TRAPLEUNING PLAATSEN

Bereik tot 497 trappenmakers rond Antwerpen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je nieuwe trapleuning?

  Je wilt een trapleuning laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je nieuwe leuning? Hoe vind je een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in jouw regio rond Antwerpen, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers rond Antwerpen verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3018
trappenmakers
15
Opdrachten
per maand
13
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen rond Antwerpen

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: Zoldertrap

Projectbeschrijving: Trap tegen 1 muur

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: Zoldertrap
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Beste, Ik wens een vaste trap te plaatsen van het eerste verdiep naar de zolder. Dit betreft het gedeelte trappenhal met hoog plafond, waarbij een zoldertrapgat moet worden aangemaakt ( houten constructie ). Hoogte van de kleine hal op het eerste verdiep tot plafond bedraagt ongeveer 3 a 3,5 m. De trap die moet worden geplaatst zal dus moeten zweven richting de buitenmuur achteraan met een kwartdraai om in de zolderruimte te komen. De trap moet tevens tegen de rechtermuur worden geplaatst ter ondersteuning met balustrade op de linkerkant van de trap. Het dak van de zolder betreft een puntdak. Dit is de reden waarom er een kwartslag in de trap moet komen. Breedte van de hal is +- 1,50 m. Breedte van de trap is +- 68 cm. De offerte komt dus neer op het plaatsen en installeren van trap met zoldergat.
Arrow
Offerteaanvraag uit Schoten

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 1 hoek

Projectbeschrijving: Trap tussen 2 muren

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tussen 2 muren
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Tegen de muur

Beschrijving:
Wij zijn een huis aan het renoveren en hebben 2 nieuwe houten trappen nodig. Van 0 naar 1 en van 1 naar 2. Van 0 naar 1 kan een trap zijn met een kwartslag links of een rechte trap. Die van 1 naar 2 is een rechte trap. Wij zouden graag hebben dat er deze week iemand kan langskomen.
Arrow
Offerteaanvraag uit Lint

Vind een geschikte trappenmaker in de buurt van Antwerpen

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je trapleuning wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je nieuwe leuning garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit de omgeving van Antwerpen. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Trapleuningen: je leuning professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor de plaatsing van jouw trapleuning éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit de omgeving van Antwerpen jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je nieuwe leuning snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele trappenmakers rond Antwerpen... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in de omgeving van Antwerpen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je trapleuning, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele trappenmakers die gelegen zijn rond Antwerpen en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van jouw leuning.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers rond Antwerpen. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het monteren van je leuning en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om het bevestigen van je leuning zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Antwerpen die interesse hebben voor het monteren van jouw leuning, betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit de omgeving van Antwerpen. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te monteren leuning zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte trappenmaker in Antwerpen door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Trapleuning

Een trapleuning diende vroeger voornamelijk om de veiligheid van de trap te verhogen. De meeste huizen of appartementen waren beperkt in ruimte en een goede leuning was dan ook geen overbodige luxe. Tegenwoordig weerspiegelt een leuning of een trapbalustrade meer dan alleen maar de veilige ondersteuning. Trapleuningen zijn echte blikvangers geworden die het totaalplaatje van je trap als compleet maken. Vele moderne trappen zijn dan ook gedurfde en stilistische combinaties van verschillende materialen. Door moderne en industriële elementen samen te brengen met warme houtsoorten en kleurtinten, creëert een trappenmaker harmonieuze eigentijdse trappen. Tegenwoordig is een leuning of trapbalustrade dan ook trendy en hip door het gebruik van o.a. inox, glas, smeedijzer, scheepstouw of natuurlijk hardhout. Mooie design leuningen en balustrades passen dan ook bij elk type trap waarbij de leuning vast wordt bevestigd met leuningdragers, of de leuning los hangt tussen de bevestigde steunen. Maar ook een volledig glazen wand, een balustrade van inox en staalkabels of een minimalistische leuning van tropisch hout, behoren allemaal tot de mogelijkheden. Ook bij traprenovaties kun je je bestaande leuning laten renoveren door middel van zandstralen, schilderen of vernissen. Maar je kunt ook volledig modern gaan en kiezen voor een meer eigentijdse look met een stalen of inox trapleuning. Welke nieuwe of gerenoveerde leuning of trapbalustrade je ook wenst, weet dat een professionele trappenmaker uit jouw regio rijk is aan ervaring, en dat hij je talrijke voorbeelden en toepassingen kan aanbieden die het best passen bij je project. Een erkende trappenmaker zal je adviseren bij je plannen en samen met jou heel eenvoudig zoeken naar de meest geschikte en voordeligste leuning. Twijfel niet en stel je leuning project voor aan enkele trappenmakers uit de omgeving van Antwerpen. Ze zullen je wensen aanhoren en je een overeenstemmende offerte voor je leuning overmaken. Zo kun je een degelijke en prijsbewuste keuze maken voor jouw leuning of trapbalustrade!

Trapleuning: soorten materialen

houten trapleuning @city

Houten trapleuning

Een houten leuning of trapwand wordt meestal gecombineerd met een houten trap. Nochtans kan een stijlvolle houten leuning een sobere aanvulling zijn bij een trap in natuursteen, composiet, glas of rubberwood. Een houten trapwand of trapleuning monteren is niet zo moeilijk en er kunnen bijkomend zowel machinale als ambachtelijke persoonlijke toetsen in verwerkt worden. Bij een houten trap zal de trappenmaker de houten leuning vervaardigen in dezelfde houtsoort, en de trapleuning bevestigen op de ideale hoogte doormiddel van leuninghouders of leuningdragers die worden bevestigd op de gewenste positie. Een houten leuning staat voor een warme uitstraling, maar het vergt een regelmatig onderhoud en het is iets moeilijker om de steunen te bevestigen aan de muren. Het voordeel van een houten leuning is dat het vrij goedkoop is en dat je het hout kunt schilderen en vernissen. Plus je kunt de leuning of trapwand na ettelijke jaren terug opschuren of laten zandstralen waardoor je leuning er weer als nieuw uitziet. Bij natuurlijke hardhouten leuningen is er minder onderhoud nodig. Bij een hardhouten leuning kun je kiezen voor een gladde egale rechte of ronde vorm, of kun je out of the box gaan en kiezen voor een ruwe gepolijste leuning waarin de krommingen en de nerven van het hout behouden blijven. Een houten trapleuning ontwerpen en bevestigen, is gesneden koek voor elke ervaren trappenmaker. Vraag hier een offerte aan de vakmensen uit jouw regio rond Antwerpen!

stalen trapleuning @city

Stalen trapleuning

Wanneer we spreken over een stalen trapleuning dan denken we in de eerste plaats aan een leuning of trapbalustrade uit inox omdat dit de meest gebruikte toepassing is bij design ontwerpen binnenshuis. Zo leent een inox trapleuning zich uitstekend voor allerhande afwerkingsmogelijkheden. Je kunt je stalen leuning laten polijsten, borstelen of parelstralen en je kunt kiezen voor een blinkende of matte uitvoering. Je kunt een stalen trapleuning bevestigen doormiddel van leuningdragers en steunen. Bij het monteren zal de trappenmaker deze leuningdragers en steunen in de muur vastschroeven in onderlinge afstand en op één lijn. RVS is kras- en stootbestendig en hoeft amper onderhouden te worden. Zowel bij trapbalustrades, maar ook bij trapwanden, kun je de leuningen combineren met staaldraad elementen, al dan niet met zichtbare design spanners, om nog meer de industriële look te doen uitkomen. Stalen of inox trapleuningen worden dan ook vaak gebruikt bij houten trappen omdat het contrast je trap een moderne uitstraling geeft. Kortom, wens je een professioneel topresultaat voor je stalen trapleuning, vraag dan eerst enkele offertes aan een ervaren trappenmaker uit de omgeving van Antwerpen!

metalen trapleuning @city

Metalen trapleuning

Bij een metalen trapleuning of trapwand onderscheiden we smeedijzeren of gietijzeren leuningen. Smeedijzer schrijnwerk is vaak een bewuste keuze omdat het je trap en je bouwstijl opwaardeert met een elegante exclusieve toets. Spiltrappen en wenteltrappen zijn veelal volledig vervaardigd uit metaal of smeedijzer waarbij de leuning vast zit aan de trappen. Toch kun je een metalen trapleuning ambachtelijk laten vervaardigen en door het smeedwerk op maat, verkrijg je een mooie architecturale weergave. Indien je houdt van een stijlvolle maar toch frivole trapleuning of trapwand, met verwerkte motieven, sierbogen, bloemen- of heraldiekmotieven, laat dan een smeedijzeren trapleuning monteren. Elke ambachtelijke trappenmaker die metaal gebruikt zal zich volledig toewijden aan je wensen en ontwerpen. Als het iets steviger mag, dan kun je ook kiezen voor gietijzer dat qua uitstraling iets robuuster en ruwer is dan smeedijzer. Alle metalen leuningen kunnen in een naturel uitvoering geleverd worden, maar ze kunnen ook geschilderd worden waarbij de kleuren wit en zwart veruit het meest gebruikt worden. In tegenstelling tot een stalen trapleuning, vraagt ijzer iets meer onderhoud en is het minder stootbestendig. Anderzijds zijn de bewerkingsmogelijkheden dan weer onbeperkt. Meer informatie kun je bekomen bij de trappenmakers rond Antwerpen!

natuurlijke trapleuning @city

Natuurlijke trapleuning

Een natuurlijk trapleuning maakt, zoals de naam het al zegt, gebruik van natuurlijke materialen. Hierbij denken we natuurlijk in de eerste plaats aan allerlei soorten hout en hardhout zoals eik, beuk, ceder, mahonie, meranti en padoek, om er maar enkele te noemen. Maar een natuurlijke trapleuning kan ook gebruik maken van touw, kurk, hennep of textiel. De meeste trappenmakers bieden vele natuurlijke opties aan in hun gamma. Bij het gebruik van hout kun je kiezen voor een volledige afgewerkte leuning of trapwand met rechte, ronde of gebogen leuningen, of je kunt ook kiezen voor een ongepolijste trapleuning waarbij de vorm en de natuurlijke look van het hout wordt behouden. Bij moderne huizen wordt deze trapleuning steeds vaker gebruikt om de moderne en praktische kant van de woning te combineren met warme en natuurlijke elementen. Ook door kurk of scheepstouw te verwerken in je trapleuning, kun je een gezellige meerwaarde toevoegen aan jouw trap. Hierbij kan de leuning los hangen en doormiddel van steunen of leuningdragers bevestigd worden tegen je muur. Overtuig je van deze unieke toepassingen en vraag vrijblijvend een offerte aan enkele erkende trappenmakers uit jouw regio rond Antwerpen!

glazen trapleuning @city

Glazen trapwand

Een glazen trapwand is een veelgevraagde optie bij trapleuningen en trapbalustrades. Glas heeft een mooie uitstraling en is esthetisch combineerbaar met bijna alle trapvarianten. Zowel bij een houten, metalen, stalen of een kunststof trap, kun je glas verwerken en monteren, zowel in de treden maar ook als deel van de trapleuning of als een volledige wand. Het voordeel van glas is dat het een ruime en lichte inkijk biedt in je woning, door de verschillende vertrekken te scheiden en toch te verbinden. Met de keuze voor helder glas of getint glas heb je de mogelijkheid om meer of minder doorkijk te hebben. Een glazen trapwand kan ook perfect geïsoleerd worden om warmteverlies tegen te gaan. En wens je je trapleuning of glazen trapwand te decoreren, dan kan dit vrij eenvoudig door het glas te zandstralen zodat je je eigen motieven of tekeningen kunt toevoegen. Een glazen trapwand of trapleuning biedt dus heel wat mooie voordelen en een professionele trappenmaker zal je zeker alle mogelijkheden kunnen toelichten. Neem gerust contact op met enkele vakmensen uit de omgeving van Antwerpen!

Trapleuning plaatsen: DIY

Leuning plaatsen

Ben je een beetje handig, dan kun je zelf je trapwand of trapleuning monteren. Bekijk op voorhand welke benodigdheden, materialen en gereedschap je hier voor nodig hebt. Sommige leuningen hebben bijgeleverde schroeven, pluggen, steunen of leuningdragers. Voor het boren neem je best een 8 mm boor en een 12 mm boor. Meestal heb je voor een leuning twee soorten steunen. Steunen die je met drie schroeven in de muur moet vastschroeven en steunen die je met een centrale keilbout moet vastschroeven. Best is dat je voor het tekenen van de contouren van de steunen met twee personen werkt en de leuning los in de steunen bevestigd. Bepaal aan de hand van de eerste trede zeker op voorhand of je leuning op de juiste hoogte en op één lijn staat. Zo teken je zonder problemen het onderste schroefgat terwijl de andere persoon de leuning vast houdt en teken je nadien de overige schroefgaten. Nadien markeer je de gaten per steun waar je gaat boren en boor je de gaten in je afgetekende cirkels. Bij een centrale keilbout markeer je het midden van de afgetekende cirkels. Je kunt dan de eerste steun of leuninghouder vastschroeven en de overige steunen voorlopig vast zetten en kijken of de leuning juist tegen je muur is gemonteerd. Is dit het geval, dan kun je al de steunen tot de laatste steun vastschroeven en je trapleuning bevestigen in je steunen. Bij de meeste trapwanden en leuningen zijn er voor de doe-het-zelver plannen en kun je je trapwand of trapleuning monteren volgens een uitgetekend stappenplan. 

Op zoek naar een trappenmaker uit Antwerpen om een vrijblijvende offerte te maken voor je trapleuning?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een trapleuning in Antwerpen?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET PLAATSEN VAN EEN TRAPLEUNING BEPAALD?

De prijs voor het plaatsen van een leuning of trapbalustrade hangt grotendeels af van het materiaal. Kies je voor hout, dan zal de duurzaamheid en de hardheid van het hout de doorslag geven. Toch blijft hout een betaalbare optie in vergelijking met een smeedijzeren of stalen leuning. Voor een trapwand of trapbalustrade heb je meer materiaal nodig en hier kan de prijs, afhankelijk van het gekozen materiaal, serieus oplopen. Zeker bij een smeedijzeren of glazen wand mag je op een stevige meerkost rekenen. Zorg ervoor dat je de kosten op voorhand goed inschat, het bespaart je veel tijd en moeite. Heb je hulp nodig bij het bepalen van je kostprijs? Vraag dan gratis enkele offertes aan bij de trappenmakers uit jouw regio rond Antwerpen. Zo kun je de prijzen juist inschatten en kun je ook een goede vergelijking maken tussen de verschillende mogelijkheden.

Prijzen trapleuning

Soort leuning
Gemiddelde prijs
Houten trapleuning Grenen
Vanaf € 20 per lopende meter
Houten trapleuning Beuk
Vanaf € 80 per lopende meter
Houten trapleuning Eik
Vanaf € 90 per lopende meter
Houten trapleuning rubberwood
Vanaf € 30 per lopende meter
Houten trapleuning hardhout
Vanaf € 70 per lopende meter
Inox trapleuning
Vanaf € 40 per lopende meter
Metalen trapleuning
Vanaf € 80 per lopende meter
Natuurlijke trapleuning
Vanaf € 40 per lopende meter
Glazen trapwand
Vanaf € 95 m²
Op zoek naar een trappenmaker in Antwerpen om de prijs voor je trapleuning te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
497 trappenmakers rond Antwerpen!