GYPROC SCHEIDINGSWAND PLAATSEN

Bereik tot 321 gyproc plaatsers rond Brugge.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je gyprocwerken?

  Je wilt een gyproc wand laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor deze gyprocwerken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in de regio Brugge, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele gyproc plaatsers uit Brugge verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele gyproc plaatsers die geïnteresseerd zijn in jouw project zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3231
GYPROC PLAATSERS
22
Opdrachten
per maand
58
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor gyprocwerken rond Brugge

Soort gyprocwerken: Plaatsen Gyproc tegen hellend dak

aantal m²: 60m²

Projectbeschrijving:

Zolderkamer bijmaken, dak is geïsoleerd.
Er zou een plafond moeten komen bij een hellend dak
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit Oostende

Soort gyprocwerken: Afwerken bestaande Gyprocwerken

aantal m²: 60m²

Projectbeschrijving:

Plafond 50 m² plamuren + 1 muur met venster enkel vertikale naden 6 x 2.6 m
Arrow
Offerteaanvraag uit Beernem

Vind een geschikte gyproc plaatser in de buurt van Brugge

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval gyproc plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je jouw wand wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo te komen tot de offerte die jou de beste prijs/kwaliteit voor je gyprocwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele plaatsers uit Brugge. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van jouw project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Gyproc scheidingswanden: je gyproc wand professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor jouw gyproc muur éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde plaatsers  uit Brugge en omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het plaatsen van je scheidingswand snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele gyprocwerkers uit Brugge... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmannen in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het plaatsen van gyproc scheidingswanden, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele plaatsers die gelegen zijn in de omgeving van Brugge en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven gyprocwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde plaatsers rond Brugge. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van je gewenste gyproc wand en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel gyproc plaatsers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk je gyprocwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Brugge die interesse hebben in jouw project betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de plaatsers uit de omgeving van Brugge. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de klus ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte gyproc plaatser rond Brugge door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom je scheidingswanden laten plaatsen door een vakman?

Zowel bij renovaties als bij nieuwbouw wordt er vaak beroep gedaan op de bestaande gyproc materialen. Logisch, gyproc leent zich uitstekend om allerhande bouwconstructies uit te voeren en omwille van het lichte en flexibele materiaal is het zeer populair. Zo kun je gyproc gipsplaten gebruiken voor valse plafonds, voorzetwanden, scheidingswanden, schuine wanden, badkamers, zolders of burelen. Het gebruik van gyproc kent geen limieten en de platen en materialen van Saint Gobain kennen dan ook vele verschillende variaties. Zo bestaan er waterwerende, geluidsisolerende, thermische, akoestische of verstevigende gyproc gipsplaten die, naargelang de leefruimte, tegemoet komen aan de eisen van de deze ruimte. Daar waar de buitenmuren stenen muren zijn, die het draag skelet vormen van de woning, zal men voor de binnenmuren sneller een keuze maken voor een gyproc gipsplaat muur. Deze wanden zijn dan ook snel te plaatsen, ze vragen minder arbeid en ze zijn vrij goedkoop installeerbaar. Eén van de belangrijkste toepassingen van gyprocwerken is het plaatsen van gyproc scheidingswanden. Met deze wanden kies je zelf hoe je je woning wilt indelen.. Via een houten of metalen kader die bevestigd wordt aan de vloer en het plafond, plaats je in een mum van tijd een constructie muur die je daarna kunt bekleden met je gyproc gipsplaten naar keuze. Voor dikkere muren maak je een dubbel houten of metalen skelet of gebruik je een dubbele beplating zodat er een goede geluidsisolatie of thermische isolatie is voor je slaapkamers, badkamers of toiletruimtes. Met de scheidingswanden kun je dus zeer veel verwezenlijken en afwerken. Toch is het plaatsen van een perfecte gyproc scheidingswand niet aan iedereen gegeven. Een wand bevestigen op een zolder of op een minder toegankelijke ruimte kun je vaak nog zelf doen, maar voor gemeenschappelijke leefruimtes liggen de kwalitatieve eisen voor scheidingswanden toch veel hoger. Tussen een goed geplaatste en afgewerkte gyproc scheidingswand of een gepleisterde stenen binnenmuur mag je immers geen verschil zien. Een perfect geplaatste gyproc wand moet dan ook spiegelglad en sausklaar zijn. Alleen zo heb je een afwerking zonder oneffenheden of scheurtjes. Laat daarom jouw gyproc scheidingswanden professioneel installeren door een ervaren plaatser. Een gyproc plaatser werkt snel en efficiënt en hij geeft je waar voor je geld! Kies voor een gegarandeerde goede plaatsing van jouw gyproc scheidingswanden en neem hier contact op met de regionale gyproc plaatsers uit Brugge of omgeving voor enkele gratis vergelijkende offertes!

gyproc scheidingswand plaatsen

Gyproc scheidingswanden: mogelijke opbouw opties

gyproc scheidingswand met houten frame

Gyproc wand met een houten kader

Voor een gyproc scheidingswand kan de gyproc plaatser een houten of een metalen kader gebruiken. Bij een houten kader worden er weinig of geen gyproc profielen gekozen, maar wordt het houten skelet op maat versteld en gezaagd. Op dit houten regelwerk worden dan langs beide zijden van de muur één of meerdere gipsplaten vast geniet, genageld of vastgeschroefd. De belangrijkste voorwaarde voor hout bij gyprocwerken is dat er kwalitatief hout gebruikt wordt dat niet kan krimpen of kromtrekken. In tegenstelling tot een wand met metal verticale profielen, kan een scheidingswand met een houten kader ook dienen als een dragende muur, al wordt dit vooral toegepast in de houtskeletbouw. Kies je voor een houten raamwerk bij het bevestigen van je gyproc wand dan kies je qua vormgeving, stabiliteit en opbouw voor een brede waaier aan mogelijkheden. Het toevoegen van isolatiemateriaal in de tussenliggende verticale profielen van je wand geeft ook geen problemen. Op het vlak van geluidsisolatie scoort een gyproc scheidingswand met een houten kader dan wel iets minder dan een wand met metalen profielen, maar door het aanbrengen van veerregels op het raamwerk kan dit nadeel geneutraliseerd worden. Algemeen vraagt de opbouw van een houten kader bij gyprocwerken wel een grotere nauwkeurigheid en je plaatser zal je gyproc wand dan ook met de grootste zorg afwerken. Door het minutieus berekende houten stijl- en regelwerk, legt hij een solide basis constructie voor jouw gyproc scheidingswanden. Voor meer informatie of enkele offertes verwijzen we je graag door naar de vele professionele ervaren plaatsers rond Brugge!

gyproc wand met metal stud frame

Gyproc scheidingswanden met een metal stud frame

Tegenwoordig worden de populaire metalen gyproc profielen, beter gekend als metal stud profielen, het vaakst gebruikt voor een gyproc scheidingsmuur. Het metal stud systeem en de bijhorende profielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Zo zijn er naast het klassiek standaard U-vormige profielen ook nog soundblock profielen, plafondprofielen, randprofielen, hoekprofielen en zelfs onbrandbare profielen. Een scheidingsmuur met een metal stud systeem wordt opgebouwd met verschillende horizontale profielen en verticale profielen die onderling verbonden worden. De gyproc plaatser zal de horizontale profielen aanbrengen op je vloer en je plafond en, afhankelijk van de toepassing, zal hij een enkel of dubbel metal stud systeem monteren voor de skeletstructuur. Daarna kunnen ook de gipsplaten in een enkele of dubbele beplating op een profiel vast worden gezet. Een scheidingswand plaatsen met een metal stud systeem komt tegemoet aan vele toepassingen en vereisten. Zo kunnen alle nutsvoorzieningen en leidingen mooi weggewerkt worden achter de wanden, kan er gemakkelijk isolatiemateriaal aangebracht worden en behoort een driedubbele beplating zelfs tot de mogelijkheden. De professionele plaatser kan je wand ook bevestigen op akoestische profielen waarbij je gyproc plaat geen rechtstreekse overdracht van het geluid kan maken. Met een stootvaste gyproc scheidingswand kun je dan weer kiezen voor een duurzame en solide oplossing. Deze stootvaste plaat kan tegen een stootje en dit type scheidingswand wordt dan ook veel geïnstalleerd in scholen, bedrijven, sportclubs en publieke plaatsen waar er veel beweging en activiteiten zijn. Een metal stud scheidingsmuur maakt gebruik van speciale gyproc schroeven die aangepast zijn aan de metalen profielen. Interesse in een gyproc scheidingsmuur met metal stud profielen? Contacteer hier gratis de vele erkende plaatsers uit Brugge of regio voor enkele offertes!

soorten gyproc

Soorten gyproc platen

Wil je een gyproc wand plaatsen, dan loont het de moeite om vooraf goed te bepalen aan welke voorwaarden jouw muur moet voldoen. Dienen je gyprocwerken louter om een functionele gyproc wand te plaatsen, dan zijn de standaard gipsplaten mogelijk al voldoende. Maar vaak hebben gyproc wanden bijkomstige eigenschappen waardoor ze meer comfort en veiligheid bieden. Zo bestaan er vele speciale gyproc platen in het aanbod van Saint Gobain, die je kunt laten integreren in jouw gyprocwerken. Meestal hebben deze gipsplaten ook een eigen kleur zodat je een mooi overzicht hebt over de verschillen. Voor vochtige ruimtes zoals kelders, keukens of badkamers kun je voor je gyproc wand groene waterwerende gyproc platen gebruiken. Deze gipsplaten zijn beschermd tegen vocht en schimmels en ze kunnen ook nog bijkomend behandeld worden. Zo kan er een waterafstotende coating op de gyproc platen aangebracht worden en/of kan er op deze gyproc platen betegeld worden. Wens je een goede akoestische isolatie dan kun je de blauwe soundblock gipsplaten kiezen. Brandwerende of vuurvaste gyproc platen kunnen dan weer interessant zijn voor je brandverzekering of voor een zolder met een schuine afwerking onder het dak. Kies je liever voor gyproc wanden die tegen een stootje kunnen, dan zijn de grijze stootbestendige gipsplaten of de stoot- en krasvaste gipsvezelplaten de beste keuze. Natuurlijk kun je de bestaande eigenschappen ook combineren door extra te isoleren of door gebruik te maken van een dubbele beplating voor je wand. De meest bekende gyproc platen van Saint Gobain zijn de DuraGyp, Aqueroc, Glasroc F, Gyproc RF, ThermoGyp en Habito platen. Naast deze Saint Gobain gipsplaten heb je ook nog verschillende andere merken zoals Acoustix, Semin, Promat of Knauf die meerdere functionele gipsplaten aanbieden. Wens je meer informatie over het gebruik van de juiste gyproc platen voor jouw scheidingswand? Contacteer hier enkele gediplomeerde gyproc plaatsers rond Brugge voor offertes of adviezen!

Op zoek naar een gyproc plaatser uit Brugge om een vrijblijvende offerte te maken voor je gyprocwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gyproc scheidingswand plaatsen: hoe gaat een plaatser te werk?

voorbereiding gyproc scheidingswand

Voorbereiding

Vooraleer de plaatser aan het werk gaat, zal hij met jou de uit te voeren gyprocwerken overlopen. Maak daarbij duidelijke afspraken wat betreft de afmetingen, materiaalsoorten, framedikte en de noodzakelijke eigenschappen waaraan je gyproc scheidingswanden, voorzetwanden of schuine wanden moeten voldoen. Een voorafgaandelijke prijsafspraak is ook altijd een pluspunt en het vermijdt later pijnlijke discussies. De plaatser zal dan beginnen met het op- en uittekenen van jouw scheidingswanden, voorzetwanden en/of schuine wanden. Met behulp van een laser of pasdarm zal hij dan de lijnen van het frame markeren met een smetkoord. Bij een scheidingswand zal de gyproc plaatser de verschillende horizontale profielen waterpas aanbrengen op de vloer en het plafond. Bij een metalen frame zal hij hiervoor de metal stud profielen gebruiken, bij een houten frame zullen kwalitatieve draagbalken de basis vormen van je gyproc wand. Worden er akoestische, thermische of andere specifieke platen geplaatst, dan zal hij bij een metal stud frame, de juiste metal stud profielen plaatsen tegen de vloer en het plafond.

profielen gyproc scheidingswand aanbrengen

Profielen of metal studs aanbrengen

Na het aanbrengen van de randprofielen zal de professionele gyproc plaatser eerst de twee uiterste verticale profielen frame plaatsen tegen de overliggende muur. Bij metal stud wanden zal de plaatser de tussenliggende verticale profielen bevestigen in het onderste profiel van de vloer en het bovenste horizontaal profiel tegen het plafond. Wanneer hij het volgende verticale profiel plaatst, houdt hij rekening met de breedte van de isolatie en hij zorgt ervoor dat de tussenliggende verticale profielen allemaal op dezelfde afstand staan. Met de juiste schroeven wordt het verticale profiel zo vastgeschroefd in het metal stud systeem. Hij controleert ook of het verticale profiel waterpas staat. Bij een dubbel frame worden er profielen gebruikt met een gekoppelde stijl, of met een onafhankelijke stijl indien er gekozen wordt voor een optimale isolatie. Sowieso zal je ervaren plaatser er voor zorgen dat er een goede ondersteuning is voor jouw gipsplaten zodanig dat het snijwerk tot een minimum kan beperkt worden. Bij een houten frame zal de plaatser de wand verder voorzien van de dwarsbalken en ook hier zal hij, met minutieus berekend stijl- en regelwerk, jouw gyproc wand tot in de puntjes voorbereiden voor de afwerking later. Nadat het frame volledig is afgewerkt, kan je gyprocwerker dan starten met het aanbrengen en schroeven van de gipsplaten. Heb je vragen over het plaatsen van een metal stud of houten frame voor scheidingswanden, voorzetwanden of schuine wanden? Via offertesonline.be kun je gratis enkele professionele plaatsers rond Brugge contacteren voor meer inlichtingen, adviezen of offertes!

gyproc wand plaatsen

Gyproc plaatsen

Nadat de verschillende draagprofielen, die het kader voor je scheidingswand vormen, zijn aangebracht, kan de gyproc plaatser beginnen met het bevestigen van de platen. Daarbij zal hij de eerste plaat dwars op de bestaande profielen plaatsen en beginnen in een hoek van de kamer. De ervaren plaatser zal de gipsplaten zodanig aanbrengen dat elke plaat met zijn eindrand ondersteund wordt door een profiel. Ook wanneer er een plaat moet versneden worden, zorgt hij ervoor dat ook deze kleinere plaat goed ondersteund wordt. Hij zal ook de eventuele voorziene isolatie van rockwool, geluidsisolatie, of een andere type isolatie, plaatsen tussen de openingen van de verticale profielen. Voor het plaatsen van de plaat op een metalen frame, zal de plaatser gebruik maken van de speciale schroeven en bijkomende afwerkingsprofielen. Bij een houten frame wordt elke plaat geniet, genageld of vastgeschroefd. Wanneer de plaatser ook instaat voor de afwerking, dan zal hij de voegen tussen elke plaat voorzien van een zelfklevende of papieren voegband en de voegpasta aanbrengen over de voegband. Bij een akoestische plaat wordt er een akoestische tape gebruikt. De ervaren plaatser zal steeds het overtollige voegsel wegwerken en dit voegen herhalen nadat de vorige laag is opgedroogd en tot de klus is geklaard. De laatste afwerkingslaag wordt dan met een pleisterspaan aangebracht waarna hij het geheel glad en egaal zal schuren en afwerken. Het resultaat van een goede afwerking resulteert in een spiegelgladde muur zonder oneffenheden. Bij alle afwerkingen, of het nu gaat om scheidingswanden, voorzetwanden of schuine wanden, wordt er tevens rekening gehouden met de leidingen, de aansluitingen, de akoestische eigenschappen of de plaatsing van een raam of deur. Voor adviezen en offertes kun je hier vrijblijvend enkele lokale plaatsers uit jouw regio rond Brugge contacteren!

Gemiddelde kosten voor het plaatsen van een scheidingswand

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN GYPROC WAND BEPAALD?

Alle gyprocwerken, gaande van het plaatsen van voorzetwanden, scheidingswanden, plafonds of schuine wanden, kunnen relatief gemakkelijk worden uitgevoerd indien er geen bijkomende breekwerken of grote nivelleringswerken dienen uitgevoerd te worden. De prijzen voor een scheidingswand hangen grotendeels af van de eigenschappen. Een muur die bijvoorbeeld akoestisch of brandwerend moet zijn, zal meer kosten dan een scheidingswand met de standaard gipsplaten. Ook een stootbestendige wand of een dubbele beplating van je muur, heeft een iets hogere prijsklasse. Het voordeel van gyproc is dat het werk droog wordt uitgevoerd waardoor er geen extra wachttijden zijn. De klus kan dan ook snel geklaard zijn, zelfs wanneer er een deur of extra leidingen moeten voorzien worden in je scheidingswand. Voor alle materiaal blijft ook voor 2023 Saint Gobain gyproc de marktleider, maar er bestaan ook andere merken de hoogwaardige gipsplaten aanbieden.

Vergelijk vooraf de prijzen bij de professionele plaatsers uit je regio rond Brugge door enkele gratis prijsoffertes aan te vragen. Maak dan pas een keuze en kies de plaatser die jou de beste prijs/kwaliteit kan aanbieden.Prijzen gyproc scheidingswand

Soort scheidingswand
Gemiddelde prijs
Plaatsen enkele gyproc scheidingswand
€ 40 - € 50 m²
Plaatsen dubbele gyproc scheidingswand
€ 45 - € 60 m²
Standaard gipsplaat scheidingswand
€ 5 - € 20
Waterwerende gipsplaat scheidingswand
€ 10 - € 25
Brandwerende gipsplaat scheidingswand
€ 15 - € 40
Akoestische gipsplaat scheidingswand
€ 20 - € 50
Luchtzuiverende gipsplaat scheidingswand
€ 15 - € 40
Stootvaste gipsplaat scheidingswand
€ 15 - € 50
Op zoek naar een gyproc plaatser uit Brugge om de prijs voor je gyprocwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
321 gyproc plaatsers rond Brugge!