Zonnewering Gent

Bereik tot 90 vakmannen rond Gent.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw zonnewering

  U wilt een zonnewering laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw zonwering? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare zonnewering plaatser die actief is in de regio rond Gent, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele vakmannen uit de regio rond Gent verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele vakmannen die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
694
Vakmannen
4
Opdrachten
per maand
8
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor zonnewering regio Gent

Type zonnewering: Zonwering met knikarm (uitschuifbaar)

Bedieningsmethode: Automatisch (elektrisch)

Afmetingen: 4,50 breed en 3 m uitval

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Onze voorkeur gaat naar het type B27 en elektrisch, knikarmen met 2 of 4 kabels?
Arrow
Offerteaanvraag uit Vurste

Type zonnewering: Zonwering met knikarm (uitschuifbaar)

Bedieningsmethode: Automatisch (elektrisch)

Afmetingen: 3,70 x 3,82 m2

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Een zonnewering - luifel op ons terras, gericht op het zuiden.
Arrow
Offerteaanvraag uit Laarne

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele bedrijven in de regio Gent. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Gent en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit de regio Gent. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven uit de regio Gent.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit de regio Gent. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke zonnewering plaatser in de regio Gent?

Vind een geschikte zonnewering plaatser in de buurt van Gent

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval zonnewering plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw zonnewering wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw zonnewering garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele vakmannen uit de regio Gent. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Uw zonnewering professioneel laten plaatsen in Gent!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw zonnewering éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde vakmannen uit de omgeving van Gent u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw zonnewering snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele zonnewering plaatsers uit de omgeving van Gent... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte vakman uit Gent door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor zonnewering

In 2018 werd het record van de warmste zomer in België uit 1976 verbroken en de aankoop van airco’s en ventilators bereikten nooit geziene pieken. En alhoewel deze middelen zorgden voor een tijdelijk soelaas, blijven de zomers zich even warm of zelfs warmer aan te kondigen en wordt het dus weer puffen en zweten. Nochtans bestaan er voldoende soorten zonneweringen die er voor zorgen dat de warmte uw huis niet kan binnendringen en die hoeven echt niet zo duur te zijn. Naast de klassieke vaste rolluiken kunnen rolgordijnen, screens, zonneluifels, jaloezieën, terrasoverkappingen, zonneschermen, markiezen, shutters of lamellen een groot deel van de zonnestralen en de warmte buiten houden zodat uw huis of uw veranda toch nog de nodige verkoeling heeft. U merkt al bij deze opsomming dat het aanbod aan zonneweringen groot is en vele variaties heeft. Een zonnewering kan dan ook door de zonwering plaatser binnen of buiten worden geplaatst. De verschillende rolgordijnen voor binnen houden de zon buiten en ze doen de temperatuur in het huis dalen. Aangezien deze rolgordijnen en screens in verschillende kleuren te verkrijgen zijn, kunnen ze esthetisch zeer goed ingepast worden in uw interieur. Maar ook uw terras, veranda of patio kunnen beschermd of afgeschermd worden door zonneluifels of zonneschermen. Zelfs een volledige terrasoverkapping of een efficiënte elektrische veranda zonwering behoren tot het mogelijkheden. Via enkele professionele zonwering plaatsers uit de regio Gent kunt u al de mogelijke zonneweringen bekijken en ze met elkaar vergelijken. Zo kent u de voor- en nadelen van elke binnen- of buitenzonnewering en kunt u zonder zorgen de beste zonnewering voor uw woning uitkiezen. Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend deze zonwering plaatsers contacteren voor offertes en advies. Ze zullen u graag verder helpen!

Zonnewering: mogelijkheden voor ramen (buiten)

Zonnewerende screens

Zonnewerende screens

Indien u geen zonnescherm of zonneluifel wenst te plaatsen dan kunnen zonnewerende screens misschien de oplossing bieden voor uw ramen. Een zonwering screen kunt u het best vergelijken met een rolluik en het houdt de zonnestralen buiten door middel van een zonwerende doek. De doeken worden gemaakt van acrylvezels of van glasvezels en de screendoeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De screens worden door de zonwering plaatser aangebracht aan de buitenzijde van het raam. Sreens hebben een gesloten kast met daarin een rol waarop het doek is bevestigd. Via de zijgeleiders wordt het screen verticaal neergelaten waarbij de onderlijst, die met uitstekende nokken verankerd zit in de geleiders, de spanning op het doek constant houdt. Naast de standaard zonwering screens bestaan er ook windvaste screens die, naast hun zonnewering eigenschappen, ook bestand zijn tegen windvlagen. Windvaste screens hebben twee varianten: een variant waarbij het scherm via een kabel en veren op spanning wordt gehouden en een variant waarbij het doek via een ritssluitingssysteem op elke hoogte klikvast kan worden verankerd in de geleiders. Een bijkomend voordeel van het screen met ritssluiting is dat er geen spleten of openingen zijn in de geleiders waardoor het ook een insectenwerend scherm vormt. Op die manier kunt u de ramen open zetten en kan de wind doorheen de zonnewering waaien zonder dat er vliegen of muggen binnenkomen. De screens kunnen door de zonwering plaatser gemakkelijk geïnstalleerd worden en ze zijn vrij goedkoop te verkrijgen. Bij invallend zonlicht kun je door deze screens niet naar binnen maar wel naar buiten kijken. Zonwerende screens zijn gemakkelijk te onderhouden met een borstel en wat zeep. De screens kunnen handmatig, via een bandmechanisme of via een draaistang, bediend worden of elektrisch bediend worden met een schakelaar of een afstandsbediening. Interesse voor een zonnewering voor uw ramen door middel van screens? Vraag hier gratis enkele offertes aan bij de erkende zonwering plaatsers uit de regio Gent!

Uitvalscherm

Uitvalschermen

Een uitvalscherm is een betaalbaar zonnescherm voor uw ramen. De uitvalschermen worden als zonnewering geplaatst boven uw ramen en ze kunnen door de zonwering plaatser gemakkelijk worden aangebracht. Bij een uitvalscherm wordt het doek via twee armen open gerold tot een diagonale hoek van 90 graden. Het inrollen van de zonnewering gebeurt identiek en via de armen wordt de zonwerende acryldoek weer opgerold op de draairol. Deze buiten rolgordijnen kunnen door de acrylvezels in verschillende kleurencombinaties vervaardigd worden. Uitvalschermen kunnen handmatig of elektrisch bediend worden. Bij grote of brede uitvalschermen moeten de armen wel verstevigd zijn en voorzien zijn van stormvaste veren zodat de zonnewering niet kan opgetild worden door een windvlaag. Uitvalschermen bieden een goede afweer tegen de binnenvallende zonnestralen, ook wanneer de zon al redelijk laag staat. Het nadeel van uitvalschermen is dat de ramen moeilijk of niet kunnen geopend worden door de diagonale stand van het zonnescherm. Tegenover het knikarmscherm is een uitvalscherm als buiten rolgordijn wel een stuk goedkoper. Het uitvalscherm kan ook gebruikt worden als terrasoverkapping of als balkonoverkapping. Voor meer informatie over uitvallende zonneschermen kunt u hier terecht bij onze lokale zonwering plaatsers uit de omgeving van Gent!

Knikarmschermen

Knikarmschermen

Eén van de beste buiten rolgordijnen is het knikarmscherm, een zonnescherm dat, net als het uitvalscherm, gebruik maakt van een rol aan de bovenzijde van het raam waarop het zonnedoek wordt opgerold. Moderne knikarmschermen hebben meestal een cassette waarin zowel het doek als de geleidingsarmen worden opgeborgen. Bij het openen van het zonnescherm worden de knikarmen, die vast zitten tegen de armverbinders aan de zijkant van het doek, open geplooid zodat het doek volledig naar buiten schuift. Een knikarmscherm kan zowel manueel met een draaistang of elektrisch met een schakelaar, afstandsbediening of app geopend en gesloten worden. Sommige zonneschermen hebben ook een ingebouwde zonnesensor waarbij de zonneluifel automatisch wordt geopend. In tegenstelling tot het uitvalscherm zal het knikarmscherm niet diagonaal maar horizontaal van de muur wegschuiven. Het doek dat bestaat uit acrylvezels kan in verschillende effen of gecombineerde kleuren verkregen worden. Knikarmschermen worden veel gebruikt als gedeeltelijke terrasoverkapping zowel bij particulieren als bij de horeca. Door hun grote horizontale overspanning is er een ruime zonnewering en is er geen belemmering voor de doorloop vanuit de binnenruimte. Het nadeel van een knikarmscherm is dat de zonwering plaatser meer installatiewerk dient uit te voeren en dat het zonnescherm ook gevoeliger is voor windstoten. Sommige gesofisticeerde modellen zijn wel uitgerust met een windindicator zodat het zonnescherm automatisch sluit bij te veel wind. De prijs van een zonnewering met een knikarmscherm is ook niet goedkoop. Is een knikarmscherm iets voor u? Laat u dan gratis informeren en neem contact op met enkele van onze ervaren zonwering plaatsers uit Gent!

Markiezen

Markiezen

Een markies is een zonneluifel boven een raam dat het best te vergelijken is met een uitvalscherm maar bij een markies zijn ook de zijkanten van de zonneluifel mee voorzien van een doek. Een markies zonnescherm wordt ook niet opgerold maar het wordt samengevouwd in de bovenkap. Een raam markies kan in drie vormen gemonteerd worden: als standaard model, als klapmodel en als petmodel. Een standaard markies wordt voornamelijk gebruikt wanneer er geen doorloop is terwijl het klapmodel en het petmodel wel een vrije doorloop hebben. Een markies zonnescherm is een zeer goede zonnewering omdat het de zonnestralen langs alle zijden afschermt. Omwille van de duurdere prijzen zult u markiezen echter niet zo vaak aantreffen als de andere zonneluifels. Net zoals bij de andere zonneluifels kan ook de markies manueel of elektrisch bediend worden. Via een domoticasysteem, dat reageert op wind, regen of zonintensiteit, kan een markies zonnewering ook automatisch gesloten worden. Een bovenkap van een markies bestaat meestal uit hout, aluminium of kunststof. Wenst u meer inlichtingen over een markies als zonnewering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze vele professionele zonwering plaatsers uit Gent voor prijzen en advies!

Rolluiken

Rolluiken

Ook rolluiken blijven een vaste waarde tussen de vele zonneweringen. Rolluiken hebben naast hun zonwerende eigenschappen ook nog isolerende en akoestische eigenschappen. Het nadeel van rolluiken is dat ze het contact qua geluid en zicht hermetisch afsluiten waardoor u overdag geen daglicht binnenkrijgt. Maar anderzijds kunnen rolluiken wel zeer goed de warmte buiten of binnen houden. Bij de rolluiken onderscheiden we drie verschillende types. De voorzetrolluiken zijn de meest voordelige rolluiken. Voorzetrolluiken worden zonder breekwerken geplaatst boven uw ramen tegen de gevel en alhoewel de bekasting zichtbaar is, zijn deze rolluiken toch vrij populair. Inbouwrolluiken worden voornamelijk bij nieuwbouw woningen gebruikt omdat ze in de gevel worden ingewerkt boven het raamkozijn. Bij opbouwrolluiken worden de rolluiken gemonteerd met het raamkozijn en een opbouwrolluik wordt dan ook vaak reeds in het atelier aan het raam vastgemaakt. Zowel bij de voorzetrolluiken, de inbouwrolluiken als de opbouwrolluiken wordt er meestal gebruik gemaakt van aluminium of PVC. De rolluiken kunnen zowel manueel, met een lint, stang of veeras, of met een elektrische motor opgerold worden. Door de dunne lamellen en de verticale geleiders kunnen de rolluiken via een ultrastille buismotor probleemloos bediend worden. Op het gebied van zonnewering bieden rolluiken dus zowel voor- als nadelen. Wenst u meer informatie over de verschillende mogelijkheden van rolluiken? Neem contact op met onze professionele zonwering plaatsers voor gratis advies en offertes!

Op zoek naar een professionele vakman uit Gent om een vrijblijvende offerte te maken voor uw zonnewering?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zonnewering: mogelijkheden voor ramen (binnen)

Gordijnen

Gordijnen

Voor een binnen zonnewering volstaan gordijnen dikwijls al om het zonlicht buiten te houden. De meest moderne populaire gordijnen zijn de rolgordijnen. Rolgordijnen kunnen het best vergeleken worden met de zonwerende buitenscreens omdat ze werken via hetzelfde systeem. Via een as wordt het doek van acrylvezels of glasvezels langs de zijgeleiders opgerold of neergelaten. Rolgordijnen kunnen volledig het licht weren of ze kunnen doorschijnend zijn waarbij het zicht van buiten naar binnen wordt tegengehouden maar waarbij u wel nog naar buiten kunt kijken. Rolgordijnen zijn vrij goedkoop door de zonwering plaatser te installeren en ze zijn in verschillende egale kleuren te verkrijgen. De rolgordijnen zijn zowel manueel als automatisch te bedienen zijn en indien u wenst kunt u de rolgordijnen zelfs, via een domotica sturing, afstemmen op het opkomende en ondergaande zonlicht. Naast de rolgordijnen zijn er nog plisségordijnen, vouwgordijnen en paneelgordijnen. De meeste van deze gordijnen worden via een opplooisysteem bediend behalve de plisségordijnen die op een bepaalde hoogte vast kunnen gemonteerd worden. De meeste zonwering plaatsers bieden een ruim gamma aan rolgordijnen of andere gordijnen aan. U kunt enkele offertes bekomen bij de vele regionale zonwering plaatsers uit de omgeving Gent!

Lamellen

Lamellen

Lamellen zijn lange verticale stroken van aluminium of kunststof die binnen voor het raam hangen en die via een schuifsysteem naar de zijkant kunnen worden verplaatst. De meeste lamellen hebben brand- en vochtwerende eigenschappen en ze kunnen in verschillende kleuren bekomen worden. Aluminium lamellen hebben een goede isolerende werking en ze weerkaatsten het beste het zonlicht terwijl kunststof lamellen dan weer in elk interieur en ook in badkamers probleemloos kunnen worden ingepast. Bovendien kunt u door de lamellen te draaien zelf de lichtinval bepalen. Lamellen zijn een zeer goedkope zonnewering en de lamellen hoeven niet onderhouden te worden. Ze kunnen zowel automatisch als manueel geleverd worden. Het nadeel van lamellen is dat ze wel gevoelig zijn als er wind in de lamellen slaat. Hierdoor kunnen ze een kletterend geluid maken. Indien u kiest voor een goedkope maar toch trendy zonnewering dan komen lamellen daar zeker voor in aanmerking. Vraag hier gratis enkele offertes aan bij onze lokale zonwering plaatsers uit de regio Gent!

Jaloezieën en shutters

Jaloezieën en shutters

Jaloezieën maken ook gebruik van lamellen maar dan in horizontale richting. De lamellen van jaloezieën zijn door touwtjes met elkaar verbonden waardoor ze tegen elkaar naar boven kunnen opgetrokken worden. De lamellen van jaloezieën zijn meestal van aluminium maar er bestaan jaloezieën uit hout of PVC. Jaloezieën kunnen, net zoals de lamellen, het binnenkomend zonlicht regelen door ze in een horizontale of verticale stand te laten kantelen. Meestal worden jaloezieën gebruikt voor kleinere raamoppervlaktes terwijl men voor grotere raampartijen eerder zal kiezen voor verticale lamellen. Jaloezieën zijn zeer goedkoop en ze kunnen ook vrij gemakkelijk geplaatst worden. Naast de goedkope jaloezieën bestaat er een meer luxe uitvoering van de horizontale lamellen: de shutters. Shutters zijn stijlvolle en isolerende horizontale lamellen die, op maat, vast op de ramen gemonteerd worden. De zonwering plaatser installeert de shutters op alle mogelijke ramen waarbij de ramen zonder probleem kunnen geopend worden. De stijlvolle lamellen van de shutters passen in elk interieur. Door hun isolatiewaarde en perfecte afdekking, zijn ze ook uiterst geschikt voor badkamers en slaapkamers. Meer informatie over jaloezieën en shutters kunt u bekomen bij onze regionale zonwering plaatsers!

Op zoek naar een professionele vakman uit Gent om een vrijblijvende offerte te maken voor uw zonnewering?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zonnewering: mogelijkheden voor terrassen

Zonneluifels

Zonneluifels

Indien uw terras vast tegen uw woning is aangelegd, is een zonneluifel een soms meer dan voldoende zonnewering. Een zonneluifel kan een uitvalscherm of een knikarmscherm scherm zijn. Indien een gedeeltelijke zonnewering voor uw terras genoeg is dan is een uitvalscherm voldoende maar voor een volledige zonwerende zonneluifel kunt u beter kiezen voor een knikarmscherm dat veel verder reikt dan een uitvalscherm. Bovendien biedt deze zonneluifel een vrije doorloop omdat het zo goed als horizontaal wordt opengeschoven. Terras luifels zijn meer windgevoelig dan een terrasoverkapping maar de betere zonneluifels hebben een windsensor waardoor de zonneluifel automatisch wordt beschermd bij hevige windvlagen. Dankzij de acrylvezeldoeken bieden deze zonneschermen een zeer goede zonnewering en creëren ze een aangename schaduw op uw terras. De zonneluifels worden bij niet gebruik mooi weggeschoven in een kwaliteitsvolle cassette waardoor het zonnescherm beschermd blijft. De zonwering plaatser kan ook een zonnescherm op uw terras plaatsen met een deels vaste terrasoverkapping. Bij deze zonneluifel worden er vaste palen geplaatst en een draagframe zodat er een soort vaste geleiding is voor het zonnescherm. In dit geval is het eigenlijk een screen dat vanaf de muur via de geleiders elektrisch wordt opengeschoven over het frame en het is dezelfde toepassing die vaak wordt gebruikt bij een zonnewering voor veranda’s. Voor meer informatie over de toepassingen van zonneluifels verwijzen we u door naar onze experten zonwering plaatsers uit de regio Gent. Ze zullen u graag verder helpen op het vlak van raadgevingen en offertes!

Terrasoverkapping

Terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping kiest u voor een vaste zonnewering voor uw terras in plaats van een uitschuifbare zonnewering. Een terrasoverkapping is vooral interessant voor terrassen die zuidelijke georiënteerd zijn en waarbij u een schaduwrijke plaats wilt creëren. Een terrasoverkapping kan losstaand geplaatst worden over het terras of ze kan aangebouwd worden tegen uw woning. Verder kunt u kiezen of u uw terrasoverkapping kant en klaar, volgens vaste afmetingen, wilt laten plaatsen of dat u een terrasoverkapping op maat wilt laten maken door de zonwering plaatser. De meest gebruikte materialen voor een terrasoverkapping zijn hout, aluminium en verzinkt staal. Naargelang het doel van de terrasoverkapping, zal het dak geheel of volledig dicht zijn en zal het doorschijnend of ondoorschijnend zijn. Indien de terrasoverkapping als zonnewering wordt gebruikt, dan zal er gekozen worden voor een dicht dak uit hout, mat glas of kunststof. Wenst u toch een volledige terrasoverkapping met een glazen afwerking, dan bent u wel goed beschermd tegen de regen maar minder tegen de zon. Een goedkoper alternatief als zonnewering is een terrasoverkapping met lamellen waarbij de zon toch grotendeels wordt geweerd. Een terrasoverkapping heeft een redelijk prijskaartje en het spreekt voor zich dat een op maat gemaakte terrasoverkapping meer zal kosten dan een prefab terrasoverkapping. Ook voor het materiaal zult u voor een aluminium of stalen zonnewering meer moeten betalen dan voor een houten zonnewering. Een aluminium terrasoverkapping roest niet, is licht en sterk en het is onderhoudsvrij. Een houten terrasoverkapping heeft dan weer een meer natuurlijke uitstraling maar deze zonnewering moet wel jaarlijks onderhouden worden. Over het algemeen krijgt een houten terrasoverkapping een levensduur van gemiddeld dertig jaar mee en wordt er voor een stalen of een aluminium terrasoverkapping een levensduur van vijftig jaar meegegeven. Voor vergelijkbare prijsoffertes kunt u hier terecht bij onze vele regionale zonwering plaatsers. Op die manier kunt u kijken welke offerte het best tegemoet komt aan uw wensen!

Op zoek naar een professionele vakman uit Gent om een vrijblijvende offerte te maken voor uw zonnewering?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zonnewering voor uw veranda

Zonnewering voor uw veranda

De meeste zonweringen voor een veranda maken gebruik van screens. Aangezien een veranda een vaste installatie is met een dragende structuur, wordt deze draagstructuur ook door de zonwering plaatser gebruikt als basis voor de veranda zonwering. Vaak wordt er gekozen voor een veranda zonwering op de dakkoepels of dakramen waarbij het grootste deel van de veranda wordt afgeschermd tegen het binnenvallende zonlicht. Maar evengoed kunt u ook alle zijden van de veranda voorzien van een screen zonnewering. De meeste screens zijn vervaardigd van acrylvezels of glasvezels en ze weerkaatsen het licht en de warmte van de zon zodat het aangenaam vertoeven is in uw veranda. Een veranda zonwering is meestal automatisch en de screens worden door een elektrische motor aangedreven. Via een schakelaar, afstandsbediening of een smartphone kunt u zo uw veranda zonwering bedienen. Het voordeel van zonwering screens is dat ze partieel kunnen geopend of gesloten worden naargelang uw wensen. Om esthetische redenen kan een veranda zonwering ook aan de binnenzijde van de veranda door de zonwering plaatser geïnstalleerd worden. Ook voor open veranda’s of pergola’s kunnen zonwering screens geplaatst worden doordat ze ook een vast dragend frame hebben. Zo kan een pergola zonwering zowel de zon weren via het bovenscreen en/of de wind buiten houden met een zijscreen. Wenst u een optimaal gebruik van uw zonwering screens? Dan biedt een wind-zon-automaat de oplossing. Via een klein windmolentje met zonnesensor worden uw screens automatisch geactiveerd bij een bepaalde lichtintensiteit en zullen de zonneschermen ook opgerold worden bij hevige wind. Op die manier haalt u het meeste profijt uit uw veranda zonwering. Interesse in een veranda zonwering? Vraag hier naar een paar vrijblijvende offertes bij de vele erkende regionale zonwering plaatsers uit uw buurt voor een objectieve vergelijking!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor zonnewering?

Hoe wordt de prijs voor zonnewering bepaald?

Wanneer u uw zonnewering laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw zonnewering, en anderzijds is er de arbeidskost van de zonnewering plaatser(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele vakmannen uit de regio Gent.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Zonnewering

Type zonnewering
Gemiddelde prijs
Uitvalscherm
van € 180 tot € 600
Knikarmscherm
van € 700 tot € 2000
Markies
van € 400 tot € 850
Screen
van € 150 tot € 300
Zonneluifel
van € 200 tot € 900
Terrasoverkapping
van € 800 tot € 2000
Veranda zonwering
van € 800 tot € 2500
Rolgordijnen
van € 60 tot € 250
Jaloezieën
van € 70 tot € 400
Gordijnen (Plissé, vouw, paneel,…)
van € 50 tot € 400
Shutters
van € 300 tot € 1200
Lamellen
van € 70 tot € 300
Automatisering zonwering
van € 100 tot € 350
Op zoek naar een professionele vakman uit Gent om de prijs voor uw zonnewering te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
90 zonnewering plaatsers rond Gent!