trapleuning plaatsen

Bereik tot 2998 trappenmakers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw trap

  U wilt een trapleuning laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw leuning? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare trappenmaker die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele trappenmakers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele trappenmakers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2998
trappenmakers
65
Opdrachten
per maand
51
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor trappen in Vlaanderen

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: Andere vorm

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: Andere vorm
Opstelling van de trap: Andere soort opstelling
Materiaal van de trap: Metaal
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Geachte

Ik heb een woning gekocht en wil een trap van beneden tot op zolder. Ik wil nagaan wat de mogelijkheden zijn.
Kan vanaf 1/11 in de woning en wens dit snel te realiseren.

mvg
Freddy
Offerteaanvraag uit EVERGEM

Soort werken: Nieuwe trap installeren

Vorm van de trap: 1 hoek

Projectbeschrijving:

Vorm van de trap: 1 hoek
Opstelling van de trap: Trap tegen 1 muur
Materiaal van de trap: Hout
Soort trapleuning: Op de trap zelf

Beschrijving:
Beste ,
Graag hadden we een vrijblijvende offerte bekomen voor het plaatsen van een nieuwe trap naar de zolder, onze huidige trap is wit hout met donkere treden
Offerteaanvraag uit Sint-Niklaas

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele trappenmakers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw trapleuning, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele trappenmakers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven trapleuning.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde trappenmakers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw trapleuning en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel trappenmakers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw trapleuning zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de trappenmakers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de trapleuning ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke trappenmaker?

Vind een geschikte trappenmaker in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval trappenmaker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw trapleuning wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw trapleuning garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele trappenmakers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Trapleuningen: uw trapleuning professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw trapleuning éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde trappenmakers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van uw trapleuning snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele trappenmakers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte trappenmaker uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Trapleuning

Vroeger diende een trapleuning voornamelijk om de veiligheid van de trap te verhogen. De meeste huizen of appartementen waren beperkt in ruimte en een goede trapleuning aan uw steile trap was dan ook geen overbodige luxe. Tegenwoordig weerspiegelt een trapleuning of een trap balustrade meer dan alleen maar de veilige ondersteuning. Trapleuningen zijn echte blikvangers geworden die het totaalplaatje van uw trap als compleet maken. Vele moderne trappen zijn dan ook gedurfde en stilistische combinaties van verschillende materialen. Door moderne en industriële elementen samen te brengen met warme houtsoorten en kleurtinten, creëert een trappenmaker een harmonieuze eigentijdse trap waarop u trots kan zijn. Tegenwoordig zijn trapleuningen en trapbalustrades dan ook trendy en hip door het gebruik van o.a. inox, glas, smeedijzer, scheepstouw of natuurlijk hardhout. Mooie design trapleuningen en balustrades passen dan ook bij elk type trap of het nu gaat om een rechte gesloten trap, een spiltrap, een open wenteltrap of zelfs een zwevende trap. Een volledig glazen wand, een balustrade van inox en staalkabels of een minimalistische trapleuning van tropisch hout, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Ook bij traprenovaties kunt u uw bestaande trapleuning laten renoveren door middel van zandstralen, schilderen en vernissen of volledig modern gaan en kiezen voor een meer eigentijdse look met staal of aluminium. Welke nieuwe of gerenoveerde trapleuning of trap balustrade u ook wenst, weet dat een professionele trappenmaker uit uw regio rijk is aan ervaring en dat hij u talrijke voorbeelden en toepassingen kan aanbieden die u het best passen bij uw project. Een erkende trappenmaker zal u adviseren bij uw plannen en samen met u zoeken naar de meest geschikte en voordeligste trapleuning. Twijfel niet en stel uw trapleuning project voor aan enkele trappenmakers uit uw regio. Ze zullen u wensen aanhoren en u verschillende offertes overmaken. Zo kunt u een degelijke en prijsbewuste keuze maken voor uw trapleuning of trap balustrade!

Trapleuning: soorten materialen

houten trapleuning

Houten trapleuning

Een houten trapleuning of trap balustrade wordt meestal gecombineerd met een houten trap. Nochtans kan een stijlvolle houten trapleuning een sobere aanvulling zijn bij een trap in natuursteen, composiet, glas of rubberwood. Een houten trapleuning of trap balustrade is gemakkelijk te bewerken en er kunnen zowel machinale als ambachtelijke persoonlijke toetsen in verwerkt worden. Indien u kiest voor een houten trapleuning dan gaat het bij een houten trap over een totaalproject waarbij zowel de traptreden als de trapleuning vervaardigd worden in dezelfde houtsoort. Een houten trapleuning geeft uw huis warmte maar het vergt regelmatig onderhoud en het is iets moeilijker te bevestigen aan de muren. De voordelen van een houten trapleuning zijn dat het vrij goedkoop is en dat een houten trap schilder- en vernisbaar is. Plus je kunt uw houten trapleuning of trap balustrade na ettelijke jaren terug opschuren of laten zandstralen waardoor de leuning er weer als nieuw uitziet. Bij natuurlijke hardhouten trapleuningen is er minder onderhoud nodig. Bij een hardhouten trapleuning kunt u kiezen voor een gladde egale rechte of ronde vorm of kunt u out of the box gaan en kiezen voor een ruwe gepolijste trapleuning waarin de krommingen en de nerven van het hout behouden blijven. Een houten trapleuning of balustrade ontwerpen en plaatsen, is gesneden koek voor elke ervaren trappenmaker. Vraag hier een offerte aan de vakmensen uit uw regio!

stalen trapleuning

Stalen trapleuning

Wanneer we spreken over een stalen trapleuning dan denken we in de eerste plaats aan een trapleuning of trap balustrade uit inox omdat dit de meest gebruikte toepassing is bij design ontwerpen binnenshuis. Een trapleuning uit inox leent zich uitstekend voor allerhande afwerkingsmogelijkheden. Zo kunt u uw stalen trapleuning laten polijsten, borstelen of parelstralen of kunt u kiezen voor een blinkende of matte uitvoering. Een stalen trapleuning is kras- en stootbestendig en hoeft amper onderhouden te worden. Zowel bij trap balustrades maar ook bij wand trapleuningen kunt u de leuningen combineren met staaldraad elementen, al dan niet met zichtbare design spanners, om nog meer de industriële look te doen uitkomen. Stalen of inox trapleuningen worden dan ook vaak gebruikt bij houten trappen omdat het contrast juist uw trap een moderne uitstraling geeft. Kortom, wenst u een professioneel topresultaat voor uw stalen trapleuning, vraag dan eerst enkele offertes aan een ervaren trappenmaker uit uw regio!

metalen trapleuning

Metalen trapleuning

Bij een metalen trapleuning of trap balustrade onderscheiden we smeedijzeren of gietijzeren leuningen. Kiezen voor smeedijzer schrijnwerk is vaak een bewuste keuze en het geeft uw trap en uw bouwstijl een elegante exclusieve toets. Spiltrappen en wenteltrappen hebben dikwijls niet alleen een metalen trapleuning maar zijn veelal volledig vervaardigd uit metaal of smeedijzer. Wanneer u een metalen trapleuning ambachtelijk laat vervaardigen met smeedwerk op maat, verkrijgt u een mooie architecturale weergave. Indien u houdt van een stijlvolle maar toch frivole trapleuning of balustrade met verwerkte motieven, sierbogen, bloemen- of heraldiekmotieven dan bent u bij een smeedijzeren trapleuning aan het juiste adres. Elke ambachtelijke trappenmaker zal zich volledig toewijden aan uw wensen en ontwerpen. En als het iets steviger mag, dan kunt u ook kiezen voor gietijzer dat qua uitstraling iets robuuster en ruwer is. U kunt metalen trapleuningen naturel houden maar ze kunnen ook geschilderd worden waarbij de kleuren wit en zwart veruit het meest gebruikt worden. In tegenstelling tot een stalen trapleuning of balustrade, vraagt ijzer iets meer onderhoud en is het minder stootbestendig maar de bewerkingsmogelijkheden zijn dan weer onbeperkt. Meer informatie kunt u bekomen bij de trappenmakers uit uw buurt of regio!

natuurlijke trapleuning

Natuurlijke trapleuning

Een natuurlijk trapleuning maakt, zoals de naam het al zegt, gebruik van natuurlijke materialen. Hierbij denken we natuurlijk in de eerste plaats aan allerlei soorten hout en hardhout zoals eik, beuk, ceder, mahonie, meranti en padoek, om er maar enkele te noemen. Maar een natuurlijke trapleuning kan ook gebruik maken van touw, kurk, hennep of textiel. De meeste trappenmakers bieden al vele natuurlijke opties aan bij hun gamma aan trapleuningen. Bij het gebruik van hout kunt u kiezen voor een volledige afgewerkte trapleuning of trap balustrade met rechte, ronde of gebogen leuningen of u kan kiezen voor een ongepolijste trapleuning waarbij de vorm en de natuurlijke look van het hout wordt behouden. Bij moderne huizen wordt deze trapleuning steeds vaker gebruikt om de moderne en praktische kant van de woning te combineren met warme en natuurlijke elementen. Ook door kurk of scheepstouw te verwerken in uw trapleuning, kunt u een gezellige meerwaarde toevoegen aan uw trap. Overtuig u van deze unieke toepassingen en vraag vrijblijvend een offerte aan enkele erkende trappenmakers uit uw regio!

glazen trapleuning

Glazen trapwand

Een glazen trapwand is vandaag zeker ook een veelgevraagde optie bij trapleuningen en trap balustrades. Glas heeft een mooie uitstraling en is esthetisch combineerbaar met bijna alle trapvarianten. Zowel bij een houten trap, een metalen trap, een stalen trap of een kunststof trap, kunt u glas verwerken zowel in de treden maar ook als deel van de trapleuning of als een volledige wand of balustrade. Het voordeel van glas is dat het uw woning een ruime en lichte inkijk biedt door de verschillende vertrekken te scheiden en toch te verbinden. Met de keuze voor helder glas of getint glas heeft u de mogelijkheid om meer of minder doorkijk te hebben. Een glazen trapwand kan ook perfect geïsoleerd worden om warmteverlies tegen te gaan. En wenst u uw trapleuning, trap balustrade of glazen trapwand te decoreren, dan kan dit vrij eenvoudig door het glas te zandstralen zodat u uw eigen motieven of tekeningen kunt toevoegen. Een glazen trapwand of trapleuning biedt dus heel wat mooie voordelen en een professionele trappenmaker zal u zeker alle mogelijkheden kunnen toelichten. Neem gerust contact op met enkele vakmensen uit uw regio of buurt!

Op zoek naar een trappenmaker om een vrijblijvende offerte te maken voor uw trapleuning?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een trapleuning?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het plaatsen van een trapleuning BEPAALD?

Wanneer u een trapleuning laat plaatsen, dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw trapleuning, en anderzijds is er de arbeidskost van de trappenmaker(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele trappenmakers uit uw regio.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-50 per uur.

Prijzen trapleuning

Soort leuning
Gemiddelde prijs
Houten trapleuning Grenen
Vanaf € 20 per lopende meter
Houten trapleuning Beuk
Vanaf € 80 per lopende meter
Houten trapleuning Eik
Vanaf € 90 per lopende meter
Houten trapleuning rubberwood
Vanaf € 30 per lopende meter
Houten trapleuning hardhout
Vanaf € 70 per lopende meter
Inox trapleuning
Vanaf € 40 per lopende meter
Metalen trapleuning
Vanaf € 80 per lopende meter
Natuurlijke trapleuning
Vanaf € 40 per lopende meter
Glazen trapwand
Vanaf € 95 m²
Op zoek naar een trappenmaker uit uw regio om de prijs voor uw trapleuning te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2998 trappenmakers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Trappen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...