Ramen plaatsen

Bereik tot 2853 plaatsers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw ramen

  U wilt ramen laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw ramen? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele plaatsers uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele plaatsers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

2853
plaatsers
130
Opdrachten
per maand
91
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor ramen en deuren in Vlaanderen

Type ramen en/of deuren: Houten ramen en/of deuren

Aantal: 2 tot 4 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Beste,
Ik zoek iemand voor het plaatsen van 2 binnendeuren, type schildersdeuren, op zolder. Momenteel is er enkel een deurgat, na renovatie, de kamers zijn wel klaar ook is er reeds gevloerd.
Mvg
Offerteaanvraag uit olen

Type ramen en/of deuren: Houten ramen en/of deuren

Aantal: 1 raam of deur

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Tuindeur van pvc kleur wit
Offerteaanvraag uit Niel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele plaatsers in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw ramen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele plaatsers die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van uw ramen.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde plaatsers uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van uw ramen en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel plaatsers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw ramen zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de plaatsers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te plaatsen ramen ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke plaatser?

Vind een geschikte plaatser in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw ramen wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van uw ramen garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele plaatsers uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Ramen plaatsen: uw ramen professioneel laten installeren!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw ramen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde plaatsers uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het plaatsen van uw ramen snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele plaatsers uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte plaatser uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Nieuwe ramen plaatsen

De eisen op het vlak van isolatie, thermische waarden, klimaatverbetering, ecologische voetafdruk en veiligheid voor een nieuwbouw of een bestaande woning, liggen tegenwoordig zeer hoog waardoor iedereen, die wilt bouwen of verbouwen, ermee geconfronteerd wordt. Om te voldoen aan de vooropgestelde strenge wetgeving zult u dus voor uw nieuwe ramen meer moeten investeren. Gelukkig biedt het plaatsen van nieuwe ramen bijkomende voordelen. Door het hoogrendementsglas bespaart u op uw energiekosten en gaat er zo goed als geen warmte meer verloren. De zeer lage U-waarden van uw ramen zullen daarbij ook het E-peil van uw woning doen dalen wat dan weer ten goede komt aan de waarde van uw woning. Maar nieuwe ramen plaatsen biedt ook voordelen op het vlak van uw veiligheid. In de meeste gevallen zijn de ramen ook inbraakwerend en stootbestendig. Daardoor zullen inbrekers uw woning minder snel kunnen binnendringen en zijn uw ramen gewapend tegen vandalisme of rondvliegende ballen in uw tuin. Natuurlijk moeten uw ramen ook esthetisch en decoratief zijn. Laat u houten ramen plaatsen, aluminium ramen plaatsen of PVC ramen plaatsen? De keuze voor welke ramen u laat plaatsen, hangt immers voor een groot deel af van uw woningstijl. Zo zal de ramen plaatser bijvoorbeeld voor een landelijke, klassieke of mediterrane woningstijl andere vormen, kleuren en materialen gebruiken bij uw raam keuze dan voor een moderne of industriële woning. Alle ramen hebben daarbij hun voor- en nadelen zonder dat aluminium ramen daarbij beter of slechter zijn dan houten of PVC ramen. Ook het praktisch gebruik van uw ramen is belangrijk. Zo kunt u kiezen voor vaste ramen, draairamen, stolpramen, draai-kiepramen of voor schuiframen. Een schuifraam kan uiterst handig zijn als doorgang naar uw tuin terwijl een draai-kiepraam veel gekozen wordt bij badkamers en slaapkamers. U merkt het, nieuwe ramen plaatsen is niet zo eenvoudig en het is dan ook een kunst om een goede balans te vinden tussen uw wensen, uw energiebesparing, uw materiaalkeuze en uw budget. Zeker wanneer u er nog bijkomende opties zoals automatische rolluiken, vliegenramen, magneetcontacten of glasbreukdetectoren op het verlanglijstje staan. Neem dus zeker uw tijd wanneer u nieuwe ramen laat plaatsen en vergelijk de verschillende mogelijkheden die er zijn voor uw ramen. Via offertesonline.be bespaart u door de erkende en professionele ramen plaatsers uit uw regio te contacteren voor enkele vrijblijvende adviezen en offertes. Op die manier kunt u kiezen voor de beste prijs-kwaliteit garantie!

nieuwe ramen plaatsen

Mogelijke soorten ramen

vaste ramen plaatsen

Vast raam

Een vast raam is een raam dat vast is en niet kan geopend worden. Het wordt vaak gebruikt aan de voorzijde van een woning of bij garages en toiletten voor een betere lichtinval. Een vast raam aan de voorzijde bedekt meestal voor een groot deel de gevelwand en het biedt, zowel als raam in een living of als raam in een keuken, een goed en ruim uitzicht naar de straatkant of de oprit. Een vast raam zorgt zo dus voor een open gevoel en voor veel lichtinval. Een vast raam plaatsen, wordt dan ook vaak toegepast bij open of halfopen bebouwingen. Een vast raam kunt u verkrijgen in hout, PVC, metaal of aluminium. Grote vaste ramen bedekken aardig wat oppervlakte en een goede investering in driedubbel glas of hoogrendementsglas is dan ook bijna vanzelfsprekend. Vaste ramen kunnen ook aan de achter- of zijkant van een woning worden geplaatst maar meestal worden ze dan gecombineerd met een schuifraam of met een zij- of achterdeur. Aangezien er geen manipulaties dienen uitgevoerd te worden met een vast raam zijn deze ramen goedkoper dan draairamen, draai-kiepramen, stolpramen of schuiframen. Vraag hier naar een paar gratis offertes voor vaste ramen bij de vele professionele ramen plaatsers uit uw omgeving of buurt!  

draairamen plaatsen

Draairaam

Draairamen kunnen enkelvoudig zijn of dubbelvoudig en naar binnen of buiten draaien. Een dubbelvoudig draairaam bezit een raamkozijn in het midden waardoor de twee ramen afzonderlijk kunnen geopend en gesloten worden. Voor een verhuis, bijvoorbeeld bij een appartement op een verdieping, kan dit eventueel een nadeel zijn. Voordeel is dan weer dat de ramen afzonderlijk vergrendeld zijn waardoor ze beter weerstand zullen bieden tegen inbraken. Ondanks de populaire draai-kiepramen, worden draairamen nog veel gebruikt omdat ze een stuk goedkoper zijn. Vooral bij slaapkamers zal men vaak draairamen of draai-kiepramen plaatsen. Draairamen kunnen een moderne uitstraling hebben, met lange rechte ramen of blokramen, maar ze kunnen ook een klassieke of retro look krijgen door gebruik te maken van verschillende dwarskozijnen die vast of afneembaar op of in de ramen verwerkt worden. Vaak zal men deze ramen plaatsen bij woningen met een Engelse of oud-Vlaamse stijl en bij klassieke of landelijke woningen. Naast de klassieke draairamen bestaan er ook nog moderne pivot draairamen die, horizontaal of verticaal rond hun as, gedeeltelijk of volledig kunnen geopend worden. Draairamen zijn verkrijgbaar als aluminium ramen, houten ramen, metalen ramen of PVC ramen. PVC ramen plaatsen is over het algemeen voordeliger dan het plaatsen van houten of aluminium ramen. Laat u draairamen plaatsen door de ervaren ramen plaatsers uit uw regio en vraag vrijblijvend naar enkele vergelijkende prijsoffertes!

stolpramen plaatsen

Stolpramen

Vaak worden stolpramen verward met draairamen en omgekeerd. In tegenstelling tot de draairamen hebben stolpramen geen tussenscheiding tussen de twee pivoterende ramen. Door het ontbrekende raamkozijn in het midden zal er dus één grote opening zijn wanneer de ramen opendraaien. De sluiting van een stolpraam gebeurt op twee manieren: de ramen kunnen gesloten worden door in elkaar te haken of ze kunnen gedicht worden door een vaste ondervergrendeling waarbij het ene raam zich vergrendelt in het andere raam. Het in elkaar haken van stolpramen wordt echter steeds minder vaak gebruikt. Niet alleen is het minder inbraakveilig maar het is ook veel handiger om soms maar één raam te moeten openen terwijl het tweede raam vergrendeld blijft in de raamdorpels. Tegenwoordig bestaan er ook moderne hoge stolpramen of draairamen die starten tegen de vloer en die volledig doorlopen tot tegen het plafond. Vooral bij hedendaagse woningen zal men deze ramen plaatsen als alternatief voor een schuifraam. Meestal worden deze raamdeuren door de ramen plaatser in aluminium of PVC vervaardigd en voorzien van een meerpuntsluiting zodat ze voldoen aan het politiekeurmerk voor veilig wonen. Indien u gebruik wilt maken van vliegenramen dan kunt u beter geen stolpramen plaatsen omdat ze hiervoor minder geschikt zijn. Wilt u ramen plaatsen en meer info krijgen over de mogelijkheden voor het plaatsen van stolpramen? Contacteer dan vrijblijvend de vele professionele ramen plaatsers uit uw regio!

draai-kiep ramen plaatsen

Draai-kiepraam

Bij nieuwbouwwoningen zijn draai-kiepramen de standaard ramen bij uitstek. Het gemak van deze ramen maakt dat ze geschikt zijn voor zowat alle kamertypes. Enerzijds kunt u de draai-kiepramen volledig opendraaien bij warme dagen, of indien u de ramen wilt kuisen, en anderzijds kunt u ook bij koude dagen de ramen in kiepstand zetten om uw kamers te verluchten en te laten ventileren. Vooral voor slaapkamers, badkamers en toiletten is dit geen overbodige luxe want het voorkomt condensvocht op uw muren, plafonds en raamkozijnen. Ondanks de verschillende manipulatiemogelijkheden zult u het raam, door het ingebouwd veiligheidssysteem, slechts in één stand kunnen openen. Draai-kiepramen beschikken over een goede sluiting en zijn volledig waterdicht. Ze kunnen door uw professionele ramen plaatser in verschillende profielen geleverd worden met een ergonomische glasisolatie naar uw keuze. Draai-kiepramen kunnen zowel als houten ramen, PVC ramen of aluminium ramen geplaatst worden. De ramen zijn duurder dan vaste ramen, draairamen of stolpramen maar door hun veelzijdigheid bieden ze een comfortabele en functionele meerwaarde. Voor prijzen en adviezen voor uw draai-kiepramen kunt u hier vrijblijvend terecht bij de vele lokale ramen plaatsers uit uw buurt!

schuiframen plaatsen

Schuifraam

Schuiframen hebben verschillende afmetingen en maten en ze kunnen zowel standaard als op maat geleverd worden. Het plaatsen van een schuifraam biedt vele voordelen maar er zijn toch ook nadelen. Het grote voordeel van een schuifraam is dat het geen ruimte vraagt naar binnen of naar buiten toe. Dit laat ook toe dat er grotere raamafmetingen kunnen gebruikt worden zowel in breedte als in hoogte. Bij een kleiner schuifraam kunt u uw vensterbank ook optimaal benutten om er planten of decoratiestukken op te plaatsen, zonder dat u ze hoeft weg te nemen om het raam te openen. Ook op het vlak van onderhoud scoren deze ramen beter dan de andere ramen. Schuiframen vergroten het ruimtegevoel en het buitenzicht en meestal zal men deze ramen plaatsen in een woning met een modern of strak interieur. Vroeger was een schuifraam minder inbraakveilig omdat sommige sluitingsmechanismen te gemakkelijk werden overwonnen. Tegenwoordig zijn de meeste schuiframen wel inbraakveilig en hebben ze bijkomende magneetsluitingen, vergrendelingen of aangepaste raamblokken. Een schuifraam kunt u verkrijgen in PVC, hout of aluminium. Aluminium schuiframen bieden een goede isolatie en een lange levensduur maar ze zijn duurder in aankoop dan houten ramen of PVC ramen. Houten schuiframen bieden dan weer een meer natuurlijke en rustieke uitstraling en met een PVC schuifraam kunt u zowel qua structuur als qua kleuren alle kanten op. Vanwege de grote raampartijen zal een schuifraam vaak, op het vlak van isolatie en veiligheid, veel meer kosten dan wanneer u andere ramen laat plaatsen. Meer informatie over schuiframen kunt u bekomen bij onze regionale ramen plaatsers uit uw buurt. Ze zullen u graag vrijblijvend voorzien van verdere adviezen en/of offertes!

valramen plaatsen

Valramen

Valramen worden over het algemeen gebruikt bij kleine ruimtes zoals toiletten, badkamers, opbergruimtes of garages om deze te kunnen verluchten. Een valraam wordt bovenaan geopend en door de bijhorende valijzers in de zijstijlen, wordt het valraam geblokkeerd zodat het niet volledig kan doorvallen. Valramen worden steeds op een minimum hoogte bovenaan geplaatst zodat er een optimale ventilatie mogelijk is. Door het feit dat ze in de eerste plaats dienen om een ruimte te verlichten en te verluchten, waarbij ze gebruik maken van de valijzers voor een beperkte opening, zijn valramen dan ook gelimiteerd in grootte. Toch zijn valramen van grote waarde om condensvocht en schimmels tegen te gaan en om onwelriekende geurtjes te neutraliseren. De meeste valramen maken gebruik van een kliksluiting maar er bestaan ook meer inbraakveilige sluitingen. Toch blijft het raadzaam om ’s avonds de valramen altijd te sluiten. Valramen kunnen in hetzelfde materiaal vervaardigd worden als de andere ramen en ze kosten ook beduidend minder dan de andere ramen. Voor enkele offertes kunt u gratis terecht bij onze ervaren plaatsers uit uw regio!

Op zoek naar een plaatser om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van uw ramen?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten materialen voor uw ramen

houten ramen plaatsen

Houten ramen

Ondanks sommige vooroordelen blijven houten ramen een goede en mooie investering. Houten ramen passen, door hun natuurlijke en warme uitstraling, bij elke woningstijl ongeacht of die nu klassiek, landelijk of modern is. Tegenover de andere materialen is hout zeer gemakkelijk te bewerken en aan te passen waardoor u uw houten ramen kunt plaatsen in vele vormen en afmetingen. Daarnaast bezit hout ook zeer goede isolatie eigenschappen, veel beter dan staal of aluminium ramen. Doordat uw hout zelf de warmte en het vocht van nature regelt, biedt het uitstekende resultaten op thermisch en akoestisch vlak. De duurzaamheid van uw houten ramen hangen nauw samen met de houtsoort. Hardhouten ramen van eik, merbau, meranti, afzelia of afrormosia hebben een grote duurzaamheid en een lange levensduur maar ze zijn wel duurder dan de houtsoorten met een lagere hardheidsklasse. De houten ramen worden standaard of op maat gemaakt en ze worden daarbij nog bijkomend behandeld. Alle houten ramen worden daarbij geïmpregneerd waarbij de poriën worden gedicht en er geen voedingsbodem is voor schimmels of insecten. Daarna worden de houten ramen, afhankelijk van de houtsoort, nog verder afgewerkt met een verhardende en beschermende lak- of vernislaag. Sommige houtstructuren krijgen hierbij een transparante lak als eindlaag maar de meeste houten ramen worden afgewerkt met een door de klant gekozen kleurlak. Wanneer u de betere hardhouten ramen laat plaatsen, zal de prijs van uw houten ramen schommelen rond de prijs voor aluminium ramen. Veel zal natuurlijk ook afhangen van uw beglazing. Voor houten ramen met kwalitatief hoogrendementsglas zal de prijs natuurlijk hoger zijn dan voor houten ramen met een gewone dubbele beglazing. Ondanks dat de houten ramen beschermd zijn met een coating, moeten ze regelmatig onderhouden worden omdat hout nu eenmaal leeft. Ziet u niet op tegen deze één à tweejaarlijkse karwei dan maakt u met uw houten ramen een goede keuze. Met het plaatsen van houten ramen kiest u voor een natuurlijke en warme materiaalsoort. Hout isoleert uitstekend, is inbraakveilig en het scoort het best op ecologische (her)gebruik. Kies voor de unieke kwaliteiten van hout en laat uw houten ramen plaatsen door een professionele ramen plaatser uit uw regio. U kunt hier de lokale ramen plaatsers uit uw buurt contacteren voor enkele gratis prijsoffertes!

pvc ramen plaatsen

PVC ramen

Steeds meer kiezen de mensen voor PVC ramen en dat heeft zo zijn redenen. Ongetwijfeld is de prijs één van de belangrijkste factoren. PVC ramen zijn een stuk goedkoper dan houten, stalen of aluminium ramen ongeacht of u hierbij draairamen, draai-kiepramen, valramen, schuiframen of vaste ramen laat plaatsen. Maar daarnaast hebben PVC ramen ook nog andere goede eigenschappen. Op het vlak van kleur en bescherming kunnen uw PVC ramen gerust de vergelijking doorstaan met de houten ramen. De kwaliteit van de PVC ramen is door de jaren alleen maar verbeterd en in tegenstelling tot vroeger worden de meeste PVC ramen nu in de massa gekleurd. Hierdoor bieden ze een onbeperkte kleurenwaaier aan en kunnen ze zelfs de houten of aluminium ramen feilloos imiteren. Door de PVC ramen te voorzien van een beschermende toplaag van acrylaat, zijn de huidige PVC ramen ook veel beter beschermd tegen UV-straling en tegen krassen. Voor het onderhoud zijn er geen ramen zo gemakkelijk te onderhouden als PVC ramen. Af en toe uw ramen reinigen met wat zeep en water en klaar. Alhoewel houten ramen nog betere isolatiewaarden hebben, zit u ook op dit vlak goed met uw PVC ramen. PVC ramen hebben goede thermische en akoestische eigenschappen en ook op het vlak van duurzaamheid scoren uw PVC ramen zeer goed. De nadelen van PVC ramen plaatsen, zitten vooral in de mindere hardheid van het materiaal. Bij grotere raampartijen, zoals bij grote vaste ramen of schuiframen, moeten uw PVC ramen in het frame ondersteund worden door andere materialen zoals aluminium, hout of staal. En bij beschadigingen aan uw PVC raam zullen de herstellingen moeten uitbesteed worden omdat u die zelf niet kunt uitvoeren. Los van deze nadelen, die mogelijks zelfs niet relevant zijn, zijn er genoeg voordelen waarom u het plaatsen van de budgetvriendelijke PVC ramen in overweging kunt nemen. Ontdek de vele mooie realisaties van PVC ramen bij de ramen plaatsers uit uw regio en laat uw PVC ramen plaatsen door een professionele ramen plaatser! Via offertesonline.be kunt u enkele vergelijkende prijsoffertes aanvragen zodat u de beste keuze kunt maken voor het plaatsen van uw PVC ramen.

aluminium ramen plaatsen

Aluminium ramen

Aluminium ramen onderscheiden zich tegenover de ander ramen door hun lichte en uiterst sterke eigenschappen. Hierdoor kunnen er zeer dunne profielen gehanteerd worden bij het vervaardigen van uw aluminium ramen. Ook grote overspanningen voor vaste ramen of schuiframen kunnen daarbij zonder problemen gerealiseerd worden. Aluminium ramen zijn zeer duurzaam en robuust en ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. In tegenstelling tot stalen ramen zullen aluminium ramen niet roesten en het materiaal is ook volledig recycleerbaar. Daarnaast bieden ze een goede bescherming tegen extreme weersomstandigheden en zijn ze zeer eenvoudig te reinigen. Zo kunnen vlekken of aanslagen zonder enige moeite verwijderd worden met een zachte spons of een natte doek. Enig minpuntje hier is dat de ramen iets meer krasgevoelig zijn dan de andere materialen. Het grootste nadeel van aluminium ramen plaatsen, situeerde zich vroeger in de isolatiewaarden. Maar tegenwoordig wordt dit probleem verholpen door de aluminium ramen te combineren met een binnenzijde van PVC of door kunststof profielen te plaatsen in de kern van het aluminium. Hierdoor hebben uw aluminium ramen dezelfde thermische en akoestische waarden als PVC ramen. Op veiligheidsvlak scoren aluminium ramen dan weer het hoogst. Door hun sterke en duurzame eigenschappen, bieden aluminium ramen de beste bescherming tegen alle mogelijke inbraken. Dit is ook de reden waarom men vooral aluminium zal gebruiken voor een schuifraam. Een aluminium schuifraam is door het lichte gewicht makkelijk te hanteren zonder dat u iets aan sterkte en veiligheid moet inboeten. Alhoewel aluminium ramen meestal een stuk duurder zijn PVC ramen en de meeste houten ramen, hebben ze een zeer lange duurzaamheid waardoor de investering op termijn zal lonen. Laat uw aluminium ramen plaatsen door een erkende ramen plaatser uit uw regio en vraag gerust naar enkele gratis offertes bij de vele professionele ramen plaatsers uit uw omgeving!

stalen ramen plaatsen

Stalen ramen

Stalen ramen nemen een eerder klein segment in binnen het aanbod van de verschillende materialen voor ramen. Stalen ramen plaatsen doet u dan ook niet zomaar. Niet alleen is het vervaardigen van stalen ramen arbeidsintensief en duur maar stalen ramen hebben ook niet dezelfde isolatie troeven als de andere ramen. Verloren moeite dus om te investeren in stalen ramen? Niet als u houdt van een woning met karakter waarbij het rustieke zwarte staal uw ramen een stijlvolle en unieke uitstraling meegeeft. Zowel voor landelijke of klassieke woningen die houden van een retro look als bij de strakke industriële woningen, bieden stalen ramen een extra toegevoegde decoratieve waarde. Niet voor niets vinden we deze stalen ramen terug in de statische herenhuizen, landelijke villa’s, oranjerieën, gerenommeerde restaurants en hotels of in de moderne kantoren van bedrijven. Stalen ramen hebben zowel als binnenramen of als buitenramen iets statisch en ze stralen een bepaalde grandeur uit die u met andere ramen niet kunt evenaren. Stalen ramen zijn oersterk en ze kunnen grote raampartijen ondersteunen met robuuste of zeer smalle profielen. Het spreekt voor zich dat stalen ramen door hun stevigheid zeer hoog scoren qua inbraakveiligheid. Ook voor het onderhoud heeft u met uw stalen ramen weinig werk en volstaat het om uw ramen af en toe te reinigen. Het verlies van warmte door het koude staal kan worden opgevangen door geïsoleerde profielen met polyurethaan hardschuim te gebruiken voor uw ramen. Gezien de grote raampartijen zullen de meeste stalen raamconstructies ook voorzien worden van hoogrendementsglas waardoor de thermische waarden verlaagd worden. Met het plaatsen van stalen ramen kiest u voor ambachtelijke authentieke ramen die alleen maar op maat gemaakt worden. Bovendien hebben deze ramen een levenslange duurzaamheid en een tijdloze uitstraling. Stalen ramen plaatsen is niet aan iedereen gegeven en door de dure investering haken vele mensen af. Toch blijft het een investering die de moeite loont. Laat uw stalen ramen plaatsen door de professionele ramen plaatsers uit uw regio en vraag hier naar enkele vrijblijvende prijsoffertes!

beglazing ramen plaatsen

Beglazing

Voor de beglazing van uw ramen zijn er twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde aan van de beglazing. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter de beglazing van uw ramen is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler uw woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat de beglazing van een woning uiterst belangrijk is voor de energiewaarde van uw woning. Een enkele beglazing is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs dubbel glas niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, conform de wetgeving, beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas, van hoogrendementsglas of van super isolatieglas. Zo heeft dubbel glas bijvoorbeeld doorgaans een U-waarde van 2,8 W/m²K terwijl de U-waarden van hoogrendementsglas of driedubbel glas zich momenteel rond of onder de 1,0 W/m²K bevinden. Bij deze beglazingen worden de luchtspouwen opgevuld met isolerende edelgassen zoals argon of krypton waardoor de U-waarde nog verder daalt. Deze beglazing wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties en bij passiefhuizen. Door een goede beglazing van uw ramen is er minder energieverbruik nodig en gaat er ook minder energie verloren. Op die manier bespaart u tweemaal op de energiefactuur en zorgt u mee voor een beter klimaat. Een driedubbele beglazing of een hoogrendement beglazing wordt door de ramen plaatser voorzien in alle materialen zoals hout, PVC of aluminium. Indien de U-waarde van uw nieuwe beglazing onder een bepaalde norm blijft, komt u daarbij in aanmerking voor een premie van uw netwerkbeheerder. Voor renovaties aan oudere woningen geeft ook de Vlaamse regering bepaalde premies mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Vanaf 2020 moeten trouwens alle woningen minimum dubbel glas hebben in de leefruimtes zoals livings, eetkamers, slaapkamers en badkamers en worden er strafpunten gegeven bij een ingebrekestelling. Informeer u dus goed op voorhand en kies de juiste beglazing voor uw ramen. U kunt er zeer veel mee besparen! Vraag gratis advies en prijzen aan de verschillende ramen plaatsers uit uw regio voor een goede vergelijking en laat uw ramen plaatsen met de juiste beglazing! 

Premies voor ramen

Volgens de wetgeving moeten vanaf 2020 alle woningen minstens een dubbele beglazing hebben. Voldoet u niet aan deze voorwaarde dan kunt u strafpunten oplopen en kan uw woning bij het overschrijden van 15 strafpunten onbewoonbaar verklaard worden. Gelukkig wordt het isoleren van bestaande woningen toch ook nog op bepaalde vlakken aangemoedigd en worden er premies toegekend. Voor de beglazing bij een renovatie kunt u rekenen op een premie van € 10 per m² glasoppervlakte indien u de werken laat uitvoeren door een erkende ramen plaatser en indien er hoogrendementsglas geplaatst wordt met een maximum U-waarde van 1,0 W/m²K. Uw bestaande woning of appartement komt daarvoor alleen maar in aanmerking indien het voor 2006 was aangesloten op het elektriciteitsnet. De eventuele beglazing van nieuw aangebouwde deelconstructies komen hiervoor ook in aanmerking. Verder kunt u ook nog beroep doen op de totaalrenovatiebonus indien u binnen de vijf jaar drie isolatie investeringen uitvoert die opgenomen zijn in het renovatiepakket (dakisolatie, vloerisolatie, muurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, ventilatiesysteem en isolerende beglazing). Voor het bekomen van een premie voor uw beglazing geldt de datum van uw eindfactuur als datum voor welk jaar u uw premie kunt aanvragen. Voor meer informatie over het bekomen van bepaalde renovatiepremies, verwijzen we u graag door naar de website van de Vlaamse overheid of naar de professionele ramen plaatsers uit uw regio!

premies ramen

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van ramen?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw ramen BEPAALD?

Wanneer u uw ramen laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw ramen, en anderzijds is er de arbeidskost van de plaatser(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele plaatsers uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Prijzen ramen plaatsen

Type ramen
Gemiddelde prijs*
Vast houten raam 150 x 120
vanaf € 700
Houten valraam 50 x 50
vanaf € 300
Houten draairaam
vanaf € 850
Houten draai-kiepraam
vanaf € 850
Schuifraam hout
vanaf € 4000
Vast raam PVC 150 x 120
vanaf € 350
PVC valraam 50 x 50
vanaf € 175
PVC draairaam
vanaf € 600
PVC draai-kiepraam
vanaf € 600
Vast raam aluminium 150 x 120
vanaf € 800 voor 2 m²
Aluminium valraam 50 x 50
vanaf € 400
Aluminium draairaam
vanaf € 950
Aluminium draai-kiepraam
vanaf € 950
Schuifraam aluminium
vanaf € 4500
Dubbel glas
€ 60 - € 80 m²
Hoogrendementsglas
€ 80 - € 100 m²
Driedubbel glas
€ 120 - € 150 m²


* inclusief BTW en plaatsing

Op zoek naar een plaatser om de prijs voor uw ramen te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
2853 plaatsers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Ramen en deuren

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...