Je wil je plat dak laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je plat dak? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in de omgeving van Ranst, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit jouw regio rond Ranst verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!
Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!
Soort werken: Dak reparatie
Type dak: Plat dak
Type woning: Appartementen
Projectbeschrijving:
Soort werken: Dakgoot vervangen
Type dak: Overige
Type woning: Vrijstaande woning
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je plat dak wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor platte daken garandeert.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit de omgeving van Ranst. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Platte daken: je plat dak professioneel laten plaatsen!
Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je plat dak éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit de omgeving van Ranst jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je plat dak snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele dakwerkers rond Ranst... Alvast veel succes met je project!
OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je plat dak, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in de omgeving van Ranst en de juiste kwalificaties hebben voor de plaatsing van je plat dak.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit jouw regio rond Ranst. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van je plat dak en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in je offerteaanvraag voor je plat dak zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
De bedrijven rond Ranst die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens jouw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.
Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit de omgeving van Ranst. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de werken voor je plat dak ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.
Een bitumen dakbedekking wordt nog steevast gelinkt aan een plat dak omwille van de lange en rijke voorgeschiedenis. Elk denkbaar plat dak werd vroeger immers met bitumen, vooral gekend onder de populaire naam roofing, afgewerkt en door de ervaren dakwerkers warm aangeprezen. Sinds de komst van EPDM is de bouwmarkt echter door elkaar geschud en moet roofing vechten voor zijn marktgebied. Op zich een goede zaak want als reactie op de EPDM invasie heeft bitumen de laatste jaren ook enkele verbeteringen ondergaan qua duurzaamheid en elasticiteit. Sedert enkele jaren worden er nu ook kunststofvezels toegevoegd aan de roofing waarbij er twee bitumen varianten, APP en SBS, werden ontwikkeld en verbeterd. APP bitumen staat voor Atactisch Polypropyleen, en het is een kunststof roofing gebaseerd op plastomeren. Door de thermoplastische eigenschappen van het APP bitumen is deze roofing veel soepeler en elastischer geworden als dakbedekking voor platte daken en blijft jouw dakisolatie ook beter beschermd. Door de verbeterde weerstand van de roofing, is een dakbedekking voor platte daken met APP-gemodificeerde bitumen beter bestand tegen de temperatuurschommelingen en tegen de Uv-stralen. Er bestaan ook hoogwaardige APP bitumen die een dubbele wapening van glasvezel en een mat van polyester hebben, waardoor ze nog beter beschermd zijn tegen scheuren en veroudering.
Het SBS-gemodificeerde bitumen, SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen, heeft een toegevoegde kunststof van elastomeer waardoor de roofing rubberachtig en zeer elastisch is. Daardoor is het SBS bitumen nog beter bestand tegen de veranderende temperaturen. Zo wordt de onderlaag en de structuur van je plat dak, waarvan de materialen kunnen krimpen of uitzetten, door het SBS bitumen beter opvangen en beschermd. Door de grote hechtkracht van de roofing dakbedekking, blijft er ook een zeer grote waterdichtheid waardoor er minder kans is op scheuren of lekkages. Het nadeel van een SBS bitumen is dat het minder bestand is tegen de Uv-stralen. Om die reden worden platte daken met SBS bitumen of roofing altijd voorzien met een onderlaag van grind, leien of een andere steensoort.
De beste en duurzaamste manier om je bitumen of roofing aan te brengen is door de roofing vloeibaar te maken via een gasbrander. De dakwerker gaat de rollen één voor één uitrollen waarbij hij de bitumen stroken verhit met de gasbrander. Door de verhitting worden de roofing rollen warm gekleefd op de bovenlaag van je dakstructuur en zitten ze, na verharding, vastgehecht op je plat dak. Het branden van roofing dient zeer zorgvuldig te gebeuren vanwege het brandgevaar. Zowel de plaatsing, het branden als de afwerking van de bitumen dakbedekking, vragen dan ook een hoge vakkundigheid en ervaring. Als alternatief voor brandbaar bitumen zijn er ook zelfklevende bitumen varianten die gebruikt kunnen worden als dakbedekking. Een professioneel aangelegde bitumen dakbedekking heeft een gemiddelde levensduur van dertig jaar. Wens je meer informatie over bitumen voor je plat dak? Via offertesonline.be kun je gratis de professionele vakmannen uit jouw regio rond Ranst contacteren. Ze zullen je graag voorzien van vrijblijvende offertes!
Op korte tijd heeft EPDM een voorname plaats ingenomen als dakbedekking voor platte daken. EPDM, voluit Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, maakt, net zoals het SBS bitumen, gebruik van synthetische elastomeren. Door deze elastomeren te mengen met zwavel en roet, ontstaat er een zeer waterdichte en elastische rubbersoort. Het EPDM rubber heeft een hoge elasticiteit tot wel vierhonderd procent en het is bestand tegen temperaturen tussen min 35 graden tot plus 120 graden. Dankzij deze uitzonderlijke eigenschappen biedt een EPDM folie dan ook vele voordelen tegenover de oude dakbedekkingen. Een EPDM plat dak dat wordt bekleed met een EPDM folie is door de dichtheid en de weerstand van het EPDM rubber perfect beloopbaar. Dit geeft je een groot voordeel om je plat dak te reinigen of te onderhouden. Bovendien wordt ook je isolatie gevrijwaard van beschadiging. EPDM is ook bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden en doordat het folie van een EPDM dakbedekking scheurvrij is, is het niet onderhevig aan krimp- of uitzetspanningen.
Een EPDM folie wordt in één stuk geplaatst op een plat dak met normale afmetingen. Doordat er zo goed als geen naden voorkomen, zijn er bij een correcte plaatsing van EPDM ook geen verzwakkingen. Maar zelfs bij de noodzakelijke aangepaste EPDM hulpstukken voor hoeken, randen, afvoergaten of ventilatiebuizen die op maat worden uitgesneden en gekleefd, vormen de naden dankzij de hechtkracht van het EPDM geen probleem. Een EPDM plat dak is bestand tegen de Uv-stralen en de ozon en het EPDM folie is ongevoelig voor zouten en zuren. Dankzij de sterke elastische dichtheid biedt het EPDM folie ook een goede ondergrond tegen wortelvorming waardoor een EPDM dakbedekking uiterst geschikt is voor groendaken. Alhoewel EPDM voornamelijk wordt gebruikt als dakbedekking voor platte daken, behoort een hellend EPDM dak ook tot de mogelijkheden en kunt je het EPDM folie ook gebruiken als onderdak onder een dakpannen dakbedekking. In de meeste gevallen wordt de EPDM folie aangebracht op de isolatielaag van je plat dak maar je kunt je bestaand plat dak ook renoveren door het EPDM folie aan te brengen over je bestaande dakbedekking.
Een EPDM dak biedt dus vele voordelen en een EPDM dakbedekking is dan ook een zeer goede investering ook al heeft het een duurder prijskaartje dan een bitumen dakbedekking. Anderzijds kan een EPDM dak snel door een professionele dakwerker geplaatst worden en heb je een kwalitatieve, betrouwbare en duurzame dakbedekking voor je plat dak met een levensduur van minstens vijftig jaar! Ben je overtuigd van de bijzondere eigenschappen van een EPDM dak? Via offertesonline.be kun je rechtstreeks enkele vrijblijvende offertes voor een plat dak met EPDM aanvragen bij de vakmannen uit de omgeving van Ranst!
PVC staat voor Polyvinylchloride en het wordt als kunststof gebruikt in heel wat bouwtoepassingen. Op zich is PVC niet zo buigzaam waardoor er weekmakers moeten toegevoegd worden om het materiaal elastisch te maken en het te kunnen gebruiken als dakbedekking voor platte daken. Door deze weekmakers en door het toevoegen van bijkomende Uv-stabilisatoren is PVC ook geschikt om er platte daken mee te bedekken. PVC is licht en sterk en door de thermoplastische eigenschappen kan het mee uitzetten of krimpen bij temperatuurschommelingen. De PVC dakbedekking voor platte daken is in verschillende kleuren en in verschillende diktes te verkrijgen. Een PVC dakbedekking oogt modern en reflecteert de zon. Door de reflectie gaat je plat dak minder snel warm worden en is er een aangename binnentemperatuur. Net zoals een EPDM plat dak is een PVC dak zeer goed en gemakkelijk te onderhouden. PVC folies kunnen zowel ongewapend als gewapend geplaatst worden. Doordat de weekmakers na verloop van tijd hun elastische eigenschappen verliezen zal de PVC dakbedekking verharden en scheurtjes vertonen. Met een gewapende PVC folie kunnen deze scheurtjes worden opgevangen. Hoe dikker de laag van het PVC folie is, hoe duurzamer je dakbedekking voor je plat dak ook zal zijn. Ondanks de vele voordelen die een PVC plat dak te bieden heeft, gaat een PVC dakbedekking gemiddeld vijfentwintig jaar mee, dus hou er rekening mee dat de levensduur korter is dan bij de andere dakbedekkingen. PVC kan ook niet gecombineerd worden met oude bestaande bitumen dakbedekkingen. Er bestaat wel een alternatieve kunststof dakbedekking TPO, Thermoplastische Poly Olefine, waarbij de voordelen van PVC en EPDM worden verenigd. In TPO zitten er geen weekmakers waardoor de elasticiteit van de dakbedekking behouden blijft. De levensduur van een TPO dakbedekking bedraagt ongeveer veertig jaar, bijna zolang als een EPDM dakbedekking. Voor meer inlichtingen over een PVC dakbedekking voor je plat dak, verwijzen we je graag door naar onze erkende dakwerkers uit Ranst of omgeving!
Momenteel zijn groendaken erg in trek als dakbedekking en de verwachting is dat deze trend zich nog verder zal voortzetten. Groendaken zijn eigenlijk vegetatiedaken die bovenop je plat dak kunnen geplaatst worden als extensief of intensief groendak. Beide groendaken hebben een zeer lange levensduur. Bovendien zullen groendaken je plat dak boven je normale dakisolatie, nog bijkomend isoleren dankzij de laag aarde die fungeert als extra isolatielaag. De levensduur van een groendak bedraagt gemiddeld zestig jaar wat een veel langere levensduur is dan bij de andere dakbedekkingen. Naast de duurzame eigenschappen maak je met een groendak ook een bewuste ecologische keuze en verbeter je het milieu. Een groendak zuivert de lucht en het zet CO2 om in zuurstof. Ook het fijn stof wordt door het groendak gefilterd. Bijkomend wordt het regenwater geabsorbeerd in de natuurlijke bovenlaag van je plat dak en stelselmatig weer afgegeven. Hierdoor worden je afvoerbuizen minder belast en voorkom je lekken. Door de bovenlaag worden de schadelijke Uv-stralen buiten gehouden, maar wordt ook de opgeslagen warmte binnen gehouden.
De keuze voor een extensief groendak of een intensief groendak hangt van je voorkeuren af. Indien je een decoratieve groene dakbedekking voor je plat dak wilt met weinig onderhoud dan zit je goed met een extensief groendak. Dit groendak gebruikt een vegetatie begroeiing van sedum, mos, kruiden of gras. Sedum zijn kleine vetplantjes die net als mossen zeer weinig onderhoud nodig hebben. Grassen en kruiden zijn ook mogelijk, maar hou er rekening mee dat een extensief groendak niet beloopbaar is. Intensieve groendaken kun je best vergelijken met een volwaardige tuin. Je kunt er bijna alles in zaaien en planten en alleen bij de plaatsing van bomen zal je beperkingen hebben. Een intensief groendak gebruikt een zeer stevige dakconstructie omdat er belastingen kunnen ontstaan met een isolatielaag van 200 kg/m². Een plat dak opbouwen met een intensief groendak dient altijd te gebeuren met een vergunning en een controle van een bouwkundige. Voor de plaatsing van een extensief groendak volstaat een controle van je dakstructuur. Een intensieve daktuin moet natuurlijk ook goed onderhouden worden net zoals bij een gewone tuin. Maar anderzijds zijn er ook vele voordelen en je exclusieve daktuin zal je vele aangename en mooie mooie momenten bezorgen, het ganse jaar door. Een groendak op je plat dak spreekt dan ook tot de verbeelding en het geeft jouw woning een ecologische, duurzame en decoratieve meerwaarde. Wens je graag meer te weten over extensieve of intensieve groendaken? Via offertesonline.be kun je gratis de gespecialiseerde vakmannen uit je regio rond Ranst contacteren voor adviezen en/of offertes!
Bij de plaatsing van een isolatie voor platte daken zal de voorkeur altijd gaan naar een dakisolatie langs buiten. Men spreekt dan over een warm dak waarbij de dakisolatie bovenop de dakconstructie komt te liggen. Voor deze dakisolatie gebruikt men meestal XPS of PIR dakisolatieplaten omwille van hun goede dragende eigenschappen maar ook andere isolatieplaten zijn mogelijk voor een warm dak. De afwerkingslaag, met een EPDM folie of bitumen, komt dan over de dakisolatie van je plat dak. Doordat de isolatie langs buiten wordt aangebracht, is er veel minder kans op scheuren of lekken, omwille van de temperatuursveranderingen, waardoor je plat dak kan rekenen op een langere levensduur. In combinatie bijvoorbeeld met het elastische en duurzame EPDM, krijgt jouw warm plat dak zo de best mogelijke bescherming. De opbouw van een warm dak begint met het aanbrengen van een, al dan niet zelfklevend, dampscherm bovenop de OSB platen. Het is wel belangrijk dat het dampscherm bij een warm dak aan de opkanten boven de isolatie komt. Daarna worden de isolatieplaten aangebracht door middel van lijm of een mechanisch systeem. Op sommige isolatiepanelen kan er rechtstreeks EPDM folie gelijmd worden, is dit niet het geval dan moet er nog een tussenlaag geplaatst worden. Tenslotte zal de dakwerker het warm dak afwerken met de bitumen, PVC of EPDM dakbedekking en alle details mooi afwerken. Met een warm dak zorgt de isolatielaag onder de EPDM, bitumen of PVC dakbedekking voor een goede bescherming en worden zowel het plat dak als de ruimte eronder mee opgewarmd. Een warm dak is ook de aangewezen manier voor de renovatie van een oude dakbedekking. Interesse in een dakopbouw met een warm dak? Contacteer onze ervaren dakwerkers uit de omgeving van Ranst voor gratis adviezen en offertes!
In tegenstelling tot een warm dak wordt de isolatie bij een koud dak niet op de dragende dakconstructie geplaatst maar eronder. Hierdoor wordt het plat dak zelf niet geïsoleerd omdat de draagconstructie zich bevindt aan de koude zijde van de isolatie. Het spreekt voor zich dat dit niet ideaal is want zo is je dak onderhevig aan temperatuurschommelingen en condens waarbij de constructie van je plat dak kan uitzetten of krimpen. Doordat het vocht ook nog eens vrij spel heeft op het hout van je plat dak, riskeer je een snellere aantasting van schimmels en bacteriën aan jouw hout waardoor het gaat rotten. De dampremmende laag en de isolatielaag van een koud dak worden ook vaak beschadigd door de elektrische leidingen. Bij moderne woningen of bij een renovatie wordt een koud dak dan ook bijna niet meer geplaatst en zal men kiezen voor de plaatsing van een warm dak. Vaak treft men een koud plat dak nog wel aan bij een oude woning. Wil je in dit geval jouw plat dak renoveren dan kun je, zonder dat je je koud dak hoeft af te breken, perfect een nieuw warm EPDM of bitumen dak laten plaatsen bovenop je bestaande dakisolatie, op voorwaarde dat er binnen geen condensatieproblemen aanwezig zijn. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor het isoleren of renoveren van koude daken kun je hier vrijblijvend de regionale dakwerkers uit de buurt van Ranst contacteren.
Bij de meeste platte daken zal er bij een renovatie of een nieuwbouw gekozen worden voor een warm dak. Er bestaat echter nog een andere vorm van een warm dak waarbij de isolatie wordt aangebracht op de bestaande dakbedekking. De isolatielaag komt zo op de waterkerende laag te liggen. We spreken hier dan van een omgekeerd dak. Omdat de isolatieplaten bovenop je plat dak komen te liggen, moeten ze nog voorzien worden van een beschermende ballast laag van grind. Meestal gebruikt de dakwerker XPS (geëxtrudeerd polystyreen hardschuim) isolatieplaten bij een omgekeerd dak omdat ze bestendig zijn gemaakt tegen het externe vocht. Aangezien het dampscherm en de dakbedekking samenvallen, is er bij een omgekeerd dak weinig gevaar voor inwendige condensatie problemen. Het is belangrijk bij een omgekeerd dak dat de dakbedekking niet beschadigd is en dat het dak het gewicht van de ballast laag kan dragen. Hou er rekening mee dat een goede afwatering ook noodzakelijk is opdat er geen blijvende vochtophoping is in de isolatiepanelen, want anders worden de isolatiewaarden op termijn ontoereikend. Met een omgekeerd plat zal je minder goed kunnen isoleren dan met een warm plat dak, maar omdat er geen nieuwe dakbedekking hoeft gelegd te worden, is een omgekeerd dak een stuk goedkoper dan een warm dak. Meer info over omgekeerde platte daken kun je bekomen bij enkele deskundige dakwerkers uit Ranst of omgeving. Ze zullen je vrijblijvend voorzien van advies en offertes!
Een plat dak wordt best gemaakt en opgebouwd als een warm dak met de isolatie bovenop je dakconstructie. Zo worden de negatieve temperaturen, koud of warm, buiten je huis gehouden en heb je steeds een aangenaam binnenklimaat. Een buiten dakisolatie bij platte daken beschermt de houten dakconstructie tegen alle weersomstandigheden en houdt het vocht tegen, waardoor je plat dak een veel langere levensduur krijgt. In principe kunnen alle isolatiematerialen gebruikt worden voor de dakisolatie indien je maar rekening houdt met het type dakbedekking voor je plat dak. EPDM en TPO zijn sterk elastische en beloopbare dakbedekkingen en het is aangeraden om hiervoor XPS of PIR isolatieplaten te gebruiken omdat ze gemaakt zijn met een grote druksterkte en een dichte celstructuur. Bij een bitumen of PVC dakbedekking zijn er meerdere mogelijkheden voor platte daken, gaande van de EPS isomo platen tot de PUR isolatieplaten. Ook glaswol of Rockwool isolatieplaten of matten kunnen hiervoor, al dan niet gekadreerd, gebruikt worden bij jouw warm dak. Bekijk zeker ook de isolatiewaarden van de verschillende isolatiematerialen voor je gaat isoleren. Een dampscherm en waterdichte folie zijn sterk aangeraden om je onderdak compleet te maken. Voor een omgekeerd dak kun je dezelfde isolatiematerialen gebruiken als voor een warm dak. Bij een dakisolatie langs binnen, waarbij we spreken van een koud dak, wordt de isolatie aangebracht tegen de onderkant van de dakconstructie. Het nadeel bij een dakisolatie die wordt gemaakt langs binnen, is dat de wind en de regen vrij spel hebben op de dakconstructie van je plat dak waarbij er schimmels en verrotting kunnen optreden. Voor een binnen dakisolatie komen alle materialen zoals glaswol, Rockwool, natuurlijk isolaties, EPS, XPS, PUR of PIR isolatieplaten in aanmerking om te isoleren. De waterdichte beschermingsfolie wordt als eerste aangebracht voor de dakisolatie. Als laatste wordt dan het dampscherm bevestigd waarmee je dakisolatie wordt beschermd tegen het opstijgende condensvocht. Voor meer informatie over de mogelijke dakisolaties voor platte daken, kun je hier enkele van de lokale professionele dakwerkers uit jouw regio rond Ranst contacteren!
De prijs voor een plat dak wordt bepaald aan de hand van het soort plat dak, de grootte en de gebruikte materialen. Materialen zoals PVC en roofing zijn goedkoper dan EPDM , maar ze hebben een kortere levensduur. Ook bij de isolatiematerialen zitten er grote prijsverschillen. Ga je voor een warm plat dak met een lange levensduur, dan zijn een EPDM dak en een groendak de beste investering, ook al zijn ze duurder. Bij nieuwe platte daken of bij een renovatie van je bestaande dakisolatie kom je bovendien in aanmerking voor de premie van de Vlaamse overheid. Tevens zal het een meerwaarde opleveren voor jouw woning, want een goed geïsoleerd warm dak verlaagt je EPC.
Laat je dus goed informeren en vraag verschillende offertes aan bij meerdere dakwerkers rond Ranst zodat je de prijzen kunt vergelijken.
Alle dakrenovaties voor platte daken kunnen in aanmerking komen voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid indien ze de energie-efficiëntie van je woning verbeteren. Via het online loket kun je "Mijn Verbouwpremie" bekijken en invullen, en je treft er de voorwaarden aan tot het bekomen van de premie. Deze premie vervangt alle voorgaande premies die vroeger van toepassing waren. Via de onderstaande link kun je de toepassingsmodaliteiten voor de premie bekijken.