BOEKENKAST OP MAAT

Bereik tot 219 meubelmakers rond Wellen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor het maken van uw boekenkast?

  U wilt een boekenkast op maat laten maken, maar waar vindt u de geschikte vakman voor dit maatwerk? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare meubelmaker die actief is rond Wellen, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele meubelmakers uit de regio rond Wellen verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele meubelmakers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2792
meubelmakers
7
Opdrachten
per maand
12
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor kasten op maat in de regio rond Wellen

Soort maatwerk: Kast op maat

Start werken: Melamine

Projectbeschrijving: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Maatkast 300x260x70 draaideuren
Offerteaanvraag uit Lanaken

Soort maatwerk: Kast op maat

Start werken: MDF

Projectbeschrijving: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Wij hebben meerdere ruimtes waar kasten voor voorzien moeten worden, te starten met bergruimte waar 2 muren van een bergkast voorzien moeten worden.
Offerteaanvraag uit Houthalen

Vind een geschikte meubelmaker rond Wellen

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval meubelmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw boekenkast maatwerk wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw boekenkast garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele meubelmakers uit de regio Wellen. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.

Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Boekenkasten: Laat uw boekenkast op maat maken!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw boekenkast maatwerk éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde meubelmakers uit de omgeving van Wellen u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw boekenkast snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele meubelmakers rond Wellen... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele meubelmakers rond Wellen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor een boekenkast op maat, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele meubelmakers die gelegen zijn in de regio Wellen en de juiste kwalificaties hebben voor uw boekenkast.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde meubelmakers rond Wellen. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor uw boekenkast op maat en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel meubelmakers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de werken voor uw boekenkasten zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De meubelmakers rond Wellen die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de meubelmakers uit de regio Wellen. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van uw boekenkast maatwerk ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte meubelmaker rond Wellen door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom zou u kiezen voor een boekenkast op maat?

Een rijke boekenkast kan kleur en gezelligheid bieden aan je living of werkruimte. Toch kan het zeer handig zijn om maximaal gebruik te maken van de voorziene ruimte om je boeken in een design kast te etaleren in huis. Met een op maat gemaakte boekenkast heb je dan ook de vrijheid om bijvoorbeeld met jouw boekenkast de volledige wand te vullen door een kast met schuifdeuren, of om jouw boekenkast op maat te laten vervaardigen onder je trap of schuin dak, waarbij je deze ruimte optimaal benut. Alle kasten, op maat gemaakt, kunnen volgens eigen voorkeur afgewerkt worden met open of gesloten deuren en in hoogte, diepte of breedte worden aangepast. Welke optie je ook kiest voor jouw boekenkast op maat, een goede boekenkast geeft je boeken de nodige aandacht die ze verdienen en dit in een originele en unieke kast omkadering. Jij geeft aan je meubelmaker de gewenste indeling voor jouw op maat gemaakte boekenkast en hij zal geen enkele uitdaging uit de weg gaan om je boekenkast op maat volledig te integreren in de woonruimte van je huis. Wens je een op maat gemaakte boekenkast om rond een sierschouw, een gecombineerde boeken- en kunstkast, of een boekenkast die helemaal doorloopt naar een andere etage? Elk design of ontwerp kan besproken en gerealiseerd worden. De talrijke erkende regionale meubelmakers geven je graag tips bij het verwezenlijken van je dromen. Vraag hier meer informatie via enkele  gratis offertes bij de meubelmakers uit Wellen!

Mogelijke soorten materialen voor uw boekenkast op maat

MDF

De goedkoopste materiaalsoort voor op maat gemaakte boekenkasten is MDF. MDF bestaat uit gedroogde houtvezels die door middel van hars geperst en verbonden worden. Het voordeel MDF, naast de prijs, is dat het zeer goed te bewerken is en dat het in alle mogelijke vormen kan gefreesd en gemaakt worden. MDF heeft een grote stabiliteit en door de fijne vezelstructuur versplintert het niet. Boekenkasten worden met MDF panelen op maat gemaakt en ze zijn zeer gemakkelijk te schilderen in het wit of in een kleur. Vooral de MDF panelen met een lak draagfolie lenen zich uitstekend om afgewerkt te worden met hoogglans of zijdeglans. Het nadeel van MDF is dat de planken van de boekenkast onder hoog gewicht na verloop van tijd kunnen gaan doorhangen, zeker bij kasten met brede schappen. In de hoogte of diepte is er minder een probleem voor het gewicht van de boeken. Soms kun je MDF ook combineren met massief hout of melamine. Meer informatie over boekenkasten op maat in MDF kun je hier vinden bij onze regionale meubelmakers uit Wellen.

LAMINAAT

Bij laminaat denken we in de eerste plaats aan vloeren waarbij een laminaat vloer als vaak als goedkoper alternatief wordt gebruikt voor een parket vloer. Maar ook voor boekenkasten wordt laminaat gebruikt. Zo bestaat er een hele collectie van gelamineerd hout, met verschillende houtsoorten zoals Grenen, Meranti, Douglas, Ceder of Lariks die perfect passen bij jouw design boekenkast. Laminaat is een soort kunststof waarvan de buitenlaag wordt voorzien van een isolerende laag. Zo worden jouw boeken goed beschermd tegen vuil en stof. Soms wordt laminaat daardoor ook bij buitenconstructies toegepast. Boekenkasten van laminaat lijken qua uiterlijk op massief hout en ze hebben ook goede constructie draageigenschappen. Laminaat is verkrijgbaar in meerdere stijlen en kleuren en je boekenkast op maat kan een perfecte nabootsing zijn van een massieve houten boekenkast. Bovendien is laminaat zeer onderhoudsvriendelijk omdat het vuil niet kan doordringen. Het nadeel van laminaat is dat het iets gevoeliger is voor krassen. Toch is laminaat een zeer goede en voordelige oplossing voor alle maatwerk . Laat je overtuigen over de mogelijkheden van laminaat en vraag hier online een paar offertes aan bij jouw regionale meubelmakers uit Wellen!

MELAMINE

Melamine is een basisgrondstof die wordt gebruikt voor melamine hars of melamine coatings. Bij een boekenkast op maat kan melamine gebruikt worden voor zowel de deuren, de legplanken als voor de wandafwerking. Net als laminaat is melamine een kunststoflaag die met hars wordt geperst op een MDF of spaanplaat. De dikte van melamine is dunner dan laminaat maar qua afwerking en uitzicht zien ze er eigenlijk helemaal hetzelfde uit. Naast boekenkasten wordt melamine veel gebruikt bij keukenkasten of wandkasten  die op maat worden gemaakt, vanwege de grote toepassingsmogelijkheden op het gebied van kleur, gladheid en hoogglans. Het is zeer onderhoudsvriendelijk en het biedt een zeer moderne design look. Bij een beperkt budget is de combinatie van een boekenkast op maat van MDF voor de binnenruimte en melamine voor de buitenafwerking de beste oplossing. Je kunt hier enkele van de meubelmakers rond Wellen contacteren voor meer informatie.

MASSIEF HOUT

Met massief hout kies je voor de duurste oplossing, maar tevens voor de meest tijdloze en duurzame oplossing voor de boekenkasten in je huis. De meest gebruikte houtsoort bij massieve boekenkasten op maat is eik in al zijn vormen en kleuren. Maar ook beuk, noten, olmen, teak of hardhout kunnen gebruikt worden voor het vervaardigen van boekenkasten met diverse afmetingen. Massief hout kan, naargelang je eigen wensen, geolied gebeitst of geborsteld worden om een meer specifieker effect weer te geven. Een ander voordeel van massief hout is dat je niet gebonden bent aan diktes of bewerkingen zodat je ook allerhande reliëfmotieven kunt verwerken in jouw boekenkast op maat. Met massief hout wordt er nauwgezet gekozen voor de mooiste stukken hout van de boom en deze zuivere materialen stralen dan ook klasse uit. De meeste professionele meubelmakers werken bewust met massief hout dat gewonnen wordt uit duurzaam bosbeheer. Stel gerust een vraag naar meer informatie of vul online een offerteaanvraag in bij de lokale meubelmakers uit jouw regio rond Wellen!

Op zoek naar een professionele meubelmaker uit Wellen om een vrijblijvende offerte te maken voor uw boekenkast op maat?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Welke factoren bepalen de prijs van een boekenkast op maat?

AFMETINGEN

Los van de materiaalkeuze voor massief hout, MDF, laminaat of melamine, zal de grootte van je gewenste boekenkast op maat voor een belangrijke prijsfactor zorgen. Hoe groter de hoogte, breedte of diepte van jouw kasten, hoe duurder het prijskaartje. Ook de indeling, de vormgeving en het aantal compartimenten en lades speelt mee in de prijs. Rechte gelijkvormige vakken zijn nu eenmaal gemakkelijker te vervaardigen en te plaatsen dan bij een boekenkast op maat met ongelijke, in- of uitspringende of meer gedetailleerde vakken. Gesloten kasten zijn doorgaans ook iets duurder. De prijs zal dus vooral afhangen van de hoeveel materiaal er nodig is om jouw boekenkast op maat te maken. Maar met de juiste afmetingen zet je wel de eerste stap voor een juiste prijsberekening door de meubelmaker, waarna je de andere invullingen of de offertes met elkaar kunt vergelijken.

MATERIAALKEUZE

Ook de materiaalkeuze zal zeker meespelen bij de prijsberekening van jouw op maat boekenkast. Alhoewel sommige materiaalprijzen vergelijkbaar zijn, zullen MDF en melamine, of een combinatie hiervan, goedkoper zijn dan bijvoorbeeld laminaat of massief hout. Bij massief hout heb je dan weer het soort hout dat doorslaggevend zal zijn voor de prijs. Een boekenkast op maat gemaakt van massief grenen zal aanzienlijk goedkoper zijn dan een boekenkast in Franse eik. Ook de afwerking van het materiaal zal de prijs van een boekenkast mee bepalen. Vooral bij meer decoratieve boekenkasten moet er meer maatwerk geleverd worden en kunnen de bijkomende materialen zoals glas, metaal, inox of spiegels de prijs opdrijven. Indien je kiest voor hoog kwalitatief maatwerk en een grote duurzaamheid, dan zal dit zich ook weerspiegelen in de prijs. De prijzen van de verschillende materialen voor je boekenkast op maat kun je hier online aanvragen bij een erkende meubelmaker uit Wellen of omgeving.

INDELING EN RUIMTE

Niet alleen de afmetingen en de materiaalkeuze van je meubel zijn prijsbepalend, maar ook de indeling en de ruimte van je boekenkast op maat. Het spreekt voor zich dat een recht op recht maatmeubel met een aantal gelijke deelvakken en/of lades voor je boeken veel minder werk, materiaal en precisie vraagt, dan een volledige boekenkast op maat gemaakt waarbij er talloze gedetailleerde opbergruimtes, legplanken, lades of andere speciale voorzieningen aanwezig moeten zijn. Hoe meer afwijkend of origineler jouw indeling zal zijn, hoe hoger de kostprijs van je boekenkast zal zijn. Het komt er dus op aan om je indeling van jouw boekenkast op maat zo functioneel en prijsbewust mogelijk te plannen of te laten ontwerpen door je meubelmaker. De meeste erkende meubelmakers kunnen je met een eigen digitaal tekenprogramma of een 3D weergave, een perfecte simulatie geven van de prijs, waarbij je de indeling van jouw boekenkast op vele punten nog kunt aanpassen. Ga dus niet te overhaast te werk en gebruik de tips van je lokale meubelmaker uit Wellen. Hij zal graag bijstaan om je boeken de plaats en ruimte te geven in een mooie omkadering!

Op zoek naar een professionele meubelmaker rond Wellen om een vrijblijvende offerte te maken voor uw boekenkast op maat?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor kasten op maat?

KASTEN OP MAAT

Soort maatkast
Gemiddelde prijs
Badkamermeubel
€ 400 - € 4500
Wandkast
€ 1500 - € 6000
Boekenkast
€ 1500 - € 8000
Inbouwkast
€ 1500 - € 4000
Halkast
€ 400 - € 3000
Buffetkast
€ 800 - € 4500
TV kast
€ 350 - € 3000
Dressing
€ 700 - € 6000
Kleerkast
€ 500 - € 4500
Schuifdeurkast
€ 1000 - € 4500
Vind een geschikte meubelmaker rond Wellen door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke meubelmaker in de regio Wellen?

219 meubelmakers rond Wellen!

Vergelijk offertes voor uw Kasten op maat

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...