GYPROC PLAFOND LATEN PLAATSEN

Bereik tot 392 gyproc plaatsers rond Leuven.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw gyprocwerken

  U wilt een gyproc plafond laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze gyprocwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare gyproc plaatser die actief is in de regio Leuven, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele gyproc plaatsers rond Leuven verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele gyproc plaatsers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3199
GYPROC PLAATSERS
12
Opdrachten
per maand
32
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor gyprocwerken rond Leuven

Soort gyprocwerken: Plaatsen Gyproc scheidingswand(en)

Aantal m²: 36m²

Projectbeschrijving: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Een hal maken. Nu kom je met de voordeur ineens in de living
Offerteaanvraag uit Begijnendijk

Soort gyprocwerken: Afwerken bestaande Gyprocwerken

Aantal m²: 25

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

2 kleine slaapkamers, 2 schouwen en 1 deur ingang die dicht gemetseld is,
plaatsing 1gyproc plaat van 120 cm
Offerteaanvraag uit Hoeleden

Vind een geschikte gyproc plaatser in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval gyproc plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het plaatsen van uw gyproc plafond wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw gyprocwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele gyproc plaatsers uit de omgeving van Leuven. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw uit te voeren werk, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Gyproc plafond: uw gyproc plafond professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw gyproc plafond éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde gyproc plaatsers uit de regio Leuven u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het plaatsen van uw gyproc plafond snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele gyproc plaatsers rond Leuven.  Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele gyproc plaatsers rond Leuven. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het plaatsen van een gyproc plafond, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele gyproc plaatsers die gelegen zijn in de omgeving van Leuven en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven gyprocwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde gyproc plaatsers rond Leuven. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw gyproc plafond en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel gyproc plaatsers interesse tonen in uw offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om uw gyprocwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Doordat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen, diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de gyproc plaatsers uit Leuven of omgeving. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de gyprocwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte gyproc plaatser uit Leuven door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een gyproc plafond laten plaatsen door een vakman?

Het gebruik van gyproc gipsplaten in een nieuwbouw of bestaande woning, wordt nog altijd beschouwd als een efficiënte en goedkope methode om uw wanden en plafonds mee te bekleden. Met het plaatsen van gyproc kunt u valse plafonds of wanden creëren waardoor uw woonruimte een nieuwe indeling en uitzicht verkrijgt. Maar in tegenstelling tot het plaatsen van een gyproc wand, vereist het plaatsen van een gyproc plafond wel een bepaalde behendigheid en stielkennis. Een goed geplaatst gyproc plafond is pas geslaagd wanneer het volledig egaal glad is en het overal tot in de puntjes is afgewerkt.  Voor het gebruik van plafond gyproc platen, zijn er 3 mogelijke methodes om uw gyproc plafonds te bevestigen; een afgehangen gyproc plafond, een plagyp plafond of een vrijdragend gyproc plafond. Het ene gyproc systeem vraagt net iets meer vakkundigheid van de gyproc plaatser dan het andere systeem. Bij een gyproc plafond dat niet professioneel is afgewerkt, merkt men achteraf vaak kleine oneffenheden of scheurtjes in de verf. Een goede voorbereiding, plaatsing en afwerking van een gyproc plafond maakt hierbij echt wel het verschil. Maar ook voor zolders met schuine daken of voor vochtige ruimtes, kan een erkende gyproc plaatser uw gyproc plafond professioneel installeren. Wenst u uw gyproc plafond zo nodig nog te voorzien van thermische isolatie of van een geluidswerende isolatie dan kan dit zonder problemen ingepast worden in uw gyproc plafond. Op die manier houdt u het warmteverlies beperkt en bespaart u op uw energiefactuur. Door uw gyproc plafond te laten plaatsen door een erkende gyproc plaatser, krijgt u waar voor uw geld. Snel, efficiënt en met garantie! Interesse om een gyproc plafond te plaatsen? Vraag hier vrijblijvend offertes en adviezen aan bij enkele van de gediplomeerde gyproc plaatsers uit de regio Leuven! Ze zullen u graag van dienst zijn.

Mogelijke soorten gyproc plafonds

AFGEHANGEN GYPROC PLAFOND

We spreken van een afgehangen gyproc plafond wanneer een plafond bevestigd wordt op de bovenliggende structuur. Dit kunnen houten keepers zijn, metalen balken of betonnen welfsels zijn. Afgehangen gyproc plafonds zijn zeer goed geschikt om grote ruimtes te overspannen en om schuine daken te bekleden. Tussen de afgehangen gyproc plafonds onderscheiden we twee soorten: het rechtstreeks geplaatste gyproc plafond en het plagyp gyproc plafond. Een rechtstreeks gyproc plafond wordt tegen de bovenconstructie bevestigd. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het plafond reeds waterpas is zodat er voor de bevestiging van de gyproc platen geen extra metingen of aanpassingen hoeven te gebeuren. De gyproc platen worden rechtstreeks vastgemaakt aan de houten of metalen balken. Bij een betonnen plafond kan de gyproc plaatser eventueel eerst nog tussenlatten plaatsen voor een betere bevestiging en werkmethode. Meestal wordt er bij een rechtstreeks gyproc plafond geen isolatie toegevoegd of zit de isolatie reeds verwerkt tussen de bovenliggende balken. Een rechtstreeks aangebracht afgehangen gyproc plafond is zeer snel te plaatsen en af te werken. Voor meer informatie en offertes over een rechtstreeks geplaatst gyproc plafond, verwijzen we u graag door naar de erkende regionale gyproc plaatsers uit Leuven.

PLAGYP GYPROC PLAFOND

Naast het afgehangen gyproc plafond dat rechtstreeks op de bovenliggende structuur wordt bevestigd, hebben we met het plagyp gyproc plafond een afgehangen plafond dat niet rechtstreeks wordt bevestigd. Een plagyp gyproc plafond maakt gebruik van speciale metalen beugels en profielen. De metalen profielen worden door de beugels vastgezet op de bovenliggende structuur en volledig waterpas geregeld. Doordat de beugels vasthangen aan de draagstructuur, zullen de gyproc platen niet doorhangen en kan er dus een grote ruimte overspannen worden. Bij een plagyp gyproc plafond wordt er zo een hangend metalen frame gevormd waarop de gipsplaten nadien worden vastgezet. De voordelen van een plagyp gyproc plafond zijn dat u het gyproc plafond zo laag kunt laten plaatsen als u zelf wilt en dat u alle ruimte heeft om het gyproc plafond te isoleren met een thermische isolatie of een geluidsisolatie. Een plagyp gyproc plafond wordt meestal gebruikt wanneer de draagstructuur oneffen is. Vooral het regelen van de beugels, waardoor de profielen waterpas komen te hangen, vereist een bepaalde ervaring en vakkundigheid. In tegenstelling tot het rechtstreeks afgehangen gyproc plafond en het vrijdragend gyproc plafond met metal studs, is het bij een plagyp gyproc plafond aangeraden om een professionele plaatser in te huren. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend in contact komen met de lokale gyproc plaatsers uit Leuven voor offertes of advies!

VRIJDRAGEND GYPROC PLAFOND

Indien het gyproc plafond niet aan een bovenliggende draagstructuur kan bevestigd worden, kan er een vrijdragend gyproc plafond geplaatst worden. Een vrijdragend gyproc plafond maakt gebruik van metal studs die steviger zijn dan de metal studs die gebruikt worden bij gyproc voorzetwanden. Bij een vrijdragend metal stud plafond wordt er een raamkader gemaakt dat op de gewenste hoogte wordt verankerd aan de muren. Met de breedste metal stud profielen kunt u zo overspanningen tot 5 meter bevestigen. De gipsplaten worden daarna bevestigd aan de dwarsprofielen van het metal stud plafond zonder dat er een connectie met de bovenliggende draagstructuur noodzakelijk is. De voordelen van een vrijdragend metal stud plafond zijn de snelle plaatsing, de vrije keuze van de hoogte van het plafond en de goedkope prijzen. Vooral wanneer de draagstructuur ontoereikend is, biedt een vrijdragend gyproc plafond een goede volwaardige oplossing. Het nadeel van het vrijdragend gyproc plafond is dat de overspanning niet te groot mag zijn omdat de gyproc platen kunnen gaan doorhangen. In sommige gevallen kan men toch een grotere overspanning plaatsen, indien het vrijdragend gyproc plafond kan ondersteund worden door enkele of meerdere draagbeugels. Voor meer inlichtingen over een vrijdragend gyproc plafond kunt u hier contact opnemen met de regionale gyproc plaatsers uit Leuven of omgeving. Ze zullen u voorzien van vrijblijvende offertes en adviezen!

Bent u op zoek naar een professionele gyproc plaatser uit Leuven om een vrijblijvende offerte te maken voor uw gyprocwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gyproc plafond plaatsen: hoe gaat een gyproc plaatser te werk?

1. VOORBEREIDING

De eerste beoordeling die u samen met uw gyproc plaatser maakt, is om te kijken welk gyproc systeem u gaat gebruiken en welke soort gyproc platen hiervoor het best in aanmerking komen. Gaat het over een vals plafond, een schuin dak, een afgehangen gyproc plafond op een draagstructuur of over een vrijdragend gyproc plafond? Moet er een extra isolatie aangebracht worden of moeten de gyproc platen zelf isolerende eigenschappen bezitten? Is het een droge ruimte of eerder een vochtige ruimte zoals een badkamer of keuken? Wanneer al deze vragen beantwoord zijn, kan de professionele gyproc plaatser zijn stappenplan maken voor de werken. Zowel voor een vrijdragend gyproc plafond als voor een afgehangen gyproc plafond zal uw erkende plaatser eerst de hoogte aftekenen met een laser of pasdarm. Daarna zal hij de gemarkeerde punten op de muren verbinden met een smetkoord. Vervolgens worden de randprofielen verankerd op de muren. Wordt het gyproc plafond rechtstreeks geplaatst op de draagstructuur, dan zal de gyproc plaatser eerst alle nagels, schroeven of andere uitstekende objecten verwijderen. Eventueel brengt hij een houten of metalen frame rechtstreeks aan op de bovenliggende draagstructuur. Deze rechtstreekse plaatsing is alleen maar mogelijk indien de draagstructuur zelf waterpas is!

2. PROFIELEN OF METAL STUDS AANBRENGEN

Na het aanbrengen van de randprofielen op de muren, zal de professionele gyproc plaatser het metalen frame plaatsen. Bij een vrijdragend gyproc plafond zal de plaatser de tussenliggende dwarsprofielen bevestigen in de randprofielen en de metal studs vastklemmen. Bij een groter plafond kan er eventueel nog een dragend profiel in de lengte worden bijgeplaatst of kunnen er draagstangen in ondersteuning worden bevestigd. Bij afgehangen plagyp gyproc plafonds zal de gyproc plaatser de hoogte van de beugels bepalen door middel van een koord. Deze plaatsing moet zeer nauwkeurig gebeuren want de beugels bepalen of uw plagyp gyproc plafond waterpas zal zijn. Indien alle beugels uitgemeten en verankerd zijn, worden de dragende profielen bevestigd. Doordat het gyproc plafond hangt aan de bovenconstructie, kunnen er bij deze werkwijze grote ruimtes overspannen worden en zullen de gipsplaten niet kunnen doorhangen. Heeft u vragen over het plaatsen van de profielen of over het metal stud plafond? Via offertesonline.be kunt u gratis enkele gyproc plaatsers contacteren voor meer inlichtingen, adviezen of offertes!

GYPROC PLAATSEN

Nadat de draagprofielen zijn aangebracht, kan uw gyproc plaatser beginnen met het bevestigen van de gyproc platen volgens een berekend stappenplan. Daarbij zal hij de eerste gipsplaten dwars op de profielen plaatsen en beginnen in een hoek van de kamer. De ervaren plaatser zal de gipsplaten zodanig aanbrengen dat elke plaat met zijn eindrand ondersteund wordt door een profiel. Ook wanneer er gyproc platen moeten versneden worden, zorgt hij ervoor dat ook deze kleinere gipsplaten goed ondersteund worden. Ook aan de uitsparingen voor verlichting en spots zal hij de nodige aandacht besteden. Indien de gyproc plaatser ook instaat voor de afwerking dan zal hij de voegen van uw gyproc platen voorzien van een zelfklevende of papieren voegband en de voegpasta aanbrengen over de voegband. De gyproc plaatser zal steeds het overtollige voegsel wegwerken en dit voegen herhalen nadat de vorige laag opgedroogd is. De laatste afwerkingslaag wordt dan met een pleisterspaan aangebracht waarna het geheel glad en egaal wordt afgewerkt. Het resultaat van een goede afwerking resulteert in een spiegelglad plafond zonder oneffenheden. Dit is alleen maar mogelijk door uiterst nauwkeurig vakmanschap en door een perfecte afwerking van de plafond gyproc platen. Voor adviezen en offertes kunt u hier vrijblijvend enkele professionele gyproc plaatsers uit de regio Leuven contacteren!

Vind een geschikte gyproc plaatser uit Leuven door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gyproc met isolatie plaatsen

Naast de gewone isolatiematerialen die u kunt gebruiken voor uw gyproc plafonds, kunt u er bijkomend voor opteren om gebruik te maken van gyproc met isolatie. Er bestaan speciale gyproc platen met thermische en/of akoestische isolerende eigenschappen. De gipsplaten zijn verkrijgbaar in verschillende samenstellingen waarbij de dikte en de isolatiewaarde van de bekleding een rol speelt. De bekleding wordt als isolatiemateriaal gelijmd op de gyproc platen en ze kunnen EPS, XPS of PIR elementen bevatten al naargelang de toepassingen. Op die manier kunnen de gyproc platen brandwerende, thermische, waterwerende en/of akoestische toevoegingen bevatten. De aangebrachte isolatielaag wordt steeds gericht naar bedoelde ruimte waarbij de gipsplaten, net zoals de gewone gyproc platen, kunnen geplamuurd en afgewerkt worden. Voor meer informatie over gyproc platen met isolatie kunt u hier vrijblijvend onze professionele gyproc plaatsers uit Leuven contacteren!

Gemiddelde kosten voor het plaatsen van een gyproc plafond

Hoe worden de kosten voor het plaatsen van een gyproc plafond bepaald?

De kosten voor het plaatsen van een gyproc plafond liggen tussen de € 35 en € 70. Grotendeels worden deze prijzen bepaald aan de hand van het soort gyproc plafond, een afgehangen plafond, plagyp plafond of vrijdragend plafond, en de gekozen gipsplaten. Indien gewenst kunt u ook een offerte laten maken voor een gyproc plafond met isolatie waardoor u eventueel ook in aanmerking kunt komen voor bijkomende subsidies (klik op de link onderaan). 

Omdat er toch wel prijsverschillen zijn, loont het de moeite om meerdere offertes op te vragen bij de verschillende professionele gyproc plaatsers uit de regio Leuven. Kijk hierbij zeker ook naar de tevredenheid van de klanten en naar de garantievoorwaarden.

Premies Vlaamse overheid

PRIJZEN GYPROC PLAFONDS

Soort gyprocwerken
Gemiddelde prijs
Afgehangen plafond (incl. plaatsing)
€ 40 - € 60 per m²
Plagyp plafond (incl. plaatsing)
€ 55 - € 70 per m²
Vrijdragend plafond (incl. plaatsing)
€ 50 - € 70 per m²
Standaard gipsplaat
€ 5 - € 20
Waterwerende gipsplaat
€ 10 - € 25
Brandwerende gipsplaat
€ 10 - € 40
Akoestische gipsplaat
€ 15 - € 50
Gipsplaat met isolatie
€ 20 - € 60
Bent u op zoek naar een professionele gyproc plaatser uit Leuven om de prijs voor uw gyprocwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke gyproc plaatser in de regio Leuven?

392 rond Leuven!

Vergelijk offertes voor uw Gyprocwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...