Soort vochtprobleem: Opstijgend vocht
Situering: Vocht in de kelder
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Soort vochtprobleem: Opstijgend vocht
Situering: Vochtige binnenmuren
Start werken: Zo snel mogelijk
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval vochtexpert, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw vochtbestrijding wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw vochtbestrijding garandeerd.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele vochtexperten uit de regio Schilde. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Vochtbestrijding Schilde: uw vochtproblemen professioneel laten bestrijden!
Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw vochtprobleem éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde vochtexperten uit de omgeving van Schilde u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw vochtbestrijding snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele vochtexperten uit de omgeving van Schilde... Alvast veel succes met uw project!
Niets kan zo vervelend zijn als een vochtprobleem in uw huis. Natte plekken, vochtige muren, insijpelend vocht, waterlekken in de waterleiding, opstijgend vocht, water in de kelder, condens of schimmels, het zijn allemaal voorkomende vochtproblemen die we liever kwijt dan rijk zijn. Vochtproblemen kunnen we missen als kiespijn en ze worden soms pas in een laattijdig stadium opgemerkt wanneer het kwaad al is geschied. Vocht dat binnensijpelt via de spouw of opstijgend vocht zul je niet onmiddellijk opmerken maar de gevolgen kunnen wel desastreus zijn voor uw woning of appartement. Ook bij een poreuze buitenmuur wordt de neerslag opgeslorpt en merk je pas veel later de vochtproblemen binnenshuis op wanneer het al te laat is. Of indien u niet beschikt over een waterdichte kelder riskeert u dat het keldervocht zich verder verspreidt naar boven. Binnendringend vocht tast bovendien de isolatie aan en het vervormt houtstructuren, verf en behang. Vandaar dat het ook zeer belangrijk is om bij een nieuwbouw of renovatie de droogtijd te respecteren zodat het resterende bouwvocht door een goede uitdroging kan verdwijnen. Maar ook het ontbreken van een goede ventilatie kan zorgen voor vochtproblemen en schimmels. Zo kan een goede ventilatie al veel vochtproblemen voorkomen in badkamers, kelders en slaapkamers. Vochtproblemen in uw woning of appartement zijn hoe dan ook problemen die best zo snel mogelijk worden aangepakt met een effectieve vochtbestrijding die niet alleen de gevolgen maar ook de oorzaken van de vochtproblemen aanpakt. Een vochtexpert is hiervoor de ideale vakman die, voor hij het vocht zal bestrijden, zoekt naar de oorzakelijke elementen van het vochtprobleem en die, via een vochtdiagnose, de juiste vochtbestrijding kan bepalen. Soms kunnen kleine ingrepen volstaan om de ventilatie te verbeteren of om een bepaalde lek te dichten. Maar soms dringen meer ingrijpende maatregelen zich op: een kelder volledig waterdicht maken, een nieuwe waterkering aanbrengen in de muren of de buitenmuren behandelen met een waterafstotende coating. Bij de meest drastische diagnoses kan de vochtexpert u adviseren tot het afbreken van een vochtige buitenmuur of tot het uitbreken van een vochtige vloer. Dikwijls worden bepaalde vochtproblemen ook niet onmiddellijk opgemerkt wanneer u een bestaande woning koopt. Ook hier loont het de moeite om het advies te vragen van een vochtexpert. Een professionele vochtexpert zal de woning of het appartement van onder tot boven onderzoeken en kijken of er een goede ventilatie in het huis is en of er aanwezige of onzichtbare vochtgebreken zijn. Een diagnose door een vochtexpert kan u iets kosten maar het kan u zeer veel geld en/of een verkeerde aankoop besparen. Heeft u vochtproblemen, ventilatie problemen of wenst u een vochtdiagnose? Via offertesonline.be kunt u vrijblijvend contact opnemen met de ervaren vochtexperts uit de regio Schilde voor offertes, adviezen en diagnoses!
Doorslaand vocht is het vocht dat langs de buitenmuren door neerslag of door een slechte dakafwatering binnendringt. Normaal zijn buitenmuren bestand tegen insijpelend vocht maar door de poreusheid van de gevelsteen of door gevelbeschadigingen kan de weerstand van de muur afbrokkelen. Scheuren in de muur door verzakkingen, aantastingen van gevelstenen en voegen door slingerplanten, mosvorming of slechte hechtingskwaliteiten van de gevelstenen, kunnen ervoor zorgen dat het vocht door de muur binnendringt of wordt opgeslorpt. Ook een slechte dakgoot kan zorgen voor een vochtverzadiging op de muur langs waar het vocht naar beneden loopt. Het gevolg is dat het vocht via de buitenmuur de spouw binnendringt en zo de binnenmuren gaat aantasten. Mettertijd kunnen vochtige plekken en schimmels daarna ook uw meubels en parket vervormen. Een snelle interventie voor doorslaand vocht is dus aangeraden en omdat dit vaak gaat om meer complexe vochtproblemen kunt u hiervoor best een vochtexpert inschakelen. De vochtexpert zal het probleem detecteren en het vochtprobleem oplossen. Enerzijds kunnen de buitenmuren hersteld worden bij beschadigingen of scheuren en wordt er door de vochtexpert een beschermende coating aangebracht door de muren te impregneren. Deze coating is waterafstotend en beschermt uw buitenmuur tegen neerslag en insijpeling. Een crepi bekleding van kunsthars is ook een veel toegepaste gevelbekleding die effectief werkt tegen doorslaand vocht. Anderzijds kan de vochtexpert bij aangetaste gevelstenen een isolatielaag aanbrengen. Deze isolatie kan op de beschadigde buitengevel geplaatst worden of tussen de buitenmuur en de binnenmuur. Een isolatie tussen de twee muren vereist wel een nieuwe gevelmuur maar dankzij de isolatie verkrijgt uw woning hierdoor wel een hoger rendement en betere isolatiewaarden. Voor meer informatie over vochtbestrijding voor doorslaand vocht verwijzen we u graag door naar onze regionale vochtexperts die u vrijblijvend advies en prijzen kunnen overmaken!
Opstijgend vocht is een vochtprobleem dat vaak voorkomt bij oudere woningen waarbij de waterkering niet goed werd ingemetseld of waar er zelfs totaal geen waterkering aanwezig is. Maar ook bij nieuwbouw woningen kan er opstijgend vocht ontstaan doordat het grondwaterpeil teveel stijgt. Een slechte isolatie van de kruipruimte of kelder kan ook leiden tot opstijgend vocht waarbij het vocht van de kruipruimte of kelder begint te condenseren en optrekt via de binnenmuren. Het resultaat van opstijgend vocht is dat de verf en het behang begint te lossen en dat de plinten kunnen loskomen. In een verder stadium komen er schimmels, salpeter, zwammen en mossen die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid en verbrokkelt het pleisterwerk. Bovendien tast opstijgend vocht ook uw houtwerk zoals meubels, deuren en parket aan. Het is dus essentieel om dit vochtprobleem zo snel mogelijk aan te pakken. Spijtig genoeg gaat dit in vele gevallen over een vrij kostelijke ingreep. Een vochtexpert kan op twee manieren het opstijgend vocht bestrijden. Via een onderkapping zal de vochtexpert een loden of kunststof waterkering aanbrengen in de muur. Hiervoor zal hij stukken muur wegnemen zodat hij de waterkering kan plaatsen om daarna de muren weer te herstellen. Omdat de muren meestal dragende functies hebben, is de onderkapping van vochtige muren meestal precisiewerk dat met de nodige vakkennis moet uitgevoerd worden. Een andere methode is het aanbrengen van een chemische waterkering door de muren te injecteren. Door een kiezelgel in de vochtige muren te injecteren, sluiten de poriën en capillairen zich in de bouwdelen en kan er geen vocht meer doordringen. Op deze manier injecteert de vochtexpert een vochtscherm en wordt het opstijgend vocht geblokkeerd. In sommige gevallen wordt een waterkering ook gecombineerd met een waterdichte laag op de bepleistering voor een optimaal resultaat. Problemen met opstijgend vocht? Neem hier vrijblijvend contact op met enkele professionele vochtexperts uit Schilde!
Meer info over opstijgend vochtEen droge kelder hebben in uw woning biedt vele mogelijkheden op het vlak van bergruimte, hobbyruimte of onderhoudsruimte. Zeker indien deze kelder ook nog een goede ventilatie heeft is, kan de kelder zelfs dienen voor de stockage van wijnen en levensmiddelen. Indien u echter vochtproblemen heeft in uw kelder vervallen al deze voordelen en ontstaan er schimmels en salpeter op de muren. Een vochtige kelder of kruipruimte heeft ook gevolgen voor de rest van de woning. Vaak is er sprake van een lek in de leidingen, is er opstijgend vocht, geen of weinig ventilatie of is het metselwerk niet bestand tegen vochtinsijpeling. Een vochtige kelder of kruipruimte veroorzaakt een muffe geur en een opstijgende koude. Bovendien stijgt het vochtgehalte door uw muren naar de volgende verdiepingen waardoor u ook daar te maken krijgt met vochtplekken, schimmels en loskomend pleisterwerk. Een vochtige kelder is ook niet bevorderend voor uw gezondheid en de luchtkwaliteit. Daarom is het best om vochtproblemen in uw kelder of kruipruimte vakkundig aan te pakken. Een vochtexpert kan via verschillende kelderdichtingen het vocht bestrijden. Hij kan de kelder bekuipen, de kelder draineren of de muren injecteren. Bij een kelderdichting met bekuiping worden de muren aan de binnen – of buitenkant gecementeerd. Hierbij wordt de bestaande bepleistering verwijderd en worden de eventuele scheuren en beschadigingen van de muur hersteld. De vochtexpert zal ook kunnen bepalen vanwaar het vocht komt. Na de herstellingen wordt de muur dan in verschillende lagen waterdicht gemaakt waarbij ook de vloer waterdicht moet zijn. Een kelderdichting met een bekuiping van de buitenmuren is duurder maar levert vaak betere resultaten doordat het vocht niet verder langs de muren kan opstijgen. Bij een kelderdichting kunnen de muren ook geïnjecteerd worden zodat de muren kristalliseren en de poriën worden gesloten. Een ander alternatief is een drainagesysteem dat wordt aangebracht onder uw kelder om het overtollige water weg te pompen via drainagebuizen. Dit systeem wordt vooral gebruikt door de vochtexpert indien de waterdruk van het grondwater te hoog is. Een bijkomende mechanische ventilatie van de kelder wordt ook aangeraden indien u de kelder wilt gebruiken als bijkomende leefruimte. Aangezien een kelderdichting niet goedkoop is, loont het de moeite om de prijzen van enkele vochtexperts met elkaar te vergelijken voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Vraag hier gratis enkele offertes bij uw regionale vochtexperts!
Condensatievocht ontstaat voornamelijk door een gebrek aan een goede ventilatie. In elke kamer ontwikkelt er zich condensatievocht maar in sommige leefruimtes zoals keukens en badkamers zul je veel meer condensatievocht aantreffen omdat mensen daar wassen of koken. Maar ook slaapkamers zijn gevoelig voor condensatievocht en wanneer er geen voldoende ventilatie is om het nachtelijke zweet buiten te laten dan blijft de luchtvochtigheid hangen in de kamer. Het vocht zal dan beginnen te condenseren en het zal zich afzetten op de muren waardoor er zich na een tijd spoorvorming en schimmels zullen ontwikkelen. Het condensatievocht zal na een tijdje ook een muffe geur verspreiden. Heeft u last van deze problemen dan moet u er eerst voor zorgen dat er een betere ventilatie van de ruimte wordt voorzien voordat u andere vochtbestrijding renovaties toepast. Het is soms verrassend hoe slecht sommige badkamers en keukens geventileerd worden alhoewel iedereen wel weet hoe belangrijk dit is. Niet alleen is een goede ventilatie van een badkamer belangrijk tegen een CO2 vergiftiging maar een badkamer waar het condensatievocht niet weg kan, veroorzaakt ongezonde schimmels op de muren en plafonds. Een efficiënte vochtbestrijding van condensatievocht begint dus met een verbetering van de ventilatie en de vochtexpert zal dit zeker opnemen in zijn stappenplan. Voor gewone kamers kunt u een goede ventilatie al bekomen door de ramen gedurende een tijdje te openen zodat de luchtvochtigheid daalt en het vocht van de muren kan verdampen. De open ramen zullen ook zorgen voor een goede ventilatie van propere lucht door de kamers. Voor badkamers is een goed ventilatiesysteem een must indien u deze leefruimte gezond wilt houden. Er bestaan verschillende soorten systemen om een badkamer te ventileren waarbij de vochtige lucht naar buiten wordt geventileerd en er verse lucht terug wordt aangevoerd. Ook in keukens is een goede afzuigkap boven het kookvuur al een goede manier om het kookvocht weg te ventileren. Condensatievocht wordt vaak onderschat maar als u weet dat er per maand meer dan 350 liter condensatievocht wordt geproduceerd in een doorsnee woning dan is een doordachte ventilatie een kleine en goedkope moeite voor een gezondere leefomgeving in uw woning. Vraag hier aan de erkende vochtexperts uit de regio Schilde vochtbestrijdingsadvies of vraag hen naar de verschillende ventilatiemogelijkheden!
Meestal weet u pas dat u een vochtprobleem heeft in uw woning of appartement als er schimmels tevoorschijn komen. Nochtans worden schimmels altijd voorafgegaan door vochtige plekken maar die vallen niet zo direct op als de schimmels zelf. De meest voorkomende schimmels treffen we aan op de muren, plafonds en ramen. Schimmels komen voort van alle mogelijke soorten vocht zoals opstijgend vocht, doorslaand vocht, condensatievocht of insijpelend vocht. Andere vormen van schimmels kunnen sporen, zwammen of mossen bevatten naargelang de ondergrond waarop ze teren. Wilt u zelf de schimmels verwijderen dan draagt u best handschoenen en een mondmasker want schimmels kunnen de gezondheid aantasten. Bovendien verergeren schimmels de irritatie van de luchtwegen voor personen die last hebben van astma of voor mensen met gevoelige luchtwegen. Bij grote schimmelvorming is er vaak een aantasting van de onderliggende structuur en bestaat het gevaar dat u bij de verwijdering de schimmels verder uitzaait in de muren of plafonds. In dit geval kunt u beter een vochtexpert aanspreken om dit probleem aan te pakken. De vochtexpert zal een volledige vochtanalyse opmaken en de oorzaken van de vochtproblemen aanpakken. Een efficiënte vochtbestrijding en een goede ventilatie zullen de schimmels definitief doen verdwijnen. Een schimmel verwijderen wordt dus best vakkundig aangepakt want anders zullen deze schimmels zich blijven ontwikkelen. Wenst u bepaalde schimmels te verwijderen? Neem hier vrijblijvend contact op met enkele professionele vochtexperts uit de omgeving van Schilde voor offertes of vochtanalyses!
Meer info over schimmelsIndien uw woning last heeft van opstijgend vocht dan kunt u dit best zo snel mogelijk aanpakken. Opstijgend vocht ontstaat meestal door een slecht geplaatste waterkering of door het ontbreken van een waterkering. Een waterkering houdt het grondwater tegen zodat het vocht niet in uw muren kan trekken. Een erkende vochtexpert kan opstijgend vocht op twee manieren bestrijden. Ofwel zal hij een onderkapping van de muren uitvoeren en een nieuwe waterkering steken ofwel zal hij de muren injecteren. De eenvoudigste oplossing is om te muren te injecteren. De vochtexpert zal hierbij een kiezelgel in de onderkant van de vochtige muren injecteren met speciaal injectie gereedschap. De kiezelgel zal zich verspreiden in de poriën van de steen en daarna kristalliseren. Door de kristallisering sluiten de poriën en de capillairen zich hermetisch af en wordt er een breed vochtscherm gecreëerd waardoor er geen vocht meer kan doordringen. Muren injecteren beperkt zich tot de onderkant van de muren en wordt per lopende meter uitgevoerd. Er wordt een uitzondering gemaakt voor keldermuren die men ook volledig kan injecteren tegen het insijpelend vocht van het grondwater. Volledige muren injecteren in een kelder is echter een vrij dure oplossing en indien de kelder volledig waterdicht moet zijn, dient dit uiterst vakkundig te worden uitgevoerd. Een alternatieve injectiemethode die ook zijn doeltreffendheid heeft bewezen, is muren injecteren met een gel bestaande uit siloxanen. Op deze manier wordt er een dryzone gecreëerd die meestal doeltreffend is voor kleine oppervlaktes. Wenst u meer te weten over vochtbestrijding en muren injecties? Neem hier contact op met enkele vochtexperts uit de regio Schilde voor enkele offertes!
Via het grondwater kan er opstijgend vocht doordringen in uw woning. Meestal komt dit door een slechte isolatie van de (kruip)kelder of door een gebrekkige waterkering. Indien dit niet behandeld wordt kan het opstijgend vocht veel schade berokkenen aan uw vloeren en muren. Schimmels, sporen, mossen en salpeter kunnen uw pleisterwerk beschadigen, houten vloeren en meubels aantasten maar ook uw gezondheid schaden. In sommige gevallen dringt een efficiënte vochtbestrijding zich op en dient u een vochtexpert in te schakelen. De vochtexpert kan de muren injecteren of hij kan de muren onderkappen. Bij het onderkappen van de muren zal de vochtexpert delen van de muren uitbreken en er een loden of kunststof waterkering aanbrengen. Na het terug inmetselen van de muurdelen zal hij de andere muurdelen behandelen. Aangezien het meestal gaat om dragende muren dient deze onderkapping zeer nauwkeurig uitgevoerd te worden om verzakkingen te vermijden. Muren onderkappen is dus een vrij ingrijpende vochtbestrijding maar soms is het de enige oplossing om het vocht uit uw woning te weren. De vochtexpert zal hiervoor ook meerdere dagen nodig hebben om de werken uit te voeren. Maar na de werken zult u voorgoed verlost zijn van het opstijgend vocht en kunt u zonder zorgen de verdere renovatie van uw woning verder zetten. Voor enkele offertes voor het onderkappen van muren kunt u hier gratis enkele professionele vochtexperts contacteren!
Een alternatief om buitenmuren te injecteren of te onderkappen tegen doorslaand vocht of opstijgend vocht is het gebruik van carebricks als vochtbestrijding. Het carebrick systeem plaatst om de halve meter keramische kokers in uw buitenmuur. Deze kokers hebben een ventilatiesysteem waardoor de luchttoevoer wordt verdampt en er een koudebrug ontstaat. Hierdoor wordt het vocht ontrokken aan de gevelmuur maar ook aan de spouw en de binnenmuur. Via deze ventilatie wordt er droge lucht ingevoerd en wordt de vochtige lucht weer verdreven. Het voordeel van carebricks is dat het gemakkelijk te implementeren is door de vochtexpert en er geen doortastende werken moeten uitgevoerd worden. Het grote nadeel van dit systeem is dat het een lange tijd duurt om al het vocht te onttrekken uit de muren. Carebricks brengen door hun ventilatie een verdamping van de muren aan maar het kan soms tot een jaar duren voor al het vocht uit de muren is verwijderd. Indien de vochtbestrijding sneller dient te gebeuren dan blijft een muur onderkapping of een muur injectie een betere oplossing. Interesse in het carebrick systeem? Vraag er naar bij één van onze vele ervaren vochtexperts uit Schilde!
Zowel bij nieuwbouw als bij renovaties worden gevelstenen vaak bekleed voor esthetische redenen of om de gevel extra te beschermen. Het belangrijkste van een gevelbekleding is dat het uw gevel versterkt in plaats van verzwakt. Indien u bijvoorbeeld zou overwegen om een houten gevelbekleding te laten plaatsen dan moet deze houten wand optimaal behandeld zijn opdat er geen vocht zou kunnen doordringen op de ondermuur. Maar meestal biedt een gevelbekleding een extra behandelde beschermlaag. Een gevelbekleding moet bestand zijn tegen atmosferische invloeden, ademend zijn en beschermd zijn tegen doorslaand vocht. De meest goedkope vochtbestrijdende gevelbekleding is het cementeren van uw gevel. Door de cementlaag beschermt u de poreuze gevelsteen maar laat u de muur toch nog ademen. Bovendien kunt u er ook een decoratief kleurtje aan toevoegen. Anderzijds kunt u uw gevel ook door de vochtexpert laten bekleden met crepi. Een crepi gevelbekleding kan aangebracht worden als minerale, synthetische of kunstharsgebonden pleister. Nadat de vochtexpert de kleine beschadigingen en barstjes in uw gevel heeft hersteld, zal hij de crepi aanbrengen op uw buitenmuur. Als duurzame buitenlaag beschermt crepi uw gevel en het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuurmotieven. Indien u vochtproblemen wenst te voorkomen voor uw buitenmuren dan biedt een gevelbekleding een mooie artistieke bescherming aan voor uw woning. Via deze pagina kunt u gratis enkele offertes voor een gevelbekleding aanvragen bij de lokale vochtexperts uit uw buurt!
Gevels die beschadigd zijn, scheuren vertonen, poreus zijn of waarvan de voegen verzand zijn, kunnen aangetast worden door doorslaand vocht. De gevelsteen is niet meer bestand om de neerslag of het insijpelend vocht af te weren en de steen geraakt verzadigd. Na een tijd zal de vochtinsijpeling zich voortzetten in de spouw en de isolatie en zal het ook de binnenmuren aantasten. In het ergste geval dient een vochtexpert de volledige gevel af te breken en ook de isolatie te vervangen. Maar indien er tijdig wordt ingegrepen dan kunt u dit voorkomen door de gevel te laten impregneren. Bij het impregneren wordt er een beschermende coatingvloeistof op uw gevel gespoten die de poriën en kleine scheurtjes in uw gevel zal opvullen en hechten. De coating legt een dunne film op uw gevelsteen en het maakt uw gevel waterafstotend. Door het impregneren zal het doorslaand vocht niet meer in de muren kunnen indringen en bij vriesweer krijgt het water ook geen kans meer om de gevelstenen te doen barsten. Een gevel impregneren kan uw gevel beschermen of herstellen maar het kan ook preventief uitgevoerd worden. Op die manier waarborgt u een lange levensduur van uw gevel en doet u aan preventieve vochtbestrijding. Indien u meer wenst te weten over het impregneren van gevels kunt u vrijblijvend contact opnemen met enkele van onze erkende vochtexperts uit de regio Schilde!
Een kelder waterdicht maken is meestal geen eenvoudige opdracht, zeker niet wanneer de kelder omringd wordt door grondwater. Indien de kelder niet gebruikt wordt als leefruimte of als droge opslagplaats, volstaat dikwijls een binnen cementering of een impregnering met een waterafstotende coating. Maar echt sluitend is deze methode van vochtbestrijding niet. De volledige kelder laten injecteren zou een oplossing kunnen bieden maar deze kelderdichting is zo duur dat het meestal zelfs niet wordt overwogen. Ook een drainage van de kelder is een aanvaardbare oplossing indien de kelder niet poederdroog moet zijn en het vocht door drainagebuizen en een goede ventilatie wordt verwijderd. Maar wenst u het grondwater buiten uw kelder te houden met een sluitende kelderdichting dan is het best dat u uw kelder laat bekuipen. Door verschillende lagen aan te brengen van een cementmengeling met een toegevoegde kunststof wordt de kelder volledig waterdicht gemaakt Een bekuiping kan door een vochtexpert zowel rond de buitenmuren als rond de binnenmuren worden uitgevoerd. Met een binnenbekuiping gebruikt u een kelderdichting die de kelder droog zal houden maar bestaat het gevaar dat er vocht via de buitenmuur toch kan opstijgen naar de woning. Bij een buitenbekuiping wordt de kelderdichting aangebracht op de buitenmuren zodat het grondwater niet meer kan binnendringen. Hou er wel rekening mee dat een buitenbekuiping van een bestaande kelder in een woning geen eenvoudige klus is en dat de kelder per zijde moet worden vrijgemaakt. Een buitenbekuiping als kelderdichting is dan ook een vrij kostelijke vochtbestrijding. Heeft u nog vragen over een kelder bekuiping of over een andere kelderdichting of wenst u enkele offertes? Vraag het vrijblijvend aan onze lokale vochtexperts uit de omgeving van Schilde. Ze zullen u graag verder helpen!
Meer info over kelderdichtingOm bepaalde vertrekken, die vaak in aanraking komen met condensvocht, te beschermen kunt u badkamers, kelders of keukens laten schilderen met een vochtwerende verf. Maak echter niet de fout om een vochtprobleem te willen oplossen met een vochtwerende verf want daarmee neemt u de oorzaak van het vochtprobleem niet weg. Vochtwerende verf gebruikt u dan ook best op gezonde buiten- en binnenmuren die eerst een goede vochtbestrijding hebben gehad of die probleemvrij zijn. Een vochtwerende verf voorkomt indringing van het vocht en het voorkomt ook schimmels en spoorvorming. Het is zeer goed bruikbaar voor vochtige condensruimtes zoals badkamers en keukens en mits een goede ventilatie van deze ruimtes zullen uw muren goed beschermd blijven. Vochtwerende verf kan ook door de vochtexpert worden aangebracht op uw gevel. Het geeft uw gevel een extra bescherming tegen doorslaand vocht en het kan ook samengaan met een cementering van de gevel of met een crepi toepassing. Vochtwerende verven zijn verkrijgbaar in de verschillende RAL kleuren en ze kunnen ook dienen om een oude gevel terug op te frissen. Voor meer informatie over vochtwerende verf verwijzen we u graag door naar onze professionele vochtexperts uit Schilde!
Vele vochtproblemen in het huis ontstaan door een slechte ventilatie waardoor het vocht kan condenseren tegen de plafonds, muren en ramen. Het gevolg is dat er vochtige plekken komen of dat er bepaalde delen schimmels of sporen vertonen. Vooral op vochtige plaatsen zoals badkamers en keukens kan dit zeer snel voorkomen, maar ook in slaapkamers, toiletten en andere leefruimtes wordt er meer condens geproduceerd dan men zou denken. Zo circuleert er per maand meer dan 350 liter condens in een doorsnee huis dat zijn uitweg uit het huis moet vinden. Een goede ventilatie in uw huis is dan ook terecht belangrijk zowel voor uw persoonlijke gezondheid als voor de gezondheid van uw woning of appartement. Zowel een te hoge als een te lage vochtigheidsgraad kunnen immers hun invloed hebben op uw gezondheid. Om te weten of u woning goed geventileerd wordt, kunt u een luchtvochtigheidstest laten uitvoeren door een vochtexpert. Een goede luchtvochtigheid situeert zich tussen de 40 en 60%. Bij een te hoge luchtvochtigheid kunt u dit verlagen met een luchtontvochtiger. Bij een te lage, minder schadelijke, luchtvochtigheid dient u uw vertrekken voldoende te ventileren. Meestal komt een te lage luchtvochtigheid vooral voor in de winter omdat de koude buitenlucht minder vocht bevat en omdat er minder geventileerd wordt dan in de zomer. Een automatische ventilator biedt de mogelijkheid om de luchtvochtigheid in bepaalde leefruimtes te regelen zodat er steeds een correcte vochtwaarde aanwezig is. Wenst u meer te weten over vochtbestrijding door ventilatie? Onze regionale vochtexperts zullen u graag verder op weg helpen!
Wanneer u uw vochtproblemen laat bestrijden dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor de vochtbestrijding, en anderzijds is er de arbeidskost van de vochtexpert(s) zelf.
Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele vochtexperten uit de regio Schilde.
Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.