OPSTIJGEND VOCHT

Bereik tot 54 vochtexperten rond Zedelgem.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je vochtproblemen?

  Je wil je opstijgend vocht laten behandelen, maar waar vind je de geschikte vochtbestrijder voor deze vochtproblemen? Hoe vind je een professionele en betrouwbare vochtexpert die actief is in de omgeving van Zedelgem , en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend in enkele minuten opstellen, en wordt ze automatisch naar alle professionele vochtexperten rond Zedelgem verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele vochtexperten die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

572
vochtexperten
28
Opdrachten
per maand
20
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor vochtbestrijding rond Zedelgem

Soort vochtprobleem: Opstijgend vocht

Situering: Vochtige binnenmuren

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Beste
Overal in mijn benedenverdieping is er opstijgend vocht aanwezig.
Zowel in mijn leefruimte, als in mijn keuken.
Arrow
Offerteaanvraag uit Bredene

Soort vochtprobleem: Opstijgend vocht

Situering: Vochtige binnenmuren

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Zoutophoping door water in binnenmuur waardoor pleister beetje begint af te brokkelen.
Arrow
Offerteaanvraag uit Bredene

Vind een geschikte vochtexpert in de buurt van Zedelgem

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval een vochtexpert, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan je je probleem van opstijgend vocht wilt toevertrouwen. Om een goede keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken, om zo tot de juiste keuze te komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je optrekkend vocht garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele vochtbestrijders uit de omgeving van Zedelgem. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Opstijgend vocht: laat je optrekkend vocht professioneel behandelen!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor de behandeling van je opstijgend vocht éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde vochtexperten uit de omgeving van Zedelgem jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je optrekkend vocht snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele vakmannen rond Zedelgem... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vochtexperten in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor de behandeling van opstijgend vocht, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vochtbestrijders die gelegen zijn in de omgeving van Zedelgem en de juiste kwalificaties hebben voor het aanpakken van optrekkend vocht.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vochtexperten uit je regio rond Zedelgem. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het bestrijden van het opstijgend vocht en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel vochtexperten interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je optrekkend vocht zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Zedelgem die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vochtexperten uit de omgeving van Zedelgem. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de vochtproblemen ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte vochtexpert in Zedelgem door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Opstijgend vocht

Vochtproblemen in huis geven altijd miserie en vaak komen vochtproblemen ook pas na een tijd aan de oppervlakte. Er treden vochtplekken op, de verf of het behang komt los, of je zit met loskomend pleisterwerk. De oorzaken van vochtproblemen kunnen zeer uiteenlopend zijn: de meest voorkomende vochtproblemen zijn onder andere waterlekken in de leidingen, water of vocht via de keldermuren, lekken in het dak, opstijgend vocht, kapotte dakgoten, vochtige buitenmuren of spouwmuren, bouwvocht, of condensvocht. Vocht in huis veroorzaakt natte plekken en en het kan vochtige binnenmuren, houtrot, schimmels, salpeter, zwammen, en spoorvorming, tot gevolg hebben. Vaak wordt beginnend vocht te laat opgemerkt, waardoor er een grotere vochtschade wordt opgelopen, met als gevolg dat er een ingrijpende vochtbestrijding nodig is om het vocht in huis te weren. Vooral opstijgend vocht of optrekkend vocht, vraagt een intensieve en juiste aanpak en voor dit type vocht is het inschakelen van een professionele vochtexpert geen overbodige luxe. Opstijgend vocht komt zeer vaak voor bij woningen waar de waterkering slecht werd aangebracht, of bij oudere gebouwen met volle muren waar de waterkering ontbreekt. Ook indien de kelderdichting of de afdichting van de kruipruimte niet goed is geïsoleerd, kan dit leiden tot opstijgend vocht of optrekkend vocht. Zelfs nieuwbouw woningen kunnen geconfronteerd worden met opstijgend vocht, indien er opstijgend grondvocht door een slechte waterafvoer, of bij hevige regenval, binnendringt in de buitenmuren. Feit is dat opstijgend vocht zo snel mogelijk moet aangepakt worden om verdere schade te vermijden. Meestal is na een juiste vochtdiagnose, het kwaad echter al geschied en ben je genoodzaakt om het vochtprobleem grondig aan te pakken door de buitenmuren of binnenmuren te laten behandelen met een muurinjectie, of door de muren te laten onderkappen. Door een ervaren vochtbestrijder onder de arm te nemen, ben je zeker van een efficiënte en duurzame oplossing voor jouw optrekkend vocht, waarbij de oorzaken van het opstijgend vocht na een correcte diagnose worden doorgelicht en verholpen. Het is de enige doeltreffende manier om definitief komaf te maken met je vochtproblemen en je opstijgend vocht. Via offertesonline.be kun je de professionele vochtexperten uit je regio rond Zedelgem contacteren voor enkele vergelijkende offertes. Vraag hen hier vrijblijvend prijsvoorstellen!

opstijgend vocht @city

Mogelijke gevolgen van opstijgend vocht

Figuurlijk gesproken kunnen we het opstijgend vocht of optrekkend vocht het best omschrijven als een stille doder voor je woning, muren, pleisterwerk, vloeren en/of interieur. In zijn oorsprong, en zeker wanneer je beschikt over een goede ventilatie, zal het opstijgend vocht zich nog niet uiterlijk vertonen, maar dit is slechts uitstel. Afhankelijk van de oorzaak kan opstijgend vocht zich zeer langzaam manifesteren aan de buitenzijde van je binnenmuur of buitenmuur, maar heeft het zich al volledig genesteld in de onderliggende structuur of binnen structuur van je vloer of muur. De zichtbare gevolgen van opstijgend vocht kunnen zeer variabel zijn. Bij oudere woningen of bij woningen met een hechtende chape, zit er geen waterscherm of waterkering onder de vloerbedekking, waardoor het opstijgend vocht langs de vloer kan doordringen in je vloerbedekking. Dit vocht kan afkomstig zijn van het opstijgend grondvocht, of veroorzaakt worden door een slechte isolatie van de keldervloer of kruipruimte, waardoor er vocht gaat condenseren. Wanneer er wel een waterscherm aanwezig is, zal het opstijgend vocht voornamelijk langs de buitenmuur of binnenmuur zichtbaar worden. Je kunt het opstijgend vocht herkennen aan de hand van diverse factoren, zoals een muffe geur, vochtplekken onderaan de muur, afzettende zouten, kromtrekkende of natte plinten, gescheurd of gebarsten behang of verf, blaasjes in de verf, loskomend pleisterwerk, natte plekken, zwarte sporen, schimmels, of verkleurde vochtkringen. Indien het opstijgend vocht niet onmiddellijk wordt aangepakt, kunnen er mossen en zwammen ontstaan, en worden niet alleen de muren, maar ook de meubels, deuren en parketvloeren aangetast. Het vocht gaat bijkomend condenseren waardoor het ook een ernstig gevaar vormt, want het kan bijkomend gezondheidsproblemen veroorzaken, zelfs met een goede ventilatie. Het hoeft dus geen betoog dat je opstijgend vocht best zo snel mogelijk laat behandelen om erger te voorkomen. Een vochtexpert is hiervoor de ideale vakman. Via een correcte diagnose zal hij eerst op zoek gaan naar de oorzaak van het optrekkend vocht en de problemen. Daarna zal hij de oorzaken effectief aanpakken en behandelen met de meest geschikte methode. Zo zal je opstijgend vocht door een muurinjectie, door de muur te onderkappen, of door het plaatsen van een waterkering, doeltreffend behandelen. Wens je graag meer weten over de verschillende methodes tegen opstijgend vocht, dan kun je hier contact opnemen enkele professionele vochtexperts uit Zedelgem of omgeving voor gratis adviezen of offertes!

gevolgen van opstijgend vocht @city

Soorten vochtbestrijdingen tegen opstijgend vocht

muren onderkappen in @city

Muren onderkappen

Opstijgend vocht kan op verschillende manieren bestreden worden, maar spijtig genoeg bestaat er voor opstijgend grondvocht geen goedkope vochtbestrijdingsmiddelen. Omdat je muren of vloeren in de fundering zijn aangetast en beschadigd, moet het vocht eerst kost wat kost gestopt en verbannen worden. De vochtexpert kan dit doen door een waterkering te plaatsen ter hoogte van de vloerpas. Vaak is het ontbreken van een waterkering, of een waterkering die versleten of beschadigd is, de oorzaak van je opstijgend vocht. Door het plaatsen van een nieuwe waterkering uit kunststof, kan een erkende vochtexpert het vocht blijvend weren uit het metselwerk van je huis. De expert zal je muren onderkappen zodat hij de nieuwe waterkering kan aanbrengen. De muren onderkappen zal gefaseerd worden uitgevoerd om druk op de buitenmuur, of binnenmuur, niet in gevaar te brengen. De waterkering wordt dan in de horizontale sleuven aangebracht waarna de muren nadien terug worden ingemetseld. Daarna zal de vochtexpert de resterende muurdelen van het gebouw behandelen. Je muren onderkappen tegen het opstijgend vocht, vraagt een zeer nauwkeurig aanpak omdat het bijna altijd gaat om dragende buitenmuren of binnenmuren. Een ervaren vochtexpert zorgt bij het onderkappen voor veilige horizontale sleuven in het metselwerk, zodat er geen gevaar is verzakkingen aan de fundering van de muur. Omdat deze methode vrij intensief en moeilijk is, zal de deskundige vochtexpert voor deze karwei, bij een correcte uitvoering, toch al snel meerdere dagen bezig zijn met het behandelen van je buitenmuur of binnenmuur. Ook voor je woning of gebouw zijn deze vochtbestrijdingswerken redelijk ingrijpend en niet bepaald goedkoop. Maar met het onderkappen van je buitenmuren of binnenmuren heb je een honderd procent gegarandeerde waterdichte oplossing en ben je verlost van het optrekkend vocht. Laat daarom je opstijgend vocht behandelen door een gediplomeerde vochtexpert uit Zedelgem en vraag vrijblijvend prijsvoorstellen of adviezen!

muren injecteren in @city

Muurinjectie

Wanneer je muur na de juiste diagnose te kampen heeft met opstijgend vocht of optrekkend vocht, dan kun je de vochtige muren behandelen door het aanbrengen van een waterkering. Het onderkappen van vochtige muren wordt toegepast wanneer er geen waterkering aanwezig is, of wanneer de vochtwerende laag beschadigd of versleten is. Opstijgend vocht behandelen, door het aanbrengen van een nieuwe waterkering, geeft de hoogste garantie om het opstijgend vocht definitief te weren. Toch zien vele mensen op tegen de ingrijpende breekwerken. Daarom dat men er vaak voor kiest om muren te laten injecteren. Bij de muurinjectie methode wordt er een chemische waterkering in de muur geïnjecteerd. Dit kan enerzijds door het vochtwerend product via buisjes in de muur te gieten of anderzijds door een vochtwerende gel te spuiten in de aangebrachte gaten in de muur. De chemische waterkering zal hierbij worden geabsorbeerd in de vochtige muren. De kiezelgel of vochtwerende gel wordt door de vochtexpert met speciaal injectie gereedschap aangebracht in de onderkant van de muur, op een vijftal centimeter boven de vloerpas. Door de gaten in de muur om de tien à vijftien centimeter van elkaar te boren, zal de gel zich verspreiden over de volledige onderkant van de muur. Na een tijdje zal de gel de poriën en de capillairen van de stenen verzadigen en beginnen te kristalliseren, waardoor er een waterdichte laag ontstaat. De muren zullen uitdrogen en het optrekkend vocht en grondwater krijgen geen kans meer voor het binnendringen van de muur. Het injecteren van het waterafstotend middel in de vochtige muren kan zowel langs de buitenzijde als de binnenzijde van de muur worden uitgevoerd. Bij deze methode komen er amper breekwerken aan te pas, en kun je na het uitdrogen je muur weer herstellen en bezetten. Het nadeel van deze methode is dat het uitdrogen wel wat tijd in beslag neemt. Los van de ventilatie en de klimatologische omstandigheden, wordt er gesteld dat de droogtijd bij het injecteren van een muur berekend wordt volgens de dikte van de muur. Deel de dikte van je muur door twee en je bekomt de vereiste tijd voor het uitdrogen uitgedrukt in maanden. Na het volledig uitdrogen kun je dan de muurbezetting en/of muurbekleding aanbrengen. Muren injecteren met een chemische waterkering tegen optrekkend vocht is niet goedkoop, en het wordt per lopende meter uitgevoerd en berekend. Daardoor beperkt het injecteren, tegen het opstijgend vocht zelf, zich tot de onderlaag van de muren. Uitzonderlijk worden er ook kelders volledig geïnjecteerd bij last van opstijgend vocht of insijpelend grondvocht. Wil je je opstijgend vocht behandelen door middel van het impregneren van een vochtwerend product in je muren? Neem gerust contact op met onze ervaren en erkende vochtexperts uit de regio van Zedelgem voor enkele vrijblijvende offertes!

carebricks in de gevel @city

Carebricks in de gevel

Buiten het injecteren of het onderkappen van een muur, bestaat er sinds kort nog een alternatieve methode om opstijgend vocht en grondvocht te bestrijden, zowel bij nieuwbouw als bij oudere woningen. Deze nieuwe bestrijding tegen optrekkend vocht maakt gebruik van het Carebrick systeem. Via het Carebrick systeem plaatst de vochtexpert keramische kokers in je spouw of in de enkel steen dikte van de buitenmuur. Om de halve meter wordt een keramische koker in de muur bevestigd op een hoogte van dertig centimeter, en de kokers hebben een voorgevormd ventilatiesysteem waardoor de luchttoevoer wordt verdampt. Zo ontstaan er koudebruggen die het optrekkend vocht onttrekken uit je gevelmuur, spouw en binnenmuur. Het vocht wordt dan via het ventilatiesysteem weer naar buiten afgevoerd waardoor je muur langzaam gaat opdrogen. Het Carebrick systeem is zeer gemakkelijk aan te brengen door de vochtexpert en er dienen geen grote breekwerken uitgevoerd te worden. Ook het pleisterwerk van de binnenmuren blijven volledig intact bij deze manier van vochtbestrijding. Het nadeel is dat de verdamping van het opstijgend vocht zeer langzaam vordert en dat het soms een jaar kan duren voor al het vocht uit je muren is verdampt. Daarom dat het Carebrick systeem soms preventief wordt geïmplementeerd bij een nieuwbouw, of gebruikt wordt in combinatie met een bestaande waterkering. Heb je last van opstijgend vocht en is het behandelen van je vochtprobleem dringend, dan geniet een keuze voor een muur onderkappen of een muurinjectie dan ook altijd de voorkeur. Heb je interesse in het Carebrick systeem voor je opstijgend vocht? Vraag vrijblijvend naar offertes of adviezen bij één van de vele ervaren vochtexperts rond Zedelgem!

waterdichte kelder in @city

Het belang van een waterdichte kelder of kruipruimte

Ondanks een goede waterkering in je muren, kunnen slecht geïsoleerde en niet-waterdichte kelders of kruipruimtes toch nog opstijgend vocht veroorzaken. De oorzaak van opstijgend vocht in een kelderruimte of kruipruimte wordt meestal veroorzaakt door insijpelend grondwater, kapotte leidingen, condensvocht of een gebrek aan ventilatie. Het grondvocht kan daardoor opstijgen en langs je waterkering toch de binnenafwerking van je muur en woning aantasten. Vochtige kelders zijn niet alleen zeer onbruikbaar, maar ze tasten tevens je gezondheid en luchtwegen aan. Vaak kun je deze oorzaken en problemen al opmerken: vochtplekken onderaan je muur, een muffe geur, schimmels, zouten, loslatend pleisterwerk, of zelfs een overstroming bij een hevige regenval. Zonder gevolg zal de schimmelvorming en de aantasting van de muur fundering alleen maar erger worden. Hebben je buren ook last van opstijgend vocht of is het alleen bij jou vochtiger? Is er een verschil in het soort ondergrond? Het kan bij een vochtanalyse en goede diagnose al veel helpen. Door de kelder te laten bekuipen, draineren, of te injecteren, kun je het opstijgend vocht en grondvocht buiten houden. Ook bij een kruipruimte kun je, door middel van een goede isolatie en een waterdichte afdekking, het opstijgende vocht en de koude tegenhouden. Er bestaan verschillende vochtbestrijding mogelijkheden om je kruipruimte effectief en professioneel te beschermen. Via offertesonline.be kun je enkele regionale vochtexperts uit Zedelgem of omgeving contacteren voor een correcte diagnose of voor enkele gratis offertes!

Op zoek naar een vochtexpert in Zedelgem om een vrijblijvende offerte te maken voor je vochtprobleem?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het behandelen van opstijgend vocht?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR VOCHTBESTRIJDING BEPAALD?

Opstijgend vocht behandelen is meestal geen goedkope ingreep. Eerst moet de oorzaak van het opstijgend vocht zelf bepaald worden via een vochtanalyse. Het behandelen van opstijgend vocht of grondvocht valt op verschillende manieren op te lossen, maar vaak zijn het ingrijpende werken waarbij de fundering van de buitenmuur, of binnenmuur, grondig wordt aangepakt. Bij het muur onderkappen worden er breekwerken uitgevoerd om een waterkering aan te brengen. Het pleisterwerk, en de verf of het behang, zal je nadien terug moeten herstellen. Bij een muurinjectie zal de vochtexpert het opstijgend vocht behandelen met een ingespoten chemische waterkering. Ook deze behandeling is prijzig en ook hier zal je bij een binnenmuur je pleisterwerk of bekleding moeten herstellen. Beide methodes zijn dus duur maar effectief. De Carebrick toepassing is minder duur, maar ook minder effectief. Wel kan ze kan bij een nieuwbouw woning al preventief geplaatst worden.

Gezien het stevig kostenplaatje, loont het de moeite om de prijzen te vergelijken. Het kan tot enkele duizenden euro's oplopen. Ook de geboden garantietijd is hier van belang. Een goede garantie en de kwaliteit van de reviews kunnen je al veel wijzer maken. Dankzij de behandeling zal je hoger energieverbruik nadien ook dalen zodat de investering niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Vraag hier via www.offertesonline.be enkele gratis offertes aan en vergelijk de erkende vochtexperten uit je regio rond Zedelgem!


Prijzen behandelen opstijgend vocht

Soort vochtbehandeling
Gemiddelde prijs
Volledige gevel impregneren
€ 10 - € 15 m²
Muren onderkappen
€ 100 - € 200 per lopende meter
Muren injecteren
€ 100 - € 200 per lopende meter
Gevelbekleding
vanaf € 50 m²
Kelder bekuiping
€ 4000 - € 10000
Kelder injecteren
vanaf € 5000
Ventilatiesystemen
€ 2000 - € 6000
Professionele lekdetectie
€ 250 - € 400
Op zoek naar een vochtexpert in Zedelgem om de prijs voor de behandeling van opstijgend vocht te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
54 vochtexperten rond Zedelgem!