Je wil een terras aanleggen, maar waar vind je de geschikte vakman om je terras aanleggen perfect uit te voeren? Hoe vind je een professionele en betrouwbare terras aanlegger die actief is in de omgeving van Temse, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele terras bouwers uit jouw regio rond Temse verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!
Professionele terras aanleggers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!
Soort werken: Aanleg terras , Heraanleg bestaande verharding
Aantal m²: 120m²
Start werken: Binnen de 6 maanden
Projectbeschrijving:
Soort werken: Heraanleg bestaande verharding
Aantal m²: 200m²
Start werken: Binnen de 6 maanden
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval terras aanlegger, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je terras aanleggen wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo de vakman te kiezen die je de beste prijs/kwaliteit voor je terras aanleggen garandeert.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van de professionele terras bouwers uit de regio rond Temse. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Terras aanleggen: laat je terras aanleggen door een professionele vakman!
Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor het aanleggen van je terras eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde vakmannen uit de omgeving van Temse jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor je terras aanleggen snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionals rond Temse... Alvast veel succes met je project!
OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele terras aanleggers rond Temse. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je terras aanleggen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele terras bouwers die gelegen zijn in de omgeving van Temse en de juiste kwalificaties hebben voor het aanleggen van je terras.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde terras bouwers uit jouw regio rond Temse. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het aanleggen van je terras en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel terras aanleggers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om het terras aanleggen zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
De bedrijven rond Temse die interesse hebben in je terras aanleggen betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.
Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de terras aanleggers rond Temse. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om je beschrijving zo uitgebreid als mogelijk te maken, zodat er een duidelijk beeld is uit wat je terras aanleggen bestaat.
Een terras aanleggen biedt vele voordelen. Zeker wanneer je het ganse jaar door optimaal wil genieten van je tuin, en sfeer met vrienden en familie belangrijk zijn voor jou. Niets is zo aangenaam om samen te gezellig te vertoeven in een natuurlijke en leuke buiten omgeving. Met het aanleggen van een terras, kun je je gasten ontvangen op mooie zomerse dagen voor feestjes, barbecues of sfeervolle familiebijeenkomsten. Je kunt hierbij je terras aanleggen, als verlengstuk van je woning of tuin, maar je kunt evengoed een terras aanleggen op een plat dak, rond een zwembad of op je balkon. Een mooi aangelegd terras bied je verschillende mogelijkheden om optimaal te kunnen genieten in de buitenlucht. Een terras vormt het verlengstuk van je woning en vaak wordt het ook geïntegreerd als tuinterras in een tuinontwerp. Afhankelijk van je woningstijl kan het terras aanleggen eerder een klassieke, landelijke, moderne, mediterrane of industriële uitvoering hebben. Een ervaren terras aanlegger zal hierbij je terras aanleggen met tegels, kasseien, blauwe steen, natuursteen, betonklinkers, planken, beton tegels, grind of dolomiet. Voor elk terras gebruikt hij het meest geschikt materiaal en hij zal hierbij rekening houden met jouw wensen. Er bestaan dus heel wat verschillende soorten materialen om je terras aan te leggen. Bij een nieuwe woning zal de terras legger je terras aanleggen volgens je uitgetekend tuinontwerp. Bij bestaande woningen kun je je woning een meerwaarde geven en kun je voor het aanleggen van je terras eerst wat tuininspiratie opdoen bij een tuinarchitect. Eventueel kan hij een plan voor je klassiek of modern terras maken, en kan de aannemer daarna je terras aanleggen volgens het door jouw gekozen ontwerp. Met een tuinterras creëer je een functioneel en esthetisch plekje waarvan je het hele jaar blijvend kunt genieten. Je zult de waarde en de warme uitstraling van je terras maar al te goed weten te appreciëren, wanneer je weer eens gezellig samen buiten kunt eten of drinken met je familie of vrienden. Ongeacht of je nu kiest voor een tuinterras van hout, klinkerstenen, tegels, of kiest voor een terras van natuursteen, Via offertesonline.be brengen we je in contact met de erkende terras aanleggers uit jouw regio rond Temse. Je kunt hen vrijblijvend contacteren voor meer inlichtingen, adviezen of offertes!
De meeste toepassingen van buiten tegelwerken vinden we terug bij de terrassen en in mindere mate ook bij de opritten. Het terras vormt een verlengstuk van je woning en een terras aanleggen behoort steeds meer tot een vast geïntegreerd onderdeel van een bouwontwerp of tuinontwerp. Bij de keuze voor tegels, bepalen deze tegels dan ook voor een groot deel het uitzicht van je terras. Afhankelijk van je woning en je tuin, laat je hierbij je terras aanleggen met een moderne, landelijke, klassieke of mediterrane stijl en uitstraling. De tegels voor je terras worden dus meestal doelbewust en weloverwogen gekozen voor de tegelwerken starten. Het is dus raadzaam om vooraf met je terras aanlegger te overleggen welke tegels best aanleunen bij je woningstijl. Aan de hand van deze stijl, kun je dan bepalen of je tegels uit natuursteen, keramiek of hout wenst of eerder kiest voor betonnen terrastegels. Natuurstenen tegels, zoals blauwe steen, basalt, leisteen of graniet, geven je terras een natuurlijke en authentieke uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld een modern tuinterras aanleggen met gebouchardeerde en gevlamde graniet tegels of vulkanische basalt tegels wanneer je kiest voor een minimalistisch en strak design. Maar ook de Belgische blauwe hardsteen, of de Vietnamese hardsteenvariant, geeft je terras een tijdloos uitzicht mee. Je kunt ook strak en modern gaan door gebruik te maken van grote betonnen terrastegels. Anderzijds kun je met keramische terras kleistenen alle richtingen uit. Deze tegels kun je in alle vormen en kleuren verkrijgen en laten aanleggen door je terras aanlegger. Deze tegels passen perfect voor het aanleggen van een zonnig mediterraan of landelijk terras. Door de kleurrijke decoratieve tegels heb je verschillende mogelijkheden om je tuininspiratie waar te maken. Wil je een retrolook terras aanleggen met patroon tegels, dan behoort dit zeker ook tot de mogelijkheden. Buiten de keramische, natuursteen of betonnen terrastegels, heb je naast de gekende terrasplanken ook nog houten terrastegels die je terras een meer natuurlijke uitstraling geven. De meeste tegels worden door de terras aanlegger voorzien van een beschermende coating tegen groene aanslag. Met de vele verschillende soorten tegels heb je dus keuze genoeg op het vlak van design, duurzaamheid en materialen. Laat je inspireren door de vele regionale terras aanleggers uit de omgeving van Temse. Ze zullen je graag voorzien van adviezen en offertes zodat je vrijblijvend je keuze kunt bepalen!
Wanneer we over een klinkerterras spreken, dan hebben we het in de eerste plaats over kleiklinkers of straatbakstenen. De kleiklinkers zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van klei of leem en ze zijn een keramisch product. Bij de meeste terrassen genieten kleiklinkers veelal de voorkeur omwille van hun kleuren, vormen en afmetingen. Doordat kleiklinkers volledig natuurlijk zijn, geven ze je oprit een authentieke uitstraling. De kleiklinkers zijn sterk, duurzaam en relatief goedkoop waardoor ze zo geliefd zijn voor de aanleg van terrassen. Sommige kleiklinkers bevatten ook een veilingkant of beschermende bovenlaag waardoor ze je terras slijtvaster en duurzamer maken. Zo zijn ze beter bestand tegen de weersinvloeden. Naargelang de uitvoering die je voor je terras kiest, kan de klinker ruwer of gladder zijn of kan er gekozen worden voor een getrommelde variant, waarbij er een verouderd effect wordt gecreëerd. Omdat de natuurklinkers of kleiklinkers niet poreus zijn, nemen ze geen vocht op en worden ze niet aangetast door groene aanslag. De plaatsing vraagt wel een goede ondergrond en fundering, en enige vakkundigheid is toch ook wel vereist. Een ervaren terras aanlegger zal je de voor- en nadelen van kleiklinkers voor het aanleggen van je terras perfect kunnen uitleggen. Neem hier contact op met de professionele terras aanleggers uit Temse of omgeving en ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen voor de aanleg van je terras!
De betonklinker of betonstraatsteen is ontwikkeld als een goedkoper alternatief voor de kleiklinker. De afmetingen zijn dan ook identiek als deze bij de natuurklinkers met het kleiformaat, het waalformaat en het dikformaat als bekendste varianten. Betonklinkers kun je krijgen in verschillende kleuren in de bovenlaag. Je hebt kleurvaste betonklinkers en niet-kleurvaste betonklinkers. Bij de kleurvaste betonklinkers wordt gans de steen gekleurd in plaats van alleen de bovenlaag waardoor er geen degradatie van de kleur ontstaat na een bepaalde tijd. Een terras aanleggen met betonklinkers is voordeliger dan een terras aanleggen met kleiklinkers. Omwille van hun stevigheid bieden deze betonklinkers, wanneer ze geplaatst zijn, een goede draagkracht aan het oppervlak van je terras en zijn ze beter bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. De betonklinkers kunnen door de terras aanlegger volgens het gekozen patroon in keeperverband, halfsteensverband, blokverband of wildverband gelegd worden. Meestal worden de betonklinkers nog voorzien van een beschermende coating waardoor ze duurzamer zijn en onderhoudsvriendelijk. Voor meer informatie over betonklinkers verwijzen we je graag door naar de vele deskundige terras aanleggers uit de regio Temse. Ze zullen je gratis enkele offertes overmaken!
De meest bekende en gebruikte natuursteen bij terrassen is de Belgische blauwe hardsteen of Arduin. Deze natuursteen wordt zowel in klinkerformaat als in tegels geleverd. De blauwe hardsteen klinker heeft een enorme dichtheid en bestaat hoofdzakelijk uit calsiet gemengd met secundaire mineralen en fragmenten van versteende fauna waardoor de natuursteen een grote meerwaarde geeft aan je terras. Maar ook de tegels uit Belgische of Ierse blauwe steen hebben dezelfde natuurlijke, duurzame en unieke eigenschappen als de blauwe steen klinker. De kleuren van de blauwe steen zijn natuurlijk, maar toch verschillend. Een blauwe steen klinker of terrastegel kan worden behandeld, zodat je terras een meer glanzend, lichter, donker, groffer of fijner uitzicht kan hebben en je dus meerdere uitvoeringen kunt kiezen volgens je interesses. De Belgische en Ierse blauwe steen staan bekend als één van de meest kwalitatieve blauwe steensoorten ter wereld, maar omwille van de schaarsheid is het tegenwoordig zeer moeilijk om deze blauwe stenen te verkrijgen. Beide steensoorten worden vooral hergebruikt en bijna niet meer bijgemaakt. Vele terras aanleggers zullen nu als alternatief een terras aanleggen met de alternatieve blauwe steen uit Azïe, voornamelijk uit China en Vietnam. Ondanks dat deze Aziatische blauwe steen varianten goedkoper zijn, blijft een terras met een blauwe steen klinker of tegel een dure investering. Maar met een blauw hardsteen terras blijft je terras modern, onderhoudsvriendelijk en tijdloos en heeft het een luxueuze uitstraling. Voor enkele vrijblijvende offertes of adviezen verwijzen we je met plezier door naar de vele ervaren terras aanleggers uit Temse of omgeving!
Het grote voordeel van natuursteen tegels is hun duurzaamheid en hun authentieke uitstraling. Alhoewel er tegenwoordig vele keramische tegels zijn, die nauwelijks te onderscheiden zijn van echte natuursteen tegels, bieden echte natuurstenen tegels nog altijd een authentieke moderne en gracieuze uitstraling. Een natuursteen tegel is natuurlijk volkleurig waardoor de slijtage minder zal opvallen dan bij een keramische tegel. De meest gekende tegels van natuursteen zijn, naast de gekende Belgische, Ierse of Aziatische blauwe hardstenen, de graniettegel, de basalttegel, de kalksteen tegel of de leisteen tegel. Wil je een terras aanleggen met natuursteen, dan kunnen je tegels ook behandeld worden zodat ze een glanzende, doffere of ruwere uitstraling krijgen. Bij de verschillende soorten uitvoeringen, kunnen de natuursteen klinkerstenen of tegels een geschuurde of getrommelde verwerking krijgen, waardoor ze een ouder uitzicht hebben. Wil je je terras aanleggen met een meer ruwere afwerking, dan kunnen de natuursteen klinkerstenen of tegels gestraald, gebouchardeerd of gevlamd worden voor afwerkingen met een grotere reliëfstructuur. Voor glanzende afwerkingen worden de natuurstenen verzoet of gepolijst, maar omdat dit slipgevaar kan opleveren, behoort deze optie voor terrassen minder tot de aanbevelingen. Sommige tegels van natuursteen zijn iets poreuzer dan andere en ze vragen dan ook een verwerking met een beschermende impregnatie. Afhankelijk van de bewerking van je natuurstenen, zal het oppervlak van je terras een lichtere of donkere kleur krijgen. Een basalt natuursteen is hierbij de donkerste natuursteen variant voor je tegels, terwijl kalksteen tegels vaker in lichtere kleuren voorkomen. Voor een moderne en strakke woning wordt er dan ook meestal gekozen voor een kalksteen terrastegel, een blauwe hardsteen terrastegel of een basalt terrastegel, bij landelijke en klassieke woningen worden granieten en leisteen tegels ook gebruikt en geplaatst. Bekijk welke natuurstenen je interesses opwekken, maar hou er rekening mee dat elke natuursteen uit het assortiment zijn eigen karakteristieken heeft. Een ervaren terras aanlegger kan je alle voor- en nadelen van elk soort uitleggen. Met zijn betrouwbare info en de juiste aanbevelingen maak je zo de juiste keuze. Vraag vrijblijvende informatie en richtprijzen aan bij de terras aanleggers uit jouw regio rond Temse!
Naast de klassieke terrastegels worden kasseien nog vaak gebruikt bij het terras aanleggen. De verschillende mogelijkheden om je terras aan te leggen met kasseien zijn zeer divers en talrijk. Spijtig genoeg zijn sommige inheemse of Europese kasseien alleen nog verkrijgbaar door recuperatie. Daarom dat de meeste terras aanleggers tegenwoordig identieke kassei varianten vanuit Azië invoeren om te voldoen aan de grote vraag naar het aanleggen van terrassen met kasseien. De meest gekende kasseien die we kennen zijn de platines kasseien, die men in de volksmond ook wel eens de “kinderkopkes” noemt. Omdat ze aan de bovenzijde plat en egaal zijn, lenen deze kasseien zich uitstekend voor bijna alle klassieke en moderne terrassen en worden ze veel gebruikt. De platines kasseien zijn erg sterk en ze worden daardoor nog steeds gebruikt bij allerhande bestratingen zoals opritten, straten, parkings of voor een sierbestrating. Andere veelgebruikte kasseien voor opritten en terrassen zijn de Belgische porfier kasseien. Deze kasseien hebben soms een purperen schijn, maar ze zijn toch zeer populair omwille van hun hardheid en duurzaamheid. De Indische variant van de porfierkassei is de Keda kassei die perfect voldoet aan dezelfde eigenschappen en ook goed bestand is tegen slijtage. Bovendien kunnen deze Keda kasseien in verschillende kleurvariaties geplaatst worden waardoor je terras een mooiere uitstraling krijgt. Bovendien hebben deze kasseien een ruwe bovenlaag die je terras slipvrij houdt. Andere voorkomende kasseien in het assortiment voor terrassen zijn de Zweedse kassei, de Grèskassei of de boerenkassei. Tegenwoordig kun je ook natuurstenen kasseien voor je oprit vervangen door klinkerstenen die het uitzicht hebben van klassieke kasseien. Een veel voorkomende klinker uit beton is de courtstone klinker, die in zijn uitvoeringen bijna niet te onderscheiden is van een natuurlijke kassei. De courtstone klinker is zeer gemakkelijk door je terras aanlegger te plaatsen, is slijt- en kleurvast en de klinker is aanzienlijk goedkoper dan de natuursteen kassei. Geschikt materiaal dus voor het aanleggen van je terras met een prijs die je per vierkante meter heel wat minder zal kosten. Interesse voor een terras met kasseien? Contacteer vrijblijvend enkele gediplomeerde terras aanleggers uit de omgeving van Temse voor offertes en adviezen!
Indien je je terras sober en natuurlijk wilt laten aansluiten bij je tuin, dan is dolomiet een mogelijk geschikt materiaal. Dolomiet is een okerkleurige splitsoort bestaande uit kalkstenen met een vrij hoekige vorm. De meest mensen kennen dolomiet voornamelijk van de petanque banen. Een terras aanleggen met dolomiet is zowel eenvoudig als goedkoop. Lokale terras aanleggers bieden je meestal twee dolomiet formaten aan: je kunt een fijn dolomiet terras aanleggen, met een korrelformaat van 0-5 mm, of een iets groffer dolomiet terras aanleggen met een korrelformaat van 5-15 mm. Afhankelijk van je terras en de korrelkeuze, kan er bijkomend een ondergrond van grind en/of een textiellaag gelegd worden in de fundering om het dolomiet te verstevigen en om het onkruid tegen te gaan. Dolomiet zal ook met een trilplaat worden afgetrild zodat je terras een stabiele en stevige ondergrond krijgt. Dolomiet heeft een natuurlijke en bekoorlijke uitstraling die bij vele woningstijlen past, maar het blijft een eerder zachte steensoort die na verloop dient aangevuld of vernieuwd te worden. Het mengsel dat wordt gebruikt, blijft bij nat weer ook kleven aan je voeten dus het is aangeraden om een goede deurmat te voorzien. Dolomiet is te verkrijgen in een grijze, gele of bruine kleur waardoor het op een natuurlijke wijze kan worden ingepland in je tuinontwerp, of als onderdeel van je tuininspiratie rond bepaalde struiken of planten. Wil je je terras aanleggen in dolomiet? Vraag gratis enkele offertes aan bij de lokale terras verbouwers rond Temse!
Naast de verschillende soorten terrasklinkers, tegels, natuurstenen of dolomiet, kunt je ook kiezen voor een houten terras. Een terras in hout is, in tegenstelling tot een stenen terras, veel warmer en een terras van hout is ook gemakkelijker te bewerken. Wil je een terras aanleggen met hout, gebruik dan geschikt materiaal en zorg ervoor dat je een houtsoort kiest dat geschikt is voor een terras aanleg. Voor de meeste terrassen gebruikt men planken van Europees hout zoals eik, kastanje en lariks, of planken van tropisch hardhout zoals padoek, afzelia, azobe of bankirai. Ook de thermowood terrasplanken die bestaan uit thermisch behandeld dennenhout, voldoen aan de hoge kwaliteiten. Elke houtsoort die gebruikt wordt voor je houten terras heeft een bepaalde duurzaamheidsklasse waaraan je kunt zien welke houtsoort beter bestand en geschikt is voor je terras. Een houten planken terras vormt een natuurlijk verlengstuk van je tuin en dankzij de goede eigenschappen van het hardhout is je houten terras ook gemakkelijk te onderhouden. Ook een dakterras van hout is onderhoudsvriendelijk. Je kunt een houten terras aanleggen in verschillende kleuren en ook de structuur van de gekozen houtsoort zal mee het uitzicht van je terras bepalen. Een houten terras zal na verloop van tijd wel verkleuren door het regenwater en het zonlicht, maar dit doet geen afbreuk aan de natuurlijke en unieke uitstraling van je houten terras. Als alternatief kun je ook kiezen voor terrasplanken van houtcomposiet en waarbij de planken bestaan uit hout en gerecycleerd plastic. Deze terrasplanken bieden een goedkoop alternatief voor de tropische houten planken en de planken kunnen niet kromtrekken of rotten. Is een houten terras aanleggen iets voor jou? Neem dan hier vrijblijvend contact op met onze regionale terras aanleggers rond Temse voor enkele gratis offertes!
Voordat de terras aanlegger kan beginnen met het terras aanleggen, moet hij eerst een stevige en stabiele ondergrond en fundering voorzien. Aan de hand van het stappenplan voor de terras aanleg of tuinontwerp, wordt de voorbereiding van de grondwerken voor je terras uitgevoerd. Deze voorbereiding vormt de basis en het fundament voor je aan te leggen terras. De benodigdheden voor de ondergrond kunnen verschillen en ze kunnen bestaan uit een mengsel van zand, grind, steenpuin, cement en voegmiddel, al naargelang je kiest voor klinkerstenen, kasseien, beton tegels, natuurstenen, dolomiet, of kiest voor een houten terras. De terras aanlegger zal eerst het bed voor de fundering uitgraven waarbij de diepte varieert naargelang de dikte van het te gebruiken geschikt materiaal. Zal hij een terras aanleggen met klinkers, dan graaft hij, naast de klinkerdikte, een extra bodemlaag uit het zand van zo’n 15 à 20 cm. Vervolgens zal de terras aanlegger de afsluitranden of de boordstenen plaatsen. Deze boorden zijn nodig om je legverband af te sluiten. De meeste rechte boorden of sierboorden bestaan uit beton of hardsteen en ze kunnen zowel voor uitvoeringen met klinkers, terrastegels, kasseien, natuurstenen of dolomiet gebruikt worden.
Na de voorbereidende werken voor de fundering en het plaatsen van de boordstenen, zal de terras aanlegger de fundering zelf aanleggen. Hiervoor maakt hij gebruik van een stabilisé, samengesteld van zand en cement. Vervolgens zal de terras aanlegger de stabilisé verspreiden over het funderingsbed tot aan de gewenste hoogte. Met de trilplaat wordt de stabilisé daarna aangetrild en kan het afreien van de overtollige stabilisé uitgevoerd worden. In deze fase van het terras aanleggen, is een goede waterpas en afwatering een absolute must, en het afreien zal dan ook door de ervaren terras aanlegger met de nodige precisie worden uitgevoerd. Indien nodig dient hij nog extra stabilisé toe te voegen totdat het gewenste resultaat is bereikt. Nadat de fundering is afgewerkt kan het eigenlijke leggen van je terras worden uitgevoerd.
Het leggen van de kleiklinkers, betonklinkers, hardstenen klinkers, kasseien of terrastegels wordt uitgevoerd volgens het vooraf gekozen legverband. Bij de verschillende klinkersoorten kan dit een halfsteensverband, blokverband, keperverband, elleboogverband, of diagonaalverband zijn. Bij terrastegels of kasseien zijn de legverbanden iets beperkter. Een ervaren terras legger zal altijd aan de rand beginnen van de boordstenen en dikwijls zal hij eerst een aantal klinkerstenen of terrastegels leggen in een kader tegen de rand, rondom de bestrating van het terras. Komt er bij het legverband veel snijwerk kijken, dan zal er iets meer opstarttijd zijn dan bijvoorbeeld bij het kassei leggen. Vanaf dat de eerste stenen zijn gelegd, volgens het gekozen legverband, zal je versteld staan van de snelheid waarmee de klinkers of tegels van je terras daarna worden gelegd, zeker als het een halfsteensverband, blokverband of diagonaalverband betreft. Met een rubberen hamer worden de stenen snel geplaatst zodat er geen beschadigingen worden veroorzaakt. Met zijn vakkennis, en het gebruik van het geschikt materiaal, maakt een ervaren terras legger dan ook het grote verschil. Maar ook andere terrassen worden snel en vakkundig volgens een vast stappenplan door de terras aanlegger gelegd en afgewerkt. Welk terras of sierbestrating je ook wenst, je mag erop rekenen dat je terrasplanken, terrastegels, natuurstenen en/of klinkers met de grootste zorg zullen ingepast worden in je terras.
Nadat het leggen van de klinkerstenen, terrastegels of kasseien volgens het gekozen legverband is uitgevoerd, zal de terras aanlegger deze eerst aantrillen voor hij gaat voegen. Dit is een redelijke arbeidsintensieve handeling en bij terrassen met een grote oppervlakte is het gebruik van een trilplaat aangeraden. De keuze voor deze trilplaat verschilt naargelang het type legverband en de voegen. Sommige legverbanden kan men beter aantrillen dan andere. Maar geen nood, jouw professionele terras aanlegger weet er wel raad mee en hij zal de juiste machines en benodigdheden gebruiken voor jouw klinkers, terrastegels, kasseien of dolomiet!
Het laatste onderdeel van het terras aanleggen, is het voegen. Voor het voegen zal je terras aanlegger fijn wit zand of speciaal onkruidwerend zand gebruiken. Met een borstel wordt het zand in de voegen verspreid en dit voegen wordt een aantal keren herhaald. Best is om zelfs na enkele weken nog eens te voegen wanneer het zand verzakt zou zijn. Klinkers of kasseien die je met zand laat voegen, kun je daarna best niet reinigen met een hoge druklans. Het holt de voegen uit en het ontbrekende zand geeft meer kans op algen en onkruid. Bij terrastegels gebruikt men voor het voegen meestal een cement mengsel of mortelspecie, zeker wanneer er brede voegen worden gebruikt. Afhankelijk van de gekozen terrastegels kan de terras aanlegger de tegels beschermen door er nog een beschermende coating op aan te leggen om de duurzaamheid en de onderhoudsvriendelijkheid van je terras te verhogen.
Het goed onderhouden van je houten terras begint met het regelmatig verwijderen van bladeren en vuil omdat er zo een voedingsbodem wordt gecreëerd voor algen en mossen. Hierdoor wordt je terras aangetast en wordt het glibberig en groen. Een goed houten terras heeft reeds een bescherming voor je terrasplanken, onder andere door het plaatsen van een worteldoek. Verder kun je je houten terras ook onderhouden door het elk jaar te impregneren met een beschermende olie of beits, zodat het zijn natuurlijke uitstraling kan behouden. Een houten terras reinig je best met water en groene zeep maar er bestaan ook gespecialiseerde producten op natuurlijke basis om je terras te onderhouden. Het gebruik van een hogedrukreiniger voor een houten terras wordt afgeraden omdat het niet onderhoudsvriendelijk is en het de beschermende laag van je terrasplanken beschadigt. Wens je meer te weten over het onderhouden van je houten terras, dan verwijzen we je graag door naar onze erkende terras aanleggers uit jouw regio rond Temse!
Voor alle klinkersoorten, zowel voor de kleiklinkers als voor de betonklinkers, gelden de aanbevelingen om geen agressieve reinigingsmiddelen, artikelen of reinigingsmethodes te gebruiken. Kleiklinkers en vooral betonklinkers, kunnen door een onvakkundige reiniging poreus worden waardoor er algen en mossen zich in de poriën gaan vastzetten en er een groene aanslag komt op je klinkers. Door het gebruik van chemische middelen, staalborstels of hogedrukreinigers, beschadig je ook de bovenlaag van de natuurlijke klinkers en betonklinkers. Zorg ervoor dat je ook geen dooizout gebruikt op je betonklinkers of beton tegels. Met water en een natuurlijke zeep kun je alle klinkerstenen reinigen op een verantwoorde manier en ook met bruine zeep of met een beetje bleekwater kan je goede resultaten bekomen. Wil je je terras liever laten reinigen en onderhouden door specialisten, dan kun je dit al voor vier euro per vierkante meter laten uitvoeren. Vraag hiervoor meer informatie aan bij de lokale terras aanlegger uit de omgeving van Temse!
Een terras met terrastegels in natuursteen is zeer gemakkelijk te onderhouden en te reinigen. De duurzame terrastegels kunnen met zuiver water gereinigd worden en meestal volstaat dit al. Bij een grotere vervuiling van de terrastegels kun je een groene zeep of een natuurlijke variant hiervan gebruiken. Vergeet wel niet om je terras hierbij na te spoelen met zuiver water. Een hogedrukreiniger kun je ook gebruiken, indien je niet teveel waterdruk gebruikt bij het schoonmaken van je terrastegels. De meeste natuurstenen zoals de blauwe steen herstellen zichzelf door het regenwater waardoor de vlekken van je barbecue of tuinfeestje vanzelf verdwijnen. Bij sommige natuurstenen kan er een chemisch product gebruikt worden, maar laat je hierover grondig informeren want agressieve zuren of producten zoals chloor en azijn kunnen bepaalde natuurstenen, net zoals bij de betonnen terrastegels, ernstig aantasten. Een terras met kasseien wordt op dezelfde manier onderhouden als de natuurstenen. Contacteer een erkende terras aanlegger rond Temse voor meer informatie over het reinigen van een terras met natuurstenen terrastegels!
Een terras aanleggen is niet echt goedkoop, al hangt dit voornamelijk af van de oppervlakte, de fundering en de terras materialen. Bij een terras met houten planken, is het vooral de houtsoort en de duurzaamheid die belangrijk gaan zijn voor de prijs. Hout heeft een zeer groot assortiment in kleur, hardheid en tekening en afhankelijk van je interesses, heb je naar ieders budget een grote keuze. Ook de prijs voor betonnen terrastegels of klinkerstenen is betaalbaar, maar het betonnen assortiment is dan weer gevoeliger om te onderhouden. Keramische kleiklinkers blijven door hun goede eigenschappen nog steeds de marktleider, ook al zijn ze iets duurder. Voor wie echt tijdloos en authentiek wil gaan, zijn de terrassen van natuursteen of kasseien de toppers. Maar voor schoonheid en kwaliteit betaal je dan ook een aanzienlijke meerprijs. Het grote verschil in prijs zit dus voornamelijk in de materiaalkeuze. Laat je voor je tuininspiratie en het aanleggen van je terras informeren, en bepaal het meest geschikt materiaal voor je terras, in overeenstemming met je budget en wensen. Vergelijk ook enkele prijsvoorstellen van de lokale terras bouwers uit je regio. Zo kun je ook al besparen door de prijzen met elkaar te vergelijken.