schimmel verwijderen in Etterbeek

Bereik tot 82 vochtexperten rond Etterbeek.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw vochtproblemen

  U wilt schimmel laten verwijderen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze vochtbestrijding? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare vochtexpert die actief is in regio Etterbeek, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele vochtexperten uit Etterbeek verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele vochtexperten die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

551
vochtexperten
21
Opdrachten
per maand
18
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor vochtbestrijding rond Etterbeek

Soort vochtprobleem: Schimmelvlekken

Situering: Vochtige binnenmuren

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Ofwel ventilatie plaatsen ofwel muur impregneren?
Offerteaanvraag uit Heverlee

Soort vochtprobleem: Doorslaand vocht

Situering: Vochtige binnenmuren

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Vocht ontstaat op het behang en is te zien als zwarte kleine puntjes.
Verspreid zich over de kamers, gordijnen en kledij in kasten.
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit HALLE

Vind een geschikte vochtexpert in de buurt van Etterbeek

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval vochtexpert, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u het verwijderen van schimmel wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het oplossen van uw vochtprobleem garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele vochtexperten uit Etterbeek. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Schimmel verwijderen Etterbeek: uw schimmel professioneel laten verwijderen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor de behandeling van uw schimmel éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde vochtexperten uit Etterbeek en omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw vochtprobleem snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele vochtexperten uit Etterbeek... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vochtexperten in de omgeving van Etterbeek. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het verwijderen van schimmel, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vochtexperten die gelegen zijn in Etterbeek en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven vochtproblemen.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vochtexperten uit Etterbeek. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het verwijderen van uw schimmel en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel vochtexperten interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw vochtprobleem zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vochtexperten in Etterbeek. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de vochtproblemen ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte vochtexpert in Etterbeek door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn schimmels en waarom schimmels verwijderen

Schimmels zijn het resultaat van schimmelsporen die zich door de lucht verspreiden en die zich vastnestelen op voedende en vochtige plaatsen. Deze schimmelsporen, die overal aanwezig zijn, kunnen zich onder bepaalde voorwaarden ontwikkelen: door een geschikte temperatuur, goede vochtcondities, voldoende zuurstof en door een geschikte zuurtegraad. De beste omstandigheden voor schimmels vinden we dan ook meestal terug in verwarmde gebouwen. Schimmels planten zich voort via de sporen waarbij vocht een cruciale rol speelt in de ontwikkeling van de schimmelvorming. Het vocht moet echter voldoende lang aanwezig blijven vooraleer er schimmel in huis kan ontstaan. Doordat de meeste bouwmaterialen geschikt zijn voor de groei van schimmels, zal men de schimmel in huis dan ook vaak aantreffen op vochtige plaatsen zoals badkamers, keukens en kelders. Een langdurige hoge luchtvochtigheid kan ook schadelijke schimmels veroorzaken in materialen die gevoelig zijn voor vocht zoals tapijten, multiplex, hout en textiel. In normale omstandigheden vormen de altijd aanwezige sporen en schimmels geen gevaar voor de gezondheid maar indien ze zich door vocht kunnen ontwikkelen, vormen ze wel een gevaar. Schimmels in badkamers, slaapkamers of andere leefruimtes kunnen de slijmvliezen aantasten en allergieën of schimmelinfecties veroorzaken. Sommige schimmelsoorten kunnen op langere termijn zelfs het immuunsysteem aantasten en kankers verwekken. Het is dan ook van groot belang om een schimmel in huis te weren en de schimmel te verwijderen. Maar een schimmel verwijderen volstaat niet wanneer u daarnaast de oorzaak niet aanpakt. Mogelijk vormen lekkages, insijpelend of opstijgend vocht, condensvocht of doorslaand vocht de ideale voedingsbodem voor een schimmel in huis. Schimmels geven het signaal dat er vochtproblemen zijn die schadelijk zijn voor uw woning en die alleen maar erger kunnen worden indien ze niet grondig worden aangepakt. Indien u te kampen heeft met schimmels kunt u via offertesonline.be contact opnemen met de professionele vochtexperts uit Etterbeek. Ze kunnen u vrijblijvend adviezen en offertes aanbieden voor vochtanalyses, vochtbestrijding en schimmelverwijdering!

waarom schimmel laten verwijderen in @city

De meest voorkomende oorzaken van schimmel in huis

schimmel door opstijgend vocht @city

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht sluipt dikwijls langzaam uw woning binnen zonder dat u het onmiddellijk merkt. Vaak is het vocht reeds geruime tijd aanwezig in uw kelder of muren en merkt u het pas op wanneer er zich vochtige plekken, spoorvorming of salpeter manifesteren. En wanneer er dan geen efficiënte vochtbestrijding wordt uitgevoerd, zullen de vochtproblemen alleen maar groter worden en zullen ze ook de rest van uw woning en interieur aantasten. Opstijgend vocht ontstaat wanneer het grondwater zich een weg baant naar boven wanneer er geen, of een versleten, waterkering aanwezig is. Vooral bij oudere gebouwen, die gebouwd werden zonder waterkering of rechtstreeks op een ondergrond van zavel en steenpuin, kan het opstijgend vocht via de vloer en de muren binnendringen in de woning. Maar ook met een hechtende chape kan het opstijgend vocht na een tijd uw ondervloer aantasten. Zelfs bij een nieuwbouw kan het grondwater via de kelder of de kruipruimte binnendringen en zich verder manifesteren in uw woning. Opstijgend vocht kan zich uiten in natte plekken, loskomende plinten, blaasjes in de verf, loskomend behang, een muffe geur of door sporen en schimmel op de muur. Wanneer u te kampen heeft met opstijgend vocht kunt u dit alleen maar verhelpen met een vakkundige vochtbestrijding door een vochtexpert. Een vochtexpert maakt een grondige vochtanalyse en gaat op zoek naar de oorzaken van het vocht en de schimmel in huis. Met een beetje geluk en bij een vroegtijdige ontdekking van de vochtproblemen of schimmels, kan de vochtexpert het probleem snel en doeltreffend oplossen. Maar in de meeste gevallen is er een doorgedreven vochtbestrijding nodig met een muurinjectie of een muur onderkapping. Voor meer inlichtingen over schimmelproblemen door opstijgend vocht, kunt u hier contact opnemen met de regionale vochtexperts in de buurt van Etterbeek!

schimmel door condensatievocht @city

Condensatievocht

De meeste schimmels worden veroorzaakt door het aanwezige condensvocht in een woning. Door een slechte verluchting of ventilatie zal de warme lucht door de afkoeling gaan condenseren. Het vocht dat door het condenseren wordt vrijgemaakt, zet zich daarbij af op de muren en het plafond waardoor het een ideale voedingsbodem vormt voor muur schimmels. Vooral badkamers hebben dikwijls last van zwarte schimmel op het plafond boven een douche of een bad. Vaak worden vochtproblemen door condensatie onderschat en staat men niet stil bij bepaalde oorzaken. Niet alleen het water van een douche of bad zorgt voor condensatievocht, ook kookvocht, het drogen van kleding, uw zweet of zelfs de lucht die u uitademt, veroorzaakt condensatievocht. Een schimmel in huis die voorkomt op meerdere plaatsen, markeert het gebrek aan een goede verluchting waarbij het vocht ruim de kans krijgt om te condenseren. En raar maar waar hebben vooral de goed geïsoleerde woningen meer te kampen met condensatievocht. Door de huidige hoge isolatiewaarden vindt het ontstane vocht geen uitweg meer en gaat het condenseren. Een goede doordachte nieuwbouw bevat dan ook een mechanisch ventilatiesysteem om het condenseren tegen te gaan. Vele erkende vochtexperts bieden goed werkende ventilatiesystemen aan en kunnen via enkele kleine ingrepen, de luchtkwaliteit van uw woning aanzienlijk verbeteren. Een goede luchtkwaliteit verzorgt uw gezondheid en geeft de schimmels geen kans om zich te ontwikkelen. Heeft u last van schimmel of vocht door condensatie problemen? Raadpleeg vrijblijvend onze ervaren vochtexperts rond Etterbeek voor adviezen en/of offertes!  

schimmel door doorslaand vocht @city

Doorslaand vocht

Niet alleen condensvocht en opstijgend vocht veroorzaken schimmel, ook doorslaand vocht kan een serieuze boosdoener zijn voor een schimmel in huis. Doorslaand vocht komt uw woning binnen langs de buitengevel en dringt zo door naar uw binnenmuren. Alhoewel uw buitenmuren normaal bestand zijn tegen insijpelend vocht, kunnen bepaalde gebreken toch zorgen voor binnendringende vochtproblemen. Een slechte of niet afwaterende dakgoot, barsten in de gevel, poreuze gevelstenen, een verstopte spouw in uw gevel of slingerplanten die de voegen van uw gevel uithollen: het kunnen allemaal directe oorzaken zijn waardoor het vocht kan binnendringen in uw gevel. Dikwijls kan een lekkage van doorslaand vocht goed gelokaliseerd worden maar soms gaat het over een grote insijpeling en vormen muur schimmels de eerste tekenen van de vochtproblemen. Een muur schimmel ten gevolge van doorslaand vocht vraagt daarom eerst een grondige analyse alvorens u de schimmel gaat verwijderen. In tegenstelling tot een schimmel die zich vormt bij opstijgend vocht, kan een schimmel bij doorslaand vocht zich overal op uw muren vertonen. Indien u op zeker wilt spelen, laat u best eerst een vochtexpert komen die het vochtprobleem en de schimmel op uw muur zal onderzoeken. Een vochtbestrijding voor doorslaand vocht kan zeer verschillend zijn. Zo kan een dakgoot snel vervangen of hersteld worden terwijl het bij een verzadigde en poreuze gevel kan gaan om een volledige gevelrenovatie waarbij de gevelstenen en de isolatie moeten vernieuwd worden. Aangezien sommige van deze vochtbestrijdingen vrij ingrijpend en kostelijk zijn, heeft u er alle baat bij om doorslaand vocht te ontdekken in een vroeg stadium! Wenst u meer te weten over de problemen van doorslaand vocht? Contacteer enkele professionele vochtexperts uit Etterbeek of onmiddellijke omgeving. Ze zullen u graag van dienst zijn!

Op zoek naar een vochtexpert om een vrijblijvende offerte te maken voor het verwijderen van schimmel?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Schimmel verwijderen: mogelijke oplossingen

ventileren in @city

Ventileren

Een schimmel kunt u verwijderen met een beetje soda of bleekwater dat vermengd wordt met water. Maar door de schimmel te verwijderen pakt u natuurlijk niet de oorzaak aan van het vochtprobleem. Omdat de meeste schimmels ontstaan door een slechte ventilatie waarbij er warme lucht gaat condenseren, moet de luchtcirculatie en de luchtkwaliteit verbeterd worden. Een natuurlijke ventilatie door ramen en deuren te openen of door ventilatieroosters te plaatsen, kan hierbij al veel helpen. Nieuwe woningen worden echter tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat een natuurlijke verluchting van de binnenlucht vaak ontoereikend is. Door de verbeterde ergonomische isolatiematerialen en de aangebrachte dampschermen blijft het condensvocht circuleren in uw woning. De beste oplossing is dan ook om uw woning mechanisch te ventileren met een, al dan niet zelfregulerend, ventilatiesysteem. Een goed ventilatiesysteem meet de luchtvochtigheid in uw ruimte en verbetert automatisch uw binnenklimaat. Op die manier ontstaat er een goede luchtcirculatie en worden vocht en schimmels voorkomen. Een ventilatiesysteem hoeft niet super duur te zijn en de meeste vochtexperts bieden verschillende professionele systeem mogelijkheden aan. Wenst u schimmel op uw muren te weren door een goede ventilatie? Dat kan door contact op te nemen met onze vochtexperts uit Etterbeek die u alle voordelen van een goed ventilatiesysteem kunnen uitleggen!

muur onderkappen in @city

Muur onderkapping

Wanneer er geen waterkering aanwezig is in uw muren of wanneer de waterkering versleten is, zal het grondwater stijgen en weinig hinder ondervinden om binnen te dringen in uw muren. Ook bij een slecht geïsoleerde kruipkelder zal er vocht langs de vloer en de muren opstijgen. Het opstijgend vocht is daarbij een stille doder die uw woning ernstig kan aantasten en die schimmels, huiszwam, mosvorming en salpeteruitslag met zich meebrengt. Een efficiënte methode om het opstijgend vocht te bestrijden is om uw muur te laten onderkappen. Bij een muur onderkapping zal de vochtexpert delen van uw muur uitbreken en deze voorzien van een waterkerende kunststoflaag. Nadat hij de muurdelen heeft behandeld, zal de vochtexpert dan de stenen terug inmetselen en deze handeling nadien herhalen voor de andere delen van uw muur. Een muur onderkapping is niet eenvoudig omdat het gaat om dragende muren. Een vochtbestrijding met een muur onderkapping zal dan ook zeer secuur en vakkundig worden uitgevoerd. Na de onderkapping kunnen de muren uitdrogen en kunnen de muren terug bepleisterd of bekleed worden. Interesse in een vochtbestrijding met muur onderkapping? Neem contact op met de vele ervaren vochtexperts uit regio Etterbeek voor enkele vrijblijvende offertes!

muur injecteren in @city

Muur injecteren

Opstijgend vocht kan ook aangepakt worden door uw muren te laten injecteren. Muren injecteren is een minder ingrijpende vochtbestrijding dan een muur onderkapping en het is vooral geschikt om plaatselijk opstijgend vocht te verhelpen. Zo kan het zijn dat de waterkering op één stuk van de muur slecht geplaatst werd of dat slechts één van uw muren last heeft van opstijgend vocht. In dit geval kan de vochtexpert de muren injecteren met een chemische kiezelgel of vloeistof die de poriën en de capillairen van uw stenen zullen vullen en kristalliseren. Op die manier wordt er een ondoordringbaar vochtscherm gecreëerd waardoor het opstijgend vocht niet meer kan binnendringen en er geen muur schimmels meer zullen ontstaan. De vochtexpert zal de muren injecteren op zo’n drie à vijf centimeter boven de vloer en dit om de vijftien centimeter herhalen. De prijs om muren te injecteren valt redelijk goed mee indien u dit beperkt kunt houden en niet alle muren geïnjecteerd moeten worden. Wenst u meer te weten over een vochtbestrijding door middel van een muurinjectie? Contacteer hier enkele professionele vochtexperts voor een paar gratis adviezen of offertes!

muur impregneren in @city

Muur impregneren

Indien het grootste deel van uw gevelstenen nog intact is, kunt u uw gevel laten impregneren tegen het doorslaand vocht. Om te zien of de porositeit van uw gevelstenen nog goed is, zal de vochtexpert vooraf het vochtgehalte en de duurzaamheid van uw stenen opmeten. Indien de waarden goed zijn, zal hij eerst de scheuren en de beschadigde stenen behandelen. Ook zal hij de losse voegen verwijderen en deze terug opvoegen. Daarna zal hij de gevel volledig reinigen en stofvrij maken en zal hij de muur impregneren of hydrofoberen. Het impregneren van de muur gebeurt machinaal waarbij de hechtende vloeistof de poriën zal vullen en uw gevel zal beschermen tegen de neerslag. Een muur impregneren kan ook preventief worden toegepast of wanneer u merkt dat er zich een zoutafzetting vormt op uw gevel. Door een tijdige behandeling voorkomt u een vocht overgang via uw spouw naar uw binnenmuren. Voor meer informatie over het impregneren van buitenmuren, verwijzen we u graag door naar onze regionale vochtexperts in Etterbeek!

gevel waterdicht maken in @city

Gevel waterdicht maken

Naast het impregneren kunt u uw buitenmuren ook waterdicht laten maken. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunt u uw muur laten cementeren of hem laten bepleisteren met een waterdichte minerale of synthetische pleister. Een bepleistering van uw gevel is duurder dan het cementeren of het impregneren van uw gevel maar u krijgt er wel een nieuwe decoratieve gevel voor in de plaats. Meestal wordt er bij het bepleisteren van uw vochtige gevel eerst een hechtende onderlaag en een wapeningsgaas geplaatst. Het voordeel van een synthetische pleister van siliconen of kunsthars is dat de pleister door zijn elasticiteit vuilwerend en stoot- en krasvrij is. Een minerale pleister heeft dan weer een beter kleurbehoud. Een ander alternatief is om uw gevel te laten schilderen met een waterdichte verf. Deze verf wordt door de gevelwerker of schilder aangebracht op een hechtende primer en in meerdere lagen aangebracht op uw gevel. Een waterdichte gevel houdt het vocht tegen en voorkomt schimmel en vocht in uw huis. Voor meer info over waterdichte gevels, kunt u hier de gediplomeerde vochtexperts voor gevels uit regio Etterbeek vrijblijvend contacteren!

lekdetectie @city

Lekdetectie

Doorslaand vocht of insijpelend vocht kunt u soms zeer snel herkennen indien er een duidelijke lekkage is maar evengoed is de oorzaak van uw vochtprobleem niet te detecteren of worden er te snel verkeerde conclusies gemaakt. Zo kan een verstopte afvoerbuis of een kapotte dakgoot zorgen voor de wateroverlast. Of gaat het om een lek langs de schouw, via een gebroken dakpan of komt het water binnen langs de nokvorsten. Wanneer u de oorzaak niet kunt vinden, is het raadzaam om een vochtanalyse of een lekdetectie te laten uitvoeren door een professionele vochtexpert. Aan de hand van richtinggevende factoren zoals constructiefouten, houtrot, schimmels, materiaal slijtage, vochtplekken of zoutafzettingen, kan de vochtexpert snel de oorzaak van uw vochtproblemen en schimmels in huis detecteren en lokaliseren. Een snelle lekdetectie kan u zo mogelijk veel geld besparen indien ze tijdig wordt uitgevoerd. Interesse in een vochtanalyse of een lekdetectie? Neem gratis contact op met enkele regionale vochtexperts uit Etterbeek!

schimmelwerende verf @city

Schimmelwerende verf

Indien u last heeft van een schimmel in huis of in uw badkamer dan kunt u bijvoorbeeld uw badkamer behandelen met een schimmelwerende verf. Een schimmelwerende verf is waterafstotend en door de synthetische toevoegingen geeft ze sporen en schimmels geen kans om zich te nestelen. Voor u de schimmelwerende verf aanbrengt, dient u uw plafond of muur eerst goed op te schuren en hem te voorzien van een hechtende primer. Zorg er ook voor dat bij het schuren alle spoor en schimmel restanten volledig worden verwijderd. Voor uw gezondheid wordt er bij een schimmelwerende verf altijd gebruik gemaakt van een watergedragen acrylaatverf. Deze verven zijn in allerhande kleuren verkrijgbaar maar omwille van de kwaliteitsverschillen raden we u aan om u vooraf goed te laten informeren welke verf het meest geschikt voor een blijvende werking tegen schimmel. Voor adviezen over schimmelwerende verven kunt u vrijblijvend één van de vochtexperts in de buurt van Etterbeek contacteren.

schimmel verwijderen in @city

Schimmel verwijderen

Op zich is een schimmel verwijderen niet zo moeilijk tenzij het hardnekkige zwarte schimmels zijn. Meestal kunt u de schimmels verwijderen met water en een beetje bleekwater of soda. Vergeet daarbij wel niet dat dit bijtende producten zijn en dat u hiervoor best aangepaste en beschermende kledij draagt. Schimmels verwijderen is één zaak maar ze definitief verwijderen is een andere zaak. Daarvoor moeten eerst de oorzaken van de schimmelvorming worden aangepakt want anders zult u op de kortste keren de schimmels weer zien opduiken. De meeste schimmels komen voort uit opstijgend, doorslaand of condensatievocht. U dient dus eerst deze vochtproblemen weg te nemen voor u de schimmel effectief zult kunnen bestrijden. U kunt de schimmel in huis ook professioneel laten verwijderen en laten behandelen door een vochtexpert. De schimmelverwijdering kan daarbij kaderen in een overkoepelende vochtbestrijding of ze kan alleenstaand door de vochtexpert worden uitgevoerd. Voor meer informatie over het verwijderen van schimmels, verwijzen we u graag door naar de erkende vochtexperts rond Etterbeek!

Op zoek naar een vochtexpert in Etterbeek om een offerte te maken voor het verwijderen van schimmel?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waar komen de meeste schimmels voor?

schimmel op muren @city

Schimmel op muren

De meeste schimmels zullen zich afzetten op de muren of plafonds. Doordat de warme lucht stijgt en gaat condenseren, treffen we de meeste schimmels aan op de bovenkant van de muren of op de plafonds. Daarnaast zijn ook de vochtige plekken rond raamkozijnen en kasten gevoelig voor schimmels net als de randen tussen de muren en de vloer die door het (kuis)vocht een voedingsbodem kunnen zijn voor schimmelvorming. Meestal zult u op een bepleisterde muur minder snel vochtplekken zien en is de kans groter dat schimmels zich hier onopgemerkt kunnen ontwikkelen. Schimmels die zich vastzetten op één bepaalde plaats op het plafond of de bovenrand, kunnen dan weer wijzen op een eventueel binnensijpelen van water door een lek.

schimmel in badkamer @city

Schimmel in de badkamer

De kamer bij uitstek voor een schimmel in huis is de badkamer. Door de constant aanwezige vochtigheid die er ontstaat met het wassen, douchen of baden, is de luchtvochtigheid in een badkamer steeds zeer hoog. Een ideale voedingsbodem dus voor sporen en schimmels om zich te ontwikkelen. Ondanks de aanwezigheid van een luchtafvoer en ventilatieroosters, komt schimmel in een badkamer toch nog zeer vaak voor. Vooral het plafond en de bovenmuren zijn gevoelig aan sporenvorming en aan zwarte schimmels. Een goede ventilatie door de ramen open te zetten tijdens en na het douchen, kan zeker helpen om de schimmelvorming tegen te gaan. Ook een waterafstotende schimmelwerende verf kan het ontstaan van schimmel op de muur of het plafond vermijden. Er bestaan ook reinigingsmiddelen om de schimmel te verwijderen die tevens een anti-schimmel bescherming bieden zodat schimmels minder gemakkelijk kunnen terugkomen.

schimmel in slaapkamer@city

Schimmel in de slaapkamer

De meest onderschatte kamer voor schimmels is de slaapkamer. Indien de kamer ‘s nachts niet verlucht wordt, kan de luchtvochtigheid van een slaapkamer door uw lichaamswarmte en de uitgeademde lucht gevoelig de hoogte ingaan. Het vocht begint zo tijdens de nacht te condenseren en het zet zich af tegen de muren en het plafond. Wanneer u dan vergeet om ‘s morgens de kamer te verluchten, kunnen de sporen en schimmels zich verder ontwikkelen. Een goede ventilatie, natuurlijk of mechanisch, van uw slaapkamer is dus zeer belangrijk voor uw luchtkwaliteit want de aanwezigheid van (on)zichtbare schimmels kunnen uw gezondheid op termijn ernstig schaden.

schimmel in kelder @city

Schimmel in de kelder

De kelder is een plaats waar er soms minder aandacht wordt besteed aan verwarming en ventilatie terwijl het nochtans één van de meest vatbare ruimtes is voor schimmelvorming. Een kelder heeft immers koude buitenmuren die contrasteren met de warmere binnenlucht waardoor de warme lucht gaat condenseren. Vaak zijn de kelders dan ook vochtig en zijn ze een ideaal speelveld voor zwarte schimmels, huiszwam, mossen, roest en salpeteruitslag. Vele kelders zijn ook onderhevig aan opstijgend vocht waardoor de schimmelvorming nog extra wordt gevoed en er een muffe geur hangt in uw kelder. Met het aanbrengen van een goede ventilatie kunt u de luchtvochtigheid in uw kelder gevoelig doen dalen. Ook bestaan er ontvochtigers die u in verschillende formaten kunt kopen tegen een redelijke prijs. Een ontvochtiger zal het vocht uit uw kelder onttrekken en de levenskwaliteit van deze ruimte aanzienlijk verbeteren.

Huiszwam

Een schimmel die zich voornamelijk manifesteert op hout en daarbij het hout ook aantast, is de huiszwam. De huiszwam (Serpula Lacrymans) gedijt erg goed in een vochtige en warme omgeving waarbij het nagenoeg geen water, licht, lucht of voedsel nodig heeft om zich te ontwikkelen. Meestal treft men de houtzwam aan op de houten constructie van daken, op het hout achter een gyproc wand, op parket vloeren, op houten draagbalken in vloeren of bij houten trappen. Indien de huiszwam vrij spel krijgt, veroorzaakt het droogrot of houtrot waarbij het de cellulose van het hout aantast. Hierdoor wordt het hout zacht en broos of kan het verpulveren. Het spreekt voor zich dat dit zeer gevaarlijk is voor de structuur van uw woning en uw dak en in verregaande gevallen kan de aanwezigheid van huiszwam zelfs leiden tot een onbewoonbaarheidsverklaring. Indien uw huis te kampen heeft met huiszwam, dient u dit zo snel mogelijk aan te pakken om erger te voorkomen. Via een erkende vochtexpert kunt u de huiszwam laten bestrijden maar daarnaast zult u dan ook de oorzaak voor het ontstaan van deze schimmel in huis moeten aanpakken. Wenst u meer te weten over een vochtbestrijding tegen huiszwam? Neem dan contact op met onze professionele vochtexperts uit de omgeving van Etterbeek voor enkele vrijblijvende offertes!

huiszwam @city

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het verwijderen van schimmel in Etterbeek?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het verwijderen van schimmel BEPAALD?

Wanneer u uw schimmel laat verwijderen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor de vochtbestrijding, en anderzijds is er de arbeidskost van de vochtexpert(en) zelf.


Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele vochtexperten uit Etterbeek en omgeving. 


Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Prijzen verwijderen schimmel

Soort vochtbehandeling
Gemiddelde prijs
Volledige gevel impregneren
€ 10 - € 15 m²
Muren onderkappen
€ 100 - € 200 per lopende meter
Muren injecteren
€ 100 - € 200 per lopende meter
Gevelbekleding
vanaf € 50 m²
Kelder bekuiping
€ 4000 - € 10000
Kelder injecteren
vanaf € 5000
Ventilatiesystemen
€ 2000 - € 6000
Ontvochtiger
vanaf €50
Schimmelwerende verf
vanaf € 15
Op zoek naar een vochtexpert in Etterbeek om de prijs voor het verwijderen van schimmel te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke vochtexpert in de regio Etterbeek?

82 vochtexperten rond Etterbeek!

Vergelijk offertes voor uw Vochtbestrijding

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...