GLAZEN DEUREN PLAATSEN

Bereik tot 475 ramen en deuren plaatsers rond Brussel.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor je deuren?

  Je wil nieuwe glazen binnendeuren of buitendeuren laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je nieuwe glasdeur? Hoe vind je een professionele en betrouwbare plaatser die actief is in de omgeving van Brussel, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele installateurs rond Brussel verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

2919
plaatsers
65
Opdrachten
per maand
75
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor ramen en deuren in Brussel

Type ramen en/of deuren: PVC ramen en/of deuren

Aantal: 2 tot 4 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een bestaande woning

Projectbeschrijving:

Beste,

Aan het achterste deel van onze rijwoning hadden wij graag nog nieuwe ramen voorzien. Het gaat hierover twee kleine ramen en twee grote. Waarbij een raam groter moet gemaakt worden.
Arrow
Offerteaanvraag uit Mechelen

Type ramen en/of deuren: Aluminium ramen en/of deuren

Aantal: 5 tot 10 ramen of deuren

Type woning: Te plaatsen in een nieuwbouw

Projectbeschrijving:

Offerte graag.
Arrow
Offerteaanvraag uit Denderleeuw

Vind een geschikte plaatser in de buurt van Brussel

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een plaatser, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je je glazen binnendeuren of buitendeuren wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te komen die je de beste prijs/kwaliteit voor de plaatsing van je nieuwe glazen binnendeur of buitendeur garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele installateurs uit de omgeving van Brussel. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Glazen deur plaatsen: laat je glazen binnendeuren of buitendeuren professioneel installeren!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je glazen binnendeuren of buitendeur éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde installateurs uit de omgeving van Brussel jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor het plaatsen van je nieuwe glasdeur snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele installateurs rond Brussel... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele ramen en deuren plaatsers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je glazen binnendeuren of buitendeuren, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele plaatsers die gelegen in de omgeving van Brussel en de juiste kwalificaties hebben voor het plaatsen van je nieuwe deuren.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de erkende vakmannen uit jouw regio rond Brussel. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het plaatsing van je glazen binnendeur of buitendeur en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel plaatsers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de plaatsing van je glasdeur zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven rond Brussel die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de verschillende vakmannen uit de omgeving van Brussel. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de te plaatsen deuren ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte plaatser in Brussel door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom een glazen deur plaatsen?

Glasdeuren zitten in de lift en ze worden vaak voorzien in nieuwbouwwoningen om het ruimtegevoel en de extra lichtinval te vergroten. Maar ook bij woningrenovaties, kantoren, horeca en winkels veroveren glasdeuren steeds meer terrein en zijn ze één van de grootste trends bij het creëren van open ruimtes. In combinatie met andere materialen, kun je een glazen deur plaatsen als glazen voordeur, glazen binnendeur, schuifdeur of als een pivoterende deur. Een glazen voordeur kan volledig uit glas bestaan waarbij enkel het frame of de scharnieren van staal of aluminium zijn. Vooral bij bedrijven, kantoren en winkels vormt een glazen voordeur met een stalen of aluminium frame een uitnodiging om de openheid van het gebouw te benadrukken. Toch vinden we ook bij particuliere woningen vaak glazen voordeuren aan die volledig of gedeeltelijk uit glas bestaan. De extra lichtinval in de hal wordt daarbij als een groot voordeel ervaren. Natuurlijk worden deze glazen deuren voorzien van een goede inbraakbeveiliging en worden ze door de ramen plaatser voorzien van een speciaal soort glas met inbraakwerende eigenschappen.

In moderne woningen of kantoorruimtes zijn het vooral de glazen binnendeuren die momenteel tot de grootste trends behoren. Een glazen binnendeur hoort daarbij niet altijd doorzichtig te zijn met standaard glas. Een glazen binnendeur kan ook mat zijn, waarbij men het glas melkglas noemt, gekleurd zijn, gezandstraald zijn of bekleed zijn met een al dan niet decoratieve folie. Er bestaat een brede waaier aan verschillende soorten glas die je kunt kiezen voor je binnendeur. Glazen binnendeuren passen in bijna ieder interieur en zowel in de woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer, eetkamer of kantoor kun je een glazen binnendeur plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld je woonkamer scheiden met je eetruimte door een grote dubbele glazen deur met stalen of aluminium frame te plaatsen. Of door een grote moderne glazen pivotdeur uit één stuk te plaatsen die je in twee richtingen kunt laten draaien. Een andere optie kan een glasdeur zijn die je kunt open en dicht schuiven, bijvoorbeeld voor een aanpalende dressing bij de slaapkamer, of voor een wellnessruimte naast je badkamer. Maar uiteraard kan een glazen binnendeur ook een gebruiksvriendelijke binnendeur zijn van PVC, hout of aluminium waarin slechts een gedeelte van de deur door glas doorzichtig is.

Een glazen deur plaatsen vraagt een beetje gewenning en inleving, maar de meeste mensen zijn uiterst tevreden over hun glazen deuren. Met een glazen deur geef je een decoratieve of artistieke meerwaarde aan je interieur en geef je je woning, ongeacht de woningstijl, een moderne en eigentijdse uitstraling. Voor meer inlichtingen over de mogelijkheden van glasdeuren, kun je hier enkele van onze ervaren deuren plaatsers uit Brussel of omgeving contacteren!glazen deur laten plaatsen in @city

Mogelijke soorten glazen deuren

enkele glazen binnendeur in @city

Enkele glazen binnendeur

Een enkele glazen binnendeur is een deur die aan één zijde vast zit aan je muur en die je naar één of naar twee richtingen kunt laten draaien. Met de glasdeur creëer je niet alleen meer ruimte en extra lichtinval in je woning, maar heb je tevens een mooie toegevoegde eyecatcher. De glasdeur kan volledig transparant zijn, voor een meer open en ruimtelijk gevoel, of voorzien worden van een matte, gekleurde, verzuurde of gezandstraalde afwerking. De niet-transparante glasdeuren geven daarbij een optische scheiding, maar ze behouden toch voor meer dan tachtig procent hun lichtinval. Een enkele glazen deur kun je bij de montage zeer minimalistisch laten afwerken met de scharnieren in naturel of zwart aluminium. Bijkomend kun je kiezen voor een dunne omlijsting rond het glazen deurblad waardoor de akoestische en thermische eigenschappen van je glazen deur optimaal worden behouden. Is er geen geluidwerende of thermische barrière nodig, dan kun je je glazen deur laten maken zonder omlijsting. De scharnieren van je binnendeur kunnen ook onzichtbaar weggewerkt worden door de deuren plaatser. Voor de fijne omlijsting van je glazen deur bieden aluminium en staal, door hun sterke eigenschappen, de beste ondersteuning. Wanneer de omlijsting iets dikker en meer aanwezig mag zijn dan komen PVC en houten deuren ook in aanmerking. In tegenstelling tot de meeste andere standaard maten voor binnendeuren, kunnen glazen binnendeuren bredere afmetingen hebben, waardoor ze meestal op maat gemaakt moeten worden. Ontdek de vele mooie voorbeelden van glazen binnendeuren en laat je glazen deur plaatsen door een erkende deuren plaatser rond Brussel. Via OffertesOnline.be kun je vrijblijvend offertes aanvragen!

dubbele glazen binnendeur @city

Dubbele glazen binnendeur

Dubbele glazen binnendeuren hebben een decoratieve en artistieke uitstraling en vaak reiken ze van de vloer tot aan het plafond. Vooral bij moderne en hedendaagse woningen worden er dubbele glazen deuren gebruikt als scheiding tussen twee vertrekken zonder dat het open ruimtegevoel wordt tenietgedaan. Vooral de statische en verfijnde zwart stalen, of zwart gekleurde aluminium glasdeuren hebben een uitzonderlijke grandeur, waarbij ze een chique meerwaarde vormen voor je woning en interieur. Net zoals bij een enkele glazen deur, kun je een dubbele glasdeur plaatsen met of zonder een omlijsting, en met zichtbare of onzichtbare scharnieren. De keuze van het soort glas kun je bepalen naargelang je eisen. Is de dubbele glazen deur veeleer een decoratieve toevoeging, dan is hoogrendementsglas misschien niet direct noodzakelijk. Bij glazen buitendeuren is een goede isolatie natuurlijk sterk aanbevolen. Met superisolatie glas of driedubbel glas hou je de koude, vocht en geluid buiten en investeer je in een energiezuinige belegging. De meeste dubbele glazen deuren hebben ook gelaagd of gehard glas, waardoor ze stootbestendig zijn en niet makkelijk zullen breken. Staal en aluminium geven een stijlvolle en fijne afwerking waardoor je kunt werken met dunnere profielen. Bij een PVC of houten deuren omlijsting zal de profieldikte iets groter zijn. Laat je inspireren door de vele mooie realisaties van de erkende plaatsers uit jouw regio rond Brussel en laat je glazen deur plaatsen door een ervaren specialist. Vraag hier vrijblijvend advies of een gratis offerte aan!

glazen schuifdeur @city

Glazen schuifdeur

Een glazen schuifdeur kan zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden. Als buitendeur vormt deze deur vaak de overgang van je eetkamer, woonkamer, keuken of veranda naar je tuin of terras. Het openschuiven van de glazen deur creëert een bepaalde vrijheid waarbij je je leefruimte handig kunt vergroten tijdens zomerse dagen, en je volop kunt genieten van de buitenlucht. Maar ook binnen vormt een glazen schuifdeur een decoratieve en praktische meerwaarde. Doordat deze binnendeuren niet opendraaien, bespaar je veel plaats. Een glazen schuifdeur is dan ook zeer handig als toegang tot een dressing, hal, badkamer of een ander aanpalend vertrek. Schuifdeuren kunnen geplaatst worden met een schuifsysteem of met een railsysteem en ze kunnen uit één deur of uit meerdere deuren bestaan. Net zoals bij de horecazaken en winkels, waar de glasdeuren als standaard gelden, kunnen je schuifdeuren ook voorzien worden van een automatische opening. Naast de klassieke glazen binnendeuren en buitendeuren, kun je ook kiezen voor glazen plooideuren of harmonica deuren. Plooideuren hebben het voordeel dat ze via speciale schuifrails worden opengeschoven waardoor ze grotere openingen kunnen overspannen. Voor de afwerking van je glasdeuren kun je kiezen tussen een transparant of mat soort glas. Ook decoratieve printmotieven door zandstraling, of door het aanbrengen van een folie, kunnen je binnendeuren of buitendeuren een unieke en verfraaide look geven. Alle glazen schuifdeuren kunnen ook op het vlak van inbraakveiligheid, isolatienormen en vormgeving aangepast worden. Ook de keuze voor een aluminium, PVC, houten of stalen frame, kun je met je glazen deuren plaatser bespreken zodat alle details optimaal kunnen ingevuld worden. Laat je glazen deuren plaatsen door een professionele deuren plaatser uit de omgeving van Brussel en vraag vrijblijvend enkele gratis tips of offertes aan!

glazen pivotdeur @city

Glazen pivotdeur

Wanneer je de plaats hebt en het iets moderner en meer gracieus mag zijn, dan kun je overwegen om te kiezen voor een glazen pivotdeur in plaats van een klassieke glazen draaideur of schuifdeur. Met een glazen pivotdeur haal je een eigentijdse en unieke deur in huis die door iedereen bewonderd zal worden. Een glazen pivotdeur draait rond een as die verankerd zit in de vloer en het plafond of steunbalk, en de deur kan volgens wens, honderdtachtig of driehonderdzestig graden draaien. Er zijn voor de montage dus geen scharnieren nodig. Je kunt een pivoterende glazen deur plaatsen als binnendeur of als buitendeur. Uiteraard worden er voor een glazen buitendeur bijkomende inbraakbeveiligingen aangebracht en kan er ook inbraakwerend glas geplaatst worden. Maar ook bij de pivoterende binnendeuren wordt er gelaagd en/of gehard glas gebruikt, zodat je glazen binnendeuren stoot- en impactbestendig zijn. De plaatsing van een glazen pivotdeur gebeurt op de bestaande vloerafwerking waarbij de as van de pivoterende deuren centraal of decentraal kan geplaatst worden. Voor de omlijsting zijn PVC, aluminium of staal de meest gebruikte materialen, maar een glazen pivotdeur kan ook zonder omlijsting gemaakt en geplaatst worden. Zonder omlijsting is wel geen akoestische demping of tochtafsluiting. Pivoterende deuren zijn vrij groot en vaak nemen ze de ruimte in van twee draaideuren of breder, hetgeen nodig is voor een vlotte en brede deuropening. Daardoor valt ze ook op in je woning en vormt ze een echte eyecatcher en een meerwaarde voor je interieur. Voor de afwerking heb je hier ook verschillende soorten glas zoals standaard glas, gehard glas, gezuurd glas of gezandstraald glas. Contacteer de erkende vakmannen uit Brussel of regio en vraag hen vrijblijvend naar adviezen of offertes. 

glazen voordeur @city

Glazen voordeur

Een glazen voordeur zal steeds een frame of een omlijsting hebben. Deze omlijsting kan van hout, aluminium, PVC of staal zijn, naargelang de gewenste afwerking en stijlkeuze voor je ramen en deuren. Voor het glas zelf van je glazen voordeur heb je meerdere opties. Doorgaans wordt een glazen buitendeur voorzien van gehard en/of gelaagd glas, waarbij het glas zo goed als onbreekbaar wordt, en het ook niet uiteen kan vallen door de klevende folie in het glas. Voor de kleur van je glazen buitendeur kun je kiezen voor helder glas, mat glas, gekleurd glas, of voor een glas met printmotief door middel van een design folie, of een motief in gezandstraald glas. Het spreekt voor zich dat, welk soort glas je ook kiest, hoogrendementsglas of driedubbel glas de beste keuze is, zowel op veiligheidsvlak als op het vlak van de isolatienormen. Indien je een ranke of hoge glazen deur laat plaatsen dan is aluminium of staal de beste keuze. Deze materialen zijn zeer sterk en ze voorzien zeer dunne profielen en omlijstingen. Vooral bij winkels en kantoren wordt er vaak gekozen voor transparante glazen deuren zonder al te opvallende frames. Aluminium, en zeker staal, zijn echter duurder dan PVC deuren en de meeste houten deuren. Voor de afwerking van je glazen deuren bestaan er verschillende opties voor je krukken, scharnieren, nokken en sloten. Extra beveiligde vergrendelingen kunnen, net zoals op andere voordeuren, zonder problemen worden voorzien. Ook kun je nog bijkomende dwarsregels in je glazen deur plaatsen voor een meer decoratieve invulling. Ontdek de vele mooie voorbeelden van glazen voordeuren en laat je glazen deur plaatsen door één van de vele professionele deuren plaatsers uit jouw regio rond Brussel!

pendeldeur glas

Glazen pendeldeur

Een glazen pendeldeur is een deur waarvan je het deurblad in twee richtingen kunt laten draaien. Het spreekt voor zich dat glazen pendeldeuren bijna altijd als glazen binnendeuren worden geplaatst, omdat er geen volledige frame omsluiting wordt gemaakt in de muren. De glazen pendeldeur wordt doormiddel van scharnieren in de zijkant van de muur bevestigd. Zo kun je de deur makkelijk in beide richtingen openen, handig als je je handen vol hebt, en valt ze nadien terug in het slot. Een ander voordeel van een glazen pendeldeur is dat je zicht hebt op wat er zich achter de deur bevindt, iets wat met houten deuren niet het geval is. Dit neemt echter niet weg dat je in plaats van standaard glas, je deur kunt laten afwerken met gehard glas, gezuurd glas, gezandstraald glas of met een decoratieve folie. Vaak zijn deze glazen binnendeuren groter dan de standaard maten. Ook bij moderne inloopdouches of doucheruimtes wordt er vaak gebruik gemaakt van een glazen pendeldeur die je zonder na te denken naar de gewenste richting kunt openen.

Op zoek naar een plaatser uit Brussel om een vrijblijvende offerte te maken voor het plaatsen van je glazen deur?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Kies het uitzicht van je glazen deur

Glazen deuren kunnen op verschillende manieren behandeld of versierd worden. Aangezien gewoon glas breekbaar is, zal het glas voor een glazen deur verhard worden. Door het glas thermisch te bewerken, wordt het vier tot vijf keer zo sterk als gewoon glas waardoor het bijna onbreekbaar is. Het glas van je glazen deuren kan ook gelaagd worden. Bij gelaagd glas worden er tussen de glasbladen folies aangebracht die het glas, in geval van een breuk, samen houden waardoor er geen glasstukjes zullen vallen. De combinatie van gehard en gelaagd glas is zeer solide en sterk, waardoor ze vaak wordt gebruikt bij glazen buitendeuren, schuiframen of pivotramen. Maar ook voor binnendeuren die kunnen pendelen of pivoteren is een stevige glasdeur een aanrader. Qua decoratie kun je kiezen voor helder, mat, figuur of gekleurd glas. Mat glas of melkglas beschermt je privacy en het wordt meestal met een bijtende vloeistof chemisch verzuurd. Dit gezuurd glas kan enkel of dubbelzijdig met de bijtende vloeistof behandeld worden, en door de fijne beschermende aangebrachte laag, biedt het beter weerstand tegen vlekken en dampen. Je glazen deuren kunnen ook gedeeltelijk of volledig gekleurd zijn waarbij het glas met een speciale kleurlak wordt behandeld. Een zwarte glazen deur plaatsen, is dus perfect mogelijk. Verder kun je ook kiezen voor gezandstraald glas. Daarbij wordt er eerst een folie met motief op je glas gekleefd, die daarna terug wordt verwijderd zodat de delen die mat moeten worden vrij komen. Daarna wordt het glas gezandstraald met een speciale fijne korrel en wordt de tekening op je glazen deur gestraald. Het zandstralen van een glazen deur is niet goedkoop, maar het geeft wel verbluffende en decoratieve resultaten. Is het zandstralen voor jou te duur, dan kun je ook kiezen voor een decoratieve folie die op je glazen deuren kan gekleefd worden. Er zijn dus vele mogelijkheden om mooie stijlvolle glazen deuren te plaatsen. Via OffertesOnline.be kun je de regionale deuren plaatsers rond Brussel contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!

decoratie glazen deur in @city

Beglazing deuren

Voor het glas van je deuren zijn er twee waarden belangrijk: de U-waarde en de G-waarde. Een U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde aan van het glas. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter het glasraam van je deuren is. De G-waarde geeft de hoeveelheid binnenkomende warmte aan van de zonnestralen. Hoe lager de G-waarde, hoe beter het zonlicht wordt tegengehouden en hoe koeler je woning blijft. Het spreekt dus voor zich dat ook het glasraam van je buitendeuren, iets minder bij binnendeuren, uiterst belangrijk is voor de energiewaarde van je woning. Enkel glas voor een buiteneur is stilaan aan het uitsterven en tegenwoordig voldoet zelfs gewoon dubbel glas niet meer aan de meer strenger wordende energie-eisen. Veel van de huidige woningen worden, in overeenstemming met de wetgeving, zijn beter geïsoleerd om een zo laag mogelijk E-peil te bekomen. Vandaar dat we vandaag spreken van driedubbel glas, van hoogrendementsglas of van super isolatieglas. Zo heeft gewoon dubbel glas bijvoorbeeld doorgaans een U-waarde van 2,8 W/m²K terwijl de U-waarden van hoogrendementsglas of driedubbel glas zich momenteel rond of onder de 1,0 W/m²K bevinden. Bij dit soort glas worden de luchtspouwen opgevuld met isolerende edelgassen zoals argon of krypton waardoor de U-waarde nog verder daalt. Deze beglazing wordt dan ook al volop toegepast bij nieuwbouw, bij renovaties of bij passiefhuizen. Door een goede glaskeuze voor je deuren, zal je minder energieverbruik nodig hebben en gaat er ook minder energie verloren. Op die manier bespaar je tweemaal op de energiefactuur en zorg je mee voor een beter klimaat. Indien de U-waarde van je nieuwe glasramen onder een bepaalde norm blijft, kom je in aanmerking voor een premie. Ook voor renovaties aan oudere woningen geeft de Vlaamse regering bepaalde premies, mits er voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden. Vanaf 2020 moeten trouwens alle woningen minimum dubbel glas hebben in de leefruimtes zoals livings, eetkamers, slaapkamers en badkamers en worden er strafpunten gegeven bij een ingebrekestelling. Informeer je dus goed op voorhand en kies het juiste glas voor je ramen en deuren. Je kunt er zeer veel mee besparen! Vraag gratis advies en prijzen aan de verschillende ramen en deuren plaatsers uit de omgeving van Brussel voor een goede vergelijking! 

beglazing glazen deur in @city

Premies

Volgens de wetgeving moeten vanaf 2020 alle woningen minstens dubbel glas hebben. Voldoe je niet aan deze voorwaarde, dan kun je strafpunten oplopen en kan je woning bij het overschrijden van 15 strafpunten onbewoonbaar verklaard worden. Gelukkig wordt het isoleren van bestaande woningen toch ook nog op bepaalde vlakken aangemoedigd en worden er premies toegekend. Indien je bij een renovatie je oude ramen en deuren laat vervangen en de werken laat uitvoeren door een erkende ramen plaatser, en indien er hoogrendement of driedubbel glas geplaatst wordt met een maximum U-waarde van 1,0 W/m²K, kun je in aanmerking komen voor de premie. Alle voorwaarden kun je raadplegen op de website van de Vlaamse Overheid. Zowel voor de plaatsing van je ramen en deuren, als voor het laten plaatsen van lichtkoepels en dakramen, kun je de premie aanvragen. Je kunt via onderstaande link controleren of je aan de voorwaarden voldoet.

Premie Vlaamse Overheid


premies
Vind een geschikte plaatser in Brussel door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het plaatsen van glazen deuren?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR JE GLAZEN DEUR BEPAALD?

De prijs voor een glasdeur hangt af van de grootte, het materiaal, het soort glasdeur en de thermische en akoestische waarden. Gebruik je standaard maten dan zal dit een pak goedkoper zijn dan wanneer je deur op maat gemaakt moet worden. Ook het materiaal voor het frame van je glasdeur kan bepalend zijn. Zo is PVC niet zo duur als een frame van aluminium, hout of staal. Buitendeuren zullen meestal ook extra gehard en inbraakwerend glas krijgen en hoogrendementsglas, super isolatie glas of driedubbel glas.

Daarnaast kun je het glas van je deur ook nog verkleuren of decoreren. Vooral voor badkamer en douches wordt er vaak gekozen voor mat, gezuurd of gezandstraald glas. Bijhorende materialen zoals de scharnieren, nokken, krukken, sloten of omlijstingen spelen ook mee in de prijs. Je kunt besparen door de prijzen te vergelijken. Ook reviews geven vaak een goed beeld van wat je mag verwachten op het vlak van kwaliteit en vakmanschap. Contacteer hier gratis de professionele vakmannen uit Brussel of omgeving voor enkele vergelijkende offertes.Prijzen glazen deur plaatsen

Soort deur
Gemiddelde prijs*
Enkele glazen binnendeur
vanaf € 1100
Dubbele glazen binnendeur
vanaf € 1900
Glazen pivotdeur
vanaf € 1800
Glazen schuifdeur
vanaf € 1500
Glazen buitendeur
vanaf € 1600
Dubbel glas
€ 60 - € 80 m²
Hoogrendementsglas
€ 80 - € 100 m²
Driedubbel glas
€ 120 - € 150 m²
Gelaagd glas
30 % duurder
Gezuurd glas
40 % duurder
Gekleurd glas
10 % duurder
Gezandstraald glas
20 % duurder


* inclusief plaatsing en met gehard glas

Op zoek naar een plaatser uit Brussel om de prijs voor je glazen deuren te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
475 plaatsers rond Brussel!