Dakwerken Antwerpen

Vergelijk 407 dakwerkers rond Antwerpen.

 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw dakwerken

  U wilt uw dak laten vernieuwen, repareren of renoveren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw dakwerken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is in de regio rond Antwerpen, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurd uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit de regio rond Antwerpen verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2108
Dakwerkers
aangesloten
128
Opdrachten
per maand
394
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakwerken regio Antwerpen

Soort dakwerken: Overige

Type dak: Plat dak

Type woning: Rijwoning

Projectbeschrijving:

Dakkoepel vervangen op bestaand plat dak 120x90
Offerteaanvraag uit Reet

Soort dakwerken: Rieten dak aanleggen

Type dak: Punt dak

Type woning: Overige

Projectbeschrijving:

Bestaand open tuinprieel achthoek, voorzien van rietendak, (nu roofingtegels), eventueel ook deels dichtmaken met rieten zijwand
één zijde van de achthoek is 140 cm.
Offerteaanvraag uit Londerzeel

Ervaringen van gebruikers

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be werkt samen met meer dan 90% van de professionele dakwerkers uit de regio rond Antwerpen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw dakwerken, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn in de regio rond Antwerpen en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven dakwerken.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit de regio rond Antwerpen. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw dakwerken en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw dakwerken zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit de regio rond Antwerpen. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke dakwerker in de regio Antwerpen?

Vind een geschikte dakwerker in de buurt van Antwerpen

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw algemene dakwerken wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw dakwerken garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Dakwerken Antwerpen

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw dakwerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit de omgeving van Antwerpen u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw dakwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakwerkers uit de omgeving van Antwerpen... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte dakwerker uit Antwerpen door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten dakwerken

Nieuw dak aanleggen in de regio Antwerpen

Nieuw dak plaatsen

Bij een nieuwbouw of wanneer uw huidige dakconstructie niet meer voldoet, dan is het een logische keuze om te kiezen voor de aanleg van een nieuw dak. Het plaatsen van een nieuw dak is een groot project dat de nodige tijd vergt. Professionele dakwerkers doen er gauw enkele dagen tot weken over om een volledig nieuw dak op te zetten. Deze tijdspanne is uiteraard afhankelijk van de afmetingen van uw dak, alsook de materiaalkeuze. Na het kennen van uw wensen zal een professionele dakwerker onmiddellijk kunnen inschatten hoeveel tijd er nodig zal zijn voor uw dakwerken. Overleg dus eerst uitgebreid de mogelijkheden met enkele dakwerkers uit uw regio ( Antwerpen ) om zo een goed idee te krijgen van de duur en uiteraard ook de bijhorende kost.

Dak vervangen in de regio Antwerpen

Bestaand dak vervangen

Is uw dak aan vernieuwing toe? Dan volstaat het vaak om enkel de dakbedekking te gaan vervangen. Mocht er anderzijds iets mis zijn met de dakconstructie zelf, ook dan kan het vaak voldoende zijn om bepaalde delen te vervangen of ondersteunen. Deze inschatting is voor elk dak anders. Om zeker te zijn van de nodige werken aan uw dak raden we u aan om contact op te nemen met enkele professionele dakwerkers uit uw regio ( Antwerpen ). Na een grondig onderzoek van uw dak zullen deze dakwerkers perfect kunnen inschatten in welke maten uw dak vervangen moet worden. Bij het vervangen van uw dak zijn er ook verschillende materiaalkeuzes mogelijk, laat u ook hieromtrent goed adviseren en vergelijk de voor- en nadelen van elke optie.

Dak reparatie in de regio Antwerpen

Dak reparatie en onderhoud

Uw dak is constant onderhevig aan wisselende weersomstandigheden. Dit zorgt er voor dat er met der tijd kleine beschadiging zullen optreden aan uw dak. Het is daarom aangeraden om uw dak regelmatig te laten onderhouden. Zo vermijdt u dat er op lange termijn grote kosten komen. Controleer daarom af en toe de staat van uw dakbedekking en de waterdichtheid. Mocht u iets ontdekken aan uw dak dat gerepareerd moet worden, contacteer dan een professionele dakwerker uit uw regio ( Antwerpen ) om deze kleine mankementen zo snel als mogelijk te repareren. Vele dakwerkers bieden overigens ook onderhoudscontracten aan om uw dak in optimale conditie te houden.

Dakisolatie in de regio Antwerpen

Dakisolatie

Wanneer u wilt besparen op uw energiefactuur dat is het isoleren van uw dak ongetwijfeld de rendabelste manier. Warmte stijgt namelijk en wanneer er geen dakisolatie aanwezig is dan kan 25% van de warmte verloren gaan. De overheid wil dit overigens stimuleren en u kan daarom beroep doen op verschillende subsidies en premies. Er bestaan vele soorten dakisolatie zoals glaswol, rotswol, houtwol, kurk, PIR-isolatieplaten, enzovoort. Contacteer een professionele dakwerker uit uw regio ( Antwerpen ) om u hierin te adviseren, en een correcte plaatsing te garanderen.

Dakgoot vervangen in de regio Antwerpen

Dakgoot vervangen

Wanneer uw dakgoot al wat ouder is, dan is het niet onoverkomelijk dat er zich lekkages gaan voordoen of dat bepaalde gedeeltes beginnen te verrotten. Het is daarom belangrijk om u dakgoot regelmatig te controleren en onderhouden. Mocht uw dakgoot aan vervanging toe zijn, dan kan u altijd terecht bij een professionele dakwerker uit uw regio ( Antwerpen ). Bij het vervangen van uw dakgoot kan u kiezen voor verschillende materialen zoals zink, kunststof, koper, aluminium,... al dan niet met een omlijsting in bijvoorbeeld hout.

Dakkapel of dakraam plaatsen in de regio Antwerpen

Dakkapel / dakraam plaatsen

Een dakkapel of dakraam zorgt voor meer natuurlijk licht in uw ruimtes. Wanneer u de keuze moet maken tussen één van beide dan is dit niet zo ingewikkeld. Een dakraam ( het populairst zijn Velux ramen ) is goedkoper dan een dakkapel, maar een dakkapel zorg daarentegen wel voor meer ruimte. Onafhankelijk van uw keuze, in beide gevallen kan u altijd bij een professionele dakwerker uit uw regio ( Antwerpen ) terecht voor de plaatsing of vervanging hiervan.

Bent u op zoek naar een professionele dakwerker uit Antwerpen om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakwerken?
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

De meest voorkomende soorten daken

Plat dak - voorbeeld van deze dakvorm

Plat dak

Een plat dak is veel voorkomend, en bestaat uit één horizontaal vlak. Meestal is een plat dak voorzien van een lichte hellingshoek die een vlotte afwatering garandeerd. Wanneer de helling van het dak meer dan 15 graaden betreft dan spreken we van een lessenaarsdak. De meest voorkomende dakbedekkingen bij een plat dak zijn Bitumen ( roofing ) en EPDM ( synthetisch rubber ).

Plat dak - voorbeeld van deze dakvorm

Lessenaarsdak

Een lessenaarsdak bestaat uit één dakvlak met een hellingshoek van minstens 15 graden. De meest voorkomende dakbedekkingen hierbij zijn afhankelijk van de hellingshoek. ( Leien, pannen, golfplaten,... ) Het voordeel van een lessenaarsdak is dat u maar aan één zijde van uw huis een dakgoot nodig hebt.

Zadeldak - voorbeeld van deze dakvorm

Zadeldak

Het zadeldak is een hellend dak dat nog steeds één van de meest voorkomende dakvormen is. Bij het zadeldak zijn er twee dakvlakken die samen een omgekeerde V vormen. Het voordeel van een zadeldak is dat goed windbestendig is en zorgt voor een goede afvoer van regenwater.

Schilddak - voorbeeld van deze dakvorm

Schilddak

Het schilddak is een variant van het zadeldak en behoord ook tot de categorie van hellende daken. Het schilddak bestaat uit twee trapezium vlakken en twee driehoek vlakken, en is door zijn aerodynamische vorm goed bestand tegen wind. Bij het schilddak loopt de dakgoot volledig rond.

Gemiddelde kostprijs dakwerken

Hoe wordt de prijs voor dakwerken bepaald?

Wanneer u dakwerken laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw dakwerken, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakwerker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost voor uw dakwerken gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakwerkers uit uw regio. ( In dit geval Antwerpen )

Op een offerte wordt de prijs voor uw dakwerken meestal berekend op basis van uw dakoppervlak. Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 35-50 per uur. In onderstaande tabellen vindt u de gemiddelde kost per vierkante meter voor verschillende mogelijke dakwerken. ( Deze prijzen zijn inclusief BTW, arbeidskost en materiaalkost )

prijs dakwerken

Plat dak

Soort dakwerken
Prijs per m²
EPDM
€ 35 - € 85
Bitumen
€ 30 - € 50
Groendak
€ 40 - € 85
Dakisolatie
€ 50 - € 70

Hellend dak

Soort dakwerken
Prijs per m²
Beton dakpannen
€ 28 - € 45
Klei dakpannen
€ 37 - € 72
Bitumenleien
€ 37 - € 47
Kunstleien
€ 33 - € 72
Natuurleien
€ 53 - € 210
Overzetdak
€ 50 - € 67
Zink
€ 65 - € 107
Riet
€ 87 - € 102
Dakisolatie
€ 30 - € 65

Premies & Subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de dakwerken prijzen fors lager kunnen uitkomen. De Vlaamse regering probeert zich in te zetten voor het milieu en een goed geïsoleerd dak draagt daar uiteraard aan bij. We raden u daarom aan om u te verdiepen in de volgende premies:

 • De Vlaamse verbeteringspremie
 • De Vlaamse renovatiepremie
 • De premie voor dakisolatie
 • Verlaagd BTW tarief (6%)
 • De premie voor groendaken
Bent u op zoek naar een professionele dakwerker uit de regio Antwerpen om de prijs voor uw dakwerken te ontdekken?
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
407 dakwerkers rond Antwerpen!