sierpleister laten aanbrengen in Brugge

Bereik tot 115 stukadoors rond Brugge.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw pleisterwerken

  U wilt uw muur of gevel laten bepleisteren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw sierpleister? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare stukadoor die actief is in de omgeving van Brugge, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele stukadoors uit Brugge verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele stukadoors die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

1179
stukadoors
49
Opdrachten
per maand
48
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor pleisterwerken rond Brugge

Soort werken: Pleisteren op nieuwe of oude muren , Pleisteren van plafonds , Aanbrengen en pleisteren van stucanet , Plaatsen en plamuren van gyproc-platen

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Beste, voor onze totaal renovatie zou alles opnieuw moeten gepleisterd worden en de plafonds ook.
Zou het mogelijk zijn om hier een offerte voor op te maken?
Offerteaanvraag uit Brugge

Soort werken: Pleisteren op nieuwe of oude muren , Plaatsen en plamuren van gyproc-platen , Plaatsen van mortex bepleistering

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

bestand blad keuken mortex over doen.
pleisteren van binnenmuren
plaatsen en plamuren van gyproc werken
Offerteaanvraag uit Aalter

Vind een geschikte stukadoor in de buurt van Brugge

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval stukadoor, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw sierpleister wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw pleisterwerken garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele stukadoors uit Brugge. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Sierpleister Brugge: uw pleisterwerken laten uitvoeren door een professionele stukadoor!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw sierpleister éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde stukadoors uit Brugge en omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de bepleistering van uw gevel of muur snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele stukadoors uit Brugge... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele stukadoors in regio Brugge. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw sierpleister, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele stukadoors die gelegen zijn in Brugge en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven pleisterwerken.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde stukadoors uit Brugge. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw sierpleister en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel stukadoors interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw pleisterwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de stukadoors uit Brugge. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de pleisterwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte stukadoor in Brugge door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een sierpleister?

Zowel bij nieuwbouw als bij het verbouwen of renoveren van bestaande woningen vormen de pleisterwerken of bezettingswerken een belangrijk onderdeel van de verbouwing. Binnen in de woning denken we dan vooral aan de egaal gladde afwerkingen waarbij uw muur of plafond behangklaar of sausklaar door de stukadoor wordt afgewerkt. Deze gladde pleisters worden meestal nog voorzien van een afwerking met verf, behangpapier of een bijkomende bekleding. Maar er bestaan ook talrijke sierpleisters die geen bijkomende afwerking nodig hebben en die door hun structuur, kleur en stijl uw muren letterlijk sieren. Een sierpleister maakt daarbij gebruik van een pleister met een korrelstructuur waarbij er kleine korreltjes van steen, marmer of graniet worden toegevoegd in de pleistermengeling. De bekendste voorbeelden van sierpleisters vinden we terug op de vele buitengevels. Zowel bij gevelrenovaties als bij nieuwbouwwoningen wordt de gekende crepi sierpleister vaak gebruikt om de gevel op te fleuren, te herstellen of te moderniseren. Een crepi sierpleister geeft uw gevel een mooie stijlvolle en elegante uitstraling en het past perfect bij elke mogelijke woningstijl. Maar een sierpleister beperkt zich niet alleen maar tot uw buitenmuren. Ook voor uw binnenmuren zijn er talrijke minerale en synthetische sierpleisters. Enkele bekende sierpleisters zijn de Spachtelputz, de Rustiekputz en de Granolputz. Enerzijds kan de dikte van de korrel de structuur van uw sierpleister bepalen maar anderzijds kan ook de aanbrengtechniek van de stukadoor het uitzicht van uw sierpleister bepalen. Ook voor het plafond bestaan er sierpleisters zoals een schuurwerk sierpleister of worden er decoratieve sierlijsten verwerkt in uw plafondpleistering. Naargelang de sierpleister, de technieken, de korreldikte en de materialen die uw stukadoor gebruikt, creëert hij een strakke, rustieke, industriële of romantische uitstraling. Sierpleisters zijn zeer goed te onderhouden en te (her)schilderen maar worden vaak aangeboden met een kleurvariant. Het grote voordeel van een sierpleister is dat u niet meer hoeft te behangen of te schilderen en dat uw pleisterwerk volledig gebruiksklaar wordt afgeleverd. Ontdek de vele mooie realisaties van sierpleisters bij de professionele stukadoors uit regio Brugge. Via offertesonline.be kunt vrijblijvend de lokale stukadoors contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen en offertes!

Soorten sierpleisters

minerale sierpleister @city

Minerale sierpleister

Een minerale pleister is een natuurlijke pleister van zand, cement en kalk waarmee u uw gevel of uw binnenmuren kunt bepleisteren. Bij een buitengevel wordt een minerale sierpleister aangebracht in één laag van zo’n twaalf tot vijftien centimeter. Het voordeel van een natuurlijke minerale sierpleister is dat de pleister dampopen is en dat de gevel na de bezetting goed kan blijven ademen. De sierpleister is waterwerend en verkrijgbaar in verschillende kleuren waarbij de granulaten en de kleurpigmenten rechtstreeks gemengd worden in de pleister. Afhankelijk van het soort zand, zullen de dikte en de hoeveelheid van de zandkorrels mee de structuur van uw sierpleister bepalen. De stukadoor kan ook een dikke gladde sierpleister aanbrengen en die daarna bewerken met een krasbord, schuurbord of nagelpalet waardoor er een stijlvolle structuur in uw sierpleister wordt gecreëerd. Ook bij de binnenmuren kunnen dezelfde technieken worden toegepast en kunt u kiezen uit verschillende bestaande structuur sierpleisters. Een ervaren stukadoor kan ook een sierpleister bewerken met vrij stucwerk. Door gebruik te maken van draaiende of trekkende bewegingen, sjablonen of bijkomende hulpmiddelen creëert de stukadoor unieke patronen op uw binnenmuren. Een vrije stuc moet wel met een bepaalde vaardigheid en snelheid worden uitgevoerd omdat de pleister snel opdroogt. Voor meer informatie over natuurlijke minerale sierpleisters, verwijzen we u graag door naar de professionele stukadoors uit Brugge voor enkele vrijblijvende adviezen en/of offertes!

synthetische sierpleister @city

Synthetische sierpleisters

Een synthetische sierpleister of siliconen sierpleister is een pleister met een kunsthars basis. Voor een goede hechting wordt er, in tegenstelling tot een minerale sierpleister, steeds gewerkt met een onderlaag van kalkspecie of cement om de sierpleister goed te laten hechten op de muur. Ook een wapeningsnet en/of ondersteunende hoekprofielen kunnen de hechting van uw sierpleister nog verstevigen. Een synthetische sierpleister wordt altijd in een dunne laag aangebracht. Doordat de sierpleisters elastisch en zeer licht zijn, zijn ze zeer goed bestand tegen barsten en scheurvorming. De meest gekende synthetische sierpleisters zijn de Spachtelputz, waarbij de stukadoor werkt met gebarsten marmerkorrels, de Rustiekputz, waarbij de korrels iets grover zijn en waar uw sierpleister iets meer groeven vertoont en de Granolputz waarbij er een structuur van boomschors wordt gecreëerd in uw synthetische sierpleister. Synthetische sierpleisters zijn kras- en stootvast en ze kunnen ook gemakkelijk gereinigd worden. U kunt deze sierpleisters in het wit of in een gekleurde versie verkrijgen en de pleisters zijn ook perfect overschilderbaar indien u dit wenst. Bij de gevelpleisters genieten de synthetische sierpleisters vaak de voorkeur op de minerale sierpleisters. Siliconen sierpleisters bieden een uitstekende afweer tegen algen en mossen en ze zijn ook zeer goed bestand tegen slagregens of gure weersomstandigheden. Een synthetische sierpleister kan tevens onderliggende isolatieplaten aangebracht worden op uw bestaande of nieuwe gevel. Door de toevoeging van gebroken marmerkorrels, kwarts, graniet of carbonvezels kan uw stukadoor uw gevel decoreren met een rustieke, romantische, industriële of een moderne en eigentijdse look. Bekijk de vele mooie voorbeelden van een synthetische sierpleister bij de lokale stukadoors in de buurt van Brugge en vraag enkele gratis offertes!

plafond sierpleister @city

Plafond sierpleister

Ook plafonds vormen een belangrijk onderdeel van het stucwerk. Meer nog dan bij de binnenmuren vormt het aanbrengen van een sierpleister op het plafond voor elke stukadoor een uitdaging. Het aanbrengen van een sierpleister met vaste structuur kan machinaal gebeuren of manueel. Bij een plafond wordt er vaak gekozen voor een gladde sierpleister maar evengoed kunt u kiezen voor een plafond met een structuur of met toegevoegde sierlijsten. Een veelgebruikte sierpleister voor plafonds is de schuurwerk sierpleister. Bij een geschuurde sierpleister brengt de stukadoor slagen aan in de mortel waarmee hij cirkelvormige structuren bekomt in uw pleister. Hierdoor ontstaat er een schelpachtige schaduw textuur in uw sierpleister waardoor het uitzicht van uw plafond steeds lijkt te veranderen. Een schuurwerk pleister wordt best aangebracht door één en dezelfde stukadoor om geen verschillen te krijgen in de structuur van uw sierpleister. Een schuurwerk sierpleister kan omwille van zijn isolerende en brandvertragende eigenschappen ook gebruikt worden in badkamers. Natuurlijk kan er voor uw plafond ook gekozen worden voor toegevoegd stucwerk waarbij u authentieke sierlijsten rozetten of medaillons kunt aanbrengen op of in uw sierpleister. Vooral oude herenhuizen bevatten vaak nog mooie sierlijsten in het plafond die de moeite waard zijn om te behouden of te herstellen. Het spreekt voor zich dat een sierpleister voor uw plafond met de grootste vakkundigheid moet worden uitgevoerd. Laat het aanbrengen van een sierpleister dan ook uitvoeren door een ervaren vakman in Brugge en aarzel niet om enkele vergelijkende adviezen of offertes aan te vragen!

spachtelputz sierpleister @city

Spachtelputz sierpleister

Een Spachtelputz sierpleister is een kunstharsgebonden pleister waarin fijne steen- of marmerkorreltjes verwerkt zijn. Hierdoor verkrijgt uw sierpleister een deels gladde en een deels gestructureerde textuur mee. De fijnheid van de Spachtelputz sierpleister kunt u zelf bepalen aan de hand van de korrels die een dikte hebben van een halve tot drie millimeter. Een Spachtelputz behoort samen met de Rustiekputz tot de populairste sierpleisters voor uw binnen- en buitenmuren. De decoratieve sierpleister is kras- en stootvast, is makkelijk reinigbaar en de pleister is in verschillende trendy kleuren verkrijgbaar. Door de elasticiteit van het kunsthars is een Spachtelputz sierpleister zeer goed bestand tegen scheurvorming hetgeen vooral bij een gevelpleister van groot belang is. Een Spachtelputz pleister wordt steeds aangebracht op een onderliggende basislaag voor een goede en stabiele hechting van uw pleister. Wenst u later toch de kleur van uw sierpleister te veranderen dan kunt u de Spachtelputz pleister zonder problemen overschilderen. Met een Spachtelputz sierpleister kiest u resoluut voor een fijne, decoratieve en beschermende sierpleister. U kunt hier de regionale stukadoors uit Brugge contacteren voor enkele vergelijkende prijsoffertes!

rustiekputz sierpleister @city

Rustiekputz sierpleister

Net als de Spachtelputz sierpleister is de Rustiekputz sierpleister een veelgebruikte sierpleister voor gevels en binnenmuren. De Rustiekputz is eveneens een kunstharsgebonden sierpleister met een korreldikte tussen de één en twee millimeter. De stukadoor zal de Rustiekputz aanbrengen met een spaan en tijdens het vegen worden er naast de korrelstructuur ook kleine groeven gemaakt in de Rustiekputz sierpleister. Deze fijne textuur geeft uw muren een rustieke, unieke en elegante uitstraling. Vandaar dat de Rustiekputz, die soms ook Barokputz wordt genoemd, vaak wordt toegepast bij moderne woningen. Alhoewel de korreldikte soms kleiner kan zijn dan bij een Spachtelputz, geven de kleine groeven een iets ruwere structuur aan uw sierpleister. Een Rustiekpleister is in verschillende kleuren verkrijgbaar maar u kunt de pleister ook schilderen in een kleur naar keuze. De sierpleister is zeer gemakkelijk schoon te maken met wat lauw water en een borstel en de pleister is ook zeer goed bestand tegen stoten of krassen. Voor meer info over een Rustiekputz sierpleister verwijzen we u graag door naar de erkende stukadoors uit Brugge of omgeving!

granolputz sierpleister @city

Granolputz sierpleister

Een Granolputz sierpleister was vooral in de zeventiger en tachtiger jaren erg in trek maar sinds kort merken we dat deze minerale of synthetische sierpleister weer aan populariteit wint. In tegenstelling tot de Spachtelputz en de Rustiekputz sierpleisters heeft de Granolputz sierpleister een grove afwerking met putjes en groeven. De stukadoor kan een Granolputz aanbrengen in een waaiervorm door draaiende bewegingen te maken of hij kan het stucwerk verticaal aanbrengen waarbij de verticale groefjes doen denken aan een boomschors structuur. De Granolputz sierpleister heeft een unieke en authentieke weergave die zeer goed past in landelijke woningen maar die ook als blikvanger kan dienen tussen de gladde muren bij een moderne woning. Bovendien is deze sierpleister makkelijk te schilderen en indien u nadien toch een gladde pleister wilt dan kan de Granolputz sierpleister ook snel terug gepleisterd worden. Heeft u interesse in een Granolputz sierpleister? Contacteer hier de professionele stukadoors rond Brugge voor vrijblijvende offertes of adviezen!

crepi sierpleister @city

Crepi sierpleister

Een gevelbepleistering is weer helemaal in en niet alleen bij gevelrenovaties. Ook bij nieuwbouwwoningen wordt een gevel gedeeltelijk of volledig bepleisterd omwille van de strakke en stijlvolle uitstraling. Door de jaren heen zijn de pleisters dan ook sterk geëvolueerd. Daar waar men vroeger de muur bepleisterde met leem, klei, stro, gips en kalk, gebruikt men nu hoogwaardige en kwalitatieve gevelpleisters. De meest gekende pleister hierbij is een crepi sierpleister. Een crepi sierpleister is een decoratieve minerale of synthetische pleister die kan gebruikt worden voor allerhande buitengevels. Deze elegante en meestal fijn of ruw gekorrelde pleister wordt door de stukadoor aangebracht op uw nieuwe of bestaande buitenmuren. Door de strakke professionele afwerking verkrijgt uw woning met een crepi sierpleister een mooie en moderne look. Dit neemt echter niet weg dat een crepi gevelbekleding ook kan gebruikt worden bij rustieke of klassieke woningen. De combinatie van landelijke of rurale bouwstijlen met een ingewerkte crepi sierpleister geeft uw woning juist een authentieke uitstraling mee. Hoofdzakelijk zal men voor deze woningen een witte crepi gevelbekleding kiezen of kiezen voor zachte pasteltinten. Bij moderne woningen zal men naast de witte crepi sierpleister ook vaker kiezen voor meer uitgesproken kleuren of grijstinten. Soms worden er ook deeltjes kwarts of marmer verwerkt in uw crepi sierpleister voor een unieke en industriële afwerking. U heeft dus meerder keuzes en in principe kan een crepi gevelbekleding op elke ondergrond worden aangebracht indien er geen grote beschadigingen, scheuren of vochtproblemen zijn. Een crepi sierpleister beschermt uw buitenmuren tegen slagregens, hagel, wind en andere weersomstandigheden en de crepi sierpleisters zijn vuilwerend en bestand tegen algen- en mosvorming. Een crepi sierpleister kan ook aangebracht worden met een buitenisolatie. Op die manier voorkomt u koudebruggen en beschermt en isoleert u uw woning, ook als er al een bestaande isolatie of spouw aanwezig is. Met een isolerende crepi gevelbekleding zal uw energiefactuur dan ook gevoelig dalen. Voor gevelrenovaties vormt een crepi sierpleister een ideale en goedkope oplossing voor het bezetten van uw buitenmuren en uw woning zal weer stralen als nooit tevoren! Contacteer hier de professionele stukadoors voor een crepi gevelbekleding uit Brugge en vraag hen naar enkele vrijblijvende offertes!

Op zoek naar een stukadoor om een vrijblijvende offerte te maken voor uw sierpleister?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een bezetter te werk?

planning sierpleister @city

Planning en bestek

Voor alle pleisterwerken voor uw woning, appartement of gevel is het best dat u eerst contact opneemt met een professionele bezetter die samen met u de uit te voeren pleisterwerken bespreekt en u de verschillende uitvoeringsmogelijkheden kan tonen. Bij een bezettingswerk voor een living zult eerder gebruik maken van een sausklare pleister of een sierpleister terwijl een bezetting voor een badkamer vooral een waterafstotende of slijtvaste bezetting nodig heeft zoals een Tadelakt of betonstuc bezetting. Volledig naar uw wensen en mogelijkheden zal de stukadoor samen met u kiezen voor de beste oplossing waarna u ongebonden kunt beslissen. Ook de keuze voor een minerale of synthetische pleister is belangrijk voor de verdere pleisterwerken. Natuurlijk zal de prijs onderhevig zijn aan de grootte van de oppervlakte, het soort materiaal, de moeilijkheidsgraad van het soort pleisterwerk en de werkuren die nodig zullen zijn voor het karwei. Indien de afspraken duidelijk zijn en de offerte van de stukadoor, met de kost van materialen en werkuren, u aanstaan, kunt u hem de werken toevertrouwen en wordt er een werkplanning gemaakt.

Bij een gevel sierpleister moet de stukadoor eerst de staat van uw gevel bekijken. Zo zal hij kijken of er al dan niet te herstellen beschadigingen of scheuren zijn, zal hij kijken of de gevel voldoende geïsoleerd is en ook controleren of er geen vochtproblemen zijn. Een professionele stukadoor doet dit niet om u op kosten te jagen maar juist om uw investering te vrijwaren van eventueel latere onaangename verrassingen. Daarna beslist u samen welke werken er dienen uitgevoerd te worden voor uw gevelbepleistering en aan de hand van deze afspraken zal de stukadoor een bestek opmaken. Voldoet het bestek aan uw wensen en aan uw budget dan kan de overeenkomst bezegeld worden. Het is in ieders belang dat er op voorhand goede afspraken worden gemaakt met wederzijds respect.  

voorbereiding sierpleister @city

Voorbereiding

Voor een stukadoor begint met de binnen pleisterwerken, moet de ruimte eerst vrij gemaakt worden zodat er niets beschadigd kan worden. Daarna zal de bezetter de muren of de plafonds bezettingsklaar maken. Dit betekent dat hij eerst alle verf en behang zal verwijderen en dat hij de bezettingswand stof- en vetvrij zal maken. Bij sommige muur- en plafondstructuren kan het ook nodig zijn dat er een beschermingslaag moet worden aangebracht of dat er een stucanet wordt aangebracht voor een betere hechting van de bezetting. In de meeste gevallen is het ook aangeraden om bij oneffenheden een primer te gebruiken om scheuren in uw sierpleister te voorkomen. Van zodra de muur of het plafond bezettingsklaar is, kan de stukadoor beginnen met het raapwerk en pleisterwerk.

Bij uw gevel zal de stukadoor eerst de kleine scheurtjes of barstjes in uw gevel herstellen en ook de losse voegen en stenen opvullen of vervangen. Daarna zal de stukadoor de vensterbladen indien nodig aanpassen en deze te voorzien van verhoogde randen. Hierdoor wordt het water afgeleid naar het midden van uw vensterblad en kan het niet in contact komen met uw sierpleister. Om te vermijden dat het pleisterwerk in contact komt met de grond, wordt er ook best gewerkt met een plint aan de onderzijde van uw gevel. Dit kan een blauwe steen zijn, een gevelrand in beton of een donkere gevelsteen zijn. Afzuigkappen en ventilatieroosters dienen soms ook aangepast te worden in functie van de dikte van uw bepleistering.  

onderlaag sierpleister @city

Onderlaag

De stukadoor zal uw binnenmuren eerst voorzien van een onderlaag. Deze onderlaag heeft vochtregulerende eigenschappen waarbij de laag het vocht kan opnemen en het ook weer kan afstaan. Bij grote niveauverschillen of oneffenheden, zal de bezetter eerst een raaplaag aanbrengen. Deze raaplaag zorgt ervoor dat de gaten worden opgevuld en dat de muur of het plafond 100% waterpas komt te liggen. Bij het uitrapen zal de bezetter met de raapspaan de raaplaag aanbrengen tot de gewenste dikte en ze daarna afreien met een rei. Afhankelijk van de dikte van het raapwerk zal de raaplaag dienst kunnen doen als enkele onderlaag of moeten er eventueel twee pleisterlagen worden aangebracht door de stukadoor.

Bij een gevelbepleistering met een synthetische sierpleister wordt er altijd een onderlaag aangebracht. Dit kan een basispleister zijn of een cementlaag. Ook zal de stukadoor een wapeningsnet en hoekprofielen plaatsen ter versteviging van uw pleister. Bij een gevelpleistering met isolatie worden eerst de isolatieplaten aangebracht. Nadat de basislaag of de isolatie is geplaatst, zal de stukadoor een primer aanbrengen die zal dienen als hechtende onderlaag voor uw uiteindelijke synthetische pleister. Bij een synthetische pleister bestaat het pleisteren van uw gevel dus steeds uit drie lagen. Wenst u meer informatie over de samenstelling van de verschillende gevelpleisters dan kunt u hier vrijblijvend enkele professionele stukadoors uit regio Brugge contacteren! 

afwerking sierpleister @city

Afwerking met de sierpleister

Na het afreien en het gladstrijken van de onderlaag van uw binnenmuren of plafonds kan de sierpleister geplaatst worden nadat de onderlaag is opgedroogd. Afhankelijk van de overeengekomen keuze, zal de stukadoor dan de sierpleister aanbrengen met de nodige technieken en strijkbewegingen. In de meeste gevallen hoeft een decoratieve sierpleister niet verder behandeld te worden maar soms wordt er nog een beschermende transparante coating toegevoegd als afwerking.

Het afwerken van uw gevel met een sierpleister gebeurt nadat de isolatie, de basislaag, het wapeningsnet en de hechtingslaag werden aangebracht. De stukadoor zal dan de synthetische sierpleister of crepi pleister rechtstreeks spuiten op uw gevel volgens de door u gekozen structuur en kleur. In tegenstelling tot een synthetische pleister wordt een minerale pleister in één laag aangebracht op uw gevel, zonder basislaag. Een minerale crepi pleister heeft daarom een dikkere afwerkingslaag van zo’n tien tot vijftien millimeter. Vaak wordt een minerale pleister of een gecementeerde muur nog behandeld met een beschermende en waterafstotende coating. Welke afwerking u ook kiest, vraag gerust een paar offertes bij enkele professionele bezetters. Een goede stukadoor of bezetter zal u een lange garantie aanbieden op zijn sierpleisters en via de forums of de mond tot mond reclame kunt u een goede keuze maken voor een gedegen vakman uit de omgeving van Brugge.   

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor sierpleister in Brugge?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR sierpleister BEPAALD?

Wanneer u pleisterwerken laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor het bepleisteren, en anderzijds is er de arbeidskost van de stukadoor(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele stukadoors uit regio Brugge.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen sierpleister

Soort sierpleister
Gemiddelde prijs
Spachtelputz sierpleister
€ 20 - € 30 m²
Rustiekputz sierpleister
€ 20 - € 30 m²
Granolputz sierpleister
€ 20 - € 25 m²
Schuurwerk sierpleister
€ 15 - € 25 m²
Crepi sierpleister gevel
€ 40 - € 90 m²
Manueel raapwerk
€ 15 - € 28 m²
Op zoek naar een stukadoor in Brugge om de prijs voor uw sierpleister te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke stukadoor in de regio Brugge?

115 stukadoors rond Brugge!

Vergelijk offertes voor uw Pleisterwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...