parket laten schuren

Bereik tot 3233 parketteurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw parket

  U wilt uw parket laten schuren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw parket? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare parketteur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

3233
parketteurs
31
Opdrachten
per maand
36
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor parket leggen in Vlaanderen

Soort werken: Parket leggen

Aantal m²: 60 m2

Ondergrond: Chape

Projectbeschrijving:

Een parket op een tegelvloer.
Parket met multiplex eronder.
Offerteaanvraag uit Roosdaal

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 7 m2

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

Schuur van de houten vloer
Offerteaanvraag uit Brussel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het schuren van uw parket, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het schuren van uw parket.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het schuren van uw parket en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw vloerwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de parketteurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te schuren vloer ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke parketteur?

Vind een geschikte parketteur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw parket wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het schuren van uw parket garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Parket schuren: uw parket laten schuren door een professionele parketteur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het schuren van uw parket éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw parket snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele parketteurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte parketteur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom uw parket schuren?

Een mooie parketvloer is een vloer met klasse die garant staat voor een natuurlijke en authentieke uitstraling. De warme houten plankenvloer zorgt voor een gezellige huiselijke sfeer en ook bij moderne woningen zorgt uw parket voor een aangename leefomgeving. Toch kan een parketvloer na verloop van jaren zijn glans verliezen en getekend zijn door aantasting en slijtage. Een onderhoud of reiniging met een voedende olie of een vernis vernieuwer zal dan ook niet meer helpen. In dit geval kunt u uw parket schuren of laten schuren door een erkende parketteur. Bij het schuren van uw parket wordt er ongeveer één millimeter van uw massief parket of lamelparket verwijderd, de beschermende toplaag inbegrepen. Zo worden alle vernis- en olielagen opgeschuurd en wordt het hout van uw parket weer blank geschuurd. Ideaal om de drankvlekken, voetafdrukken, beschadigingen, kleurverschillen of scheurtjes van uw houten plankenvloer te laten verdwijnen. Bij het parket schuren wordt al het vuil van uw toplaag verwijderd waardoor de natuurlijke look van uw parket weer naar boven komt. Een ervaren parketteur kent de knepen van het vak om uw oude parketvloer weer om te toveren tot een nieuwe stralende houten vloer en hij zal uw parket schuren met de grootste zorg en precisie. De parketteur gebruikt hiervoor gespecialiseerde machines en materialen die afgestemd zijn op de houtsoort van uw parket. Bij het schuren gebruikt uw parketteur grof en fijn schuurlinnen. Hiermee zal hij uw parket schuren in meerdere lagen, waarbij hij eerst het groffe schuurwerk zal uitvoeren en daarna uw vloer zal perfectioneren met het fijnere schuurwerk. Een parketteur zal ook de barsten, krassen en putjes van uw parket herstellen en renoveren zodat het oppervlak van uw houten vloer weer egaal glad wordt. Na het schuren van uw parket, krijgt uw parket een afwerking met een hoogwaardige olie of vernislaag die in één of meerdere lagen worden aangebracht. Na de afwerking heeft u weer een stralende plankenvloer en een mooi vernieuwd parket waar u trots op zult zijn. Ontdek de professionele parketteurs uit uw regio en laat uw parket schuren door een erkende vakman. Via OffertesOnline.be kunt u enkele vrijblijvende offertes voor parket schuren aanvragen! 

parket laten schuren

Parket schuren: hoe gaat een parketteur te werk?

voorbereiding parket

Voorbereiding parket

Voor het parket schuren door een professionele parketteur, kunt u de kamer reeds schuur klaar maken door alle meubels en objecten uit de kamer te verwijderen. Zo kan de parketteur onmiddellijk aan de slag en wordt er geen kostbare tijd verloren. Voor het schuren zal de erkende parketteur eerst de staat van uw parket onderzoeken en de losliggende planken of andere losliggende objecten herstellen, verwijderen en/of vervangen. Bij een genagelde houten vloer zal de parketteur ook de uitstekende nagels met een hamer en een drevel terug in de plankenvloer slaan. Omdat er bij het parket schuren ongeveer een millimeter zal worden opgeschuurd, kunnen deze nagels de schuurmachines ernstig beschadigen. Tijdens het parket schuren komt er ook zeer veel stof vrij. Het grootste deel van dit stof wordt door de parketteur opgevangen via het afzuigsysteem van zijn schuurmachine maar het is toch raadzaam om de ramen open te zetten en de aanpalende ruimtes af te schermen tijdens het schuren. 

schuren parket

Parket schuren

Na de voorbereiding begint de parketteur met het schuren van uw parketvloer. Een parket schuren gebeurt trapsgewijs en het wordt uitgevoerd in drie schuurlagen. Eerst zal uw parketteur met de schuurmachine de bovenlaag van uw parket schuren. Hiervoor gebruikt hij een grof schuurlinnen met een korrelgrootte van 16 of 24. De eerste schuurlaag wordt diagonaal uitgevoerd en ze zal de oude olie- en vernislagen grotendeels verwijderen. De professionele schuurmachines zijn voorzien van een afzuigsysteem dat het grootste deel van het zaagsel en het stof zal opvangen maar toch zal er nog een restant overblijven. Na elke schuurbeurt wordt uw geschuurd parket steeds gestofzuigd en wordt uw parketvloer geïnspecteerd. Voor de tweede schuurbeurt zal de parketteur het middelgrof schuurlinnen gebruiken met een korrelgrootte van 40 of 60. Tenslotte zal de parketteur aan de slag gaan met een fijn schuurlinnen (korrelgrootte 100) voor de finale schuurbeurt van uw parketvloer. Voor de kanten en hoeken wordt er tijdens elke schuurlaag gewerkt met een kantenschuurmachine om de moeilijk bereikbare plaatsen te kunnen behandelen. Eventueel worden de aanwezige schuurstrepen nog verwijderd met een poliermachine. De laatste resterende stofdeeltjes worden dan nog met een licht vochtige doek door de parketteur weggewerkt. Het resultaat van het schuurwerk levert een glad en blank parket op dat klaar is om afgewerkt te worden.

afwerking parket

Afwerking van uw parket

Pas geschuurd parket is zeer gevoelig en om te vermijden dat het onbewerkte hout belopen wordt of dat er vuil op terecht komt, zal de parketteur onmiddellijk beginnen met de afwerking van uw parket. Naargelang de houtsoort van uw parket en de gebruikte materialen zal de parketteur uw parket afwerken met één of meerdere afwerkingslagen. In de meeste gevallen wordt uw parketvloer afgewerkt met een olie- of vernislaag. Olie dringt dieper door in de poriën van het hout en de eerste laag wordt dikwijls verdund voor een betere impregnatie van het hout. Doordat er ook was gemengd zit in de olie, zullen de poriën gesloten worden en wordt uw vloer waterafstotend. Een tweede olielaag zorgt dan voor de beschermende toplaag. Sommige parketteurs bieden tegenwoordig ook een enkele olie aan met een verbeterde samenstelling. Met een olielaag wordt de natuurlijke look van uw hout ook meer behouden. Bij een vernislaag wordt er een beschermingslaag op uw parket aangebracht. De parketteur kan uw houten vloer daarbij behandelen met meerdere lagen vernis. Het vernis moet hierbij telkens volledig droog zijn voor er een tweede laag kan worden aangebracht. Ook zal de eerder aangebrachte vernislaag eerst licht opgeschuurd worden, voor de volgende laag wordt aangebracht. Omdat het vernis uw parketvloer verhard en waterdicht maakt, wordt een geverniste parket afwerking ook vaak gebruikt in keukens en badkamers. Het aanbrengen van de olie- of vernislaag gebeurt bij voorkeur diagonaal in de richting van de deur zodat de ruimte niet meer moet worden betreden. Naast olie of vernis kunt u uw houten vloer ook laten afwerken met een boenwas of met een hardwax olie. Ontdek de verschillende mogelijkheden om uw parket decoratief en doeltreffend af te werken en neem contact op met de erkende parketteurs uit uw regio voor enkele vrijblijvende offertes of adviezen!

Op zoek naar een parketteur om een vrijblijvende offerte te maken voor het schuren van uw parket?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zelf uw parket schuren of uitbesteden aan een professionele parketteur?

Een parket schuren is allesbehalve een eenvoudige opdracht en een onoordeelkundig gebruik van een schuurmachine kan leiden tot een ernstige beschadiging van uw parketvloer. Zelfs voor iemand die technisch onderlegd is, vraagt het toch een goede voorbereiding om zelf het parket schuren zelf uit te voeren. Vraag daarom, wanneer u een professionele schuurmachine zou gaan huren, steeds een deskundig advies voor het gebruik van de schuurmachine en lees vooraf zeer goed de gebruiksinstructies. Voorzie ook de nodige beschermingsmiddelen zoals een stofbril, stofmasker en gehoorbescherming. Voor het parket schuren, moet de machine op een vlot draaiende manier bewogen worden waarbij er een goede controle moet zijn van de schuurmachine. Bij onregelmatige en onderbroken schuurbewegingen kunnen er niveauverschillen ontstaan die achteraf moeilijk te corrigeren zijn. U kunt de schuurfouten deels opvangen door een schuurmachine met expansierol te huren maar zelfs dan worden niet alle foutmarges opgevangen. Ook de richting van de verschillende schuurlagen dienen juist op elkaar afgestemd te worden. Een parket schuren vraagt dan ook een bepaald ervaring en behendigheid en bij twijfel kunt u beter beroep doen op een professionele parketteur die zijn job door en door kent. Een parketteur zal uw parket schuren met gesofisticeerde schuurmachines die voorzien zijn van een afzuigsysteem, een lucht recycler en een aparte afscheiding voor fijn stof. Met een kantenschuurmachine worden ook al uw moeilijk te bereiken hoeken en kantjes vakkundig geschuurd. Daarnaast zal uw parketteur ook alle eventuele barsten en gaten opvullen en herstellen. Door zijn ervaring en deskundigheid weet een goede parketteur uw parket zeer fijn te schuren zonder dat uw vloer niet onnodig te diep wordt geschuurd. Na het schuren zal uw parketteur uw vloer afwerken met een hoogwaardige olie of vernislaag volgens de door u gekozen kleuren en producten. Neem geen risico’s en laat uw parket schuren door een ervaren specialist. U kunt de professionele parketteurs uit uw regio hier contacteren voor enkele vrijblijvende offertes! 

zelf parket schuren

Onderhoud parket

onderhoud parket olie

Onderhoud van parket met olie of vernis

Een geoliede vloer onderhoudt u door hem regelmatig te stofzuigen en door hem wekelijks te dweilen met een natuurzeep of parketzeep. Gebruik voor het poetsen zeker genoeg zeep en niet teveel water. Anders gaat uw houten vloer uitlogen en zal hij er droog en vuil uit zien. Met een parketzeep kunt u uw parketvloer grondig reinigen en wordt de glans van uw parket behouden. Het is ook aangeraden om uw parket om de één à twee jaar terug in te oliën. Een vernislaag, met een één of meerdere componenten, beschermt en verhardt uw houten vloer. Een gevernist parket kunt u stofzuigen of vegen en u kunt uw parketvloer best reinigen met een speciaal reinigingsmiddel dat uw vernislaag niet aantast. Omdat agressieve reinigingsmiddelen uit den boze zijn, koopt u een goed reinigingsmiddel voor een gevernist parket best in een speciaalzaak of online. Af en toe kunt u uw parket ook reinigen met een vernis vernieuwer waardoor uw vernislaag zijn glans langer zal behouden. Laat u bij twijfel goed informeren bij uw parketteur wanneer hij uw parket komt opschuren en vraag hem om raad. U kunt hier de erkende parketteurs uit uw regio vrijblijvend contacteren voor verdere adviezen en/of informatie!

bescherming parket

Voorzorgsmaatregelen voor uw parket

Voor een goede bescherming van uw parket zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die de levensduur van uw parketvloer kunnen beïnvloeden. Door regelmatig te vegen of te stofzuigen, vermijdt u dat er vuil en zand blijft liggen en zult u minder kans hebben op krasvorming. Het leggen van een deurmat kan hierbij al veel preventief werk doen. Probeer uw meubels, vooral uw tafels en stoelen, te voorzien van viltjes of rubberen toppen en gebruik geen microvezeldoeken die schuren tijdens de schoonmaak. Gemorste voedingsresten of dranken kuist u best zo snel mogelijk op want ze kunnen kringen veroorzaken op uw parket. Gebruik ook zeker geen bijtende chemische producten zoals ammoniak, groene zeep, allesreinigers of soda want deze producten tasten de beschermlaag van uw parket aan. Ook een slechte luchtvochtigheidsgraad kan uw houten vloer aantasten, een vochtigheidsgraad die schommelt tussen de veertig en zestig procent is ideaal voor uw parket. Het zonlicht heeft ook zijn werking op uw parket en door het plaatsen van tapijten en meubels kunnen er kleurverschillen optreden. Hou hier rekening mee bij de inrichting van uw kamer. Met het toepassen van deze kleine maatregelen, verlengt u de levensduur van uw parketvloer aanzienlijk! 

boenwas parket

Boenwas als alternatief

Net zoals bij olie vult boenwas de poriën van uw houten parket. Boenwas is een natuurlijk product dat het hout van uw parket voedt en het wordt meestal met een doek in het hout ingewreven. Ook met een boenmachine kunt u de boenwas aanbrengen op uw parket. Tegenover de andere producten is boenwas minder beschermend voor uw parketvloer en moet het onderhoud regelmatig uitgevoerd worden. Bij een geboende vloer blijft de nerfstructuur van het hout perfect voelbaar en zichtbaar. Alhoewel boenwas in de loop van de tijd vervangen is door vernis of olie, zijn er toch nog mensen die zweren bij het natuurlijk gebruik van boenwas en die de geur van boenwas een pluspunt vinden. Boenwas gebruikt men nog steeds bij antieke houten vloeren en parketvloeren met een patroon motieven. Heeft u interesse in een onderhoud van uw parketvloer met boenwas. Laat u hier informeren bij de regionale parketteurs uit uw omgeving!

Op zoek naar een professionele parketteur uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw parket?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het schuren van parket?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het schuren van uw parket BEPAALD?

Wanneer u uw parket laat schuren, moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor het schuren van uw parket, en anderzijds is er de arbeidskost van de parketteur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele parketteurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 20-50 per m².

Prijzen parket schuren

Soort werken
Richtprijs
Parket schuren
€ 17 - € 25 m²
Parket schuren en oliën
€ 20 - € 28 m²
Parket schuren en vernissen
€ 24 - € 32 m²
Parketteur (afhankelijk patroon)
€ 20 - € 50 m²
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor het schuren van parket te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3233 parketteurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Parket leggen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...