SCHIMMEL VERWIJDEREN

Bereik tot 75 vochtexperten rond Oudergem.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het verwijderen van schimmel?

  Je wil schimmel verwijderen, maar waar vind je de geschikte vakman voor het bestrijden van een schimmel? Hoe vind je een professionele en betrouwbare vochtexpert die actief is in jouw regio rond Oudergem, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend in enkele minuten opstellen, en wordt ze automatisch naar alle professionele vochtexperten uit de omgeving van Oudergem verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele vochtexperten die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

572
vochtexperten
28
Opdrachten
per maand
20
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor vochtbestrijding rond Oudergem

Soort vochtprobleem: Doorslaand vocht

Situering: Vochtige binnenmuren

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Vocht komt door de gevel en veroorzaakt het afbrokkelen van de muur en zwarte schimmel.
Arrow
Offerteaanvraag uit Brussel

Soort vochtprobleem: Opstijgend vocht

Situering: Vochtige binnenmuren

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Behandeling van opstijgend vocht vooral in binnenmuur maar ook al vochtindicaties op de buitenmuren
Arrow
Offerteaanvraag uit Tildonk

Vind een geschikte vochtexpert in de buurt van Oudergem

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval een vochtexpert, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan je je schimmel verwijderen wilt toevertrouwen. Om een goede keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken, om zo tot de juiste keuze te komen die je de beste prijs/kwaliteit voor schimmel verwijderen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele vochtbestrijders uit de omgeving van Oudergem. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Schimmel verwijderen: laat professioneel je schimmel verwijderen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor schimmel verwijderen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde vochtexperten uit de omgeving van Oudergem jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor schimmel verwijderen snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele vakmannen rond Oudergem... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vochtexperten in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor schimmel verwijderen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vochtbestrijders die gelegen zijn rond Oudergem en de juiste kwalificaties hebben voor het aanpakken van elke soort schimmel.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vochtexperten uit de omgeving van Oudergem. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je schimmel verwijderen opdracht en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel vochtexperten interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je schimmel verwijderen opdracht zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Oudergem die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vochtexperten uit de omgeving van Oudergem. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van je schimmel verwijderen opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte vochtexpert in Oudergem door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn schimmels en waarom schimmel verwijderen?

Schimmels zijn het resultaat van schimmelsporen die zich door de lucht verspreiden en die zich vastnestelen op voedende en vochtige ruimtes en plaatsen. Deze schimmelsporen, die overal aanwezig zijn, kunnen zich onder bepaalde voorwaarden als verschillende soorten schimmels ontwikkelen: door een geschikte temperatuur, goede vochtcondities, voldoende zuurstof en door een geschikte zuurtegraad. Een schimmel ontstaat in bepaalde omstandigheden, maar meestal in verwarmde gebouwen met een slecht werkende isolatie, of door een onderliggend vochtprobleem. Schimmels ontwikkelen zich voort via de schimmelsporen waarbij vochtige ruimtes een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van de schimmel. Toch moet het voor langere tijd vochtig blijven vooraleer er schimmel in huis kan ontstaan. Doordat de meeste bouwmaterialen geschikt zijn voor de groei van schimmels, zal men de schimmel in huis dan ook vaak aantreffen op vochtige plaatsen zoals badkamers, keukens en kelders. Een langdurige hoge luchtvochtigheid kan ook schadelijke schimmels veroorzaken in materialen die gevoelig zijn voor teveel vocht zoals tapijten, multiplex, hout en textiel. In normale omstandigheden vormen de altijd aanwezige schimmelsporen en schimmels geen gevaar voor de gezondheid, maar indien een schimmel zich door vocht kan ontwikkelen, vormt het wel een gevaar. Een schimmel in badkamers, slaapkamers of andere leefruimtes, is schadelijk voor de slijmvliezen en luchtwegen, en het kan allergieën of schimmelinfecties veroorzaken. Sommige soorten schimmels kunnen op langere termijn zelfs het immuunsysteem aantasten en kankers verwekken. Het is dan ook van groot belang om een schimmel in huis te weren en de schimmel te verwijderen. Maar een schimmel verwijderen volstaat niet wanneer je daarnaast de onderliggende oorzaak niet aanpakt. Mogelijk vormen lekkages, insijpelend of optrekkend vocht, condensvocht, of doorslaand vocht, de ideale voedingsbodem voor een schimmel in huis. Er kan zo een schimmel ontstaan, die je een duidelijk signaal geeft dat er vochtproblemen zijn die schadelijk zijn voor je woning, en waarbij de schimmel alleen maar erger kan worden indien de schimmel oorzaak niet grondig wordt aangepakt. Heb je last van schimmel, laat dan zo snel mogelijk je schimmel verwijderen door een gespecialiseerde vakman. Via www.offertesonline.be kun je de professionele vochtexperts uit je regio rond Oudergem gratis contacteren voor vrijblijvende adviezen en offertes!

waarom schimmel laten verwijderen in @city

De meest voorkomende oorzaken van schimmel in huis

schimmel door opstijgend vocht @city

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht sluipt dikwijls langzaam je woning binnen zonder dat je het onmiddellijk merkt. Vaak is het optrekkend vocht reeds geruime tijd aanwezig in je kelder of in de muren en merk je het pas op wanneer er zich vochtige plekken, spoorvorming of salpeter manifesteren. En wanneer je dan het vocht niet effectief laat behandelen, zullen de vochtproblemen alleen maar groter worden en zullen ze ook de rest van je woning en interieur aantasten. Optrekkend vocht ontstaat wanneer het grondwater zich een weg baant naar boven of wanneer er geen, of een versleten, waterkering aanwezig is. Vooral bij oudere gebouwen, die gebouwd werden zonder waterkering of rechtstreeks op een ondergrond van zavel en steenpuin, kan het optrekkend vocht via de vloer en de muren binnendringen in de woning. Maar ook met een hechtende chape kan het optrekkend vocht na een tijd je ondervloer aantasten. Zelfs bij een nieuwbouw kan het grondwater via de kelder of de kruipruimte binnendringen en zich verder manifesteren in je woning. Opstijgend vocht kan zich uiten in natte plekken, loskomende plinten, blaasjes in de verf, beschimmelde muren, loskomend behang, een muffe geur, of sporen en schimmel op de muur. Wanneer je te kampen heeft met opstijgend vocht, kun je dit dan ook best laten behandelen door een vochtexpert. Een vochtexpert maakt een grondige vochtanalyse en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak van het vocht en de schimmel in huis. Met een beetje geluk en bij een vroegtijdige ontdekking van de vochtproblemen of schimmels, kan de vochtexpert snel en doeltreffend de schimmel bestrijden. Maar in de meeste gevallen is er een doorgedreven vochtbestrijding nodig met een muurinjectie of een muur onderkapping. Voor meer inlichtingen over schimmelproblemen door opstijgend vocht, kun je hier contact opnemen met de regionale vochtexperts uit Oudergem of omgeving!

schimmel door condensatievocht @city

Condensatievocht

Meestal wordt een schimmel op de muur veroorzaakt door het aanwezige condensvocht in een woning. Door een slechte verluchting of ventilatie zal de warme lucht door de afkoeling gaan condenseren. Het vocht dat door het condenseren wordt vrijgemaakt, zet zich daarbij af op de muren en het plafond en na een tijdje heb je vochtige muren of een vochtig plafond. Daarna verschijnt er witte of zwarte schimmel op de muur. Vooral badkamers hebben dikwijls last van zwarte schimmel op het plafond boven een douche of een bad. Vaak wordt het ontstaan van zwarte schimmel door condensatie onderschat en staat men niet stil bij bepaalde oorzaken. Niet alleen het water van een douche of bad zorgt voor condensatievocht, ook kookvocht, het drogen van kleding, je zweet, of zelfs de lucht die je uitademt, veroorzaakt condensatievocht. Een schimmel in huis die voorkomt op meerdere plaatsen, markeert het gebrek aan een goede verluchting waarbij het vocht ruim de kans krijgt om te condenseren. En raar maar waar hebben vooral de woningen met een goede isolatie meer te kampen met condensatievocht. Door de huidige hoge isolatiewaarden vindt het ontstane vocht geen uitweg meer en gaat het condenseren. Een goede doordachte nieuwbouw bevat dan ook een effectief mechanisch ventilatiesysteem om het condenseren tegen te gaan. Vele erkende vochtexperts bieden goed werkende ventilatiesystemen aan en kunnen via enkele kleine ingrepen, de luchtkwaliteit van je woning aanzienlijk verbeteren. Een goede luchtkwaliteit verzorgt je gezondheid en geeft de schimmel geen kans om zich te ontwikkelen. Heb je last van witte of zwarte schimmel door condensatie problemen? Raadpleeg vrijblijvend onze ervaren vochtexperts uit jouw regio rond Oudergem voor adviezen en/of offertes!  

schimmel door doorslaand vocht @city

Doorslaand vocht

Niet alleen condensvocht en opstijgend vocht veroorzaken schimmel, ook doorslaand vocht kan een serieuze boosdoener zijn voor een schimmel in huis. Doorslaande vochtigheid komt de woning binnen langs de buitengevel en dringt zo door naar je binnenmuren. Alhoewel je buitenmuren normaal bestand zijn tegen insijpelend vocht, kunnen bepaalde gebreken toch zorgen voor binnendringende vochtproblemen. Een slechte of niet afwaterende dakgoot, barsten in de gevel, poreuze gevelstenen, een verstopte spouw in je gevel, of slingerplanten die de voegen van je gevel uithollen: het kunnen allemaal directe oorzaken zijn voor een waterinsijpeling in je gevel. Dikwijls kan een lekkage van doorslaand vocht goed gelokaliseerd worden, maar soms gaat het over een kleinere insijpeling en geeft een schimmel op de muur of plafond de eerste tekenen van de vochtproblemen. Een muur schimmel ten gevolge van doorslaand vocht vraagt daarom eerst een grondige analyse. Pas daarna kun je de schimmel verwijderen met blijvend resultaat. In tegenstelling tot een schimmel die zich vormt bij opstijgend vocht, kan een schimmel bij doorslaand vocht zich overal als schimmelplekken op je muren en plafond vertonen. Indien je op zeker wilt spelen, laat je best eerst een gespecialiseerde vakman komen die het vochtprobleem en de schimmel op je muur zal onderzoeken. De oplossing tegen de oorzaak voor doorslaand vocht kan zeer verschillend zijn. Zo kan een dakgoot snel vervangen of hersteld worden, terwijl het bij een verzadigde en poreuze gevel kan gaan om een volledige gevelrenovatie waarbij de gevelstenen en de isolatie moeten vernieuwd worden. Aangezien sommige van deze vochtbestrijdingen vrij ingrijpend en kostelijk zijn, heb je er alle baat bij om doorslaand vocht te ontdekken en herkennen in een vroeg stadium! Wens je meer te weten over de problemen van doorslaand vocht? Contacteer enkele professionele vochtexperts uit Oudergem of onmiddellijke omgeving. Ze zullen je graag van dienst zijn!

Op zoek naar een vochtexpert uit Oudergem om een vrijblijvende offerte te maken voor het verwijderen van schimmel?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Schimmel verwijderen: mogelijke oplossingen

ventileren in @city

Ventileren

Je kunt een schimmel verwijderen met een harde borstel en een product zoals soda, azijn of bleekmiddel dat vermengd wordt met water. Maar door de schimmel te verwijderen pak je natuurlijk niet de oorzaak aan van het vochtprobleem. Omdat de meeste schimmels ontstaan door een slechte ventilatie, waarbij er warme lucht gaat condenseren, moet de luchtcirculatie en de luchtkwaliteit verbeterd worden. Condens zet zich eerst vast op koude oppervlakken. Meestal bevinden deze koude oppervlakken zich in de hoeken van de kamer of achter de kasten waar de verwarming moeilijker aan kan. Een natuurlijke ventilatie door ramen en deuren te openen of door ventilatieroosters te plaatsen, kan hierbij al veel helpen. Elke dag een raam open zetten, helpt al zeer veel en zo komt er frisse lucht binnen in je woning. Nieuwe woningen worden echter tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat een natuurlijke verluchting, met een raam open, vaak ontoereikend is. Door de verbeterde ergonomische isolatiematerialen en de aangebrachte dampschermen, blijft het condensvocht circuleren in je woning. De beste oplossing is dan ook om het teveel vocht in je woning mechanisch te ventileren met een, al dan niet zelfregulerend, ventilatiesysteem. Een goed ventilatiesysteem meet de luchtvochtigheid in je ruimte en verbetert automatisch je binnenklimaat. Op die manier ontstaat er een goede luchtcirculatie en zullen er zich geen schimmels ontwikkelen. Een ventilatiesysteem hoeft niet super duur te zijn en de meeste vochtexperts bieden verschillende professionele systeem mogelijkheden aan. Voorkom teveel vocht en schimmel en zorg door goed te ventileren voor gezonde leefomstandigheden en luchtwegen. Neem contact op met onze regionale vochtexperts rond Oudergem die jou alle voordelen van een goed ventilatiesysteem kunnen uitleggen!

muur onderkappen in @city

Muur onderkapping

Wanneer er geen waterkering aanwezig is in je muren of wanneer de waterkering versleten is, zal het grondwater stijgen en weinig hinder ondervinden om binnen te dringen in je muren. Ook bij een slecht geïsoleerde kruipkelder zal er vocht langs de vloer en de muren opstijgen. Het opstijgend vocht is daarbij een stille doder die je woning ernstig kan aantasten en schimmelplekken veroorzaakt. Maar ook huiszwam, mosvorming, dode schimmels en salpeter kunnen ernstige schade toebrengen. Een efficiënte methode om het opstijgend vocht te bestrijden, is om je muur te laten onderkappen. Bij een muur onderkappen zal de vochtexpert delen van je muur uitbreken en deze voorzien van een waterkerende kunststoflaag. Nadat hij de muurdelen heeft behandeld, zal de vochtexpert dan de stenen terug inmetselen en deze handeling nadien herhalen voor de andere delen van je muur. Een muur onderkappen is niet eenvoudig omdat het gaat om dragende muren. Een vochtbestrijding met een muur onderkapping zal dan ook zeer secuur en vakkundig worden uitgevoerd. Na de onderkapping moet je de muren laten uitdrogen alvorens je de muren terug kunt bepleisteren of bekleden. Interesse in een vochtbestrijding met muur onderkapping? Neem contact op met de vele ervaren vochtexperts uit de omgeving van Oudergem voor enkele vrijblijvende offertes!

muur injecteren in @city

Muur injecteren

Opstijgend vocht kan ook aangepakt worden door je muren te laten injecteren. Muren injecteren is een minder ingrijpende vochtbestrijding dan een muur onderkapping en het is vooral geschikt om plaatselijk opstijgend vochtproblemen te verhelpen. Zo kan het zijn dat de waterkering op één stuk van de muur slecht geplaatst werd of dat slechts één van je muren last heeft van optrekkend vocht. In dit geval kan de vochtexpert de oppervlakken van je muren injecteren met een chemische kiezelgel of vloeistof die de poriën en de capillairen van je stenen zullen vullen en kristalliseren. Met dit product wordt er op die manier een ondoordringbaar vochtscherm gecreëerd waardoor het opstijgend vocht niet meer kan binnendringen en er geen schimmel ontstaat. De vochtexpert zal de muren injecteren op zo’n drie à vijf centimeter boven de vloer en dit om de vijftien centimeter herhalen. Het duurt wel even om de oppervlakken te laten drogen en alleen wanneer ze echt droog zijn, kun je je muur weer herstellen en bekleden. De prijs om muren te injecteren valt redelijk goed mee indien je dit beperkt kunt houden tot kleine oppervlakken en niet alle muren geïnjecteerd moeten worden. Wens je meer te weten over een vochtbestrijding door middel van een muurinjectie? Contacteer hier enkele professionele vochtexperts rond Oudergem voor een paar gratis adviezen of offertes!

muur impregneren in @city

Muur impregneren

Indien het grootste deel van je gevelstenen nog intact is, kun je je gevel laten impregneren tegen het doorslaand vocht. Om te zien of de porositeit van je gevelstenen nog goed is, zal de vochtexpert vooraf het vochtgehalte en de duurzaamheid van je stenen opmeten. Indien de waarden goed zijn, zal hij eerst de scheuren en de beschadigde stenen behandelen. Ook zal hij de losse voegen verwijderen en deze terug opvoegen. Daarna zal hij de gevel volledig reinigen en het stof van de muur verwijderen, en zal hij de muur impregneren of hydrofoberen. Het impregneren van de muur gebeurt machinaal waarbij de hechtende vloeistof de poriën zal vullen en het oppervlak van je gevel zal beschermen tegen de neerslag. Een muur impregneren kan ook preventief worden toegepast of wanneer je merkt dat er zich een zoutafzetting vormt op je gevel. Door een tijdige behandeling voorkom je een vocht overgang via je spouw naar je binnenmuren. Voor meer informatie over het impregneren van buitenmuren, verwijzen we je graag door naar onze regionale vochtexperts rond Oudergem!

gevel waterdicht maken in @city

Gevel waterdicht maken

Naast het impregneren kun je je buitenmuren ook waterdicht laten maken. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je je muur laten cementeren of hem laten bepleisteren met een waterdichte minerale of synthetische pleister. Een bepleistering van je gevel is duurder dan het cementeren of het impregneren van je gevel, maar je krijgt er wel een nieuwe decoratieve gevel voor in de plaats. Meestal wordt er bij het bepleisteren van je vochtige gevel eerst een hechtende onderlaag en een wapeningsgaas geplaatst. Het voordeel van een synthetische pleister van siliconen of kunsthars is dat de pleister door zijn elasticiteit vuilwerend en stoot- en krasvrij is. Een minerale pleister heeft dan weer een beter kleurbehoud. Een ander alternatief is om je gevel te laten schilderen met een waterdichte verf. Deze verf wordt door de gevelwerker of schilder aangebracht op een hechtende primer en in meerdere lagen aangebracht op je gevel. Een waterdichte gevel houdt het vocht tegen en voorkomt schimmelplekken en vocht in je huis. Voor meer info over waterdichte gevels, kun je hier de gediplomeerde vochtexperts voor gevels uit de omgeving van Oudergem vrijblijvend contacteren!

lekdetectie @city

Lekdetectie

Een lekkage van doorslaand vocht of insijpelend vocht kun je soms zeer snel herkennen indien de lekkage duidelijk zichtbaar is, maar evengoed is de oorzaak van een lekkage of vochtprobleem niet te detecteren of worden er te snel verkeerde conclusies gemaakt. Zo kan een verstopte afvoerbuis of een kapotte dakgoot zorgen voor de wateroverlast. Of gaat het om een lekkage langs de schouw, via een gebroken dakpan, of komt het water binnen langs de nokvorsten. Wanneer je de oorzaak niet kunt vinden, is het raadzaam om een vochtanalyse of een lekdetectie uit te laten voeren door een professionele vochtexpert. Aan de hand van richtinggevende factoren zoals constructiefouten, houtrot, schimmelplekken, dode schimmels, materiaal slijtage, vochtplekken of zoutafzettingen, kan de vochtexpert snel de oorzaak van je vochtproblemen en schimmels in huis detecteren en lokaliseren. Een snelle lekdetectie kan je zo mogelijk veel geld besparen indien ze tijdig wordt uitgevoerd. Interesse in een vochtanalyse of een lekdetectie? Neem gratis contact op met enkele regionale vochtexperts uit de regio Oudergem!

schimmelwerende verf @city

Schimmelwerende verf

Indien je last hebt van een schimmel of schimmelplekken in huis of in je badkamer, dan kun je bijvoorbeeld je badkamer behandelen met een anti schimmel verf. Een anti schimmel verf is waterafstotend en door de synthetische toevoegingen geeft ze sporen en schimmel geen kans om zich te nestelen. Voor je de schimmelwerende verf aanbrengt, moet je eerst de schimmel verwijderen met een harde borstel en een beetje azijn of bleekmiddel. Daarna moet het oppervlak van het plafond of muur eerst goed droog zijn, alvorens te schuren. Bij het schuren moet je alle spoor en schimmel restanten volledig van het plafond of de muur verwijderen. Daarna wordt er een hechtende primer aangebracht. Voor je gezondheid wordt er bij een schimmelwerende verf altijd gebruik gemaakt van een watergedragen acrylaatverf. Deze verven zijn in allerhande kleuren verkrijgbaar, maar omwille van de kwaliteitsverschillen raden we je aan om je vooraf goed te laten informeren welke verf het meest geschikt voor een blijvende werking tegen schimmel en schimmelplekken. Voor adviezen over schimmelwerende verven kun je vrijblijvend één van de vochtexperts uit je regio rond Oudergem contacteren.

schimmel verwijderen in @city

Schimmel verwijderen

Op zich is een schimmel verwijderen niet zo moeilijk tenzij het hardnekkige zwarte schimmels zijn. Meestal kun je een schimmel verwijderen met water en een beetje bleekmiddel, azijn of soda. Gebruik hiervoor een borstel, vochtige doek of spons en vergeet niet dat dit bijtende producten zijn. Ga je een zwarte schimmel verwijderen spuit dan het bleekmiddel of azijn rechtstreeks op de schimmel of de schimmelplekken. Gebruik bij een bijtend product ook beschermende handschoenen, mondmasker en aangepaste kledij. De handschoenen en mondmasker beschermen je ook tegen de zwarte of minder zichtbare witte schimmel. Een schimmel verwijderen is één zaak, maar ze definitief verwijderen is een andere zaak. Daarvoor moet eerst de oorzaak van de schimmelvorming worden aangepakt, want anders zal je op de kortste keren de schimmelplekken weer zien opduiken. De meeste schimmels komen voort uit opstijgend, doorslaand of condensatievocht. Je dient dus eerst deze vochtproblemen of lekkages weg te nemen voor je de schimmel effectief zult kunnen bestrijden. Je kunt zelf de schimmel verwijderen in je huis of je kunt de schimmel bestrijden door het inhuren van een professionele vochtbestrijder. De gespecialiseerde vakman zal de schimmel verwijderen met de voorziene en aangepaste middelen, met voor elke soort schimmel het juiste product. De schimmelverwijdering kan daarbij kaderen in een overkoepelende vochtbestrijding of ze kan alleenstaand door de vochtexpert worden uitgevoerd. Voor meer informatie over schimmel verwijderen of schimmel bestrijden, verwijzen we je graag door naar de erkende vochtexperts uit Oudergem of regio!

Op zoek naar een vochtexpert uit Oudergem om een offerte te maken voor schimmel verwijderen?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waar komt schimmel het meeste voor?

schimmel op muren @city

Schimmel op muren

Een schimmel zal zich meestal afzetten op de muren of plafonds. Doordat de warme lucht stijgt en gaat condenseren, treffen we de meeste schimmels aan op de bovenkant van de muren of op de plafonds. Daarnaast zijn ook de vochtige plekken rond de kozijnen van ramen en kasten gevoelig voor schimmels, net als de randen tussen de muren en de vloer die door het (kuis)vocht een voedingsbodem kunnen zijn voor schimmelvorming en schimmelplekken. Meestal zal je op het oppervlak van een bepleisterde muur minder snel vochtplekken herkennen en is de kans groter dat een schimmel zich hier onopgemerkt kan ontwikkelen. Een schimmel die zich vastzet op één bepaalde plaats op het plafond of de bovenrand, kan dan weer wijzen op een eventueel binnensijpelen van water door lekkages.

schimmel in badkamer @city

Schimmel in de badkamer

De kamer bij uitstek voor een schimmel in huis is de badkamer. Door de constant aanwezige vochtigheid die er ontstaat met het wassen, douchen of baden, is de luchtvochtigheid in een badkamer steeds zeer hoog. Een ideale voedingsbodem dus voor sporen en schimmels om zich te ontwikkelen. Ondanks de aanwezigheid van een luchtafvoer en ventilatieroosters, komt schimmel in een badkamer toch nog zeer vaak voor. Vooral het plafond en de bovenmuren zijn gevoelig aan sporenvorming en aan zwarte schimmels. Een goede ventilatie door de ramen open te zetten tijdens en na het douchen, kan zeker helpen om de vorming van schimmel tegen te gaan. Ook een waterafstotende verf kan het ontstaan van schimmel op de muur of het plafond vermijden. Je kunt ook de schimmel verwijderen met reinigingsmiddelen die ook een anti schimmel bescherming bieden, zodat schimmels minder gemakkelijk kunnen terugkomen.

schimmel in slaapkamer@city

Schimmel in de slaapkamer

De meest onderschatte kamer voor een schimmel is de slaapkamer. Indien de kamer ‘s nachts niet verlucht wordt, kan de luchtvochtigheid van een slaapkamer door je lichaamswarmte en de uitgeademde lucht gevoelig de hoogte ingaan. Het vocht begint zo tijdens de nacht te condenseren en het zet zich af tegen de muren en het plafond. Wanneer je dan vergeet om ‘s morgens de kamer te verluchten door de ramen te openen, kunnen de sporen en schimmels zich verder ontwikkelen. Een goede ventilatie, natuurlijk of mechanisch, van je slaapkamer is dus zeer belangrijk voor je luchtkwaliteit, want de aanwezigheid van (on)zichtbare schimmels kunnen je gezondheid op termijn ernstig schaden. Door te slapen met je raam open op kiepstand, kun je zonder veel moeite preventief elke schimmel bestrijden.

schimmel in kelder @city

Schimmel in de kelder

De kelder is een plaats waar er soms minder aandacht wordt besteed aan verwarming en ventilatie, terwijl het nochtans één van de meest vatbare ruimtes is voor het ontstaan van schimmel. Een kelder heeft immers koude buitenmuren die contrasteren met de warmere binnenlucht waardoor de warme lucht gaat condenseren. Vaak zijn de kelders dan ook vochtig en zijn ze een ideaal speelveld voor zwarte schimmels, huiszwam, mossen, roest en salpeteruitslag. Vele kelders zijn ook onderhevig aan opstijgend vocht, waardoor de ontwikkeling van een schimmel nog extra wordt gevoed en er een muffe geur hangt in je kelder. Met het aanbrengen van een goede ventilatie kun je de luchtvochtigheid in je kelder gevoelig doen dalen. Bovendien heb je met een kelder die droog is nog vele mogelijkheden om de extra ruimte nuttig te gebruiken. Er bestaan ontvochtigers die je in verschillende formaten kunt kopen tegen een redelijke prijs. Een ontvochtiger zal het vocht uit je kelder onttrekken en de levenskwaliteit van deze ruimte aanzienlijk verbeteren.

Huiszwam

Een schimmel die zich voornamelijk manifesteert op hout en daarbij het hout ook aantast, is de huiszwam. De huiszwam (Serpula Lacrymans) gedijt erg goed in een vochtige en warme omgeving waarbij het nagenoeg geen water, licht, lucht of voedsel nodig heeft om zich te ontwikkelen. Meestal treft men de houtzwam aan op de houten constructie van daken, op het hout achter een gyproc wand, op parket vloeren, op houten ramen, op houten draagbalken in vloeren of bij houten trappen. Indien de huiszwam vrij spel krijgt, veroorzaakt het droogrot of houtrot waarbij het de cellulose van het hout aantast. Hierdoor wordt het hout zacht en broos of kan het verpulveren. Het spreekt voor zich dat dit zeer gevaarlijk is voor de structuur van je woning en je dak en in verregaande gevallen kan de aanwezigheid van huiszwam zelfs leiden tot een onbewoonbaarheidsverklaring. Indien je huis te kampen heeft met huiszwam, dien je dit zo snel mogelijk aan te pakken om erger te voorkomen. Via een erkende vochtexpert kun je de huiszwam laten bestrijden, maar daarnaast zal je dan ook de oorzaak voor het ontstaan van deze schimmel in huis moeten aanpakken. Wens je meer te weten over een vochtbestrijding tegen huiszwam? Neem dan contact op met onze professionele vochtexperts uit Oudergem voor enkele vrijblijvende offertes!

huiszwam @city

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het verwijderen van schimmel?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR SCHIMMEL BESTRIJDEN BEPAALD?

Wanneer je te kampen hebt met schimmel, sporen, huiszwam of schimmelplekken, is een snelle aanpak aangewezen. In een beginstadium kun je soms zelf de schimmel bestrijden, maar het is nog belangrijker om de oorzaak van de ontstane schimmel te vinden. Indien je het probleem zelf niet kunt aanpakken, kun je een vocht specialist raadplegen. De vochtexpert zal de schimmel herkennen en via een vochtanalyse bepalen hoe de schimmel wordt veroorzaakt. In vele gevallen kunnen kleine ingrepen al volstaan om de kwaliteit van een badkamer, slaapkamer of kelder te verbeteren. Maar soms zijn er grotere problemen door vochtige buitenmuren, lekkages, optrekkend vocht of een slechte isolatie en ventilatie. De kosten voor deze problemen kunnen vaak hoog oplopen. Het belangrijkste is dus om vochtproblemen tijdig te ontdekken en niet te wachten tot het te laat is. Zie je schimmelplekken of sporen, behandel ze dan onmiddellijk of laat je bijstaan door een vochtspecialist. Met een gerichte aanpak van de schimmel, voorkom je dat de schimmel zich verder kan ontwikkelen en wordt ook de oorzaak aangepakt. Heb je een vochtprobleem of last van schimmel? Contacteer gratis onze vochtexperten rond Oudergem voor advies of voor enkele vrijblijvende offertes!

Prijzen verwijderen schimmel

Soort vochtbehandeling
Gemiddelde prijs
Volledige gevel impregneren
€ 10 - € 15 m²
Muren onderkappen
€ 100 - € 200 per lopende meter
Muren injecteren
€ 100 - € 200 per lopende meter
Gevelbekleding
vanaf € 50 m²
Kelder bekuiping
€ 4000 - € 10000
Kelder injecteren
vanaf € 5000
Ventilatiesystemen
€ 2000 - € 6000
Ontvochtiger
vanaf €50
Schimmelwerende verf
vanaf € 15
Op zoek naar een vochtexpert uit Oudergem om de prijs voor het verwijderen van schimmel te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
75 vochtexperten rond Oudergem!