Kunstgras laten leggen

Bereik tot 489 tuinaannemers rond Gent.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het aanleggen van je kunstgras?

  Je wilt kunstgras laten aanleggen, maar waar vind je de geschikte vakman voor het aanleggen van kunstgras? Hoe vind je een professionele en betrouwbare tuinaannemer die actief is in de omgeving van Gent, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tuinaannemers uit jouw regio rond Gent verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinaannemers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2988
tuinaannemers
20
Opdrachten
per maand
34
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinaanleg rond Gent

Soort werken: Aanleg - vijver

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Herstelling bestaande vijver,heropfrissing...
Offerteaanvraag uit Aalter

Soort werken: Aanleg - bestaande tuin

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Projectbeschrijving:

Beste
We hebben plannen om in onze tuin een atelier te zetten, deze plannen gaan we eerstdaags indienen bij stad Gent. Graag hadden we een afspraak gemaakt om die plannen eens te bespreken.
Offerteaanvraag uit Gentbrugge

Vind een geschikte tuinaannemer in de buurt van Gent

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval tuinaannemer, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het aanleggen van kunstgras wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo de vakman te kiezen die je de beste prijs/kwaliteit voor je nieuw kunstgras gazon garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van de professionele vakmannen rond Gent. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Kunstgras laten aanleggen: laat je kunstgras aanleggen door een professionele tuinaannemer!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor het aanleggen van kunstgras gazon eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde vakmannen uit de omgeving van Gent jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor het aanleggen van je kunstgras snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionals uit jouw omgeving rond Gent... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele tuinaannemers rond Gent. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het laten aanleggen van kunstgras, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmannen die gelegen zijn in de regio rond Gent en de juiste kwalificaties hebben voor het aanleggen van jouw gazon.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde professionals uit jouw regio rond Gent. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het aanleggen van kunstgras in de tuin en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de uitvoering voor het aanleggen van je kunstgras tapijt, best zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Gent die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmannen uit de omgeving van Gent. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van het te leggen kunstgras ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte tuinaannemer in Gent door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kunstgras laten aanleggen?

Indien je het ganse jaar door zonder zorgen wilt genieten van een groene gazon dan is kunstgras eventueel een optie in plaats van echt gras. Alhoewel kunstgras nog vele mensen afschrikt, biedt een kunstgras tapijt heel wat voordelen. Zo is kunstgras nog nauwelijks te onderscheiden van echt gras en kun je, wanneer je kunstgras laat aanleggen, kiezen uit tientallen verschillende kunstgras soorten. Voor elke tuin heb je een type kunstgras en dankzij de ruime keuze heb je steeds het juiste kunstgras voor je siergazon, speelgazon of sportgazon. Kunstgras behoudt het hele jaar door zijn mooie groene kleur, het gaat lang mee en het vraagt nauwelijks onderhoud. Door zijn slijtvaste en duurzame toplaag eigenschappen is kunstgras ook zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Bijkomend voordeel is dat onkruid, insecten, wormen of mossen je kunstgras tapijt niet zullen aantasten wanneer je kunstgras laat leggen. Met een kunstgras tapijt heb je geen kale of bruine plekken meer in je gazon en hoef je je gazon niet meer te bemesten, te verticuteren, te kalken, te ontmossen of te besproeien. Wanneer je kunstgras laat aanleggen, geniet je dus heel het jaar door van een stralende groene gazon in je tuin. Maar kunstgras plaatsen biedt nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om kunstgras te laten leggen op je balkon, dakterras of in je voortuin. De meeste voortuinen bieden soms een troosteloze aanblik omdat ze, in tegenstelling tot een tuin, veel minder onderhouden worden. Met een professionele aanleg van kunstgras, maak je voorgoed komaf met deze lastige karwei en door het mooie resultaat zal je voortuin het hele jaar door stralen. Natuurlijk heeft het hoogwaardige kunstgras ook al zijn bekendheid in de sportwereld waar talrijke voetbalvelden, hockeyvelden, tennisvelden of andere sportvelden al zijn uitgerust met een kunstgras tapijt in plaats van met echt gras. Daarnaast wordt kunstgras ook nog gebruikt voor decoratieve doeleinden en zal men bijvoorbeeld op beurzen, meetings of in showrooms een bepaald type kunstgras leggen op de grond als een toegevoegde groene eyecatcher. De vele variaties van kunstgras, gaande van lichtgroen kunstgras tot donkergroen kunstgras of van extra zacht kunstgras tot een iets ruwer kunstgras, maken dat je met het leggen van kunstgras alle kanten uit kunt. Zelfs een grastapijt in een ander kleurtje dan groen behoort tot de mogelijkheden. Bovendien is kunstgras onderhouden zeer eenvoudig en simpel: het enige wat je moet doen is je kunstgras borstelen en/of de bladeren in je tuin verwijderen met een bladzuiger of bladblazer en klaar. Op die manier heb je met een zeer kleine inspanning altijd een stralende en mooie gazon. Ontdek de vele mogelijkheden van het kunstgras leggen en vraag enkele vrijblijvende offertes aan bij de regionale tuinaannemers uit de omgeving van Gent!

waarom kiezen voor kunstgras in @city

Wat zijn de voordelen van kunstgras tegenover een normale gazon?

Wanneer we kunstgras specifiek vergelijken met een normale natuurlijke gazon, merken we dat kunstgras vele voordelen heeft. In onderhoud alleen al zijn de voordelen van kunstgras doorslaggevend. Kunstgras moet niet gemaaid worden, je moet het niet sproeien, bemesten of voeden en er moeten ook geen producten voor onkruidverdelging gebruikt worden. Ontmossen, kalken of verticuteren van het gras zijn termen die het kunstgras volledig vreemd zijn en ook mollen zullen het mooie zicht van je grastapijt niet kunnen omploegen. Het enige wat je moet doen om je kunstgras te onderhouden, is de bladeren verwijderen en je kunstgras tapijt af en toe eens borstelen. De kunstgras kosten voor je onderhoud zijn dus eigenlijk onbestaande. Een natuurlijke gazon is ook altijd onderhevig aan de weersomstandigheden en de oppervlakte kan daardoor verdrogen, verkleuren of zompig worden, problemen die niet voorkomen als je kunstgras laat aanleggen. En wanneer het geregend heeft, zal er geen zand of slijk aan je voeten kleven wanneer je je woning betreedt. Je kunt dan ook perfect kunstgras leggen rond je zwembad. Bij het betreden van het zwembad blijven je voeten proper en zullen er geen grasresten ronddrijven in het water. Voor mensen of kinderen die allergisch zijn voor pollen of stuifmeel, vormt een kunstgrasmat een ideale oplossing. In tegenstelling tot een normale gazon heeft kunstgras geen last van insecten, wormen, zwammen, onkruid of mossen. Natuurlijk kunnen struiken, bomen, bloemen of planten, indien er geen gevaar is voor allergieën, een mooie aanvulling blijven, ook wanneer je kunstgras laat aanleggen. Qua uitzicht zal je tuin steeds een frisse groene uitstraling hebben dankzij de duurzame, kleurvaste en slijtvaste eigenschappen van het kunstgras. Ook in verstedelijkte gebieden kun je, zonder al te grote investeringen, een groen stukje ontspanning creëren op de bodem van je dakterras, tuinterras of balkon door het leggen van kunstgrasmatten of kunstgras tegels. Ondanks dat je voor de aanschaf en het laten plaatsen van kunstgras een investering zult moeten doen, valt de kunstgras prijs zeer goed mee als je het onderhoud meetelt in je berekening. De kunstgras prijs hangt daarbij af van de dichtheid en de kwaliteit van je type kunstgras en meestal wordt de vaste prijs voor kunstgras per m² weergegeven. Kunstgras zal nooit een echte gazon kunnen vervangen indien je houdt van de natuur in al zijn vormen en indien je daarvoor extra inspanningen wilt leveren. Toch biedt een grastapijt met kunstgras heel wat voordelen voor mensen die een mooie gestructureerde tuin willen waarvan ze het hele jaar door kunnen genieten zonder bijkomende zware inspanningen. Liever een zorgeloze kleurrijke tuin met een blijvende mooie uitstraling dan een wispelturige tuin die om constante aandacht en verzorging vraagt. Heb je interesse om kunstgras te laten leggen? Via offertesonline.be kun je de professionele tuinaannemers rond Gent contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

voordelen van kunstgras @city

Wat zijn de stappen om kunstgras te leggen?

voorbereiding kunstgras laten leggen @city

Voorbereiding

Kunstgras leggen begint eerst met een goede voorbereiding van de ondergrond of onderlaag. Vooral bij tuinen en sportvelden moet er een vlakke ondergrond voorzien worden vooraleer je kunstgras kunt aanleggen. Een goede ondergrond of onderlaag zorgt voor stabiliteit en indien nodig moet je de ondergrond of onderlaag eerst egaliseren. Afhankelijk van je afspraken met de tuinaannemer, kun je deze ondergrond of onderlaag zelf voorbereiden en egaliseren, of je kunt het egaliseren van de oppervlakte door de tuinaannemer laten doen. De tuinaannemer zal hierbij, indien nodig, eerst de bestaande gazon grond afgraven en afvoeren. Daarna wordt er een onderlaag van zand of stabilisé aangebracht en wordt de bodem geëgaliseerd. De onderlaag gaat zo je kunstgras bovenlaag ondersteunen en ze biedt tevens een buffer aan tegen mollen en knaagdieren. De tuinaannemer zal hierbij ook zorgen voor een goede afwatering van je gazon. Als je deze voorbereidingen voor de afvoer en het egaliseren van de ondergrond zelf uitvoert, zal je kunstgras prijs natuurlijk een stuk lager liggen dan wanneer een regionale tuinaannemer dit doet. Bij dakterrassen of voortuinen kan een bodem van beton natuurlijk ook dienen als stabiele onderlaag of onderbouw. Vraag vrijblijvend naar de meerkost van de voorbereidingswerken wanneer je kunstgras laat leggen. Neem contact op met een tuinaannemer uit je regio rond Gent voor meer informatie!

aanbrengen stabilisatiedoek kunstgras @city

Aanbrengen stabilisatiedoek

Na het afgraven en afvoeren van de bovenlaag en nadat de bodem van je ondergrond met stabilisé of zand is geëgaliseerd en genivelleerd, zal de tuinaannemer een drukverdeeldoek of stabilisatiedoek aanbrengen. Het drukverdeeldoek zal de bovendruk op de kunstgrasmat opvangen en verdelen. Tegelijkertijd zal het aangelegd drukverdeeldoek tevens onkruidvorming en wortelgroei tegengaan. Een drukverdeeldoek wordt soms ook geotextiel genoemd omdat het doek bestaat uit geweven of gebreid textiel. Het is belangrijk, wanneer je kunstgras laat leggen, dat je tuinaannemer ook de kantopsluiting van je tuin goed bedekt met het geotextiel zodat er geen onkruid kan doorgroeien naast het doek. Een drukverdeeldoek is dus zeker aan te raden en qua kosten heeft dit maar een geringe invloed op de kunstgras prijs. Voor meer informatie over de verschillende stabilisatiedoeken, verwijzen we je graag door naar de lokale tuinaannemers uit jouw regio rond Gent!

kunstgrasmatten leggen @city

Kunstgrasmatten laten plaatsen

Het meest nauwkeurige werk van kunstgras leggen is de eigenlijke plaatsing en het verlijmen van je kunstgrasmatten. Zoals reeds eerder gezegd is een vlakke ondergrond noodzakelijk want een goede ondergrond zorgt voor een foutloze plaatsing. Bij de laatste fase van het kunstgras leggen, is het belangrijk dat de kunstgrasmatten eerst worden aangelegd alvorens de matten te verlijmen. Tussen elke kunstgrasmat zal de tuinaannemer één millimeter spatie laten tussen de naden. Daarna zal de tuinaannemer de lijmbanden aanbrengen onder de naden van de kunstgrasmatten. Vervolgens zal hij een tweecomponentenlijm aanbrengen op de lijmband waarna hij de naden van de kunstgrasmatten tegen elkaar zal schuiven en de matten verdichten. Deze klus van het kunstgras aanleggen, moet snel en accuraat uitgevoerd worden want de lijm droogt zeer snel op. De resten van het verlijmen dienen daarom ook zo snel mogelijk verwijderd te worden van de naden. Het spreekt voor zich dat noch de kunstgrasmat noch de lijmband vochtig mogen zijn bij de plaatsing. Na het verlijmen en het plaatsen van de kunstgrasmatten, of de kunstgras tegels in sommige gevallen, worden de naden vastgemaakt met de kunstgrashaken. Als laatste worden de matten nog goed aangedrukt en geborsteld waarna de ervaren tuinaannemer het restmateriaal en de vezels zal opruimen en afvoeren. Aangezien kunstgras plaatsen toch een specifieke vaardigheid en jarenlange ervaring vraagt, kun je deze karwei best overlaten aan een gespecialiseerde vakman. Zo ben je zeker van een goede plaatsing en een lange garantie. Laat daarom je kunstgras plaatsen door een ervaren tuinaannemer uit jouw regio rond Gent!

Op zoek naar een tuinaannemer uit Gent om een vrijblijvende offerte te maken voor je kunstgras?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Ideale ondergrond kunstgras

Voor het plaatsen van kunstgras voorzie je best een stabiele en egale ondergrond. Dit kan door middel van een zandbed, meestal zal een tuinaannemer hierbij rijnzand gebruiken, of door het aanleggen van een stabilisé. De dikte van de onderlaag wordt bepaald aan de hand van de afwatering en ze bedraagt meestal zo’n vijf tot tien centimeter. Sommige tuinaannemers gebruiken ook een onderlaag van lava of gebroken puin. Best is dat je de onderlaag van zand ook nog aantrilt en uitvlakt. Om te voorkomen dat er wortels en onkruid doorbreken, wordt er op de ondergrond dan nog een stabilisatiedoek of geotextiel geplaatst. Uiteraard zijn sommige van deze stappen niet toepasbaar wanneer je kunstgras laat leggen op een bestrating, dakterras, balkon of rond een zwembad waar een ondergrond van beton of tegels de onderlaag vormt. Neem contact op met de regionale tuinaannemers rond Gent indien je bijkomende informatie wilt, of hulp nodig hebt bij het aanleggen van de ideale ondergrond voor je kunstgras. Ze zullen je graag vrijblijvend helpen met adviezen en offertes!

ondergrond kunstgras @city

Kunstgras onderhouden

Kunstgras onderhouden is helemaal niet moeilijk, zeker niet wanneer je de vergelijking maakt met het onderhoud van een normale gazon. Om het mooi uitzicht van je kunstgras te behouden, volstaat het om het grastapijt af en toe te borstelen. Tijdens de herfst verwijder je ook best op tijd alle gevallen bladeren van de bodem zodat ze niet kunnen composteren. Komen er om de één of andere reden vlekken op je kunstgras, dan kun je dit gemakkelijk met wat water verwijderen of kun je een scheutje ammoniak toevoegen bij de iets hardnekkiger vlekken. Verder moet je er op toekijken dat er geen onkruid tegen je kunstgrasmatten groeit. Is dit wel het geval dan moet je dit zo snel mogelijk verwijderen. Je ziet het, je kunstgras kosten kunnen door het eenvoudige onderhoud vrij snel worden terugverdiend en op termijn heb je de laagste prijs. Wens je nog bijkomende info over het onderhoud of wil je kunstgras laten leggen of kunstgras kopen dan kun je de professionele tuinaannemers uit de omgeving van Gent hier volledig vrijblijvend contacteren!

kunstgras onderhouden @city

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het laten leggen van kunstgras in Gent?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET LEGGEN VAN KUNSTGRAS BEPAALD?

Kunstgras kopen is over het algemeen duurder dan wanneer je je gazon zou aanleggen met natuurlijk gras. Er zijn wel enkele factoren die je kunstgras prijs beïnvloeden. Zo wordt de kwaliteit van het kunstgras mee bepaald door de dikte, de lengte en samenstelling van het garen waarmee het kunstgras wordt vervaardigd. Goedkoop kunstgras zal bijvoorbeeld harder en korter zijn dan luxueus kunstgras waarvan de structuur dikker en zachter zal zijn. De keuze voor luxueus of goedkoop kunstgras hangt ook dikwijls samen met de verwachtingen. Indien de tuin zeer intensief gebruikt wordt door je kinderen die willen ravotten en voetballen, dan laat je best stevig en slijtvast kunstgras leggen. Ook speeltoestellen vormen dan geen probleem. Is het eerder de bedoeling om decoratief kunstgras te laten leggen in je voortuin, dan ben je zeker ook gesteld met goedkoop kunstgras. Indien je kunstgras laat leggen door een tuinaannemer met inbegrip van de voorbereidende grondwerken dan zal dit de prijs van het kunstgras per m² natuurlijk doen stijgen. Langs de andere kant heb je op het vlak van onderhoud amper nog bijkomende kunstgras kosten. Je hoeft geen grasmaaier aan te schaffen, je moet geen bijkomende voedingsstoffen of grondstoffen kopen, en producten voor het bestrijden van onkruid, mossen, verzuring of insecten kun je ook achterwege laten. Op termijn zal kunstgras plaatsen zich onderscheiden door de besparingen die je maakt. Ontdek de verschillende kunstgras prijzen bij de lokale tuinaannemers uit je regio rond Gent en vraag naar enkele vergelijkende offertes!   

Prijzen kunstgras laten leggen

Soort gazon
Gemiddelde prijs
Kunstgras tuin < 25 m²
Vanaf € 400 vaste prijs
Kunstgras tuin 25 - 60 m²
Vanaf € 30
Kunstgras tuin 60 - 100 m²
Vanaf € 28
Kunstgras tuin > 100 m²
Vanaf € 26
Kunstgras tuin < 25 m² met grondwerken
Vanaf € 700 vaste prijs
Kunstgras tuin 25 - 60 m² met grondwerken
Vanaf € 58
Kunstgras tuin 60 - 100 m² met grondwerken
Vanaf € 55
Kunstgras tuin > 100 m² met grondwerken
Vanaf € 52
Op zoek naar een tuinaannemer uit Gent om de prijs voor het leggen van je kunstgras te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke tuinaannemer in de regio Gent?

489 tuinaannemers rond Gent!

Vergelijk offertes voor uw Tuinaanleg

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...