RAMEN PLAATSEN

Bereik tot 434 vakmannen rond Sint-Gillis.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je nieuwe ramen?

  Je wil nieuwe ramen laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je nieuwe ramen? Hoe vind je een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in de omgeving van Sint-Gillis, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele plaatsers rond Sint-Gillis verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele plaatsers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2913
plaatsers
56
Opdrachten
per maand
63
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor ramen en deuren rond Sint-Gillis

Type ramen en/of deuren: PVC ramen en/of deuren

Aantal: 1 raam of deur

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

De voordeur moet herstelt of vervangen worden.
Het gaat om een rechthoekige pvc deur.
We willen ook een veiligheidsslot met nachtschoot.
Offerteaanvraag uit Brussel

Type ramen en/of deuren: Houten ramen en/of deuren

Aantal: 2 tot 4 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Ik heb 2 houten deuren die ik wil recupereren in mijn nieuw aangebouwde gedeelte. Ik zoek iemand die ze kan afzagen op de gewenste grootte en ze plaatsen, inclusief klassement.
Offerteaanvraag uit Opwijk

Vind een geschikte plaatser in de buurt van Sint-Gillis

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je ramen plaatsen wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te komen die je de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van je nieuwe ramen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele plaatsers uit de omgeving van Sint-Gillis. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Nieuwe ramen plaatsen: laat je nieuwe raam professioneel installeren!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je nieuwe ramen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde plaatsers uit de omgeving van Sint-Gillis jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor het plaatsen van je nieuwe ramen en deuren snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele plaatsers rond Sint-Gillis... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele plaatsers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je nieuwe ramen en deuren, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele plaatsers die gelegen zijn in de omgeving van Sint-Gillis en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van je ramen en deuren.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde plaatsers uit jouw regio rond Sint-Gillis. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van je nieuwe ramen en deuren en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel plaatsers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk de plaatsing van je nieuwe ramen zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Sint-Gillis die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3, is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de plaatsers uit de omgeving van Sint-Gillis. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te plaatsen nieuwe ramen en deuren ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte plaatser in Sint-Gillis door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Nieuwe ramen plaatsen

De eisen op het vlak van isolatie, thermische waarden, klimaatverbetering, ecologische voetafdruk en veiligheid voor een nieuwbouw of een bestaande woning, liggen tegenwoordig zeer hoog waardoor iedereen, die wilt bouwen of verbouwen, ermee geconfronteerd wordt. Om te voldoen aan de vooropgestelde strenge wetgeving zal je dus voor de plaatsing van nieuwe ramen meer moeten investeren. Maar nieuwe ramen plaatsen biedt gelukkig ook bijkomende voordelen. Oude ramen hebben vaak nog enkel of dubbel glas waardoor ze weinig isolatie bieden. Door deze te vervangen bespaar je op je energiekosten want met het nieuwe hoogrendementsglas gaat er zo goed als geen warmte meer verloren. Ook de raamprofielen hebben een betere isolatie. De zeer lage U-waarden van je ramen zullen daarbij ook het E-peil van je woning doen dalen, wat de waarde van je woning aanzienlijk zal verhogen. Maar nieuwe ramen plaatsen biedt ook voordelen op het vlak van je veiligheid. In de meeste gevallen zijn de nieuwe ramen ook stootbestendig en beschermen ze tegen inbraak. Natuurlijk moeten ze ook esthetisch en decoratief zijn. Afhankelijk van je woningstijl kun je hiervoor raamprofielen kiezen van hout, aluminium of PVC. Zo zal de ramen plaatser bijvoorbeeld voor een landelijke, klassieke of mediterrane woningstijl andere vormen, kleuren en materialen gebruiken bij je raamprofiel keuze dan voor een moderne of industriële woning. Alle ramen hebben daarbij hun voor- en nadelen zonder dat aluminium ramen daarbij beter of slechter zijn dan ramen uit hout of PVC. Ook het praktisch gebruik van je ramen is belangrijk. Prefereer je de montage van gesloten ramen, draairamen, stolpramen, draai-kiepramen, of schuiframen. Een schuifraam kan uiterst handig zijn als een doorgang deur naar je tuin, terwijl een draai-kiepraam een goed idee is voor badkamers en slaapkamers. Je merkt dat nieuwe ramen plaatsen niet zo eenvoudig is, en het is dan ook een kunst om een goede balans te vinden tussen je wensen, je energiebesparing, je materiaalkeuze en je budget. Zeker wanneer er nog bijkomende opties zoals automatische rolluiken, vliegenramen, magneetcontacten of glasbreukdetectoren op het verlanglijstje staan. Neem dus zeker je tijd wanneer je nieuwe ramen wil laten plaatsen en vergelijk de verschillende mogelijkheden die er zijn voor je ramen en deuren. Via offertesonline.be bespaar je door de erkende en professionele vakmannen uit je regio rond Sint-Gillis te contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen en offertes. Op die manier kun je kiezen voor de beste deal en prijs-kwaliteit garantie!

nieuwe ramen plaatsen in @city

Mogelijke soorten ramen

vaste ramen plaatsen in @city

Vast gesloten ramen

Vaste gesloten ramen kunnen niet geopend worden. Ze worden vaak gebruikt aan de muur voorzijde van een woning, of bij garages en toiletten voor een betere lichtinval. Een vast raam aan de voorzijde bedekt meestal voor een groot deel de gevel of buitenmuur en het biedt, zowel in een living of in een keuken, een goed en ruim uitzicht naar de straatkant of de oprit. Een vast raam zorgt zo dus voor een open gevoel en voor veel lichtinval. De plaatsing of montage wordt dan ook vaak toegepast bij open of halfopen bebouwingen. Een vast raam kun je verkrijgen in hout, PVC, metaal of aluminium. Aangezien deze grote gesloten ramen aardig wat oppervlakte van je muur in beslag nemen, is een goede investering in driedubbel glas of hoogrendementsglas dan ook vanzelfsprekend. Je kunt vaste gesloten ramen ook aan de achterkant of aan de zijkanten van je woning laten plaatsen. Dikwijls worden ze hierbij gecombineerd met een schuifraam of met een bijhorende deur aan de achterkant of zijkanten. Aangezien er geen manipulaties dienen uitgevoerd te worden met een vast raam, en er dus ook geen sluitwerk komt bij kijken, zijn deze ramen goedkoper dan draairamen, draai-kiepramen, stolpramen of schuiframen. Vraag hier naar een paar gratis offertes voor vaste ramen bij de vele professionele vakmannen uit Sint-Gillis of buurt en laat je ramen plaatsen door een ervaren klusser van jouw keuze!  

draairamen plaatsen in @city

Draairamen

Draairamen kunnen enkelvoudig zijn of dubbel zijn en naar binnen of buiten draaien. Een dubbel draairaam bezit een kozijn in het midden, waardoor de twee ramen afzonderlijk kunnen geopend en gesloten worden. Voor een verhuis, bijvoorbeeld bij een appartement op een verdieping, kan de beperkte raamopening eventueel een nadeel zijn. Voordeel is dan weer dat de ramen voorzien zijn van een afzonderlijk sluitwerk waardoor ze beter beschermen tegen inbraken. Ondanks de populaire draai-kiepramen, worden draairamen nog veel gebruikt omdat ze een stuk goedkoper zijn. Vooral bij slaapkamers zal men vaak draairamen of draai-kiepramen plaatsen. Draairamen kunnen een moderne uitstraling hebben, met lange rechte ramen of blokramen, maar ze kunnen ook een klassieke of retro look krijgen door gebruik te maken van verschillende dwarsliggende kozijnen, die vast of afneembaar op of in de ramen verwerkt worden. Vaak zal men dit nieuwe raam plaatsen bij woningen met een Engelse of oud-Vlaamse stijl, en bij klassieke of landelijke woningen. Naast de klassieke draairamen bestaan er ook nog moderne pivot draairamen die, horizontaal of verticaal rond hun as, gedeeltelijk of volledig kunnen geopend worden. Draairamen zijn verkrijgbaar als aluminium, hout, metaal of PVC. Ramen plaatsen in PVC is over het algemeen voordeliger dan het laten plaatsen van houten of aluminium ramen. Laat je draairamen plaatsen door de ervaren ramen plaatsers uit de omgeving van Sint-Gillis en vraag vrijblijvend naar enkele vergelijkende prijsoffertes!

stolpramen plaatsen in @city

Stolpramen

Vaak wordt een stolpraam verward met een draairaam en omgekeerd. In tegenstelling tot een draairaam heeft een stolpraam geen tussenscheiding of kozijn tussen de twee pivoterende ramen. Door het ontbrekende kozijn in het midden zal er dus één grote opening zijn wanneer de ramen opendraaien. De sluiting van een stolpraam gebeurt op twee manieren: de ramen kunnen gesloten worden door in elkaar te haken, of ze kunnen gedicht worden door een vast sluitwerk onderaan waarbij het ene raamprofiel zich vergrendelt in het andere raamprofiel. Het in elkaar haken van stolpramen wordt echter steeds minder vaak gebruikt. Niet alleen is het minder inbraakveilig, maar het is ook veel handiger om soms maar één raam te moeten openen terwijl het tweede vergrendeld blijft in de dorpel. Tegenwoordig bestaan er ook moderne hoge stolpramen of draairamen die starten tegen de vloer en die volledig doorlopen tot tegen het plafond. Vooral bij hedendaagse woningen zal men vaak deze ramen plaatsen als alternatief voor een schuifraam. Meestal worden stolpramen door de ramen plaatser in aluminium of PVC vervaardigd en voorzien van een meerpuntsluiting zodat ze voldoen aan het politiekeurmerk voor veilig wonen. Indien je gebruik maakt van vliegenramen, kun je beter geen stolpramen plaatsen omdat ze hiervoor minder geschikt zijn. Wil je ramen plaatsen en meer info krijgen over de mogelijkheden van stolpramen? Contacteer dan vrijblijvend de vele professionele ramen plaatsers uit jouw regio rond Sint-Gillis!

draai-kiep ramen plaatsen in @city

Draai-kiepramen

Bij nieuwbouwwoningen zijn draai-kiepramen de standaard ramen bij uitstek. Het gemak van deze ramen maakt dat ze geschikt zijn voor zowat alle kamertypes. Enerzijds kun je een draai-kiepraam volledig opendraaien bij warme dagen, of ze opendraaien om te kuisen, en anderzijds kun je, ook bij koude dagen, de ramen in kiepstand zetten om je kamers te verluchten en te laten ventileren. Vooral voor slaapkamers, badkamers en toiletten is dit geen overbodige luxe want, het voorkomt condensvocht op je, plafond en kozijnen. Ondanks de verschillende manipulatiemogelijkheden zal je de ramen, door het ingebouwd veiligheidssysteem, slechts in één stand kunnen openen. Draai-kiepramen beschikken over een goed sluitwerk en zijn volledig waterdicht. Ze kunnen door je professionele ramen plaatser in verschillende raamprofielen geleverd worden met een ergonomische isolatie naar jou keuze. Draai-kiepramen kunnen zowel een afwerking in hout, PVC of aluminium hebben. Draai-kiepramen zijn duurder dan vaste ramen, draairamen of stolpramen, maar door hun veelzijdigheid bieden ze een comfortabele en functionele meerwaarde. Voor prijzen en adviezen voor je draai-kiepramen, kun je hier vrijblijvend terecht bij de vele lokale ramen plaatsers uit de omgeving van Sint-Gillis!

schuiframen plaatsen in @city

Schuiframen

Schuiframen hebben verschillende afmetingen en maten en je vakman kan ze zowel standaard als op maat leveren en monteren. Het plaatsen van een schuifraam in de muur van je gevel biedt vele voordelen, maar er zijn toch ook nadelen. Het grote voordeel bij de plaatsing van een schuifraam is dat het geen ruimte vraagt naar binnen of naar buiten toe. Dit laat ook toe dat er grotere raamafmetingen kunnen gebruikt worden zowel in de breedte als in de hoogte. Bij een kleiner schuifraam kun je je vensterbank of dorpel ook optimaal benutten om er planten of decoratiestukken op te plaatsen, zonder dat je ze hoeft weg te nemen om het raam te openen. Ook op het vlak van onderhoud scoren deze ramen beter dan de andere ramen. Een schuifraam vergroot het ruimtegevoel en het buitenzicht en meestal zal men dit type ramen plaatsen in een woning met een modern of strak interieur. Vroeger was een schuifraam minder inbraakveilig omdat sommige sluitingsmechanismen te gemakkelijk werden overwonnen. Tegenwoordig zijn de meeste schuiframen wel inbraakveilig en hebben ze bijkomende magneetsluitingen, vergrendelingen of aangepaste raamblokken. Een schuifraam kun je verkrijgen in PVC, hout of aluminium. Aluminium schuiframen bieden een goede isolatie en een lange levensduur, maar ze zijn duurder in aankoop dan houten schuiframen of PVC schuiframen. De plaatsing van een houten schuifraam biedt dan weer een meer natuurlijke en rustieke uitstraling en met de plaatsing van een PVC schuifraam kun je zowel qua structuur als qua kleuren alle kanten op. Vanwege de grote raamopening en raamprofielen zal een schuifraam vaak, op het vlak van isolatie en veiligheid, veel meer kosten dan wanneer je andere ramen laat plaatsen. Meer informatie over schuiframen, kun je bekomen bij onze regionale ramen plaatsers uit je buurt rond Sint-Gillis. Ze zullen je graag vrijblijvend voorzien van verdere adviezen, richtprijzen en/of offertes!

valramen plaatsen in @city

Valramen

Een valraam wordt over het algemeen gebruikt buiten in de muur bij kleine ruimtes zoals toiletten, badkamers, opbergruimtes of garages, om deze te kunnen verluchten. Een valraam wordt bovenaan geopend en door de bijhorende valijzers in de zijstijlen of zijkanten, wordt het valraam geblokkeerd zodat het niet volledig kan doorvallen. Het plaatsen van valramen wordt steeds op een minimum hoogte bovenaan uitgevoerd zodat er een optimale ventilatie mogelijk is. Door het feit dat ze in de eerste plaats dienen om een ruimte te verlichten en te verluchten, waarbij ze gebruik maken van de valijzers voor een beperkte raamopening, zijn valramen dan ook gelimiteerd in grootte. Toch is een valraam van grote waarde om condensvocht en schimmels tegen te gaan en om onwelriekende geurtjes te neutraliseren. De meeste valramen maken gebruik van een kliksluiting, maar je kunt ervoor kiezen om een meer inbraakveilige sluiting te laten plaatsen. Toch blijft het raadzaam om ’s avonds de valramen altijd te sluiten. Valramen kunnen in hetzelfde materiaal vervaardigd worden als de andere ramen en ze kosten ook beduidend minder dan de andere ramen. Voor gratis advies en offertes kun je hier terecht bij onze ervaren plaatsers rond Sint-Gillis!

Op zoek naar een plaatser uit Sint-Gillis om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van je ramen en deuren?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten materialen

houten ramen plaatsen in @city

Hout

Ondanks sommige vooroordelen blijft hout een goede en mooie investering. Ramen van hout passen door hun natuurlijke en warme uitstraling bij elke woningstijl, ongeacht of die nu klassiek, landelijk of modern is. Tegenover de andere materialen is hout zeer gemakkelijk te bewerken en aan te passen en je kunt je ramen plaatsen in vele vormen en afmetingen. Daarnaast bezit hout ook zeer goede isolatie eigenschappen, veel beter dan staal of aluminium ramen. Doordat je hout zelf de warmte en het vocht van nature regelt, biedt het uitstekende resultaten op thermisch en akoestisch vlak. De duurzaamheid van je ramen hangen nauw samen met de houtsoort. Hardhouten ramen van eik, merbau, meranti, afzelia of afrormosia hebben een grote duurzaamheid en een lange levensduur, maar ze zijn wel duurder dan de houtsoorten met een lagere hardheidsklasse. De ramen worden standaard of op maat gemaakt en ze worden tijdens de afwerking nog bijkomend behandeld. De raamprofielen worden daarbij geïmpregneerd waarbij de poriën worden gedicht. Dit zal je ramen beschermen tegen schimmels of insecten. Daarna worden de ramen, afhankelijk van de houtsoort, nog verder afgewerkt met een verhardende en beschermende lak- of vernislaag. Sommige houtstructuren krijgen hierbij een transparante lak als eindlaag, maar de meeste ramen krijgen een afwerking met een door de klant gekozen kleurlak. Wanneer je de betere hardhouten ramen laat plaatsen, zal de prijs schommelen rond de prijs voor aluminium ramen. Veel zal natuurlijk ook afhangen van je beglazing. Voor een afwerking met kwalitatief hoogrendementsglas zal de prijs natuurlijk hoger zijn dan voor een gewone dubbele beglazing. In tegenstelling tot de andere producten moet hout wel regelmatig onderhouden worden, ondanks de coating. Hout leeft nu eenmaal en het je moet het regelmatig beschermen tegen de verschillende weersinvloeden. Zie je niet op tegen deze één à tweejaarlijkse karwei, dan maak je met je houten ramen een goede keuze. Met de plaatsing van hout, kies je voor een natuurlijke en warme materiaalsoort. Hout isoleert uitstekend, is inbraakveilig en het scoort het best op ecologische (her)gebruik. Kies voor de unieke kwaliteiten van hout en laat je ramen plaatsen, of houten deuren plaatsen, door een professionele vakman uit je regio. Je kunt hier de lokale plaatsers uit de omgeving rond Sint-Gillis contacteren voor enkele gratis prijsoffertes!

pvc ramen plaatsen in @city

PVC

Steeds meer kiezen de mensen voor PVC ramen en dat heeft zo zijn redenen. Ongetwijfeld is de prijs één van de belangrijkste factoren. PVC is een stuk goedkoper dan hout, staal of aluminium, ongeacht of je nu een draairaam, een draai-kiepraam, een valraam, een schuifraam of vast raam laat plaatsen. Maar daarnaast heeft PVC ook nog andere goede eigenschappen. Op het vlak van kleur en bescherming kunnen deze ramen gerust de vergelijking doorstaan met de ramen van hout. De kwaliteit van een PVC is door de jaren alleen maar verbeterd en in tegenstelling tot vroeger, worden de meeste ramen van PVC nu in de massa gekleurd. Hierdoor bieden ze een onbeperkte kleurenwaaier aan en kunnen ze zelfs de houten of aluminium ramen feilloos imiteren. Door de ramen te voorzien van een beschermende toplaag van acrylaat, zijn de huidige PVC ramen ook veel beter beschermd tegen Uv-straling en tegen krassen. Voor het onderhoud zijn er geen raamprofielen zo gemakkelijk te onderhouden als PVC raamprofielen. Af en toe je ramen reinigen met wat zeep en water en klaar. Alhoewel houten ramen nog betere isolatiewaarden hebben, zit je ook op dit vlak goed met je PVC ramen. De PVC producten hebben goede thermische en akoestische eigenschappen en ook op het vlak van duurzaamheid op lange termijn scoren je PVC ramen zeer goed. Het nadeel van PVC ramen plaatsen, zit vooral in de mindere hardheid van het materiaal. Bij de montage van grotere raampartijen, zoals bij grote gesloten ramen of schuiframen, moet je PVC raam in het frame ondersteund worden door andere materialen en producten zoals aluminium, hout of staal. En je moet ook rekening houden dat er bij beschadigingen herstellingen zullen moeten uitbesteed worden, omdat je die zelf als ervaren klusser niet kunt uitvoeren. Los van deze nadelen, die mogelijks zelfs niet relevant zijn, zijn er genoeg voordelen waarom je het plaatsen van de budgetvriendelijke PVC ramen in overweging kunt nemen. Ontdek de vele mooie realisaties van deze ramen bij de ramen plaatsers uit je regio rond Sint-Gillis en laat je ramen plaatsen door een professionele ramen plaatser! Wil je ook PVC deuren plaatsen, dan kan dit uiteraard ook. Via offertesonline.be kun je enkele vergelijkende prijsoffertes aanvragen, zodat je de beste keuze kunt maken voor het plaatsen van je PVC ramen en deuren.

aluminium ramen plaatsen in @city

Aluminium

Een aluminium raam onderscheidt zich tegenover de ander ramen door zijn lichte en uiterst sterke eigenschappen. Hierdoor kunnen er zeer dunne profielen gebruikt worden bij het monteren van je aluminium ramen. Ook grote overspanningen voor vaste ramen of schuiframen kunnen daarbij zonder problemen bevestigd worden. Een aluminium raam is zeer duurzaam en robuust en het raamprofiel is in verschillende kleuren verkrijgbaar. In tegenstelling tot stalen ramen, zullen aluminium ramen niet roesten en het materiaal is ook volledig recycleerbaar. Daarnaast bieden ze een goede bescherming tegen extreme weersomstandigheden en zijn ze zeer eenvoudig te reinigen. Zo kunnen vlekken of aanslagen op het raamprofiel zonder enige moeite verwijderd worden met een zachte spons of een natte doek. Enig minpuntje is dat een aluminium raamprofiel iets meer krasgevoelig is dan de andere materialen. Het grootste nadeel van aluminium ramen plaatsen, situeerde zich vroeger in de isolatiewaarden. Maar tegenwoordig wordt dit probleem verholpen door de aluminium ramen te combineren met een binnenzijde van PVC of door kunststof profielen te plaatsen in de kern van het uitwendig aluminium raamprofiel. Hierdoor hebben je aluminium ramen dezelfde thermische en akoestische waarden als PVC ramen. Op veiligheidsvlak scoort een aluminium raam dan weer het hoogst. Door hun sterke en duurzame eigenschappen, bieden aluminium ramen de beste bescherming tegen alle mogelijke inbraken. Dit is ook de reden waarom men vooral aluminium zal gebruiken voor een schuifraam. Een aluminium schuifraam is door het lichte gewicht makkelijk te hanteren zonder dat je iets aan sterkte en veiligheid moet inboeten. De raamprofielen kunnen zowel in volle muren met schroeven, als in spouwmuren met ankers, gemonteerd worden. Alhoewel aluminium ramen meestal een stuk duurder zijn PVC ramen en de meeste houten ramen, hebben ze een zeer lange duurzaamheid waardoor de investering op lange termijn zal lonen. Laat je ramen plaatsen door een erkende ramen plaatser uit je regio en vraag gerust naar enkele gratis richtprijzen of offertes bij de vele professionele ramen plaatsers uit Sint-Gillis!

stalen ramen plaatsen in @city

Staal

Stalen ramen nemen een eerder klein segment in binnen het aanbod van de verschillende materialen voor ramen en deuren. Stalen ramen plaatsen, doe je dan ook niet zomaar. Niet alleen is het vervaardigen van een stalen raam arbeidsintensief en duur, maar stalen ramen hebben ook niet dezelfde isolatie troeven als de andere ramen. Verloren moeite dus om te investeren in stalen ramen? Niet als je houdt van een woning met karakter, waarbij het rustieke zwarte staal je ramen een stijlvolle en unieke uitstraling meegeeft. Zowel voor landelijke of klassieke woningen die houden van een retro look, als bij de strakke industriële woningen, bieden stalen ramen een extra toegevoegde decoratieve waarde. Niet voor niets vinden we deze stalen ramen terug in de statische herenhuizen, landelijke villa’s, oranjerieën, gerenommeerde restaurants en hotels of in de moderne kantoren van bedrijven. Vaak zal men de oude ramen verwijderen bij een renovatie en stalen ramen monteren om het statische karakter te benadrukken. Stalen ramen hebben zowel als binnenramen of als buitenramen iets majestueus en ze stralen een bepaalde grandeur uit die je met andere ramen niet kunt evenaren. Ook een zwarte stalen deur in de hal, living of eetruimte, kan een opwaardering geven aan deze ruimte, en vaak zal men in statische gebouwen stalen deuren plaatsen als status symbool. Stalen ramen zijn oersterk en ze kunnen grote raampartijen ondersteunen met robuuste of zeer smalle profielen. De ramen kunnen zowel in volle muren met schroeven, als in spouwmuren met ankers, worden bevestigd. Het spreekt voor zich dat een stalen raam of deur door zijn stevigheid zeer hoog scoort qua inbraakveiligheid. Ook voor het onderhoud heb je met je stalen raam weinig werk en volstaat het om je raam af en toe te reinigen. Het verlies van warmte door het koude staal, kan worden opgevangen door geïsoleerde profielen met polyurethaan hardschuim te gebruiken bij de plaatsing van je ramen in de muur. Gezien de grote raampartijen zullen de meeste stalen raamconstructies ook voorzien worden van hoogrendementsglas, waardoor de thermische waarden verhoogd worden. Met de plaatsing van een stalen raam of deur, kies je voor op maat gemaakte producten en de vakman zal je stalen ramen en deuren plaatsen waarbij hij gebruik maakt van de traditionele authentieke en ambachtelijke kunde. Stalen deuren en ramen bieden een levenslange duurzaamheid en een tijdloze uitstraling aan. Natuurlijk moet je rekening houden dat stalen ramen plaatsen, of deuren plaatsen, budgettair niet aan iedereen is gegeven en door de dure investering haken vele mensen af. Toch blijft het een investering die de moeite loont. Laat je stalen ramen plaatsen door de professionele ramen plaatsers uit jouw regio rond Sint-Gillis en vraag hier naar enkele vrijblijvende prijsoffertes!

beglazing ramen plaatsen in @city

Beglazing

Voor de beglazing van je ramen zijn er twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde aan van de beglazing. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter de beglazing van je ramen is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler je woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat de beglazing van een woning uiterst belangrijk is voor de energiewaarde van je woning. Een enkele beglazing is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs een afwerking met dubbel glas niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, conform de wetgeving, beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas, van hoogrendementsglas of van super isolatieglas. Zo heeft dubbel glas bijvoorbeeld doorgaans een U-waarde van 2,8 W/m²K, terwijl de U-waarden van hoogrendementsglas of driedubbel glas zich momenteel rond of onder de 1,0 W/m²K bevinden. Bij deze beglazingen worden de luchtspouwen opgevuld met isolerende edelgassen zoals argon of krypton waardoor de U-waarde nog verder daalt. Deze beglazing wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties en bij passiefhuizen. Door een goede beglazing is er minder energieverbruik nodig en gaat er ook minder energie verloren. Op die manier bespaar je tweemaal op de energiefactuur en zorg je mee voor een beter klimaat. Een driedubbele beglazing of een hoogrendement beglazing wordt door de ramen plaatser voorzien in alle materialen zoals hout, PVC of aluminium. Indien de U-waarde van je nieuwe beglazing onder een bepaalde norm blijft, kom je daarbij in aanmerking voor een premie van de Overheid. Voor renovaties aan oudere woningen geeft de Vlaamse regering een verbouwpremie mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Vanaf 2020 moeten trouwens alle woningen minimum dubbel glas hebben in de leefruimtes zoals livings, eetkamers, slaapkamers en badkamers en worden er strafpunten gegeven bij een ingebrekestelling. Informeer je dus goed op voorhand en kies de juiste beglazing voor je ramen. Je kunt er zeer veel mee besparen! Vraag gratis advies en richtprijzen aan de verschillende ramen plaatsers rond Sint-Gillis voor een goede vergelijking, en laat je ramen plaatsen met de juiste beglazing! 

Premies voor ramen en deuren plaatsen

Volgens de wetgeving moeten vanaf 2020 alle woningen minstens een dubbele beglazing hebben. Voldoe je niet aan deze voorwaarde dan kun je strafpunten oplopen en kan je woning bij het overschrijden van 15 strafpunten onbewoonbaar verklaard worden. Gelukkig wordt het isoleren van bestaande woningen toch ook nog op bepaalde vlakken aangemoedigd en worden er premies toegekend. De vroegere renovatie premie en de premies van Fluvius zijn nu vervat in de "Mijn verbouwpremie" die je kunt aanvragen bij de Vlaamse Overheid. Zowel voor de plaatsing van duurzame en energiezuinige beglazing, als voor de plaatsing van lichtkoepels en dakramen, kun je deze premie aanvragen. De voorwaarden en de premiebedragen kun je terug vinden via onderstaande link.

Premie Vlaamse Overheid


premies ramen @city

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van ramen?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR RAMEN PLAATSEN BEPAALD?

Wil je oudere ramen verwijderen en deze vervangen door energiezuinige ramen, dan hangt daar wel een prijskaartje aan vast. Vooral voor de beglazing mag je stellen dat hoe lager de U-waarde (isolatiewaarde) is, hoe hoger de prijs zal zijn. Hoogrendementsglas of superisolatie beglazing heeft nu eenmaal zijn prijs. Ook voor het materiaal van de raamkozijnen zijn er verschillen. PVC is meestal goedkoper dan hout, aluminium of staal. Naast de beglazing en het materiaal speelt het esthetische ook een rol en zullen de afmetingen, vormen en kleuren ook voor een deel de prijs bepalen.

Je kunt om de arbeidskosten te drukken ook zelf je oude ramen verwijderen indien je dit wenst, maar je kunt dit evengoed laten uitvoeren door een vakman. Tenslotte kun je ook besparen door meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Zo heb je een goed idee van de prijs en kun je de meeste geschikte vakman contacteren. Controleer ook de reviews en de verwezenlijkingen van een bedrijf. Het kost je niets, maar het maakt je wel veel wijzer. Interesse in nieuwe ramen? Je kunt de regionale plaatsers uit je buurt rond Sint-Gillis hier contacteren voor een gratis offerte.


Prijzen ramen plaatsen

Type ramen
Gemiddelde prijs*
Vast houten raam 150 x 120
vanaf € 700
Houten valraam 50 x 50
vanaf € 300
Houten draairaam
vanaf € 850
Houten draai-kiepraam
vanaf € 850
Schuifraam hout
vanaf € 4000
Vast raam PVC 150 x 120
vanaf € 350
PVC valraam 50 x 50
vanaf € 175
PVC draairaam
vanaf € 600
PVC draai-kiepraam
vanaf € 600
Vast raam aluminium 150 x 120
vanaf € 800 voor 2 m²
Aluminium valraam 50 x 50
vanaf € 400
Aluminium draairaam
vanaf € 950
Aluminium draai-kiepraam
vanaf € 950
Schuifraam aluminium
vanaf € 4500
Dubbel glas
€ 60 - € 80 m²
Hoogrendementsglas
€ 80 - € 100 m²
Driedubbel glas
€ 120 - € 150 m²


* inclusief BTW en plaatsing

Op zoek naar een plaatser uit Sint-Gillis om de prijs voor je ramen te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke plaatser in de regio Sint-Gillis?

434 plaatsers rond Sint-Gillis!

Vergelijk offertes voor uw Ramen en deuren

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...