BADKAMER INSTALLATIE

Bereik tot 4528 loodgieters in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw badkamer installatie?

  U wilt een badkamer laten installeren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw badkamer installatie? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare loodgieter die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele loodgieters uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele loodgieters die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

4528
loodgieters
64
Opdrachten
per maand
83
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor sanitaire werken in Vlaanderen

Soort sanitaire werken: Plaatsen van toilet, douche, bad of lavabo

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Hangtoilet vervangen.we hebben uw adres doorgekregen van Helga.
Arrow
Offerteaanvraag uit Oostende

Soort sanitaire werken: Centrale verwarming plaatsen of herstellen

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Mijn ViessMann Vitodens 200. Combi ketel (22jaar oud) geeft problemen. Wat kost een vervanging. Graag een vrijblijvende offerte.
Arrow
Offerteaanvraag uit Riemst

Vind een geschikte loodgieter in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval loodgieter, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw badkamer installatie wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van uw badkamer garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele loodgieters uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Badkamer installatie: laat uw badkamer installeren door een professionele loodgieter!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het installeren van uw badkamer éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde loodgieters uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw badkamer installatie snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele loodgieters uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele loodgieters in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor een badkamer installatie, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele loodgieters die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben om uw badkamer te installeren.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde loodgieters uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw badkamer installatie en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel loodgieters interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de werken voor uw badkamer installatie zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de loodgieters uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van uw badkamer installatie ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte loodgieter uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten badkamer installaties

EEN BAD LATEN PLAATSEN

Een ligbad is nog steeds gegeerd bij vele nieuwe badkamers of bij badkamerrenovaties. Bij voldoende ruimte in uw badkamer, geeft de plaatsing van een ligbad, hoekbad of welnessbad een bijkomende troef. Het gevoel om lekker te kunnen ontspannen in een warm bad met een goed boek of een drankje, is voor vele mensen een moment van genieten. Met een ligbad kunt u in uw badkamer volledig tot rust komen en de stress laten wegvloeien uit uw vermoeide lichaam.  Een professionele loodgieter of sanitair installateur, zorgt voor een perfecte plaatsing van uw gekozen ligbad. Hij zorgt tevens voor het leggen van de leidingen, de op maat gemaakte bekisting, het aansluiten van de kranen, het aanbrengen van de tegels of voor uw af te voeren oude badkuip. Bespaar op de kosten voor uw badkamer en vraag enkele gratis offertes aan bij de vele loodgieters uit uw regio.

EEN DOUCHE LATEN PLAATSEN

De meeste badkamers hebben tegenwoordig een douche. Een douche, of dit nu een douchecabine, een regendouche of een inloopdouche is, zit standaard in elke nieuwe badkamer. En ook bij badkamerrenovaties wordt het ligbad van de oude badkamer vaak vervangen door een inloopdouche op dezelfde beschikbare ruimte. Bij kleine badkamers blijft de douchecabine nog steeds de ideale oplossing indien u extra ruimte wilt besparen voor een badkamermeubel of een bijkomende wastafel. Een basis douchecabine met een opbouw douchebak van gemiddeld 90 op 90 hoeft niet veel te kosten. Wenst u meer luxe, dan kunt u kiezen voor een inbouw douchebak, een regendouche of een stoomdouche. De installateur overloopt met u de verschillende mogelijkheden qua uitvoering, beleving, materialen, kosten en plaatsing. U wilt uw badkamer renoveren of in uw nieuwe badkamer graag een douche installeren? Vertrouw dan op de vakkundigheid van een professionele installateur uit uw regio voor het perfecte resultaat. 

EEN TOILET LATEN PLAATSEN

Niet alle badkamers beschikken over een bijkomend toilet. Vaak is er onvoldoende ruimte of zijn er voldoende aparte toiletten voorzien in de woning. Maar tegenwoordig wordt de moderne badkamer steeds groter en vaak hoort een extra toilet bij de badkamer plannen. En ook bij badkamerrenovaties wordt er dikwijls een staand, hangend of douche toilet voorzien. Zelfs urinoirs komen, zij het in mindere mate, in aanmerking voor een badkamer installatie. Natuurlijk kunt u ook beroep doen op een sanitaire installateur voor het renoveren van uw bestaand toilet. Met beperkte kosten kunt u uw kleine kamer decoratief en kwalitatief renoveren waarbij het resultaat iedereen zal verbluffen. Vraag gerust naar de mogelijkheden bij de erkende installateurs uit uw regio en vraag enkele gratis offertes aan.

EEN LAVABO LATEN PLAATSEN

In een oude badkamer is een standaard lavabo of wastafel best ok, maar in een nieuwe badkamer draagt de lavabo vaak mee tot de uitstraling van uw badkamer. Gemiddeld wordt er dan nu ook meer geïnvesteerd in een decoratieve en waardevolle lavabo. Hierbij kunt u kiezen voor een inbouw lavabo, die op maat wordt geplaatst in het badkamermeubel, voor een opbouw wastafel, losstaand op uw badkamermeubel met een moderne of retro look, voor een vrijhangende lavabo of voor een staande lavabo. De vorm van een lavabo kan rond, ovaal of rechthoekig zijn. Heeft u genoeg ruimte, dan biedt een dubbele wastafel bijkomende luxe en comfort.  Materialen zoals natuursteen, mineraalmarmer, beton, composiet, keramiek, inox of glas vormen al lang geen uitzondering meer in de moderne badkamer. Laat u informeren en bespaar door meerdere gratis offertes te vergelijken. 

EEN KRAAN LATEN PLAATSEN

Wilt u een nieuwe badkamer plaatsen, dan horen daar ook de bijpassende kranen bij. Het aanbod aan kranen is echter gigantisch groot en vaak is het geen eenvoudige opgave om voor uw wastafel, inloopdouche, ligbad, stoomdouche, bidet of hoekbad de juiste kraan te kiezen. Eengreepsmengkranen, tweegreepsmengkranen, retro kranen, thermostatische kranen of elektronische kranen, een badkamer kan wel wat verschillende kranen bevatten. Kies de juiste kranen voor uw badkamer door advies te vragen aan een badkamer specialist uit uw omgeving. De installateur zal u begeleiden bij uw keuze en u de voor -en nadelen van elke kraan toelichten.

WATERLEIDINGEN LATEN PLAATSEN

Bij badkamerrenovaties, of bij nieuwe badkamers, moeten er vaak ook nog nieuwe leidingen worden gelegd. Gaat u een badkamer renoveren, dan vraagt dit soms wel een totaal nieuwe indeling van uw badkamer. Soms gaat dit gepaard met breekwerken en dient u oude toestellen en leidingen af te voeren, alvorens u kunt beginnen met de plaatsing van uw nieuwe badkamerelementen. Het leggen van nieuwe leidingen moet dan ook vakkundig uitgevoerd worden opdat de aansluitingen exact op de plaats staan waar ze voorzien zijn. Ook de afwerking van de vloer, het aanbrengen van de tegels en het inwerken van de douche, ligbad, badkamermeubel of toilet, hangt vaak samen met de nieuwe leidingen. Neem daarom geen risico's en laat de leidingen van uw badkamer plaatsen door een professionele installateur uit uw regio.

Bent u op zoek naar een loodgieter om een vrijblijvende offerte te maken voor uw badkamer installatie?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor badkamer installaties?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN BADKAMER INSTALLATIE BEPAALD?

De prijs voor een badkamer wordt bepaald aan de hand van de werklast, de gebruikte materialen en de kosten van de geleverde arbeid. Zo kan het zijn dat het installeren van een nieuwe badkamer goedkoper in prijs zal zijn, dan bij sommige badkamerrenovaties. Wanneer een oude badkamer volledig moet worden uitgebroken, en er nieuwe leidingen, een vloer en nieuwe tegels moeten worden geïnstalleerd, dan kunnen de prijs en de kosten oplopen. 

De luxe en de grootte van uw badkamer spelen ook mee in de berekening. Kwalitatieve en duurzame materialen kosten meer dan de standaard materialen. Laat daarom eerst een goede offerte opmaken voor uw badkamer. In de onderstaande tabellen vindt u richtprijzen voor het uitvoeren van sanitaire werken. Gelieve er rekening met te houden dat deze prijzen voor sanitair erg uiteenlopend kunnen zijn afhankelijk van de materiaalkeuze. Bespaar op uw badkamer door meerdere installateurs met elkaar te vergelijken.

GEMIDDELDE PRIJS KRANEN

Soort
Prijsbereik (Inc. BTW) zonder plaatsing
Tweegreepsmengkraan wastafel
€ 74 tot € 1610
Tweegreepsmengkraan bad
€ 120 tot € 2800
Tweegreepsmengkraan douche
€ 70 tot € 2212
Eengreepsmengkraan wastafel
€ 127 tot € 1240
Eengreepsmengkraan bad
€ 213 tot € 2220
Eengreepsmengkraan douche
€ 165 tot € 945
Thermostatische mengkraan wastafel
€ 460 tot € 1785
Thermostatische mengkraan bad
€ 383 tot € 1399
Thermostatische mengkraan douche
€ 330 tot € 2299

GEMIDDELDE PRIJS LIGBADEN

Soort
Prijsbereik (Inc. BTW) zonder plaatsing
Standaard bad
€ 198 tot € 3040
Tweepersoonsbad
€ 820 tot € 7310
Hoekbad
€ 1348 tot € 4960

GEMIDDELDE PRIJS TOILETTEN

Soort
Prijsbereik (Inc. BTW) zonder plaatsing
Duoblok toilet
€ 139 tot € 4440
Wandmontage toilet
€ 243 tot € 2820

GEMIDDELDE PRIJS DOUCHECABINE, DOUCHEBAK EN DOUCHEWAND

Soort
Prijsbereik (Inc. BTW) zonder plaatsing
Geëmailleerd plaatstaal
€ 872 tot € 3510
Aluminium
€ 1524 tot € 6630
Kunststof
€ 472 tot € 6549

PREMIES BADKAMERRENOVATIES

In sommige gevallen komt uw badkamerrenovatie of de plaatsing van een nieuwe badkamer in aanmerking voor een premie. Wanneer uw woning ouder is dan 30 jaar, dan kan uw badkamer investering meetellen voor de renovatiepremie. Bent u ouder dan 65 jaar, en u wilt de nodige aanpassingen doen aan uw badkamer, dan komt u tevens in aanmerking voor een aanpassingspremie. Let wel, beide premies zijn afhankelijk van uw inkomenssituatie. 

Investeert u in duurzame energie, zoals een warmtepomp, zonneboiler of condensatieketel, dan kunt u ook een premie krijgen van de netwerkbeheerder. Bekijk de mogelijke premies op de sites van de Vlaamse overheid.

Premies Vlaamse Overheid

Premiezoeker

Bent u op zoek naar een professionele loodgieter uit uw regio om de prijs voor uw badkamer installatie te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
4528 in uw regio!