Je wil je muur of gevel laten bepleisteren met crepi, maar waar vind je de geschikte vakman voor je pleisterwerken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare stukadoor die actief is in de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele stukadoors rond Sint-Pieters-Leeuw verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!
Professionele stukadoors die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!
Soort werken: Andere pleisterwerken
Start werken: Binnen het jaar
Projectbeschrijving:
Projectbeschrijving:
Soort werken: Pleisteren op nieuwe of oude muren
Start werken: Binnen het jaar
Projectbeschrijving:
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een stukadoor, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je pleisterwerken wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je pleisterwerken garandeert.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele stukadoors uit de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Pleisters: laat je pleisterwerken uitvoeren door een professionele stukadoor!
Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor je pleisterwerken éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde stukadoors uit de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je nieuwe bepleistering snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele stukadoors rond Sint-Pieters-Leeuw... Alvast veel succes met je project!
OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele stukadoors rond Sint-Pieters-Leeuw. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor eender welke pleisters, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele stukadoors die gelegen zijn in de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven pleisterwerken.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde stukadoors uit jouw regio rond Sint-Pieters-Leeuw. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het bepleisteren van je muren of gevel en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel stukadoors interesse tonen in je offerteaanvraag, zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je pleisterwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
De bedrijven rond Sint-Pieters-Leeuw die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.
Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jou contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de stukadoors uit de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je pleisterwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.
Het pleisteren van woningen gaat al terug van voor de jaartelling maar toch blijft het gebruik van een pleister voor het (ver)bouwen van woningen nog steeds brandend actueel. Een pleister, ook wel stuc of sierpleister genoemd, is een pleisterlaag of specie van kalk of gips. Een pleister kan bijna overal in een woning of appartement gebruikt worden als gefundeerde onderlaag of als een decoratieve afwerkingslaag. Zo kun je binnenin de woning nagenoeg elke kamer of ruimte bezetten met een gladde pleister of met een ruwere pleister met structuurmotief. Met vakkundig aangebrachte gladde pleisters kun je qua vormgeving en decoratieve vrijheid alle kanten uit. Een sausklare pleister is, zoals de naam het al zegt, zo glad dat hij onmiddellijk kan geschilderd worden. Maar evengoed kun je kiezen voor pleisters met een korrelstructuur of voor een speciale stuc met een waaierstructuur of een structuur van boomschors. Daarnaast kan een pleister van gips of kalk ook dienen als ondersteunend raapwerk. Met een raapwerk legt de stukadoor een basisbepleistering aan waarbij de pleister dient om de muren te bezetten en om de grootste oneffenheden weg te werken. Naargelang de bekleding kan de pleister hierbij ruw of behangklaar worden afgewerkt. Bij een behangklare stuc moet de pleister voldoende egaal zijn zodat hij kan worden behangen terwijl dit voor een muurbekleding met stof, hout, gyproc of kurk eigenlijk niet nodig is. Natuurlijk kun je ook je plafond of je gevel laten bepleisteren. Een mooie plafond pleister of stuc moet spiegelglad zijn want elke oneffenheid, veeg of blokvorming wordt op een plafond uitvergroot. Het vraagt dan ook veel ervaring en vakmanschap om een plafond feilloos te kunnen pleisteren, maar de resultaten zijn dan ook verbluffend wanneer het perfect gedaan is. En ook met een gevelbepleistering kun je zeer mooie resultaten creëren, zowel bij nieuwbouwwoningen als bij gevelrenovaties. Minerale of synthetische pleisters geven je woning een elegante en moderne uitstraling. En met een crepi pleister tover je je verbleekte, verouderde of verweerde buitenmuren weer om tot een stralende en moderne gevel, en krijgt je woning een bijkomende bescherming en isolatie. Kortom, voor bijna alle verbouw of bouwwerken bieden kalk en gips pleisters een waaier aan mogelijkheden. Via offertesonline.be kun je de regionale professionele stukadoors uit de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw gratis contacteren voor meer informatie, adviezen of offertes!
De meeste pleisters voor je binnenmuren en plafonds dienen als een gladde en egale afwerkingsgrondlaag die kan gebruikt worden voor een verdere afwerking met producten zoals verf, behang, trimlijnen, hout of kurk. Afhankelijk van de oneffenheden van je muur of plafond dient je stukadoor of bezetter eerst een ruwe pleister of stuc aan te brengen als basislaag. De specie waarmee gepleisterd wordt bestaat uit kalk, gips of cement en ze zorgt voor een goede hechting op de muur. Men noemt deze nivellering of voorbereiding van je eigenlijke definitieve pleister, het raapwerk. Voordat een stukadoor begint met het raapwerk zal hij eerst alle vocht-, roet- of roestplekken behandelen of wegwerken met isoleer- of antiroest producten. De stukadoor zal daarna het raapwerk specie aanbrengen en deze blijven aanvullen totdat de rechtheid van de muur overal gelijk is. Door de pleister af te reien, wordt het overtollige specie verwijderd en gelijkgetrokken. Bij gladde betonnen muren zal de stukadoor de muren eerst behandelen met een hechtende pleister die als basis zal dienen voor de sierpleister. Bij de meeste raapwerk pleisters wordt een bindmiddel toegevoegd, vaak acrylaat, om scheurvorming tegen te gaan. Na het aanbrengen van de raapwerk pleister zal de stukadoor de stuc pleister van je muur of je plafond een eerste maal fijn schuren. Wanneer de stukadoor dan de tweede pleister aanbrengt, zal hij deze pleister sausklaar of behangklaar afwerken. Natuurlijk worden ook alle hoeken en kantjes rond venstertabletten en ramen nog met de nodige precisie afgewerkt. Nadat de pleisterwerken zijn uitgevoerd, kan er, na de volledige opdroging van de muren of plafonds, geschilderd of behangen worden en kun je de vloer- en deurplinten plaatsen. Het aanbrengen van raapwerk pleisters kan zowel machinaal als manueel uitgevoerd worden. Een machinale pleister is over het algemeen iets voordeliger dan manueel aangebrachte stuc. Je kunt hier vrijblijvend enkele offertes voor raapwerk bepleisteringen aanvragen bij de lokale stukadoors rond Sint-Pieters-Leeuw!
Het assortiment aan afwerkingspleisters is groot en door toevoeging van kleuren, granulaten of marmerkorrels aan de gips of kalk, zijn er vele mooie resultaten, voor de specie waarmee gepleisterd wordt, beschikbaar als afwerking. Wanneer de stukadoor een sausklare of behangklare pleister aanbrengt, kun je die verder afwerken met verf, behangpapier, kurk, hout of andere materialen. Of je kunt je sausklare stuc of pleister gewoon onbehandeld laten als een gladde witte pleister. Maar evengoed kun je een decoratieve pleister laten aanbrengen op je raapwerk. Een decoratieve pleister is een bewerkte sierpleister die kant en klaar wordt aangebracht en waar je niets meer voor hoeft te doen. Bij deze stuc en sierpleister producten heb je talrijke keuzevarianten. Zo bestaan er minerale afwerkingspleisters die decoratief en waterafstotend zijn en die je in verschillende kleuren kunt verkrijgen. Ze zijn wel alleen maar te gebruiken indien je onderliggende raapwerk stuc ook een minerale grondlaag bezit. Anderzijds heb je verschillende niet-minerale sierpleisters. Met een acrylaatgebonden of siliconengebonden sierpleister kun je je binnenmuren en plafonds bepleisteren en deze pleisters bieden het voordeel dat je ze gemakkelijk kunt reinigen. Met de spachelputz, een pleister met gebroken witte marmerkorrels, de rustiekputz of de granolputz, creëert de stukadoor of bezetter decoratieve en rustieke structuren in je pleisters zoals een structuur van boomschors of een structuur van waaiervorming. Deze pleisters bezitten een zeer goede doorlaatbaarheid voor waterdamp en ze zijn milieuvriendelijk. Alhoewel wit de basiskleur is, kunnen er speciale kleuren in de pleisters verwerkt worden. Vooral bij badkamers en keukens wordt er vaak gekozen voor afgewerkte pleisters of voor beton pleisters. Een beton pleister is duurzamer dan andere pleisters, biedt een betere bescherming, en het is waterdicht en krasbestendig. Wens je meer te weten over decoratieve afwerkingspleisters? Neem dan hier contact op met de erkende stukadoors uit de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw!
Ook plafonds vormen een belangrijk onderdeel van de pleisterwerken. Meer nog dan bij de binnenmuren vormt het aanbrengen van een stuc of pleister op het plafond voor elke stukadoor een uitdaging om hem perfect en vakkundig op te leveren. Net zoals bij de binnenmuren, kun je kiezen voor een grondlaag pleister of voor een afgewerkte pleister. De pleisterwerken voor een plafond kunnen machinaal gebeuren, met een spuitpleister, of ze kunnen door je stukadoor manueel uitgevoerd worden. Met de goedkopere spuitpleister wordt er eerst een meslaag aangebracht die alle oneffenheden van het plafond wegwerkt. Hierna wordt de stuc van het plafond machinaal glad gemaakt. Natuurlijk kan er op het plafond ook gekozen worden voor een afgewerkte decoratieve pleister of voor een pleister met een authentieke sierlijst. Vooral oude herenhuizen bevatten vaak nog mooie sierlijsten in het plafond die de moeite waard zijn om te behouden of met een nieuwe stuc te herstellen. Ook het schuurwerk en de afwerking van je plafond pleister verdienen de nodige aandacht en nauwkeurigheid, want het binnenvallend zonlicht legt elke oneffenheid, hoe klein ook, ongenadig vast. Laat het aanbrengen van de pleister voor je plafond uitvoeren door een ervaren vakman rond Sint-Pieters-Leeuw en aarzel niet om enkele vergelijkende adviezen, producten of offertes aan te vragen!
De meeste gevelpleisters worden grotendeels toegepast bij gevelrenovaties maar ook bij nieuwe woningen zijn gevelbepleisteringen momenteel zeer in trek. De belangrijkste eigenschappen van een goede pleister voor je gevelrenovatie of gevelbepleistering zijn duurzaamheid, bescherming tegen mos en algen, waterdoorlatend zijn en bestand zijn tegen de atmosferische invloeden. Maar daarnaast moet een pleister voor een gevel ook mooi en esthetisch overkomen. De meest goedkoopste gevelrenovatie is om je gevel te laten cementeren. Door het aanbrengen van een dunne of dikke stuc laag van cement, maak je je gevel weerbestendig en mooi egaal. De muur blijft ademen en je kunt er desgewenst nog een kleurtje of een decoratief patroon in laten verwerken. Een ander veel voorkomende stuc bij gevelrenovaties of nieuwbouw is een crepi bepleistering. Alhoewel wit de standaardkleur is voor een crepi pleister, is deze pleister verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bij een stuc met crepi kun je kiezen voor een minerale pleister, een synthetische pleister met siliconen of een kunsthars gebonden pleister. Deze pleisters zijn duurzaam, elastisch en waterdicht. Daarnaast bestaan er in het assortiment ook nog decoratieve sierpleister producten met een korrelstructuur van kwarts of marmer. Welke optie je ook kiest, vooraleer hij de sierpleister op je gevel aanbrengt, zal de stukadoor je gevel eerst voorbereiden. Dit gebeurt altijd door het aanbrengen van een (hechtings-)onderlaag die dikwijls voorzien wordt van een wapeningsgaas. Dankzij dit gaas zal de pleister zich beter hechten aan je buitenmuur en geniet de stuc een bijkomende versteviging en bescherming. Vooral bij gevelrenovaties, waarbij de gevels licht beschadigd, verkleurd of poreus zijn, vormen gevelpleisters de ideale en meest goedkope oplossing om je gevel te laten bezetten. Gezien de vele mogelijkheden is het raadzaam om je eerst te laten informeren bij de vele professionele regionale stukadoors en bezetters uit de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw!
De goedkoopste pleister bij pleisterwerken is de spuitpleister. Deze pleister wordt als het ware op de muur of het plafond gespoten, waardoor het aanzienlijk scheelt in tijd en werkuren die een stukadoor nodig heeft om de ruimtes te bezetten. Met een spuitpleister heb je twee opties voor je pleisterwerk: een volledige witte spuitpleister of een gekleurde spuitpleister. Verder bevat de spuitpleister een korrelstructuur die kan worden aangepast naargelang de gewenste dikte. Dit neemt niet weg dat je met een gespoten pleister ook voor een vrij gladde ondergrond kunt kiezen, die nadien kan dienen voor alle verdere behandelingen. Bij de machinale pleisterwerken zal de stukadoor de pleister spuiten in twee lagen. Eerst zal hij de meslaag aanbrengen die de oneffenheden wegwerkt van het plafond of de muur. Als deze laag droog is, zal de stukadoor de afkorrellaag aanbrengen die wit of gekleurd kan zijn. Hou er wel rekening mee dat, als de stukadoor de spuitlagen aanbrengt, je alles moet bedekken vanwege de damp of de lekken van de spackspuit. Na de afwerking is de pleister gemakkelijk te overschilderen indien gewenst. Meer informatie over deze manier van pleisteren of voorbeeld resultaten, vind je bij één van de vele gediplomeerde stukadoors uit jouw regio rond Sint-Pieters-Leeuw!
Bij de afwerkingen van de pleisterwerken spreken we over twee gladde afwerkingen, behangklaar en sausklaar. Bij een behangklare pleister zorgt de stukadoor ervoor dat de tweede pleisterlaag van specie waarmee gepleisterd wordt, zodanig verfijnd en glad wordt aangebracht dat er kan behangen worden op je muur. De behangklare pleister is iets goedkoper omdat het stucwerk net iets minder verfijnd is als bij een sausklare pleister. Doordat je stukadoor op routine de gladde bezetting aanbrengt, moet hij minder letten op de zeer minieme poriën in het behangklaar pleisterwerk. Beslis je later om toch de muur verf- of sausklaar te maken, dan kan je stukadoor dit met een fijne laag verder bijwerken. Offertes voor behangklaar pleisterwerk kun je hier aanvragen bij de erkende stukadoors of bezetters in de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw!
De meeste gladde afwerking bij pleisterwerken noemt men sausklaar pleisterwerk. Sausklaar betekent dat de muur perfect egaal glad is, klaar is om te schilderen, en dat de muur is opgedroogd, nadat hij laatst bewerkt werd. De sausklare pleister kan als ondergrond dienen voor je schilderwerken, maar kan ook afgewerkt worden met een beschermingslaag indien je de muren onbehandeld wit wilt laten. Sausklaar pleisterwerk gebeurt altijd manueel en het zal dus duurder uitvallen dan een machinale spuitpleister. Omwille van de perfecte afwerking van je muur of plafond, zal je stukadoor ook langer bezig zijn met het sausklaar maken van je pleister dan met een behangklaar pleisterwerk. Meer vragen over de prijs en de mogelijkheden van dit stucwerk kun je vrijblijvend bekomen via één van de professionele stukadoors rond Sint-Pieters-Leeuw!
In plaats van te kiezen voor een gladde afwerking, kun je ook kiezen voor een sierpleister als pleisterafwerking. Bij de sierpleisters heb je een groot assortiment en verschillende mogelijkheden om je muren en/of plafonds te voorzien van een decoratieve afwerking. Meestal wordt er bij het pleisteren een korrel gebruikt en wordt er een structuur verwerkt in je pleister. De meest voorkomende sierpleisters zijn Spachelputz, waarbij de stukadoor werkt met gebarsten marmerkorrels, Rustiekputz of barokpleister, waarbij de korrel iets groffer is en de pleister meer groeven vertoont en de Granol, waarbij de specie waarmee gepleisterd wordt, uiteindelijk laatst bewerkt wordt met een structuur van boomschors. Bij buitenmuren is de bekendste variant de crepi pleister. Sierpleisters zijn zeer goed te onderhouden en te schilderen en je kunt de pleister reeds vooraf mengen met een kleurvariant. Een sierpleister biedt het voordeel dat je nadien niet meer hoeft te behangen of te schilderen en dat je een kant en klaar pleisterwerk krijgt afgeleverd. Ontdek de verschillende mogelijkheden van sierpleisters bij één van de vele bezetters je omgeving rond Sint-Pieters-Leeuw!
Cementeren wordt vaak gebruikt om buitenmuren te bepleisteren en het heeft het voordeel dat de specie waarmee gepleisterd wordt zeer snel kan uitharden en dat de muur blijft ademen. Bij een buitenmuur kan een cementpleister aangebracht worden in een dunne laag, met het behoud van het zicht op de voegen, of in een dikke pleisterlaag. Een goede gecementeerde muur beschermt je woning ook tegen de weersinvloeden. Je kunt bij een cementpleister ook kiezen voor een kleurvariant of een decoratieve structuur zodat je gevel een moderne en elegante uitstraling krijgt. En bovendien is het cementeren van de gevel één van de goedkoopste pleisterwerken voor buitengevels, zelfs goedkoper dan pleisters met gips of kalk. Soms wordt het cementeren ook binnen gebruikt maar heeft het iets meer beperkingen dan bijvoorbeeld het gewone pleisterwerk of de betonstuc. Voor offertes met betrekking tot het cementeren van muren kun je hier enkele deskundige stukadoors vrijblijvend contacteren.
Bij een schuurwerk pleister wordt er gewerkt met een cirkelvormige schaduwwerking. Door middel van slagen aan te brengen in de mortel geeft de stukadoor de pleister een gedraaide en soms schelpachtige textuur mee. Een schuurwerk pleister wordt alleen maar aangebracht door één bezetter om geen verschillen te krijgen in de structuur van het pleisterwerk. Alhoewel een schuurwerk pleister voornamelijk wordt toegepast op plafonds, kan het ook op muren gebruikt worden. Het voordeel van een schuurwerk pleister is dat het uitzicht steeds verrast wanneer het licht valt op het pleisterwerk. Door de onderliggende beschermlaag is een schuurwerk pleister isolerend en brandvertragend en de pleister kan ook gebruikt worden in natte ruimtes zoals badkamers. Schuurwerk is een zeer specifieke toepassing van pleisterwerken en het vraagt dan ook een ervaren bezetter om de klus te klaren. Vraag vrijblijvend naar de offertes van de lokale stukadoors uit de buurt van Sint-Pieters-Leeuw!
Een vrij populaire en strakke vorm onder de pleisters is de betonstuc. Met dit stucwerk worden de muren met betonstuc bepleisterd en krijgen ze een strak en tijdloos uitzicht. Betonstuc is waterdicht en kras- en vuilbestendig doordat er een coating wordt aangebracht op de pleister. Het oppervlak is glad en naadloos en in het assortiment zijn talloze kleuren te verkrijgen. De prijs is niet goedkoop, maar de plaatsing is dan ook niet eenvoudig. Een betonstuc laat je best vakkundig door een ervaren stukadoor plaatsen, want de pleister vereist een perfecte hechting op je muur. Langs de andere kant heb je met een betonstuc wel een slijtvaste en waterdichte bepleistering en is het niets voor niets één van de favoriete pleister toepassingen voor badkamers en keukens. Het is zo degelijk dat zelfs de werkbladen van de keuken kunnen vervaardigd worden uit beton stucwerk. Interesse in betonstuc? Neem gerust contact op met een vakman stukadoor uit je regio rond Sint-Pieters-Leeuw!
Ben je op zoek naar de juiste pleisterwerken voor je woning, appartement, gevel, badkamer of bedrijf, bespreek dan eerst met je stukadoor wat de mogelijkheden voor het uitvoeren van het type pleisterwerk. Zo vereist een badkamer een specifieke waterwerende pleister zoals betonstuc en kan het bij een living eerder opportuun zijn om te kiezen voor een gladde pleister of een sierpleister. De stukadoor of bezetter kan met jou vooraf ongebonden de beste toepassingen overlopen die voldoen aan je wensen. Indien deze afspraken duidelijk zijn, zal de stukadoor zijn offerte met de geraamde kosten en werkuren voorleggen waarna je kunt beslissen om de pleisterwerken te laten uitvoeren. Natuurlijk is de prijs onderhevig aan de grootte van de oppervlakte, het soort materiaal, de moeilijkheidsgraad van het soort pleisterwerk en de werkuren die nodig zijn voor het karwei. Van zodra de overeenkomst is bereikt, kan de stukadoor aan het werk gaan.
Voor een stukadoor begint te pleisteren, moet de ruimte eerst vrij gemaakt worden zodat er niets beschadigd kan worden. Zeker bij een spuitpleister, waar er neveldamp en vloeistoffen kunnen vrijkomen, is een volledige lege ruimte de beste oplossing. Daarna zal de bezetter de muren of de plafonds pleisterklaar maken. Dit betekent dat hij eerst alle verf en behang zal verwijderen en dat hij de pleisterwand stof- en vetvrij zal maken. Bij sommige muurstructuren kan het ook nodig zijn dat er een beschermingslaag moet worden aangebracht of dat er een stucanet wordt aangebracht voor een betere hechting van de bepleistering. Dikwijls is dit afhankelijk van de poreusheid van de pleisterwand en het is dan ook belangrijk dat deze eerst grondig wordt gecontroleerd. Soms is het ook aangeraden om bij oneffenheden een primer te gebruiken om scheuren in het pleisterwerk te voorkomen. Van zodra de muur of het plafond pleisterklaar is, kan de stukadoor beginnen met het raapwerk en pleisterwerk.
In de meeste gevallen zal de stukadoor of bezetter een onderlaag aanbrengen van gipsmortel of kalkspecie. Deze laag werkt vochtregulerend waarbij de laag het vocht kan opnemen en het ook weer kan afstaan. Indien er grotere oneffenheden zijn, zal de stukadoor een raaplaag aanbrengen. Deze raaplaag zorgt ervoor dat de gaten worden opgevuld en dat de muur of het plafond 100% waterpas komt te liggen. Een goede bezetter kan men dan ook meestal afmeten aan zijn perfecte en kaarsrechte pleisterwerken. Het raapwerk kan dienen voor alle kamers, zowel voor vochtige vertrekken zoals badkamers en kelders, als voor de bekledingen van muren rond een open haard. Bij het uitrapen zal de bezetter met de raapspaan de raaplaag aanbrengen tot de gewenste dikte en ze daarna afreien met een rei. Afhankelijk van de dikte van het raapwerk zal de raaplaag dienst kunnen doen als enkele onderlaag of moeten er eventueel nog twee pleisterlagen worden aangebracht door de stukadoor bij de afwerking.
Na het afreien en het gladstrijken van de onderlaag, kan de afwerkingslaag geplaatst worden nadat de onderlaag is opgedroogd. Afhankelijk van de overeengekomen keuze, zal de bezetter de pleister aanbrengen. Dit kan een fijne sausklare pleister zijn, gereed om te schilderen, een iets minder gladde behangklare pleister zijn die kan behangen worden of het kan een sierpleister zijn. Een sierpleister kan een korrelstructuur bevatten, schuurmotieven hebben of een veeg textuur bezitten. Natuurlijk behoort een duurzame en moderne betonstuc of een latex afwerking ook tot de mogelijkheden. Hoe dan ook zal de stukadoor alle kleine hoeken en kanten rond deuren en vensters mee bepleisteren bij de definitieve afwerking. Bij sommige keuzes is de afwerking ook afgerond en gebruiksklaar en hoeft er geen verdere behandeling met verf of behang uitgevoerd te worden. Bij deze pleisterwerken wordt de afwerkingslaag vaak voorzien van een duurzame coating waardoor je pleister bestand is tegen vocht, vuil en beschadigingen. Welke afwerking je ook kiest, vraag gerust offertes bij enkele professionele stukadoors. Een goede stukadoor of bezetter zal je een lange garantie aanbieden op zijn pleisterwerken en via de forums of de mond-tot-mond reclame kun je een goede keuze maken voor een gedegen vakman uit jouw regio rond Sint-Pieters-Leeuw.
Het assortiment voor pleisterwerken is zeer groot en voor elke gevel, muur, badkamer, living of kelder bestaan er meerdere specifieke pleisters die beantwoorden aan de verwachtingen. Op zich zit er geen al te groot prijsverschil op de verschillende soorten pleisters die een gips of kalk basis hebben. Speciale pleisters zoals betonstuc, Tadelact of Mortex hebben daarentegen wel een hoger prijskaartje. Bijkomende factoren voor de prijs zijn de voorbereiding, de grootte van de werken en de werkuren die er voor het uitvoeren van de klus moeten gepresteerd worden. Zo kunnen vochtproblemen, isolatie of herstellingen zorgen voor een meerprijs indien ze noodzakelijk zijn voor het aanbrengen van de pleister. Daarnaast loont het om vrijblijvend enkele gratis offertes aan te vragen. Zo kun je de prijzen vergelijken en ook zien welke service in de prijs zit inbegrepen. Je kunt via onderstaand formulier de erkende stukadoors uit de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw hiervoor contacteren.
Wanneer je bij het bepleisteren van je muren of gevel bijkomende isolatie laat aanbrengen, kun je in aanmerking komen voor de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Alle investeringen aan je woning of appartement met een verbetering van je energie-efficiëntie worden in deze verbouwpremie vervat, en deze premie vervangt alle voorgaande premies. Wil je weten of je ook in aanmerking komt, klik dan op de onderstaande link en bekijk de voorwaarden en de doelgroepen voor het indienen van de "Mijn Verbouwpremie".