houten vloer laten schuren

Bereik tot 3233 parketteurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw houten vloer

  U wilt uw houten vloer laten schuren, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw parket? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare parketteur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

3233
parketteurs
31
Opdrachten
per maand
36
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor parket leggen in Vlaanderen

Soort werken: Parket leggen

Aantal m²: 60 m2

Ondergrond: Chape

Projectbeschrijving:

Een parket op een tegelvloer.
Parket met multiplex eronder.
Offerteaanvraag uit Roosdaal

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 7 m2

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

Schuur van de houten vloer
Offerteaanvraag uit Brussel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het schuren van uw houten vloer, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het schuren van uw vloer.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het schuren van uw houten vloer en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw vloerwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de parketteurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te schuren vloer ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke parketteur?

Vind een geschikte parketteur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw houten vloer wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor het schuren van uw houten vloer garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Houten vloer schuren: uw parket laten schuren door een professionele parketteur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het schuren van uw houten vloer éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw parket snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele parketteurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte parketteur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom uw houten vloer schuren?

Niets is zo mooi als een natuurlijke en warme houten vloer. Een parketvloer straalt een bepaalde klasse uit en brengt sfeer in uw woning. Mits een goed onderhoud gaat een parketvloer ook lang mee. Fineerparket en lamelparket bieden reeds een lange levensduur aan en van een massieve houten vloer kunt u uw hele leven lang genieten. Maar als u de mooie en natuurlijke uitstraling van uw parketvloer wilt behouden dan moet uw houten vloer soms opgeschuurd worden. Indien een houten vloer niet goed wordt onderhouden, verliest het zijn glans of komen er krassen en beschadigingen aan uw parket. Ook drankvlekken, vuile voeten, invallend zonlicht of bijtende stoffen kunnen uw parketvloer aantasten. Mettertijd gaat uw houten vloer dan ook verkleuren en doffer worden. In al deze gevallen kunt u uw houten vloer schuren of laten schuren zodat uw parketvloer er weer als nieuw uitziet. Dankzij het schuren van uw houten vloer wordt al het vuil verwijderd en komt de natuurlijke look van uw parketvloer weer naar boven. Een erkende parketteur heeft hiervoor professioneel materiaal en hij zal uw houten vloer schuren met grote precisie en zorg. Ook voor het verwijderen van een oude vernislaag of olielaag kan de parketteur uw houten vloer schuren. Bij grote krassen of beschadigingen zal de parketteur uw houten vloer ook herstellen en renoveren. Het schuren van een vloer wordt in de meeste gevallen machinaal uitgevoerd en uw vloer kan, afhankelijk van de staat van uw parketvloer, met een fijne en/of groffe schuurkorrel behandeld worden. Na het schuren wordt de vloer opnieuw behandeld met een hoogwaardige olie of vernis waarbij u vloer wordt geïmpregneerd en beschermd. Zo beschikt u weer over een mooie stralende parketvloer waarvan u lang kunt genieten. Ontdek de professionele parketteurs uit uw regio en laat uw houten vloer schuren door een erkende vakman. Via OffertesOnline.be kunt u enkele vrijblijvende offertes voor een houten vloer schuren aanvragen! 

houten vloer laten schuren

Houten vloer schuren: hoe gaat een parketteur te werk?

voorbereiding houten vloer

Voorbereiding houten vloer

Zorg er eerst voor dat uw kamer, waar u uw houten vloer wilt schuren, volledig leeg is en dat alle meubels zijn verwijderd. Voor het schuren zal een professionele parketteur uw houten vloer eerst voorbereiden en alle eventueel losliggende delen vastmaken. Indien uw houten vloer is genageld, zal de parketteur ook de uitstekende nagels met een hamer en een drevel terug in de vloer slaan want ze kunnen de schuurmachines ernstig beschadigen. Bij het schuren wordt er ongeveer één millimeter van uw houten vloer geschuurd dus uitstekende voorwerpen zijn te vermijden. Een houten vloer schuren, brengt ook veel stof met zich mee. De parketteur werkt met verschillende schuurmachines die voorzien zijn van een professioneel afzuigsysteem en hij zal voorafgaandelijk ook de ramen openzetten voor hij met het schuren zal beginnen. 

schuren houten vloer

Houten vloer schuren

Na de voorbereiding begint de parketteur met het schuren van uw parketvloer. Een houten vloer schuren gebeurt trapsgewijs met grof en fijn schuurlinnen en het schuren wordt diagonaal over uw vloer uitgevoerd. Eerst zal de parketteur het grof schuurlinnen gebruiken om de bovenste laag te schuren. Hierbij worden de oude vernis- of olielagen verwijderd en worden de grote oneffenheden weggewerkt. Na de eerste schuurbeurt wordt de ruimte gestofzuigd. Daarna zal uw parketteur een middelgrof schuurlinnen gebruiken en uw houten vloer schuren in de lengte. De professionele schuurmachine met afzuigsysteem zal elke keer het meeste stof opzuigen maar het laatste stof moet tussen elke schuurbeurt verwijderd worden. Bij grote scheuren of gaten kan de parketteur het zaagsel mengen met een verbind- of vulmiddel en zo de oneffenheden opvullen. Tenslotte zal de parketteur aan de slag gaan met het fijne schuurlinnen en de vloer proper maken. Kantjes en hoeken worden op dezelfde manier behandeld met een kantenschuurmachine. Eventueel worden de aanwezige schuurstrepen nog verwijderd met een poliermachine. Als laatste worden alle stofdeeltjes verwijderd met een licht vochtige doek. Het resultaat van het schuurwerk levert een gladde en blank houten vloer op die klaar is om afgewerkt te worden.

afwerking houten vloer

Afwerking van uw houten vloer

Na het schuren van uw houten vloer zal de parketteur deze onmiddellijk afwerken met een olie of vernis. Dit om te vermijden dat het onbewerkte hout nog belopen wordt en dat er, zeker met blote voeten, afdrukken achterblijven op uw vloer. Afhankelijk van uw parket en de gebruikte materialen zal uw houten vloer dan één of meerdere afwerkingslagen krijgen. De olie of het vernis worden hierbij door de parketteur diagonaal aangebracht om te eindigen bij de deur zodat er niet meer op de houten vloer moet gelopen worden. Met een vernis legt de parketteur een beschermlaag over uw houten vloer en bij meerdere lagen zal hij na het drogen elke voorgaande laag zeer licht opschuren voor een betere hechting. Olie zal dieper doordringen in uw vloer en uw vloer impregneren en beschermen. Vaak wordt de eerste laag olie verdund aangebracht zodat ze opgenomen wordt door uw houten vloer. De afwerking van een houten vloer bepaalt u best in overleg met uw parketteur. Voor keuken en badkamers wordt er meestal vernis gebruikt omdat vernis beter bestand is tegen vocht. Olie geeft dan weer een meer natuurlijke look aan uw parketvloer. Naast deze twee klassiekers kunt u uw houten vloer ook laten afwerken met een boenwas of met een hardwax olie. Ontdek de verschillende mogelijkheden om uw vloer decoratief en doeltreffend af te werken en neem contact op met de erkende parketteurs uit uw regio voor enkele vrijblijvende offertes of adviezen!

Op zoek naar een parketteur om een vrijblijvende offerte te maken voor het schuren van uw vloer?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zelf uw houten vloer schuren of uitbesteden aan een professionele parketteur?

Een houten vloer schuren is een delicate onderneming en bij een onoordeelkundig gebruik kunt u uw parketvloer blijvend beschadigen of verminken. Indien u technisch onderlegd en handig bent, kunt u een professionele schuurmachine huren nadat u een deskundige uitleg hebt verkregen van een vakman. Zorg er ook voor dat u de machine zeer goed kent en dat u de handleiding zeer zorgvuldig doorneemt voor u uw houten vloer gaat schuren. Voorzie ook de nodige veiligheidsmaatregelen en gebruik een stofmasker en een goede gehoorbescherming. De schuurmachine moet op een vlottende manier bewogen en onder controle gehouden worden. Bij een ongelijkmatig gebruik kunnen er niveauverschillen optreden in uw parketvloer en dit is absoluut te vermijden. Een schuurmachine met een expansierol beperkt de schuurfouten wel voor een deel maar niet volledig. Ook moet u de schuurbewegingen juist uitvoeren en rekening houden met de richting van de verschillende schuurlagen. Een houten vloer schuren is dus niet voor iedereen weggelegd en het is dan ook aangeraden om bij twijfel beroep te doen op een ervaren parketteur die zijn job door en door kent. Een gediplomeerde parketteur zal uw houten vloer schuren met professionele machines en materialen. De gesofisticeerde schuurmachines van een parketteur hebben speciale stofzakken om het schuursel op te vangen, een lucht recycler en een aparte afscheiding voor fijn stof. Ook de hoeken en kantjes worden vakkundig opgeschuurd en de eventuele barsten of gaten worden deskundig hersteld. Een professionele parketteur of vloerder zal uw parketvloer steeds uiterst fijn schuren zonder dat er teveel van uw vloer wordt weggeschuurd. Nadien zal uw parketteur uw vloer afwerken met een hoogwaardige olie of vernislaag volgens de door u gekozen kleuren en producten. Neem geen risico’s en laat uw houten vloer schuren door een ervaren specialist. U kunt de professionele parketteurs uit uw regio hier contacteren voor enkele vrijblijvende offertes!  

zelf houten vloer schuren

Onderhoud houten vloer

onderhoud houten vloer olie

Onderhoud van een houten vloer met olie of vernis

Door uw houten vloer te laten schuren, vernieuwt u uw vloer zodat hij kan afgewerkt worden met een beschermlaag. Dit kan met een speciale olie of vernis die beide zeer veel gebruikt worden om uw vloer te beschermen. Een olie zal de poriën van uw houten vloer opvullen en het hout verzadigen zodat het waterafstotend wordt. Een hardwax olie bevat meer wassen in de olie waardoor uw hout nog beter beschermd wordt. Uw vloer zal hierdoor minder vuil aantrekken en hij kan dus gemakkelijker gereinigd worden. Een geoliede vloer onderhoudt u door hem regelmatig te stofzuigen en door hem sporadisch te dweilen met een natuurzeep of parketzeep. Een vernislaag, met een één of meerdere componenten beschermt en verhardt uw houten vloer. Ook een geverniste parketvloer kunt u stofzuigen of vegen en u kunt de houten vloer reinigen met een speciaal reinigingsmiddel dat uw vernislaag niet aantast. Zo kunt u uw parket regelmatig reinigen met een vernis vernieuwer waardoor de vernis zijn glas langer zal behouden. Laat u bij twijfel goed informeren bij uw parketteur wanneer hij uw parketvloer komt opschuren en vraag hem om raad. U kunt hier de erkende parketteurs uit uw regio vrijblijvend contacteren voor verdere adviezen en/of informatie!

berscherming houten vloer

Voorzorgsmaatregelen voor uw houten vloer

Naast het onderhoud zijn er heel wat maatregelen die u in acht kunt nemen voor het beschermen van uw parket. Door regelmatig te vegen of te stofzuigen, vermijdt u dat er vuil en zand blijft liggen en zult u minder kans hebben op krasvorming. Leg daarom ook preventief een deurmat voor uw parket. Probeer uw meubels, vooral uw tafels en stoelen, te voorzien van viltjes en gebruik geen doeken die schuren tijdens de schoonmaak. Gemorste voedingsresten of dranken kuist u best zo snel mogelijk op want ze kunnen kringen veroorzaken op uw parket. Gebruik ook zeker geen bijtende chemische producten zoals ammoniak, groene zeep, allesreinigers of soda want deze producten tasten de beschermlaag van uw parketvloer aan. Bij het reinigen gebruikt u ook best niet teveel water, een uitgewrongen doek met een speciale natuurzeep of een vernis vriendelijke zeep is voldoende. Door deze kleine maatregelen toe te passen, verlengt u de levensduur van uw parketvloer aanzienlijk!

boenwas houten vloer

Boenwas als alternatief

Net zoals bij olie vult boenwas de poriën van uw houten parketvloer. Boenwas is een natuurlijk product dat het hout van uw parket voedt en het wordt meestal met een doek in het hout ingewreven. Ook met een boenmachine kunt u de boenwas aanbrengen op uw parket. Tegenover de andere producten is boenwas minder beschermend voor uw parketvloer en moet het onderhoud regelmatig uitgevoerd worden. Bij een geboende vloer blijft de nerfstructuur van het hout perfect voelbaar en zichtbaar. Alhoewel boenwas in de loop van de tijd vervangen is door vernis of olie, zijn er toch nog mensen die zweren bij het natuurlijk gebruik van boenwas en die de geur van boenwas een pluspunt vinden. Boenwas gebruikt men nog steeds bij antieke houten vloeren en parketvloeren met een patroon motieven. Heeft u interesse in een onderhoud van uw parketvloer met boenwas. Laat u hier informeren bij de regionale parketteurs uit uw omgeving!

Op zoek naar een professionele parketteur uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw parket?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het schuren van uw houten vloer?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR het schuren van uw vloer BEPAALD?

Wanneer u uw houten vloer laat schuren, moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor het schuren van uw parket, en anderzijds is er de arbeidskost van de parketteur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele parketteurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 20-50 per m².

Prijzen houten vloer schuren

Soort werken
Richtprijs
Houten vloer schuren
€ 17 - € 25 m²
Houten vloer schuren en oliën
€ 20 - € 28 m²
Houten vloer schuren en vernissen
€ 24 - € 32 m²
Parketteur (afhankelijk patroon)
€ 20 - € 50 m²
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor het schuren van uw houten vloer te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3233 parketteurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Parket leggen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...