliger, maar het is ook vochtbestendiger waardoor het scheeftrekken van je parket wordt voorkomen. Fineerparket heeft ook nog een extra beschermende en krasbestendige coating waardoor het slijtvast is. Door het handige kliksysteem is het fineerparket makkelijk te leggen en te herleggen. Bovendien behoudt fineerparket de vorm, de kleur en het uitzicht van een massieve houtvloer zodat het verschil qua uitstraling minimaal is. De professionele plaatser kan immers perfect fineerparket leggen met het uitzicht van een rustiek eiken parket. De plaatsing kan bovendien ook door een handige Harry best gedaan worden. Vraag naar enkele offertes voor fineerparket bij de vele parketteurs uit Wachtebeke of omgeving!

lamelparket @city

Lamelparket

Een lamelparket is een meerlagig parket dat is samengesteld uit verschillende houtsoorten. De onderlaag bestaat uit multiplex en de dikte van deze laag is meestal evenredig met de bovenste toplaag van edelhout die zo’n twee tot zes mm dik is. Tussen deze twee buitenlagen wordt er een middenlaag van ongeveer acht mm geplaatst met HDF of MDF. De lagen van het lamelparket worden door de parket plaatser waterdicht met lijm aan elkaar gelijmd. Door de verschillende lagen te combineren, biedt deze vloer een goede bescherming tegen het kromtrekken van je parket. Je houten vloer en houten latten behouden zo hun vorm en zorgen voor een perfecte vloerdekking. Gelamelleerd parket leggen doe je ook best steeds op een houten ondervloer. De houten vloerdelen zijn reeds geolied of gevernist en het parket leggen kan dus vlot uitgevoerd worden. Op het vlak van onderhoud zijn ze minder slijtvast dan een massieve vloerbekleding. Het schuren van het parket kan niet met dezelfde regelmaat uitgevoerd worden als bij een massieve houten vloer, maar toch kun je je parket meerdere keren laten opschuren . Voor vrijblijvende offertes of adviezen voor gelamelleerd parket leggen, kun je hier terecht bij de vele regionale parketteurs rond Wachtebeke!

keramisch parket @city

Keramisch parket

In tegenstelling tot een houten vloer wordt een keramisch parket niet gelegd met houten latten maar met keramische tegels. Deze smalle tegels, hebben net als bij een houten vloer een houtuitzicht en tegenwoordig zijn ze nauwelijks te onderscheiden van een houten plankenvloer. Door het aanbrengen van een voelbare houtstructuur in de keramische tegels, biedt het keramisch parket dan ook treffende gelijkenis aan. Een eiken parket met een eiken plankenvloer structuur of een houten parket met een andere houtsoort zoals padoek, notelaar of wengé, kan dan ook perfect nagebootst worden. Ook elke bijhorende plint kan in hetzelfde materiaal geplaatst worden. Het keramisch parket heeft heel wat voordelen. Het parket van keramische tegels is onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig. Het is kras- en slijtvast waardoor het zijn glans niet verliest en, anders dan bij hout, reageert het niet op temperatuurschommelingen. De plaatsing van een keramisch parket kan ook perfect uitgevoerd worden in vochtige ruimtes zoals badkamers. Ook een vloerverwarming gaat goed samen met je keramisch tegelparket. En ook op het vlak van legmotieven zijn er tal van mogelijkheden. De plaatsing van een keramisch parket kan door de parket plaatser uitgevoerd worden in een visgraatmotief, dambord motief of het uitzicht krijgen van een planken- of strokenparket. Het nadeel van keramisch parket is dat het niet de warmte of de isolatiecapaciteiten heeft van een houten vloer. Bovendien moet de prijs zeker niet onderdoen voor een laminaat of houten parket. Wens je meer te weten over parket met keramische tegels? Je kunt hier enkele erkende parketteurs contacteren uit de omgeving van Wachtebeke voor meer informatie!

bamboeparket @city

Bamboe parket

Een buitenbeentje onder de parketten is het bamboe parket. Bamboe vloeren zijn bezig aan een steile opmars tussen de parketvloeren. De redenen liggen dan ook voor de hand. In tegenstelling tot de andere parketvloeren is bamboe geen houtsoort maar een grassoort die na een tijdje zeer snel verhard. Gemiddeld heeft bamboe maar vijf jaar nodig om verwerkt te kunnen worden, terwijl de meeste houtsoorten minimum een tienvoud in tijd nodig hebben. Daarnaast is de plaatsing van een bamboe parket zelf een gezonde ecologische keuze. Bamboe groeit snel terug aan en het bosbestand blijft zo behouden, weliswaar indien er rekening gehouden wordt dat de ruimte van de bamboe velden niet ten koste gaat van het bosbestand. Vraag dit zeker na bij je bamboe plaatser. Naast het ecologisch voordeel heeft je bamboe parket zeer slijtvaste en duurzame eigenschappen wanneer je deze gaat meten met andere vloeren. Omwille van de verharde vezelstructuur is een bamboe parket immers oerdegelijk en hard en de vloer is veel beter bestand tegen uitzetten of krimpen. Bamboe heeft ook een heel mooie trendy uitstraling. Interesse om je parket te leggen met bamboe? Vraag naar de toepassingsmogelijkheden of vraag naar enkele offertes bij de erkende parketteurs uit je buurt! 

Vind een geschikte parketteur in Wachtebeke door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Parket leggen: legmotieven

plankenvloer @city

Plankenvloer

Bij een parket met een plankenvloer worden er langwerpige massieve houten planken van 10 tot 22 mm in dezelfde of verschillende maten gelegd op de ondervloeren. Soms kunnen de planken voorzien zijn van een kliksysteem of werken met tand- en groef. Voor een plankenvloer gebruikt de plaatser meestal robuuste brede houten planken want die zijn het best om aan je houten vloer een rustieke uitstraling te geven. Omdat de massieve houten planken bloot worden gesteld aan temperatuurschommelingen, zullen ze bij voorkeur verankerd geplaatst worden in plaats van een zwevende plaatsing. Een plankenvloer is over het algemeen ruwer afgewerkt wat het parket schuren ten goede komt. De parket plaatser zal na het monteren van de vloer, de houten planken opschuren en ze daarna afwerken met olie, wax of vernis. Een massieve plankenvloer renoveren en herstellen is dan ook vrij eenvoudig. Indien een plankenvloer correct wordt onderhouden, dan heeft hij een levenslange duurzaamheid. Een speciale variant van een parket met een plankenvloer, is het kasteelparket waarbij de houten planken nog breder, robuuster en verouderd zijn. Graag een offerte over een plankenvloer? Contacteer één van de parketteurs uit je regio rond Wachtebeke voor meer informatie.

strokenparket @city

Strokenparket

Het oudste legpatroon voor parketvloeren is het strokenparket. Bij een strokenparket worden de houten latten naast elkaar in stroken gelegd. Dit kan door houten planken van gelijke breedte maar dit hoeft niet. Soms wordt er bewust gekozen voor een houten vloer met verschillende plankbreedtes of voor langere en kortere houten planken, omdat dit voordeliger is dan houten planken van dezelfde lengte en breedte. Parket leggen met een stroken uitvoering is nog altijd één van de populairste parketvloeren omdat het de nerfstructuur van de houten vloer benadrukt. De parket plaatser zal het strokenparket met lijm verlijmen of nagelen. Als ondervloeren komen OSB platen, MDF platen, of een goedkope mozaïekparket het best in aanmerking. Een strokenparket kun je verkrijgen met of zonder tand- en groef. Voor advies, gratis offerte, of inlichtingen kun je hier vrijblijvend contact opnemen met de professionele parketteurs uit Wachtebeke of omgeving!

mozaïek parket @city

Mozaïekparket

De plaatsing van een mozaïekparket kan door de parketteur uitgevoerd worden in verschillende motieven. De parket plaatser zal het een mozaïekparket steeds met lijm verlijmen op de ondervloer en de motieven worden gevormd met rechthoekige plankjes tussen de zes en tien mm, die volgens een bepaald patroon worden gelegd. De meest bekende mozaïekparketten zijn het visgraatparket, het dambord parket, het kubusparket, en het vlechtparket of het Engels parket. Meestal vragen deze parketvloeren een goede voorbereiding en een zeer precieze plaatsing van de professional. Bij een visgraatparket staan alle latten in een hoeks verband met elkaar en het vraagt een bijzondere nauwkeurigheid om een visgraatparket te leggen. Dit verklaart ook waarom deze parketvloer zo duur is qua afwerking. Een variant van het visgraatparket is het Hongaars parket waarbij de houten latjes onder een hoek van 45° worden geplaatst in plaats van 90°. Een kubusparket wordt op dezelfde delicate manier gelegd als een visgraatparket, maar door middel van kleureneffecten wordt er een 3D zicht gecreëerd. Een kubusparket vergt, meer dan welk ander mozaïekparket, enorm veel vakmanschap en niet elke vloer plaatser zal deze uitdaging aangaan. Soms worden mozaïekparketten ook opgeleverd in vooraf samengestelde platen waarbij de houten lamellen of planken via een net of een multiplexplaat worden verbonden. Deze mozaïekplaten hebben ook dikwijls een systeem met tand en groef. Oude mozaïekvloeren worden ook nog dikwijls gebruikt als tijdelijke vloer, of als ondervloer omwille van de duurzame eigenschappen. Indien je meer wilt weten over de mogelijkheden van een mozaïekparket, dan kun je hier terecht bij de professionele parketteurs rond Wachtebeke!

kops parket @city

Kopsparket

Het kopsparket onderscheidt zich door de manier waarop het geplaatst wordt. In plaats van dat men de planken of lamellen horizontaal in de lengte gaat verzagen, worden ze bij een kopsparket in de breedte of verticaal gezaagd. De vezelrichting van het hout ligt op deze manier dwars en door deze zaagwijze biedt het hout een veel hogere weerstand en duurzaamheid. Een kopsparket is uiterst geschikt voor druk belopen vloeren. Door gebruik te maken van kleinere planken of blokjes, is deze structuur veel harder dan de andere legvormen. Door de dwarse vezelstructuur heeft een kopsparket ook zeer goede geluidsisolerende eigenschappen omdat de trillingen geabsorbeerd worden in de vezels. Kopsparket zal men rechtstreeks met de lijm verlijmen op de dekvloer zonder nagels. Het is één van de weinige parketvormen waarbij een goede voorbereiding van de ondervloer niet nodig is, alhoewel dit wel kan. Natuurlijk moet een dekvloer absoluut droog zijn voor het kopsparket kan gelegd worden door de erkende professional. Na het plaatsen moet het parket zelf door de plaatser nog geschuurd en behandeld worden met olie. Graag een offerte voor een kopsparket? Neem dan hier contact op met de lokale parketteurs uit Wachtebeke die je graag zullen verder helpen! 

Op zoek naar een professionele parketteur uit Wachtebeke om een vrijblijvende offerte te maken voor je parket?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Waarom een ondervloer gebruiken?

De plaatsing van een parket gebeurt zo goed als altijd op een houten ondervloer, in combinatie een vochtscherm. Plaats nooit je parket rechtstreeks op de dekvloer of chape! De enige uitzondering onder de parketvloeren is een kopsparket, maar ook dit parket kan een ondervloer gebruiken. De samenstelling van een ondervloer varieert. Eerst wordt er een vochtscherm aangebracht om het opstijgende vocht van de dekvloer tegen te houden. Dit kan gewoon opstijgend vocht zijn, of het kan de verdamping van je chape zijn indien deze nog niet volledig is uitgedroogd. Daarna wordt de, meestal houten, ondervloer geplaatst. Deze houten ondervloer kan bestaan uit geperste houtvezelplaten, OSB of MDF platen of een mozaïekparket. Er bestaan ook kurk of rubber ondervloeren, maar hiervoor moet je best eerst contoleren of ze geschikt zijn voor het type parket dat je wil leggen. Voor een vloerverwarming zullen bijvoorbeeld niet alle ondervloeren kunnen dienen. Bovenop de ondervloer wordt dan nog een isolerende laag gelegd die op zijn minst geluiddempende eigenschappen bezit. Op de markt heb je vele verschillende isolerende aanbiedingen en afhankelijk van je parket zal je een meer kwalitatieve parketisolatie moeten gebruiken. Een isolerende ondervloer van minimum drie mm heeft naast een geluiddempende functie ook nog thermische voordelen. Op deze manier wordt het aangenaam om stil over je parket te lopen en daarbij nog te besparen op je energiefactuur. Een goede voorbereiding van de ondervloer heeft zijn weerslag op de plaatsing en het gebruik van je parket, en goed begonnen is hier zeker half gewonnen. Een goede ondervloer verlengt dan ook de levensduur van je parket en het zorgt voor een stabiele en comfortabele draagbasis. Voor alle vragen met betrekking tot het samenstellen van de geschikte ondervloeren, of voor vrijblijvende offertes: contacteer gratis onze gespecialiseerde vakmannen rond Wachtebeke. Ze zullen je graag van dienst zijn.

ondervloer parket @city

Wat is het verschil tussen parket en laminaat?

Laminaat is, in tegenstelling tot parket, niet van hout gemaakt maar van kunststof. Dankzij de verbeterde technieken heeft laminaat zich geperfectioneerd in het kopiëren van parket, zowel qua vorm als uitzicht, en kun je amper het verschil tussen laminaat en parket opmerken. Laminaat is als materiaal eerder koud, maar het heeft best wel veel andere voordelen. Een laminaatvloer laat zich perfect onderhouden en is kras- en stootbestendig. Ook vet- of olievlekken zijn gemakkelijk te verwijderen dankzij de beschermende harslaag. En een laminaatvloer is ook aanzienlijk goedkoper dan echt parket. Alhoewel laminaat het meest gebruik maakt van parketimitaties, zijn uitvoeringen met een natuursteen of keramische look ook perfect mogelijk. Als handige Harry kun je laminaat makkelijk zelf leggen dankzij de klikverbinding of tand en groef aan de zijden van de latten. En in tegenstelling tot parket leent laminaat zich ook voor vochtige vertrekken zoals badkamers en keukens. Maar de warme voelbare gezelligheid van een parketvloer is natuurlijk niet te evenaren. Parket heeft een unieke en authentieke uitstraling en het past in alle interieurs. Het grootste nadeel van dit natuurproduct is dat het onderhevig is aan vochtigheid en temperatuurschommelingen. Parket vraagt dan ook een gedegen en zorgvuldig onderhoud. Anderzijds is parket dan weer aanzienlijk geluidsvriendelijker dan laminaat. Bij een laminaatvloer wordt de geluidsdemping alleen bekomen door de ondervloer isolatie, terwijl het hout van het parket een betere geluidsabsorptie heeft tegenover het kunststof laminaat. Een laminaatvloer is harder en dus minder geluidsvriendelijk, en een isolerende ondervloer is dus noodzakelijk om een groot deel van de geluidshinder weg te nemen. Indien je de voor- en nadelen van parket en laminaat wilt vergelijken, is het raadzaam om eerst het advies in te winnen van een professional ter zake. Via OffertesOnline.be kun je gratis een professionele parketteur uit Wachtebeke of directe omgeving contacteren.

laminaat of parket @city
Op zoek naar een parketteur uit Wachtebeke om de prijs voor je parket te ontdekken?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een parketteur te werk?

voorbereiding parket plaatsen @city

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is belangrijk en vooraleer een parketteur je parket kan plaatsen, moet er eerst een degelijke dekvloer of chape aanwezig zijn. Je kunt deze chape zelf leggen, of laten leggen door een chapper. Een goede dekvloer zorgt voor de stabiliteit van je parket. Sommige parketteurs bieden ook de optie aan om ook je chape te leggen. De dikte van je chape wordt bepaald aan de hand van de draagvloer en de totale dikte van de vloercombinatie. Omdat er bij het parket absoluut vocht moet vermeden worden, zal men meestal kiezen voor een niet-hechtende of zwevende chape als dekvloer. Op deze manier kunnen er reeds vochtwerende, thermische en/of geluidsisolerende lagen geplaatst worden tussen de draagvloer en de chape. Na deze voorbereidende werken kan de parketteur dan beginnen aan het eigenlijke leggen van je parket. Voorafgaandelijk bespreekt de parketteur de verschillende mogelijkheden. In samenspraak met je parketteur bepaal je welk parket je wilt laten plaatsen. Ook de houtsoort, de kleur en de legmethode worden hierbij overlopen. Afhankelijk van je keuze voor een massief vol parket, fineerparket of gelamelleerd parket, wordt er dan een offerte opgesteld aan de hand van je budget. Deze offerte bevat de volledige plaatsing, inclusief materiaal, legpatronen, werkuren en voorbereidingen. Bij een gunstige overeenkomst zal de parketteur dan aan de slag gaan.

ondervloer parket plaatsen @city

Ondervloer maken

Een erkende vloer plaatser die houdt van zijn vak, zal zorgen voor een stabiele en isolerende ondergrond want die is zeer belangrijk voor je parket. Alvorens het parket te plaatsen zal hij daarom je ondervloer samenstellen en bevestigen. Ook al zit er al een vochtscherm onder je chape, dan nog wordt er door de plaatser eerst een vochtscherm bovenop de dekvloer geplaatst. Parket is zeer gevoelig voor vocht en het vochtscherm zal een eventuele verdamping van vocht uit je chape tegenhouden. Daarna zal de parketteur een dempende en thermische ondervloer plaatsen van geperste houtvezelplaten, OSB platen of MDF platen. In sommige gevallen wordt er ook een gebruikt of goedkoop mozaïekparket geplaatst als ondervloer. Ook rubber of kurk kunnen dienen bij bepaalde parketvloeren. De derde laag van de ondervloer zorgt voor de geluidsdemping van je vloer. Bij het plaatsen van de ondervloer zal je parketteur de isolatieplaten dwars leggen op de richting van je parket en zal hij de geluidswerende isolatiestroken met lijm aan elkaar vastkleven. Een goede ondervloer zal je parket stabiliteit, isolatie en demping geven. 

planken parket nagelen @city

Planken vastnagelen of lijmen

Afhankelijk van het soort parket, zullen de planken van je houtvloer vastgenageld of met lijm vastgekleefd worden. Bij een verlijming worden de planken zowel aan elkaar verlijmd als aan de ondergrond. Deze parketvloeren hebben meestal geen kliksysteem of tand en groef systeem. Vaak wordt er bij een parket ook genageld. Op een houten ondervloer kan er onmiddellijk genageld worden, anders zal de parketteur eerst een raamwerk van houten latten aanbrengen. Bij het nagelen van de latten is het zeer belangrijk om de eerste plank perfect te nagelen, rekening houdend met de rechtheid van je muren. De ervaren parketteur zal uitzetvoegen voorzien en de planken nagelen in de tand. Is er geen tand- en groef, dan kan er verborgen genageld worden.

planken parket op maat zagen @city

Op maat zagen

 Het is belangrijk dat het hout voor je vloer minstens 48 uur kan acclimatiseren aan de temperatuur van de kamer. Het acclimatiseren voorkomt dat het hout nadien gaat kromtrekken. Naargelang je gekozen parket zal de parketteur de planken of lamellen op maat zagen. Voor een plankenvloer of een strokenvloer zullen dit eerder lange stroken zijn terwijl er voor een mozaïekparket of een kopsparket eerder kleine plankjes of lamellen worden gezaagd. Bij de plaatsing wordt elke plank goed aangeduwd of getimmerd tegen de vorige plank zodat er geen groeven of naden zichtbaar zijn. Bij een gelegde plankenrij zal het laatste stuk plank altijd op maat moeten verzaagd worden. Zijn er buizen aanwezig in de kamer, dan zal de plaatser de ligplaats van de buizen vakkundig meten en uitzagen. Hoe kleiner het zaagwerk van de planken en hoe meer de planken moeten behandeld worden, hoe duurder de prijs per vierkante meter van het parket zal zijn. Een kusbusparket maakt bijvoorbeeld gebruik van kleine blokjes in verschillende kleuren waardoor een 3D effect wordt verkregen. Het spreekt voor zich dat dit veel meer werk en voorbereiding vraagt van je parketteur. Ook een kopsparket, waarbij de vezels van het hout dwars worden gelegd, vraagt veel meer arbeidsintensief werk. Soms zijn er wel beschikbare alternatieven zoals vooraf gefabriceerde mozaïekplaten die met tand en groef makkelijker te plaatsen zijn.

afwerking parket @city

Vloer afwerken

Voor de afwerking van je parketvloer zal de parketteur de vloer eerst nog opschuren, tenzij je parket al op voorhand in het fabriek werd afgewerkt. Vooral fineerparket wordt vaak kant en klaar geleverd met een afgewerkte beschermlaag en met een kliksysteem. Het opschuren van het parket kan manueel gebeuren, maar de meeste professionele parketteurs zullen dit machinaal uitvoeren. Daarna zal de parketteur je parket een voedende afwerkings- en beschermingslaag geven. Dit kan door het parket te behandelen met was, olie, of beits, of door een combinatie van deze behandelingen. Afhankelijk van het intensief gebruik, kun je ook een beschermende en slijtvaste laklaag laten aanbrengen waardoor het onderhoud gemakkelijker is. Elke afwerking, of het nu olie, was, beits of lak is, heeft zijn voor- en nadelen en het is dan ook best om eerst te kijken welke behandeling jouw parket het meest tot zijn recht laat komen. Sommige parketten worden met de jaren mooier en warmer door het gebruik van was, maar ze moeten dan ook regelmatig onderhouden worden, terwijl andere parketten meer baat hebben bij een olie- of lakbehandeling. Laat je hierover goed informeren bij een deskundige professional. Voor alle informatie met betrekking tot parket en parket onderhoud, kun je hier terecht bij één van de gediplomeerde parketteurs uit jouw regio rond Wachtebeke!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van parket?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN PARKET PLAATSING BEPAALD?

De prijzen voor houten vloeren kunnen sterk uiteen lopen. Een hardhouten massieve vloer kost aardig wat geld, en om die reden kiezen vele mensen voor een goedkopere, maar toch kwalitatieve alternatieve oplossing. Met een lamelparket wordt de authentieke look van massief hout bewaard, maar ligt de prijs een stuk lager. In tegenstelling tot een massief houten plank, bestaat de plank uit drie lagen die worden verweven tot 1 plank. Je krijgt dus een houtvloer die je ook na tijd kunt opschuren en die ook veel beter bestand is tegen de luchtvochtigheid en de temperatuurschommelingen. Daarnaast zorgt de verbinding met tand en groef ook voor een perfecte afwerking zonder naden. Je kunt met een lamelparket dus aardig wat besparen. Andere goedkopere alternatieven zijn fineerparket en laminaat. Toch is een investering in een massieve houten vloer zeker het overwegen waard. Een massieve plankenvloer heb je voor het leven en geen enkele andere vloer kan de duurzaamheid en authentieke look evenaren. Natuurlijk zal de legmethode ook nog mee je prijs bepalen. Zo vraagt een visgraatparket veel meer arbeidsintensiteit dan een plankenvloer. En indien er nog een bijkomende dekvloeren of ondervloeren moeten worden gelegd door de parket plaatser, dan zal dit ook verrekend worden in het eindbedrag. Laat je daarom op voorhand goed informeren en/of vraag enkele gratis offertes aan bij de erkende parketteurs uit de omgeving van Wachtebeke.

Prijzen parket plaatsen

Soort parket
Richtprijs
massief plankenvloer parket
€ 60 - € 150 m²
massief strokenparket
€ 50 - € 90 m²
massief visgraatparket
€ 100 - € 190 m²
Fineerparket
€ 30 - € 50 m²
Gelamelleerd parket
€ 45 - € 70 m²
Keramisch parket
€ 45 - € 120 m²
Ondervloer
€ 20 - € 60 m²
Parketteur (afhankelijk patroon)
€ 20 - € 50 m²
Op zoek naar een parketteur uit Wachtebeke om de prijs voor het plaatsen van je parket te ontdekken?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist
489 parketteurs rond Wachtebeke!