lamelparket laten leggen

Bereik tot 3233 parketteurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw parket

  U wilt lamelparket laten leggen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw parket? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare parketteur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

3233
parketteurs
31
Opdrachten
per maand
36
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor parket leggen in Vlaanderen

Soort werken: Parket leggen

Aantal m²: 60 m2

Ondergrond: Chape

Projectbeschrijving:

Een parket op een tegelvloer.
Parket met multiplex eronder.
Offerteaanvraag uit Roosdaal

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 7 m2

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

Schuur van de houten vloer
Offerteaanvraag uit Brussel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het leggen van uw lamelparket, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het leggen van lamelparket.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het leggen van uw parket en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw vloerwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de parketteurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te leggen parket ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke parketteur?

Vind een geschikte parketteur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw lamelparket wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw parket garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Lamelparket leggen: uw lamelparket laten leggen door een professionele parketteur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het leggen van uw lamelparket éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw parket snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele parketteurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte parketteur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een lamelparket?

Wanneer u een mooie parketvloer zoekt die niet te duur is, maar die toch de uitstraling en de goede eigenschappen van massief parket benadert, dan biedt een lamelparket een waardig alternatief. Lamelparket of gelamelleerd parket is een houten parket dat is samengesteld uit verschillende lagen. De bovenste laag van het lamelparket bestaat uit massief edelhout en het kan een dikte hebben van zo’n drie tot zes millimeter. De meest gebruikte hardhouten voor deze toplaag zijn eik, wengé, beuk, Amerikaanse eik en esdoorn. Tegenwoordig kunt u zelfs een lamelparket leggen met een zeer harde toplaag van bamboe. De tussenlaag van het lamelparket bestaat uit MDF of HDF hout en deze laag heeft vaak een grotere dikte dan de andere lagen. Voor de onderlaag van het lamelparket wordt er berkenhout, beukenhout, dennenhout of een houtvezelplaat gebruikt. Daarna worden alle lagen watervast en haaks aan elkaar gelijmd. Hierdoor zijn de planken van een lamelparket minder gevoelig aan kromtrekken en zullen ze ook minder uitzetten of krimpen. De planken van een lamelparket worden kant en klaar geleverd en ze worden in de fabriek reeds onbehandeld, geolied of gelakt voorbereid. De planken worden ook voorzien van een tand- en groefverbinding. Hierdoor is lamelparket leggen vaak veel eenvoudiger dan het leggen van een massief parket. De samengestelde planken van uw lamelparket kunnen ook op verschillende wijze afgewerkt worden waarbij de planken geborsteld, gerookt, gebeitst of geschraapt worden. Via de gekozen houtsoort en de gebruikte luchtgedroogde oliën of UV-licht gedroogde oliën zijn er ook vele kleuren en kleureffecten mogelijk bij de afwerking. In tegenstelling tot een massieve parketvloer kunt u een lamelparket leggen met een verlijming of zwevend. Een lamelparket wordt dan ook voornamelijk gebruikt bij nieuwbouwwoningen en renovaties. Door de aangebrachte beschermlaag is uw lamelparket ook goed te onderhouden. Afhankelijk van de dikte van uw gekozen toplaag, kunt u uw parketvloer meerdere keren opschuren en terug behandelen indien u dit wenst. Voor een lamelparket met een verouderde of ruwe look, is een boenwas of natuurlijke olie dan weer meer aangewezen. Ontdek de vele mooie lamelparket vloeren en laat uw lamelparket leggen door een erkende parketteur uit uw regio. Via OffertesOnline.be kunt u vrijblijvend enkele offertes aanvragen!

lamelparket laten leggen

Wat zijn de voor- en nadelen van parket?

Wanneer u de keuze moet maken tussen een massief parket, een fineerparket, een lamelparket, een kopsparket of een bamboe parket, is het geen overbodige luxe om vooraf even de voor- en nadelen te bekijken van deze verschillende parketvloeren. Elke houten parketvloer heeft zijn natuurlijke en warme uitstraling en voor elk interieur of woningstijl kunt u wel het passende parket leggen. Een massief houten parket straalt klasse uit en een goed onderhouden parket gaat een levenslang mee of langer. De doorleefdheid en de authentieke look van een massief parket valt moeilijk te evenaren. Het nadeel van massief parket leggen, is dat het parket meer gevoelig is aan vocht en temperatuurverschillen. Om het kromtrekken te vermijden moeten de planken van uw parket dan ook zeer goed vernageld worden door de parketteur. De prijs voor een massief parket is ook vrij hoog in vergelijking met de andere parketvloeren en een goed onderhoud van uw parket onontbeerlijk. Daartegenover kunt u een massief parket zonder problemen meermaals opschuren waardoor het weer een vernieuwd uiterlijk krijgt, indien u dit zou wensen. Als alternatief kunt u een goedkoper lamelparket leggen waarvan de planken zijn samengesteld uit verschillende houtlagen die watervast aan elkaar zijn gelijmd. Bij een lamelparket bestaat enkel de toplaag uit hardhout of edelhout en dat scheelt vaak een stuk in de prijs. Door de meerlagige samenstelling met een haakse verbinding is uw lamelparket beter bestand tegen vocht en de temperatuurschommelingen en zal het minder uitzetten of krimpen. De afwerking van uw Lamelparket gebeurt volledig in het fabriek en de parketteur hoeft uw parket, tenzij anders gewild, niet meer op te schuren of te behandelen. Dankzij een kliksysteem of een tand- en groefverbinding kan deze vloer ook zwevend gelegd worden. Het nadeel van lamelparket leggen is dat u op een zwevend parket meer trillingen kunt hebben en dat u uw parket niet zo vaak kunt opschuren zoals bij een massief parket. Ook een fineerparket is samengesteld uit lagen en net zoals bij het lamelparket is de toplaag van edelhout al is die laag veel dunner. Een fineerparket heeft doorgaans dan ook dunnere planken of lamellen dan andere parketvloeren. Om het hout te beschermen wordt het fineerparket behandeld met een krasbestendige beschermlaag. Fineerparket accentueert de kleur- en nerfstructuur van uw houten vloer en vaak wordt er ook nog een kurklaag toegevoegd voor een beter demping van uw parketvloer. Het nadeel van fineerparket is dat het zo goed als niet opgeschuurd kan worden en dat de levensduur van dit parket beperkt is. Welke parketvloer u ook kiest, elke plankenvloer moet onderhouden worden met natuurvriendelijke producten. Chemische producten zoals ammoniak of soda kunnen uw parket aantasten en blijvend beschadigen. In vergelijking met de meeste andere vloerbedekkingen zullen de parketvloeren duurder zijn, al is dit afhankelijk van uw parket keuze. Maar de echtheid en de warmte van een parketvloer is dan ook zijn prijs waard. Wenst u meer te weten over de voor- en nadelen van parket leggen dan kunt u terecht bij de vele professionele parketteurs uit uw buurt. Ze zullen u graag voorzien van vrijblijvende adviezen of offertes!

voordelen lamelparket
Op zoek naar een parketteur om een vrijblijvende offerte te maken voor het leggen van lamelparket?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke legmotieven voor uw lamelparket

plankenvloer lamelparket

Plankenvloer

Een plankenvloer is de ideale parketvloer voor wie houdt van een robuuste houten vloer met brede en ruw uitziende planken. Een plankenvloer wordt vaak gelegd met massieve houten planken maar u kunt zeker ook een lamelparket leggen met het uitzicht van een massief plankenvloer. Bij een plankenvloer worden er brede en lange planken gebruikt. Bij een massief plankenvloer zijn het vaak ruwe planken die door de parketteur nog worden opgeschuurd. Een plankenvloer met lamelparket kan door de parketteur eveneens onbehandeld gelegd worden maar evengoed kunt u uw lamelparket leggen met afgewerkte planken. Een plankenvloer heeft een robuust, grover of verouderd uitzicht en ook bij een lamelparket worden uw samengesteld planken met dezelfde eigenschappen afgewerkt. In tegenstelling tot een massieve plankenvloer zal de parketteur uw lamelparket leggen met een tand- en groefsysteem en worden uw planken vernageld of verlijmd. Voor een plankenvloer zal de toplaag van uw lamelparket meestal ook dikker zijn zodat de plankenvloer nadien ook nog kan opgeschuurd worden na verloop van jaren. Het grote voordeel van een lamelparket is dat uw parketvloer minder onderhevig is een het krimpen en uitzetten van uw planken door de meerlagige samenstelling. Wilt u een lamelparket leggen met een plankenvloer en heeft u graag enkele gratis offertes? Neem dan hier contact op met de professionele parketteurs uit uw regio!

mozaïekparket

Mozaïekparket

Een mozaïekparket bestaat uit kleine houten lamellen of plankjes die in een dambord patroon worden gelegd. Deze plankjes, die doorgaans zes tot tien millimeter breed zijn, vormen zo een decoratief en verfijnd schaakbord. Bij een lamelparket houdt de onderlaag van uw samengestelde platen de plankjes of lamellen samen. De parketteur zal uw lamelparket leggen met een tand- en groefverbinding en ervoor zorgen dat alle dambord patronen naadloos op elkaar worden afgestemd. Net zoals bij een massieve plankenvloer kan een lamelparket planken handgeschraapt, geloogd, gerookt of geborsteld afgewerkt worden. Andere varianten van een mozaïekparket zijn het kubusparket, het 3D parket of het vlechtparket. Informeer u verder over de mogelijkheden voor een mozaïekparket en laat uw lamelparket leggen door een ervaren parketteur uit uw buurt. U kunt de professionele vloerders of parketteurs uit uw regio contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen en/of offertes! 

visgraat lamelparket

Visgraatparket

Net zoals bij een mozaïekparket wordt een visgraatparket gelegd met kleinere lamellen of planken die allemaal gelijk zijn van lengte en breedte. De planken worden gelegd zoals een visgraat in een hoek van negentig graden ten opzichte van elkaar. Een visgraatparket is één van de oudste parketvloeren die aan populariteit nog niet heeft ingeboet. Tegenwoordig is er ook het Hongaarse punt parket, een moderne versie van het visgraatparket. Bij een Hongaars punt parket worden de planken in een hoek van veertig, tweeënvijftig of zestig graden tegen elkaar gelegd. Qua uitzicht kunt u dit een beetje vergelijken met de sergeantstrepen van het leger. Een Hongaars punt parket heeft een rustigere en meer open uitstraling dan een visgraatparket en de legmethode is ook gemakkelijker door uw parketteur uit te voeren. De planken van uw lamelparket worden geleverd met een tand- en groefverbinding en ze worden verlijmd aangebracht op de ondervloer. Een lamelparket leggen met visgraatmotief vraagt een zekere expertise. Laat uw visgraatparket daarom leggen door een ervaren vakman. U kunt hier de erkende parketteurs uit uw regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!

kopsparket

Kopsparket

Een buitenbeentje onder de parketvloeren is het kopsparket. Bij een kopsparket zijn de planken dwars op de nerf doorgezaagd en kunt u letterlijk de zichtbare jaarringen tellen. Een lamelparket leggen met een kopse plankenvloer geeft een heel andere aanblik dan een klassieke parketvloer. Het aanbrengen van de bovenste laag kopshout op uw lamelparket latten is geen sinecure omdat de patroonlijnen van de jaarringen moeten overeenkomen. Door de dwarse structuur is uw lamelparket veel harder en duurzamer dan een gewoon samengesteld parket en is het uiterst geschikt voor druk belopen vloeren in kantoorruimtes, horecazaken en openbare gebouwen. Daarnaast worden trillingen, door de dwarse vezelstructuur van het hout, ook beter geabsorbeerd. Om een kopsparket te leggen, is er geen bijkomende ondervloer nodig en kan het parket rechtstreeks verlijmd worden op uw dekvloer. Dit neemt niet weg dat u om isolerende of vochtwerende redenen toch een ondervloer kunt voorzien. Het spreekt voor zich dat voor een rechtstreekse verlijming op de dekvloer, de vloer volledig droog moet zijn. Bekijk de mooie voorbeelden van een kopsparket en laat uw lamelparket leggen door een gespecialiseerde vloerder of parketteur uit uw regio!

Vind een geschikte parketteur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Het belang van een goede ondervloer

Alhoewel een lamelparket beter tegen het vocht kan dan een houten parket, moet er toch altijd een houten ondervloer geplaatst worden voor een optimale bescherming en plaatsing van uw lamelparket. Deze houten ondervloer wordt door de parketteur gelegd op het vochtscherm dat eerst wordt aangebracht op de dekvloer. Het vochtscherm zal het vocht van uw dekvloer tegenhouden. Dit vocht kan zowel opstijgend vocht zijn of het vocht dat verdampt indien uw chape nog niet volledig is opgedroogd. Op uw vochtscherm komt dan uw houten ondervloer die meestal bestaat uit OSB-platen, geperste houtvezelplaten, MDF-platen of een mozaïekparket. Er bestaan ook nog andere ondervloeren uit kurk of rubber die voor sommige parketvloeren ook kunnen dienen maar dit vraagt u best even vooraf aan uw parketteur. Bovenop uw ondervloer komt dan een isolerende laag met thermische en/of geluidsabsorberende eigenschappen. Meestal wordt er een minimum isolatie van drie millimeter vooropgesteld en het gamma van goede tot zeer goede isolatieplaten bevat talrijke kwalitatieve isolatiematerialen. Hou er wel rekening mee dat niet alle ondervloeren en isolatiematerialen kunnen gecombineerd worden met een vloerverwarming. Voor uw lamelparket zelf vormt een vloerverwarming geen enkele belemmering. Met een goede ondervloer en de juiste aangepaste isolatiepanelen, zorgt u voor een comfortabele, stabiele ondergrond en verlengt u de levensduur van uw lamelparket. Laat daarom uw lamelparket leggen door een erkende stielman die weet welke ondervloer geschikt is voor uw parketvloer. Via OffertesOnline.be kunt u de professionele parketteurs uit uw regio contacteren voor enkele gratis offertes!

ondervloer lamelparket

Hoe gaat een parketteur te werk?

voorbereiding lamelparket leggen

Voorbereiding

De belangrijkste voorbereiding voor uw lamelparket is om er voor te zorgen dat er een goede dekvloer aanwezig is voor uw parketteur aan de slag kan gaan. Deze chape of dekvloer kunt u zelf leggen of u kunt hem laten leggen door een chapper. Maar er zijn ook parketteurs en vloerders die een all in pakket aanbieden, inclusief het aanbrengen van uw dekvloer. De dikte van uw chape wordt bepaald aan de hand van uw draagvloer of ondervloer en aan de totale dikte van uw vloercombinatie. De chape zal bijna altijd een zwevende of niet-hechtende chape zijn om te vermijden dat er opstijgend vocht kan doordringen naar uw lamelparket. Vaak worden er onder en boven de zwevende dekvloer bijkomende vochtwerende, thermische en geluidsisolerende lagen aangebracht. Een bovenliggend vochtscherm houdt hierbij niet alleen het opstijgend vocht tegen maar ook het nog aanwezige vocht van uw chape dat nog zou kunnen verdampen. Na deze voorbereidende werken bespreekt de parketteur met u de plaatsing van uw ondervloer en de keuze voor uw lamelparket. Afhankelijk van de gekozen ondervloer, de isolerende materialen en de parketvloer maakt de parketteur zijn offerte en zijn werkplanning op. In de offerte staat de volledige plaatsing vermeld, inclusief het materiaal, de plaatsing volgens het gekozen legpatroon, de werkuren en de voorbereidingen die eventueel nog moeten uitgevoerd worden. Wordt de overeenkomst en de offerte goedgekeurd dan kan de parketteur uw lamelparket leggen binnen de afgesproken termijnen.

ondervloer lamelparket

Ondervloer maken

Een erkende parketteur weet dat een stabiele en isolerende ondergrond uiterst belangrijk is voor uw lamelparket. Volgens het gekozen lamelparket zal hij eerst uw ondervloer samenstellen en deze gefaseerd leggen te beginnen met uw vochtscherm. Omdat de onderkant van het lamelparket vochtgevoelig is, wordt er een vochtscherm geplaatst, zelfs indien er al een vochtscherm werd geplaatst onder uw chape. Het bovenliggend vochtscherm zal een eventuele verdamping van uw chape opvangen en het vocht weren. Daarna wordt er een dempende en thermische ondervloer aangebracht van geperste houtvezelplaten, OSB-platen of MDF-platen. Soms wordt er een goedkoop mozaïekparket gebruikt als ondervloer of gebruikt men alternatieven zoals kurk of rubber. De derde laag van de ondervloer zorgt voor de geluidsdemping van uw parket. Bij het leggen van de ondervloer zal uw parketteur de isolatieplaten dwars leggen op de richting van uw parket en zal hij de geluidswerende isolatiestroken aan elkaar vastkleven. Een goede ondervloer zal uw lamelparket de nodige stabiliteit, isolatie en demping geven. 

planken lamelparket leggen

Plankenvloer leggen

Afhankelijk van uw lamelparket, zullen de planken verlijmd of zwevend gelegd worden. Op een houten ondervloer kan de parketteur onmiddellijk nagelen, is dit niet het geval dan dient hij eerst nog een houten raamwerk te voorzien bij de installatie van de ondervloer. Bij het nagelen kunnen uw houten planken dan onzichtbaar in de tand genageld worden. Een ervaren parketteur voorziet uitzetvoegen en hij zal, naargelang het gekozen lamelparket, ook de houten planken of latten op maat zagen en voorbereiden. Voor een plankenvloer zullen dit langere planken zijn terwijl er bij een mozaïekparket of kopsparket kleinere houten latten worden gebruikt. Hoe kleiner de planken moeten gezaagd en behandeld worden, hoe duurder het leggen van uw lamelparket zal zijn. De legmethode bepaalt dan ook voor een groot stuk de arbeidsduur en voor het leggen van een plankenvloer zal er veel minder intensiteit en precisie nodig zijn dan voor een visgraatparket. Ook de plaatsing van de eerste houten planken wordt door de legmethode vastgelegd. Voor meer informatie over de verschillende legmethodes kunt u de regionale parketteurs uit uw buurt vrijblijvend contacteren!

afwerking lamelparket

Vloer afwerken

Als laatste afwerking van de vloer zal de parketteur uw lamelparket opschuren indien u koos voor een onbehandelde parketvloer. Dit kan manueel gebeuren meer de meeste professionele parketteurs zullen dit machinaal uitvoeren. Daarna zal de parketteur uw onbehandeld lamelparket een afwerkings- en beschermingslaag geven. Dit kan door het lamelparket te behandelen met was, olie of een beits of door een combinatie van deze behandelingen. Afhankelijk van het intensief gebruik kunt u ook een beschermende en slijtvaste laklaag laten aanbrengen waardoor het onderhoud gemakkelijker is. Elke afwerking, of het nu olie, was, beits of lak is, heeft zijn voor- en nadelen en het is dan ook best om eerst te kijken welke behandeling uw lamelparket het meest tot zijn recht laat komen. De meeste lamelparketten zijn echter reeds voorbehandeld en afgewerkt in de fabriek waardoor de parketteur de vloeren na de plaatsing alleen nog hoeft te reinigen. Sommige parketvloeren krijgen nog een afwerkingslaag na de plaatsing. Voor het onderhoud zal uw parketteur u alle voor- en nadelen van de verschillende onderhoudstechnieken uitleggen zodat uw lamelparket nadien efficiënt en correct kunt onderhouden. Voor alle informatie met betrekking tot lamelparket leggen en het onderhoud kunt u hier terecht bij één van de gediplomeerde parketteurs uit uw regio!

Op zoek naar een professionele parketteur uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw parket?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het leggen van lamelparket?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw lamelparket BEPAALD?

Wanneer u lamelparket laat leggen, moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw parket, en anderzijds is er de arbeidskost van de parketteur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele parketteurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 20-50 per m².

Prijzen lamelparket

Soort vloer
Richtprijs
Lamelparket
€ 45 - € 70 m²
Ondervloer
€ 20 - € 60 m²
Parketteur (afhankelijk patroon)
€ 20 - € 50 m²
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor uw lamelparket te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3233 parketteurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Parket leggen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...