parket renovatie

Bereik tot 3233 parketteurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw parket

  U wilt uw parket laten renoveren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw parket? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare parketteur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

3233
parketteurs
31
Opdrachten
per maand
36
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor parket leggen in Vlaanderen

Soort werken: Parket leggen

Aantal m²: 60 m2

Ondergrond: Chape

Projectbeschrijving:

Een parket op een tegelvloer.
Parket met multiplex eronder.
Offerteaanvraag uit Roosdaal

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 7 m2

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

Schuur van de houten vloer
Offerteaanvraag uit Brussel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het renoveren van uw parket, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de renovatie van uw parket.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de renovatie van uw parket en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw vloerwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de parketteurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te renoveren vloer ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke parketteur?

Vind een geschikte parketteur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw parket wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw parket renovatie garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Renovatie parket: uw parket laten renoveren door een professionele parketteur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw parket renovatie éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw parket snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele parketteurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte parketteur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Renovatie parket

Een mooi parket is een belangrijk deel van uw interieur en zowel bij een klassieke woning of een moderne woning kan uw parketvloer een echt uithangbord zijn. Een parket straalt een natuurlijke warmte uit en het geeft een gezellige en aangename leefsfeer aan uw kamers. Maar een parket is ook onderhevig aan slijtage. Sommige druk belopen parketvloeren worden nu eenmaal blootgesteld aan externe invloeden die niet altijd te vermijden zijn. Drankvlekken, voetafdrukken, krassen, vuil, vocht of kleine beschadigingen, kunnen uw parket aantasten waardoor het dof, beschadigd, vuil en/of verkleurd wordt. In dit geval kiest u best voor een parket renovatie om uw parket terug in ere te laten herstellen. Bij een eenvoudige parket renovatie zal een parketteur uw parketvloer reinigen en terug behandelen. De professionele parketteur heeft hiervoor speciale aangepaste reinigingsmiddelen die perfect zijn afgestemd op uw type parket. Zo zal een parketteur alleen maar de beste producten van bekende merken, zoals Bona, Woca, American Wood of Cabbani, gebruiken bij uw parket renovatie. Ook beschikt hij over een krachtige schrobzuigmachine die het vuil zal verwijderen uit de poriën van uw houten vloer. Afhankelijk van uw houtsoort en het type parket, lamelparket, fineerparket of massief parket, zal de parketteur uw parketvloer daarna terug vernissen of oliën. Naast een parket renovatie met olie of vernis, kunt u uw parket ook laten afwerken met een hardwax olie of uw geboend parket laten renoveren. Ondanks een goed onderhoud en een jaarlijkse of tweejaarlijkse parket renovatie, kan uw parket na een tiental jaren toch een te grote slijtage oplopen, vooral bij druk belopen vloeren. In dit geval zult u uw parket moeten laten opschuren. Door een zeer dunne laag van minder dan één millimeter op te schuren, worden al uw oude vernis- of olielagen verwijderd en worden ook alle sporen en vlekken door de parketteur verwijderd. Met deze parket renovatie wordt uw parketvloer volledig blank geschuurd en blinkt uw houten vloer weer als nieuw. Het staat u dan ook vrij om daarna te kiezen voor een afwerking met een olie, hardwax olie of vernis in een kleur naar uw keuze. Het aantal keren dat u uw parket kunt laten schuren, hangt af van de dikte van uw hout. Bij een massief parket en een lamelparket kunt u uw parketvloer meerdere keren opschuren, bij een fineerparket is dit niet mogelijk. Een mooie houten vloer laat niemand onberoerd en met zijn warme en natuurlijke uitstraling vormt het een echte blikvanger in uw interieur. Dankzij een goede preventie, een regelmatig onderhoud en een periodieke parket renovatie, verlengt u de levensduur van uw parket aanzienlijk. Laat uw parket renovatie uitvoeren door een specialist of vraag uw parketteur naar professioneel advies voor uw parket onderhoud. Via OffertesOnline.be kunt u de regionale parketteurs uit uw omgeving vrijblijvend contacteren!

parket laten renoveren

Renovatie parket: mogelijke werken

renovatie parket met olie

Renovatie parket op basis van olie

Af en toe is een parket renovatie nodig om uw parket gezond en stralend te houden. Natuurlijk begint alles met een goed onderhoud. Een geoliede parketvloer reinigt u best wekelijks met natuurzeep en water. Hiervoor mengt u, volgens de aangegeven hoeveelheden, een beetje natuurzeep in het water van uw emmer. Zorg er wel eerst voor dat uw parketvloer stofvrij is door hem te stofzuigen of te vegen. Wring daarna de dweil half uit en dweil uw houten vloer. Spoel de vuile dweil niet terug uit in dezelfde emmer met zeep. Dweil daarna een tweede keer met een uitgewrongen dweil om het overtollige vocht en vuil weg te nemen. Door de zeep zal het vuil uit de poriën van uw hout losgeweekt worden en kan het vuil gemakkelijk verwijderd worden. Voor een jaarlijkse of tweejaarlijkse parket renovatie zal de professionele parketteur uw parket eerst schoonmaken en hem dan behandelen met een olie conditioner. Deze olie conditioner zal diep indringen in de poriën van het hout en zal uw parket weer voeden en beschermen. De parketteur zal de olie hierbij aanbrengen met een roller of een speciale machine. Na het oliën moet de vloer eerst opdrogen voor u hem terug kunt betreden. Bij een jaarlijkse parket renovatie zal de parketteur ook eventuele kleine voegen, scheurtjes of gaatjes mee herstellen en renoveren. Voor meer vragen over een parket renovatie met olie kunt u terecht bij de professionele parketteurs uit uw regio. Ze zullen u vrijblijvend voorzien van bijkomende adviezen en product offertes!

renovatie parket met vernis

Renovatie parket op basis van vernis

Een regelmatige parket renovatie voor uw geverniste parketvloer wordt aangeraden om de één à twee jaar. Voor deze parket renovatie zal de parketteur uw vloer behandelen met een parket polish. Men noemt deze parket polish ook wel een vernis vernieuwer. Afhankelijk van de staat van uw parket zal de parket polish verdund of onverdund worden aangebracht op uw houten vloer. Het aanbrengen moet zeer secuur uitgevoerd worden omdat er geen luchtbelletjes mogen ontstaan tijdens het aanbrengen van de vernis polish. Een verdunde polish wordt meestal aangebracht met een soort dweil, een onverdunde polish wordt aangebracht met een spons of met een roller. Uiteraard zal de parketteur eerst de parketvloer reinigen en hem stofvrij maken voor hij de vernis vernieuwer zal aanbrengen. Na het vernissen mag de behandelde vloer voor ongeveer vier uur niet betreden worden zodat de vernislaag volledig kan opdrogen. De parket renovatie met een polish vernieuwer zal uw houten vloer weer doen stralen en uw parket bijkomend beschermen. Voor het onderhoud van uw geverniste parketvloer volstaat het om regelmatig te stofzuigen en om wekelijks uw parketvloer te reinigen met een speciale parket cleaner. U voegt de parket cleaner toe bij een emmer water, volgens de aanwijzingen op de verpakking, en u dweilt uw parketvloer met een goed uitgewrongen dweildoek. Gebruik zeker geen agressieve producten zoals soda, ammoniak of chemische detergenten. Ze kunnen uw vernislaag aantasten en beschadigen. Laat uw parket renovatie over aan één van de erkende parketteurs uit uw regio en vraag hier naar enkele vrijblijvende offertes of adviezen!

renovatie parket dieptereiniging

Renovatie parket door dieptereiniging

Indien het parket nog in goede staat is en er weinig slijtage of beschadigingen zijn aan uw parket, dan kunt u uw parketvloer laten behandelen met een dieptereiniging. Bij deze reiniging zal de parketteur gebruik maken van een schrobzuigmachine om het vuil, dat vastzit in de poriën van uw houten vloer, te verwijderen. De ervaren parketteur gebruikt hiervoor professionele reinigingsmiddelen die speciaal zijn afgestemd op uw soort parket. Dankzij het schrobben en het zuigen wordt het vuil en de vlekken verwijderd zonder dat uw parket wordt geschuurd. Deze behandeling kan op alle parketvloeren worden toegepast maar vooral voor fineerparketten, die slechts een dunne hardhouten toplaag hebben, is dit een goed alternatief voor het opschuren van het parket. Ook parketvloeren die behandeld zijn met een hardwax olie of met boenwas kunnen met een schrobzuigmachine gereinigd worden. Na het reinigen zal de parketteur uw parket verder afwerken met de voorziene olie, vernis, hardwax olie of boenwas. Een parket renovatie met dieptereiniging kan uw parketvloer weer in ere herstellen en u kunt dit periodiek of op aanvraag laten uitvoeren. Voor parketvloeren waarvan de slijtage of de beschadiging van de beschermende toplaag te groot is, zult u uw parket door een parketteur moeten laten opschuren. Voor meer informatie over een parket renovatie, kunt u hier terecht bij de professionele parketteurs uit uw regio. Ze zullen u graag verder helpen met enkele vrijblijvende adviezen en/of prijsoffertes!

renovatie parket schuren

Renovatie parket: schuren

Ondanks alle goede zorgen en een geregeld onderhoud, kan een parketvloer na verloop van jaren zijn glans verliezen en getekend zijn door slijtage. In dit geval hebben een parket polish of een parket conditioner geen nut meer en dwingt een meer ingrijpende maatregel zich op. U kunt dan uw parket laten schuren door een professionele en ervaren parketteur. De parketteur zal uw parket schuren met gespecialiseerde schuurmachines en ongeveer één millimeter van uw parket opschuren met een speciaal schuurlinnen. Zo wordt uw toplaag verwijderd en worden alle zichtbare drankvlekken, slijtagesporen, voetafdrukken, scheurtjes, gaatjes of kleurverschillen vakkundig weggewerkt. Het resultaat is verbluffend en uw parket zal, door het blank te schuren, weer zijn natuurlijk look vertonen. Een ervaren parketteur zal deze job met de grootste zorg en precisie uitvoeren en ook de eventuele beschadigde planken van uw parket renoveren of herstellen. Dankzij het afzuigsysteem, de lucht recycler en de afscheiding voor fijn stof van de schuurmachine, wordt de stofhinder tot een minimum beperkt. Na het schuren zal de parketteur uw vloer afwerken met de door u gekozen olie, vernis of hardwax olie. Een parket schuren is een secuur werkje en voor een goed resultaat laat u het schuren best over aan een erkende parketteur die zijn job door en door kent. Laat daarom het schuren voor uw parket renovatie over aan een specialist en contacteer de professionele parketteurs uit uw regio voor enkele vrijblijvende offertes!

Op zoek naar een parketteur om een vrijblijvende offerte te maken voor de renovatie van uw parket?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Parket renovatie of nieuwe vloer laten leggen?

De keuze tussen een parket renovatie of een nieuwe vloer laten leggen hangt af van een aantal factoren. Vooreerst speelt er mee welk soort parket u heeft. Een fineerparket wordt reeds behandeld in de fabriek en is voorzien van een beschermende en verharde toplaag, maar wanneer deze laag versleten of beschadigd is, zijn de opties beperkt. Bij een fineerparket bestaat alleen maarl de dunne toplaag uit edelhout of hardhout en het opschuren van dit parket kan slechts één of twee keer uitgevoerd worden. Vandaar dat een fineerparket qua levensduur minder lang meegaat dan een lamelparket of een massief parket. Een lamelparket bestaat uit verschillende aan elkaar gelijmde lagen en de hardhout toplaag is dikker dan bij een fineerparket. Hierdoor kan uw lamelparket meerdere keren terug opgeschuurd worden. De lagen die dwars op elkaar zijn verlijmd maken ook dat uw parketvloer beter bestand is tegen vocht en kromtrekken. Een lamelparket kan dus meerdere keren gerenoveerd worden en mits een goed onderhoud gaat een lamelparket lang mee. Een massief parket bestaat uit dikke houten planken die tot 22 mm dik kunnen zijn. Het voordeel van een goed onderhouden massief parket is dat het levenslang mee gaat. Een parket renovatie door een dieptereiniging of door een schuurbeurt heeft dus geen invloed op de houdbaarheid van uw parket. Het grote gevaar bij een massief houten parket is vocht. De houten planken van uw vloer kunnen onder vochtige omstandigheden kromtrekken of aangetast worden. Een goede luchtvochtigheid in uw woning kan de levensduur van uw massief parket dan ook positief beïnvloeden. In sommige gevallen kan uw parket gerestaureerd worden door enkele planken te herstellen of te vervangen indien het gaat om plaatselijke gebreken. Over het algemeen gaat een parketvloer dus lang mee. Alleen wanneer er niet meer kan geschuurd worden, er grote vochtproblemen zijn en/of er grote slijtages of aantastingen zijn, zult u een nieuwe vloer moeten laten leggen. Raadpleeg bij twijfel de lokale parketteurs uit uw regio en vraag hen naar enkele adviezen of prijsoffertes voor een parket renovatie!

Preventie: hoe garandeer ik een goed onderhoud van mijn parketvloer?

Een goed onderhoud van uw parketvloer zorgt voor een mooi en een gezond parket. Regelmatig stofzuigen en een wekelijks onderhoud zijn voor de meeste parketvloeren aangewezen. Afhankelijk van uw parket, zult u dit wekelijks onderhoud moeten uitvoeren met een gespecialiseerde parket natuurzeep, een parket cleaner of een speciale was. De meeste parketvloeren op basis van olie of vernis vragen ook een extra onderhoud dat één à twee keer per jaar moet worden uitgevoerd. Voor een geolied parket gebeurt dit met een parket conditioner, voor een gevernist parket gebruikt u best een speciale polish. Naast dit vast onderhoud zijn er toch ook enkele belangrijke preventieve tips waarmee u de levensduur en het onderhoud van uw parket kunt beïnvloeden. Door regelmatig te stofzuigen, vermijdt u dat er vuil en zand blijft liggen en is er minder kans op krasvorming. Het leggen van een deurmat kan hierbij al veel preventief werk doen. Probeer uw meubels, vooral uw tafels en stoelen, te voorzien van viltjes of rubberen toppen en gebruik geen microvezeldoeken die schuren tijdens de schoonmaak. Gemorste voedingsresten of dranken kuist u best zo snel mogelijk op want ze kunnen kringen veroorzaken op uw parket. Gebruik ook zeker geen bijtende chemische producten zoals ammoniak, groene zeep, allesreinigers of soda want deze producten tasten de beschermlaag van uw parketvloer aan. Ook een slechte luchtvochtigheidsgraad kan uw houten vloer aantasten, een vochtigheidsgraad die schommelt tussen de veertig en zestig procent is ideaal voor uw parket. Het zonlicht heeft ook zijn werking op uw parket en door het plaatsen van tapijten en meubels kunnen er kleurverschillen optreden. Hou hier rekening mee bij de inrichting van uw kamer. Indien u deze kleine maatregelen combineert met een goed onderhoud, verlengt u de levensduur van uw parketvloer aanzienlijk! 

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor de renovatie van parket?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR parket renovatie BEPAALD?

Wanneer u uw parket laat renoveren, moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor de renovatie van uw parket, en anderzijds is er de arbeidskost van de parketteur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaalt, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele parketteurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 20-50 per m².

Prijzen renovatie parket

Soort werken
Richtprijs
Parket schuren
€ 17 - € 25 m²
Parket schuren en oliën
€ 20 - € 28 m²
Parket schuren en vernissen
€ 24 - € 32 m²
Oliën of vernissen door een parketteur
€ 15 - € 30 m²
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor de renovatie van parket te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3233 parketteurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Parket leggen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...