GYPROC PLAFOND LATEN PLAATSEN

Bereik tot 211 gyproc plaatsers rond De Haan.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het plaatsen van gyproc?

  Je wilt een plafond in gyproc laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor een het plaatsen van gyproc? Hoe vind je een professionele en betrouwbare gyproc plaatser die actief is in de omgeving van De Haan, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele gyproc plaatsers rond De Haan verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele gyproc plaatsers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3231
GYPROC PLAATSERS
22
Opdrachten
per maand
58
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor gyprocwerken rond De Haan

Soort gyprocwerken: Plaatsen Gyproc tegen hellend dak

Aantal m²: 60m²

Projectbeschrijving: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Zolderkamer bijmaken, dak is geïsoleerd.
Er zou een plafond moeten komen bij een hellend dak
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit Oostende

Soort gyprocwerken: Plaatsen Gyproc scheidingswand(en)

Aantal m²: 10m²

Projectbeschrijving: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

-scheidingswand tussen keuken berging met deuropeningen
lengte 308cm + dwars deuropening berging 80cm.

-afkasting wc geberit.

ideaal september 2024.
Arrow
Offerteaanvraag uit Westende

Vind een geschikte gyproc plaatser in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval gyproc plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan je de montage van je plafond in gyproc wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo te komen bij de gyproc plaatser die je de beste prijs/kwaliteit voor de plaatsing van gyproc plafonds garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele gyproc plaatsers uit de omgeving van De Haan. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je uit te voeren werk, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Gyproc plafonds: laat je gyproc plafond plaatsen door een professioneel!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor het monteren van je plafond of plafonds in gyproc eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde gyproc specialisten uit de omgeving van De Haan jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van meerdere prijsoffertes voor je gyprocwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele gyproc plaatsers rond De Haan... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele gyproc plaatsers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele vakmensen die gelegen zijn in de omgeving van De Haan en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van gyproc.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen rond De Haan. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor jouw plafond plaatsen met gyproc en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in je offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je opdracht voor je plafond zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De gyproc plaatsers rond De Haan die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid om zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse van de bedrijven uit de omgeving van De Haan. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving voor je plafond of plafonds ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte gyproc plaatser uit De Haan door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een gyproc plafond plaatsen door een vakman?

Het gebruik van gyproc gipsplaten in een nieuwbouw of bestaande woning, wordt nog altijd beschouwd als een efficiënte en goedkope methode om je wanden en plafonds mee te bekleden. Met het plaatsen van gyproc kun je valse plafonds of wanden creëren waardoor je woonruimte een nieuwe indeling en uitzicht verkrijgt. Maar in tegenstelling tot het plaatsen gyproc wanden, vereist het plaatsen van gyproc plafonds wel een bepaalde behendigheid en stielkennis. Goed geplaatste gyproc plafonds zijn pas geslaagd wanneer ze volledig egaal glad zijn en ze overal tot in de puntjes zijn afgewerkt. Er zijn 3 mogelijke methodes om je gyproc plafonds te bevestigen; een afgehangen gyproc plafond, een plagyp plafond of een vrijdragend gyproc plafond. Het ene gyproc systeem vraagt net iets meer vakkundigheid van de gyproc plaatser dan het andere systeem. Bij gyproc plafonds die niet professioneel zijn afgewerkt, merkt men achteraf vaak kleine oneffenheden of scheurtjes in de verf. Een goede voorbereiding, plaatsing en afwerking van een gyproc plafond maakt hierbij echt wel het verschil. Maar ook voor zolders met schuine daken of voor vochtige ruimtes, kan een erkende gyproc plaatser de verschillend gyproc plafonds professioneel installeren. Bijkomend kun je gyproc plafonds nog voorzien van thermische isolatie of van een geluidswerende isolatie. Zo houd je het warmteverlies beperkt en bespaar je op je energiefactuur. Laat je gyproc plafond plaatsen door een erkende gyproc plaatser en krijg waar voor je geld. Snel, efficiënt en met garantie! Interesse om een nieuw gyproc plafond te laten plaatsen of om je bestaande plafond te vernieuwen? Vraag hier vrijblijvend offertes en adviezen aan bij enkele van de gediplomeerde gyproc plaatsers uit je regio rond De Haan! Ze zullen je graag van dienst zijn.

Mogelijke soorten gyproc plafonds

AFGEHANGEN GYPROC PLAFONDS

We spreken van een afgehangen gyproc plafonds wanneer een plafond aan een bovenliggende structuur bevestigd wordt. Dit kunnen houten balken of kepers zijn, metalen balken of betonnen welfsels zijn. Afgehangen gyproc plafonds zijn zeer goed geschikt om grote ruimtes te overspannen en om schuine daken te bekleden. Tussen de afgehangen gyproc plafonds onderscheiden we twee soorten: het gyproc plafond dat rechtstreeks bevestigd wordt op de onderliggende structuur en het plagyp gyproc plafond. Een rechtstreeks gyproc plafond wordt tegen de bovenconstructie van de balken geschroefd. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de metalen profielen of kepers waterpas liggen bij het plafond plaatsen zodat er voor de bevestiging van de gyproc platen geen extra metingen of aanpassingen hoeven te gebeuren. De gyproc platen worden rechtstreeks vastgemaakt aan de bestaande onderliggende structuur. Bij een betonnen plafond kan de gyproc plaatser eventueel eerst nog houten planken tegen het plafond plaatsen voor een betere bevestiging en werkmethode. Meestal wordt er bij een rechtstreekse plaatsing van gyproc plafonds geen isolatie toegevoegd of zit de isolatie reeds verwerkt tussen de bovenliggende balken. Rechtstreeks aangebrachte afgehangen gyproc plafonds zijn zowel voor rechte als voor schuine daken zeer snel te plaatsen en af te werken. Voor meer informatie en offertes over rechtstreeks geplaatste gyproc plafonds, verwijzen we je graag door naar de erkende regionale gyproc plaatsers uit de omgeving van De Haan.

PLAGYP GYPROC PLAFONDS

Naast het afgehangen gyproc plafond, dat rechtstreeks op de onderliggende structuur wordt bevestigd, hebben we met het plagyp gyproc plafond een afgehangen plafond dat niet rechtstreeks op de metalen balken of onderliggende kepers wordt bevestigd. Een plagyp gyproc plafond maakt gebruik van speciale beugels en profielen. De metalen profielen, metal stud profielen, worden door de beugels vastgezet op de bovenliggende structuur en volledig waterpas geregeld. Doordat de beugels vasthangen aan de draagstructuur, zullen de gyproc platen niet doorhangen en kunnen er dus grote overspanningen overbrugd worden. Bij een plagyp gyproc plafond wordt er zo een hangend metalen raamwerk of metal stud frame gevormd waarop de gips plafondplaten nadien worden vastgezet. De voordelen van een metal stud plafond zijn dat je het gyproc plafond zo laag kunt laten bevestigen of monteren als je zelf wilt en dat je alle ruimte hebt om het verlaagde plafond te isoleren met een thermische isolatie of een geluidsisolatie. Een plagyp gyproc plafond wordt meestal gebruikt wanneer de draagstructuur van het bestaand plafond oneffen is. Vooral het regelen van de beugels en de verticale profielen, waardoor het metal stud plafond waterpas komt te hangen, vereist een bepaalde ervaring en vakkundigheid. In tegenstelling tot het rechtstreeks afgehangen gyproc plafond en het vrijdragend gyproc plafond met metal studs, is een plagyp plafond plaatsen niet eenvoudig en is het aangeraden om een professionele plaatser in te huren. Via offertesonline.be kun je vrijblijvend in contact komen met de lokale gyproc plaatsers rond De Haan voor offertes of advies!

VRIJDRAGENDE GYPROC PLAFONDS

Indien je het gyproc plafond niet aan een bovenliggende draagstructuur van je bestaande plafond kan bevestigen, kan er een vrijdragend plafond geplaatst worden. Een vrijdragend gyproc plafond maakt gebruik van metal studs die steviger zijn dan de metal studs die gebruikt worden bij gyproc wanden. Bij een vrijdragend metal stud plafond wordt er een raamkader gemaakt dat op de gewenste hoogte wordt verankerd aan de muren. Met de breedste metal stud profielen kun je zo een totale oppervlakte tot 5 meter doorsnee bevestigen. De gipsplaten worden daarna bevestigd aan de metalen dwarsliggers van het metal stud plafond zonder dat er een connectie met de bovenliggende draagstructuur noodzakelijk is. De voordelen van een vrijdragend metal stud plafond zijn de snelle plaatsing, de vrije keuze van de hoogte van het plafond en de goedkope prijzen. Vooral wanneer de draagstructuur ontoereikend is, biedt een vrijdragend metal stud plafond een goede volwaardige oplossing. Het nadeel van het vrijdragend metal stud plafond is dat de overspanning niet te groot mag zijn omdat de gyproc platen kunnen gaan doorhangen. In sommige gevallen kan men toch een grote overspanningen plaatsen, indien het vrijdragend metal stud plafond kan ondersteund worden door enkele of meerdere draagbeugels. Voor meer inlichtingen over een vrijdragend gyproc plafond, kun je hier contact opnemen met de regionale gyproc plaatsers uit de buurt van De Haan. Ze zullen je voorzien van vrijblijvende offertes en adviezen!

Ben je op zoek naar een professionele gyproc plaatser uit De Haan om een vrijblijvende offerte te maken voor je gyproc?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gyproc plafond plaatsen: hoe gaat een gyproc plaatser te werk?

1. VOORBEREIDING

De eerste beoordeling die je samen met je gyproc plaatser maakt, is om te kijken welk gyproc systeem je wilt laten monteren en welke soort gyproc platen hiervoor het best in aanmerking komen. Gaat het over een vals plafond, een afgehangen gyproc plafond op een draagstructuur of over een vrijdragend gyproc plafond? Ook wordt er een onderscheid gemaakt tussen schuine daken of platte daken. Moet er eventueel extra isolatie aangebracht worden of moeten de gyproc platen zelf isolerende eigenschappen bezitten? Is het een droge ruimte of eerder een vochtige ruimte zoals een badkamer of keuken? Wanneer al deze vragen beantwoord zijn, kan de professionele gyproc plaatser zijn stappenplan maken voor de werken. Zowel voor een vrijdragend metal stud plafond als voor een afgehangen gyproc plafond zal je erkende plaatser eerst de hoogte aftekenen met een laser of pasdarm. Daarna zal hij de gemarkeerde punten op de muren eromheen verbinden met een smetkoord. Vervolgens worden de randprofielen verankerd op de wanden. Wordt het gyproc plafond rechtstreeks geplaatst op de draagstructuur, dan zal de gyproc plaatser eerst alle nagels, schroeven of andere uitstekende objecten verwijderen. Eventueel brengt hij een houten of metalen frame rechtstreeks aan op de bovenliggende draagstructuur. Deze rechtstreekse plaatsing is alleen maar mogelijk indien de draagstructuur zelf waterpas is!

2. PROFIELEN OF METAL STUDS AANBRENGEN

Na het aanbrengen van de randprofielen op de wanden, zal de professionele gyproc plaatser het metalen frame monteren. Bij een vrijdragend gyproc plafond zal de plaatser de dwarsliggende profielen bevestigen in de randprofielen van de wanden en de metal studs vastklemmen. Bij een groter plafond kan er eventueel nog een dragend profiel in de lengte worden bijgeplaatst of kunnen er draagstangen in ondersteuning worden bevestigd. Bij afgehangen plagyp gyproc plafonds zal de gyproc plaatser de hoogte van de speciale beugels bepalen door middel van een koord. Deze plaatsing moet zeer nauwkeurig gebeuren want de beugels bepalen of je plagyp gyproc plafond waterpas zal zijn. Indien alle beugels uitgemeten en verankerd zijn, worden de dragende verticale profielen bevestigd. Doordat het gyproc plafond hangt aan de bovenconstructie, kunnen er bij deze werkwijze grote ruimtes overspannen worden en zullen de gipsplaten niet kunnen doorhangen. Heb je vragen over het plaatsen van de profielen of over het metal stud plafond? Via offertesonline.be kun je gratis enkele gyproc plaatsers rond De Haancontacteren voor meer inlichtingen, adviezen of offertes!

GYPROC PLAATSEN

Nadat de draagprofielen zijn aangebracht, kan je gyproc plaatser beginnen met het bevestigen van de gyproc platen volgens een berekend stappenplan. Daarbij zal hij de eerste gipsplaten dwars op de profielen plaatsen en beginnen in een hoek van de kamer. De ervaren plaatser zal de gipsplaten zodanig aanbrengen dat elke plaat met zijn eindrand ondersteund wordt door een profiel. Ook wanneer er gyproc platen moeten versneden worden, zorgt hij ervoor dat ook deze kleinere gipsplaten goed door de profielen ondersteund worden. Ook aan de ligplaats en uitsparingen voor bedrading, verlichting of inbouwspots zal hij de nodige aandacht besteden. Indien de gyproc plaatser ook instaat voor het afwerken van je plafond, dan zal hij de voegen van je gyproc platen voorzien van een zelfklevende of papieren voegband en de voegpasta of aba joint filler aanbrengen over de voegband. De gyproc plaatser zal steeds het overtollige voegsel wegwerken en dit voegen herhalen nadat de vorige laag opgedroogd is. De laatste afwerkingslaag wordt dan met een pleisterspaan aangebracht waarna het geheel glad en egaal wordt afgewerkt. Het resultaat van een goede afwerking resulteert in een spiegelglad plafond zonder oneffenheden. Dit is alleen maar mogelijk door uiterst nauwkeurig vakmanschap en door een perfecte afwerking van de plafond gyproc platen. Voor adviezen en offertes kun je hier vrijblijvend enkele professionele gyproc plaatsers uit de omgeving van De Haan contacteren!

Vind een geschikte gyproc plaatser uit De Haan door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Gyproc met isolatie plaatsen

Naast de gewone isolatiematerialen die je kunt gebruiken voor je gyproc plafonds, kun je er ook voor opteren om gebruik te maken van gyproc met isolatie. Er bestaan speciale gyproc platen met thermische en/of akoestische isolerende eigenschappen. De gipsplaten zijn verkrijgbaar in verschillende samenstellingen waarbij de dikte en de isolatiewaarde van de bekleding een rol speelt. De bekleding wordt als isolatiemateriaal gelijmd op de gyproc platen en ze kunnen EPS, XPS of PIR elementen bevatten al naargelang de toepassingen. Op die manier kunnen de gyproc platen brandwerende, thermische, waterwerende en/of akoestische toevoegingen bevatten. De aangebrachte isolatielaag, eventueel met bijhorend dampscherm, wordt steeds gericht naar bedoelde ruimte waarna de plaatser de gipsplaten, net zoals de gewone gyproc platen, verder zal plamuren en afwerken. Voor meer informatie over gyproc platen met isolatie kun je hier vrijblijvend onze professionele gyproc plaatsers rond De Haan contacteren!

Gemiddelde kosten voor het plaatsen van een gyproc plafond

Hoe worden de kosten voor het plaatsen van een gyproc plafond bepaald?

De kosten voor het plaatsen van gyproc plafonds liggen tussen de € 35 en € 70. Grotendeels worden deze prijzen bepaald aan de hand van het soort gyproc plafond, een afgehangen plafond, plagyp plafond of vrijdragend plafond, en de gekozen gipsplaten. Indien gewenst, kun je ook een offerte laten maken voor een gyproc plafond met isolatie waardoor je eventueel ook in aanmerking kunt komen voor bijkomende subsidies (klik op de link onderaan).

Omdat er toch wel prijsverschillen zijn, loont het de moeite om meerdere offertes op te vragen bij de verschillende professionele gyproc plaatsers uit je regio rond De Haan. Kijk hierbij zeker ook naar de tevredenheid van de klanten en naar de garantievoorwaarden.

Premies Vlaamse overheid

PRIJZEN GYPROC PLAFONDS

Soort gyprocwerken
Gemiddelde prijs
Afgehangen plafond (incl. plaatsing)
€ 40 - € 60 per m²
Plagyp plafond (incl. plaatsing)
€ 55 - € 70 per m²
Vrijdragend plafond (incl. plaatsing)
€ 50 - € 70 per m²
Standaard gipsplaat
€ 5 - € 20
Waterwerende gipsplaat
€ 10 - € 25
Brandwerende gipsplaat
€ 10 - € 40
Akoestische gipsplaat
€ 15 - € 50
Gipsplaat met isolatie
€ 20 - € 60
Ben je op zoek naar een professionele gyproc plaatser uit De Haan om de prijs voor je gyproc project te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
211 rond De Haan!