kunstgras laten leggen

Bereik tot 2833 tuinaannemers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw kunstgras

  U wilt kunstgras laten leggen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw tuinaanleg? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare tuinaannemer die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele tuinaannemers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele tuinaannemers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2833
tuinaannemers
38
Opdrachten
per maand
38
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor tuinaanleg in Vlaanderen

Soort werken: Ontwerp - tuinplan maken

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Een terras aanleggen + zijpad + oprit.

Bekijken wat mogelijk is voor een offerte.

Terras is ong 21m2
Oprit ong 27m2
+ zijpad.

Indien mogelijkheid tot enkel chape
Offerteaanvraag uit kallo

Soort werken: Onderhoud - snoeiwerken

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

snoeien van struiken in de
Hammestraat 24 - Roeselare
Offerteaanvraag uit Roeselare

Vind een geschikte tuinaannemer in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval tuinaannemer, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw kunstgras wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het leggen van uw kunstgras garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele tuinaannemers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Kunstgras laten leggen: uw kunstgras laten leggen door een professionele tuinaannemer!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw kunstgras éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde tuinaannemers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het laten leggen van kunstgras snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele tuinaannemers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele tuinaannemers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw kunstgras, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele tuinaannemers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het leggen van kunstgras.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde tuinaannemers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het leggen van uw kunstgras en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel tuinaannemers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw tuinproject zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de tuinaannemers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van het te leggen kunstgras ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte tuinaannemer uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor kunstgras leggen?

Indien u het ganse jaar door zonder zorgen wilt genieten van een groene gazon dan kunt u eventueel kunstgras laten leggen in plaats van een gazon. Alhoewel kunstgras nog vele mensen afschrikt, biedt kunstgras heel wat voordelen. Zo is kunstgras nog nauwelijks te onderscheiden van echt gras en kunt u, wanneer u kunstgras laat leggen, tegenwoordig kiezen uit tientallen verschillende soorten kunstgras. Kunstgras behoudt het hele jaar door zijn mooie groene kleur en het vraagt zo goed als geen onderhoud. Door zijn slijtvaste en duurzame eigenschappen is het kunstgras ook zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Ook onkruid, insecten, wormen of mossen zullen uw grastapijt niet aantasten wanneer u kunstgras laat leggen. Met een kunstgrasmat heeft u geen kale of rosse plekken meer in uw gazon en hoeft u uw gazon niet meer te bemesten, te verticuteren, te kalken, te ontmossen of te besproeien. Wanneer u kunstgras laat leggen, geniet u dus heel het jaar door van een stralende groene gazon in uw tuin. Maar kunstgras plaatsen biedt nog veel meer mogelijkheden. Zo kunt u kunstgras laten leggen op uw balkon, dakterras of in uw voortuin. De meeste voortuinen bieden soms een troosteloze aanblik omdat ze, in tegenstelling tot een tuin, veel minder onderhouden worden. Door kunstgras te plaatsen, maakt u voorgoed komaf met deze lastige karwei en uw voortuin zal het hele jaar door stralen. Natuurlijk heeft het hoogwaardige kunstgras ook al zijn bekendheid in de sportwereld waar talrijke voetbalvelden, hockeyvelden, tennisvelden of andere sportvelden al zijn uitgerust met een kunstgrasmat. Daarnaast wordt kunstgras ook nog gebruikt voor decoratieve doeleinden en zal men bijvoorbeeld op beurzen, meetings of in showrooms kunstgras leggen als een toegevoegde groene eyecatcher. De vele variaties van kunstgras, gaande van lichtgroen kunstgras tot donkergroen kunstgras of van extra zacht kunstgras tot een iets ruwer kunstgras, maken dat u met het leggen van kunstgras alle kanten uit kunt. Zelfs een grastapijt in een ander kleurtje dan groen behoort tot de mogelijkheden. Bovendien is kunstgras onderhouden zeer eenvoudig en simpel: het enige wat u moet doen is uw kunstgras borstelen en/of de bladeren in uw tuin verwijderen met een bladzuiger of bladblazer en klaar. Op die manier heeft u met een zeer kleine inspanning altijd een stralende en mooie gazon. Ontdek de vele mogelijkheden van het kunstgras leggen en vraag enkele vrijblijvende offertes aan bij de regionale tuinaannemers uit uw buurt!

waarom kiezen voor kunstgras

Wat zijn de voordelen van kunstgras tegenover een normale gazon?

Wanneer we kunstgras specifiek vergelijken met een normale natuurlijke gazon, merken we dat kunstgras vele voordelen te bieden heeft. In onderhoud alleen al zijn de voordelen van kunstgras doorslaggevend. Kunstgras moet niet gemaaid worden, niet bemest worden en er moeten ook geen bijkomende voedingsstoffen of onkruidverdelgers gebruikt worden. Ontmossen, kalken of verticuteren van het gras zijn termen die het kunstgras volledig vreemd zijn en ook mollen zullen het mooie zicht van uw grastapijt niet kunnen omploegen. Het enige wat u moet doen om uw kunstgras te onderhouden, is de bladeren verwijderen en uw grastapijt af en toe eens borstelen. De kunstgras kosten voor uw onderhoud zijn dus eigenlijk onbestaande. Een natuurlijke gazon is ook altijd onderhevig aan de weersomstandigheden en het kan daardoor verdrogen, verkleuren of zompig worden, problemen die niet voorkomen als u kunstgras laat leggen. En wanneer het geregend heeft, zult u geen slijkvoeten hebben wanneer u uw woning betreedt. U kunt dan ook perfect kunstgras leggen rond uw zwembad waarbij uw voeten proper blijven en er geen grasresten ronddrijven in het water. Voor mensen of kinderen die allergisch zijn voor pollen of stuifmeel, vormt een kunstgrasmat een ideale oplossing. In tegenstelling tot een normale gazon heeft kunstgras geen last van insecten, wormen, zwammen, onkruid of mossen. Natuurlijk kunnen struiken, bomen, bloemen of planten, indien er geen gevaar is voor allergieën, een mooie aanvulling blijven wanneer u uw kunstgras laat leggen. Qua uitzicht zal uw tuin steeds een frisse groene uitstraling hebben dankzij de duurzame, kleurvaste en slijtvaste eigenschappen van het kunstgras. Ook in verstedelijkte gebieden kunt u, zonder al te grote investeringen, een groen stukje ontspanning creëren op uw dakterras, tuinterras of balkon door het leggen van kunstgrasmatten of kunstgras tegels. Ondanks dat u voor de aanschaf en het laten plaatsen van kunstgras een investering zult moeten doen, valt de kunstgras prijs zeer goed mee als u het onderhoud meetelt in uw berekening. De kunstgras prijs hangt daarbij af van de dichtheid en de kwaliteit van uw kunstgras en meestal wordt de kost voor kunstgras per m² weergegeven. Kunstgras zal nooit een echte gazon kunnen vervangen indien u houdt van de natuur in al zijn vormen en indien u daarvoor extra inspanningen wilt leveren. Toch biedt een grastapijt met kunstgras heel wat voordelen voor mensen die een mooie gestructureerde tuin willen waarvan ze het hele jaar door kunnen genieten zonder bijkomende zware inspanningen. Liever een zorgeloze kleurrijke tuin met een blijvende mooie uitstraling dan een wispelturige tuin die om constante aandacht en verzorging vraagt. Heeft u interesse om kunstgras te laten leggen? Via offertesonline.be kunt u de professionele tuinaannemers uit uw regio contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen of offertes!

voordelen van kunstgras

Wat zijn de stappen om kunstgras te leggen?

voorbereiding kunstgras laten leggen

Voorbereiding

Kunstgras leggen begint eerst met een goede voorbereiding van de ondergrond. Vooral bij tuinen en sportvelden moet er een stabiele en egale ondergrond voorzien worden vooraleer u kunstgras kunt aanleggen. Afhankelijk van uw afspraken met de tuinaannemer, kunt u deze ondergrond zelf voorbereiden of u kunt dit door de tuinaannemer laten doen. De tuinaannemer zal hierbij, indien nodig, eerst de bestaande gazonlaag afgraven en afvoeren. Daarna wordt er een onderlaag van zand of stabilisé aangebracht. Deze laag egaliseert en ondersteunt uw kunstgras bovenlaag en ze biedt tevens een buffer tegen mollen en knaagdieren. De tuinaannemer zal hierbij ook zorgen voor een goede afwatering van uw gazon. Als u deze voorbereidingen zelf uitvoert, zal uw kunstgras prijs natuurlijk een stuk lager liggen dan wanneer een regionale tuinaannemer dit doet. Vraag daarom vrijblijvend naar de meerkost van de voorbereidingswerken wanneer u kunstgras laat leggen door een tuinaannemer uit uw buurt of regio!

aanbrengen stabilisatiedoek kunstgras

Aanbrengen stabilisatiedoek

Nadat uw ondergrond is voorbereid en de stabilisé of zandlaag is geëgaliseerd en genivelleerd, zal de tuinaannemer een stabilisatiedoek aanbrengen. Het stabilisatiedoek zal de bovendruk op de kunstgrasmat opvangen en verdelen. Tegelijkertijd zal het doek tevens onkruidvorming en wortelgroei tegengaan. Een stabilisatiedoek wordt soms ook geotextiel genoemd omdat het doek bestaat uit geweven of gebreid textiel. Het is belangrijk dat, wanneer u kunstgras laat leggen, uw tuinaannemer ook de randen van uw tuin goed bedekt met het geotextiel zodat er geen onkruid kan doorgroeien naast het doek. Een stabilisatiedoek is dus zeker aan te raden en qua kosten heeft dit maar een geringe invloed op de kunstgras prijs. Voor meer informatie over de verschillende stabilisatiedoeken, verwijzen we u graag door naar de lokale tuinaannemers uit uw regio!

kunstgrasmatten leggen

Kunstgrasmatten plaatsen

Het meest nauwkeurige werk van kunstgras leggen is de eigenlijke plaatsing en de verlijming van uw kunstgrasmatten. Bij het kunstgras leggen is het belangrijk dat u de kunstgrasmatten eerst legt voordat u ze gaat vastlijmen. Tussen elke kunstgrasmat zal de tuinaannemer één millimeter spatie laten tussen de naden. Daarna zal de tuinaannemer de lijmbanden aanbrengen onder de naden van de kunstgrasmatten. Vervolgens zal hij een tweecomponentenlijm aanbrengen op de lijmband waarna hij de kunstgrasmatten tegen elkaar zal schuiven. Deze handeling van het kunstgras aanleggen, moet snel en accuraat uitgevoerd worden want de lijm droogt zeer snel op. De lijmresten dienen daarom ook zo snel mogelijk verwijderd te worden. Het spreekt voor zich dat noch de kunstgrasmat noch de lijmband vochtig mogen zijn bij de plaatsing. Na het verlijmen en het plaatsen van de kunstgrasmatten, of de kunstgras tegels in sommige gevallen, worden de naden vastgemaakt met de kunstgrashaken. Als laatste worden de matten nog goed aangedrukt en geborsteld waarnal de ervaren tuinaannemer het restmateriaal zal opruimen en afvoeren. Aangezien kunstgras plaatsen toch een specifieke vaardigheid en ervaring vraagt, kunt u deze karwei best overlaten aan een gespecialiseerde vakman. Laat daarom uw kunstgras plaatsen door een ervaren tuinaannemer uit uw regio of buurt!

Op zoek naar een tuinaannemer om een vrijblijvende offerte te maken voor uw kunstgras?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Ideale ondergrond kunstgras

Voor het plaatsen van kunstgras voorziet u best een stabiele en egale ondergrond. Dit kan door middel van een zandbed, meestal zal een tuinaannemer hierbij rijnzand gebruiken, of door het aanleggen van een stabilisé. De dikte van de onderlaag wordt bepaald aan de hand van de afwatering en ze bedraagt meestal zo’n vijf tot tien centimeter. Sommige tuinaannemers gebruiken ook een onderlaag van lava of gebroken puin. Best is dat u de onderlaag van zand ook nog aantrilt en uitvlakt. Om te voorkomen dat er wortels en onkruid doorbreken, wordt er op de ondergrond dan nog een stabilisatiedoek of geotextiel geplaatst. Uiteraard zijn sommige van deze stappen niet toepasbaar wanneer u kunstgras laat leggen op een dakterras of een balkon. Indien u bijkomende informatie wilt over de ideale ondergrond voor het leggen van kunstgras, neem dan contact op met de regionale tuinaannemers uit uw buurt. Ze zullen u graag vrijblijvend helpen met adviezen en offertes!

ondergrond kunstgras

Kunstgras onderhouden

Kunstgras onderhouden is helemaal niet moeilijk, zeker niet wanneer u de vergelijking maakt met het onderhoud van een normale gazon. Om het mooi uitzicht van uw kunstgras te behouden, volstaat het om het grastapijt af en toe te borstelen. Tijdens de herfst verwijdert u ook best op tijd alle gevallen bladeren zodat ze niet kunnen composteren. Komen er om de één of andere reden vlekken op uw kunstgras dan kunt u dit gemakkelijk met wat water verwijderen of kunt u een scheutje ammoniak toevoegen bij de iets hardnekkiger vlekken. Verder moet u er op toekijken dat er geen onkruid tegen uw kunstgrasmatten groeit. Is dit wel het geval dan moet u dit zo snel mogelijk verwijderen. U ziet het, uw kunstgras kosten kunnen door het eenvoudige onderhoud vrij snel worden terugverdiend. Wenst u nog bijkomende info over het onderhoud of wilt u kunstgras laten leggen of kunstgras kopen dan kunt u de professionele tuinaannemers uit uw regio hier vrijblijvend contacteren!

kunstgras onderhouden

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het laten leggen van kunstgras?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het leggen van kunstgras BEPAALD?

Kunstgras kopen is over het algemeen duurder dan wanneer u uw gazon zou aanleggen met natuurlijk gras. Er zijn wel enkele factoren die uw kunstgras prijs beïnvloeden. Zo wordt de kwaliteit van het kunstgras mee bepaald door de dikte, de lengte en samenstelling van het garen waarmee het kunstgras wordt vervaardigd. Goedkoop kunstgras zal bijvoorbeeld harder en korter zijn dan luxueus kunstgras waarvan de structuur dikker en zachter zal zijn. De keuze voor luxueus of goedkoop kunstgras hangt ook dikwijls samen met de verwachtingen. Indien de tuin zeer intensief gebruikt wordt door uw kinderen die willen ravotten en voetballen, dan laat u best stevig en slijtvast kunstgras leggen. Is het eerder de bedoeling om decoratief kunstgras te laten leggen in uw voortuin dan bent u zeker ook gesteld met goedkoop kunstgras. Indien u uw kunstgras laat leggen door een tuinaannemer met inbegrip van de voorbereidende grondwerken dan zal dit de prijs van het kunstgras per m² natuurlijk doen stijgen. Langs de andere kant heeft u op het vlak van onderhoud amper nog bijkomende kunstgras kosten. U hoeft geen grasmaaier aan te schaffen, u moet geen bijkomende voedingsstoffen of grondstoffen kopen en producten voor het bestrijden van onkruid, mossen, verzuring of insecten kunt u ook achterwege laten. Op termijn zal kunstgras plaatsen u alleen maar doen besparen en zijn uw kunstgras kosten geen item meer. Ontdek de verschillende kunstgras prijzen bij de lokale tuinaannemers uit uw regio en vraag naar enkele vergelijkende offertes!   

Prijzen kunstgras laten leggen

Soort gazon
Gemiddelde prijs
Kunstgras tuin < 25 m²
Vanaf € 400 vaste prijs
Kunstgras tuin 25 - 60 m²
Vanaf € 30
Kunstgras tuin 60 - 100 m²
Vanaf € 28
Kunstgras tuin > 100 m²
Vanaf € 26
Kunstgras tuin < 25 m² met grondwerken
Vanaf € 700 vaste prijs
Kunstgras tuin 25 - 60 m² met grondwerken
Vanaf € 58
Kunstgras tuin 60 - 100 m² met grondwerken
Vanaf € 55
Kunstgras tuin > 100 m² met grondwerken
Vanaf € 52
Op zoek naar een tuinaannemer om de prijs voor het leggen van uw kunstgras te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke tuinaannemer?

2833 tuinaannemers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Tuinaanleg

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...