Ramen en deuren - regio Koekelberg

Bereik tot 486 plaatsers rond Koekelberg.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw ramen en deuren

  U wilt ramen en/of deuren laten plaatsen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor deze werken? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare ramen en deuren plaatser die actief is in de regio rond Koekelberg, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele plaatsers uit de regio rond Koekelberg verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele plaatsers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
2919
Plaatsers
65
Opdrachten
per maand
75
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor ramen en deuren regio Koekelberg

Type ramen en/of deuren: PVC ramen en/of deuren

Aantal: 2 tot 4 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Start werken: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Beste,

Aan het achterste deel van onze rijwoning hadden wij graag nog nieuwe ramen voorzien. Het gaat hierover twee kleine ramen en twee grote. Waarbij een raam groter moet gemaakt worden.
Arrow
Offerteaanvraag uit Mechelen

Type ramen en/of deuren: Aluminium ramen en/of deuren

Aantal: 5 tot 10 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een nieuwbouw

Start werken: Binnen het jaar

Projectbeschrijving:

Offerte graag.
Arrow
Offerteaanvraag uit Denderleeuw

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele bedrijven in de regio Koekelberg. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vakmensen die gelegen zijn in de regio Koekelberg en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven opdracht.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmensen uit de regio Koekelberg. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw opdracht en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel bedrijven interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven uit de regio Koekelberg.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmensen uit de regio Koekelberg. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke ramen en deuren plaatser in de regio Koekelberg?

Vind een geschikte ramen en deuren plaatser in de buurt van Koekelberg

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval ramen en deuren plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw ramen en deuren wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw ramen en deuren garandeerd.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele plaatsers uit de regio Koekelberg. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Uw ramen en/of deuren professioneel laten plaatsen in de regio Koekelberg!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw ramen en deuren éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde plaatsers uit de omgeving van Koekelberg u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw ramen en deuren snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele ramen en deuren plaatsers uit de omgeving van Koekelberg... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte plaatser uit Koekelberg door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Ramen en deuren

Bij een nieuwbouw of een renovatie van een woning, zorgt het kiezen van de geschikte ramen en deuren vaak voor discussies. Kiezen we houten ramen en deuren of toch maar liever aluminium of PVC ramen en deuren? Wensen we onze woning te voorzien van veel lichtinval door te kiezen voor grote ramen en glazen schuifdeuren of kiezen we voor een klassieke vormgeving van onze ramen en deuren? En wat met de veiligheid? Moeten alle ramen en deuren inbraakwerend zijn zodat inbrekers minder kans hebben om uw woning binnen te dringen? Hoe zit het met het vaak vernoemde E-peil; gaan we voor een zo laag mogelijke U-waarde van onze ramen om onze energiefactuur en ons E-peil zo laag mogelijk te houden? Om nog maar te zwijgen over de kleur en de vorm die onze ramen en deuren moeten hebben? Indien de woningstijl vaststaat, vergemakkelijkt dit de keuzemogelijkheden want landelijke, klassieke, pastorij of mediterraanse woningstijlen hebben een heel andere ramen en deuren invulling dan bij een moderne of industriële woningstijl. U merkt dat het kiezen van de geschikte ramen en deuren niet eenvoudig is. Gelukkig hebben de meeste erkende ramen en deuren plaatsers tal van mooie voorbeelden zodat u zich een beeld kunt vormen van hoe uw woning er zal uit zien. Ook op het vlak van isolatiewaarden kunnen ze u goede raadgevingen aanbieden waardoor uw ramen en deuren zonder problemen voldoen aan de E-peil norm. Naast het esthetische, de woningstijl en de veiligheid speelt het budget natuurlijk ook een belangrijke rol in uw beslissing. Wenst u bijvoorbeeld schuifdeuren te plaatsen dan kan dit de prijs voor uw ramen en/of deuren verhogen. Ook toebehoren zoals automatische rolluiken en bijpassende vliegenramen kunnen perfect tegen een meerprijs door uw ramen en deuren plaatser geleverd en geplaatst worden. Neem dus uw tijd en vergelijk de verschillende mogelijkheden die er zijn voor uw ramen en deuren. Door een goede vergelijking van de materialen, de vormgeving, de ergonomische eigenschappen, de veiligheid en de prijzen, bekomt u de ideale ramen en deuren voor uw woning. Via offertesonline.be bespaart u door de erkende en professionele ramen en deuren plaatsers uit de regio Koekelberg te contacteren voor vrijblijvende adviezen en offertes. Op die manier kunt u kiezen voor de beste prijs-kwaliteit garantie!

Mogelijke soorten deuren

Voordeur

Voordeur

Gelukkig hoeven we het gezegde “ met de deur in huis vallen” niet letterlijk te nemen wanneer we het grote aanbod bekijken aan degelijke voordeuren. Een goede voordeur moet niet alleen mooi en uitnodigend zijn maar ze moet ook vooral veilig, solide en robuust zijn, zonder aan elegantie in te boeten. Zo vormt de voordeur het slot op uw woning en wordt er aan deze deur net iets meer aandacht besteed dan aan de binnendeuren. Buitendeuren worden standaard voorzien van een veiligheidsbeslag om het cilinderslot te beschermen. Maar u kunt de beveiliging van uw voordeur ook verder opwaarderen door een antikerntrek beveiliging in de deur te plaatsen of door de deur te voorzien van een unieke veiligheidscilinder. Met deze veiligheidscilinder wordt u voordeur beveiligd tegen antikerntrek, lockpicking, afbreken of andere minder goed bedoelde manipulaties. Voor extra beveiliging, bijvoorbeeld voor bedrijven of kantoren, kan de ramen en deuren plaatser ook gewapende deuren installeren. Maar los van de beveiliging van de deur moet een voordeur ook het uithangbord zijn van uw woning. In overeenstemming met de ramen en de garagepoort, kan een mooie voordeur een echte eyecatcher zijn voor uw woning. Zo kunt u voor uw voordeur kiezen voor een strakke aluminium voordeur met veel glas en lichtinval, voor een robuuste houten voordeur met een warme en natuurlijke uitstraling of voor een onderhoudsvriendelijke voordeur in een trendy PVC uitvoering. Bedenk wel dat ramen en deuren een groot isolatieverlies toebrengen aan uw woning. Hoe beter de isolatie van uw voordeur, hoe beter u dit verlies kunt beperken. Een goed geïsoleerde voordeur houdt de warmte binnen en het lawaai buiten. Voor voorbeelden, verdere informatie of offertes, verwijzen we u graag door naar onze professionele ramen en deuren plaatsers uit de omgeving van Koekelberg!

Binnendeur

Binnendeur

De keuze aan mogelijke binnendeuren is zeer groot en hangt voornamelijk af van de invulling waarvoor de binnendeur moet dienen. Alhoewel er bij vele woningen nog vaak gekozen wordt voor de goedkopere schildersdeuren of gelakte deuren, kiest men tegenwoordig voor de gemeenschappelijke leefruimtes toch meer voor massieve houten binnendeuren, fineerdeuren of voor moderne deuren in glas, staal, aluminium of PVC. Maar ook andere deurvormen dan de klassieke scharnierdeuren vinden vlot hun weg op de markt. Zo zijn schuifdeuren, blokdeuren en pivoterende deuren aan een opmars bezig. Meestal hangt de keuze van de binnendeuren af van de interieurstijl. Bij een moderne en strakke vormgeving zal men vaak kiezen voor massieve houten deuren, glazen deuren of deuren uit kunststof. Bij een industriële woningstijl komen ook grote glazen deuren of ramen in smeedijzer of staal in aanmerking. Klassieke woningen verkiezen dan weer eerder voor de gekende houten deuren met een omkasting. Deze deuren kunnen van massief hout zijn of van fineerhout waarbij enkel de buitenste laag uit hout bestaat. De gekende en goedkope schildersdeuren worden vaak gebruikt op minder zichtbare plaatsen zoals bij slaapkamers, zolderkamers, opbergruimte en kelders. Het spreekt voor zich dat goedkopere en minder kwaliteitsvolle binnendeuren niet dezelfde isolatie – en veiligheidswaarden bezitten als de meer duurzame deuren. Omdat het gamma aan binnendeuren zo uiteenlopend is qua materiaal, duurzaamheid en prijs, loont het de moeite om vooraf een goede inschatting te maken van de voor- en nadelen van de verschillende deurtypes. U kunt daarvoor vrijblijvend contact opnemen met onze regionale plaatsers van ramen en deuren voor meer informatie en advies!

Schuifdeuren

Schuifdeuren

Een opkomende trend bij de binnendeuren is het gebruik van schuifdeuren in woningen. Schuifdeuren zijn niet meteen een goedkope investering maar ze bieden wel een aantal goede voordelen. Met een schuifdeur kunt u twee leefruimtes van elkaar scheiden of ze laten doorlopen zoals bijvoorbeeld een living en een eetkamer. Schuifdeuren kunnen ook plaatsbesparend zijn omdat ze geen ruimte innemen met het opendraaien zoals de gewone binnendeuren. En vooral het esthetische aspect is voor veel mensen doorslaggevend omdat schuifdeuren perfect passen in een modern en hedendaags interieur, al maken sommige houten schuifdeuren met zichtbare smeedijzeren rails een knipoog naar een retro uitstraling. Schuifdeuren kunnen dus zichtbaar met rails door de ramen en deuren plaatser gemonteerd worden waarbij de enkele of dubbele schuifdeur via de rails wordt geopend. Maar ze kunnen ook verborgen of ingebouwd verwerkt worden. Bij verborgen schuifdeuren worden de rails achter een scherm (wand van steen of gipsplaten) weggewerkt. Zo lijkt het alsof de schuifdeuren verdwijnen in de muur. Indien er reparaties moeten worden uitgevoerd, is dit echter niet zo handig. Schuifdeuren kunnen ook ingebouwd worden in een metalen kader die al dan niet kan bepleisterd of bekleed worden. Schuifdeuren kunnen uit allerlei soorten materiaal vervaardigd worden maar meestal kiest men voor strakke volle deuren of glazen deuren. In de railsystemen zijn er grote prijsverschillen en vaak zijn de duurdere systemen ook kwalitatief beter dan de goedkopere systemen. Interesse in schuifdeuren? Neem hier gratis contact op met enkele erkende ramen en deuren plaatsers uit Koekelberg!

Glazen deuren

Glazen deuren

Glazen deuren vormen een vast segment van de binnendeuren en in combinatie met metaal of aluminium worden ze ook als buitendeuren aangeboden. Bij een glazen deur denken we in de eerste plaats aan een doorzichtige deur maar dit is zeker geen standaard norm. Glazen deuren kunnen zowel doorschijnend, mat, gezandstraald of bekleed zijn met een decoratieve folie. Een glazen deur kan een zeer artistieke toets geven aan uw interieur en ze worden zowel in badkamers, livings, keukens, slaapkamers of eetkamers zonder problemen ingepast. Glazen deuren kunnen enkelvoudige deuren of dubbele deuren zijn maar ook glazen schuifdeuren, die worden verstevigd door metalen elementen en pivotdeuren bieden een esthetische meerwaarde. Een glazen deur kan door de ramen en deuren plaatser gezandstraald worden met bepaalde motieven maar deze behandeling is vrij kostelijk. Een goedkoper alternatief is de kleefbare folie die ook een zeer mooi decoratief resultaat oplevert. Voor meer inlichtingen over de mogelijkheden van glazen deuren kunt u hier enkele van onze ervaren plaatsers uit de omgeving van Koekelberg contacteren!

Pivotdeuren

Pivotdeuren

Wenst u indruk te maken met uw open ruimtes of wenst u uw loft wat meer uitstraling te geven dan is een pivotdeur de perfecte keuze. Een pivotdeur maakt geen gebruik van de klassieke deurscharnieren aan de zijkant maar ze draait rond een centraal punt in het midden rond haar as. Aangezien een pivotdeur volledig ronddraait, heeft ze dus veel ruimte nodig. Pivotdeuren komen dan ook het best tot uiting in strakke moderne woningen of bij woningen met een industriële look. De ramen en deuren plaatser kan de deur plaatsen met een zelfsluitende veer zodat de deur steeds terugkeert naar een gesloten toestand maar ze kan ook in losse stand blijven. Pivotdeuren worden meestal in omkaderd glas vervaardigd maar er bestaan ook houten of kunststof pivotdeuren. Vaak worden deze deuren als eyecatcher centraal in leefruimte of in een belangrijke doorgang geplaatst. Een pivotdeur hapt wel een groot deel van uw budget weg en daardoor zullen pivotdeuren niet onmiddellijk voor iedereen weggelegd zijn. Wenst u meer te weten over deze pivotdeuren? Onze lokale ramen en deuren plaatsers uit de regio Koekelberg zullen u graag voorzien van advies en offertes.

Blokdeuren

Blokdeuren

Blokdeuren zijn momenteel ook zeer gegeerd als ongecompliceerde moderne deurvarianten. In tegenstelling tot de gewone binnendeuren met een omkasting, zullen blokdeuren volledig opgaan in de wand of muur en zullen ze niet uitspringen. Meestal worden de blokdeuren ook verwerkt in dezelfde kleur als de muur zodat het op het eerste zicht lijkt alsof het één wand is. Doordat de vormgeving minimaal wordt gehouden, zullen blokdeuren voornamelijk gebruik maken van magneetsloten of druksloten om geen zichtbare scharnieren te hoeven gebruiken. Blokdeuren worden meestal geplaatst in een aluminium of houten kader maar ze kunnen ook zonder kader aansluiten op uw muur. Blokdeuren kunnen standaard verkregen worden maar vaak worden deze binnendeuren op maat gemaakt. Sommige blokdeuren lopen zelfs tot tegen het plafond zodat er geen horizontale deurlijnen te zien zijn en waarbij men een strak design bekomt. Blokdeuren kunt u verkrijgen in hout, metaal, glas en in mindere mate in PVC. Wenst u meer te weten over blokdeuren? Neem hier contact op met enkele ramen en deuren plaatsers uit Koekelberg voor meer informatie en advies!

Vouwdeuren

Vouwdeuren

Een vouwdeur is eigenlijk een variant van de schuifdeur maar in plaats van dat de deur volledig schuift naar één zijde, plooit een vouwdeur de panelen op naar één kant. Een vouwdeur kan dienen om ruime vertrekken te scheiden of te verbinden en het grote voordeel van een vouwdeur is dat het in de breedte weinig ruimte inneemt. Zo worden metalen vouwdeuren, met veel glas in de panelen, vaak gebruikt als scheiding tussen living en de veranda of tuin. Door de vouwdeur open te plooien creëert u op die manier een doorlopende buiten- en binnenruimte en heeft u een groot ruimtegevoel. Op het vlak van isolatie moet een vouwdeur niet onderdoen voor een schuifraam door de goede combinatie van isolerend glas of hoogrendementsglas in combinatie met geprofileerde isolatiebruggen. Ook op het vlak van inbraakveiligheid biedt een vouwdeur extra mogelijkheden zoals inbraakwerend glas en veiligheidssloten. Vouwdeuren kunnen echter ook perfect binnen gebruikt worden, bijvoorbeeld als scheiding tussen uw slaapkamer en uw dressing of als scheiding tussen de living en de eetkamer. Voor een goede op maat gemaakte vouwdeur betaalt u al gauw een stevige prijs maar het geeft wel een artistieke meerwaarde aan uw woning. Voor meer informatie kunt u hier vrijblijvend terecht bij onze erkende regionale ramen en deuren plaatsers!

Op zoek naar een professionele plaatser uit Koekelberg om een vrijblijvende offerte te maken voor uw ramen en deuren?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten ramen

Vast raam

Vast raam

Een vast raam is een raam dat vast is en niet kan geopend worden. Het wordt vaak gebruikt aan de voorzijde van een woning of bij garages en toiletten voor een betere lichtinval. Een vast raam aan de voorzijde bedekt meestal voor een groot deel de gevelwand en het biedt, zowel als raam in een living of als raam in een keuken, een goed en ruim uitzicht naar de straatkant of de oprit. Een vast raam zorgt zo dus voor een open gevoel en voor veel lichtinval. Het raam wordt dan ook vaak toegepast bij open of halfopen bebouwingen. Een vast raam kunt u verkrijgen in hout, PVC, metaal of aluminium. Grote vaste ramen bedekken aardig wat oppervlakte en een goede investering in driedubbel glas of hoogrendementsglas is dan ook bijna vanzelfsprekend. Vaste ramen kunnen ook aan de achter- of zijkant van een woning worden geplaatst maar meestal wordt er dan gecombineerd met een schuifraam of een zij- of achterdeur. Aangezien er geen manipulaties dienen uitgevoerd te worden met een vast raam zijn deze ramen goedkoper dan draairamen, draai-kiepramen, stolpramen of schuiframen. Vraag hier naar een paar gratis offertes voor vaste ramen bij enkele van de vele professionele ramen en deuren plaatsers uit de omgeving van Koekelberg!

Draairamen

Draairamen

Draairamen kunnen enkelvoudig zijn of dubbelvoudig en naar binnen of buiten draaien. Bij dubbelvoudige draairamen zal het raamkozijn in het midden de twee ramen ook scheiden zodat ze afzonderlijk kunnen geopend en gesloten worden. Draairamen worden nog veel gebruikt omdat ze goedkoper zijn dan draai-kiepramen of schuiframen. Vooral bij slaapkamers zijn draairamen, samen met de draai-kiepramen, de meest gebruikte ramen. Draairamen kunnen een moderne uitstraling hebben met rechte ramen of blokramen maar ze kunnen ook een klassieke of retro look krijgen door gebruik te maken van verschillende dwarskozijnen die vast of afneembaar op of in de ramen verwerkt worden. Onder andere de Engelse en de oud-Vlaamse stijl worden bij de ramen en deuren van klassieke of landelijke woningen vaak toegepast. Er bestaan ook moderne pivot draairamen die horizontaal of verticaal rond hun as gedeeltelijk of volledig kunnen geopend worden. Draairamen zijn verkrijgbaar als aluminium ramen, houten ramen, metalen ramen en als ramen uit PVC. Over het algemeen zijn PVC ramen voordeliger dan houten of aluminium ramen. Laat u door onze ervaren ramen en deuren plaatsers uit de regio Koekelberg inspireren en vraag vrijblijvend naar hun talrijke mooie draairamen realisaties!

Stolpramen

Stolpramen

Soms worden draairamen verward met stolpramen en omgekeerd. Daar waar draairamen in het midden nog een scheiding hebben, waardoor ze afzonderlijk kunnen geopend worden, hebben stolpramen geen tussenscheiding. Bij het openen van de ramen zal er dus één grote opening zijn. Stolpramen kunnen ofwel gedicht worden door in elkaar te haken of door een vaste ondervergrendeling waarbij het ene raam zich vergrendelt in het andere raam. Het in elkaar haken van stolpramen wordt echter steeds minder vaak gebruikt en het is veel handiger om soms maar één raam te moeten openen waarbij het tweede raam vergrendeld blijft in de raamdorpels. Bij moderne woningen wordt er tegenwoordig ook vaak gekozen voor raamdeuren. Dit zijn zeer hoge draairamen of stolpramen die starten tegen de vloer en die bijna of volledig doorlopen tot tegen het plafond. Meestal worden deze raamdeuren door de ramen en deuren plaatser in aluminium of PVC vervaardigd met een meerpuntsluiting en voldoen ze vaak aan het politiekeurmerk voor veilig wonen. Stolpramen zijn wel minder geschikt indien u gebruik wilt maken van vliegenramen. Interesse in stolpramen? Vraag enkele gratis offertes bij de vele professionele ramen en deuren plaatsers uit de regio Koekelberg!

Draai-kiepraam

Draai-kiepraam

Bij nieuwbouw woningen zijn draai-kiepramen de standaard ramen bij uitstek. Het gemak van deze ramen maakt dat ze geschikt zijn voor zowat alle kamertypes. Enerzijds kunt u de draai-kiepramen volledig opendraaien bij warme dagen of ook indien u de ramen wilt kuisen en anderzijds kunt u ook bij koude dagen de ramen in kiepstand zetten om de kamers te verluchten en te laten ventileren. Vooral voor slaapkamers, badkamers en toiletten is dit geen overbodige luxe want het voorkomt condensvocht op uw muren, plafonds en ramenkozijnen. Door een ingebouwd veiligheidssysteem zult u het raam slechts in één stand kunnen openen. Draai-kiepramen beschikken over een goede sluiting en zijn volledig waterdicht. Ze kunnen door de ramen en deuren plaatser in verschillende profielen geleverd worden en met een ergonomische glasisolatie naar uw keuze. Draai-kiepramen kunnen zowel als houten ramen, PVC ramen of aluminium ramen geplaatst worden. Deze ramen zijn duurder dan vaste ramen, draairamen of stolpramen maar door hun veelzijdigheid bieden ze een functionele meerwaarde. Voor prijzen en adviezen kunt u hier terecht bij één van de vele lokale ramen en deuren plaatsers uit uw buurt!

Schuiframen

Schuiframen

Naast de schuifdeuren hebben we bij het gamma ramen en deuren ook nog de schuiframen. Schuiframen hebben verschillende afmetingen en maten en ze kunnen zowel standaard als op maat geleverd worden. Het grote voordeel van schuiframen is dat ze geen ruimte vragen naar binnen of naar buiten toe. Hierdoor kunt u uw vensterbank optimaal benutten om er planten of decoratiestukken op te plaatsen zonder dat u ze hoeft weg te nemen om het raam te openen. Ook op het vlak van onderhoud scoren deze ramen beter dan de andere ramen. Het nadeel van schuiframen is wel dat ze nooit de volledige raamgrootte kunnen benutten doordat de ramen elkaar deels overlappen. Een ander belangrijk aandachtspunt is om ervoor te zorgen dat u, via uw ramen en deuren plaatser, een extra beveiliging vraagt voor uw schuiframen omdat sommige sluitingsmechanismen niet altijd een inbraakveiligheid garanderen. Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in PVC, hout en aluminium. Aluminium schuifdeuren bieden een uitstekende isolatie en een lange levensduur maar ze zijn duurder in aankoop dan houten ramen of PVC ramen. Houten schuifdeuren bieden een natuurlijke en rustieke uitstraling en met PVC ramen kunt u zowel qua structuur als qua kleuren alle kanten op. Meer informatie over schuifdeuren kunt u bekomen bij onze regionale ramen en deuren plaatsers die u graag zullen verder helpen!

Valramen

Valramen

Valramen worden over het algemeen gebruikt bij kleine ruimtes zoals toiletten, badkamers, opbergruimtes of garages om deze te kunnen verluchten. Een valraam wordt bovenaan geopend en door de bijhorende valijzers in de zijstijlen, wordt het valraam geblokkeerd zodat het niet volledig kan doorvallen. Valramen worden steeds op een minimum hoogte bovenaan geplaatst zodat er een optimale ventilatie mogelijk is. Door het feit dat ze in de eerste plaats dienen om een ruimte te verlichten en te verluchten en ze gebruik maken van valijzers voor een beperkte opening, zijn valramen dan ook gelimiteerd in grootte. Toch zijn valramen van grote waarde om condensvocht en schimmels tegen te gaan en om onwelriekende geurtjes te neutraliseren. De meeste valramen maken gebruik van een kliksluiting maar er bestaan ook meer inbraakveilige sluitingen. Toch blijft het raadzaam om ’s avonds de valramen altijd te sluiten. Valramen kunnen in hetzelfde materiaal vervaardigd worden als de andere ramen en deuren en ze kosten ook beduidend minder dan de andere ramen. Voor enkele offertes kunt u gratis terecht bij onze ervaren ramen en deuren plaatsers uit Koekelberg!

Op zoek naar een professionele plaatser uit Koekelberg om een vrijblijvende offerte te maken voor uw ramen en deuren?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke materialen voor ramen en deuren

Houten ramen en deuren

Houten ramen en deuren

Voor wie houdt van een natuurlijke en warme uitstraling, vormen houten ramen en deuren nog altijd een gerespecteerde en goede keuze. Houten ramen en houten deuren bezitten goede isolatie eigenschappen en ze zijn zeer gemakkelijk te herstellen of te overschilderen indien gewenst. Uiteraard hangt dit af van de houtsoort die uw voorkeur wegdraagt. Hardhouten ramen en deuren zoals eik, merbeau, padouk, afzelia of afrormsia hebben een grote duurzaamheid en een lange levensduur maar ze zijn wel duurder dan lariks, douglas of grenen ramen en deuren. Voor binnendeuren kunnen zachtere houten deuren wel gebruikt worden terwijl er voor een voordeur of buitendeur beter gekozen wordt voor een hardere houtsoort. Meestal treft men houten deuren en houten ramen aan bij landelijke, klassieke of pastorale woningen maar tegenwoordig worden ze ook vaak gebruikt bij moderne woningen om het contrast tussen de strakke kille vormgeving en de warme houttinten te benadrukken. Houten ramen en deuren zitten qua prijsklasse tussen de goedkopere PVC ramen en deuren en de iets duurdere aluminium ramen en deuren. De duurdere houtsoorten komen echter ongeveer overeen met prijs van aluminium. Graag enkele offertes van houten ramen en deuren of wat meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met enkele regionale ramen en deuren plaatsers uit de omgeving van Koekelberg!

Aluminium ramen en deuren

Aluminium ramen en deuren

Aluminium is omwille van zijn lichte en sterke eigenschappen zeer geschikt voor alle mogelijke deuren en ramen. Aluminium ramen en deuren zijn gemakkelijker te hanteren en aluminium is het uitverkoren materiaal voor grote raampartijen of voor schuifdeuren en schuiframen. Indien u smalle en dunne profielen verkiest, dan zijn aluminium ramen en deuren een perfecte keuze. Aluminium wordt ook vaak gebruikt als ondersteuning van glazen deuren zowel voor glazen buitendeuren als voor glazen binnendeuren. Bovendien bieden aluminium ramen en deuren een goede isolatie en zijn ze inbraakwerend. Ook het onderhoud is simpel: met een spons of een zachte doek kunt u de aluminium ramen en deuren afwassen. Alleen moet u er bij het onderhoud op letten dat er geen krassen gemaakt worden in het aluminium. Aluminium ramen en deuren hebben een zeer lange levensduur en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat ze vrijwel passen bij elke woningstijl. Aluminium is ook volledig recycleerbaar en het roest niet of vervormt niet. Ramen en deuren uit aluminium zijn duurder dan PVC ramen en deuren of de meeste houtsoorten maar door hun lichte en sterke eigenschappen vormen ze een goede investering. Vraag gerust enkele gratis offertes op bij de vele professionele ramen en deuren plaatsers uit de regio Koekelberg!

PVC ramen en deuren

PVC ramen en deuren

PVC ramen en deuren zijn de goedkoopste ramen en deuren voor zowel buiten- of binnendeuren, schuifdeuren, schuiframen, draai-kiepramen, valramen, draairamen of stolpramen. Maar de keuze van de meeste mensen voor PVC ramen en deuren heeft niet alleen met de prijs te maken. Zowel op het vlak van vorm, kleur en bescherming bieden PVC ramen en deuren een meer dan goed alternatief voor de houten en aluminium ramen en deuren. PVC ramen en deuren zijn zo geëvolueerd dat ze zelfs houten of aluminium deuren en ramen kunnen imiteren. PVC ramen en deuren kunnen voorzien worden van een beschermde toplaag van acrylaat of ze kunnen beschermd worden met een folie. Door de verharde coating is het PVC goed beschermd tegen krassen. Wenst u hier op veilig te spelen dan kunt u de PVC ramen en deuren ook nog eens laten kleuren tijdens de productie zodat de ramen en deuren dezelfde kleur hebben als de beschermende coating. Op deze manier zullen eventuele krassen bijna niet opvallen. Ook op het vlak van isolatie hebben PVC ramen en deuren een goede waarde. Bij grote ramen en/of deuren of schuifdeuren wordt er wel een stalen frame ter ondersteuning voorzien omdat het PVC minder dragende eigenschappen heeft dan aluminium of hout. Het onderhoud van PVC ramen volstaat door enkele reinigingsbeurten per jaar uit te voeren met een zachte doek of spons. Herstellingen dienen wel uitgevoerd te worden door een erkende ramen en deuren plaatser en kan niet zelf uitgevoerd worden. Maar de vele andere voordelen en de prijs overtuigen vele mensen in hun keuze voor PVC ramen en deuren. Voor meer advies of voor enkele prijsvergelijkingen kunt u hier vrijblijvend enkele professionele ramen en deuren plaatsers uit Koekelberg contacteren!

Beglazing ramen en deuren

Beglazing ramen en deuren

Voor de beglazing van ramen en deuren zijn er twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde aan van de beglazing. Hoe lager de U-waarde hoe beter de beglazing van de ramen en deuren is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler uw woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat de beglazing van een woning uiterst belangrijk is voor de energiewaarde van uw woning. Een enkele beglazing is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs dubbel glas soms niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, conform de wetgeving, beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas of van hoogrendementsglas en super isolatieglas. Bij deze beglazingen worden de luchtspouwen opgevuld met isolerend argon of krypton waardoor de U-waarde nog verder daalt. Deze beglazing wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties en bij passiefhuizen. Door een goede beglazing van ramen en deuren is er minder energieverbruik nodig en gaat er minder energie verloren. Op die manier bespaart u tweemaal op de energiefactuur en zorgt u mee voor een beter klimaat. Een driedubbele beglazing of een hoogrendement beglazing wordt door de ramen en deuren plaatser voorzien in alle materialen zoals hout, PVC of aluminium. Indien de U-waarde van uw nieuwe beglazing onder een bepaalde norm blijft, komt u in aanmerking voor een premie van uw netwerkbeheerder. Voor renovaties aan oudere woningen geeft ook de Vlaamse regering bepaalde premies mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Informeer u dus goed op voorhand en kies de juiste beglazing voor uw ramen en deuren. U kunt er zeer veel mee besparen! Vraag gratis advies en prijzen aan de verschillende ramen en deuren plaatsers uit de regio Koekelberg voor een goede vergelijking!

Op zoek naar een professionele plaatser uit Koekelberg om een vrijblijvende offerte te maken voor uw ramen en deuren?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Premies voor ramen en deuren

Premies ramen en deuren

Voor ramen en deuren kunt u beroep doen op verschillende premies indien u voldoet aan bepaalde voorwaarden. Indien het gaat om een renovatie van uw woning waarbij, naast uw ramen en deuren, nog minstens twee andere ingrijpende en ecologische renovaties worden doorgevoerd, komt u in aanmerking voor een totaalrenovatiebonus. Naargelang de besparing op uw energieverbruik kan dit oplopen tot bijna vijfduizend euro. Verder biedt de Vlaamse regering nog een renovatiepremie aan voor ramen en deuren van een woning ouder dan dertig jaar en een verbeteringspremie, voor het buitenschrijnwerk, voor woningen ouder dan vijfentwintig jaar indien ze ook minstens een dubbele beglazing omvat. Ook de netwerkbeheerders bieden premies aan voor uw ramen en deuren indien de woning of het nieuw aangebouwde deel hoogrendementsglas bevat en het een U-waarde heeft de niet hoger is dan 1,1 W/m². Aan de meeste premies voor ramen en deuren zijn er wel enkele voorwaarden verbonden en het is dus raadzaam om u goed te laten informeren welke premies voor u van toepassing kan zijn. U kunt dit doen via de Vlaamse overheid, online of via één van de vele erkende ramen en deuren plaatsers uit Koekelberg die u ook informatie kunnen verstrekken over de mogelijke premies!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor ramen en deuren?

Hoe wordt de prijs voor het plaatsen van ramen en deuren bepaald?

Wanneer u uw ramen en deuren laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw ramen en deuren, en anderzijds is er de arbeidskost van de ramen en deuren plaatser(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele plaatsers uit de regio Koekelberg.

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 30-60 per uur.

Ramen en deuren

Type ramen en deuren
Gemiddelde prijs
Binnendeur schildersdeur
vanaf € 150
Binnendeur fineerhout
vanaf € 250
Binnendeur massief hout
vanaf € 300
Binnendeur PVC
vanaf € 250
Binnendeur aluminium
vanaf € 600
Binnendeur glas
vanaf € 250
Blokdeur
vanaf € 300
Pivotdeur
vanaf € 1400
Schuifdeur
vanaf € 1200
Vouwdeur
vanaf € 2000
Buitendeur PVC
vanaf € 800
Buitendeur hout
vanaf € 900
Buitendeur aluminium
vanaf € 1100
Vast raam
vanaf € 100 per m²
Valraam
vanaf € 150 per m²
Stolraam
vanaf € 150 per m²
Draairaam
vanaf € 150 per m²
Draai-kiepraam
vanaf € 200 per m²
Dakraam
vanaf € 150 per m²
Schuifraam PVC
vanaf € 400 per m²
Schuifraam hout
vanaf € 500 per m²
Schuifraam Aluminium
vanaf € 750 per m²
Op zoek naar een professionele plaatser uit Koekelberg om de prijs voor uw ramen en deuren te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
486 ramen en deuren plaatsers rond Koekelberg!