Terras aanleggen

Bereik tot 1627 vakmannen in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw terras

  U wilt een terras laten aanleggen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw terras? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare terras aanlegger die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele terras aanleggers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele terras aanleggers die geïnteresseerd zijn in het leggen van uw terras zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

1627
terras aanleggers
93
Opdrachten
per maand
100
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor klinkerwerken in Vlaanderen

Soort werken: Heraanleg bestaande verharding

Aantal m²: 30 m2

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Wij hebben een klinkerpad naast het huis dat uitgebroken en uitgebreid moet worden, en dit aangelegd met nieuwe kasseien. Totale oppervlakte ruwweg 30m2.
Offerteaanvraag uit Boortmeerbeek

Soort werken: Aanleg terras

Aantal m²: 20 m2

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Het gaat om de aanleg van een houten terras, app gebouw 2e verdiep. Er ligt een houten terras dat vervangen moet worden.
Offerteaanvraag uit Kontich

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele terras aanleggers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het leggen van uw terras, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele terras aanleggers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het door u beschreven terras.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde terras aanleggers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het leggen van uw terras en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel terras aanleggers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw terras zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de terras aanleggers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van het terras ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke terras aanlegger?

Vind een geschikte terras aanlegger in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval terras aanlegger, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw terras wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw terras garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele terras aanleggers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Terras aanleggen: uw terras laten aanleggen door een professionele vakman!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw terras éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde terras aanleggers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het aanleggen van uw terras snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele terras aanleggers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte terras aanlegger uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een terras laten aanleggen?

U heeft een mooie woning en een tuin en natuurlijk wenst u het ganse jaar door optimaal te kunnen genieten van uw tuin. En omdat ook familie en vrienden belangrijk zijn voor u, houdt u ervan om hen thuis te ontvangen in een aangename en gezellige omgeving. Dankzij uw tuin heeft u de mogelijkheid om uw gasten te ontvangen op mooie zomerse dagen voor feestjes, barbecues of sfeervolle familiebijeenkomsten. Een mooi aangelegd terras biedt u voor al deze gelegenheden vele opportuniteiten om optimaal te kunnen genieten in de buitenlucht. Een terras vormt een verlengstuk van uw woning en vaak wordt het ook geïntegreerd in uw tuinontwerp. Afhankelijk van uw woningstijl kan uw terras eerder klassiek, landelijk, modern, mediterraans of industrieel zijn. De meeste terrassen worden door de terras aanlegger aangelegd met klinkers, terrastegels, kasseien, blauwe steen, natuursteen, betonklinkers of dolomiet. Er bestaan dus heel wat materialen om uw terras in de tuin of voortuin aan te leggen. Wenst u voor uw nieuwe woning een terras met klinkers, dan zal de terras aanlegger of de tuinarchitect dit mee opnemen in het tuinontwerp en het terras mee verwerken tijdens de tuinaanleg. Maar ook bij bestaande woningen kan een terras uw woning een meerwaarde geven en door een terras aan te leggen in uw tuin, verkrijgt u een functioneel en esthetisch plekje waarvan u blijvend van kunt genieten. Of u nu kiest voor een houten terras, terrastegels of voor een terras van klinkers, wanneer u buiten kunt eten en gezellig samen kunt zijn, zult u de waarde van uw terras maar al te goed weten te appreciëren. Via offertesonline.be brengen we u in contact met de erkende terras aanleggers uit uw regio. U kunt hen vrijblijvend contacteren voor meer inlichtingen, adviezen of offertes!

terras laten aanleggen

Terras aanleggen: soorten terrassen en materialen

terrastegels

Terrastegels

De meeste toepassingen van buiten tegelwerken vinden we terug bij de terrassen. Het terras vormt een verlengstuk van uw woning en vaak is het ook geïntegreerd in het tuinontwerp. Terrastegels bepalen dan ook voor een groot deel het uitzicht van uw terras. Afhankelijk van uw woning en uw tuin, kan uw terras een moderne, landelijke, klassieke of mediterrane vorm en uitstraling hebben. Een terrastegel wordt dus meestal eerst doelbewust en weloverwogen gekozen voor de tegelwerken starten. Het is dus raadzaam om vooraf met uw terras aanlegger te overleggen welke terrastegels best aanleunen bij uw woningstijl. Aan de hand van deze stijl kunt u dan bepalen of u een terrastegel uit natuursteen wenst of eerder kiest voor een keramische terrastegel. Natuurstenen terrastegels, zoals blauwe steen, basalt, leisteen of graniet, geven uw terras een natuurlijke en authentieke uitstraling. Een gebouchardeerde en gevlamde graniettegel of een vulkanische basalttegel geven uw terras een minimalistisch en strak design. Maar ook de Belgische blauwe hardsteen of de Vietnamese hardsteenvariant geeft uw terras een tijdloos uitzicht mee. Anderzijds kunt u ook met de keramische terras kleistenen alle richtingen uit. Deze terrastegels kunt u in alle vormen en kleuren verkrijgen en laten leggen door uw terras aanlegger. Maar u kunt ook voor strak en modern gaan door gebruik te maken van grote betonlook terrastegels, voor zonnig mediterraans gaan met kleurrijke decoratieve terrastegels of voor een retrolook terras gaan met patroontegels. Sommige terrastegels worden door de terras aanlegger ook voorzien van een beschermende coating tegen groene aanslag. Met de vele soorten terrastegels kunt u dus alle richtingen uit op het vlak van design, duurzaamheid en materialen. Laat u inspireren door de vele regionale terras aanleggers uit uw omgeving. Ze zullen u graag voorzien van adviezen en offertes zodat u vrijblijvend uw keuze kunt bepalen!

klinkers

Klinkers

Wanneer we over klinkers spreken dan hebben we het in de eerste plaats over de kleiklinkers of straatbakstenen. De kleiklinkers zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van klei of leem en de klinkers zijn een keramisch product. Bij de meeste terrassen genieten kleiklinkers veelal de voorkeur omwille van hun kleuren, vormen en afmetingen. Doordat kleiklinkers volledige natuurlijke klinkers zijn, geven ze uw oprit een authentieke uitstraling. De klinkers zijn sterk, duurzaam en relatief goedkoop waardoor ze zo geliefd zijn voor de aanleg van terrassen. Sommige kleiklinkers bevatten ook een veilingkant of beschermende bovenlaag waardoor ze uw terras slijtvaster en duurzamer maken. Naargelang de uitvoering die u voor uw terras heeft gekozen, kan de klinker ruwer of gladder zijn of kan er gekozen worden voor een getrommelde variant waarbij er een verouderd effect wordt gecreëerd. Omdat de natuur klinkers of kleiklinkers niet poreus zijn, nemen ze geen vocht op en worden ze niet aangetast door groene aanslag. Een ervaren terras aanlegger zal u de voor- en nadelen van klinkers voor uw terras perfect kunnen uitleggen. Vraag hier gratis naar adviezen en offertes bij enkele professionele terras aanleggers uit uw regio!  

betonklinkers

Betonklinkers

De betonklinker of betonstraatsteen is ontwikkeld als een goedkoper alternatief voor de kleiklinker. De afmetingen zijn dan ook identiek als deze bij de natuur klinkers met het keiformaat, het waalformaat en het dikformaat als bekendste varianten. Betonklinkers kun je krijgen in verschillende kleuren in de bovenlaag. Je hebt kleurvaste betonklinkers en niet-kleurvaste betonklinkers. Bij de kleurvaste betonklinkers wordt gans de steen gekleurd in plaats van alleen de bovenlaag waardoor er geen degradatie van de kleur ontstaat na een bepaalde tijd. Een terras aanleggen met betonklinkers is voordeliger dan een terras aanleggen met kleiklinkers. Omwille van hun stevigheid bieden deze betonklinkers een goede draagkracht aan uw terras en zijn ze bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. De klinkers kunnen door de terras aanlegger volgens het gekozen patroon in keeperverband, halfsteensverband, blokverband of wildverband gelegd worden. Meestal worden de klinkers uit beton nog voorzien van een beschermende coating waardoor ze duurzamer zijn en onderhoudsvriendelijk. Voor meer informatie over betonklinkers verwijzen we u graag door naar de vele deskundige terras aanleggers uit uw regio of buurt. Ze zullen u gratis enkele offertes overmaken!

blauwe steen

Blauwe steen

De meest bekende en gebruikte natuursteen bij terrassen is de Belgische blauwe hardsteen of Arduin. Deze natuursteen wordt zowel in klinkers als in terrastegels geleverd. De blauwe hardsteen klinker heeft een enorme dichtheid en bestaat hoofdzakelijk uit calciet gemengd met secundaire mineralen en fragmenten van versteende fauna waardoor de natuursteen een grote meerwaarde geeft aan uw terras. Maar ook de terrastegels uit Belgische of Ierse blauwe steen hebben dezelfde natuurlijke, duurzame en unieke eigenschappen als de blauwe steen klinker. De kleuren van de blauwe steen zijn natuurlijk maar toch verschillend. Een blauwe steen klinker of terrastegel kan worden behandeld zodat uw terras een meer glanzend, lichter, donker, groffer of fijner uitzicht kan hebben. De Belgische en Ierse blauwe steen staan bekend als één van de meest kwalitatieve blauwe steensoorten ter wereld maar omwille van de schaarsheid is het tegenwoordig zeer moeilijk om deze blauwe stenen te verkrijgen. Beide steensoorten worden vooral hergebruikt en bijna niet meer bijgemaakt. Vele terras aanleggers werken nu met de alternatieve blauwe steen uit Azïe, voornamelijk uit China en Vietnam. Ondanks dat deze Aziatische blauwe steen varianten goedkoper zijn, blijft een terras met blauwe steen klinkers of terrastegels een dure investering. Maar met een blauw hardsteen terras blijft uw terras modern en tijdloos en heeft het een luxueuze uitstraling. Ook voor het onderhoud maakt u met een blauwe steen klinkers of terrastegels een goede keuze. Voor enkele vrijblijvende offertes of adviezen verwijzen we u met plezier door naar de vele ervaren terras aanleggers uit uw regio!

natuursteen

Natuursteen

Het grote voordeel van natuursteen terrastegels is hun duurzaamheid en hun authentieke uitstraling. Alhoewel er tegenwoordig vele keramische terrastegels zijn, die nauwelijks te onderscheiden zijn van echte natuursteen tegels, bieden echte natuurstenen terrastegels nog altijd een authentieke moderne en gracieuze uitstraling. Een natuursteen tegel is natuurlijk volkleurig waardoor de slijtage minder zal opvallen dan bij een keramische tegel. De meest gekende terrastegels van natuursteen zijn, naast de gekende Belgische, Ierse of Aziatische blauwe hardstenen, de graniettegel, de basalttegel, de kalksteen tegel of de leisteen tegel. De natuurstenen voor uw terras kunnen ook behandeld worden zodat ze een glanzende, doffere of ruwere uitstraling krijgen. Zo kunnen natuursteen klinkers of terrastegels geschuurd of getrommeld worden waardoor ze een ouder uitzicht krijgen. Wenst u een meer ruwere afwerking dan kunnen de natuursteen klinkers of terrastegels gestraald, gebouchardeerd of gevlamd worden zodat er meer reliëfstructuur in uw terras zit. Voor een glanzende afwerking worden de natuurstenen verzoet of gepolijst maar omdat dit slipgevaar kan opleveren, wordt deze optie voor terrassen minder gebruikt. Sommige terrastegels van natuursteen zijn iets poreuzer dan andere en ze vragen dan ook een beschermende impregnatie. Afhankelijk van de bewerking van uw natuurstenen, zal uw terras een lichtere of donkere kleur krijgen. Een basalt natuursteen is de donkerste natuursteen variant voor uw terrastegels terwijl kalksteen terrastegels vaker in lichtere kleuren voorkomen. Voor een moderne en strakke woning wordt er meestal gekozen voor een kalksteen terrastegel, een blauwe hardsteen terrastegel of een basalt terrastegel, bij landelijke en klassieke woningen komen granieten en leisteen terrastegels ook in aanmerking. Een ervaren terras aanlegger kan u alle voor- en nadelen van elk soort uitleggen en u adviseren bij de beste keuze. Vraag vrijblijvende informatie en offertes aan de terras aanleggers uit uw regio!

kasseien

Kasseien

Naast de klassieke terrastegels worden kasseien nog vaak gebruikt bij het aanleggen van terrassen. De mogelijkheden om uw terras aan te leggen met kasseien zijn zeer divers en talrijk. Spijtig genoeg zijn sommige inheemse of Europese kasseien alleen nog verkrijgbaar door recuperatie. Daarom dat de meeste terras aanleggers tegenwoordig identieke kassei varianten vanuit Azië invoeren om te voldoen aan de grote vraag naar terrassen met kasseien. De meest gekende kasseien die we kennen zijn de platines kasseien, die men in de volksmond ook wel eens de “kinderkopkes” noemt. Omdat ze aan de bovenzijde plat en egaal zijn, lenen deze kasseien zich uitstekend voor bijna alle klassieke en moderne terrassen. De platines kasseien zijn erg sterk en ze worden daardoor nog steeds gebruikt bij allerhande bestratingen zoals opritten, straten en parkings. Andere veelgebruikte kasseien voor opritten en terrassen zijn de Belgische porfier kasseien. Deze kasseien hebben soms een purperen schijn maar ze zijn toch zeer populair omwille van hun hardheid en duurzaamheid. De Indische variant van de profierkassei is de Keda kassei die perfect voldoet aan dezelfde eigenschappen. Bovendien kunnen deze Keda kasseien verkregen worden in verschillende kleurvariaties waardoor uw terras een mooiere uitstraling krijgt. Bovendien hebben deze kasseien een ruwe bovenlaag die uw terras slipvrij houdt. Andere voorkomende kasseien bij terrassen zijn de Zweedse kassei, de grèskassei of de boerenkassei. Tegenwoordig kunt u ook natuurstenen kasseien voor uw oprit vervangen door klinkers die het uitzicht hebben van klassieke kasseien. Een veel voorkomende klinker uit beton is de courtstone klinker die bijna niet te onderscheiden is van een natuurlijke kassei. De courtstone klinkers zijn zeer gemakkelijk door uw terras aanlegger te plaatsen, ze zijn slijt- en kleurvast en de klinkers zijn aanzienlijk goedkoper dan de natuursteen kasseien. Interesse voor een terras met kasseien? Contacteer vrijblijvend enkele gediplomeerde terras aanleggers uit uw regio voor offertes en adviezen!

dolomiet

Dolomiet

Indien u uw terras sober en natuurlijk wilt laten aansluiten bij uw tuin dan is dolomiet een mogelijke oplossing. Dolomiet is een okerkleurige splitsoort bestaande uit kalkstenen met een vrij hoekige vorm. De meest mensen kennen dolomiet voornamelijk van de petanque banen. Een terras aanleggen met dolomiet is zowel eenvoudig als goedkoop. Uw lokale terras aanleggers bieden u meestal twee dolomiet formaten aan: een fijn dolomiet terras met een korrelformaat van 0-5 mm of een iets groffer dolomiet terras met een korrelformaat van 5-15 mm. Afhankelijk van uw terras en de korrelkeuze, kan er bijkomend een grindplaat en/of een textiellaag gelegd worden in de fundering om het dolomiet te verstevigen en om het onkruid tegen te gaan. Dolomiet zal ook met een trilplaat worden aangetrild zodat uw terras een stabiele en stevige ondergrond krijgt. Dolomiet heeft een natuurlijke en bekoorlijke uitstraling die bij vele woningstijlen past maar het blijft een eerder zachte steensoort die na verloop dient aangevuld of vernieuwd te worden. Dolomiet is te verkrijgen in een grijze, gele of bruine kleur waardoor het op een natuurlijke wijze kan worden ingepland in uw tuinontwerp of in uw tuinaanleg plannen. Uw wilt uw terras laten aanleggen in dolomiet? Vraag gratis enkele offertes aan bij uw lokale terras aanleggers uit uw regio!

houten terras

Houten terras

Naast klinkers, terrastegels, natuurstenen of dolomiet kunt u ook kiezen voor een houten terras. Een houten terras is in tegenstelling tot een stenen terras veel warmer en een terras van hout is ook gemakkelijker te bewerken. Natuurlijk zijn niet alle houtsoorten geschikt voor een terras aanleg. De meest geschikte houten terrassen maken gebruik van Europees hout zoals eik, kastanje of lariks of van tropisch hardhout zoals padoek, afzelia, azobe of bankirai. Ook thermowood dat bestaat uit thermisch behandeld dennenhout, voldoet aan de hoge kwaliteiten. Elke houtsoort die gebruikt wordt voor uw houten terras heeft een bepaalde duurzaamheidsklasse waaraan u kunt zien welke houtsoort het meest geschikt is voor uw terras. Een houten terras vormt zo een natuurlijk verlengstuk van uw tuin of voortuin en dankzij de goede eigenschappen van het hardhout is een houten terras ook gemakkelijk te onderhouden. U kunt voor uw houten terras verschillende kleuren kiezen en ook de structuur van de gekozen houtsoort zal mee het uitzicht van uw houten terras bepalen. Een houten terras zal na verloop van tijd wel verkleuren door het zonlicht maar dit doet geen afbreuk aan de natuurlijke en unieke uitstraling van uw houten terras. Als alternatief houten terras kunt u ook kiezen voor een terras van houtcomposiet waarbij de terrasplanken bestaan uit hout en gerecycleerd plastic. Deze terrasplanken bieden een goedkoop alternatief voor de tropische houten terrassen en ze kunnen niet kromtrekken of rotten. Is een houten terras iets voor u? Neem dan hier vrijblijvend contact op met onze regionale terras aanleggers voor enkele gratis offertes!

Hoe gaat uw terras aanlegger te werk?

grondwerken

Grondwerken

Voordat de terras aanlegger uw klinkers of terrastegels kan leggen voor uw terras, moet hij eerst een stevige en stabiele ondergrond voorzien. Aan de hand van de tuinaanleg plannen of het tuinontwerp worden de voorbereidende grondwerken voor uw terras uitgevoerd. Deze vormen de basis en het fundament voor uw aan te leggen terras. De ondergrond kan verschillen naargelang u kiest voor een klinker, kassei, betonklinker, natuursteen, dolomiet, of houten terras. De terras aanlegger zal eerst het funderingsbed uitgraven waarbij de diepte varieert naargelang de dikte van het te gebruiken materiaal. Bijvoorbeeld bij een terras aanleg met klinkers graaft de terras aanlegger, naast de klinkerdikte, een extra bodemlaag uit van zo’n 15 à 20 cm. Vervolgens zal de terras aanlegger de afsluitranden of de boordstenen plaatsen. Deze boorden zijn nodig om uw legverband af te sluiten. De meeste rechte boorden of sierboorden bestaan uit beton of hardsteen en ze kunnen zowel voor klinkers, terrastegels, kasseien, natuurstenen of dolomiet gebruikt worden.

grond stabiliseren

Stabilisé

Na de voorbereidende grondwerken en het plaatsen van de boordstenen zal de terras aanlegger een funderingslaag aanleggen. Hiervoor maakt hij gebruik van een stabilisé, samengesteld van zand en cement. Vervolgens zal de terras aanlegger de stabilisé verspreiden over het funderingsbed tot aan de gewenste hoogte. Met de trilplaat wordt de stabilisé daarna aangetrild en kan het afreien van de overtollige stabilisé uitgevoerd worden. In deze fase van het aanleggen van het terras, is een goede afwatering een absolute must en het afreien zal dan ook door de ervaren terras aanlegger met de nodige precisie worden uitgevoerd. Indien nodig zal er nog extra stabilisé aangebracht worden totdat het gewenste resultaat is bereikt zodat daarna de klinkers, terrastegels of kasseien kunnen gelegd worden.

klinkers terrastegels leggen

Klinkers of terrastegels leggen

Het leggen van de kleiklinkers, betonklinkers, hardstenen klinkers, kasseien of terrastegels wordt uitgevoerd volgens het vooraf gekozen legverband. Bij klinkers kan dit een halfsteensverband, blokverband, keperverband, elleboogverband, of diagonaalverband zijn. Bij terrastegels of kasseien zijn de legverbanden iets beperkter. Uw ervaren terras aanlegger zal altijd aan de rand beginnen van de boordstenen en dikwijls zal hij eerst een aantal klinkers of terrastegels leggen in een kader tegen de rand, rondom de bestrating van het terras. Bij klinkers met een legverband waar veel snijwerk bij komt kijken, zal er iets meer opstarttijd zijn dan bijvoorbeeld bij het kassei leggen. Vanaf dat de eerste klinkers zijn gelegd, volgens het gekozen legverband, zult u versteld staan van de snelheid waarmee de klinkers van uw terras daarna worden gelegd, zeker als het een halfsteensverband, blokverband of diagonaalverband betreft. Maar ook andere terrassen worden snel en vakkundig door de terras aanlegger gelegd en afgewerkt met de nodige specifieke aandacht voor elke materiaalsoort. Welk terras u ook wenst, u mag erop rekenen dat uw terrasplanken, terrastegels, natuurstenen en/of klinkers met de grootste zorg zullen ingepast worden in uw terras.

aantrillen

Aantrillen

Nadat het leggen van de klinkers, terrastegels of kasseien volgens het gekozen legverband is uitgevoerd, zal de terras aanlegger deze eerst aantrillen voor hij gaat voegen. Dit is een redelijke arbeidsintensieve handeling en bij terrassen met een grote oppervlakte wordt er dikwijls gebruik gemaakt van een trilplaat. De keuze voor deze trilplaat verschilt naargelang het type legverband. Sommige legverbanden kan men beter aantrillen dan andere. Maar geen nood, uw professionele terras aanlegger uit uw regio weet er wel raad mee en hij zal de juiste machines gebruiken voor uw klinkers, terrastegels, kasseien of dolomiet!

voegen

Voegen

Het laatste onderdeel van het terras aanleggen, is het voegwerk. Voor het voegen zal uw terras aanlegger fijn wit zand of speciaal onkruidwerend voegzand gebruiken. Met een borstel wordt het zand in de voegen verspreid en dit wordt een aantal keren herhaald. Best is om zelfs na enkele weken nog eens te voegen wanneer het zand verzakt zou zijn. Klinkers of kasseien die met zand gevoegd zijn, kunt u best niet reinigen met een hoge druklans. Het holt de voegen uit en het geeft meer kans op algen en onkruid. Bij terrastegels wordt er meestal gevoegd met een mortelspecie, zeker wanneer u gebruik maakt van brede voegen. Afhankelijk van de gekozen terrastegels kan de terras aanlegger de tegels beschermen door er nog een beschermende coating op aan te leggen om de duurzaamheid van uw terras te verhogen.

Op zoek naar een terras aanlegger om een vrijblijvende offerte te maken voor uw terras?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Terras reinigen

houten terras reinigen

Houten terras reinigen

Een goed onderhoud van uw houten terras begint met het regelmatig verwijderen van bladeren en vuil omdat er zo een voedingsbodem wordt gecreëerd voor algen en mossen. Hierdoor wordt uw houten terras aangetast en wordt het glibberig en groen. Een goed houten terras heeft reeds een beschermende onkruidwerende doek onder de terrasplanken om dit tegen te gaan. Verder kunt u uw houten terras elk jaar best impregneren met een beschermende olie of beits zodat het zijn natuurlijke uitstraling kan behouden. Een houten terras reinigt u best met water en groene zeep maar er bestaan ook gespecialiseerde onderhoudsproducten op natuurlijke basis. Het gebruik van een hogedrukreiniger voor een houten terras wordt afgeraden omdat dit de beschermende laag van uw terrasplanken zou kunnen beschadigen. Wenst u meer te weten over het onderhoud van uw houten terras dan verwijzen we u graag door naar onze erkende terras aanleggers uit uw regio of buurt!

klinkers reinigen

Klinkers reinigen

Voor alle klinkers, zowel voor de kleiklinkers als voor de betonklinkers, geldt de richtlijn om geen agressieve reinigingsmiddelen of reinigingsmethodes te gebruiken. Klinkers en vooral betonklinkers kunnen door een onvakkundige reiniging poreus worden waardoor er algen en mossen zich in de poriën gaan vastzetten en er een groene aanslag komt op uw klinkers. Door het gebruik van chemische middelen, staalborstels of hogedrukreinigers beschadigt u ook de bovenlaag van de natuurlijke klinkers en betonklinkers. Vermijd ook dooizout op uw betonklinkers. Met water en een natuurlijke zeep kunt u uw klinkers reinigen op een verantwoorde manier en ook met bruine zeep of met een beetje bleekwater kunt u goede resultaten bekomen. Wilt u uw terras liever laten reinigen door specialisten dan kunt u dit al voor vier euro per vierkante meter laten uitvoeren. Vraag hiervoor meer informatie aan bij uw lokale terras aanlegger uit uw regio!

natuursteen tegels reinigen

Reinigen natuursteen tegels

Een terras met terrastegels in natuursteen is zeer gemakkelijk te onderhouden en te reinigen. De duurzame terrastegels kunnen met zuiver water gereinigd worden en meestal volstaat dit al. Bij een grotere vervuiling van de terrastegels kunt u een groene zeep of een natuurlijke variant hiervan gebruiken. Vergeet wel niet om uw terras hierbij na te spoelen met zuiver water. Een hogedrukreiniger kunt u ook gebruiken indien u niet teveel waterdruk gebruikt bij het schoonmaken van uw terrastegels. De meeste natuurstenen zoals de blauwe steen herstellen zichzelf door het regenwater waardoor de vlekken van uw barbecue of tuinfeestje vanzelf verdwijnen. Bij sommige natuurstenen kan er een chemisch product gebruikt worden maar laat u hierover grondig informeren want agressieve zuren of producten zoals chloor en azijn kunnen bepaalde natuurstenen ernstig aantasten. Voor een terras met kasseien gelden dezelfde onderhoudsvoorwaarden als bij de natuurstenen. Contacteer een erkende terras aanlegger uit uw regio voor meer informatie over het reinigen van een terras met natuurstenen terrastegels!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het leggen van een terras?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het leggen van een terras BEPAALD?

Wanneer u een terras wilt laten aanleggen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor het leggen van uw terras, en anderzijds is er de arbeidskost van de terras aanlegger(s) zelf.


Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele terras aanleggers uit uw regio. 


Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 40-60 per uur.

Prijzen terras

Soort terras
Gemiddelde prijs
Houten terras
€ 50 - € 160 m²
Composiet terras
€ 70 - € 150 m²
Terras blauwe steen
€ 100 - € 180 m²
Natuursteen terras
€ 60 - € 170 m²
Terras keramische klinkers
€ 40 - € 80 m²
Terras betonklinkers
€ 25 - € 60 m²
Terras keramische tegels
€ 70 - € 140 m²
Terras met kasseien
€ 65 - € 100 m²
Terras dolomiet
€ 20 - € 45 m²
Op zoek naar een terras aanlegger uit uw regio om de prijs voor uw terras te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
1627 terras aanleggers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Klinkerwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...