PVC RAMEN PLAATSEN

Bereik tot 471 ramen plaatsers rond Brussel.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je nieuwe ramen?

  Je wil nieuwe kunststof ramen laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je nieuwe ramen en deuren? Hoe vind je een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in de omgeving van Brussel, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele ramen en deuren installateurs rond Brussel verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele plaatsers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2913
plaatsers
57
Opdrachten
per maand
62
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor ramen en deuren in Brussel

Type ramen en deuren: PVC ramen en/of deuren

Aantal: 1 raam of deur

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

hallo u hebt bij ons ramen geplaats in elewijt , maar er is een raam dat we nog graag zouden vervangen gebroken wit pvc 350 m breedt op 150 hoog geplaatst vast raam
Offerteaanvraag uit elewijt

Type ramen en deuren: Aluminium ramen en/of deuren

Aantal: Meer dan 10 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Graag hadden wij eens prijsofferte ontvangen voor nieuwe ramen en voordeur.
Offerteaanvraag uit Dendermondeopdorp

Vind een geschikte plaatser in de buurt van Brussel

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je kunststof ramen en deuren plaatsen wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te komen die je de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van je nieuwe ramen en deuren garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele installateurs uit de omgeving van Brussel. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

PVC ramen plaatsen: laat je ramen plaatsen door een professional!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je nieuwe ramen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde installateurs uit de omgeving van Brussel jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor het plaatsen van je nieuwe ramen en deuren snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele plaatsers rond Brussel... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele ramen en deuren plaatsers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor kunststof ramen en deuren plaatsen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele plaatsers die gelegen zijn in de omgeving van Brussel en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van je ramen en deuren.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmannen uit jouw regio rond Brussel. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsen van je PVC ramen en deuren en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel plaatsers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de plaatsing van je ramen zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Brusseldie interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmannen uit de omgeving van Brussel. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te plaatsen ramen en deuren ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte plaatser in Brussel door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

PVC ramen plaatsen

PVC ramen zijn een volwaardig alternatief voor de duurdere houten ramen of aluminium ramen. Kunststof ramen zijn niet alleen decoratief en kleurrijk, maar ook op het vlak van beveiliging, isolatie en vormgeving scoren PVC ramen zeer goed. Het gamma aan PVC ramen en deuren is daarbij zo groot dat deze ramen en deuren in eender welke woningstijl kunnen ingepast worden. Kunststof ramen kunnen houten ramen nagenoeg perfect imiteren en door de vormgeving en de ongebreidelde kleurkeuze, kun je je kunststof ramen plaatsen in iedere moderne of klassieke woning. Door de goedkope prijs voor een PVC raam, zijn deze ramen ontzettend populair voor bijna alle raamtypes. Vaste ramen, draairamen, stolpramen, draai-kiepramen, valramen, velux ramen of schuiframen, kunststof kan voor bijna alle ramen gebruikt worden. Alleen voor een groot vast raam of schuifraam met een grote overspanning, is PVC minder geschikt omdat het raam kan gaan doorbuigen, tenzij men werkt met een stalen of aluminium ondersteuning. Een PVC raam is zeer gemakkelijk te onderhouden en je kunt je raam en kozijnen eenvoudig reinigen met een zachte natte doek of spons. Bijna elk kunststof raam wordt tegenwoordig tijdens de productie in massa gekleurd. Hierdoor heeft het dezelfde kleur als de beschermende toplaag van acrylaat tijdens de afwerking. Deze verhardende toplaag beschermt je ramen en deuren waardoor ze bestand zijn tegen de gure weersomstandigheden en tegen krasvorming. Op het vlak van isolatie moet een kunststof raam niet onderdoen voor de meeste andere ramen en biedt het zeer goede isolatiewaarden aan zowel op thermisch als op akoestisch vlak. Doordat een raam met kunststof raamprofielen niet kan rotten of roesten, is het ook duurzaam en heeft het een lange levensduur. Daarnaast zijn PVC ramen ook nog inbraakveilig en brandbestendig. PVC ramen plaatsen, of deuren plaatsen, loont altijd wanneer je kwaliteit wil tegen een betaalbare prijs. Het feit dat de goedkopere kunststof ramen niet moeten onderdoen voor de andere raamsoorten, verklaart waarom deze ramen zo gewild zijn. Je kunt je ramen plaatsen tegen een betaalbare prijs en zo geld besparen voor andere doeleinden. Laat je informeren en laat je kunststof ramen plaatsen door een erkende ramen plaatser uit je regio of buurt. Via offertesonline.be kun je de lokale ramen plaatsers uit Brussel of omgeving vrijblijvend contacteren voor enkele vergelijkende offertes!

PVC ramen laten plaatsen in @city

Mogelijke soorten kunststof ramen

vast raam PVC @city

Vast raam

Een alleenstaand vast raam komt tegenwoordig minder voor omdat het steeds vaker vervangen wordt door de populaire draai-kiepramen. Dit neemt niet weg dat er nog steeds een vast PVC raam kan geplaatst worden. Alles hangt af van de grootte van je raam. Bij een vast raam met grote overspanningen, zoals een grote voorruit aan de straatkant, zal men eerder kiezen voor een aluminium raam, omdat de raamprofielen een veel hogere draagkracht hebben. Voor normale vaste ramen in keukens, garages, ateliers, kantoren of klaslokalen worden er wel nog vaste kunststof ramen gebruikt, eventueel in combinatie met draairamen of valramen. Het grote voordeel van een vast PVC raam is dat de kozijnen zo goed als geen onderhoud vragen. Bovendien is het raamprofiel van je raam zeer duurzaam en kan het roesten noch rotten. Het kleurenpalet voor je PVC ramen is eindeloos zodat je je op dat vlak geen zorgen hoeft te maken. Een vast raam met een houten afwerking is daarbij perfect mogelijk. Vaste PVC ramen staan, indien ze voorzien zijn van hoogrendementsglas of driedubbel glas, garant voor een zeer goede isolatie, ook al omdat ze geen raamopening hebben. Door hun akoestische en thermische eigenschappen, zullen ze je energiefactuur doen dalen en de storende buitengeluiden weren. Aangezien er geen manipulaties dienen uitgevoerd te worden, is een vast raam inbraakveiliger en goedkoper dan de andere PVC ramen. Laat je overtuigen en vraag gratis prijsoffertes aan bij de vele professionele ramen plaatsers rond Brussel! 

draairaam PVC @city

Draairamen

Kunststof draairamen kunnen enkelvoudig of dubbelvoudig zijn. Bij een enkelvoudig draairaam draait het raam langs één kant naar binnen of naar buiten open. In tegenstelling tot de stolpramen, worden dubbele PVC draairamen in het midden gescheiden door een kozijn of een vast raam. Dankzij deze scheiding kunnen je draairamen afzonderlijk geopend of vergrendeld worden, en hoef je dus niet steeds beide ramen te openen. PVC draairamen kunnen ook als pivot raam door je ramen plaatser geïnstalleerd worden, waarbij het raam verticaal of horizontaal rond de as draait. PVC draairamen hebben, net zoals houten ramen, een iets breder raamprofiel dan aluminium draairamen en ze kunnen verder verfraaid worden met afneembare of vaste dwarsprofielen. De meeste PVC draairamen zijn voorzien van inbraakwerende materialen en vergrendelingen en ze bieden een goede bescherming aan. Ook qua isolatie scoren PVC draairamen zeer goed mits een goede beglazing met driedubbel glas of hoogrendementsglas. Ondanks de populaire draai-kiepramen, worden PVC draairamen nog veel gebruikt omdat ze een stuk goedkoper zijn, en je kunt hierdoor geld besparen. Vooral bij slaapkamers zal men, om budgettaire redenen, eerder deze PVC ramen plaatsen omdat de duurdere draai-kiepramen hier niet altijd noodzakelijk zijn. Laat je kunststof draairamen en deuren plaatsen door de ervaren ramen plaatsers uit je regio rond Brussel en vraag gratis naar enkele vergelijkende prijsoffertes!

stolpraam pvc @city

Stolpramen

In tegenstelling tot de PVC draairamen, hebben stolpramen geen midden raamprofiel door een kozijn of een vast raam. De dubbele stolpramen worden daardoor gezamenlijk geopend waardoor er één grote open ruimte vrijkomt. Voor de sluiting van een PVC stolpraam worden de ramen in elkaar gehaakt en zo tegelijkertijd in het slot vergrendeld. Dit systeem van sluiting wordt echter nog maar weinig gebruikt en tegenwoordig kiest men voor een systeem waarbij eerst het ene raam in de raamdorpel of vensterbank onderaan en/of bovenaan wordt vergrendeld, en het tweede raam vergrendeld wordt in het eerste raam. Dit geeft het voordeel dat men niet steeds de twee ramen moet openen bij elke handeling. Toch behoud je met dit systeem de vrijheid om een grote raamopening te hebben, hetgeen niet alleen een groot gevoel van vrijheid geeft, maar ook handig kan zijn bij een verhuis van grote stukken. Vooral bij appartementen zijn de meegegeven aanbevelingen van de ramen plaatser bij een renovatie vaak aangeraden. Bij moderne woningen kiest men tegenwoordig ook vaak voor raamdeuren. Dit zijn zeer hoge draairamen of stolpramen die starten tegen de vloer en die bijna of volledig doorlopen tot tegen het plafond. Meestal worden deze raamdeuren door de ramen en deuren plaatser in aluminium of PVC vervaardigd met een meerpuntsluiting slot en voldoen ze aan het politiekeurmerk voor veilig wonen. PVC stolpramen zijn, omwille van het ontbrekende raamprofiel in het midden, minder geschikt voor het plaatsen van vliegenramen. Vraag hier enkele gratis offertes aan bij de vele professionele ramen en deuren plaatsers uit de regio Brussel!

draai-kiepraam PVC @city

Draai-kiepraam

Alhoewel ze niet de goedkoopste ramen zijn, zitten de PVC draai-kiepramen steevast bovenaan de rangschikking van populairste ramen. Dit multifunctioneel raam heeft dan ook al de troeven, die een modern raam tegenwoordig moet bezitten, verenigd. Ideaal wanneer je je oude ramen verwijderd wil zien en je ze gaat vervangen door moderne ramen. Een PVC draai-kiepraam kan overal in de woning gebruikt worden. Doordat het raam zowel kan draaien als kiepen, biedt het praktisch de beste aangepaste oplossing aan voor elke situatie. Zo kun je je PVC draai-kiepraam volledig opendraaien bij warme dagen, of indien je je raam wil reinigen. Anderzijds kun je, zelfs bij koudere temperaturen, je ruimtes en vertrekken verluchten door het draai-kiepraam in kiepstand te zetten. Vooral bij slaapkamers, badkamers en toiletten is het geen overbodige luxe om deze één keer per dag te verfrissen. Door je PVC draai-kiepraam in kiepstand te zetten, voorkom je condensvocht op muren, plafonds en raamkozijnen. Dankzij een ingebouwd veiligheidssysteem, kun je je draai-kiepraam maar in één stand openen zodat het veilig is voor iedereen in huis die het raam bedient. PVC draai-kiepramen zijn omwille van hun duurzaamheid zeer geschikt voor een intensief gebruik. Door de beschermende en verhardende coating van acrylaat, bieden ze een uitstekende bescherming tegen weersinvloeden, aanslag en krassen. Dankzij de inbraakwerende sluitnokken, de beveiligde scharnieren in de zijkanten en het verstevigd raambeslag, voldoen de meeste PVC draai-kiepramen ook aan het politiekeurmerk voor veilig wonen. PVC draai-kiepramen ramen zijn duurder dan vaste ramen of draairamen, maar door hun veelzijdigheid bieden ze een comfortabele en functionele meerwaarde. Voor prijzen en adviezen kun je hier vrijblijvend terecht bij de vele lokale ramen plaatsers uit jouw buurt rond Brussel!

schuifraam PVC @city

Schuifraam

Grote schuiframen worden meestal vervaardigd uit aluminium. Omdat het aluminium zeer licht en sterk is, kan het grote overspanningen beter ondersteunen dan andere materialen. Toch kun je ook gerust kiezen voor de goedkopere PVC schuiframen indien het gaat over normale en vaak gebruikte raamafmetingen. Zo vormt een openschuivend PVC schuifraam vaak een ideale oplossing als verbinding tussen je keuken en je tuin of terras. Door een schuifraam te plaatsen, verlies je geen ruimte en kun je toch genieten van de open buitenlucht. Je kunt daarbij kiezen voor één groot schuifraam in de muur of voor meerdere kleinere schuiframen. Meestal zal men de ramen plaatsen met een railsysteem of een schuifsysteem. Beide systemen voorzien een montage met inbraakwerende beveiligingen met een uithefbeveiliging en een goede vergrendeling. Ook kunnen er bijkomende magneetsluitingen, raamblokken of een veiligheidsbeglazing voorzien worden, zodat zelfs een koevoet geen inbraak kan forceren. Verder kun je met je kunststof schuiframen alle richtingen uit qua vorm en kleuren. Schuiframen worden tegenwoordig steeds voorzien van driedubbel glas of hoogrendementsglas. Zeker bij grotere raampartijen is dit onontbeerlijk indien je optimale thermische en akoestische vereisten wenst. PVC schuiframen zijn duurder dan andere ramen en vaak zijn de bijkomende veiligheidselementen en isolatiewaarden daarin doorslaggevend. Zeker voor grotere schuiframen, die reiken van je vloer tot het plafond, zal het prijskaartje aardig oplopen. Het plaatsen en de montage van schuiframen vraagt ook enige vakkennis. Laat daarom je PVC ramen plaatsen door een professionele ramen plaatser uit Brussel. Vraag gratis offertes aan zodat je de prijzen kunt vergelijken!

valraam PVC @city

Valramen

PVC valramen worden over het algemeen gebruikt bij kleine ruimtes zoals toiletten, badkamers, opbergruimtes of garages om deze te kunnen ventileren en te verlichten. Om het condensvocht goed te kunnen afvoeren, worden de valramen daarbij best zo hoog mogelijk geplaatst. De meeste PVC valramen zijn voorzien van valijzers of plooi-ijzers in de stijlen van de zijkanten zodat ze begrensd worden bij de opening, en het valraam niet kan dicht- of openvallen. Hierdoor zijn de valramen voor de vlotte bediening eerder beperkt in grootte en nemen ze weinig muur ruimte in. De meeste valramen maken gebruik van een kliksluiting, maar er bestaan ook modellen met een meer inbraakveilige sluiting bij de afwerking. Een valraam kan ook geautomatiseerd worden waardoor je het kan bedienen vanop afstand. Openstaande valramen vormen voor inbrekers het gedroomde scenario om in te breken, zorg ervoor dat er een goede sluiting is. De aanbevelingen zijn dan ook om al je valramen bij vertrek of voor het slapen nog eens te controleren. Laat je een automatische sluiting of een alarmsysteem op je nieuwe raam plaatsen, dan kun je je hiertegen wapenen. PVC valramen zijn zeer duurzaam en goed te onderhouden. Ze zijn verkrijgbaar in ontelbare kleuren zodat ze perfect kunnen afgesteld worden op je bestaande ramen. De prijs voor een PVC valraam situeert zich rond de prijs voor een vast raam. Voor enkele offertes voor een PVC valraam, kun je gratis terecht bij onze ervaren ramen plaatsers uit de omgeving van Brussel!

Op zoek naar een plaatser uit Brussel om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van je PVC ramen?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Soorten isolatieglas

Voor het glas van je PVC ramen zijn er twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde aan van je glas. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter de isolatiewaarde van je PVC ramen is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler je woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat de beglazing van een woning uiterst belangrijk is voor de energiewaarde van je woning. Een enkel glasraam is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs de plaatsing van dubbel glas niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, in overeenstemming met de wetgeving, beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas, hoogrendementsglas of van super isolatieglas als afwerking. Zo heeft dubbel glas bijvoorbeeld doorgaans een U-waarde van 2,8 W/m²K, terwijl de U-waarden van hoogrendementsglas of driedubbel glas zich momenteel rond of onder de 1,0 W/m²K bevinden. Bij deze beglazingen worden de luchtspouwen opgevuld met isolerende edelgassen zoals argon of krypton, waardoor de U-waarde nog verder daalt. De montage van deze glasramen wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties of bij passiefhuizen. Door het gebruik van goede glasramen en bijhorend isolatiemateriaal, is er minder energieverbruik nodig en gaat er ook minder energie verloren. Op die manier bespaar je tweemaal op de energiefactuur en zorg je mee voor een beter klimaat. Een driedubbel glasraam of een hoogrendement venster kan door de ramen plaatser uitgevoerd worden bij al je houten, PVC of aluminium ramen. Indien de U-waarde van je nieuwe glaspartijen onder een bepaalde norm blijft, kom je daarbij in aanmerking voor een premie. Voor renovaties aan oudere woningen geeft de Vlaamse regering ook bepaalde premies, mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Vanaf 2020 moeten trouwens alle woningen minimum dubbel glas hebben in de leefruimtes zoals livings, eetkamers, slaapkamers en badkamers en worden er strafpunten gegeven bij een ingebrekestelling. Informeer je dus goed op voorhand en kies de juiste glasramen voor je raamprofielen. Je kunt er zeer veel mee besparen! Vraag gratis advies en prijzen aan de verschillende ramen specialisten uit je regio rond Brussel voor een goede vergelijking, en laat je ramen plaatsen met het juiste glas!  

beglazing PVC ramen @city

Premies voor PVC ramen

Volgens de wetgeving moeten vanaf 2020 alle woningen minstens een dubbele beglazing hebben. Voldoe je niet aan deze voorwaarde, dan kun je strafpunten oplopen en kan je woning bij het overschrijden van 15 strafpunten onbewoonbaar verklaard worden. Gelukkig wordt het isoleren van bestaande woningen toch ook nog op bepaalde vlakken aangemoedigd en worden er premies toegekend. Indien je bij een renovatie je oude ramen laat vervangen en de werken laat uitvoeren door een erkende ramen plaatser, en indien er hoogrendementsglas geplaatst wordt met een maximum U-waarde van 1,0 W/m²K, kun je in aanmerking komen voor de premie. Alle voorwaarden kun je raadplegen op de website van de Vlaamse Overheid. Zowel voor de plaatsing van je ramen, als voor het plaatsen van lichtkoepels en dakramen, kun je de premie aanvragen. Je kunt via onderstaande link controleren of je aan de voorwaarden voldoet.

Premie Vlaamse Overheid


premies ramen @city
Vind een geschikte plaatser in Brussel door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van PVC ramen in Brussel?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR PVC RAMEN BEPAALD?

Wil je je oude ramen verwijderd zien en deze laten vervangen door energiezuinige ramen, dan hangt daar wel een prijskaartje aan vast. Vooral voor het glaswerk mag je stellen dat hoe lager de U-waarde (waarde isolatie) is, hoe hoger de prijs zal zijn. Hoogrendementsglas of superisolatie glas heeft nu eenmaal zijn kostenplaatje. Ook voor het materiaal, het bijhorende isolatiemateriaal en de producten van de raamprofielen zijn er verschillen. Een raamkozijn uit PVC is meestal goedkoper dan een raamkozijn uit hout, aluminium of staal. Naast het soort glas en het materiaal, speelt het esthetische ook een rol en zullen de afmetingen, vormen en kleuren ook voor een deel de prijs bepalen. Een standaard raam zal ook altijd goedkoper zijn dan een op maat gemaakt raam.

Je kunt om de arbeidskosten te drukken ook zelf je oude ramen verwijderen, maar je kunt dit evengoed laten uitvoeren door een vakman. Tenslotte kun je ook besparen door meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Zo heb je een goed idee van de prijs en kun je de meeste geschikte vakman contacteren. Controleer ook de reviews en de verwezenlijkingen van een bedrijf. Het kost je niets, maar het maakt je wel veel wijzer. Interesse in nieuwe ramen plaatsen? Je kunt de regionale plaatsers uit je buurt rond Brussel hier contacteren voor een gratis offerte.


Prijzen PVC ramen plaatsen

Type ramen
Gemiddelde prijs*
Vast raam PVC 150 x 120
vanaf € 350
PVC valraam 50 x 50
vanaf € 175
PVC draairaam
vanaf € 600
PVC stolpraam
vanaf € 600
PVC draai-kiepraam
vanaf € 700
Schuifraam PVC
vanaf € 800 voor 2 m²
Dubbel glas
€ 60 - € 80 m²
Hoogrendementsglas
€ 80 - € 100 m²
Driedubbel glas
€ 120 - € 150 m²


* inclusief BTW en plaatsing

Op zoek naar een plaatser uit Brussel om de prijs voor je PVC ramen te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke plaatser in de regio Brussel?

471 plaatsers rond Brussel!

Vergelijk offertes voor uw Ramen en deuren

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...