parketvloer schuren in Leuven

Bereik tot 408 parketteurs rond Leuven.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw parketvloer

  U wilt uw parketvloer laten schuren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw parketvloer? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare parketteur die actief is in de omgeving van Leuven, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs uit regio Leuven verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

3261
parketteurs
27
Opdrachten
per maand
31
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor parket leggen in Leuven

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 22m²

Ondergrond: Andere ondergrond

Projectbeschrijving:

na einde huur herstellen geboende parket van waterschade in 2 kamers
foto's op te vragen via mail
Offerteaanvraag uit Leuven

Soort werken: Laminaat leggen

Aantal m²: 55 m2

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

55 vierkante meter laminaat verwijderen en nieuwe leggen.
Offerteaanvraag uit vilvoorde

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs in Leuven. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het schuren van uw parketvloer, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in Leuven en de juiste kwalificaties hebben voor het schuren van uw parket.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit Leuven. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het schuren van uw parketvloer en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw vloerwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de parketteurs uit Leuven. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te schuren vloer ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke parketteur in de regio Leuven?

Vind een geschikte parketteur in de buurt van Leuven

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw parketvloer wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het schuren van uw parketvloer garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteurs uit Leuven. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Parketvloer schuren Leuven: uw parketvloer laten schuren door een professionele parketteur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het schuren van uw parketvloer éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit Leuven of omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het schuren van uw parketvloer snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele parketteurs uit Leuven... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte parketteur in Leuven door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom uw parketvloer schuren?

Sommige parketvloeren worden met de jaren mooier indien de doorleefdheid een bepaalde patine heeft gecreëerd in uw parket. Maar deze authentieke uitstraling kan alleen maar verkregen worden door een minutieus en regelmatig onderhoud van uw parket. In de meeste gevallen wordt een parketvloer continu blootgesteld aan een intensief gebruik. Onder andere door vuil, slijtage, vlekken, verkleuringen, beschadigingen of barstjes, verliest uw parketvloer zijn glans en kleurvastheid en wordt de bescherming van uw parket aangetast. Vaak zal een bijkomend onderhoud met een vernis vernieuwer of een voedende olie dan ook niet meer helpen. In dit geval moet u uw parketvloer schuren of laten schuren. Bij het parketvloer schuren wordt er een minimale toplaag van uw parketvloer opgeschuurd en wordt de oude vernis- of olielaag verwijderd. Zo wordt uw parketvloer weer blank geschuurd en wordt uw parket in zijn oorspronkelijke glorie hersteld. Een parketvloer schuren is echter geen eenvoudige klus en het moet met de nodige precisie en vakkundigheid uitgevoerd worden. Een professionele parketteur kent de kneepjes van het vak en hij zal uw parketvloer schuren met de grootste zorg zodat de natuurlijke look van uw parket weer als nieuw zal schitteren. Dankzij het gebruik van gespecialiseerde schuurmachines en materialen, die zijn afgestemd op het soort hout van uw parket, gaat de parketteur nauwgezet en efficiënt te werk. Met een speciaal schuurlinnen zal hij uw parketvloer schuren in verschillende lagen zodat uw houten vloer ontdaan wordt van zijn aangetaste bovenlaag. Het resultaat van een nieuw geschuurde houten vloer is dan ook verbluffend en het geeft u weer alle mogelijkheden om uw vloer te voorzien van een decoratieve, beschermende en/of natuurlijke afwerking met een laag vernis, olie, boenwas of hardwax olie. Ook een nieuw kleurtje met een speciale beits behoort tot de mogelijkheden. Na deze afwerking heeft u weer een stralende parketvloer. De klasse van uw parket staat zo garant voor een warme en authentieke uitstraling waarbij uw parketvloer zorgt voor een gezellige en aangename leefomgeving. Ontdek de professionele parketteurs uit Leuven en laat uw parketvloer schuren door een erkende vakman. Via OffertesOnline.be kunt u enkele vrijblijvende offertes voor uw parketvloer schuren aanvragen!

parketvloer laten schuren in @city

Parketvloer schuren: hoe gaat een parketteur te werk?

voorbereiding parketvloer @city

Voorbereiding parketvloer

Wanneer u uw parketvloer laat schuren door een professionele parketteur, dan kunt u de voorziene kamer reeds schuur klaar maken door voordien alle meubels en objecten uit de kamer te verwijderen. Zo wordt er geen kostbare tijd verloren en kan uw parketteur onmiddellijk aan de slag gaan. Voor het parketvloer schuren zal de parketteur eerst de staat van het parket nakijken en daarbij alle losliggende planken herstellen, verwijderen en/of vervangen. Ook zal hij de brede voegen dichten door ze op te vullen met een hout mengeling. Indien uw houten vloer genageld is, zal hij ook de uitstekende nagels met een hamer en een drevel terug in de vloer kloppen. Uitstekende nagels kunnen bij het parketvloer schuren immers de schuurmachines ernstig beschadigen. Daarnaast komt er, tijdens het parketvloer schuren, ook zeer veel stof vrij. Het grootste deel van dit stof wordt door de parketteur opgevangen via het afzuigsysteem van zijn schuurmachine maar het is toch raadzaam om de ramen open te zetten en de aanpalende ruimtes af te schermen tijdens het schuren.

schuren parketvloer @city

Parketvloer schuren

Een parketvloer schuren gebeurt trapsgewijs en meestal zal uw parket hierbij drie keer geschuurd worden. Om de toplaag te verwijderen zal de parketteur eerst beginnen met een grof schuurlinnen en een korrelgrootte van 16 of 24. Met het grof schuurlinnen wordt eerst de oude toplaag van olie of vernis grotendeels verwijderd. De eerste schuurlaag wordt daarbij diagonaal uitgevoerd om de uitstekende randen van kromgetrokken planken gelijk te schuren. Om het stof op te vangen, hebben de professionele stofzuigers een gekoppeld afzuigsysteem waarmee het grootste deel van het zaagsel en het stof wordt opgevangen. Na elke schuurbeurt wordt er ook telkens gestofzuigd en wordt de parketvloer geïnspecteerd. Voor de tweede schuurbeurt gebruikt de parketteur het middelgrof schuurlinnen met een korrelgrootte van 40 of 60. Bij de tweede laag wordt het parket verticaal geschuurd in en worden de diagonale schuurstrepen weer verwijderd. Tenslotte zal de parketteur aan de slag gaan met een fijn schuurlinnen (korrelgrootte 100) voor de finale schuurbeurt van uw parketvloer. Voor de kanten en hoeken wordt er tijdens elke schuurlaag gewerkt met een kantenschuurmachine om de moeilijk bereikbare plaatsen te kunnen behandelen. Indien nodig worden de aanwezige schuurstrepen nog verwijderd met een poliermachine. De laatste resterende stofdeeltjes worden daarna met een licht vochtige doek door de parketteur weggewerkt. Het resultaat van het schuurwerk levert een glad en blank parket op dat klaar is om afgewerkt te worden.

afwerking parketvloer in @city

Afwerking van uw parketvloer

Een pas geschuurde parketvloer is zeer gevoelig en om te vermijden dat het onbewerkte hout belopen wordt of dat er vuil op terecht komt, zal de parketteur onmiddellijk beginnen met de afwerking van uw parket. De meeste parketvloeren worden afgewerkt met een olie of vernis en naargelang de houtsoort zal de parketteur één of meerdere lagen aanbrengen op uw parketvloer. Met een vernislaag wordt er een beschermende filmlaag op uw parket aangebracht waardoor uw parketvloer waterbestendig en stootvast is. Een vernislaag bevat ook vaak meerdere samengestelde componenten waaronder een hars component die uw plankenvloer verhard. Het vernis moet wel telkens volledig droog zijn voor u de volgende laag kunt aanbrengen en elke laag wordt daarbij eerst lichtjes opgeschuurd voor de volgende laag wordt aangebracht. Door de harde en watervaste eigenschappen is een afwerking met vernis vooral geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. Een afwerking met olie gebeurt meestal ook in meerdere lagen alhoewel er tegenwoordig oliën bestaan met een verbeterde samenstelling en die met één laag door de parketteur worden aangebracht. De eerste laag olie wordt verdund aangebracht zodat de olie goed kan doordringen in de poriën van uw hout. Op die manier wordt het hout goed geïmpregneerd en wordt de plankenvloer gevoed. Dankzij een was component worden de poriën van het hout gesloten en wordt uw parketvloer waterbestendig. Een tweede olielaag zorgt dan voor de beschermende toplaag. Met een olielaag wordt de natuurlijke look van uw hout ook meer behouden. Het aanbrengen van een olie- of vernislaag gebeurt bij voorkeur diagonaal in de richting van de deur zodat de ruimte niet meer hoeft betreden te worden. Naast olie of vernis kunt u uw houten vloer ook laten afwerken met een boenwas of met een hardwax olie. Ontdek de verschillende mogelijkheden om uw parketvloer decoratief en doeltreffend af te werken en neem contact op met de erkende parketteurs uit regio Leuven voor enkele vrijblijvende offertes of adviezen!

Op zoek naar een parketteur om een vrijblijvende offerte te maken voor het schuren van uw parketvloer?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zelf uw parketvloer schuren of uitbesteden aan een professionele parketteur?

Een parketvloer schuren is allesbehalve een eenvoudige opdracht en een onoordeelkundig gebruik van een schuurmachine kan leiden tot een ernstige beschadiging van uw parketvloer. Zelfs voor iemand die technisch onderlegd is, vraagt het toch een goede voorbereiding en een parketvloer schuren mag u zeker niet licht inschatten. Indien u het toch zelf wenst uit te voeren vraag dan steeds een deskundig advies wanneer u een professionele schuurmachine gaat huren en lees zeer aandachtig de gebruiksaanwijzing. Voorzie ook de nodige beschermingsmiddelen zoals een stofbril, stofmasker en een gehoorbescherming. Tijdens het parketvloer schuren, moet de machine op een vlot draaiende manier bewogen worden en dient u een goede controle te behouden over de schuurmachine. Bij onregelmatige en onderbroken schuurbewegingen kunnen er niveauverschillen ontstaan die achteraf moeilijk te corrigeren zijn. U kunt schuurfouten deels opvangen door een schuurmachine met expansierol te huren maar zelfs dan worden niet alle foutmarges automatisch verholpen. Ook de richting van de verschillende schuurlagen dienen juist op elkaar afgestemd te worden. Een parketvloer schuren vraagt dan ook een bepaald ervaring en behendigheid en bij twijfel kunt u beter beroep doen op een professionele parketteur die zijn job door en door kent. Een parketteur zal uw parketvloer schuren met gesofisticeerde schuurmachines die voorzien zijn van een afzuigsysteem, een lucht recycler en een aparte afscheiding voor fijn stof. Met een kantenschuurmachine worden ook al uw moeilijk te bereiken hoeken en kantjes vakkundig geschuurd. Door zijn ervaring en deskundigheid weet een goede parketteur uw parket zeer fijn te schuren zonder dat uw vloer onnodig te diep wordt geschuurd. Na het schuren zal uw parketteur uw parketvloer afwerken met een hoogwaardige olie of vernislaag volgens de door u gekozen kleuren en producten. Neem geen risico’s en laat uw parketvloer schuren door een ervaren specialist. U kunt de professionele parketteurs rond Leuven hier contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!

zelf parketvloer schuren in @city

Onderhoud parketvloer

onderhoud parketvloer olie @city

Onderhoud van parketvloer met olie of vernis

Een geoliede parketvloer onderhoudt u door hem regelmatig te stofzuigen en door hem wekelijks te dweilen met een natuurzeep of parketzeep. Gebruik voor het poetsen zeker genoeg zeep en niet teveel water. Anders gaat uw houten vloer uitlogen en zal hij er droog en vuil uit zien. Met een parketzeep kunt u uw parketvloer grondig reinigen en wordt de glans van uw parket behouden. Het is ook aangeraden om uw parket om de één à twee jaar terug in te oliën. Een vernislaag, met een één of meerdere componenten, beschermt en verhardt uw houten vloer. Een gevernist parket kunt u stofzuigen of vegen en u kunt uw parketvloer best reinigen met een speciaal reinigingsmiddel dat uw vernislaag niet aantast. Omdat agressieve reinigingsmiddelen uit den boze zijn, koopt u een goed reinigingsmiddel voor een gevernist parket best in een speciaalzaak of online. Af en toe kunt u uw parket ook reinigen met een vernis vernieuwer waardoor uw vernislaag zijn glans langer zal behouden. Laat u bij twijfel goed informeren bij uw parketteur wanneer hij uw parket komt opschuren en vraag hem om raad. U kunt hier de erkende parketteurs uit Leuven vrijblijvend contacteren voor verdere adviezen en/of informatie!

bescherming parketvloer @city

Voorzorgsmaatregelen voor uw parketvloer

Voor een goede bescherming van uw parket zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die de levensduur van uw parketvloer kunnen beïnvloeden. Door regelmatig te vegen of te stofzuigen, vermijdt u dat er vuil en zand blijft liggen en zult u minder kans hebben op krasvorming. Het leggen van een deurmat kan hierbij al veel preventief werk doen. Probeer uw meubels, vooral uw tafels en stoelen, te voorzien van viltjes of rubberen toppen en gebruik geen microvezeldoeken die schuren tijdens de schoonmaak. Gemorste voedingsresten of dranken kuist u best zo snel mogelijk op want ze kunnen kringen veroorzaken op uw parket. Gebruik ook zeker geen bijtende chemische producten zoals ammoniak, groene zeep, allesreinigers of soda want deze producten tasten de beschermlaag van uw parketvloer aan. Ook een slechte luchtvochtigheidsgraad kan uw houten vloer aantasten, een vochtigheidsgraad die schommelt tussen de veertig en zestig procent is ideaal voor uw parket. Het zonlicht heeft ook zijn werking op uw parket en door het plaatsen van tapijten en meubels kunnen er kleurverschillen optreden. Hou hier rekening mee bij de inrichting van uw kamer. Indien u deze kleine maatregelen toepast, verlengt u de levensduur van uw parketvloer aanzienlijk!

boenwas parketvloer @city

Boenwas als alternatief

Net zoals bij olie vult boenwas de poriën van uw houten parket. Boenwas is een natuurlijk product dat het hout van uw parket voedt en het wordt meestal met een doek in het hout ingewreven. Ook met een boenmachine kunt u de boenwas aanbrengen op uw parket. Tegenover de andere producten is boenwas minder beschermend voor uw parketvloer en moet het onderhoud regelmatig uitgevoerd worden. Daartegenover staat dat bij een geboende vloer de nerfstructuur van het hout perfect voelbaar en zichtbaar blijft. Alhoewel boenwas in de loop van de tijd vervangen is door vernis of olie, zijn er toch nog mensen die zweren bij het natuurlijk gebruik van boenwas en die de aparte geur van boenwas een pluspunt vinden. Boenwas gebruikt men nog steeds bij antieke houten vloeren en parketvloeren met een patroon motieven. Heeft u interesse in een onderhoud van uw parketvloer met boenwas. Laat u hier informeren bij de regionale parketteurs uit Leuven en omgeving!

Op zoek naar een professionele parketteur in Leuven om een vrijblijvende offerte te maken voor uw parketvloer?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het schuren van parketvloer in Leuven?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het schuren van uw parketvloer BEPAALD?

Wanneer u uw parketvloer laat schuren, moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor het schuren van uw parket, en anderzijds is er de arbeidskost van de parketteur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele parketteurs in de buurt van Leuven. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 20-50 per m².

Prijzen parketvloer schuren

Soort werken
Richtprijs
Parketvloer schuren
€ 17 - € 25 m²
Parketvloer schuren en oliën
€ 20 - € 28 m²
Parketvloer schuren en vernissen
€ 24 - € 32 m²
Parketteur (afhankelijk patroon)
€ 20 - € 50 m²
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor het schuren van parketvloer te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
408 parketteurs rond Leuven!

Vergelijk offertes voor uw Parket leggen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...