GYPROC AFWERKEN

Bereik tot 3195 gyproc plaatsers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je gyprocwerken?

  Je wil je gipsmuren laten afwerken, maar waar vind je de geschikte vakman voor deze gyprocwerken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele gipsplaat plaatsers uit je regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele gyproc plaatsers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3195
GYPROC PLAATSERS
12
Opdrachten
per maand
31
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor gyprocwerken in Vlaanderen

Soort gyprocwerken: Plaatsen Gyproc tegen hellend dak

aantal m²: 45m²

Projectbeschrijving: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Bekleden van het schuine dak op de zolderverdieping met gyproc. 2 kanten van 22,5m2. In 1 schuine kant zitten wel 2 dakramen. 1 van 1,2x1,2 en 1van 0,8x1
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit Herentals

Soort gyprocwerken: Plaatsen Gyproc scheidingswand(en)

aantal m²: 36m²

Projectbeschrijving: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Een hal maken. Nu kom je met de voordeur ineens in de living
Offerteaanvraag uit Begijnendijk

Vind een geschikte gyprocwerker in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval gyprocwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het afwerken van je gyprocwanden wilt toevertrouwen. Vergelijk de verschillende offertes  en kies de vakman die de beste prijs/kwaliteit voor jouw gyprocwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele gyprocwerkers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van jouw project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Gyproc afwerken: je gipsplaten professioneel laten afwerken!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor de afwerking van je gyprocwerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde gyprocwerkers uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het afwerken van je gipsplaten snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele gyprocwerkers uit je omgeving... Alvast veel succes met jouw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmannen voor het afwerken van je gyprocwerken in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het afwerken van gyproc, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele plaatsers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven gyprocwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmannen uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het afwerken van je gyprocplaten en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel professionele plaatsers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je gyprocwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen, diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de professionals uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je gyprocwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte gyprocwerker uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom je gipsplaten laten afwerken door een vakman?

Met de veelzijdige gipsplaten en materialen kun je alle kanten uit in je oude of nieuwe woning. Gyproc is dan ook geen onbekende meer in de (ver)bouwwereld en door zijn lichte en flexibele eigenschappen wordt het gebruikt bij allerhande bouwconstructies. Onder meer voor scheidingswanden, voorzetwanden, schuine daken, plafonds en zolders wordt er vaak beroep gedaan op de bekende gipsplaten. De kant en klare gipsplaten zijn makkelijk hanteerbaar en ze hebben vele varianten met uiteenlopende specificaties. Zo bestaan er, naast de grijze standaard platen, waterbestendige, brandbestendige, stootvaste, geluidsisolerende en thermische gipsplaten. Deze worden meestal bevestigd op een houten of metalen frame dat rechtstreeks of vrijstaand wordt opgezet. Bij een vrijstaand frame spreken we van een metal stud frame waarbij er speciale  profielen worden gebruikt. In sommige gevallen worden de gipsplaten ook direct verlijmd op de muren. Eenmaal de gyproc wanden of plafonds zijn gelijmd of vastgezet, volgt de belangrijkste taak van de gyprocwerken: de afwerking. Voor een optimaal egaal, glad en naadloos effect moeten alle voegen professioneel weggewerkt worden. Ook het glad afwerken van de hoeken, gaatjes en de overgangen van de wanden dient zeer zorgvuldig uitgevoerd te worden. De kunst bestaat erin om je wand of plafond zodanig af te werken dat het verschil met een gladde bepleisterde muur of plafond niet te zien is. Het afwerken van gyproc verloopt volgens een vast stappenplan en het vraagt toch wel enige vakkennis en ervaring. Een professionele afwerking maakt een wereld van verschil qua uitzicht en duurzaamheid. Het voorkomt scheurtjes of oneffenheden in de voegen wanneer je je gipswanden nadien gaat schilderen of behangen. Een erkende vakman werkt je gyprocwerken steeds met de grootste zorg af. Hij zal je wanden en plafonds glad en sausklaar afwerken waarbij alle voegen en schroeven netjes zijn bepleisterd. Wil je je wand of plafond verder laten afwerken, dan kan de gyprocwerker ook zorgen voor het schilderen, betegelen of behangen van je wand of plafond. Kies daarom voor kwaliteit en laat niets aan het toeval over. Een ervaren vakman werkt snel en efficiënt en hij geeft je waar voor je geld! Via offertesonline.be kun je gratis contact opnemen met enkele regionale gyproc plaatsers uit je omgeving voor vrijblijvende vergelijkende offertes!

Gyproc afwerken: wat zijn de mogelijkheden?

voegen bepleistering

AFWERKEN GYPROC: VOEGEN

Eén van de belangrijkste taken is het voegen van de aangebrachte gipsplaten. Om de schuine ABA voeg tussen de gipsplaten te voegen, zal de gyprocwerker gebruik maken van speciale gyproc voegbanden. De gemakkelijkste voegband voor deze gyproc voegen is de zelfklevende voegband van glasweefsel. De zelfklevende voegband wordt hierbij van boven naar beneden over de ABA voeg gekleefd, links en rechts even breed. De zelfklevende voegband vereist wel dat je gipsplaten goed ondersteund, aangesloten en egaal zijn. Voor bredere ABA voegen of andere gyproc voegen, zal de gyprocwerker, in plaats van een zelfklevende voegband, een goedkopere papieren voegband gebruiken. Bij een papieren voegband brengt de professional eerst al voegspecie aan in de voeg. De specie wordt breed aangebracht in de voegen, waarna de papieren voegband wordt geplaatst op de specie. Daarna strijkt hij met zijn plamuurmes over de papieren voegband waardoor de band in de voegspecie wordt gedrukt en het overtollige specie wordt weggewerkt. Na het drogen zal de vakman een tweede laag van boven naar beneden aanbrengen op de papieren voegband om de voeg verder op te vullen met de voegspecie. Tenslotte zal hij met de derde laag de voegen van je wanden verder afwerken. Voor deze afwerkingslaag zal de ervaren plaatser een pleisterspaan gebruiken en de laatste voegspecie breed aanbrengen, zo’n 15 centimeter links en rechts van de voegband. Anders dan bij een papieren voegband wordt er bij een zelfklevende voegband de band eerst gekleefd, waarna de lagen voegspecie met een plamuurmes in en links en rechts over het glasweefsel worden gestreken. Het afwerken gebeurt op dezelfde manier als bij een papieren voegband. Voor het voegen zelf bestaan er twee ABA voegmaterialen. Enerzijds heb je het ABA joint poeder dat moet gemengd worden met water en anderzijds heb je de kant-en-klare ABA mix. Voor de meeste voegen wordt het ABA joint poeder gebruikt om te voegen. De droogtijd van de ABA joint bedraagt ongeveer vier uur en het poeder product is beduidend goedkoper dan het ABA voegspecie. Voor gyprocwerken waarbij er een kleine beschadiging of een gaatje moet gevuld worden, is de ABA mix wel ideaal. Je kunt het ABA mix specie rechtstreeks aanbrengen, maar in tegenstelling tot de ABA joint, heeft de ABA mix een droogtijd nodig van minstens vierentwintig uur. Bij moeilijke voegen langs de kant of voor het voegen van hoeken, zal je gyprocwerker gebruik maken van aangepaste profielen voor een bijkomende ondersteuning. Voor meer informatie over het voegen van gyproc, verwijzen we je graag door naar de vele professionele vakmannen uit jouw regio!

plamuren

AFWERKEN GYPROC: PLAMUREN

Naast het opvullen van de voegen met specie en een voegband, worden de gipsplaten ook nog geplamuurd. Bij nieuwe gyprocwerken worden hierbij alle schroeven of vijzen met een plamuurmes geplamuurd en daarna glad geschuurd. Bij renovaties worden ook de andere oneffenheden zoals kleine beschadigingen, nietjes of nagels worden door de gyproc plaatser vakkundig en egaal weggewerkt. Natuurlijk kun je ook je oude gyproc wanden of plafonds laten herstellen. Bij deze gyprocwerken zal de gyprocwerker eerst al de loszittende deeltjes van je gyproc verwijderen met een plamuurmes. Daarna zal hij alle voegen, gaten en scheuren met een plamuurmiddel of voegspecie dichtsmeren waarbij hij er voor zorgt dat er geen resten van het specie op de gipsplaten achterblijven. In tegenstelling tot het voegen met een ABA voegspecie, duurt het ongeveer twee dagen vooraleer het plamuursel is uitgedroogd. Bovendien gaat het plamuurmiddel nog krimpen en wordt er best nog een tweede laag aangebracht bovenop de eerste laag. Hierna dienen de geplamuurde delen van je gipsplaten terug lichtjes opgeschuurd te worden tot een glad en kant en klaar egaal resultaat. Wanneer je je muur of plafond nadien wilt laten verven of behangen, is het wel noodzakelijk om eerst een hechtende primer te gebruiken. Wens je je gipsplaten laten plamuren of herstellen, dan kun je hier contact opnemen met enkele regionale vakmannen. Ze helpen je graag voor verdere inlichtingen, adviezen of offertes!

afwerken met vliesbehang

AFWERKEN GYPROC: VLIESBEHANG

Indien je je wand wilt laten verven of behangen, dan kun je, in plaats van je gipsvezelplaten te plamuren, je gipsplaten ook laten egaliseren met een vliesbehang. Indien het gaat om geen al te grote oneffenheden, scheurtjes of gaten, vormt dit vliesbehang een volwaardig alternatief om je muur effen en egaal te maken. Vliesbehang maakt, zoals de naam het al zegt, gebruik van een vlies als onderlaag. Daardoor is het vliesbehang zeer geschikt voor behangwerken op oneffen pleisterwerken of gyprocwerken. Als toplaag heeft een vliesbehang een papieren of vinyl toevoeging. Het voordeel van gegroefd vinyl is dat het nog meer de oneffenheden kan opvangen en dat het veel minder krimpt dan papier. Voor een goede hechting van het vliesbehang op je gipsplaten, wordt er eerst door de gyprocwerker een kwalitatieve primer aangebracht. De hechtingslaag voorkomt dat het vliesbehang zal scheuren, maar zorgt er ook voor dat je het vliesbehang later ook terug kunt verwijderen van je wanden, hetgeen bij een glasvezelbehang niet meer mogelijk is. Vliesbehang is niet alleen zeer geschikt om te verven, door de vinyl toplaag is het ook goed te reinigen. Contacteer hier enkele van de vele lokale gyprocwerkers uit je buurt voor meer informatie over de mogelijkheden om je gyproc te laten afwerken met vliesbehang!

gyproc schilderen

AFWERKEN GYPROC: SCHILDEREN

Een perfect uitgevoerde gyproc wand dient spiegelglad en sausklaar te zijn. Sausklaar betekent dat de muur zo glad is als een biljartbal zodanig dat er bij het verven geen enkele oneffenheid meer zichtbaar is. Vooraleer je begint te schilderen moet de ABA voegspecie in alle voegen eerst goed droog zijn en dien je je gipsplaten goed te stofzuigen. Voor een goede hechting van de verf op de gipsplaten, is het gebruik van een kwalitatieve primer noodzakelijk. Deze voorkomt dat de verf zal doordringen in je gipsvezelplaten. De beste verven voor gyprocwerken zijn ademende acrylverven op basis van water. Voor vochtige ruimtes zoals badkamers is een waterwerende acrylverf of een vinylverf aangewezen die je kunt aanbrengen op de groene vochtwerende gipsplaten. Meestal wordt hier ook een beschermende en waterafstotende primer gebruikt. Indien je muren niet volledig glad zijn, kun je er voor kiezen om je muren te laten behangen met vliesbehang. Het vliesbehang werkt alle kleine oneffenheden van je gyproc platen en voegen weg en het leent zich uitstekend om geschilderd te worden. Overweeg daarom om je gyprocwerken te laten verven door een ervaren gyprocwerker of schilder. Niet alleen zorgen zij voor een vakkundige en professionele afwerking, maar ze bieden je tevens de beste kwalitatieve en duurzaamste gyproc materialen en verven aan. Wil je je gyprocwerken foutloos laten afwerken? Neem dan hier contact op met de regionale gyprocwerkers uit je buurt voor vrijblijvende offertes en adviezen!

gyproc behangen

AFWERKEN GYPROC: BEHANGEN

Eenmaal je je gipsvezelplaten hebt laten plaatsen en voegen, kun je je gipsplaten laten verven of behangen. Voor het schilderen dienen je gipsplaten kant en klaar en volledig glad te zijn, voor het behangen is dit minder van toepassing. Men spreekt dan ook over de termen sausklaar en behangklaar. Indien je wenst te behangen dan kunnen kleine oneffenheden opgevangen en gecamoufleerd worden door het behangpapier. Je kunt je gipsvezelplaten hiervoor met verschillende soorten behangpapier laten behangen. Naast het overschilderbare vliesbehang heb je nog het renovatievlies, het papierbehang, het vinyl behang, het textielbehang of het 3D, magneet of fotobehang. De keuze om je gipswanden af te werken met behangpapier is dus zeer ruim. Sommige behangpapieren, zoals het renovatievlies, hebben geen primer nodig, maar bij de meeste gyprocwerken is een goede gyproc primer wel aangewezen voor de goede hechting van je behang aan je wanden. Een afwerking met het populaire vinyl behang bied je ook vele variaties aan met een structuur, design of reliëf afwerking. Naast het gewone vinyl behang, waarbij het papierbehang is voorzien van een vinyl toplaag, heb je ook het volledig vinyl behang. Door de dichtheid en de elasticiteit van dit behang, is het uiterst geschikt voor vochtige ruimtes. In combinatie met de waterwerende gipsplaten kun je een afwerking met dit behang ook zeer goed integreren in keukens en badkamers. Interesse in een afwerking met behangpapier? Vraag vrijblijvend enkele offertes aan bij de verschillende regionale gyprocwerkers uit je omgeving!

gyproc betegelen

AFWERKEN GYPROC: BETEGELEN

Je kunt steeds je gipswanden verven of behangen, maar ook het betegelen van je gipsplaten behoort zeker tot de mogelijkheden. In principe kan een betegelde afwerking in alle ruimtes toegepast worden, maar er zijn toch enkele extra voorwaarden indien het gaat om vochtige ruimtes. In een badkamer is het aangeraden om de groene gyproc platen extra te laten behandelen met een waterafstotende en beschermende coating. Op die manier worden je gipsplaten volledig waterdicht. Ook maak je best gebruik van een bijkomend wapeningsvlies onder de coating. Door deze dubbele bescherming voorkom je dat schimmels en bacteriën zich kunnen vastzetten achter en tussen je tegels. Indien je je gyprocwerken laat betegelen, dan zal de plaatser steeds een voorstrijkmiddel aanbrengen dat er voor zal zorgen dat de tegellijm zich goed kan hechten op je gipsvezelplaten. Tevens zal hij er op toezien dat de muren volledig waterpas zijn. Vaak lopen vloeren en plafonds niet volledig recht en moeten er de nodige aanpassingen worden uitgevoerd. Gipswanden afwerken met tegels vereist een zekere vakkennis en ervaring. Het zijn dan ook de kleine details en de niet direct zichtbare randafwerkingen die het verschil maken tussen een goede poging en de perfectie. Wat niet wegneemt dat een gyproc afwerking met tegels zeker al je stoutste verwachtingen kan inlossen, indien het goed wordt uitgevoerd. Voor meer inlichtingen over een afwerking met tegels, verwijzen we je graag door naar onze professionele gyproc plaatsers uit jouw regio!

Op zoek naar een gyproc plaatser uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je gyprocwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gyproc afwerken: hoe gaat een gyproc plaatser te werk?

ABA joint mix

STAP 1: VOORBEREIDING

Vooraleer hij de gyprocwerken zal afwerken, treft de gyprocwerker bij stap 1 eerst enkel voorbereidingen. Zo begint hij met de moeilijk te bewerken hoeken, randen of voegen te voorzien van speciale gyproc profielen die de stevigheid ondersteunen.  Dan zal hij met een plamuurmes alle gyproc schroeven, gyproc vijzen, scheurtjes, gaten of barsten zorgvuldig plamuren met een eerste laag en deze te laten drogen. Daarna brengt hij een tweede laag aan en zal hij je gipsplaten schuren en glad maken. Je gyproc plaatser zal hierbij de nodige droogtijden in acht nemen. Geplamuurde gyprocwerken vereisen soms een droogtijd van twee à drie dagen voor ze verder kunnen behandeld worden. Vervolgens zal hij de ABA joint of ABA mix voegspecie voorbereiden en deze aanbrengen van boven naar beneden in de voegen tussen de platen. Tevens brengt hij de papieren of zelfklevende voegband aan waarna hij de tweede laag links en rechts breed aanbrengt. Meestal wordt het ABA joint poeder gebruikt voor het voegen tussen de gipsvezelplaten, terwijl de kant en klare ABA mix meer gebruikt wordt voor kleine herstellingen. In tegenstelling tot de ABA mix, moet het ABA joint poeder nog met water gemend worden tot een specie. Overleg duidelijk met je gyprocwerker of je nadien gaat behangen, verven of tegelen want dit bepaalt ook voor een groot stuk hoe glad en egaal alles moet afgewerkt worden. De ervaren gyproc plaatser zal hier rekening mee houden.

Gyproc schuren

STAP 2: GLAD SCHUREN

Na de voorbereiding van stap 1 gaat de gyprocwerker je wanden behangklaar of sausklaar maken door ze te schuren. Het is bij stap 2 belangrijk om te weten of je je gipsvezelplaten wilt verven, behangen of betegelen. Met het schuren worden alle oneffenheden van het plamuren en het voegen weggewerkt. Hoe gladder het schuurwerk, hoe beter, maar soms is een spiegelgladde wand niet altijd nodig. Wanden die nadien betegeld of behangen worden, hoeven niet zo glad te zijn als een geschilderde wand. Voor het schuren van grote oppervlakken gebruikt een professionele vakman een wand -en plafondschuurmachine, voor de kleine oppervlakken, randen en hoeken een handschuurmachine. Het schuren wordt met weinig druk uitgevoerd zodat er geen groeven worden gemaakt. Een ervaren gyprocwerker zal hiervoor ook steeds schuurpapier gebruiken met een lichte korrel voor een optimaal glad resultaat. Zeker wanneer de wanden of plafonds sausklaar moeten zijn, zal hij de gyprocwerken tot in de puntjes egaliseren en afwerken. Nadien zal hij ook met een zachte borstel alle stof verwijderen zodat je muur of plafond klaar is voor stap 3.  

grondlaag aanbrengen

STAP 3: AANBRENGEN GRONDLAAG

Afhankelijk van je afwerking zal de gyprocwerker bij stap 3 een grondlaag aanbrengen op je voorbereide gyproc platen. Indien je je gipsplaten wenst te verven, dan zal de gyproc plaatser een kwalitatieve primer aanbrengen die ervoor zorgt dat de verf niet verzadigt in je gipsplaten. De primer zorgt ook voor een goede hechting van uw verf. Indien de voorbereidende gyproc afwerking niet sausklaar is dan kan er een vliesbehang aangebracht worden om de kleine oneffenheden te verdoezelen. Ook bij het vliesbehang zal er eerst geprimerd worden. Wanneer je wenst te behangen, moet je eerst kijken naar het type behangpapier dat je wenst te gebruiken. De meeste behangpapieren vereisen evengoed een primer zodat de lijm niet verzadigd geraakt in de gipsplaten. Bij een renovatievlies is een primer dan weer niet noodzakelijk. Kies je voor een betegelde gyproc afwerking, dan moeten de gipsvezelplaten eerst behandeld worden met een voorstrijkmiddel. Dit middel zorgt ervoor dat de tegellijm zich goed zal hechten op je gyproc wanden. Ook bij het aanbrengen van primers, grondlagen, vliesbehangen of voorstrijkmiddelen is het belangrijk om de droogtijden te respecteren, voor de laatste gyproc afwerking wordt aangebracht. Wens je meer inlichtingen over primers of over het aanbrengen van bepaalde gyproc grondlagen? Neem vrijblijvend contact op met enkele ervaren gyprocwerkers uit jouw regio!

gyproc behangen

STAP 4: AFWERKEN MET VERF, BEHANG OF TEGELS

De laatste stap, stap 4, van de gyproc afwerking, werd met de voorbereidende gyprocwerken al bepaald. Voor een beschilderde gyproc afwerking werd er al een primer aangebracht of werden je gipsplaten reeds voorzien van een vliesbehang. De gyprocwerker of schilder kan de gekozen verf en verfkleur nu schilderen op je gyproc wand of plafond. De ervaren vakman zal hierbij zeer zorgvuldig te werk gaan en er voor zorgen dat er geen verfstrepen of blokvormingen optreden. Voor de meeste vertrekken volstaat een ademende latex of acrylverf op waterbasis waarbij je een zijdeglans of glans uitvoering kunt kiezen. Voor badkamers en keukens is een waterbestendige of waterafstotende acrylverf meer aangewezen omdat ze ook kan geschrobd worden. Bij een afwerking met behang zal je gyproc plaatser het behang aanbrengen volgens het gekozen behang profiel. Zo zal hij het behang tegen, over of één millimeter van elkaar op je gyproc platen lijmen omdat sommige behangpapieren nog uitzetten terwijl anderen eerder zullen krimpen. Je gyprocwerker staat er garant voor dat de naden zo perfect op elkaar zullen aansluiten en hij zal ook de randafwerking tot in de puntjes verzorgen. Bij een betegelde afwerking zal je gyproc plaatser steeds tegels gebruiken uit verschillende dozen zodat er geen kleurverschil merkbaar zal zijn. Met behulp van een lijmkam zal hij eerst de tegellijm in horizontale stroken aanbrengen op de gyproc platen. Daarna zal hij beginnen te tegelen waarbij hij steeds de aangebrachte tegels zal controleren door middel van een hulplat met waterpas. Voor het versnijden van de tegels maakt de gyprocwerker gebruik van een professionele tegelsnijmachine. Nadat alle tegels mooi en correct zijn geplaatst, dient er vierentwintig uur gewacht te worden eer de voegen tussen de tegels kunnen opgevoegd worden. De gyproc plaatser zal na het drogen dan het voegmiddel snel en efficiënt aanbrengen met diagonale bewegingen. Al laatste zal hij de betegelde gyproc afwerking proper maken en, indien nodig, de tegels op bepaalde kwetsbare plaatsen nog afwerken met siliconen. Voor alle mogelijke gyproc afwerkingen kun je via offertesonline.be de vele professionele gyprocwerkers uit je regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes. Ze zullen je graag verder helpen!

Gemiddelde kosten bij het afwerken van gyproc

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET AFWERKEN VAN GYPROC BEPAALD?

De kosten voor het afwerken van gipsplaten hangt grotendeels af van de eindafwerking. Op zich zitten er in de voorbereidingen om te verven, behangen of te tegelen geen al te grote verschillen, maar indien je muur of plafond sausklaar moet zijn, vraagt dit nu eenmaal meer schuur -en precisiewerk. De meeste gyprocwerkers bieden alle eindafwerkingen aan, maar het staat je vrij om ook een professionele schilder, behanger of tegelzetter te nemen. De prijs hangt verder ook af van de gekozen materialen, verven of tegels. Over het algemeen wordt de prijs weergegeven per vierkante meter, maar je kunt ook een totaalprijs bedingen. Vraag zeker op voorhand enkele gratis offertes aan bij de erkende gyprocwerkers uit je regio. Zo kun je de prijzen vergelijken en kiezen voor de vakman die het best beantwoordt aan je verwachtingen.

Prijzen afwerken gyproc

Soort werken
Gemiddelde prijs
Voegen gyproc
€ 15 - € 25 m²
Plamuren gyproc
€ 15 - € 25 m²
Gyproc schilderen
€ 15 - € 30 m²
Gyproc behangen
€ 20 - € 30 m²
Gyproc betegelen
€ 30 - € 60 m²
Op zoek naar een gyproc plaatser uit je regio om de prijs voor je gyprocwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke gyproc plaatser?

3195 gyproc plaatsers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Gyprocwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...