gyproc scheidingswand laten plaatsen

Bereik tot 2787 gyproc plaatsers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw gyprocwerken

  U wilt een gyproc scheidingswand laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze gyprocwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare gyproc plaatser die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele gyproc plaatsers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele gyproc plaatsers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2787
GYPROC PLAATSERS
27
Opdrachten
per maand
57
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor gyprocwerken in Vlaanderen

Soort gyprocwerken: Plaatsen Gyproc scheidingswand(en)

aantal m²: 8

Projectbeschrijving:

Gyproc scheidingswand plaatsen met schilderdeur voor badkamer van slaapkamer af te scheiden.
Offerteaanvraag uit Steenokkerzeel

Soort gyprocwerken: Plaatsen Gyproc plafond(s)

aantal m²: 20 m2

Projectbeschrijving:

Nieuw gyproc plafond plus isolatie
Offerteaanvraag uit Londerzeel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele gyproc plaatsers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het plaatsen van een gyproc scheidingswand, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele gyproc plaatsers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven gyprocwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde gyproc plaatsers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw gyproc scheidingswand en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel gyproc plaatsers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw gyprocwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de gyproc plaatsers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de gyprocwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke gyproc plaatser?

Vind een geschikte gyproc plaatser in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval gyproc plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw gyproc scheidingswand wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw gyprocwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele gyproc plaatsers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Gyproc scheidingswand plaatsen: uw gyproc scheidingswand professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw gyproc scheidingswand éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde gyproc plaatsers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het plaatsen van uw scheidingswand snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele gyproc plaatsers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte gyproc plaatser uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom uw gyproc scheidingswand laten plaatsen door een vakman?

Zowel bij renovaties als bij nieuwbouw wordt er vaak beroep gedaan op gyproc materiaal. Logisch, gyproc leent zich uitstekend om allerhande bouwconstructies uit te voeren en omwille van het lichte en flexibele materiaal is het zeer populair. Zo kunt u gyproc platen gebruiken voor valse plafonds, voorzetwanden, scheidingswanden, badkamers, zolders of burelen. Het gebruik van gyproc kent geen limieten en de gyproc platen en materialen kennen dan ook vele variaties. Zo bestaan er waterwerende, geluidsisolerende, thermische of verstevigende gyproc platen die, naargelang de leefruimte, tegemoet komen aan de eisen van de ruimte. Daar waar de buitenmuren stenen muren zijn, die het draag skelet vormen van de woning, zal men voor de binnenmuren sneller een keuze maken voor gyproc muren. Gyproc wanden zijn dan ook snel te plaatsen, ze vragen minder arbeid en ze zijn vrij goedkoop installeerbaar. Eén van de belangrijkste toepassingen van gyprocwerken is het plaatsen van een gyproc scheidingswand. Met een gyproc scheidingswand kunt u zelf uw woning indelen zoals u het wilt. Via een houten of metalen kader plaatst u in uw woning een volledige nieuwe wand die u bekleedt met uw gyproc platen naar keuze. Voor dikkere muren kan er bijvoorbeeld een dubbel skelet of een dubbele beplating aangebracht worden zodat uw slaapkamers, badkamers of toiletruimtes goed en stevig geïsoleerd worden. Met een gyproc scheidingswand kunt u dus zeer veel verwezenlijken. Toch is het plaatsen van een perfecte gyproc scheidingswand niet aan iedereen gegeven. Het plaatsen van gyproc op een zolder of op een minder toegankelijke ruimte kan vaak zelf gedaan worden, maar voor gemeenschappelijke leefruimtes liggen de kwalitatieve eisen voor een gyproc scheidingswand toch veel hoger. Tussen een goed geplaatste en afgewerkte gyproc scheidingswand en een gepleisterde stenen binnenmuur mag u immers geen verschil zien. Een perfect geplaatste gyproc scheidingswand moet dan ook spiegelglad en sausklaar zijn. Op die manier zult u geen oneffenheden of scheurtjes aantreffen op uw geschilderde of beklede scheidingswand. Laat daarom uw gyproc scheidingswand professioneel installeren door een ervaren gyproc plaatser. Een gyproc plaatser werkt snel en efficiënt en geeft u waar voor uw geld! Ga voor een gegarandeerde goede plaatsing van uw gyproc scheidingswand en neem hier gratis contact op met enkele regionale gyproc plaatsers uit uw omgeving voor enkele vergelijkende offertes!

gyproc scheidingswand plaatsen

Gyproc scheidingswand: mogelijke opbouw opties

gyproc scheidingswand met houten frame

Gyproc scheidingswand met een houten frame

Voor een gyproc scheidingswand kan de gyproc plaatser een houten frame of een metalen frame gebruiken. Bij een houten frame worden er weinig of geen gyproc profielen gebruikt maar wordt het houten skelet op maat versteld en gezaagd. Op dit houten regelwerk worden dan langs beide zijden één of meerdere gyproc platen geniet, genageld of vastgeschroefd. De belangrijkste voorwaarde voor hout bij gyprocwerken is dat er kwalitatief hout gebruikt wordt dat niet kan krimpen of kromtrekken. In tegenstelling tot een gyproc wand met metal stud profielen, kan een gyproc scheidingswand met een houten frame ook dienen als een dragende gyproc wand, al wordt dit vooral toegepast in de houtskeletbouw. Verder voldoet een houten frame voor uw gyproc scheidingswand aan vele uiteenlopende eisen en biedt het qua vormgeving, stabiliteit en opbouw een brede waaier aan mogelijkheden. Algemeen vraagt de opbouw van een houten frame bij de gyprocwerken wel een grotere nauwkeurigheid en uw gyproc plaatser zal uw gyproc wand dan ook met de grootste zorg behandelen. Door het minutieus berekende houten stijl- en regelwerk, legt hij een solide basis voor uw gyproc scheidingswand. Het toevoegen van bepaalde isolaties in de scheidingswand geeft geen problemen. Op het vlak van geluidsisolatie scoort een gyproc scheidingswand met een houten frame minder dan een scheidingswand met metal stud profielen maar door het aanbrengen van veerregels op het frame kan dit nadeel geneutraliseerd worden. Voor meer informatie of enkele offertes verwijzen we u graag door naar de vele professionele gyproc plaatsers uit uw regio!

gyproc scheidingswand met metal stud frame

Gyproc scheidingswand met een metal stud frame

Tegenwoordig worden de populaire metalen gyproc profielen, beter gekend als metal stud profielen, het vaakst gebruikt als frame voor een gyproc scheidingswand. Metal stud profielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Zo hebben we naast het klassiek standaard U-vormig profiel ook nog soundblock profielen, plafondprofielen, randprofielen, hoekprofielen of zelfs onbrandbare profielen. Een metal stud scheidingswand wordt opgebouwd met horizontale en verticale profielen die onderling verbonden worden. De gyproc plaatser zal de profielen aanbrengen op de vloer en het plafond en, afhankelijk van de toepassing, zal hij een enkele of dubbele skeletstructuur monteren. Daarna kunnen ook de gyproc platen in een enkele of dubbele beplating aangebracht worden. Een metal stud frame komt tegemoet aan vele toepassingen en vereisten. Zo kunnen alle nutsvoorzieningen mooi weggewerkt worden achter de gyproc scheidingswand, kan er gemakkelijk isolatie aangebracht worden en behoort een driedubbele beplating zelfs tot de mogelijkheden. De gyproc plaatser kan uw scheidingswand ook voorzien van akoestische metal stud profielen waarbij de gyproc platen geen rechtstreekse overdracht van het geluid kunnen maken. Met een stootvaste gyproc scheidingswand kunt u dan weer kiezen voor een duurzame en solide oplossing. Deze stootvaste gyproc platen worden ook veel gebruikt voor scholen, bedrijven, sportclubs en publieke plaatsen waar er veel beweging en activiteiten zijn. Een metal stud scheidingswand maakt gebruik van speciale gyproc schroeven die aangepast zijn aan de metalen gyproc profielen. Interesse in een gyproc scheidingswand met metal stud profielen? Contacteer hier gratis de vele erkende gyproc plaatsers uit uw buurt of regio voor enkele offertes!

soorten gyproc

Soorten gyproc platen

Wanneer u een gyproc scheidingswand wilt plaatsen, loont het de moeite om vooraf goed te bepalen aan welke voorwaarden uw scheidingswand moet voldoen. Dienen uw gyprocwerken louter om een functionele gyproc wand te plaatsen, dan zijn de standaard gipsplaten mogelijk al voldoende. Maar vaak hebben gyproc wanden bijkomstige eigenschappen waardoor ze meer comfort en veiligheid bieden. Zo bestaan er vele speciale gyproc platen die u kunt laten integreren in uw gyprocwerken. Meestal hebben deze gipsplaten ook een eigen kleur zodat u een mooi overzicht heeft over de verschillen. Voor vochtige ruimtes zoals kelder, keukens of badkamers kunt u uw gyproc scheidingswand laten bekleden met de groene waterwerende gyproc platen. Deze gipsplaten zijn beschermd tegen vocht en schimmels en ze kunnen ook nog bijkomend behandeld worden. Zo kan er een waterafstotende coating op de gyproc platen aangebracht worden en/of kan er op deze gyproc platen betegeld worden. Wenst u een goede akoestische isolatie dan kunt u de blauwe soundblock gipsplaten kiezen. Ook brandwerende of vuurvaste gyproc platen kunnen interessant zijn voor uw brandverzekering. Wenst u dat uw gyproc wanden liever tegen een stootje kunnen, dan kunt u best de grijze stootbestendige gipsplaten laten plaatsen of kiezen voor stoot- en krasvaste gipsvezelplaten. Natuurlijk kunt u bepaalde eigenschappen ook combineren door extra te isoleren of door gebruik te maken van een dubbele beplating voor uw scheidingswand. De meest bekende gyproc platen zijn de DuraGyp, Aqueroc, Glasroc F, Gyproc RF, ThermoGyp en Habito platen. Ook andere merken zoals Acoustix, Semin, Promat of Knauf bieden meerdere functionele gipsplaten aan. Wenst u meer informatie over het gebruik van de juiste gyproc platen voor uw scheidingswand? Contacteer hier enkele gediplomeerde gyproc plaatsers uit uw regio voor offertes of adviezen!

Op zoek naar een gyproc plaatser uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw gyprocwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gyproc scheidingswand plaatsen: hoe gaat een gyproc plaatser te werk?

voorbereiding plaatsen gyproc voorzetwand

Voorbereiding

Vooraleer de gyproc plaatser aan het werk gaat, zal hij met u de uit te voeren gyprocwerken overlopen. Op die manier is er een duidelijke afspraak wat betreft de afmetingen, materiaalsoorten, framedikte en de noodzakelijke eigenschappen waaraan uw gyproc scheidingswand moet voldoen. Een voorafgaandelijke prijsafspraak is ook altijd een pluspunt en het vermijdt pijnlijke discussies achteraf. De gyproc plaatser zal dan beginnen met het op- en uittekenen van uw scheidingswand. Met behulp van een laser of pasdarm zal hij dan de lijnen van het frame markeren met een smetkoord. Daarna zal de gyproc plaatser de randprofielen van de scheidingswand aanbrengen op uw vloer en plafond. Bij een metalen frame gebruikt hij hiervoor de metal stud profielen, bij een houten frame zullen kwalitatieve draagbalken de basis vormen van uw gyproc wand. Worden er akoestische, thermische of andere specifieke gyproc platen gebruikt dan zal hij, bij een metal stud frame, de juiste metal stud profielen plaatsen.

profielen gyproc scheidingswand aanbrengen

Profielen of metal studs aanbrengen

Na het aanbrengen van de randprofielen zal de professionele gyproc plaatser het metalen frame plaatsen. Bij een metal stud gyproc scheidingswand zal de gyproc plaatser de tussenliggende dwarsprofielen bevestigen in de randprofielen en de metal studs vastklemmen. Bij een dubbel frame worden er metal stud profielen gebruikt met een gekoppelde stijl of met een onafhankelijke stijl indien er gekozen wordt voor een optimale isolatie. Sowieso zal uw ervaren gyproc plaatser er voor zorgen dat er een goede ondersteuning is voor uw gipsplaten zodanig dat het snijwerk tot een minimum kan beperkt worden. Bij een houten frame zal uw gyproc plaatser de scheidingswand verder voorzien van de dwarsbalken en ook hier zal hij, met minutieus berekend stijl- en regelwerk, uw gyproc wand tot in de puntjes voorbereiden. Nadat het frame volledig is afgewerkt, kan uw gyproc plaatser dan starten met het aanbrengen van de gyproc platen. Heeft u vragen over het plaatsen van een metal stud of houten frame voor uw gyproc scheidingswand? Via offertesonline.be kunt u gratis enkele gyproc plaatsers contacteren voor meer inlichtingen, adviezen of offertes!

gyproc scheidingswand plaatsen

Gyproc plaatsen

Nadat de draagprofielen zijn aangebracht, kan uw gyproc plaatser beginnen met het bevestigen van de gyproc platen. Daarbij zal hij de eerste gipsplaten dwars op de profielen plaatsen en beginnen in een hoek van de kamer. De ervaren plaatser zal de gipsplaten zodanig aanbrengen dat elke plaat met zijn eindrand ondersteund wordt door een profiel. Ook wanneer er gyproc platen moeten versneden worden, zorgt hij ervoor dat ook deze kleinere gipsplaten goed ondersteund worden. Ook de eventuele voorziene isolatie van rockwool, of een andere isolatie, zal door de gyproc plaatser bevestigd worden tussen de gyproc profielen. Voor het plaatsen van de gyproc platen op een metalen frame zal uw gyproc plaatser gebruik maken van de speciale schroeven en bijkomende afwerkingsprofielen. Bij een houten frame worden de gyproc platen geniet, genageld of vastgeschroefd. Wanneer de gyproc plaatser ook instaat voor de afwerking, dan zal hij de voegen van uw gyproc platen voorzien van een zelfklevende of papieren voegband en de voegpasta aanbrengen over de voegband. De gyproc plaatser zal steeds het overtollige voegsel wegwerken en dit voegen herhalen nadat de vorige laag is opgedroogd. De laatste afwerkingslaag wordt dan met een pleisterspaan aangebracht waarna het geheel glad en egaal wordt afgewerkt. Het resultaat van een goede afwerking resulteert in een spiegelgladde scheidingswand zonder oneffenheden. Op die manier staat een professionele gyproc plaatser garant voor een kwalitatieve en duurzame afwerking. Voor adviezen en offertes kunt u hier vrijblijvend enkele lokale gyproc plaatsers uit uw regio contacteren!

Gemiddelde kosten bij het plaatsen van een gyproc scheidingswand

HOE WORDT DE PRIJS VOOR de plaatsing van een gyproc scheidingswand BEPAALD?

Wanneer u een gyproc scheidingswand laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw gyprocwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de gyproc plaatser(s) zelf.


Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele gyproc plaatsers uit uw regio. 


Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-70 per uur.

Prijzen gyproc scheidingswand

Soort scheidingswand
Gemiddelde prijs
Plaatsen enkele gyproc scheidingswand
€ 40 - € 50 m²
Plaatsen dubbele gyproc scheidingswand
€ 45 - € 60 m²
Standaard gipsplaat scheidingswand
€ 5 - € 20
Waterwerende gipsplaat scheidingswand
€ 10 - € 25
Brandwerende gipsplaat scheidingswand
€ 15 - € 40
Akoestische gipsplaat scheidingswand
€ 20 - € 50
Luchtzuiverende gipsplaat scheidingswand
€ 15 - € 40
Stootvaste gipsplaat scheidingswand
€ 15 - € 50
Op zoek naar een gyproc plaatser uit uw regio om de prijs voor uw gyprocwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2787 gyproc plaatsers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Gyprocwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...