Je wil lamelparket laten leggen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je parket? Hoe vind je een professionele en betrouwbare parketteur die actief is in de omgeving van Blankenberge, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs rond Blankenberge verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!
Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!
Soort werken: Renovatie bestaande parket
Aantal m²: 32m²
Ondergrond: Chape
Projectbeschrijving:
Soort werken: Parket leggen
Aantal m²: 35m²
Ondergrond: Bestaande houten vloer
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je gelamelleerd parket wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je vloer garandeert.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteursrond Blankenberge. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Gelamelleerd parket: laat je lamelparket plaatsen door een professionele parketteur!
Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor het plaatsen van je gelamelleerd parket éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit de omgeving van Blankenberge jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je houten vloer snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele parketteurs rond Blankenberge... Alvast veel succes met jouw project!
OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs rond Blankenberge. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het plaatsen van je gelamelleerde vloer, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in de omgeving van Blankenberge en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van je parket vloer.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit jouw regio rond Blankenberge. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het leggen van je vloer en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk de werken voor je vloer zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
De bedrijven rond Blankenberge die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.
Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de parketteurs rond Blankenberge. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving voor je te plaatsen vloer ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.
Wanneer je een mooie parketvloer zoekt die niet te duur is, maar die toch de uitstraling en de goede eigenschappen van een massieve houten vloer benadert, dan biedt een lamelparket een waardig alternatief. Een gelamelleerd parket is een houten parket dat is samengesteld uit verschillende lagen. De bovenste plank van de houten vloeren bestaat uit massief edelhout en kan een dikte hebben van zo’n drie tot zes millimeter. De meest gebruikte hardhouten voor deze bovenste laag zijn eik, wengé, beuk, Amerikaanse eik en esdoorn. Maar ook een gelamelleerde vloer met een zeer harde laag van bamboe is mogelijk. De tussenlaag van het samengesteld parket bestaat uit MDF of HDF hout en deze laag heeft vaak een grotere dikte dan de andere lagen. Voor de onderlaag van het samengesteld parket wordt er berkenhout, beukenhout, dennenhout of een houtvezelplaat gebruikt. Daarna worden alle vloerdelen watervast en haaks met lijm aan elkaar gelijmd. Hierdoor zijn de vloerdelen en het hout minder gevoelig aan kromtrekken en zullen ze ook minder krimpen. Elke plank van je parket wordt kant en klaar geleverd en wordt in de fabriek reeds onbehandeld, geolied of gelakt voorbereid. De plank wordt ook voorzien van een verbinding met tand en groef. Hierdoor is het leggen van deze houten vloeren vaak veel eenvoudiger dan een massief parket. De samengestelde vloerdelen van je lamelparket kunnen ook op verschillende wijze afgewerkt worden, waarbij de planken geborsteld, gerookt, gebeitst of geschraapt worden. Via de gekozen houtsoort, en de gebruikte lucht gedroogde oliën of Uv-licht gedroogde oliën, zijn er ook vele kleuren en kleureffecten mogelijk bij de afwerking. In tegenstelling tot wanneer je een massieve vloer gaat leggen, kun je een gelamelleerde vloer zwevend leggen of verlijmen. Daarom dat er vaak bij nieuwbouwwoningen of renovaties dit type parketvloer gelegd wordt omdat het een perfecte vloer is voor alle omstandigheden. Door de aangebrachte beschermlaag is je vloer ook goed bestand tegen beschadigingen en makkelijk te onderhouden. Afhankelijk van de dikte van je gekozen bovenste plank, kun je je parketvloer meerdere keren opschuren, en je vloer terug behandelen indien je dit wenst. Heb je een verouderde of ruwe look voor je vloer voorzien, dan is een boenwas of natuurlijke olie meer aangewezen. Ontdek de vele mooie gelamelleerde vloeren en laat je parket plaatsen door een erkende parketteur uit de omgeving van Blankenberge. Via OffertesOnline.be kun je vrijblijvend enkele offertes aanvragen!
Wanneer je de keuze moet maken tussen een massief parket, een fineerparket, een lamelparket, een kopsparket of een bamboe parket, is het geen overbodige luxe om vooraf even de voor- en nadelen te bekijken van deze verschillende parketvloeren. Elke houten vloer heeft zijn natuurlijke en warme uitstraling, en voor elk interieur kun je het passende parket leggen. Zo straalt een massieve houten vloer klasse uit en een goed onderhouden massief parket gaat levenslang mee of langer. De doorleefde en de authentieke look van een massief parket valt moeilijk te evenaren. Het nadeel van een massief vloer, is dat het parket meer gevoelig is aan vochtigheid en temperatuurverschillen. Om het kromtrekken te vermijden, moeten de vloer vast vernageld worden en is een zwevende plaatsing niet mogelijk. De prijs voor een massief parket is ook vrij hoog in vergelijking met de andere parketvloeren en een goed onderhoud van je parket is onontbeerlijk. Daartegenover kun je een massieve vloer zonder problemen meermaals opschuren waardoor het weer een vernieuwd uiterlijk krijgt. Als alternatief kun je een goedkoper samengesteld parket leggen, waarvan de planken zijn samengesteld uit verschillende vloerdelen die watervast aan elkaar zijn gelijmd. Bij dit parket bestaat enkel de bovenste laag uit hardhout of edelhout en dat scheelt vaak een stuk in de prijs. Door de meerlagige samenstelling van verschillende vloerdelen met een haakse verbinding, is een gelamelleerde vloer beter bestand tegen luchtvochtigheid en de temperatuurschommelingen, waardoor je vloer minder gaat uitzetten of krimpen. De afwerking en het lijmen van elke plank gebeurt volledig in het fabriek en de parketteur hoeft je parket, tenzij anders gewild, niet meer op te schuren of te behandelen. Dankzij een kliksysteem of een tand en groef verbinding, kun je deze vloer ook met een zwevende plaatsing installeren. Het nadeel is dat je bij een zwevend plaatsing meer trillingen kunt hebben, en dat je je parket niet zo vaak kunt opschuren zoals bij een massief parket. Ook een fineerparket is, net zoals bij een lamelparket, samengesteld uit lagen. De toplaag van edelhout is hier wel veel dunner. Bij een fineerparket zal men elk vloerdeel ook aan elkaar lijmen, maar men gebruikt dunnere planken of lamellen dan bij andere parketvloeren. Om het hout te beschermen, wordt het fineerparket behandeld met een krasbestendige beschermlaag. De kleur- en nerfstructuur van je houten vloer wordt bij een fineerparket extra geaccentueerd en vaak zal men nog een speciale ondervloer leggen van kurk voor een beter demping van je houten vloer. Het nadeel van fineerparket is dat het zo goed als niet opgeschuurd kan worden, en dat de levensduur van dit parket beperkt is. Welke parketvloer je ook kiest, elke plankenvloer moet onderhouden worden met natuurvriendelijke producten. Handel verstandig en gebruik geen chemische producten zoals ammoniak of soda, want ze kunnen je parket aantasten en blijvend beschadigen. In vergelijking met de meeste andere vloerbedekkingen, zijn parketvloeren duurder, al hangt dit af van je parket keuze. Maar de echtheid en de warmte van een parketvloer is dan ook zijn prijs waard. Wens je meer te weten over de voor- en nadelen van elke houten vloer, dan kun je hier terecht bij de vele professionele parketteurs rond Blankenberge. Ze zullen je graag vrijblijvend adviseren of je enkele gratis offertes toesturen!
Een plankenvloer is de ideale parketvloer voor wie houdt van een robuuste houten vloer met brede en ruw uitziende planken. Wil je het graag iets minder duur, dan kun je gelamelleerd parket kiezen in plaats van een massieve houten vloer. Bij een plankenvloer worden er brede en lange planken gebruikt. Bij een massieve plankenvloer zijn het vaak ruwe planken die door de parketteur nog worden opgeschuurd. Een vloer met lamelparket kan door de parketteur eveneens onbehandeld gelegd worden, maar evengoed kun je hier kiezen voor volledig afgewerkte planken en plinten. Een plankenvloer heeft een robuust, grover of verouderd uitzicht en ook samengesteld planken worden met dezelfde eigenschappen afgewerkt. In tegenstelling tot een massieve plankenvloer, heeft de meerlagige plankenvloer een systeem met tand- en groef en de parketteur zal elk vloerdeel nagelen of verlijmen. Tegenover laminaat of fineer, zal de toplaag van een gelamelleerd parket meestal ook dikker zijn, zodat de plankenvloer nadien ook nog kan opgeschuurd worden na verloop van jaren. Het grote voordeel van dit parket is dat je vloer minder onderhevig is een het krimpen en uitzetten door de meerlagige samenstelling. Wil je een plankenvloer en heb je graag vooraf enkele gratis offertes? Neem dan hier contact op met de professionele parketteurs uit de omgeving van Blankenberge!
Een mozaïekparket bestaat uit kleine houten lamellen of plankjes die in een dambord patroon worden gelegd. Deze plankjes, die doorgaans zes mm tot 1 cm breed zijn, vormen zo een decoratief en verfijnd schaakbord. Bij een lamelparket houdt de onderlaag van de samengestelde platen de plankjes of lamellen samen. Wanneer de parketteur een je vloer gaat leggen zorgt hij ervoor dat alle dambord patronen zonder naden op elkaar worden afgestemd. Dankzij het groef en tand systeem, wordt elke plank langs de lange kant tegen elkaar gemonteerd, waarna de parketteur elke plank zal nagelen of lijmen. Net zoals bij een massieve plankenvloer kan dit parket handgeschraapt, geloogd, gerookt of geborsteld afgewerkt worden. Andere varianten van een mozaïekparket zijn het kubusparket, het 3D parket of het vlechtparket. Informeer je over de mogelijkheden voor een mozaïekparket en laat de plaatsing van je parket uitvoeren door een ervaren parketteur uit je buurt. Je kunt de professionele vloerders of parketteurs rond Blankenberge contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen en/of offertes!
Net zoals bij een mozaïekparket wordt een visgraatparket gelegd met kleinere lamellen of plankjes die allemaal in de juiste maat zijn van lengte en breedte, meestal met een dikte tussen de 6mm en 1 cm. De planken worden gelegd zoals een visgraat in een hoek van negentig graden ten opzichte van elkaar. Een visgraatparket is één van de oudste parketvloeren die aan populariteit nog niet heeft ingeboet. Daarnaast heb je het Hongaarse punt parket, een moderne versie van het visgraatparket. Bij een Hongaars punt parket worden de planken in een hoek van veertig, tweeënvijftig of zestig graden met de korte kant tegen elkaar gelegd. Qua uitzicht kun je dit een beetje vergelijken met de sergeantstrepen van het leger. Een Hongaars punt parket heeft een rustigere en meer open uitstraling dan een visgraatparket en de legmethode is ook gemakkelijker door je parketteur uit te voeren. De planken worden geleverd met een tand en groef, en je kunt ze nagelen of lijmen op de voorziene ondervloeren. Een vloer met visgraatmotief vraagt wel een zekere expertise. Laat je visgraatparket daarom leggen door een ervaren vakman. Je kunt hier de erkende parketteurs uit jouw regio rond Blankenberge contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!
Een buitenbeentje onder de parketvloeren is het kopsparket. Bij een kopsparket zijn de planken dwars op de nerf doorgezaagd en kun je letterlijk de zichtbare jaarringen tellen. Een lamelparket met een kopse plankenvloer heeft door de dwarse richting een heel andere aanblik dan een klassieke parketvloer. Het aanbrengen van de bovenste laag kopshout op je onderste latten is geen sinecure omdat de patroonlijnen van de jaarringen moeten overeenkomen. Door de dwarse structuur is je parket veel harder en duurzamer dan een gewoon samengesteld parket en is het uiterst geschikt voor druk belopen vloeren in kantoorruimtes, horecazaken en openbare gebouwen. Daarnaast worden trillingen, door de dwarse vezelstructuur richting van het hout, ook beter geabsorbeerd. Om een kopsparket te leggen, moet er geen bijkomende ondervloer gelegd worden, en kan men het parket rechtstreeks verlijmen op de dekvloer. Dit neemt niet weg dat je om isolerende of vochtwerende redenen, of bij een vloerverwarming, toch een ondervloer kunt voorzien. Het spreekt voor zich dat bij het direct lijmen op de dekvloer, de vloer volledig droog moet zijn. Bekijk de mooie voorbeelden van een kopsparket en laat je adviseren door een gespecialiseerde vloerder of parketteur uit Blankenberge!
Alhoewel een samengesteld parket beter tegen het vocht kan dan een massief houten parket, moet er toch altijd een houten ondervloer gelegd worden voor een optimale bescherming en plaatsing van je lamelparket. Deze houten ondervloer wordt door de parketteur gelegd op het vochtscherm, dat eerst wordt aangebracht op de dekvloer. Het vochtscherm zal het optrekkend vocht van je dekvloer tegenhouden. Op je vochtscherm komt dan je houten ondervloer die meestal bestaat uit OSB-platen, geperste houtvezelplaten, MDF-platen, spaanplaat, of een mozaïekparket. Er bestaan ook nog andere ondervloeren uit kurk of rubber die voor sommige parketvloeren ook kunnen dienen, maar laat je hiervoor vooraf adviseren door je parketteur. Bovenop je ondervloer komt dan een isolerende laag met thermische en/of geluidsabsorberende eigenschappen. Meestal wordt er een minimum isolatie van drie millimeter vooropgesteld en het gamma van goede tot zeer goede isolatieplaten bevat talrijke kwalitatieve isolatiematerialen. Hou er wel rekening mee dat niet alle ondervloeren en isolatiematerialen kunnen gecombineerd worden met een vloerverwarming. Voor je gelamelleerd parket zelf vormt een vloerverwarming geen enkele belemmering. Met een goede ondervloer en de juiste aangepaste isolatiepanelen, zorg je voor een comfortabele, stabiele ondergrond zonder oneffenheden en verleng je de levensduur van je houten vloer. Laat daarom je parket plaatsen door een erkende stielman die weet welke ondervloer geschikt is voor je parketvloer. Via OffertesOnline.be kun je de professionele parketteurs rond Blankenberge contacteren voor enkele gratis offertes!
De belangrijkste voorbereiding voor je parket is om er voor te zorgen dat er een goede dekvloer aanwezig is voor je parketteur aan de slag kan gaan. Deze chape of dekvloer kun je zelf leggen of je kunt hem laten plaatsen door een chapper. Maar er zijn ook parketteurs en vloerders die een all-in pakket aanbieden, inclusief het aanbrengen van je dekvloer. De dikte van je chape wordt bepaald aan de hand van je draagvloer of ondervloer en aan de totale dikte van je vloercombinatie. De chape zal bijna altijd een zwevende of niet-hechtende chape zijn om te vermijden dat er opstijgend vocht via de muur kan doordringen naar je vloer. Vaak worden er onder en boven de zwevende dekvloer bijkomende vochtwerende, thermische en geluidsisolerende lagen aangebracht. Een bovenliggend vochtscherm houdt hierbij niet alleen het opstijgend vocht tegen, maar ook het nog aanwezige dampvocht van je chape. Na deze voorbereidende werken bespreekt de parketteur met jou de plaatsing van je ondervloer en de keuze voor je parket. Afhankelijk van de gekozen ondervloer, de isolerende materialen en de parketvloer maakt de parketteur zijn offerte en zijn werkplanning op. In de offerte staat de volledige plaatsing vermeld, inclusief het materiaal, de plaatsing volgens het gekozen legpatroon, de werkuren en de voorbereidingen die eventueel nog moeten uitgevoerd worden. Wordt de overeenkomst en de offerte goedgekeurd dan kan de parketteur de werken aanvatten binnen de afgesproken termijnen.
Een erkende parketteur weet dat een stabiele en isolerende ondergrond uiterst belangrijk is voor je houten vloer. Volgens de gekozen vloersamenstelling zal hij eerst je ondervloer samenstellen en deze gefaseerd leggen te beginnen met je vochtscherm. Omdat de onderkant van het samengesteld parket vochtgevoelig is, wordt er een vochtscherm geplaatst, zelfs indien er al een vochtscherm werd geplaatst onder de chape. Het bovenliggend vochtscherm zal een eventuele verdamping van je chape opvangen. Daarna wordt er een dempende en thermische ondervloer aangebracht van geperste houtvezelplaten, spaanplaat, OSB-platen of MDF-platen. Soms wordt er een goedkoop mozaïekparket gebruikt als ondervloer of gebruikt men alternatieven zoals kurk of rubber. De derde laag van de ondervloer zorgt voor de geluidsdemping van je parket. Bij het leggen van de ondervloer zal je parketteur de isolatieplaten dwars leggen op de richting van je parket en zal hij de geluidswerende isolatiestroken met lijm aan elkaar verlijmen. Een goede ondervloer zal je parket, door de kleine oneffenheden op te vangen, stabiliteit, isolatie en demping geven.
Afhankelijk van je vloer, zal je parket verlijmd of zwevend gelegd worden. Het is belangrijk dat je de latten voor ten minste 48 uur in de verpakking laat acclimatiseren. Zo kan het hout zich aanpassen aan de temperatuur en de luchtvochtigheid van de ruimte. Het zal ook de eventuele werking van krimpen of kromtrekken vermijden. Op een houten ondervloer kan de parketteur onmiddellijk nagelen, is dit niet het geval dan dient hij eerst nog een houten raamwerk te voorzien bij de installatie van de ondervloer. Na het plaatsen van de eerste rij, wordt elke plank door de parketteur verder geplaatst, meestal doormiddel van een tand en groef systeem. Met een hamer en stootblok worden de latten tegen elkaar geklopt waardoor er geen naden meer zichtbaar zijn. Bij zichtbare waterleidingen, waarvan de buizen op de muren liggen, of bij buizen van de radiators of de verwarming, zal de parketteur een lijn trekken naar het middelste punt van de buis en de omtrek van de buis met een decoupeerzaag uitzagen. Met de zaag wordt dan het kleinste stuk doorgezaagd en wordt het afgezaagde deel netjes rond de buis geplaatst. Bij het nagelen kunnen je houten planken onzichtbaar in de tand genageld worden. Een ervaren parketteur voorziet tevens uitzetvoegen door wiggen en afstandshouders te gebruiken. Hij zal, naargelang het gekozen parket, ook de houten planken of latten met een zaag op maat voorbereiden. Voor een plankenvloer zullen dit langere planken zijn terwijl er bij een mozaïekparket of kopsparket kleinere houten latten worden gebruikt. Hoe kleiner de planken moeten gezaagd en behandeld worden, hoe duurder de plaatsing van je parketvloer zal zijn. Wordt de vloer verlijmd, dan zal de parketteur de lijm aanbrengen met een lijmkam zodat de lijm gelijkmatig in banen verdeeld wordt. De legmethode bepaalt ook voor een groot stuk de arbeidsduur, en voor het leggen van een plankenvloer zal er veel minder intensiteit en precisie nodig zijn dan voor een visgraatparket. De plaats waar de eerste rij planken komt te liggen, wordt door de legmethode vastgelegd. Alle planken, van de eerste plank tot de laatste plank van de laatste rij, worden zo met evenveel precisie en vakmanschap geplaatst. Hou er wel rekening mee dat de ruimte stofvrij moet zijn voor aanvang van de werken. Voor meer informatie over de verschillende legmethodes, kun je de regionale parketteurs uit de omgeving van Blankenberge vrijblijvend contacteren!
Als laatste afwerking van de vloer zal de parketteur je lamelparket opschuren indien je koos voor een onbehandelde parketvloer. Dit kan manueel gebeuren, maar de meeste professionele parketteurs zullen dit machinaal uitvoeren. Daarna zal de parketteur je onbehandeld parket een afwerkings- en beschermingslaag geven. Dit kan door de vloer te behandelen met was, olie of een beits of door een combinatie van deze behandelingen. Afhankelijk van het intensief gebruik, kun je ook een beschermende en slijtvaste laklaag laten aanbrengen waardoor het onderhoud gemakkelijker is. Elke afwerking, of het nu olie, was, beits of lak is, heeft zijn voor- en nadelen en het is dan ook best om eerst te kijken welke behandeling jouw samengesteld parket het meest tot zijn recht laat komen. De meeste lamelparketten zijn echter reeds voorbehandeld en afgewerkt in de fabriek, waardoor de parketteur de vloeren na de plaatsing alleen nog hoeft te reinigen. Sommige parketvloeren krijgen nog een afwerkingslaag na de plaatsing. Voor het onderhoud zal je parketteur je alle voor- en nadelen van de verschillende onderhoudstechnieken uitleggen zodat je je lamelparket nadien efficiënt en correct kunt onderhouden. Voor alle informatie met betrekking tot parket en het onderhoud, kun je hier terecht bij één van de gediplomeerde parketteurs uit jouw regio rond Blankenberge!
De prijzen voor houten vloeren lopen zeer sterk uiteen. Een hardhouten massieve vloer kost aardig wat geld en om die reden kiezen vele mensen voor een goedkopere maar toch kwalitatieve alternatieve oplossing. Met een gelamelleerd parket wordt de authentieke look van massief hout bewaard, maar ligt de prijs een stuk lager. In tegenstelling tot een massief houten plank, bestaat de plank uit drie lagen die worden verweven tot 1 plank. Je krijgt dus een houten vloer die je ook na tijd kunt opschuren en die ook veel beter bestand is tegen de luchtvochtigheid en de temperatuurschommelingen. Daarnaast zorgt de verbinding met tand en groef ook voor een perfecte afwerking zonder naden. Je kunt met een lamelparket dus aardig wat besparen. Natuurlijk zal de legmethode ook nog mee je prijs bepalen. Zo vraagt een visgraatparket veel meer arbeidsintensiteit dan een plankenvloer. En indien er nog een bijkomende dekvloer of ondervloer moet worden gelegd door de parketteur, dan zal dit ook verrekend worden in het eindbedrag. Laat je daarom op voorhand goed informeren en/of vraag enkele gratis offertes aan bij de erkende parketteurs uit de omgeving van Blankenberge.