parket laten plaatsen

Bereik tot 3233 parketteurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw parket

  U wilt parket laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw parket? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare parketteur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

3233
parketteurs
31
Opdrachten
per maand
36
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor parket plaatsen in Vlaanderen

Soort werken: Parket leggen

Aantal m²: 60 m2

Ondergrond: Chape

Projectbeschrijving:

Een parket op een tegelvloer.
Parket met multiplex eronder.
Offerteaanvraag uit Roosdaal

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 7 m2

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

Schuur van de houten vloer
Offerteaanvraag uit Brussel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het plaatsen van uw parket, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van parket.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw parket en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw vloerwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de parketteurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te plaatsen parket ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke parketteur?

Vind een geschikte parketteur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw parket wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van uw parket garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Parket plaatsen: uw parket laten plaatsen door een professionele parketteur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het plaatsen van parket éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw parket plaatsing snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele parketteurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte parketteur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Parket plaatsen

Een parket is een houten vloer die bestaat uit massief hout of uit samengestelde houten planken. Sommige soorten parket kunt u zelf leggen met een klik- en groefverbinding maar in de meeste gevallen zal een professionele parketteur uw parket plaatsen. Hoogwaardig parket dat lange tijd mee moet gaan, is meestal gemaakt uit het betere hardhout zoals eik, notelaar, merbau, afzelia, esdoorn, wengé, beuk of bamboe. Eik voert daarbij nog steeds de ranglijst aan als populairste houtsoort maar we merken dat de andere houtsoorten, zoals de tropische hardhouten, aan terrein winnen. De meeste mensen denken bij een parket plaatsen in de eerste plaats aan een houten vloer met massieve planken maar er zijn tegenwoordig ook talrijke goedkopere parketvloeren waarvan alleen de toplaag vervaardigd is uit hardhout. Bij een fineerparket worden er dunne planken gebruikt die worden voorzien van een harde en reeds in de fabriek behandelde toplaag van hardhout. De dikte van deze toplaag is maximum twee millimeter en ze wordt afgewerkt met een krasbestendige beschermlaag. Fineerhout is vrij gemakkelijk te plaatsen en de houtstructuur en vorm blijven goed behouden. Vaak wordt er ook een onderlaag voorzien van kurk zodat er een betere geluidsdemping is. Een lamelparket heeft dikkere planken dan een fineerparket en ook de hardhout toplaag is dikker en kan tot zes millimeter dik zijn. Hier zal de parketteur uw parket plaatsen met gelamelleerde planken. Deze planken bestaan uit verschillende houtlagen die dwars aan elkaar worden verlijmd. De combinatie van deze verlijmde houtsoorten maakt dat het lamelparket zeer goed bestand is tegen vervorming, temperatuurverschillen en vocht omdat het minder kan uitzetten of krimpen. Daarom zal men eerder een gelamelleerd parket plaatsen ook al omdat het goedkoper is dan een massief parket. Bij een massief parket zal de plankenvloer bestaan uit volle massieve planken. De planken worden ruw geplaatst door de parketteur en ze worden daarna nog opgeschuurd en afgewerkt met olie, vernis, hardwax olie of boenwas. Massief parket heeft een grote duurzaamheid en het kan meerdere keren opgeschuurd worden doorheen de jaren. Het onderhoud vraagt wel een grotere inspanning en een massief parket plaatsen is niet goedkoop. Sommige massieve parketvloeren worden ook gerecupereerd en hergebruikt. Ze worden recuperatieparket genoemd en worden gewonnen uit oude gebouwen, kastelen, herenhuizen of kloosters. Door hun verouderde uiterlijk stralen deze parketvloeren een authentieke klasse uit maar door hun beperkte vindbaarheid zijn ze meestal zeer duur. Een parketteur kan wel als alternatief een parket plaatsen met een verouderd en verkleurd uitzicht zodat uw parketvloer een tijdloze look krijgt. Welk parket u ook verkiest, een houten parketvloer kan perfect geïntegreerd worden in elke interieurstijl. Overtuig u van de mooie parket realisaties bij de erkende parketteurs uit uw regio en laat uw parket plaatsen door een ervaren specialist! 

parket laten plaatsen

Voor- en nadelen parket

Een parket plaatsen biedt vele voordelen en vele parketteurs en vloerders zullen u graag overtuigen van de oerdegelijke eigenschappen van parket. Een duurzame parketvloer onderscheidt zich van de andere vloeren door zijn natuurlijke en warme uitstraling. Hierdoor verkrijgt uw interieur een gezellige en klassevolle meerwaarde. Dankzij de goede isolatie eigenschappen van uw houten vloer is het steeds aangenaam en comfortabel wanneer u met blote voeten over uw vloer wandelt. Een parket biedt een waaier van mogelijkheden en u kunt qua kleur, houtsoort en patronen alle richtingen uit. Een parket plaatsen met massief geschaafde eiken planken, een strokenparket plaatsen uit beuk met een kliksysteem, een parket plaatsen met visgraatmotief uit notelaar of een donker tapijtparket plaatsen van bamboe, de keuzemogelijkheden zijn zeer talrijk. Ondanks dat uw parketvloer iets meer onderhoud zal vragen, dan bijvoorbeeld een tegelvloer of een PVC vloer, kent een mooie parketvloer qua uitstraling zijn gelijke niet. Laat een parket plaatsen in uw living of woonkamer en het zal uw woning of appartement direct een meerwaarde geven. Maar parket plaatsen heeft ook enkele nadelen. Een parketvloer kan niet goed tegen vocht en opstijgend vocht, vochtinsijpeling of een slechte luchtvochtigheid kunnen het hout van uw parketvloer aantasten. Zeker een massief houten parket is onderhevig aan temperatuurschommelingen waardoor uw plankenvloer kan gaan krimpen of uitzetten. Een massief parket plaatsen moet dan ook zeer secuur en solide uitgevoerd worden. Zo zal een ervaren parketteur ook de nodige uitzetvoegen voorzien bij het plaatsen van uw massief parket. Verder vraagt een parketvloer meer onderhoud dan een andere vloer en moet uw vloer regelmatig gevoed worden. Gelukkig bestaan er genoeg specifieke natuurproducten om uw parket te onderhouden en te reinigen.Heeft u graag een offerte voor een parketvloer of wenst u meer te weten over de voor- en nadelen van parket plaatsen dan kunt u terecht bij de vele professionele parketteurs uit uw buurt! 

voordelen parket plaatsen
Op zoek naar een parketteur om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van parket?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Soorten parket

massief parket

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit massieve planken van hardhout. De officiële dikte van massief parket is minimum zes mm. Tot een dikte van tien mm worden de planken door uw parketteur meestal geplaatst in een lijmbed en vernageld. Bij dikkere planken tot 22 mm kan de parketteur blind vernagelen alhoewel dit ook al kan bij gespecialiseerde dunnere parketten met tand en groef. Bij planken vanaf twintig mm kan men het parket zelfdragend leggen. Bij massief parket wordt er altijd een houten ondervloer gebruikt voor het parket plaatsen. Een rechtstreekse verlijming op de chape wordt afgeraden omwille van de vocht- en isolatieproblemen. De planken van een massieve parketvloer worden door de parketteur, na het parket plaatsen, eerst geschuurd waarna hij ze nog zal lakken of oliën. Bij sommige houtsoorten wordt het parket ook in de was gezet. Een eiken parket is momenteel nog altijd de meest gevraagde parketvloer maar ook andere hardhoutsoorten zoals notelaar, merbau, padoek, beuk, teak en wengé worden vaak gebruikt bij massieve parketvloeren. Een massief parket plaatsen kan op verschillende manieren. Het kan een plankenvloeren parket zijn, een strokenparket, een kopsparket of een mozaïekparket zijn met een visgraatmotief, een dambord motief of een vlechtmotief. Een nieuwe variant bij de massieve parketten is het bamboe parket. Omwille van de snelgroeiende, milieuvriendelijke en slijtvaste eigenschappen van bamboe, krijgt deze zeer harde soort meer en meer voorstanders. Een bamboe parket plaatsen heeft vele voordelen en het kan zelfs gebruikt worden in badkamers. Voor meer informatie over massief parket plaatsen kunt u gratis enkele van onze lokale parketteurs uit uw regio contacteren! Ze zullen u graag adviseren en bijstaan in uw keuze!

fineer parket

Fineerparket

Fineerparket is een goedkoop alternatief voor een massieve parketvloer en het is ook goedkoper dan een gelamelleerde parketvloer. Parket plaatsen met fineerparket kan op een houten ondergrond maar het kan ook rechtstreeks op een oude vloer aangebracht worden. Fineerparket heeft een meerlagige samenstelling: de toplaag is van echt hardhout maar is zeer dun en daaronder wordt het zogenaamde blindhout geplaatst, meestal een harde HDF laag met waterkerende eigenschappen. Soms kan er nog een dempende kurklaag onderaan bevestigd worden. Uw parket plaatsen met fineerhout heeft enkele niet te versmaden voordelen. Niet alleen is het voordeliger maar het is ook vochtbestendiger waardoor het scheeftrekken van uw parket wordt voorkomen. Fineerparket heeft ook nog een extra beschermende en krasbestendige coating waardoor het slijtvast is. Door het handige kliksysteem is het fineerparket makkelijk te leggen en te herleggen. Bovendien behoudt fineerparket de vorm, de kleur en het uitzicht van massief parket zodat het verschil qua uitstraling minimaal is. Een fineerparket met het uitzicht van een rustiek eiken parket kan dus perfect door uw parketteur voorzien en gelegd worden. Vraag naar enkele offertes voor het parket plaatsen met fineerparket bij de vele parketteurs uit uw regio of omgeving!

lamelparket

Lamelparket

Een lamelparket is een meerlagig parket dat is samengesteld uit verschillende houtsoorten. De onderlaag bestaat meestal uit multiplex en de dikte van deze laag is meestal evenredig met de bovenste toplaag van edelhout die zo’n twee tot zes mm dik is. Tussen deze twee buitenlagen wordt er een middenlaag van ongeveer acht mm geplaatst met HDF of MDF. De lagen van het lamelparket worden door uw parketteur waterdicht aan elkaar gelijmd. Door de verschillende lagen te combineren biedt deze parketvloer een goede bescherming tegen het kromtrekken van uw parket. Uw houten vloer en houten planken behouden zo perfect hun vorm en zorgen voor een perfecte vloerdekking. Gelamelleerd parket leggen doet u ook best steeds op een houten ondervloer. De houten planken zijn reeds geolied of gevernist en het parket leggen kan dus vlot uitgevoerd worden. Op het vlak van onderhoud zijn ze minder slijtvast dan een massieve vloerbekleding. Het schuren van het parket kan niet met dezelfde regelmaat uitgevoerd worden als bij massieve houten planken maar toch kunt u uw parket meerdere keren laten opschuren . Voor vrijblijvende offertes of adviezen over gelamelleerd parket leggen kunt u terecht bij de vele regionale parketteurs!

keramisch parket

Keramisch parket

In tegenstelling tot een houten vloer wordt een keramisch parket niet gelegd met houten planken maar met keramische tegels. Deze smalle vloertegels hebben net als bij een houten vloer een houtuitzicht en tegenwoordig zijn ze nauwelijks te onderscheiden van een houten plankenvloer. Door het aanbrengen van een voelbare houtstructuur in de keramische tegels biedt het keramisch parket dan ook treffende gelijkenis aan. Een eiken parket met een eiken planken structuur of een houten parket met een andere houtsoort zoals padoek, notelaar of wengé kan dan ook perfect nagebootst worden. Het keramisch parket heeft dan ook heel wat voordelen. Het parket van keramische tegels is onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig. Het is kras- en slijtvast waardoor het zijn glans niet verliest en, anders dan bij hout, reageert het niet op temperatuurschommelingen. Keramisch parket plaatsen kan ook perfect uitgevoerd worden in vochtige ruimtes zoals badkamers. Ook een vloerverwarming gaat goed samen met uw keramisch parket. En ook op het vlak van legmotieven zijn er tal van mogelijkheden. Het keramisch parket kan door uw parketteur gelegd worden in een visgraatmotief, dambord motief of het uitzicht krijgen van een planken- of strokenparket. Het nadeel van keramisch parket is dat het niet de warmte of de isolatiecapaciteiten heeft van een houten vloer of houten planken. Bovendien moet de prijs zeker niet onderdoen voor een laminaat of houten parket. Wenst u meer te weten over parket plaatsen met keramische tegels? U kunt hier enkele erkende parketteurs contacteren uit uw regio voor meer informatie!

bamboeparket

Bamboe parket

Een buitenbeentje onder de parketten is het bamboe parket. Nochtans heeft een bamboe parket plaatsen vele voordelen en is het bezig aan een steile opmars tussen de parketvloeren. De redenen liggen dan ook voor de hand. In tegenstelling tot de andere parketvloeren is bamboe geen houtsoort maar een grassoort die na een tijdje zeer snel verhard. Gemiddeld heeft bamboe maar vijf jaar nodig om verwerkt te kunnen worden terwijl de meeste houtsoorten minimum een tienvoud in tijd nodig hebben. Daarnaast is een bamboe parket een gezonde ecologische keuze. Bamboe groeit snel terug aan en het bosbestand blijft zo behouden. Naast het ecologisch voordeel van parket plaatsen met bamboe, is een bamboe parket zeer slijtvast en duurzaam en heeft het ook een heel mooie trendy uitstraling. Omwille van de verharde vezelstructuur is een bamboe parket oerdegelijk en hard en de vloer is veel beter bestand tegen uitzetten of krimpen. Uw parket plaatsen met bamboe? Vraag naar de toepassingsmogelijkheden of vraag naar enkele offertes bij uw erkende parketteurs uit uw buurt! 

Vind een geschikte parketteur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Parket plaatsen: legmotieven

plankenvloer

Plankenvloer

Bij een parket met een plankenvloer worden er langwerpige massieve houten planken van 10 tot 22 mm in dezelfde of verschillende diktes gelegd op de ondervloer. Soms kunnen de planken voorzien zijn van een kliksysteem of werken met tand- en groefverbindingen. De parketteur moet bij deze houten planken het parket schuren en afwerken met een olie of een vernis. Een plankenvloer parket gebruikt meestal robuuste brede houten planken om zo een rustieke uitstraling te geven aan uw houten vloer. Omdat de massieve houten planken bloot worden gesteld aan temperatuurschommelingen zullen ze bij voorkeur verankerd geplaatst worden in plaats van zwevend. Een plankenvloer parket is over het algemeen ruwer afgewerkt wat het parket schuren ten goede komt. Een massieve plankenvloer renoveren en herstellen is dan ook vrij eenvoudig. Indien een plankenvloer correct wordt onderhouden dan heeft hij een levenslange duurzaamheid. Een speciale variant van een parket met een plankenvloer is het kasteelparket waarbij de houten planken nog breder, robuuster en verouderd zijn. Graag een offerte over parket plaatsen met een plankenvloer? Contacteer één van de parketteurs uit uw regio voor meer informatie.

strokenparket

Strokenparket

Het oudste legpatroon voor parketvloeren is het strokenparket. Bij een strokenparket worden de houten planken naast elkaar in stroken gelegd. Dit kan door houten planken van gelijke breedte maar dit hoeft niet. Soms wordt er bewust gekozen voor een houten vloer met verschillende plankbreedtes of voor langere en kortere houten planken omdat dit voordeliger is dan houten planken van dezelfde lengte en breedte. Parket plaatsen met een stroken uitvoering is nog altijd één van de populairste parketvloeren omdat het de nerfstructuur van de houten vloer benadrukt. Een strokenparket wordt door de parketteur verlijmd of genageld op de ondervloer die kan bestaan uit OSB platen of een goedkope mozaïekparket. Een strokenparket kunt u verkrijgen met of zonder een tand- en groefverbinding. Voor een vloerbekleding met een strokenparket kunt u hier terecht voor advies en inlichtingen. Neem vrijblijvende contact op met de professionele parketteurs uit uw regio!

mozaïek parket

Mozaïekparket

Een mozaïekparket plaatsen kan door de parketteur uitgevoerd worden in verschillende motieven. Het mozaïekparket wordt verlijmd op de ondervloer en het bestaat uit rechthoekige planken tussen de zes en tien mm die volgens een bepaald patroon worden gelegd. De meest bekende mozaïekparketten zijn het visgraatparket, het dambord parket, het kubusparket, het vlechtparket of het Engels parket. Meestal vragen deze parketvloeren een zeer precieze plaatsing van de parketteur. Bij een visgraatparket staan alle latten in een hoeks verband met elkaar en het vraagt een bijzondere nauwkeurigheid om een visgraatparket te leggen. Dit verklaart ook waarom deze parketvloer zo duur is qua afwerking. Een variant van het visgraatparket is het Hongaars parket waarbij de houten latten onder een hoek van 45° worden geplaatst in plaats van 90°. Een kubusparket wordt op dezelfde delicate manier gelegd als een visgraatparket maar door middel van kleureneffecten wordt er een 3D zicht gecreëerd. Een kubusparket plaatsen vergt, meer dan welk ander mozaïekparket, enorm veel vakmanschap en niet elke parketteur zal deze uitdaging aangaan. Soms worden mozaïekparketten ook opgeleverd in vooraf samengestelde platen waarbij de houten lamellen of planken via een net of een multiplexplaat worden verbonden. Deze mozaïekplaten hebben ook dikwijls een tand- en groefsysteem. Een oude of goedkope mozaïekvloer kan ook gebruikt als tijdelijke vloer of als ondervloer omwille van de duurzame eigenschappen. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden van parket plaatsen met een mozaïekparket dan kunt u hier terecht bij de professionele parketteurs uit uw regio!

kops parket

Kopsparket

Het kopsparket onderscheidt zich door de manier waarop het parket geplaatst wordt. In plaats dat de planken of lamellen horizontaal of in de lengte worden gezaagd, worden ze bij een kopsparket in de breedte of verticaal gezaagd. De vezelrichting van het hout ligt op deze manier dwars en door deze zaagwijze biedt het hout een veel hogere weerstand en duurzaamheid. Een kopsparket is uiterst geschikt voor druk belopen vloeren. Door gebruik te maken van kleinere planken of blokjes, is deze structuur van parket plaatsen veel harder dan de andere legvormen. Door de dwarse vezelstructuur heeft een kopsparket ook zeer goede geluidsisolerende eigenschappen omdat de trillingen geabsorbeerd worden in de vezels. Kopsparket wordt rechtstreeks verlijmd op de dekvloer zonder nagels. Het is één van de weinige parketvormen die geen ondervloer nodig heeft alhoewel dit wel kan. Natuurlijk moet een dekvloer absoluut droog zijn voor het kopsparket kan gelegd worden door de parketteur. Na het parket plaatsen moet het parket nog geschuurd en behandeld worden met olie. Graag een offerte voor het parket plaatsen met een kopsparket? Neem dan hier contact op met uw lokale parketteurs die u graag zullen verder helpen! 

Op zoek naar een professionele parketteur uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw parket?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een ondervloer gebruiken?

Een parket plaatsen gebeurt zo goed als altijd op een houten ondervloer die gecombineerd wordt met een vochtscherm. Plaats nooit uw parket rechtstreeks op de dekvloer of chape! De enige uitzondering onder de parketvloeren is een kopsparket maar ook dit parket kan een ondervloer gebruiken. De samenstelling van een ondervloer varieert. Eerst wordt er een vochtscherm aangebracht om het opstijgende vocht van de dekvloer tegen te houden. Dit kan gewoon opstijgend vocht zijn of de verdamping van uw chape indien deze nog niet volledig is uitgedroogd. Daarna wordt de, meestal houten, ondervloer geplaatst. Deze houten ondervloer kan bestaan uit geperste houtvezelplaten, OSB of MDF platen of een mozaïekparket. Er bestaan ook kurk of rubber ondervloeren maar hiervoor moet u best eerst nagaan of ze geschikt zijn voor het type parket dat u wilt leggen. Bovenop de ondervloer wordt dan nog een isolerende laag gelegd die op zijn minst geluiddempende eigenschappen bezit. Op de markt heb je vele verschillende isolerende aanbiedingen en afhankelijk van uw parket zult u een meer kwalitatieve parketisolatie moeten gebruiken. Een isolerende ondervloer van minimum drie mm heeft naast een geluiddempende functie ook nog thermische voordelen. Op deze manier wordt het aangenaam om stil over uw parket te lopen en daarbij nog te besparen op uw energiefactuur. Vraag aan uw parketteur welke ondervloer en isolatie het meest geschikt is voor uw parketvloer. Voor een vloerverwarming zullen bijvoorbeeld niet alle ondervloeren kunnen dienen. Een goede ondervloer verlengt dan ook de levensduur van uw parket en zorgt voor een stabiele en comfortabele ondergrond. Vraag aan uw regionale parketteurs een vrijblijvend advies voor het plaatsen van een parket ondervloer.

ondervloer parket

Wat is het verschil tussen parket en laminaat?

Laminaat is, in tegenstelling tot parket, niet van hout gemaakt maar van kunststof. De laatste jaren heeft laminaat zich geperfectioneerd in het kopiëren van parket, zowel qua vorm als uitzicht, en kun je amper het verschil tussen laminaat en parket opmerken. De warme voelbare gezelligheid van een parketvloer blijft natuurlijk niet te evenaren. Parket heeft een unieke en authentieke uitstraling en het past in alle interieurs. Maar het blijft een natuurproduct dat onderhevig is aan vochtigheid en temperatuurschommelingen. Parket vraagt dan ook een gedegen en zorgvuldig onderhoud. Laminaat is als materiaal eerder koud maar het heeft wel veel andere voordelen. Een laminaatvloer laat zich perfect onderhouden en is kras- en stootbestendig. Ook vet- of olievlekken zijn gemakkelijk te verwijderen dankzij de beschermende harslaag. En een laminaatvloer is ook aanzienlijk goedkoper dan een parketvloer. Alhoewel laminaat vaak gebruik maakt van parketimitaties, zijn uitvoeringen met een natuursteen of keramische look ook perfect mogelijk. En in tegenstelling tot parket leent laminaat zich ook voor vochtige vertrekken zoals badkamers en keukens. Maar parket heeft dan weer het voordeel dat het aanzienlijk geluidsvriendelijker is dan laminaat. Bij een laminaatvloer wordt de geluidsdemping alleen bekomen door de ondervloer isolatie terwijl het hout van het parket een betere geluidsabsorptie heeft tegenover het kunststof laminaat. Een laminaatvloer is harder en dus minder geluidsvriendelijk. Maar mits het plaatsen van een isolerende ondervloer kan uw vloerder hier een groot deel van de geluidshinder wegnemen. Indien u de voor- en nadelen van parket en laminaat wilt vergelijken, is het raadzaam om eerst het advies in te winnen van een specialist ter zake. Via OffertesOnline.be kunt u gratis een professionele parketteur uit uw regio contacteren.

laminaat of parket
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor uw parket te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een parketteur te werk?

voorbereiding parket plaatsen

Voorbereiding

Vooraleer een parketteur uw parket kan plaatsen, moet er eerst een degelijke dekvloer of chape aanwezig zijn. U kunt deze chape zelf leggen of laten leggen door een chapper. Een goede dekvloer zorgt voor de stabiliteit van uw parket. Sommige parketteurs bieden, naast het parket plaatsen, ook de optie aan om een chape te leggen. De dikte van uw chape wordt bepaald aan de hand van de draagvloer en de totale dikte van de vloercombinatie. Omdat er bij het parket plaatsen absoluut vocht moet vermeden worden, zal men meestal kiezen voor een niet-hechtende of zwevende chape als dekvloer. Op deze manier kunnen er reeds vochtwerende, thermische en/of geluidsisolerende lagen geplaatst worden tussen de draagvloer en de chape. Na deze voorbereidende werken kan de parketteur dan beginnen aan het eigenlijke parket plaatsen. Voorafgaandelijk bespreekt de parketteur de verschillende mogelijkheden voor het parket plaatsen. In samenspraak met uw parketteur bepaalt u welk parket u wilt laten plaatsen. Ook de houtsoort, de kleur en de legmethode worden hierbij overlopen. Afhankelijk van uw keuze voor een massief parket, fineerparket of gelamelleerd parket, wordt er dan een offerte opgesteld aan de hand van uw budget. Deze offerte bevat de volledige plaatsing, inclusief materiaal, legpatronen, werkuren en voorbereidingen. Bij een gunstige overeenkomst zal de parketteur dan aan de slag gaan.

ondervloer parket plaatsen

Ondervloer maken

Een erkende parketteur die houdt van zijn vak, zal zorgen voor een stabiele en isolerende ondergrond want die is zeer belangrijk voor uw parket. Alvorens het parket te plaatsen zal hij daarom uw ondervloer samenstellen en bevestigen. Ook al zit er al een vochtscherm onder uw chape, dan nog wordt er door de parketteur eerst een vochtscherm bovenop de dekvloer geplaatst. Parket is zeer gevoelig voor vocht en het vochtscherm zal een eventuele verdamping van vocht uit uw chape tegenhouden. Daarna zal de parketteur een dempende en thermische ondervloer plaatsen van geperste houtvezelplaten, OSB platen of MDF platen. In sommige gevallen wordt er ook een gebruikt of goedkoop mozaïekparket geplaatst als ondervloer. Ook rubber of kurk kunnen dienen bij bepaalde parketvloeren. De derde laag van de ondervloer zorgt voor de geluidsdemping van uw parket. Bij het plaatsen van de ondervloer zal uw parketteur de isolatieplaten dwars leggen op de richting van uw parket en zal hij de geluidswerende isolatiestroken aan elkaar vastkleven. Een goede ondervloer zal uw parket stabiliteit, isolatie en demping geven. 

planken parket nagelen

Planken vastnagelen of lijmen

Afhankelijk van het parket plaatsen en het soort parket, zullen de planken van uw parketvloer vastgenageld of verlijmd worden. Bij een verlijming worden de planken zowel aan elkaar verlijmd als aan de ondergrond. Deze parketvloeren hebben meestal geen kliksysteem of een tand- en groefverbinding. Vaak wordt er bij het parket plaatsen ook genageld. Op een houten ondervloer kan er onmiddellijk genageld worden, anders zal de parketteur eerst een raamwerk van houten latten aanbrengen. Bij het nagelen van de latten is het zeer belangrijk om de eerste lat perfect te nagelen, rekening houdend met de rechtheid van uw muren. De ervaren parketteur zal uitzetvoegen voorzien en de planken nagelen in de tand. Is er geen tand- en groefverbinding dan kan er verborgen genageld worden.

planken parket op maat zagen

Op maat zagen

Naargelang uw gekozen parket zal de parketteur de planken of lamellen op maat zagen. Voor een plankenvloer of een strokenvloer zullen dit eerder lange stroken zijn terwijl er voor een mozaïekparket of een kopsparket eerder kleine planken of lamellen worden gezaagd. Bij een gelegde plankenrij zal het laatste stuk plank altijd op maat moeten verzaagd worden. Hoe kleiner het zaagwerk van de planken en hoe meer de planken moeten behandeld worden, hoe duurder de prijs van het parket plaatsen zal zijn. Een kusbusparket maakt bijvoorbeeld gebruik van kleine blokjes in verschillende kleuren waardoor een 3D effect wordt verkregen. Het spreekt voor zich dat dit veel meer werk en voorbereiding vraagt van uw parketteur. Ook een kopsparket, waarbij de vezels van het hout dwars worden gelegd, vraagt veel meer arbeidsintensief werk. Soms zijn er beschikbare alternatieven zoals vooraf gefabriceerde mozaïekplaten die met tand-en groefsytemen makkelijker te plaatsen zijn.

afwerking parketvloer

Vloer afwerken

Voor het afwerken van uw parketvloer zal de parketteur de vloer eerst nog opschuren, tenzij uw parket al op voorhand in het fabriek werd afgewerkt. Vooral fineerparket wordt vaak kant en klaar geleverd met een afgewerkte beschermlaag en met een kliksysteem. Het opschuren van het parket kan manueel gebeuren maar de meeste professionele parketteurs zullen dit machinaal uitvoeren. Daarna zal de parketteur uw parket een voedende afwerkings- en beschermingslaag geven. Dit kan door het parket te behandelen met was, olie of een beits of door een combinatie van deze behandelingen. Afhankelijk van het intensief gebruik kunt u ook een beschermende en slijtvaste laklaag laten aanbrengen waardoor het onderhoud gemakkelijker is. Elke afwerking, of het nu olie, was, beits of lak is, heeft zijn voor- en nadelen en het is dan ook best om eerst te kijken welke behandeling uw parket het meest tot zijn recht laat komen. Sommige parketten worden met de jaren mooier en warmer door het gebruik van was maar ze moeten dan ook regelmatig onderhouden worden terwijl andere parketten meer baat hebben bij een olie- of lakbehandeling. Laat u hierover goed informeren bij een deskundige parketteur. Voor alle informatie met betrekking tot parket plaatsen en parket onderhoud kunt u hier terecht bij één van de gediplomeerde parketteurs uit uw regio!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van parket?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw parket plaatsing BEPAALD?

Wanneer u parket laat plaatsen, moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw parket, en anderzijds is er de arbeidskost van de parketteur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaalt, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele parketteurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 20-50 per m².

Prijzen parket plaatsen

Soort parket
Richtprijs
massief plankenvloer parket
€ 60 - € 150 m²
massief strokenparket
€ 50 - € 90 m²
massief visgraatparket
€ 100 - € 190 m²
Fineerparket
€ 30 - € 50 m²
Gelamelleerd parket
€ 45 - € 70 m²
Keramisch parket
€ 45 - € 120 m²
Ondervloer
€ 20 - € 60 m²
Parketteur (afhankelijk patroon)
€ 20 - € 50 m²
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor het plaatsen van uw parket te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3233 parketteurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Parket leggen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...