HOUTEN RAMEN PLAATSEN

Bereik tot 495 ramen plaatsers rond Jette.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je nieuwe ramen?

  Je wil nieuwe ramen in hout laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je nieuwe ramen en deuren? Hoe vind je een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in de omgeving van Jette, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele ramen en deuren installateurs uit jouw regio rond Jette verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2913
plaatsers
56
Opdrachten
per maand
63
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor ramen en deuren in Jette

Type ramen en/of deuren: PVC ramen en/of deuren

Aantal: 1 raam of deur

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

De voordeur moet herstelt of vervangen worden.
Het gaat om een rechthoekige pvc deur.
We willen ook een veiligheidsslot met nachtschoot.
Offerteaanvraag uit Brussel

Type ramen en/of deuren: Aluminium ramen en/of deuren

Aantal: 5 tot 10 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een nieuwbouw

Projectbeschrijving:

Ramen met ventilatie, schuiframen.
Offerteaanvraag uit Kerksken

Vind een geschikte plaatser in de buurt van Jette

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je houten ramen en deuren plaatsen wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te komen die je de beste prijs/kwaliteit voor het plaatsen van je nieuwe ramen en deuren garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele installateurs uit de omgeving van Jette. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

 Houten ramen: laat je nieuwe ramen plaatsen door een professional!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je nieuwe ramen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde installateurs uit de omgeving van Jette jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor het plaatsen van je nieuwe ramen en deuren snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele installateurs rond Jette... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele ramen en deuren plaatsers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je houten ramen en deuren plaatsen, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele ramen plaatsers die gelegen zijn in de omgeving van Jette en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van je nieuwe ramen en deuren.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vakmannen uit jouw regio rond Jette. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsing van je houten ramen en deuren en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel plaatsers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de plaatsing van je ramen zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Jette die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmannen uit jouw regio rond Jette. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te plaatsen ramen en deuren ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte plaatser in Jette door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Houten ramen plaatsen

Voor wie houdt van een authentieke, warme en natuurlijke uitstraling, vormen houten ramen een bijna vanzelfsprekende keuze. Houten ramen stralen klasse en gezelligheid uit, ongeacht of de stijl van je woning landelijk, klassiek, mediterraan of modern is. Houten ramen kunnen standaard geplaatst worden, maar vaak worden ze op maat gemaakt door de ramen plaatser. Doordat hout zeer gemakkelijk te bewerken valt, kunnen de meest uiteenlopende raamprofielen en kozijnen gerealiseerd worden. Alle ontwerpen, van gewone rechte vaste ramen tot excentrieke design ramen met bogen of uitspringende kozijnen, komen steeds tot hun recht indien je kiest voor houten ramen. Op het vlak van isolatie zit je met houten ramen ook gebeiteld. Doordat de houten ramen van nature warmte, koude en vocht reguleren, bieden houten ramen de beste isolatie aan van alle materialen waardoor ze zowel thermisch als akoestisch zeer hoog scoren. Met driedubbel isolatie glas kun je zelfs isolatie U-waardes van 0,6 W/m²K bereiken. Meteen de reden waarom men vaak houten ramen zal gebruiken bij de energiezuinige passiefwoningen, omdat er geen warmteverlies is. Natuurlijk speelt de houtkeuze ook een belangrijke rol en zijn er verschillen tussen zachte of hardhouten ramen. De duurzaamheid van je houten ramen hangen voor een groot deel af van de gebruikte houtsoort. Hardhouten raamprofielen van eik, merbau, meranti, afzelia of afrormosia hebben een grote duurzaamheid en een lange levensduur, maar ze zijn wel duurder dan de houtsoorten met een lagere hardheidsklasse. Om de duurzaamheid te verhogen en de ramen bijkomend te beschermen, worden de houten ramen geïmpregneerd. Door deze impregnatie worden de poriën gedicht zodat er zich ook geen schimmels of bacteriën kunnen nestelen. Afhankelijk van het type raam en de houtsoort worden de raamprofielen daarna nog afgewerkt met een beschermende coating of vernislaag. Je houten ramen kunnen daarbij een transparante afwerking krijgen, waarbij de nerfstructuur behouden blijft, of een afwerking krijgen met een hoogwaardige kleurlak. In tegenstelling tot de aluminium of PVC ramen, moeten houten ramen regelmatig onderhouden worden. Hout leeft en het vraagt om de zoveel tijd een bijkomende voedende en beschermende behandeling. Het voordeel is wel dat je je houten ramen gemakkelijk kunt voorzien van een ander kleurtje indien je dit zou wensen. Los van het soort glas ligt de prijs voor de betere hardhouten ramen gelijk of iets hoger dan voor aluminium ramen. Daarentegen kies je met je houten ramen resoluut voor een unieke en natuurlijke uitstraling en look. Hout heeft een uitstekende isolatie, is inbraakveilig en het scoort het best op ecologische (her)gebruik. Kies daarom voor de unieke kwaliteiten van hout en laat je ramen plaatsen door een ramen installateur uit jouw regio. Je kunt hier de lokale ramen plaatsers uit je omgeving rond Jette contacteren voor enkele gratis prijsoffertes!

houten ramen laten plaatsen in @city

Mogelijke soorten houten ramen

vast raam hout @city

Vast raam

Vaste ramen plaatsen, wat is daar het nut nog van zal je misschien denken? Nochtans zijn er ruimtes waarbij vaste houten ramen nog steeds een meerwaarde kunnen zijn. Vaste houten ramen worden vaak nog als blikvanger geplaatst in een voor- of achtergevel. Enerzijds om meer licht binnen te laten in de woning en anderzijds als doorkijk naar de straatkant of naar je tuin of terras. Natuurlijk kunnen deze nieuwe ramen ook gecombineerd worden met beweegbare houten ramen of deuren. In tegenstelling tot vaste PVC of aluminium ramen, krijgen vaste houten ramen vaak een meer decoratieve invulling en zijn het soms echte design ramen. Doordat het hout zich gemakkelijk laat bewerken, vinden we dan ook vaak bogen en ronde vormen in het raamkozijn of raamprofiel. Indien ze voorzien zijn van hoogrendement of driedubbel glas, bieden vaste houten ramen ook een zeer grote isolatie aan omdat ze niet hoeven geopend te worden. En ook op het vlak van inbraakveiligheid zit je met een gesloten raam veel veiliger dan met een beweegbaar raam. De prijs voor een vast houten raam ligt sowieso lager dan die voor een houten draairaam, schuifraam of draai-kiepraam, tenzij je kiest voor een meer op maat gemaakte decoratieve afwerking. Laat je overtuigen en ontdek de vele mooie vaste houten raam ontwerpen bij de vele professionele ramen plaatsers uit jouw regio rond Jette. Vraag vrijblijvend offertes en vergelijk het aanbod.

draairaam hout @city

Draairamen

Houten draairamen kunnen zowel enkelvoudig, dubbel als gecombineerd geplaatst worden. Meestal zal een houten draairaam, door middel van scharnieren, naar één kant open- of dichtdraaien, maar er bestaan ook houten pivot draairamen die verticaal of horizontaal rond hun as kunnen draaien. In tegenstelling tot een houten stolpraam, zal een dubbel draairaam een scheiding in het midden hebben door een raamkozijn of een vast raam. Hierdoor heb je het voordeel dat je je houten draairamen afzonderlijk kunt openen en vergrendelen. Voor de veiligheid worden de houten draairamen voorzien van een inbraakwerende vergrendeling en van een eventuele slotbeveiliging en/of paddenstoelnokken. Een goede sluiting van je houten draairamen zorgt er ook voor dat de isolatie kwaliteiten van je ramen optimaal behouden blijven. Bij landelijke of klassieke woningen, kun je je houten draairamen ook voorzien van vaste of afneembare raamprofielen. Ondanks de vaak populaire draai-kiepramen, blijven de houten draairamen toch hun marktaandeel bezetten. Vaak is dit om budgettaire redenen, maar soms is het ook gewoon een doordachte, praktische of decoratieve keuze. Maak dus een goede keuze voor nieuwe ramen en laat je houten ramen plaatsen door de ervaren ramen plaatsers uit de omgeving van Jette. Vraag hier vrijblijvend naar enkele gratis offertes!

stolpraam hout @city

Stolpramen

Het verschil met een houten draairaam is dat een houten stolpraam geen scheiding heeft tussen de twee ramen. Er zit dus geen raamkozijn of een vast raam in het midden waardoor ze geen bijkomend verticaal vergrendelingspunt hebben. Voor de sluiting van een houten stolpraam bestaan er dan ook twee alternatieve systemen. Bij het eerste systeem worden de twee houten ramen tezamen gesloten en haken ze in elkaar waarna ze in de raamdorpel of vensterbank worden vergrendeld. Alhoewel dit systeem nog bestaat, wordt het niet vaak meer gebruikt omdat het te inbraakgevoelig is. Bij het tweede systeem wordt eerst het eerste raam vergrendeld in de vensterbank of raamdorpel en wordt daarna het tweede raam vergrendeld op het eerste. Bij dit systeem heb je het voordeel dat je niet steeds beide ramen moet openen. Beide ramen kunnen dan ook afzonderlijk vergrendeld worden of bijkomend uitgerust worden met een meerpuntsluiting. Toch behoud je met dit systeem de vrijheid om één grote raamopening te hebben. Een grote raamopening geeft niet alleen een groot gevoel van vrijheid, maar het is goed idee voor nieuwe ramen bij appartementen wanneer er grote stukken moeten verhuisd worden. Voor meer informatie over houten stolpramen, verwijzen we je graag door naar de vele professionele ramen en deuren plaatsers rond Jette! Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk de richtprijzen zodat je een goede keuze kunt maken.

draai-kiepraam hout @city

Draai-kiepraam

Houten draai-kiepramen zijn multifunctionele ramen die zowel kunnen opendraaien als kunnen open kiepen. Dankzij deze dubbele veelzijdigheid bieden deze nieuwe ramen enkele extra troeven. Zo kun je bij warme dagen je houten draai-kiepraam volledig open draaien waardoor er warmte en frisse lucht kan binnenstromen in je woning. Tevens biedt dit ook de mogelijkheid om je houten ramen langs binnen en langs buiten te kunnen poetsen zonder dat je je hoeft te verplaatsen. De kiepstand van je draai-kiepraam kun je gans het jaar gebruiken om je vertrekken en kamers te verluchten, zodat de zuurstofarme lucht buiten kan. Ook voorkom je zo dat er condensvocht blijft hangen in je woning en dat het vocht naar buiten verdampt. Zeker bij slaapkamers of badkamers is een goede ventilatie onontbeerlijk en het voorkomt dat het vocht zich vastzet op je muren en plafonds. Je houten draai-kiepramen zijn tevens voorzien van een ingebouwd veiligheidssysteem waardoor je je houten ramen slechts in één stand kunt openen. De draai-kiepramen hebben beveiligde scharnieren, een verstevigd raambeslag en inbraakwerende sluitnokken. Hierdoor voldoen de meeste houten draai-kiepramen aan het politiekeurmerk voor veilig wonen. Ondanks dat je voor houten draai-kiepramen meer zult betalen dan voor vaste houten ramen, houten draairamen of houten stolpramen, zijn deze veelzijdige ramen toch zeer gegeerd en staan ze hoog gerankt in het aanbod van de houten ramen. Voor enkele vrijblijvende adviezen of prijzen voor je houten draai-kiepramen, kun je hieronder terecht bij de vele lokale ramen plaatsers uit Jette of omgeving!

schuifraam hout @city

Schuifraam

Een houten schuifraam biedt het voordeel dat je geen plaats verliest wanneer je je raam wilt openen. Vooral bij keukens is een houten schuifraam erg in trek, omdat het raam de ideale verbinding vormt met je tuin, terras of voortuin. Je kunt je nieuwe ramen plaatsen met een railsysteem of een schuifsysteem. Het maakt niet uit of je daarbij kiest voor één groot schuifraam of voor meerdere kleinere schuiframen. Door de warme en natuurlijke uitstraling, oogt een houten schuifraam is in elke woningstijl zeer stijlvol. Daar waar een schuifraam vroeger minder inbraakveilig was, zijn de huidige houten schuiframen uitgerust met een uithefbeveiliging en een verbeterd vergrendelsysteem. Zo kun je je nieuwe ramen plaatsen met een magneetsluiting, raamblokken en/of een anti-inbraak veiligheidsglas. De huidige generatie houten schuiframen worden voorzien met hoogrendementsglas of driedubbel glas zodat je schuifraam glansrijk voldoet aan de isolatiewaarden van de toekomst en je optimale isolatie zowel thermisch als akoestisch hoog scoort. Naast het klassieke houten schuifraam, kun je ook nog kiezen voor schuifbare houten plooiramen waarbij je houten ramen als een harmonica worden opengevouwen. Hierdoor beperk je de grootte van je ramen, maar creëer je toch een zeer grote open ruimte. Voor zeer grote schuiframen die reiken van de vloer tot aan het plafond, komen alleen maar de beste hardhouten ramen in aanmerking die bestand zijn om de spanwijdte van je schuifraam voldoende te kunnen ondersteunen. Een hardhouten schuifraam is echter niet goedkoop en de prijs komt ongeveer overeen met de prijs voor een aluminium schuifraam. Indien je een mooi authentiek schuifraam wil laten plaatsen, laat dan je nieuwe ramen plaatsen door een professionele ramen plaatser uit Jette of regio. Je kunt de erkende ramen plaatsers uit je omgeving hier gratis contacteren voor enkele vergelijkende offertes!

valraam hout @city

Valramen

Voor kleinere ruimtes met gesloten muren zoals badkamers, toiletten, garages of opbergruimtes biedt een raamopening met een valraam vaak de ideale oplossing om deze vertrekken te kunnen verlichten en verluchten. Houten valramen kunnen een onder of een boven raamopening hebben, en de valramen kunnen slechts deels geopend worden doordat ze gebruik maken van plooi-ijzers in de zijstijlen die de grootte van de opening bepalen. Hierdoor wordt er ook vermeden dat het raam zou dichtslaan op openvallen. Om het gewicht van het raam te kunnen dragen, is een houten valraam eerder beperkt in grootte en wordt het raam voornamelijk gebruikt voor de ventilatie van je ruimte. Door de kiepstand van je houten valraam, vermijd je dat het vocht zich vastzet op je muren of plafonds, en zal je de kamer beschermen tegen schimmels en bacteriën. De meeste houten valramen maken gebruik van een kliksluiting, maar er bestaan ook meer veiligere en alternatieve vergrendelingen om je tegen inbraken te beschermen. Vergeet echter niet om je houten valramen te sluiten wanneer je niet thuis bent, want openstaande valramen zijn vaak een welgekomen invitatie voor ongewenste bezoekers. De richtprijzen voor houten valramen hangen grotendeels af van de gebruikte houtsoort, maar vaak zijn ze een stuk goedkoper dan houten draairamen, schuiframen of draai-kiepramen. Voor prijzen of informatie, kun je gratis terecht bij onze ervaren ramen plaatsers rond Jette!

Op zoek naar een plaatser uit Jette om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van je houten ramen?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Soorten glasisolatie

Voor de isolatie van het glas of venster van je houten ramen zijn er twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatie aan van het glas. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter het glas en het warmteverlies van je houten ramen is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler je woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat het kiezen van het juiste glas uiterst belangrijk is voor de energiewaarde en de optimale isolatie van je woning. Enkel glas is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs standaard dubbel glas niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, in overeenstemming met de wetgeving, beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas, van hoogrendementsglas of van super isolatieglas. Zo heeft standaard dubbel glas bijvoorbeeld doorgaans een U-waarde van 2,8 W/m²K, terwijl de U-waarden van hoogrendementsglas of driedubbel glas zich momenteel rond of onder de 1,0 W/m²K bevinden. Bij sommige venters worden de luchtspouwen opgevuld met isolerende edelgassen zoals argon of krypton, waardoor de U-waarde nog verder daalt. Deze raam isolatie wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties of bij passiefhuizen. Laat je oude ramen verwijderen en vervang ze door nieuwe ramen en je zal versteld staan hoe het je energieverbruik zal verminderen en hoeveel minder energie er verloren gaat. Op die manier bespaar je tweemaal op de energiefactuur en zorg je mee voor een beter klimaat. Hoogrendement of driedubbel glas kan door de ramen plaatser uitgevoerd worden bij al je houten, aluminium of PVC ramen. Indien de U-waarde van je nieuwe ramen onder een bepaalde norm blijft, kom je daarbij in aanmerking voor een premie. Wil je bij je renovatie je oude ramen verwijderen en vervangen door nieuwe ramen, dan geeft de Vlaamse regering ook premies, mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Vanaf 2020 moeten trouwens alle woningen minimum dubbel glas hebben in de leefruimtes zoals livings, eetkamers, slaapkamers en badkamers en worden er strafpunten gegeven bij een ingebrekestelling. Informeer je dus goed op voorhand en kies de juiste glasramen voor je nieuwe ramen. Je kunt er zeer veel mee besparen! Vraag vrijblijvend offertes en advies aan bij de verschillende ramen plaatsers uit Jette voor een goede vergelijking en laat je houten, aluminium of PVC ramen plaatsen met de juiste vensters!  

beglazing PVC ramen @city

Premies voor ramen in hout

Volgens de wetgeving moeten vanaf 2020 alle woningen minstens dubbel glas hebben. Voldoe je niet aan deze voorwaarde, dan kun je strafpunten oplopen en kan je woning bij het overschrijden van 15 strafpunten onbewoonbaar verklaard worden. Gelukkig wordt het isoleren van bestaande woningen toch ook nog op bepaalde vlakken aangemoedigd en worden er premies toegekend. Indien je bij een renovatie je oude ramen laat vervangen en de werken laat uitvoeren door een erkende ramen plaatser, en indien er hoogrendement of driedubbel glas geplaatst wordt met een maximum U-waarde van 1,0 W/m²K, kun je in aanmerking komen voor de premie. Alle voorwaarden kun je raadplegen op de website van de Vlaamse Overheid. Zowel voor de plaatsing van je ramen, als voor het laten plaatsen van lichtkoepels en dakramen, kun je de premie aanvragen. Je kunt via onderstaande link controleren of je aan de voorwaarden voldoet.

Premie Vlaamse Overheid


premies ramen @city
Vind een geschikte plaatser in Jette door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van houten ramen in Jette?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HOUTEN RAMEN BEPAALD?

Wil je je oude ramen verwijderen en deze laten vervangen door energiezuinige houten ramen, dan hangt daar wel een prijskaartje aan vast. Vooral voor het glaswerk mag je stellen dat hoe lager de U-waarde (waarde isolatie) is, hoe hoger de prijs zal zijn. Hoogrendementsglas of superisolatie glas heeft nu eenmaal zijn kostenplaatje. Ook voor het isolatiemateriaal, de andere materialen en de producten van de raamprofielen zijn er verschillen. Een raamkozijn uit PVC is meestal goedkoper dan een raamkozijn uit hout, aluminium of staal. Naast het soort glas en het materiaal, speelt het esthetische ook een rol en zullen de afmetingen, vormen en kleuren ook voor een deel de prijs bepalen. Een standaard raam zal ook altijd goedkoper zijn dan een op maat gemaakt raam.

Je kunt om de arbeidskosten te drukken ook zelf je oude ramen verwijderen, maar je kunt dit evengoed laten uitvoeren door een vakman. Tenslotte kun je ook besparen door meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Zo heb je een goed idee van de prijs en kun je de meeste geschikte vakman contacteren. Controleer ook de reviews en de verwezenlijkingen van een bedrijf. Het kost je niets, maar het maakt je wel veel wijzer. Interesse in nieuwe ramen plaatsen? Je kunt de regionale plaatsers uit de omgeving van Jette hier contacteren voor een gratis offerte.


Prijzen houten ramen plaatsen

Type ramen
Gemiddelde prijs*
Vast houten raam 150 x 120
vanaf € 800 voor 2 m²
Houten valraam 50 x 50
vanaf € 400
Houten draairaam
vanaf € 950
Houten draai-kiepraam
vanaf € 1050
Groot schuifraam hout
vanaf € 4500
Schuifraam hout
vanaf € 1000 voor 2 m²
Dubbel glas
€ 60 - € 80 m²
Hoogrendementsglas
€ 80 - € 100 m²
Driedubbel glas
€ 120 - € 150 m²


* inclusief BTW en plaatsing

Op zoek naar een plaatser in Jette om de prijs voor je houten ramen te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke plaatser in de regio Jette?

495 plaatsers rond Jette!

Vergelijk offertes voor uw Ramen en deuren

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...