TRAP SCHILDEREN

Bereik tot 611 schilders rond Ranst.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het schilderen van je trap?

  Je wil je trap laten schilderen, maar waar vind je de geschikte vakman voor deze schilderwerken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare schilder die actief is in de omgeving van Ranst, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele schildersbedrijven rond Ranst verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele schilders die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2874
SCHILDERS
49
Opdrachten
per maand
141
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor schilderwerken rond Ranst

Soort schilderwerken: Schilderwerken binnen - renovatie

Aantal m²: 10m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Schilderen en plaatsen van nieuw gyprocplafond inclusief plaatsen van plinten.
Offerteaanvraag uit Aartselaar

Soort schilderwerken: Schilderwerken buiten

Aantal m²: Plus min 18 m²

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Schilderen van tuinhuisje
Offerteaanvraag uit Temse

Vind een geschikte schilder in de buurt van Ranst

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval schilder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman, waaraan je het trap schilderen wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je schilderwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele schilders uit de omgeving van Ranst. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Trap schilderen: laat het schilderen van je trap professioneel uitvoeren!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde schilders uit de omgeving van Ranst jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je schilderwerken snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele schilders rond Ranst... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vakmensen in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in de omgeving van Ranst en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven opdracht.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen rond Ranst. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je schilderwerken en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel schilders interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Ranst die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vaklui uit de omgeving van Ranst. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de klus ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte schilder in Ranst door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Trap schilderen: waarom en wat zijn de mogelijkheden?

Iedereen is ervan overtuigd dat een mooie trap een esthetische meerwaarde geeft aan je woning, ongeacht of hij nu centraal in de living staat of onmiddellijk in de hal staat bij het binnenkomen. Natuurlijk heeft een doorsnee trap van hout, omwille van het intens gebruik, door de jaren heen heel wat te verduren. Het mag dan ook geen verwondering wekken dat een traprenovatie zich om de zoveel jaren opdringt. Vaak kiezen mensen in dit geval radicaal om hun oude houten trap volledig te vervangen door een nieuwe, hetgeen soms helemaal niet nodig is. Bij een traprenovatie zijn er talrijke mogelijkheden om te renoveren, en dit zowel voor een houten trap als voor andere trappen. Het voordeel is dat je geen breekwerken hoeft uit te voeren of veel geld moet spenderen aan een nieuwe trap. Met een traprenovatie wordt je bestaande trap in zijn glorie hersteld en voorzien van een nieuw en eigentijds kleedje. De traprenovaties die hierbij veruit het beste scoren zijn de renovaties door schilderwerken, mede omdat ze vaak goed betaalbaar zijn. Een oude houten trap schilderen met een fraaie en kwalitatieve verf kan een volledig nieuwe look geven, waardoor je geschilderde trap weer fris en modern oogt. Door het gebruik van de juiste verfkleuren, of van een speciale verf op advies van een professionele schilder, kun je met het schilderen van je trap er een echte eyecatcher van maken. Maar daar stoppen de mogelijkheden niet. Naast het schilderen van je trap, kun je je trap ook opnieuw laten vernissen of beitsen om zo de natuurlijke look van je trap in ere te herstellen. Wens je daarbij een duurzaam resultaat, dan kun je kiezen voor een twee componenten verf of een antislip verf voor een slijtvast en egaal resultaat. En alhoewel de meeste houten trappen grondige schuurwerken vereisen, bestaan er ook oplossingen om een geverniste trap opnieuw te schilderen zonder dat er geschuurd hoeft te worden. Natuurlijk zijn er ook voor metalen, kunststof of stalen trappen verschillende soorten verven met advies voorhanden om je trap opnieuw een nieuwe en klasvolle uitstraling geven. Een ervaren en deskundige vakman zal je trap schilderen met precisie en kennis. Door gebruik te maken van de juiste verf, kleuren, verftechnieken en verfmaterialen, maakt hij jouw gerenoveerde trap gebruiksklaar en slijtvast, waardoor hij weer goed is voor de komende twintig jaar. Wens je een perfecte traprenovatie aan een redelijke prijs? Laat het schilderen van je trap uitvoeren door een professionele schilder, en geniet van een betaalbare en duurzame traprenovatie. Via offertesonline.be kun je vrijblijvend de erkende schilders uit je regio rond Ranst contacteren voor offertes en advies!

Welke soorten verf zijn geschikt voor het verven van je trap?

Voor het schilderen van een houten trap zijn er verschillende soorten verf mogelijk. Je bespreekt best vooraf met je vakman welke verf in aanmerking komt voor het verven van je trap. Bij de meeste traprenovaties wordt de trap volgens het stappenplan eerst geschuurd. Daarna zal men de trap ontvetten alvorens de trap te lakken met een beschermende aangepaste primer als grondlaag. Deze primer zorgt ook voor een goede hechting op het hout. Zijn er oneffenheden in de traptreden, dan worden die eerst ook weggewerkt voor een egaal resultaat. Daarna zal de schilder je trap verven met een slijtvaste verf. Dit kan een zijde- of hoogglans lakverf zijn die verhard wordt met een kunsthars component, maar ook met een matte verf kan hij je trap lakken. Een professionele vakman zal doorgaans een houten trap bedekken met een watergedragen of solventgedragen verf of lak. Tevens kan hij een speciale antislip verf of een vloerverf aan brengen op het hout. Indien de bestaande verf nog goed is, dan kan de grondverf rechtstreeks aangebracht worden op de bestaande verflaag. Maar wens je de houtstructuur van je trap te behouden of te benadrukken, dan moet de gehele trap eerst met schuurpapier opgeschuurd worden. Pas daarna kun je het hout van je trap verven met een transparante vernis of een kleurbeits. Een transparante vernis is uitermate geschikt indien je het hout van je trap een mooie natuurlijke uitstraling wilt meegeven. Voor de bescherming en de duurzaamheid van je trap, wordt er door de schilderspecialist wel een verhardende kunsthars component toegevoegd waardoor je traptreden slijtvaster worden. Indien je je trap laat lakken met een kleurbeits, dan wordt de verf gemengd met een verharder zonder dat de houtstructuur van je trap door de eindlaag wordt veranderd. Bij metalen trappen gelden andere voorwaarden en hiervoor kun je je trap best verven met een geschikte verf voor metaal. Gebruik hiervoor een goede en kwaliteitsvolle metaalverf die bestaat uit drie componenten: een kwalitatieve lak als eindlaag, een grondlaag primer en een anti-roest component. Is er roest aanwezig dan moet je natuurlijk eerst de roestplekken schuren en behandelen, voor je de schilderwerken kunt starten. Schuur bij een behandelde en gepoederde metalen trap de trap lichtjes op met schuurpapier en reinig daarna met een vochtige spons of doek. Laat het goed drogen voor je de eindlaag laat aanbrengen. Wil je een betonnen trap schilderen, dan kun je deze ook eerst best reinigen met een vochtige doek of spons. Gebruik voor een betontrap best een twee componenten betonverf. De eerste verf component heeft een basis van acryl- of alkyddispersie en de tweede verf component bezit epoxyhars voor een extra duurzame verharding. Ook voor een kunststof trap bestaan er gespecialiseerde verven in alle mogelijke kleuren die je als grondlaag of eindlaag kunt gebruiken of aanbrengen. Het komt er dus op aan om te kijken welke verf je dient te gebruiken voor je trap aan de hand van de ondergrond zoals hout, metaal, beton of kunststof. De keuzes en producten om je trap te renoveren zijn zeer divers, maar met de juiste verf en het juiste stappenplan wordt je bestaande trap in geen tijd weer een pronkstuk in je woning. Contacteer hier vrijblijvend de professionele schilders uit Ranst of buurt voor enkele gratis offertes of advies

Hoe gaat een professionele schilder te werk?

STAP 1: VOORBEREIDING TRAP

Een professionele schilder zal altijd werken met respect naar de klant en zijn woning toe en hij voert zijn taken uit volgens een vast stappenplan. Voor de schilderwerken plakt hij dan ook eerst alles af met afplaktape en beschermt hij je meubels en objecten met een plastic folie. Ook de randen van de trap en leuning plakt hij af met afplaktape zodat er geen verfsporen naast je trap worden achtergelaten. Daarna zal hij de houten trap ontdoen van de oude verf-, beits, vernis- of olielagen. Hij zal de trap schuren door gebruik te maken van een juiste schuurpapier korrel waarbij het werk manueel en/of machinaal kan uitgevoerd worden. Voor een goed resultaat gebruikt hij eerst schuurpapier korrel 150 voor het grof schuurwerk. Wanneer alle resten zijn verwijderd, worden de eventuele gaatjes en scheurtjes terug opgevuld zodat er geen oneffenheden meer zijn. Daarna zal hij de trap licht opschuren met schuurpapier korrel 240. Het respecteren van de schuurpapier korrel is zeer belangrijk om te voorkomen dat er groeven worden gemaakt in het hout van de trap. Daarna wordt de houten trap nog ontdaan van alle stof met een zachte borstel en zal hij de traptreden en stootborden ontvetten met een vochtige doek of spons. Bij een metalen traprenovatie zal de schilder eerst kijken of er roestvorming is en de trap schuren om de roest te verwijderen. Indien de trappen zich bevinden in de woning, en ze reeds waren voorbehandeld met een poedercoating, dan zal hij trap licht opschuren, maar minder intensief als anders. Als laatste voorbereiding, voor de aanvang van de schilderwerken, zal de schilder de trap nog grondig stofzuigen, ontvetten en schoonmaken met een vochtige doek zodat de trap stof- en vetvrij is.

STAP 2: GRONDVERF AANBRENGEN

Na het schuren en het voorbereidend werk van stap 1, kan de schilder beginnen met de eigenlijke schilderwerken. Eerst zal hij de trap verven met een grondlaag verf of primer. Meestal zal je vakman de trap schilderen met 2 lagen grondverf. Na de eerste laag grondverf zal hij de trap schuren op een zachte manier om de tweede laklaag beter te laten hechten. Eventueel wordt dit ook een laatste maal zachtjes herhaald na de tweede laklaag. Op die manier bekomt men een goede dekking en hechting van de verf op de houten trap. Indien je bij de eindlaag een kleurbeits wil combineren met een transparante vernis dan zal hij de beits als eerste lakken na de voorbereidende schilderwerken. Het schilderen van een trap met een metalen ondergrond verloopt min of meer hetzelfde als bij een houten trap. Ook hier zal men de trap schuren en een grondverf of primer aanbrengen als grondlaag, tenzij je onmiddellijk een drie-componenten metaalverf gebruikt. Indien je niet zeker bent, vraag dan naar advies over welke verf of primer je best kunt gebruiken bij één van de erkende lokale schilders uit Ranst.

STAP 3: TRAP VERVEN MET DE AFWERKINGSLAAG

Als laatste stap van het stappenplan zal de professionele schilderspecialist de trap lakken met een hoogwaardige afwerkingslaag door deze in één of 2 lagen aan te brengen. Het gebruik van een goede kwalitatieve en slijtvaste verf is essentieel wanneer je op een duurzame manier je trap wilt laten lakken. De meest aangeraden verf om de traptreden van een houten trap te schilderen is een zijdeglans verf of een vloercoating verf. Doordat een trap van hout van nature uit gevoelig is voor slijtage, zal de schilder de trap lakken met een componenten verf met een verhardende kunstharslaag, zodat je trap een extra bescherming krijgt tegen intensief gebruik. Indien je je trap laat vernissen, zal hij meerdere lagen vernis aanbrengen en deze gelijkmatig spreiden, waarbij verticale strepen of oneffenheden worden vermeden. Ook in een vernis verf zitten verhardende componenten die je trap kras- en stootbestendig maken. Je vakman zal ook alle zijkanten en stootborden met dezelfde strakke afwerking behandelen zodat de eindlaag glad en met een homogeen kleurresultaat wordt afgeleverd. Bij metalen trappen gebruikt hij een metaalverf die een anti-roest bestand bevat. De kleuren voor deze metaal verven zijn wel beperkter in aanbod, maar ze bieden toch nog voldoende keuzemogelijkheden. Beschik je over een betonnen trap, dan kun je deze best laten schilderen met een speciale betonverf. Wens je meer inlichtingen over de verschillende schilderwerken voor traprenovaties, neem dan via deze pagina contact op met enkele professionele schilders uit jouw regio rond Ranst voor offertes, vragen en advies!

Ben je op zoek naar een professionele schilder uit Ranst om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor je schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de andere mogelijkheden voor een traprenovatie?

TRAP ZANDSTRALEN

Tegenwoordig kun je je open of dichte trap laten zandstralen in plaats van je trap volledig te moeten schuren. Niet alleen bespaar je zo veel tijd en moeite, maar kun je ook moeilijke trapleuningen en balustrades professioneel laten behandelen. Vooral bij donkere trappen kun je zo de originele lichte kleur van het hout teug herstellen. Een trap renoveren door deze te zandstralen, kan nogal bruusk lijken, maar eigenlijk moeten we eerder spreken over luchtgommen in plaats van over zandstralen. De zandkorreltjes bij het luchtgommen zijn immers zo klein dat ze, onder een gecontroleerde druk, je houten trap haarfijn stralen, veel beter dan je dat met schuurpapier zou doen. Ideaal om naast de grote oppervlakken ook al de hoeken, gaatjes, zijkanten en sierornamenten van je te renoveren trap professioneel mee af te werken. Delen die moeten beschermd worden, plakt men daarbij af met afplaktape. Ook de vloer en de aanpalende muur worden afgeschermd met plastiek en afplaktape. Door het luchtgommen komt de natuurlijke kleur en grondlaag van het hout weer tevoorschijn die je daarna kunt afwerken met een beschermende afwerkingslaag. Eventuele gaatjes en oneffenheden kunnen ook nog worden weggewerkt waarbij er nog een laatste maal zachtjes wordt gestraald. Voor de afwerking kun je kiezen voor een doorzichtige vernis of beits, of voor een verhardende componenten verf als nieuwe verflaag. Ook metalen of stalen trappen komen in aanmerking voor deze alternatieve traprenovatie. Wens je meer informatie over een traprenovatie waarbij je trap snel hersteld wordt door middel van luchtgommen? Via offertesonline.be kun je vrijblijvend de professionals uit Ranst of omgeving contacteren voor enkele gratis offertes!

TRAP BEKLEDEN

Schilderen mag dan wel veruit de populairste traprenovatie zijn, tegenwoordig wordt er ook vaak voor gekozen om een trap te renoveren door middel van een nieuwe trapbekleding. En alhoewel een loper of een tapijt ook in het gamma horen van een trapbekleding, dekt een trapbekleding een veel grotere lading en toepassingsgebied. Naast het tapijt, dat vooral gewild is om de warme en geluiddempende eigenschappen, kun je je trap en traptreden ook laten bekleden met vinyl, marmoleum, kunststof of kurk. Bij deze traprenovaties wordt de bekleding dan gelijmd of genageld op je trap en traptreden. Ontstof grondig je trap en schuur lichtjes met schuurpapier korrel 240 voor je gaat lijmen, zo heb je een betere hechting. Maar je kunt je trap ook renoveren door andere producten of materiaalsoorten te gebruiken als ondergrond voor je trap. Zo kun je een bekleding van hout, composiet, rubber, natuursteen of (plexi) glas kiezen als ondergrond. Soms geeft dit een verrassend en mooi esthetisch resultaat. Meestal bekleedt men bij deze traprenovaties slechts een deel van de trap, vaak de treden, en dienen er toch enkele voorbereidende aanpassingen te gebeuren. Dit in tegenstelling tot een trap over trapbekleding, waarbij deze aanpassingen niet nodig zijn. Interesse om je trap te bekleden? Ontdek de mooie voorbeelden, realisaties en het werk van enkele professionele schilders uit de omgeving van Ranst en vraag naar hun expertise. Het zal je zeker inspireren!

TRAP OVER TRAP

Een houten trap schuren, schilderen of vernissen is een wederkerende werk dat om de zoveel jaar moet uitgevoerd worden. Een lastige karwei, want een trap schuur je niet zomaar in enkele uurtjes. Schuur je niet graag en kijk je er tegen op om dit telkens weer te moeten doen, dan zijn er alternatieven die veel minder arbeidsintensief zijn. Met een trap over trap, ook wel een overzettrap genoemd, hoef je je trap niet af te breken, te schuren of te zandstralen. Bij deze traprenovatie wordt er een volledige nieuwe trap geplaatst over je oude trap. Aan de hand van overzettreden en stootborden wordt je oude trap opnieuw bekleed met hout, natuursteen, tegels of kunststof. Het belangrijkste werk bij een overzettrap is de nauwkeurige opmeting van je te renoveren trap. Daarna worden de overzettreden verankerd op je bestaande trap en worden alle eventuele zijkanten en stootborden mee bekleed. De gaatjes en kieren van de vorige lagen worden zo ook verborgen. Het resultaat is verbluffend en gelijkwaardig aan een nieuwe trap. Bij een afwerking met hout wordt de trap nog behandeld met een beschermende en verhardende vernislaag. Keer op keer je houten trap schilderen hoeft niet meer en met een zachte borstel en vochtige doek hou je de trap in een goede staat. Een trap over trap wordt vaak gebruikt als traprenovatie bij beschadigde of versleten houten trappen of bij koude trappen uit beton. Voor meer info en offertes verwijzen we je graag door naar de gediplomeerde regionale schilders uit de directe omgeving van Ranst!

Ben je op zoek naar een professionele schilder uit Ranst om een vrijblijvende offerte te ontvangen voor je schilderwerken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

DIY: stappenplan om zelf je trap te schilderen

Wil je zelf je trap schuren en schilderen, dan doe je dit best door een stappenplan te volgen. Zo bereik je het beste resultaat en het geeft de meeste garantie op een goede bescherming en duurzaamheid van je trap. Gebruik hierbij steeds de juiste producten en bekijk welke verfproducten geschikt zijn voor je soort trap. Laat je daarom, voor het kiezen van de juiste primer, verf, vernis of beits, eventueel bijstaan door een professionele vakman voor tips en adviezen. Sommige verfsoorten bevatten speciale componenten die kunnen zorgen voor een langere bescherming en levensduur van je trap. Hieronder vind je een algemeen stappenplan dat kan toegepast worden voor het schilderen van een houten trap.

 • Stap 1: Verwijder eerst de eventuele traplopers of bekleding en zorg ervoor dat je trap volledig kaal is. Laat geen nagels of vijzen zitten en gebruik hiervoor het geschikte materiaal zodat de trap niet beschadigd wordt. Het is belangrijk om je trap eerst te ontvetten met een ontvetter voor hout. Doe je deze volgende stap niet, dan schuur je de vetten mee in het hout.
 • Stap 2: Schuur de trap met schuurpapier. Schuur eerst met schuurpapier korrel 150 voor het grof schuurwerk en schuur met korrel 240 voor het fijnere schuurwerk. Schuur zeker ook goed in alle naden, hoeken en randen. Verwijder het stof met een zachte borstel en neem het laatste stof weg met een vochtige doek. Herstel eventuele beschadigingen en vul eventuele gaatjes op met een vulmiddel. Laat het vulmiddel drogen en schuur daarna de herstelde delen terug glad. Verwijder het stof met een zachte borstel en een vochtige doek.
 • Stap 3: Plak de randen van de vloer, muren en de niet te schilderen elementen af met afplaktape of schilderstape. Breng de juiste primer aan met een rol en werk de hoeken, randen en/of naden af met een borstel. Zorg dat de primer droog is voor er verder geschuurd of geschilderd wordt. Schuur de trap terug lichtjes op voor een goede hechting. Voor een mooi resultaat is het ook aangeraden om de zijkanten, voegen en kieren af te kitten met een bijpassende of witte kleur.

Stap 4: Werk de trap af met de gekozen verf of vernis. Breng eerst de eerste laag aan en laat de laag volledig drogen. Breng na het drogen de tweede laag aan en eventueel, indien nodig, nog een derde laag. 


Gemiddelde kosten trap schilderen

HOE WORDT DE PRIJS VOOR TRAP SCHILDEREN BEPAALD?

De prijzen om een trap te schilderen kunnen variëren naargelang de gebruikte producten zoals de grondverf en de afwerking met een kwalitatieve verf, vernis of beits als eindlaag. Het goedkoopste is om zelf je trap te schuren, ontvetten en te schilderen, maar mispak je niet aan deze klus. Niet voor niets kunnen de prijzen voor bepaalde schilderwerken enorm uiteenlopen. De beste specialisten vragen vaak een hogere prijs, maar ze leveren dan ook wel een topkwaliteit waarmee ze het verschil maken tegenover de goedkopere offertes. Het is dus belangrijk om naast de prijs ook te kijken naar de realisaties en de reviews.

De alternatieven zoals zandstralen of een trapbekleding vormen vaak een mooie meerwaarde waarbij de prijzen wel kunnen uiteenlopen. Het assortiment aan materialen voor een trapbekleding is zeer ruim, maar varieert naargelang de materiaalsoort van goedkoop naar zeer duur. Ook luchtgommen is niet goedkoop, maar het resultaat van een gezandstraalde trap is verbluffend. Bekijk dus eerst wat je voorkeur wegdraagt en vraag dan vrijblijvend enkele gratis offertes aan bij de specialisten uit je omgeving rond Ranst. Zo kun je de kwaliteit en de prijzen vergelijken en krijg je waar voor je geld.


PRIJZEN HOUTEN TRAP SCHILDEREN

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Open treden
€ 15 - € 20 per trede
Gesloten treden
€ 15 - € 20 per trede
Trapleuning
€ 15 - € 20 per m²
Vernissen
€ 15 - € 20 per trede
Beitsen
€ 20 - € 25 per trede

PRIJZEN METALEN TRAP SCHILDEREN

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Treden
€ 25 - € 40 per trede
Trapleuning
€ 25 - € 40 per m²

PRIJZEN BETONNEN TRAP SCHILDEREN

Soort schilderwerken
Gemiddelde prijs
Treden
€ 35 - € 50 per trede

PRIJZEN VOOR ANDERE MOGELIJKE TRAPRENOVATIES

Soort werken
Gemiddelde prijs
Trap zandstralen
€ 20 - € 50 per m²
Trap over trap
€ 85 - € 140 per trede
Trapbekleding hout
€ 30 - € 90 per trede
Trapbekleding rubber
€ 40 - € 60 per trede
Trapbekleding glas
€ 50 - € 100 per trede
Trapbekleding natuursteen
vanaf € 50 per trede
Op zoek naar een professionele schilder uit Ranst om de prijs voor je schilderwerken te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke Schilder in de regio Ranst?

611 Schilders rond Ranst!