Je wil je centrale verwarming of je oude CV ketel laten vervangen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je verwarming? Hoe vind je een professionele en betrouwbare loodgieter of installateur die actief is in de omgeving van Izegem, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele loodgieters rond Izegem verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!
Professionele loodgieters of installateurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!
Soort werken: Boiler installeren of vervangen
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Projectbeschrijving:
Soort werken: Andere loodgieterij werken
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval loodgieter of installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het vervangen van je centrale verwarming wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor de plaatsing van je centrale verwarming garandeert.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele loodgieters uit de regio Izegem. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Centrale verwarming vervangen: laat je verwarmingssysteem vervangen door een professionele loodgieter!
Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor het vervangen van je centrale verwarming of oude verwarmingsketel éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde loodgieters uit de omgeving van Izegem jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van je nieuwe ketel of CV snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele loodgieters rond Izegem... Alvast veel succes met je project!
OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele loodgieters en erkende installateurs in de omgeving van Izegem. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het vervangen van je centrale verwarming of oude verwarmingsketel, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele loodgieters die gelegen zijn rond Izegem en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van je centrale verwarming.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde loodgieters en installateurs uit Izegem of omgeving. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het vervangen van je centrale verwarming of oude ketel en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel loodgieters interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk de werken aan je centrale verwarming zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
De bedrijven rond Izegem die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens jouw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.
Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de loodgieters rond Izegem. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te vervangen centrale verwarming ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.
Een centrale verwarming vervangen houdt, vele facetten in. In de meeste gevallen moet je alleen de oude verwarmingsketel vervangen, maar soms gaat het om de vervanging van de volledige centrale verwarming inclusief de radiatoren en de verwarmingsbuizen. De oorzaken voor het vervangen van een centrale verwarming kunnen daarom dan ook zeer uiteenlopend zijn. Bij je oude CV ketel, gasketel, condensatieketel of stookolieketel, kan het zijn dat je verwarmingsketel gewoon zijn ouderdomsgrens bereikt heeft en dat een nieuwe ketel vereist is. Of mogelijk zijn de kosten voor het verbruik van je oude CV ketel of verwarmingsketel te hoog en is het raadzaam om over te stappen op een energiezuinige nieuwe ketel. Feit is dat een goede verwarmingsketel essentieel is voor je centrale verwarming en je kunt beter op tijd je CV ketel vervangen. Vaak levert de plaatsing van een nieuwe ketel een hoger rendement en vermogen op en geeft de investering een lagere energiefactuur. Een oude CV ketel vervangen doe je nooit zelf. De plaatsing van een nieuwe verwarmingsketel vraagt in de eerste plaats vakkennis en dit laat je best uitvoeren door erkende CV installateurs. De wetgeving bepaalt ook dat het onderhoud en de keuring van je CV ketel of verwarmingsketel moet uitgevoerd worden door een erkende technicus die zowel de afstelling, de veiligheid, de verbranding en de rookgassen van je verwarmingsketel of je verwarmingsinstallatie controleert.
Bij een grondige renovatie moet je in de meeste gevallen niet alleen je oude CV ketel vervangen, of de bestaande radiatoren, maar moet ook gans het buizenstelsel vervangen worden. Een erkende installateur of loodgieter verwijdert hierbij je bestaande installatie en hij zoekt de beste oplossing voor het installeren van je nieuwe verwarmingsinstallatie. Voor de plaatsing van je nieuwe verwarmingsketel, radiatoren, convectoren, vloerverwarming, thermostatische kranen en leidingen, gebruikt hij geijkte en gekeurde materialen zodat je verwarmingsinstallatie volgens alle voorziene veiligheidsvoorschriften wordt vervangen. Wil je een optimaal rendement, bekijk dan eerst welke verwarmingsinstallatie voor jou de beste oplossing is en laat je in je keuze bijstaan door een specialist ter zake. De plaatsing van een nieuwe verwarmingsketel of CV hangt af van verschillende factoren en vaak gaat het toch om een dure investering. Zo kun je ook best rekening houden met de snel veranderende energienormen en milieuwetgevingen, ze zullen zeker meespelen bij je keuze. Kies daarom niet alleen voor de goedkoopste vervanging in aankoop, maar laat ook berekenen welk verwarmingssysteem energiezuiniger en rendabeler is.
De huidige generatie CV ketels hebben een grote evolutie doorgemaakt op het vlak van energiezuinigheid, vermogen en hoog rendement, en in vergelijking met hun conventionele voorgangers scoren ze in verbruik veel beter. Vele erkende loodgieters of installateurs werken samen met de topmerken zoals Junkers, Radson, Viessmann, Daalderop of Vaillant en ze bieden dan ook de meest geavanceerde CV ketels en verwarmingsketels aan, los of dit een condensatieketel is of een een nieuwe verwarmingsketel is op aardgas, elektriciteit of biomassa. Zo is een nieuwe biomassaketel bijvoorbeeld duurder in aankoop, maar de hernieuwbare organische brandstoffen zijn bijna de helft goedkoper dan de fossiele brandstoffen. Daarnaast worden verwarmingstoestellen die werken met een hernieuwbare energiebron, of er door ondersteund worden met een hybride systeem, door de overheid sterk aanbevolen. Zonneboilers, warmtepompen, windturbines of micro-warmtekrachtkoppeling zitten in de lift en ondanks de extra kosten, in vergelijking met de klassieke verwarmingsketels, zullen dit de verwarmingstoestellen zijn van de toekomst. Maak de juiste keuze voor je verwarmingssysteem of verwarmingsketel en je zal zeer veel besparen op je energiefactuur. Ontdek de talrijke mogelijkheden en laat je centrale verwarming of CV ketel vervangen door een professionele loodgieter of verwarmingsinstallateur uit Izegem of omgeving. Vraag hier vrijblijvend naar enkele vergelijkende offertes!
Je CV ketel is het kloppend hart van je CV installatie. Wil je je centrale verwarming vervangen, dan komt je CV ketel vervangen op de eerste plaats. Je CV ketel bepaalt voor een groot deel de energiezuinigheid en het rendement van je centrale verwarming. Ga je je verwarmingsketel vervangen, dan maak je best eerst een vergelijking tussen het grote aanbod aan verwarmingsketels. In tegenstelling tot oudere CV ketels of verwarmingsketels, zijn de nieuwe CV ketels zuiniger in verbruik en ze presteren ook veel beter op het vlak van vermogen en rendement. De meest gangbare verwarmingsketels op dit ogenblik zijn de condensatieketels. De vroegere populaire hoogrendementsketel, waarbij de ontstane verbrandingsgassen van aardgas of stookolie werden hergebruikt om het koud retourwater mee op te warmen, zijn intussen verouderd en niet meer verkrijgbaar. Heb je nog een hoogrendementsketel, dan kan die zeker nog dienen, maar weet dat hij meer zal verbruiken en zal zorgen voor extra kosten bij herstellingen of door de stijgende prijs van de fossiele brandstof. Bij een nieuwe condensatieketel worden de vrijgekomen waterdampen van de verbranding gecondenseerd zodat er meer bruikbare warmte wordt opgeslagen dan bij niet-condenserende ketels. Een condensatieketel kanaliseert zijn vrijgekomen energie nog beter dan een hoogrendementsketel, maar is wel duurder in aankoop. Wil je je oude CV ketel vervangen, dan bespaar je met een condensatieketel voor je centrale verwarming tot wel veertig procent! Een nieuwe condensatieketel, meestal een gascondensatieketel, kan ook gekoppeld of ondersteund worden door een zonneboiler of een warmtepomp. Indien je sowieso al gebruik maakt van zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp of een windturbine, dan kan een elektrische CV ketel ook interessant zijn. Alhoewel elektriciteit nog steeds duur in verbruik is, kan dit stevig gecompenseerd worden door het verwarmingssysteem te ondersteunen met zonneboilers of warmtepompen en is een aparte elektrische boiler niet meer nodig. Men verwacht dat een kleine elektrische CV ketel in de toekomst zal volstaan om te voorzien in de energiebehoeften voor een woning met een goede isolatie. Door de ondersteuning van hernieuwbare en quasi gratis energiebronnen, zal je je woning en je sanitair water goedkoop kunnen verwarmen. Sinds enkele jaren zijn er ook biomassaketels op de markt die alleen maar werken met organische brandstoffen zoals hout, houtsnippers en pellets. Een biomassaketel gebruikt hernieuwbare ecologisch verantwoorde biomassaproducten die bovendien een pak goedkoper zijn dan de fossiele brandstoffen of elektriciteit. Maar wil je je oude CV ketel vervangen door een biomassaketel, dan zal je een stevige investering moeten doen voor je centrale verwarming. Zeker wanneer je je biomassaketel wilt voorzien van de wenselijke opties zoals een automatisch bijvulsysteem en een opslagsilo. Welk type CV ketel je ook kiest, investeer beter bewust in een rendabele warmtebron waar je de komende twintig jaar van kunt genieten en laat je CV ketel vervangen met kennis van zaken. Contacteer de lokale erkende CV installateurs en loodgieters rond Izegem en vraag hen vrijblijvend naar enkele adviezen en/of prijsoffertes!
Een centrale verwarming vervangen omvat meer dan alleen maar de CV ketel vervangen. Ook de keuze voor de juiste verwarmingselementen, die qua uitzicht, rendement en plaatsing het best passen in je woning en interieur, zijn belangrijk. Vaak kiezen de mensen terug voor de gekende klassieke radiatoren, maar er zijn tegenwoordig zeer veel verschillende designradiatoren die je interieur kunnen verbeteren. Zo heb je de gedimensioneerde of lage temperatuur radiatoren, de flatline radiatoren, de handdoekradiatoren en de ranke verticale gewafelde radiatoren. Ga je de radiatoren van je centrale verwarming vervangen, kies dan ook onmiddellijk voor radiatoren met thermostatische kranen of met een klokthermostaat. Voor een thermostatische kraan zal je in aankoop meer moeten betalen, maar je verbruik kan wel tot dertig procent dalen. Uiteraard kun je de radiatoren van je centrale verwarming vervangen door lage temperatuur convectoren of een vloerverwarming. Convectoren zijn iets compacter dan een radiator en ze geven ook een hoger rendement. Bij een convector worden de aluminium lamellen onderaan opgewarmd. De convectiewarmte van het toestel zorgt voor een snellere opwarming, een gelijkmatige warmtespreiding en voor een betere luchtcirculatie. Een verwarmingsinstallatie met convectoren wordt vaak gekozen om esthetische redenen omdat ze kunnen worden ingebouwd in vloeren, wanden, kasten of nissen. De kostprijs van een convector ligt wel hoger dan die van een radiator. Bij een grondige renovatie kun je de bestaande radiatoren of verwarmingselementen vervangen door een vloerverwarming of wandverwarming. Vooral bij gerenoveerde huizen die op een ergonomische en energiezuinige manier worden verbouwd, is een vloerverwarming een niet te versmaden pluspunt. Bij een vloerverwarming zijn er geen storende radiatoren of convectoren aanwezig en is er geen ruimteverlies na de plaatsing. Een vloerverwarming, of wandverwarming werkt ook op een lage temperatuur en geeft een aangename en gelijkmatige warmte af. Alhoewel de kosten voor de plaatsing in de ondervloer hoger zijn, er zijn immers meer werkuren nodig om de verwarming te leggen, is een vloerverwarming een goede en energiezuinige investering. Wil je de verwarmingselementen van je centrale verwarming vervangen? Laat je eerst gratis informeren en ontdek welke verwarmingselementen het best aansluiten op het verwarmingscircuit van je centrale verwarming. Je kunt de erkende CV installateurs en loodgieters rond Izegem vrijblijvend contacteren voor adviezen of offertes!
Tussen de CV ketel en de verwarmingselementen is er een heel stelsel van verwarmingsbuizen in je woning aangesloten. Deze leidingen zorgen voor de toe- en afvoer van je warm water doorheen je huis. De keuze om de verwarmingsbuizen van je verwarmingssysteem te vervangen, hangt dan ook vaak af van de omstandigheden. Wil je de verwarmingsbuizen van je centrale verwarming vervangen, dan doe je dit best aan de hand van een grondplan waarop de CV ketel en de radiatoren, convectoren of de vloerverwarming reeds staan ingepland. Zo vermijd je onnodige leidingen of breekwerken voor je verwarmingsinstallatie. Voor een CV installatie bestaan er vier gangbare verwarmingsbuizen: koperen verwarmingsbuizen, dunwandige verzinkte stalen verwarmingsbuizen, kunststof verwarmingsbuizen en flexibele verwarmingsbuizen. Normaal zal een professionele loodgieter vertrouwd zijn met alle eigenschappen van elk systeem, maar sommige installateurs hebben toch een bepaalde voorkeur. Zorg dat je hierover goede afspraken maakt met je loodgieter, zo kan hij zonder problemen en volgens afspraak de verwarmingsbuizen van je centrale verwarming vervangen. Het voordeel van stalen en koperen verwarmingsbuizen is dat ze robuust en stevig zijn. Ze kunnen tegen een stootje en normaal gezien gaan ze lang mee. Het nadeel is dat er voor elke bocht koppelstukken of verbindingsstukken moeten worden geïnstalleerd. Niet alleen kost dit meer werkuren voor de loodgieter, maar het biedt ook meer kans op lekken achteraf. Metalen buizen kunnen bij een grote kalkafzetting ook gaan oxideren. Toch zijn ze betrouwbaar en er zijn nog installateurs en loodgieters die zweren bij het gebruik van de koperen of stalen buizen. Je kunt echter ook de stalen of koperen buizen van je centrale verwarming vervangen door flexibele buizen of kunststof verwarmingsbuizen. De nieuwe flexibele verwarmingsbuizen geven de installateurs een grotere bewegingsvrijheid bij het installeren van je verwarmingssysteem en doordat er gemakkelijker bochten kunnen gelegd worden, zijn ze vaak de beste oplossing. Ook een vloerverwarming werkt met flexibele verwarmingsbuizen. Het nadeel is flexibele buizen gevoeliger zijn voor krassen en stoten. Een vergelijking van de voor- en nadelen tussen de gangbare verwarmingsbuizen is dus aangeraden. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de erkende CV installateurs en loodgieters uit de regio rond Izegem. Ze zullen je met plezier adviseren over welke verwarmingsbuizen het best geschikt zijn voor je CV installatie!
Een centrale verwarming of CV ketel vervangen door gas is momenteel nog steeds het populairst. Door het feit dat het aardgasnetwerk in bijna alle bebouwde zones voorradig is, zijn er weinig problemen om je centrale verwarming of nieuwe verwarmingsketel te koppelen aan het gasnet. Aardgas is gebruiksvriendelijk, het vraagt weinig onderhoud en de prijs voor ketels op aardgas liggen lager dan voor stookolieketels. Dit komt omdat de kosten van het transport, de installatie en de keuring van een opslagtank en het leggen van bijkomende leidingen bij een gasinstallatie niet verrekend worden. De prijs die je betaalt, is dus de reële prijs, inclusief distributiekosten en taksen. Een centrale verwarming of verwarmingsketel vervangen door aardgas, is toepasbaar voor alle verwarmingstoestellen, zowel voor je radiatoren, convectoren of je vloerverwarming. De huidige moderne energiezuinige condensatieketels kunnen ook zonder moeite worden aangesloten op de gastoevoer, al kun je ook onmiddellijk kiezen voor een gascondensatieketel. De oudere niet-condenserende ketels zijn ook niet meer verkrijgbaar omdat ze minder hoog rendement bieden. Verwarmingsketels op aardgas verbruiken weinig en ze kunnen ook gecombineerd worden met een zonneboiler of een hybride warmtepomp. Met de ondersteuning van een hybride systeem, en de gratis energie, kan er zeer veel bespaard worden en kun je je woning en je sanitair water zeer goedkoop verwarmen. De ketel van centrale verwarming op gas moet, in tegenstelling tot een mazoutketel of biomassaketel, wettelijk slechts om de twee jaar onderhouden worden door een erkende technicus of verwarmingsinstallateur voor gasvormige brandstoffen. Na het onderhoud en de controle, ontvang je een reinigingsattest en een verbrandingsattest. Zo heb je een bewijs dat je CV ketel op gas wettelijk in orde is. Aangezien gas een fossiele brandstof is, wordt er ook aan gedacht om aardgas in de toekomst te weren als brandstof en meer te kiezen voor hernieuwbare energie. Maar reken maar dat aardgas nog een zeer lange tijd zal meegaan. Voor meer informatie over de voor- en nadelen van condensatieketels op aardgas, verwijzen we je graag door naar de erkende CV installateurs rond Izegem! Vraag hen naar enkele vrijblijvende prijsoffertes voor je nieuwe verwarmingsketel.
Nog niet zolang geleden waren stookolieketels bij vele gezinnen de aangewezen ketels voor hun CV installatie. Een centrale verwarming plaatsen met stookolie of mazout was dan ook lange tijd de voordeligste en meest beschikbare installatie omdat er toen van een algemene gasleiding nog geen sprake was. Ondertussen is het energiebeleid danig veranderd en zijn er naast gas en mazout ook nog andere (niet fossiele) brandstoffen op de markt gekomen die hun deel van het marktsegment aan het veroveren zijn. Fossiele brandstoffen zullen mettertijd verdwijnen en een nieuwe verwarmingsinstallatie op mazout is zelfs al verboden. Heb je nog een hoogrendementsketel, een condensatieketel of een hybride combiketel op mazout dan kun je die verder gebruiken, maar men verwacht dat tegen 2035 mazout of stookolie volledig verboden zal zijn. In tegenstelling tot een centrale verwarming op gas, dien je je stookolie nog steeds te laten leveren en moet je de mazout opslaan in een gekeurde mazouttank. Deze tank moet voorzien zijn van een overvulbeveiligingssysteem, ongeacht of het een ondergrondse mazouttank of een bovengrondse mazouttank is. Naast je tank moet je wettelijk ook een jaarlijks onderhoud van je stookolieketel laten uitvoeren door een erkende technicus voor vloeibare brandstoffen. Na het onderhoud en de controle ontvang je dan een reinigings- en verbrandingsattest dat je dient te bewaren. Voor je verwarmingselementen heb de keuze tussen radiatoren, convectoren of een vloer- of wandverwarming. Stookolie is op zich vrij goedkoop, maar de prijs schommelt met de gangbare olieprijs en de opgelegde taksen. Ook het transport en het onderhoud van een mazouttank moet je bij de kosten optellen. Algemeen ligt de prijs van een CV installatie met mazout een klein beetje hoger dan een centrale verwarming op gas. Een centrale verwarming vervangen die werkt met mazout, zal dus in de toekomst zeker aan de orde zijn voor wie nog een stookolieketel heeft. De keuze voor een nieuwe verwarmingsketel hangt dan ook af van de beschikbare alternatieven, rekening houdend met de energiezuinigheid, het vermogen, de isolatie, het sanitair water, de milieuvriendelijkheid en het budget. Laat je daarom goed informeren en kijk of een investering in zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen een goede keuze is voor jouw verwarmingscircuit. Voor meer info over de verschillende verwarmingssystemen, kun je hier de erkende CV installateurs en loodgieters uit de regio rond Izegem contacteren!
Met de stilaan strenger wordende milieuwetgevingen en het groeiend besef dat ons klimaat moet verbeteren, groeit ook de interesse naar alternatieve energiebronnen. Ooit zullen de fossiele brandstoffen, zoals aardgas en stookolie, geweerd worden en zal men alleen nog werken met hernieuwbare energieën die het klimaat minder zullen belasten. Zo zorgen zonnepanelen, windturbines, zonneboilers en warmtepompen reeds voor een maximaal gebruik van hernieuwbare en gratis energie. Natuurlijk zijn deze middelen en factoren alleen maar efficiënt als ze gecombineerd worden met een goed geïsoleerde woning. Alhoewel veel van deze ondersteunende milieuvriendelijke energiebronnen door de overheid aangemoedigd en gesteund worden, blijven ze toch voor velen een dure investering. Toch verwacht men dat een kleine elektrische CV ketel van maximum vijf kilowatt in de toekomst zal volstaan ter ondersteuning van de hernieuwbare energiemiddelen. Meer en meer zal een centrale verwarming op elektriciteit de klassieke CV ketels op aardgas en stookolie vervangen. Een elektrische CV ketel werkt met elektrische weerstanden die het water opwarmen en doorsturen naar je verwarmingselementen. Sommige elektrische CV ketels werken daarbij nog met een afzonderlijke elektrische boiler voor het warm water van je sanitair, maar de nieuwste combiketels zorgen zowel voor je centrale verwarming als voor het warm water van je sanitair. Ondanks dat de verbruikskost van een elektrische centrale verwarming hoog ligt, zal je dankzij de alternatieve en ondersteunende energiebronnen nog slecht een vierde aan energiekosten hebben dan nu het geval is. Wil je een nieuwe centrale verwarming plaatsen, maar ben je nog niet overtuigd van de voordelen van een elektrische CV ketel? Neem gerust contact op met de erkende loodgieters rond Izegem en vraag hen naar bijkomende informatie, voorstellen en prijzen!
Sedert enkele jaren kun je nu ook je centrale verwarming laten plaatsen met een biomassaketel. In tegenstelling tot een verwarmingsketel met aardgas of stookolie, gebruikt een biomassaketel geen fossiele brandstoffen, maar gebruikt dit type CV ketel organische brandstoffen. Biomassaproducten zijn niet alleen goedkoper dan de andere energiestoffen, ze leveren ook hernieuwbare energie. Een CV installatie met een biomassaketel werkt met hout, houtschilfers of pellets. Een biomassaketel is zeer gemakkelijk aan te sluiten op je centrale verwarming en de toelevering van de brandstof kan manueel of automatisch gebeuren via een bijvulsysteem. De verwarmingsketel heeft ook een ingebouwde thermostaat zodat je CV ketel op de ingestelde temperaturen van je thermostaat zal aan- of afspringen. Een centrale verwarming plaatsen met een biomassaketel is zeker niet goedkoop. Voor de ketel alleen betaal je al gauw vijfduizend euro en dan dien je de ketel manueel bij te vullen. Indien je er een automatisch bijvulsysteem en/of een opslagsilo bij wilt hebben, dan lopen de kosten nog eens zo hoog op. Tegenover de hoge aankoopprijs staan echter de lage brandstofkosten. Biomassaproducten zijn tot bijna de helft goedkoper dan de andere stoffen en dit zal je zeker voelen in de eindafrekening van jouw energiekosten. Voor het onderhoud moet je je biomassaketel wettelijk jaarlijks laten onderhouden door een erkende technicus vaste brandstoffen. Omdat zowel de vuurkorf, de brandkamer als de rookafvoer moeten onderhouden en gecontroleerd worden, zal een onderhoud bij een biomassaketel meer tijd in beslag nemen dan voor een andere CV ketel. Overweeg je om een centrale verwarming te plaatsen op basis van biomassaproducten? Contacteer via OffertesOnline.be de regionale loodgieters uit Izegem of omgeving en vraag hen naar enkele vrijblijvende prijsvoorstellen!
Een zonneboiler is samengesteld uit een warmwaterboiler en zonnecollectoren. Bij een zonneboiler wordt de elektromagnetische straling van het zonlicht omgezet in directe warmte waarbij de speciale vloeistof in de buisjes van de zonnecollectoren door de zon wordt opgewarmd. Via een warmtewisselaar wordt de warmte dan doorgegeven aan je geïsoleerd voorraadvat. De regeleenheid van je pomp zal het koude water van uw voorraadvat zo verwarmen met het warme water van de zonnecollectoren. Een zonneboiler wordt meestal bijkomend geïnstalleerd in steun van een verwarmingsinstallatie en vervangt de vroegere gasboiler of elektrische boiler. Het verbruik van een zonneboiler is nagenoeg gratis omdat het warme sanitair water voor je douche, bad of keuken wordt opgewekt door natuurlijk zonlicht. Hierdoor kun je heel wat besparen op je energiefactuur. Naast de standaard zonneboiler bestaat er ook nog een compacte zonneboiler waarbij het warme water rechtstreeks in de goed geïsoleerde zonnecollectoren wordt bewaard. Een compacte zonneboiler is daardoor ideaal wanneer er geen plaats is om een voorraadvat te kunnen plaatsen. Zowel de standaard boiler als de compacte boiler dienen alleen maar voor je warm water en bieden niet de capaciteit om ook je verwarming te ondersteunen. Voor een volledige ondersteuning kies je best voor een zonneboilercombi waarbij zowel de zonneboiler als de verwarmingsketel gekoppeld zijn aan het voorraadvat en er voldoende warm water is voor zowel je verwarming als voor je sanitair water. Ontdek de verschillende mogelijkheden om een zonneboiler te integreren in je CV installatie en neem vrijblijvend contact op met de professionele loodgieters uit de regio Izegem!
Een warmtepomp haalt zijn energie uit de omgevingselementen zoals aarde, water en lucht. Door deze natuurlijke bronnen wordt er voor tachtig procent gratis energie geleverd op een efficiënte en milieuvriendelijke manier. Een warmtepomp kan zo je verbruik tot wel vijf keer verlagen. Door een warmtepomp te installeren, wordt er warmte onttrokken uit water, lucht of aarde. Afhankelijk van het type warmtepomp, wordt de aanwezige warmte dan met een compressor, een condensor en/of een verdamper omgezet in energie. Er bestaan verschillende warmtepompsystemen voor je verwarmingsinstallatie zoals een lucht-lucht warmtepomp, een lucht-water warmtepomp, een grond-water warmtepomp, een water-water warmtepomp en een hybride warmtepomp. De werking van een warmtepomp kun je het best vergelijken met een koelkast maar dan omgekeerd: via een verdamper wordt de hete lucht van het gecomprimeerde koelmiddel opgevangen en omgeleid via een condensor. Bij de meeste warmtepompen wordt de warmte dan overgezet naar het water van je CV installatie. Bij een lucht-lucht warmtepomp gebeurt dit via ventilatoren die de warme lucht in de woning verspreiden. Een lucht-lucht warmtepomp kan daarbij ook nog gebruikt worden als airco. Een warmtepomp rendeert het best bij een goed geïsoleerde woning. Vooral bij nieuwbouwwoningen met vloerverwarming is een warmtepomp zeker zijn investering waard, maar ook bij doorgedreven renovaties kan een warmtepomp een aanzienlijk meerwaarde opleveren. Contacteer de lokale loodgieters rond Izegem en vraag hen vrijblijvend naar de mogelijkheden en voordelen om een warmtepomp te combineren met je verwarmingscircuit.
De veranderende energiemiddelen en klimaatomstandigheden hebben meer en meer een impact op het gebruik van onze verwarmingsmogelijkheden. De energieprijzen blijven maar stijgen en ze nemen een serieuze hap uit het maandelijks budget. Stookolie en aardgas zullen mettertijd verdwijnen en in de toekomst zullen alleen nog maar hernieuwbare energiebronnen gebruikt worden. Het komt er dus op aan om verstandige keuzes te maken en de centrale verwarming prijs te vergelijken. Zeker wanneer je je centrale verwarming of je verwarmingsketel moet vervangen, kan je keuze bepalend zijn voor je toekomstige uitgaven. Denk daarom bij het vervangen van je centrale verwarming liever op een iets langere termijn en zorg dat je investeringen die je maakt ook lonen. De kostprijs voor hernieuwbare energie zal hoger zijn bij de aankoop, maar op termijn zal je deze investering terugverdienen.
Vergelijk op voorhand je mogelijkheden en bekijk welke centrale verwarming het best past bij je woning en je budget. Vraag enkel gratis prijsoffertes aan bij de regionale installateurs en vergelijk de prijzen voor je een beslissing neemt.
Het verbeteren of vernieuwen van je centrale verwarming, kan in aanmerking komen tot het bekomen van de verbouwpremie van de Vlaamse Overheid. Zowel het vernieuwen van je verwarmingsketel, het investeren in groene energie zoals warmtepompen, zonneboilers, vloerverwarming, als het vernieuwen van de leidingen van je verwarming, zijn werken die je kunt inbrengen tot het bekomen van de premie. Je kunt de "Mijn Verbouwpremie" aanvragen via het online loket van de Overheid. De voorwaarden tot het bekomen van de premie en de toegang tot dit loket, kun je via onderstaande link activeren.
Ontdek hier de premies voor verwarming