parketvloer leggen in Leuven

Bereik tot 408 parketteurs rond Leuven.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw parket

  U wilt parketvloer laten leggen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw parket? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare parketteur die actief is in de omgeving van Leuven, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs uit regio Leuven verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

3261
parketteurs
27
Opdrachten
per maand
31
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor parket leggen in Leuven

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 22m²

Ondergrond: Andere ondergrond

Projectbeschrijving:

na einde huur herstellen geboende parket van waterschade in 2 kamers
foto's op te vragen via mail
Offerteaanvraag uit Leuven

Soort werken: Laminaat leggen

Aantal m²: 55 m2

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

55 vierkante meter laminaat verwijderen en nieuwe leggen.
Offerteaanvraag uit vilvoorde

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs in Leuven. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het leggen van uw parketvloer, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in Leuven en de juiste kwalificaties hebben voor het leggen van parketvloer.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit Leuven. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het leggen van uw parket en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw vloerwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de parketteurs uit Leuven. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te leggen parket ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke parketteur in de regio Leuven?

Vind een geschikte parketteur in de buurt van Leuven

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw parketvloer wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw parket garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteurs uit Leuven. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Parketvloer leggen Leuven: uw parketvloer laten leggen door een professionele parketteur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het leggen van uw parketvloer éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit Leuven of omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het leggen van uw parketvloer snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele parketteurs uit Leuven... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte parketteur in Leuven door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Parketvloer leggen

Zowel bij een nieuwbouwwoning als bij een renovatie is de keuze voor de vloerbedekking vaak een kopzorg. Vooral voor de woonkamer en de slaapkamers speelt deze keuze het meest. Liever een onderhoudsvriendelijke en klinische vloer leggen of toch maar een natuurlijke en warme parketvloer leggen? Het zijn keuzes die iedereen voor zich moet uitmaken maar indien u uw woning een warme en gezellige toets wilt meegeven, dan is een parketvloer leggen zeker de juiste keuze. Met parket kiest u voor een authentieke houten vloer van massieve of samengestelde houten planken. Het hout dat voor een volwaardig parket wordt gebruikt, bestaat uit de betere hardhoutsoorten zoals eik, notelaar, merbau, afzelia, esdoorn, wengé of beuk. Dankzij de hoge densiteit van deze houtsoorten hebben ze een grote drukweerstand en zijn ze uiterst geschikt voor trappen en vloeren. Een parketvloer leggen kunt u in sommige gevallen zelf uitvoeren maar in de meeste gevallen zal een professionele parketteur uw parketvloer leggen. Zo heeft u de meeste garantie dat uw parketvloer in de beste omstandigheden vakkundig geplaatst en afgewerkt wordt. Een parket hoeft niet noodzakelijk een massief houten parket te zijn. Naast het massief houten parket is er ook nog het fineerparket, het lamelparket of het bamboe parket. Het verschil tussen deze parketvloeren zit hem in de samenstelling van uw houten vloer. Fineer- en lamelparket hebben meerlagige planken waarvan enkel de toplaag van hardhout is. In tegenstelling tot het massief parket zijn ze gemakkelijker te leggen en door hun gecombineerde samenstelling hebben ze ook betere vochtwerende eigenschappen. Een parketvloer leggen met fineerhout of gelamelleerd hout is ook goedkoper dan wanneer u een massieve parketvloer laat leggen. Met een massief parket kiest u dan weer voor een unieke en robuuste parketvloer die qua uitzicht en klasse niet kan geëvenaard worden. Mits een goed onderhoud en af en toe een periodieke parket renovatie, gaat een massief parket levenslang mee. Het beste voorbeeld zijn de oude parketvloeren die gerecupereerd worden uit oude gebouwen, kastelen of herenhuizen en die hun deugdelijkheid doorheen de eeuwen hebben bewezen. Welk parket u ook verkiest, een massief parket, fineerparket, lamelparket of bamboe parket, een houten parketvloer kan perfect geïntegreerd worden in elke interieurstijl. Overtuig u van de mooie parket realisaties bij de erkende parketteurs uit Leuven en laat uw parketvloer leggen door een ervaren specialist!

parketvloer leggen in @city

Voor- en nadelen van een parketvloer

Een parketvloer leggen biedt zonder twijfel vele voordelen en elke parketteur zal u graag willen overtuigen van de oerdegelijke eigenschappen van uw parketvloer. Een houten vloer kent op het vlak van gezelligheid en warmte nu eenmaal geen concurrentie en wie houdt er niet van om op blote voeten rond te kunnen lopen op een aangename natuurlijke ondergrond. Laat een parketvloer leggen en u zult merken dat zowel de inwoners als de bezoekers aan uw woning de sfeer en de uitstraling van uw vloer sterk zullen appreciëren. Naargelang uw woningstijl kunt u het uitzicht van uw parket ook variëren en aanpassen. Zo kunt u in de living kiezen voor een robuuste witte eiken plankenvloer, voor uw slaapkamers opteren voor een strokenparket uit notelaar en voor de zolderkamer de keuze maken voor een stevig en eigenwijs bamboe parket. Dankzij de verschillende legmethodes heeft u daarbij ook de mogelijkheid om te kiezen voor een plankenvloer, een strokenparket, een kopsparket, een mozaïekparket of een visgraatparket. De nadelen van een parketvloer leggen zijn het onderhoud en de eventuele vochtproblemen. Een houten vloer is en blijft een natuurproduct en daardoor onderhevig aan temperatuurschommelingen, vocht en slijtage. Daarom is het zeer belangrijk om een parketvloer goed te onderhouden en te beschermen. Een goede vochtbestendige ondervloer is dan ook minstens even belangrijk als uw parket zelf. En wilt u parket leggen, dan moet u uw vloer ook voorzien van een beschermende afwerkingslaag van olie, hardwax, vernis of boenwas. Maar indien u deze voorzorgsmaatregelen in acht neemt en u uw parket onderhoudt met liefde en aandacht, dan zit u met uw mooie parketvloer op rozen. Gelukkig bestaan er genoeg specifieke natuurproducten om uw parket te onderhouden en te reinigen waardoor u zorgeloos kunt genieten van uw parket. Heeft u graag een offerte voor een parketvloer of wenst u meer te weten over de voor- en nadelen van een parketvloer leggen, dan kunt u terecht bij de vele professionele parketteurs uit Leuven

voordelen parketvloer @city
Op zoek naar een parketteur om een vrijblijvende offerte te maken voor het leggen van een parketvloer?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Soorten parket

massief parket @city

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit massieve planken van hardhout. De officiële dikte van massief parket is minimum zes mm. Tot een dikte van tien mm worden de planken door uw parketteur meestal geplaatst in een lijmbed en vernageld. Bij dikkere planken tot 22 mm kan de parketteur blind vernagelen alhoewel dit ook al kan bij gespecialiseerde dunnere parketten met tand en groef. Bij planken vanaf twintig mm kan men het parket ook zelfdragend leggen. De parketteur zal steeds de massieve parketvloer leggen op een houten ondervloer. Een rechtstreekse plaatsing op de chape wordt sowieso niet uitgevoerd omwille van de vocht- en isolatieproblemen. De parketteur zal de parketvloer leggen en daarna de planken van uw massief parket eerst opschuren waarna hij ze nog zal lakken of oliën. Bij sommige houtsoorten wordt het parket ook in de was gezet. Een eiken parket is momenteel nog altijd de meest gevraagde parketvloer maar ook andere hardhoutsoorten zoals notelaar, merbau, padoek, beuk, teak en wengé worden vaak gebruikt bij massieve parketvloeren. Een massieve parketvloer leggen, kan volgens verschillende legmotieven uitgevoerd worden. Zo kunt u uw parket laten leggen als een plankenvloer parket, als een strokenparket, mozaïekparket, visgraatparket of kopsparket naargelang de afmetingen en de legwijze van de planken. Een nieuwe variant bij de massieve parketten is het bamboe parket. Omwille van de snelgroeiende, milieuvriendelijke en slijtvaste eigenschappen van bamboe, krijgt deze zeer harde soort meer en meer voorstanders. Een bamboe parket plaatsen heeft vele voordelen en het kan zelfs gebruikt worden in badkamers. Ontdek de voordelen van een massief parket en laat uw parketvloer leggen door een ervaren parketteur uit regio Leuven. 

fineer parket @city

Fineerparket

Fineerparket is een goedkoop alternatief voor een massieve parketvloer en het is ook goedkoper dan een gelamelleerde parketvloer. Een parketvloer leggen met fineerparket kan op een houten ondergrond maar het kan ook rechtstreeks op een oude vloer aangebracht worden. Fineerparket heeft een meerlagige samenstelling. De dunne toplaag van maximum twee millimeter is van echt hardhout maar daaronder wordt het zogenaamde blindhout geplaatst, meestal een harde HDF laag met waterkerende eigenschappen. Soms kan er nog een dempende kurklaag onderaan bevestigd worden. Uw parketvloer leggen met fineerhout heeft enkele niet te versmaden voordelen. Niet alleen is het voordeliger maar het is ook vochtbestendiger waardoor het scheeftrekken van uw parket wordt voorkomen. Fineerparket heeft ook nog een extra beschermende en krasbestendige coating waardoor het slijtvast is. Door het handige kliksysteem is het fineerparket makkelijk te leggen en te herleggen. Bovendien behoudt fineerparket de vorm, de kleur en het uitzicht van massief parket zodat het verschil qua uitstraling minimaal is. Een fineerparket met het uitzicht van een rustiek eiken parket kan dus perfect door uw parketteur voorzien en gelegd worden. De planken voor een fineerparket worden steeds in de fabriek samengesteld, voorgezaagd en volledig afgewerkt zodat u er onmiddellijk mee aan de slag kan. Vraag naar enkele offertes om uw parketvloer te leggen met fineerparket bij de vele parketteurs uit Leuven of omgeving! Ze zullen u graag verder helpen.

lamelparket @city

Lamelparket

Een lamelparket is een meerlagig parket dat is samengesteld uit verschillende houtsoorten. De onderlaag bestaat meestal uit multiplex en de dikte van deze laag is vaak evenredig met de bovenste toplaag van edelhout die zo’n twee tot zes mm dik is. Tussen deze twee buitenlagen wordt er een middenlaag van ongeveer acht mm geplaatst met HDF of MDF. De lagen van het lamelparket worden door uw parketteur waterdicht en dwars aan elkaar gelijmd. Door de verschillende lagen te combineren, biedt deze parketvloer een goede bescherming tegen het kromtrekken van uw parket. Uw houten vloer en houten planken behouden zo perfect hun vorm en zorgen voor een perfecte vloerdekking. Een gelamelleerde parketvloer leggen doet u ook best steeds op een houten ondervloer. In de meeste gevallen zijn de houten planken reeds geolied of gevernist en kan het parketvloer leggen vlot uitgevoerd worden. Op het vlak van onderhoud zijn ze minder slijtvast dan een massieve vloerbekleding. Dit komt omdat het schuren van het parket niet met dezelfde regelmaat kan uitgevoerd worden als bij een massief parket. Maar tegenover een fineerparket kan een lamelparket toch meerdere keren opgeschuurd worden en heeft het een langere levensduur. Voor vrijblijvende offertes of adviezen over parketvloer leggen kunt u terecht bij de vele regionale parketteurs rond Leuven!

keramisch parket @city

Keramisch parket

In tegenstelling tot een houten vloer wordt een keramisch parket niet gelegd met houten planken maar met keramische tegels. Deze smalle vloertegels hebben net als bij een houten vloer een houtuitzicht en tegenwoordig zijn ze nauwelijks te onderscheiden van een houten plankenvloer. Door het aanbrengen van een voelbare houtstructuur in de keramische tegels biedt het keramisch parket dan ook een treffende gelijkenis aan. Een eiken parket met een eiken planken structuur of een houten parket met een andere houtsoort zoals padoek, notelaar of wengé kan dan ook perfect nagebootst worden. Het keramisch parket heeft dan ook heel wat voordelen. Het parket van keramische tegels is onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig. Het is kras- en slijtvast waardoor het zijn glans niet verliest en, anders dan bij hout, reageert het niet op temperatuurschommelingen. Een keramische parketvloer leggen kan dus ook perfect uitgevoerd worden in vochtige ruimtes zoals badkamers. Ook een vloerverwarming gaat goed samen met uw keramisch parket. En op het vlak van legmotieven zijn er tal van mogelijkheden. Het keramisch parket kan door uw parketteur gelegd worden in een visgraatmotief, dambord motief of het uitzicht krijgen van een planken- of strokenparket. Het nadeel van keramisch parket is dat het niet de warmte of de isolatiecapaciteiten heeft van een houten vloer of houten planken. Bovendien moet de prijs zeker niet onderdoen voor een laminaat of houten parket. Wenst u meer te weten over parketvloeren leggen met keramische tegels? U kunt hier enkele erkende parketteurs in Leuven contacteren voor meer informatie!

bamboeparket

Bamboe parket

Een buitenbeentje onder de parketten is het bamboe parket. Nochtans heeft het leggen van een bamboe parket vele voordelen en is het bezig aan een steile opmars tussen de parketvloeren. De redenen liggen dan ook voor de hand. In tegenstelling tot de andere parketvloeren is bamboe geen houtsoort maar een grassoort die na een tijdje zeer snel verhard. Gemiddeld heeft bamboe maar vijf jaar nodig om verwerkt te kunnen worden terwijl de meeste houtsoorten minimum een tienvoud in tijd nodig hebben. Daarnaast is een bamboe parket een gezonde ecologische keuze. Bamboe groeit snel terug aan en het bosbestand blijft zo behouden. Naast het ecologisch voordeel van parket plaatsen met bamboe, is een bamboe parket zeer slijtvast en duurzaam en heeft het ook een heel mooie trendy uitstraling. Omwille van de verharde vezelstructuur is een bamboe parket oerdegelijk en hard en de vloer is veel beter bestand tegen uitzetten of krimpen. Wilt u uw parketvloer leggen met bamboe? Vraag naar de toepassingsmogelijkheden of vraag naar enkele offertes bij uw erkende parketteurs uit Leuven en omgeving! 

Vind een geschikte parketteur in Leuven door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Parketvloer leggen: legmotieven

plankenvloer @city

Plankenvloer

Voor het leggen van een plankenvloer parket gebruikt de parketteur langwerpige massief houten planken met een dikte tussen de 10 en 22 mm. De planken kunnen tegen elkaar geplaatst worden of ze kunnen een tand- en groefverbinding hebben. Meestal worden er robuuste en/of ruwe planken gelegd die daarna nog door de parketteur moeten opgeschuurd en afgewerkt worden. De afwerking van een plankenvloer kan met een olie, een vernis, een hardwax olie of met boenwas uitgevoerd worden. Een plankenvloer wordt best verankerd geplaatst omdat de massieve houten planken gevoeliger zijn voor temperatuurschommelingen en vocht waardoor ze kunnen krimpen of uitzetten. Een parketvloer leggen met een plankenvloer geeft een sobere maar statische klasse aan uw interieur. De lange en brede planken stralen zowel klasse als eenvoud uit. Een plankenvloer parket is vrij duur omdat niet alle planken en houtsoorten in aanmerking komen qua bewerking en afmetingen. Een speciale variant van een parket met een plankenvloer is het kasteelparket waarbij de houten planken nog breder, robuuster en verouderd zijn. Graag een offerte om uw parketvloer te leggen als een plankenvloer? Contacteer één van de parketteurs uit Leuven voor meer informatie.

strokenparket @city

Strokenparket

Het oudste legpatroon voor parketvloeren is het strokenparket. Bij een strokenparket worden de houten planken naast elkaar in stroken gelegd. Dit kan door houten planken van gelijke breedte maar dit hoeft niet. Soms wordt er bewust gekozen voor een houten vloer met verschillende plankbreedtes of voor langere en kortere houten planken omdat dit voordeliger is dan houten planken van dezelfde lengte en breedte. Een parketvloer leggen met een stroken uitvoering is nog altijd één van de populairste parketvloeren omdat het de nerfstructuur van de houten vloer benadrukt. Een strokenparket wordt door de parketteur verlijmd of genageld op de ondervloer die kan bestaan uit OSB platen of een goedkope mozaïekparket. Een strokenparket kunt u tevens verkrijgen met of zonder een tand- en groefverbinding. Voor een vloerbekleding met een strokenparket kunt u hier terecht voor advies en inlichtingen. Neem vrijblijvende contact op met de professionele parketteurs in Leuven!

mozaïek parket @city

Mozaïekparket

Een mozaïekparket kan door de parketteur uitgevoerd worden in verschillende motieven. Een mozaïekparket wordt daarbij verlijmd op de ondervloer en het bestaat meestal uit rechthoekige planken tussen de zes en tien mm die volgens een bepaald patroon worden gelegd. De meest bekende mozaïekparketten zijn het visgraatparket, het dambord parket, het kubusparket, het vlechtparket of het Engels parket. Meestal vragen deze parketvloeren een zeer precieze plaatsing van de parketteur. Bij een visgraatparket staan alle latten in een hoeks verband met elkaar en het vraagt een bijzondere nauwkeurigheid om een visgraatparket te leggen. Dit verklaart ook waarom deze parketvloer zo duur is qua afwerking. Een variant van het visgraatparket is het Hongaars parket waarbij de houten latten onder een hoek van 45° worden geplaatst in plaats van 90°. Een kubusparket wordt op dezelfde delicate manier gelegd als een visgraatparket maar door middel van kleureneffecten wordt er een 3D zicht gecreëerd. Een 3D parketvloer leggen vergt, meer dan welk ander mozaïekparket, enorm veel vakmanschap en niet elke parketteur zal deze uitdaging aangaan. Soms worden mozaïekparketten ook opgeleverd in vooraf samengestelde platen waarbij de houten lamellen of planken via een net of een multiplexplaat worden verbonden. Deze mozaïekplaten hebben ook dikwijls een tand- en groefsysteem. Soms worden oude of goedkope mozaïekvloeren ook gebruikt als tijdelijke vloer of als ondervloer omwille van de duurzame eigenschappen. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden van een mozaïekparket dan kunt u hier terecht bij de professionele parketteurs rond Leuven!

kops parket @city

Kopsparket

Het kopsparket onderscheidt zich door de manier waarop het parket geplaatst wordt. In plaats dat de planken of lamellen horizontaal of in de lengte worden gezaagd, worden ze bij een kopsparket in de breedte of verticaal gezaagd. De vezelrichting van het hout ligt op deze manier dwars en door deze zaagwijze biedt het hout een veel hogere weerstand en duurzaamheid. Een kopsparket is uiterst geschikt voor druk belopen vloeren. Door gebruik te maken van kleinere planken of blokjes, is deze structuur bij het parketvloer leggen veel harder dan de andere legvormen. Door de dwarse vezelstructuur heeft een kopsparket ook zeer goede geluidsisolerende eigenschappen omdat de trillingen geabsorbeerd worden in de vezels. Kopsparket wordt rechtstreeks verlijmd op de dekvloer zonder nagels. Het is één van de weinige parketvormen die geen ondervloer nodig heeft alhoewel dit wel kan. Natuurlijk moet een dekvloer absoluut droog zijn voor het kopsparket kan gelegd worden door de parketteur. Na het leggen van de parketvloer moet het kopsparket nog geschuurd en behandeld worden met olie. Graag een offerte voor een kopsparket? Neem dan hier contact op met uw lokale parketteurs die u graag zullen verder helpen! 

Op zoek naar een professionele parketteur in Leuven om een vrijblijvende offerte te maken voor uw parket?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een ondervloer gebruiken?

Een parketvloer leggen, gebeurt zo goed als altijd op een houten ondervloer die gecombineerd wordt met een vochtscherm. Plaats nooit uw parket rechtstreeks op de dekvloer of chape! De enige uitzondering onder de parketvloeren is een kopsparket maar ook dit parket kan een ondervloer gebruiken. De samenstelling van een ondervloer varieert. Eerst wordt er een vochtscherm aangebracht om het opstijgende vocht van de dekvloer tegen te houden. Dit kan gewoon opstijgend vocht zijn of de verdamping van uw chape indien deze nog niet volledig is uitgedroogd. Daarna wordt de, meestal houten, ondervloer geplaatst. Deze houten ondervloer kan bestaan uit geperste houtvezelplaten, OSB of MDF platen of een mozaïekparket. Er bestaan ook kurk of rubber ondervloeren maar hiervoor moet u best eerst nagaan of ze geschikt zijn voor het type parket dat u wilt leggen. Bovenop de ondervloer wordt dan nog een isolerende laag gelegd die op zijn minst geluiddempende eigenschappen bezit. De aanbiedingen van de isolerende materialen lopen sterk uiteen en indien u een kwalitatieve isolatie wenst, is het goed om alle materialen eerst met elkaar te vergelijken. Een isolatie zou zeker een minimum dikte van drie millimeter moeten hebben zodat het aan uw ondervloer zowel een thermische als akoestische ondersteuning kan geven. Zo kunt u besparen op uw energiefactuur en is het des te aangenamer om te kunnen lopen op een quasi geluidsarme parketvloer. Vraag eventueel aan uw parketteur welke ondervloer en isolatie het meest geschikt zijn voor uw parketvloer. Voor een vloerverwarming zullen bijvoorbeeld niet alle ondervloeren kunnen dienen. Met een goede ondervloer verlengt de levensduur van uw parket en zorgt u voor een stabiele en comfortabele ondergrond. Vraag aan uw regionale parketteurs een vrijblijvend advies voor het plaatsen van een parket ondervloer.

ondervloer parketvloer @city

Wat is het verschil tussen parket en laminaat?

Laminaat is, in tegenstelling tot parket, niet van hout gemaakt maar van kunststof. De laatste jaren heeft laminaat zich geperfectioneerd in het kopiëren van parket, zowel qua vorm als uitzicht, en kun je amper het verschil tussen laminaat en parket opmerken. De warme voelbare gezelligheid van een parketvloer blijft natuurlijk niet te evenaren. Parket heeft een unieke en authentieke uitstraling en het past in alle interieurs. Maar het blijft een natuurproduct dat onderhevig is aan vochtigheid en temperatuurschommelingen. Parket vraagt dan ook een gedegen en zorgvuldig onderhoud. Laminaat is als materiaal eerder koud maar het heeft wel veel andere voordelen. Een laminaatvloer laat zich perfect onderhouden en is kras- en stootbestendig. Ook vet- of olievlekken zijn gemakkelijk te verwijderen dankzij de beschermende harslaag. En een laminaatvloer is ook aanzienlijk goedkoper dan een parketvloer. Alhoewel laminaat vaak gebruik maakt van parketimitaties, zijn uitvoeringen met een natuursteen of keramische look ook perfect mogelijk. En in tegenstelling tot parket, leent laminaat zich ook voor vochtige vertrekken zoals badkamers en keukens. Maar parket heeft dan weer het voordeel dat het aanzienlijk geluidsvriendelijker is dan laminaat. Bij een laminaatvloer wordt de geluidsdemping alleen bekomen door de ondervloer isolatie terwijl het hout van het parket een betere geluidsabsorptie heeft tegenover het kunststof laminaat. Een laminaatvloer is harder en dus minder geluidsvriendelijk. Maar mits het plaatsen van een isolerende ondervloer kan uw vloerder hier een groot deel van de geluidshinder wegnemen. Indien u de voor- en nadelen van parket en laminaat wilt vergelijken, is het raadzaam om eerst het advies in te winnen van een specialist ter zake. Via OffertesOnline.be kunt u gratis een professionele parketteur uit Leuven contacteren.

laminaat of parket @city
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor uw parketvloer te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat een parketteur te werk?

voorbereiding parketvloer leggen @city

Voorbereiding

Vooraleer een parketteur uw parketvloer kan leggen, moet er eerst een degelijke dekvloer of chape aanwezig zijn. U kunt deze chape zelf leggen of laten leggen door een chapper. Een goede dekvloer zorgt voor de stabiliteit van uw parket. Sommige parketteurs bieden, naast het parketvloer leggen, ook de optie aan om een chape te leggen. De dikte van uw chape wordt bepaald aan de hand van de draagvloer en de totale dikte van de vloercombinatie. Omdat er bij een parketvloer leggen absoluut vocht moet vermeden worden, zal men meestal kiezen voor een niet-hechtende of zwevende chape als dekvloer. Op deze manier kunnen er reeds vochtwerende, thermische en/of geluidsisolerende lagen geplaatst worden tussen de draagvloer en de chape. Na deze voorbereidende werken kan de parketteur dan beginnen aan het eigenlijke leggen van uw parketvloer. Voorafgaandelijk bespreekt de parketteur de verschillende mogelijkheden voor het parketvloer leggen. In samenspraak met uw parketteur bepaalt u welk parket u wilt laten plaatsen. Ook de houtsoort, de kleur en de legmethode worden hierbij overlopen. Afhankelijk van uw keuze voor een massief parket, fineerparket of gelamelleerd parket, wordt er dan een offerte opgesteld aan de hand van uw budget. Deze offerte bevat de volledige plaatsing, inclusief materiaal, legpatronen, werkuren en voorbereidingen. Bij een gunstige overeenkomst zal de parketteur dan aan de slag gaan.

ondervloer parketvloer leggen @city

Ondervloer maken

Een erkende parketteur die houdt van zijn vak, zal zorgen voor een stabiele en isolerende ondergrond want die is zeer belangrijk voor uw parket. Voor het parketvloer leggen, zal hij daarom uw ondervloer samenstellen en bevestigen. Ook al zit er al een vochtscherm onder uw chape, dan nog wordt er door de parketteur eerst een vochtscherm bovenop de dekvloer geplaatst. Parket is zeer gevoelig voor vocht en het vochtscherm zal een eventuele verdamping van vocht uit uw chape tegenhouden. Daarna zal de parketteur een dempende en thermische ondervloer plaatsen van geperste houtvezelplaten, OSB platen of MDF platen. In sommige gevallen wordt er ook een gebruikt of goedkoop mozaïekparket geplaatst als ondervloer. Ook rubber of kurk kunnen dienen bij bepaalde parketvloeren. De derde laag van de ondervloer zorgt voor de geluidsdemping van uw parket. Bij het plaatsen van de ondervloer zal uw parketteur de isolatieplaten dwars leggen op de richting van uw parket en zal hij de geluidswerende isolatiestroken aan elkaar vastkleven. Een goede ondervloer zal uw parket stabiliteit, isolatie en demping geven. 

planken parketvloer nagelen @city

Planken vastnagelen of lijmen

Afhankelijk van het soort parket, zal de parketteur uw parketvloer leggen en de planken van uw parketvloer vastnagelen of verlijmen. Bij een verlijming worden de planken zowel aan elkaar verlijmd als aan de ondergrond. Deze parketvloeren hebben meestal geen kliksysteem of een tand- en groefverbinding. Vooral een mozaïekparket of een visgraatparket zal door de parketteur door een verlijming geplaatst worden. Vaak wordt er bij een parketvloer leggen ook genageld. Op een houten ondervloer kan er onmiddellijk genageld worden, anders zal de parketteur eerst een raamwerk van houten latten aanbrengen. Bij het nagelen van de latten is het zeer belangrijk om de eerste lat perfect te nagelen, rekening houdend met de rechtheid van uw muren. De ervaren parketteur zal uitzetvoegen voorzien en de planken nagelen in de tand. Is er geen tand- en groefverbinding dan kan er verborgen genageld worden.

planken parketvloer op maat zagen @city

Op maat zagen

Naargelang uw gekozen parket zal de parketteur de planken of lamellen op maat zagen. Voor een plankenvloer of een strokenvloer zullen dit eerder lange stroken zijn terwijl er voor een mozaïekparket of een kopsparket eerder kleine planken of lamellen worden gezaagd. Bij een gelegde plankenrij zal het laatste stuk plank altijd op maat moeten verzaagd worden. Hoe kleiner het zaagwerk van de planken en hoe meer de planken moeten behandeld worden, hoe duurder de prijs van het parket plaatsen zal zijn. Een kusbusparket maakt bijvoorbeeld gebruik van kleine blokjes in verschillende kleuren waardoor een 3D effect wordt verkregen. Het spreekt voor zich dat dit veel meer werk en voorbereiding vraagt van uw parketteur. Ook een kopsparket, waarbij de vezels van het hout dwars worden gelegd, vraagt meer arbeidsintensief werk. Soms zijn er beschikbare alternatieven zoals vooraf gefabriceerde mozaïekplaten die met tand-en groefsytemen makkelijker te plaatsen zijn. Laat u daarom op voorhand informeren over de voor- en nadelen van elke legmethode en laat uw parketvloer leggen door een specialist ter zake.

afwerking parketvloer @city

Vloer afwerken

Voor het afwerken van uw parketvloer zal de parketteur de vloer eerst nog opschuren, tenzij uw parket al op voorhand in het fabriek werd afgewerkt. Vooral fineerparket wordt vaak kant en klaar geleverd met een afgewerkte beschermlaag en met een kliksysteem. Het opschuren van het parket kan manueel gebeuren maar de meeste professionele parketteurs zullen dit machinaal uitvoeren. Daarna zal de parketteur uw parket een voedende afwerkings- en beschermingslaag geven. Dit kan door het parket te behandelen met was, olie of een beits of door een combinatie van deze behandelingen. Afhankelijk van het intensief gebruik kunt u ook een beschermende en slijtvaste laklaag laten aanbrengen waardoor het onderhoud gemakkelijker is. Elke afwerking, of het nu olie, was, beits of lak is, heeft zijn voor- en nadelen en het is dan ook best om eerst te kijken welke behandeling uw parket het meest tot zijn recht laat komen. Sommige parketten worden met de jaren mooier en warmer door het gebruik van was maar ze moeten dan ook regelmatig onderhouden worden terwijl andere parketten meer baat hebben bij een olie- of lakbehandeling. Laat u hierover goed informeren bij een deskundige parketteur. Voor alle informatie met betrekking tot een parketvloer leggen en een parket onderhoud kunt u hier terecht bij één van de gediplomeerde parketteurs uit regio Leuven!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het leggen van parketvloer in Leuven?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw parketvloer BEPAALD?

Wanneer u een parketvloer laat leggen, moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw parketvloer, en anderzijds is er de arbeidskost van de parketteur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaalt, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele parketteurs in de buurt van Leuven. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 20-50 per m².

Prijzen parketvloer

Soort parketvloer
Richtprijs
massief plankenvloer parket
€ 60 - € 150 m²
massief strokenparket
€ 50 - € 90 m²
massief visgraatparket
€ 100 - € 190 m²
Fineerparket
€ 30 - € 50 m²
Gelamelleerd parket
€ 45 - € 70 m²
Keramisch parket
€ 45 - € 120 m²
Ondervloer
€ 20 - € 60 m²
Parketteur (afhankelijk patroon)
€ 20 - € 50 m²
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor uw parketvloer te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
408 parketteurs rond Leuven!

Vergelijk offertes voor uw Parket leggen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...