Tuinonderhoud Hoogstraten

Bereik tot 269 tuinaannemers rond Hoogstraten.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw tuinonderhoud

  U wilt uw tuin laten onderhouden, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw tuinonderhoud? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tuinaannemer die actief is in de regio rond Hoogstraten, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tuinaannemers uit de regio rond Hoogstraten verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinaannemers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
3005
Tuinarchitecten
37
Opdrachten
per maand
51
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinonderhoud regio Hoogstraten

Soort werken: Onderhoud - oprit/terras reinigen

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Graag uw offerte voor het verwijderen van gras en onkruid op onze oprit, terrassen en andere verhardingen
Arrow
Offerteaanvraag uit Wuustwezel

Soort werken: Onderhoud - hagen scheren

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Haag een paar meter in korten . Hakselen . Dan kan ik het desnoods wel in de tuin rijden of u. Je moet maar zien.
Arrow
Offerteaanvraag uit Zoersel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele bedrijven in de regio Hoogstraten. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Hoogstraten en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit de regio Hoogstraten. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven uit de regio Hoogstraten.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit de regio Hoogstraten. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke tuinaannemer in de regio Hoogstraten?

Vind een geschikte tuinaannemer in de buurt van Hoogstraten

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval hovenier of tuinaannemer, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw tuinonderhoud wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw tuinonderhoud garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele tuinaannemers en hoveniers uit de regio Hoogstraten. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Tuinonderhoud Hoogstraten

Tuinonderhoud: uw tuin laten onderhouden naar uw wensen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw tuinonderhoud éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde tuinaannemers uit de omgeving van Hoogstraten u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw tuinonderhoud snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele tuinaannemers uit de omgeving van Hoogstraten... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte tuinaannemer uit Hoogstraten door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom is een goede tuinonderhoud belangrijk?

Een mooie al dan niet professionele aangelegde tuin kan gans het jaar een zegen zijn en een sfeervolle plek vormen om tot rust te komen. Maar uiteraard kan dit alleen maar als deze droomtuin goed verzorgd en onderhouden wordt. Een doeltreffend en periodiek tuinonderhoud zorgt ervoor dat uw tuin onbezorgd een lang leven leidt zonder iets van zijn glans te verliezen. Natuurlijk vergt een stijlvolle tuin iets meer aandacht dan alleen maar de haag snoeien of het gazon afrijden. Een degelijk onderhoud omvat mogelijk, afhankelijk van uw type tuin, o.a. het snoeien en verzorgen van bomen, het maaien, verticuteren, ontmossen en onderhouden van uw gazon, het bestrijden van ongedierte en insecten zoals b.v. de buxusmot, de bemesting, het heraanplanten, het bestrijden van onkruid, het bestrijden van plantschimmels, het onderhoud van paden en opritten, enz…. In samenspraak met uw tuinaannemer of hovenier uit uw regio of gemeente kan u hierbij afspraken maken om periodiek uw tuin te laten onderhouden hetzij jaarlijks, halfjaarlijks, maandelijks of zelfs wekelijks. Vraag vrijblijvend enkele offertes aan om zo de best mogelijke prijs te krijgen voor uw tuinonderhoud.

Mogelijke soorten tuinonderhoud

Bomen laten snoeien

Bomen snoeien

Wil je uw bomen gezond houden en hun groei bevorderen dan is regelmatig snoeien de boodschap. Het is ideaal om jaarlijks uw bomen één keer te laten snoeien maar de juiste en beste snoeiperiode hangt af van boom tot boom. Fruitbomen vergen iets meer precisiewerk en zij kunnen best gesnoeid worden van het begin van de lente tot begin november. Ook de meeste leibomen zoals kastanjes, platanen of lindebomen kun je best in deze periode laten snoeien. Voor de knotbomen zoals populier, els, wilg en eik is de winterperiode van november tot begin maart de beste snoeiperiode. Fragiele bomen zoals berk en esdoorn snoei je best in de zomer. De prijzen voor het snoeien kunnen uiteen lopen naargelang de hoogte van de bomen en het aantal bomen. Het gebruik van kettingzagen of hoogwerkers wordt verrekend in de prijs. Vraag vrijblijvend offertes bij enkele tuinaannemers uit Hoogstraten!

Bomen laten vellen

Bomen vellen

Voor het vellen van bomen heb je specifiek materiaal nodig en meestal moet je ook een stedenbouwkundige vergunning hebben of een schriftelijke toestemming van de boswachter in beboste omgevingen. Het vellen van bomen kan manueel gebeuren indien het gaat over kleine bomen of machinaal bij grote bomen. Het is een vrij gevaarlijke klus die je best laat uitvoeren door een tuinaannemer of een professionele hovenier met kennis ter zake. Vooral in bebouwde kom is het vellen van bomen een precisiewerk waarbij de takken en de boom in stukken worden afgezaagd en onder begeleiding worden neergelaten. Kies voor het vellen van bomen voor de veilige zekerheid en laat u adviseren en bijstaan door uw regionale tuinaannemer of hovenier.

Boomverzorging

Bomen verzorging

Het verzorgen van bomen bevat vele facetten. Een boom kan ziek zijn, kan dode takken bevatten of snijwonden, kan beschadigd zijn door het stormweer of hij kan parasieten of schimmels bevatten. Wanneer er bij zulke gevallen niet wordt ingegrepen zal de boom verder aftakelen en eventueel ook gezonde bomen aantasten. Indien u merkt dat uw boom één van deze symptonen heeft, kunt u best contact opnemen met een tuinaannemer of een professionele boomverzorger of boomchirurg. Deze specialisten weten perfect hoe zij uw boom kunnen redden, verbeteren of verjongen door de juiste ingrepen toe te passen. Vraag gerust informatie over hun werkwijze bij de vakmannen uit Hoogstraten!

Hagen laten scheren

Hagen snoeien

Hagen bieden een mooie afsluiting van uw tuin of geven prachtige accenten indien ze vol en dichtbegroeid zijn. Het is dan ook belangrijk om uw haag goed te onderhouden en de haag regelmatig te snoeien, zo geeft ze uw tuin een goede meerwaarde. Bovendien bevorderd het snoeien ook de gezonde groei van uw haag. Meestal worden hagen tweemaal per jaar gesnoeid. Een tuinaannemer weet perfect hoe hij uw haag recht moet snoeien en hoe hij het zonlicht maximaal weet te benutten voor uw haag. Beukenhagen en haagbeuken laat je best snoeien in het voorjaar en in augustus telkens wanneer het bewolkt is. Het is ook aangewezen om uw hagen hierna te bemesten. Ook een buxushaag laat je best tweemaal per jaar snoeien terwijl je een taxushaag beter één keer per jaart snoeit. Ook voor andere haagtypes kan u terecht voor tuinonderhoud bij één van de vele tuinaannemers of hoveniers uit uw regio!

Gazon laten maaien

Gazon maaien

Een mooie groene gazon is een streling voor het oog en het geeft uw tuin een gezonde uitstraling. Uw gazon verzorgen is dan ook één van de belangrijkste taken van uw tuinonderhoud. Nadat u eerst voorafgaand de gazon heeft laten kalken, verticuteren en bemesten, kan u vanaf eind april beginnen maaien. De eerste keer kan u best niet te kort maaien en werken in stappen. Daarna is regelmatig maaien en sproeien de boodschap om te komen tot een mooie en weelderige gazon. Indien u weinig tijd heeft voor uw tuinonderhoud of uw gazon, kunt u via regio tuinaannemer of hovenier periodieke onderhoudsbeurten laten uitvoeren. Voor info en prijzen kunt u hen vrijblijvend contacteren.

Gras laten kalken

Gazon kalken

Op het einde van de winter, begin van maart, starten de voorbereidingen voor uw tuinonderhoud en uw gazon. Om de bodem te ontzuren, is het aangeraden om uw gazon eerst te kalken. De zuurtegraad van uw bodem kunt u laten opmeten door een hovenier of een tuinaannemer. Het kalken zal ervoor zorgen dat er minder mossen tussen uw gras groeien en dat de grassen beter de voedingstoffen uit de bodem kunnen opnemen. Zorg er wel voor dat het kalken niet gebeurd op een bevroren ondergrond. Vragen over kalken, zuurtegraad of mossen, neem contact op met een vakman uit uw buurt of regio!

Gazon laten verticuteren

Gazon verticuteren

Als u bij uw tuinonderhoud merkt dat er onkruid of mossen groeien tussen uw gras, kunt u best uw gazon laten verticuteren. Bij het verticuteren wordt uw gazon getrimd en gekamd zodat het mos en het onkruid verwijderd wordt van tussen uw gras. Op deze manier komt er meer vrijheid voor uw gras en zal het weelderiger groeien. De beste periode voor het verticuteren is half maart. Voor het onderhoud heb je hiervoor een verticuteermachine nodig. Voor het verticuteren van gazon heeft een tuinaannemer of een hovenier gemiddeld een halve dag werk nodig. Voor verticuteeroffertes in uw regio kan u hier terecht.

Gazon laten ontmossen

Gazon ontmossen

Wanneer agressieve mossen uw tuin langzaam inpalmen en overwoekeren, verliest uw gazon al snel zijn glans en weelderigheid. Vooral in zure bodems gedijt het mos uitstekend en meestal steekt het al de kop op terwijl het gras nog in de winterslaap vertoeft. In uw tuinonderhoud is het bestrijden van mos dan ook zeer belangrijk: door uw gazon tijdig en regelmatig te kalken, verticuteren, bemesten en te beluchten kun je het mos verdringen zonder dat je schadelijke chemische middelen moet gebruiken. Voor alle advies en hulp neem je best contact op met uw regionale tuinaannemer of hovenier.

Planten laten onderhouden

Planten onderhoud

Indien u een onderhoud van uw tuin uitvoert of laat uitvoeren, vormen de verschillende planten een belangrijk onderdeel daarvan. Hoe moeten uw mooie rododendrons, azalea’s, geraniums hosta’s, hortensias clematis, taxus en buxus onderhouden en eventueel gesnoeid worden? Hoe kan u ze beschermen tegen aantasting en schimmels? Wanneer is de beste periode om vaste en bladhoudende planten te verplaatsen? En hoe kan het onderhoud de bloeiperiodes van mijn planten optimaliseren en doen overvloeien van het ene seizoen naar het andere. Het zijn vele vragen die dagelijks gesteld worden door zowel ervaren als niet ervaren tuinliefhebbers. Wenst u hieromtrent professionele hulp en advies voor een doeltreffende start of onderhoud van uw plantenonderhoud, neem dan contact op met één van de vele erkende tuinaannemers uit uw buurt of regio.

vijver laten onderhouden

Vijver onderhoud

Een mooie vijver is dikwijls de blikvanger van de tuin. Maar hoe spijtig zou het zijn indien uw vijver eerder een troosteloze en troebele indruk nalaat. Daarom is het aangeraden om naast uw tuinonderhoud ook de nodige aandacht te besteden aan een goed onderhoud van uw zwem, natuurlijke, ecologische of visvijver. Een gezonde vijver maakt gebruik van zuurstofplanten of van een zuurstofpomp en filters. In de lente en in de zomer heb je werk om je vijver helder en algenvrij te houden en kun je gebruik maken van nitrificerende bacteriën om de afvalstoffen van uw vijver om te zetten in kooldioxide. In de herfst- en winterperiode zul je de vijver bladvrij moeten houden en moet je afgestorven plantdelen verwijderen. Door het vijverwater regelmatig te testen kun je het gezondheidsniveau en het biologisch evenwicht van uw vijver controleren en optimaliseren. De meeste tuinaannemers en hoveniers uit uw buurt of regio zijn ook erkende vijverspecialisten.

Terras laten onderhouden

Terras onderhoud

De grootste aanslagen op terrassen komen voort van algen, wieren, onkruid en mossen. Uw terras krijgt een groene aanslag of er groeien ongenodigde onkruidplantjes uit uw voegen. Een grondige reiniging en opknapbeurt van uw terras behoort dan ook tot één van de wederkerende taken van uw tuinonderhoud. Zeep, chloor of sommige chemische middelen kunnen veel verhelpen maar ze zijn erg schadelijk voor planten en dieren. Gelukkig bestaan er genoeg goede aanslagverwijderaars en producten die bij het naspoelen een extra bescherming bieden. Daarnaast is het onkruid verwijderen meestal geen favoriete bezigheid en het kan ook veel tijd in beslag nemen indien je alle wortels moet verwijderen. Vele mensen kiezen er dan ook voor om het terras onderhoud uit te besteden aan een regionale tuinaannemer of door deze taak mee op te nemen in het onderhoudscontract. Vrijblijvende offertes uit uw regio vindt u verder op deze pagina.

Tuinpad laten reinigen

Tuinpad onderhoud

Het onderhoud van tuinpaden verschilt enorm naargelang het gebruikte materiaal en het vraagt dan ook een juiste keuze van producten en reinigingsgereedschappen. Een tuinpad moet immers in alle weersomstandigheden bruikbaar zijn. Bij houten tuinpaden krijg je, net zoals bij de terrassen, na een tijdje een groene en glibberige aanslag die in uw hout kan doordringen. Een klinkerpad is duurzaam maar sommige gebruikte materialen zoals beton verdragen het minder om gereinigd te worden met een hoge drukreiniger omdat de stenen dan beginnen te eroderen. Bij klei- en kasseiklinkers groeit er weer meer onkruid groeit tussen de voegen. Verharde zand-, grind- en dolomietpaden vragen minder intensief onderhoud, zeker wanneer er onder het dolomiet vooraf een anti-onkruid doek van polypropyleen werd aangebracht. Hou bij uw snoeien ook rekening met de aanpalende planten en struiken naast uw tuinpad zodat er geen begroeiing valt op uw tuinpaden. Indien gewenst kunt u een tuinpad onderhoud toevoegen bij een algemeen tuinonderhoud, uitgevoerd door een tuinaannemer uit uw buurt. U kunt hiervoor vrijblijvend een offerte aanvragen.

Insectenbestrijding in de tuin

Insectenbestrijding

Ondanks uw goede zorgen en ijver kan het gebeuren dat uw planten of struiken te maken hebben met insecten zoals de buxusmot, bladluizen, tripsen en allerhande kevers en rupsen. Soms is het proces van aantasting al begonnen en kunt u enkel nog de schade beperken. Zowel preventief als repressief bestaan er producten en middelen in het tuinonderhoud gamma waarmee u deze insecten kan weren uit uw tuin. Een hovenier weet perfect hoe hij uw tuin insectenvrij kan preserveren en onderhouden. U bespaart kopzorgen en geld wanneer uw struiken, bomen en buxusplanten gezond en professioneel laat behandelen. Meer info kan u verkrijgen bij uw lokale tuinaannemers.

Ongediertebestrijding in de tuin

Ongediertebestrijding

Een mooie tuin trekt soms ongenodigde gasten aan zoals muizen, ratten, mollen, vlooien, teken of ander ongedierte. Sommige diertjes zoals de gekende pissebedden zijn onschadelijk en zorgen mee voor het ecosysteem terwijl andere dieren zoals ratten en mollen heel wat schade kunnen toebrengen. Een erkende tuinaannemer of hovenier kan u probleem van ongedierte professioneel aanpakken en het ongedierte doeltreffend bestrijden met blijvend resultaat. Vraag de mogelijke offertes voor ongediertebestrijding aan bij de vakman uit de regio Hoogstraten.

Op zoek naar een professionele tuinaannemer uit Hoogstraten om een vrijblijvende offerte te maken voor uw tuinonderhoud?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het onderhoud van een tuin rond Hoogstraten?

Hoe wordt de prijs voor tuinonderhoud bepaald?

Wanneer u tuinonderhoud laat uitvoeren dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw tuinonderhoud, en anderzijds is er de arbeidskost van de hovenier(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele tuinaannemers uit de regio Hoogstraten.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-55 per uur.

Tuinonderhoud

Soort werken
Gemiddelde prijs
Bomen snoeien
vanaf € 50 per uur
Bomen vellen
€ 200 - € 300
Bomen verzorgen
€ 40 - € 50 per uur
Gras maaien
€ 20 - € 45
Gras kalken
€ 35 - € 55 per uur
Gras verticuteren
€ 90 - € 150
Gras bemesten
€ 35 - € 55 per uur
Gras ontmossen
€ 35 - € 55 per uur
Hagen snoeien
vanaf € 30 per uur
Hagen bemesten
€ 35 - € 55 per uur
Planten onderhoud
€ 30 - € 55 per uur
Vijver onderhoud
vanaf € 50 per uur
Terras onderhoud
€ 30 - € 55 per uur
Tuinpaden onderhoud
€ 30 - € 55 per uur
Insectenbestrijding
vanaf € 30 per uur
Ongediertebestrijding
vanaf € 30 per uur
Uurtarief tuinaannemer
€ 30 - € 55 per uur
Groot onderhoud
€ 700 - € 1000
Gemiddeld onderhoudscontract
€ 600 - € 1500 per jaar
Op zoek naar een professionele tuinaannemer uit de regio Hoogstraten om de prijs voor uw tuinonderhoud te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
269 tuinaannemers rond Hoogstraten!