eiken parket laten leggen

Bereik tot 3233 parketteurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw parket

  U wilt eiken parket laten leggen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw parket? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare parketteur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

3233
parketteurs
31
Opdrachten
per maand
36
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor parket leggen in Vlaanderen

Soort werken: Parket leggen

Aantal m²: 60 m2

Ondergrond: Chape

Projectbeschrijving:

Een parket op een tegelvloer.
Parket met multiplex eronder.
Offerteaanvraag uit Roosdaal

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 7 m2

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

Schuur van de houten vloer
Offerteaanvraag uit Brussel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het leggen van uw eiken parket, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het leggen van eiken parket.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het leggen van uw parket en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw vloerwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de parketteurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te leggen parket ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke parketteur?

Vind een geschikte parketteur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw eiken parket wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw parket garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Eiken parket leggen: uw parket in eik laten leggen door een professionele parketteur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het leggen van uw eiken parket éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw parket snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele parketteurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte parketteur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een eiken parket?

Geen enkele parketvloer heeft doorheen de jaren dezelfde faam verworven als een eiken parketvloer. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat een eiken parket leggen nog steeds zeer geliefd is en dat geldt voor alle houten vloeren of het nu gaat om massief parket, fineerparket of om gelamelleerd parket. Een eiken parket staat voor topkwaliteit en het hout biedt met zijn oersterke en ruwe structuur een betrouwbare authentieke parketvloer. De bekendste eiksoorten voor een eiken parket zijn de zomereik, de Franse eik, de Spessart eik en de Amerikaanse eik die allemaal hun eigen kleur en structuur hebben. Elk massief eiken parket heeft zijn unieke samenstelling van hoogst kwalitatieve eiken planken die zich met hun golvende en grove nerfstructuur onderscheiden. Een massief eiken parket leggen, doet u voor het leven. Het beste bewijs is het verouderd eiken parket dat vaak gerecupereerd wordt uit oude herenhuizen, pakhuizen en kastelen. Verouderd eiken parket bezit, zelfs na enkele eeuwen, nog altijd sterke en unieke eigenschappen en het geleefd uitzicht doet de prijs van dit zeldzaam verouderd parket alleen maar stijgen. Vandaar dat er ook veel vraag is naar nieuw goedkoper behandeld eiken parket met een verouderde uitzicht. De klasse en warmte van een massief eiken parket wekt bij vele mensen bewondering op en ondanks dat een eiken parketvloer niet goedkoop is, is deze tijdloze klassevloer zeker zijn investering waard. Als goedkoper alternatief voor een massief eiken parket kunt u ook een eiken parket leggen met fineerhout of met samengesteld hout. Eiken fineerparket bestaat uit meerdere lagen waarvan alleen de dunne toplaag bestaat uit een kwalitatieve en harde eiksoort. Deze toplaag wordt ook voorzien van een krasbestendige beschermlaag. Een eiken fineerparket behoudt, door de meerlagige opbouw, zeer goed zijn vorm waardoor de gezaagde eiken latten hun kleur en houttekening blijven behouden. Bij een samengesteld of gelamelleerd eiken parket bestaat uw parketvloer uit verscheidene verlijmde lagen van watervast multiplex en een toplaag van eik. Door deze meerlagige opbouw is uw eiken parket beter bestand tegen vocht en zal uw parketvloer niet gaan kromtrekken. Over het algemeen zijn de keuzemogelijkheden qua kleur en houttekening bij een fineerparket of gelamelleerd parket groter dan voor een massief eiken parket door de schaarste van sommige eiksoorten. Maar elke eiken vloer heeft zijn originele uitstraling. Met een eiken parket heeft u een natuurlijk mooie vloer met een karakteristieke spiegel die onevenaarbaar is. Ontdek de verschillende mooie eiken vloeren bij de regionale parketteurs uit uw omgeving en laat uw eiken parket leggen door een ervaren parketteur. Via OffertesOnline.be kunt u enkele vrijblijvende prijsoffertes aanvragen! 

eiken parket laten leggen

Wat zijn de voor- en nadelen van een eiken parket?

Elk eiken parket heeft zijn voor- en nadelen. Geen enkele eiken parketvloer heeft dezelfde warme, natuurlijke en authentieke uitstraling dan een massief eiken parket. Dankzij de robuuste en oersterke eiken planken, verkrijgt u een tijdloos eiken parket dat de tand des tijds moeiteloos kan doorstaan. Bovendien wordt een massief eiken parket met de jaren nog mooier als het een doorleefde en unieke look heeft die eigen is aan uw woning en aan zijn gebruikers. In tegenstelling tot een fineerparket of een gelamelleerd eiken parket, kunt u een massief eiken parket telkens weer opschuren en vernieuwen indien u dit wenst. Het nadeel bij een massief eiken parket leggen is dat het hout meer onderhevig is aan vocht en aan de temperatuurschommelingen waardoor uw eiken parket kan krimpen of uitzetten. Hierdoor kan uw parketvloer zijn stabiliteit verliezen en kan uw eiken parket gaan schotelen of vervormen. Mits een goede plaatsing en vernageling van uw massief eiken parket en met een goed onderhoud, kunt u deze invloeden echter minimaliseren en blijft uw eiken parket een leven lang stabiel en betrouwbaar. Met een fineerparket of een gelamelleerd parket is uw eiken parket gewapend tegen het krimpen of uitzetten van uw parket. Bij een eiken fineerparket bestaat alleen de dunne toplaag uit eik waaronder een laag blindhout van HDF wordt gelijmd met watervaste eigenschappen. Hierdoor is uw eiken fineerparket beter bestand tegen vocht en uiteenlopende temperaturen. Een eiken fineerparket heeft ook een krasvaste beschermlaag waardoor u uw eiken parket goed kunt onderhouden. Vaak heeft een eiken fineerparket ook nog een kurklaag voor een betere demping. Het nadeel van een eiken fineerparket is dat u uw houten vloer slechts enkele keren kunt opschuren omwille van de dunne toplaag en dat de levensduur van uw eiken parket dus beperkt is in tijd. Bij een lamelparket of gelamelleerd parket is er een iets dikkere eiken toplaag met daaronder verschillende watervaste lagen uit HDF of MDF en multiplex. Hierdoor zijn het ook dikkere planken en is uw lamelparket, dankzij de meerlagige samenstelling, zeer stabiel en bestand tegen het uitzetten en het krimpen. Doordat de houten planken reeds geolied of gevernist zijn, kan uw eiken parket gemakkelijk gelegd worden en heeft u een perfecte vloerdekking. Een lamelparket wordt steeds aangebracht op een houten ondervloer en het kan verlijmd of zwevend worden aangebracht. Een eiken lamelparket heeft een dikkere toplaag dan een fineerparket waardoor u het meerdere keren kunt opschuren. Los of u nu een massief eiken parket, een lamelparket of een fineerparket heeft, bij een eiken parket leggen bent u gebonden aan een regelmatig onderhoud van uw parket. Afhankelijk van uw eiken parket moet u uw parketvloer regelmatig behandelen met een olie, wax, lak of beits. Gebruik hiervoor steeds natuurvriendelijke producten en gebruik geen chemische onderhoudsproducten zoals ammoniak of soda. Wenst u meer te weten over de voor- en nadelen van eiken parket leggen dan kunt u terecht bij de vele professionele parketteurs uit uw buurt. Ze zullen u graag voorzien van vrijblijvende adviezen of offertes!

voordelen eiken parket
Op zoek naar een parketteur om een vrijblijvende offerte te maken voor het leggen van eiken parket?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke legmotieven voor uw eiken parket

eiken plankenvloer

Eiken plankenvloer

Een plankenvloer voor een eiken parket leggen, wordt steeds uitgevoerd met brede en lange eiken planken die van gelijke of ongelijke breedte kunnen zijn. Over het algemeen zijn deze eiken planken ook wat ruwer en worden ze door de parketteur nog geschuurd. Een plankenvloer geeft uw eiken parket een robuuste look en de parketvloer is meestal minder verfijnd qua structuur dan een lamelparket of fineerparket. Bij het kasteelparket zijn de houten planken zelfs nog breder en robuuster om de verouderde look nog meer in de verf te zetten. Soms kunnen eiken plankenvloeren voorzien zijn van een tand- en groefsysteem of van een kliksysteem maar vaak worden de eiken planken gewoon recht tegen elkaar geplaatst. Een plankenvloer uit massief eik wordt door uw parketteur vernageld op de ondervloer. Omdat een massieve plankenvloer bij temperatuurwisselingen of vocht kan uitzetten of krimpen, worden de planken nooit zwevend gelegd. Een eiken plankenvloer wordt na de plaatsing geschuurd en verder afgewerkt met een olie of vernis. Door de dikke eiken planken kan uw eiken parket gemakkelijk gerenoveerd of hersteld worden en kan het parket meerdere keren opgeschuurd worden. Indien een eiken plankenvloer correct wordt onderhouden, kunt u er levenslang van genieten. Wilt u een eiken parket leggen met een plankenvloer en heeft u graag enkele gratis offertes? Neem dan hier contact op met de professionele parketteurs uit uw regio!

eiken strokenparket

Eiken strokenparket

Een strokenparket wordt beschouwd als de oudste legvorm voor een eiken parket. Met een strokenparket gaat u uw eiken parket leggen zonder een bepaald legpatroon en worden uw eiken planken naast elkaar in stroken aangebracht. Normaal gebruikt men voor een strokenparket planken van een ongelijke breedte en/of lengte omdat dit de prijs van uw parketvloer ten goede komt. Wenst u toch een parketvloer met even brede planken voor uw strokenparket dan zal dat meer kosten. Omwille van de ongelijke planken vraagt een strokenparket iets meer creativiteit bij het leggen maar is het leggen van de stroken zelf niet moeilijk. Een strokenparket wordt verlijmd of genageld op een ondervloer van OSB-platen of op een goedkope mozaïekparket. Door de dunne latten komt de nerfstructuur van het hout meer tot zijn recht dan bij een eiken plankenvloer. Een strokenparket is ook verkrijgbaar met een tand- en groefverbinding. Voor meer informatie over een eiken parket leggen met stroken, kunt u hier terecht bij de vele ervaren parketteurs of vloerders uit uw regio!

eiken mozaïek parket

Eiken mozaïekparket

Bij een eiken mozaïekparket worden er kleine eiken lamellen gebruikt die in een bepaalde legvorm door uw parketteur worden aangebracht. De legpatronen kunnen zeer verschillend zijn en de moeilijkheidsgraad en de arbeidsintensiviteit om het eiken parket te leggen, hangt af van het gekozen patroon. Het bekendste mozaïekparket is het dambord parket waarbij de lamellen parallel tegenover elkaar worden gelegd in blokvorm. Andere bekende mozaïekparketten zijn het visgraatparket, het kubusparket, het vlechtparket en het Hongaarse punt parket. Omdat deze parketvloeren een zeer speciale legmethode vragen, dient de parketteur zeer nauwkeurig te werken om het patroon van uw eiken parket overal gelijk te houden. De complexiteit die er bij deze vorm van eiken parket leggen komt kijken, maakt dat deze parketvloeren zeer duur zijn. Soms wordt een eiken mozaïekparket ook geleverd in samengestelde platen waarbij de eiken latten reeds bevestigd zijn op een onderlaag. Deze mozaïek platen worden verlijmd op de ondergrond en ze kunnen een tand- en groefverbinding hebben. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden van eiken parket leggen met een mozaïekvorm, dan kunt u hier terecht bij de professionele parketteurs uit uw regio!

eiken kopsparket

Eiken kopsparket

In tegenstelling tot de andere parketvormen, wordt de eiken planken bij een kopsparket verticaal of in de breedte gezaagd. Hierdoor ligt de vezelstructuur van eiken parketvloer dwars en door deze zaagwijze biedt uw hout een veel hogere weerstand en duurzaamheid aan. Omwille van de dwarse vezels worden er ook kleinere planken of blokjes gebruikt voor het leggen van uw eiken kopsparket. Een eiken kopsparket is dan ook, dankzij de hardheid van het parket, uiterst geschikt voor druk belopen vloeren. Door de dwarse vezelstructuur heeft een eiken kopsparket ook zeer goede geluidsisolerende eigenschappen en worden de trillingen geabsorbeerd in de vezels van uw eiken parketvloer. Een eiken kopsparket leggen, vereist geen bijkomende ondervloer en het parket kan rechtstreeks verlijmd worden op uw dekvloer. Dit neemt niet weg dat u om isolerende of vochtwerende redenen toch een ondervloer kunt voorzien. Het spreekt voor zich dat voor een rechtstreekse verlijming op de dekvloer, de vloer volledig droog moet zijn. Een eiken kopsparket wordt vaak gelegd in kantoren, openbare gebouwen of showrooms waar er een druk beloop is van mensen en goederen. Net zoals bij een plankenvloer moet een eiken kopsparket door de parketteur nog geschuurd worden en voorzien worden van een beschermende olie of laklaag. Bekijk de mooie voorbeelden van een eiken kopsparket en laat uw eiken parket leggen door een gespecialiseerde vloerder of parketteur uit uw regio!

Vind een geschikte parketteur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Het belang van een goede ondervloer

Voor een optimale bescherming van uw eiken parket is het plaatsen van een goede ondervloer een absolute must. Het enige parket dat geen ondervloer nodig heeft, is een eiken kopsparket maar dan moet uw dekvloer kurkdroog zijn. Een ondervloer zorgt zowel voor de bescherming van uw eiken parket als voor de isolatie van uw parketvloer. Om uw eiken parketvloer te beschermen tegen het vocht wordt er eerst een vochtscherm aangebracht op uw dekvloer. Dit vochtscherm zorgt ervoor dat er geen opstijgend vocht kan doordringen maar het houdt ook het vocht tegen dat nog kan verdampen uit uw chape. Bovenop het vochtscherm komt dan een houten ondervloer die meestal bestaat uit OSB-platen, geperste houtvezelplaten, MDF-platen of een mozaïekparket. Er bestaan ook nog andere ondervloeren uit kurk of rubber die voor sommige parketvloeren kunnen dienen, maar dit vraagt u best even vooraf aan uw parketteur. Op de houten ondervloer wordt dan een isolerend laag aangebracht met thermische en/of dempende eigenschappen. Meestal wordt er een minimum isolatie van drie millimeter vooropgesteld. Vaak worden er meerdere isolatiematerialen gecombineerd en zijn er hiervoor zeer kwalitatieve isolatieplaten te verkrijgen. Hou er wel rekening mee dat niet alle ondervloeren en isolatiematerialen kunnen gecombineerd worden met een vloerverwarming. Een goede geïsoleerde en stabiele ondervloer zorgt mee voor de lange levensduur van uw eiken parket. Laat daarom uw eiken parket leggen door een professionele parketteur die weet welke ondervloer het best geschikt is voor uw eiken parket. Via OffertesOnline.be kunt u de professionele parketteurs uit uw regio contacteren voor enkele gratis offertes!

ondervloer eiken parket

Hoe gaat een parketteur te werk?

voorbereiding eiken parket leggen

Voorbereiding

De belangrijkste voorbereiding voor uw eiken parket is om er voor te zorgen dat er een goede dekvloer aanwezig is voor uw parketteur aan de slag kan gaan. Deze chape of dekvloer kunt u zelf leggen of u kunt hem laten leggen door een chapper. Maar er zijn ook parketteurs en vloerders die een all in pakket aanbieden, inclusief het aanbrengen van uw dekvloer. De dikte van uw chape wordt bepaald aan de hand van uw draagvloer of ondervloer en aan de totale dikte van uw vloercombinatie. De chape zal bijna altijd een zwevende of niet-hechtende chape zijn om te vermijden dat er opstijgend vocht kan doordringen naar uw eiken parket. Vaak worden er onder en boven de zwevende dekvloer bijkomende vochtwerende, thermische en geluidsisolerende lagen aangebracht. Een bovenliggend vochtscherm houdt hierbij niet alleen het opstijgend vocht tegen maar ook het nog aanwezige vocht tegen van uw chape dat nog zou kunnen verdampen. Na deze voorbereidende werken bespreekt de parketteur met u de plaatsing van uw ondervloer en de keuze voor uw eiken parket. Afhankelijk van de gekozen ondervloer, de isolerende materialen en de parketvloer maakt de parketteur zijn offerte en zijn werkplanning op. In de offerte staat de volledige plaatsing vermeld, inclusief het materiaal, de plaatsing volgens het gekozen legpatroon, de werkuren en de voorbereidingen die eventueel nog moeten uitgevoerd worden. Wordt de overeenkomst en de offerte goedgekeurd dan kan de parketteur uw eiken parket leggen binnen de afgesproken termijnen.

ondervloer eiken parket

Ondervloer maken

Een erkende parketteur weet dat een stabiele en isolerende ondergrond uiterst belangrijk is voor uw eiken parket. Volgens het gekozen eiken parket zal hij eerst uw ondervloer samenstellen en deze gefaseerd leggen te beginnen met uw vochtscherm. Omdat de onderkant van het eiken parket vochtgevoelig is, wordt er een vochtscherm geplaatst, zelfs indien er al een vochtscherm werd geplaatst onder uw chape. Het bovenliggend vochtscherm zal een eventuele verdamping van uw chape opvangen en het vocht weren. Daarna wordt er een dempende en thermische ondervloer aangebracht van geperste houtvezelplaten, OSB-platen of MDF-platen. Soms wordt er een goedkoop mozaïekparket gebruikt als ondervloer of gebruikt men alternatieven zoals kurk of rubber. De derde laag van de ondervloer zorgt voor de geluidsdemping van uw parket. Bij het leggen van de ondervloer zal uw parketteur de isolatieplaten dwars leggen op de richting van uw eiken parket en zal hij de geluidswerende isolatiestroken aan elkaar vastkleven. Een goede ondervloer zal uw eiken parket de nodige stabiliteit, isolatie en demping geven. 

planken eik leggen

Eiken vloer leggen

Afhankelijk van uw eiken parket, zullen de planken vastgenageld of verlijmd worden. Meestal wordt een plankenvloer genageld terwijl een eiken strokenparket, mozaïekparket of kopsparket verlijmd zal worden. Op een houten ondervloer kan de parketteur onmiddellijk nagelen, is dit niet het geval dan dient hij eerst nog een houten raamwerk te voorzien bij de installatie van de ondervloer. Bij het nagelen van de latten is het zeer belangrijk om de eerste lat perfect te nagelen, rekening houdend met de rechtheid van uw muren. Bij een verlijming worden de planken aan elkaar verlijmd en aan de ondergrond. Sommige parketvloeren werken ook met een kliksysteem of hebben een tand- en groefverbinding. Bij het nagelen kunnen uw eiken planken dan onzichtbaar in de tand genageld worden. Een ervaren parketteur voorziet uitzetvoegen en hij zal, naargelang het gekozen eiken parket, ook de eiken planken of latten op maat zagen en voorbereiden. Voor een plankenvloer of een strokenparket zullen dit langere planken zijn terwijl er bij een mozaïekparket of kopsparket kleinere eiken latten of lamellen worden gebruikt. Hoe kleiner de planken moeten gezaagd en behandeld worden, hoe duurder het leggen van uw eiken parket zal zijn. De legmethode bepaalt dan ook voor een groot stuk de arbeidsduur en voor het leggen van een strokenparket zal er veel minder intensiteit en precisie nodig zijn dan voor een visgraatparket. Ook de plaatsing van de eerste eiken planken wordt door de legmethode vastgelegd. Voor meer informatie over de verschillende legmethodes kunt u de regionale parketteurs uit uw buurt vrijblijvend contacteren!

afwerking eiken parket

Vloer afwerken

Als laatste afwerking van de vloer zal de parketteur uw eiken parket opschuren. Dit kan manueel gebeuren meer de meeste professionele parketteurs zullen dit machinaal uitvoeren. Daarna zal de parketteur uw eiken parket een afwerkings- en beschermingslaag geven. Dit kan door het eiken parket te behandelen met was, olie of een beits of door een combinatie van deze behandelingen. Afhankelijk van het intensief gebruik kunt u ook een beschermende en slijtvaste laklaag laten aanbrengen waardoor het onderhoud gemakkelijker is. Elke afwerking, of het nu olie, was, beits of lak is, heeft zijn voor- en nadelen en het is dan ook best om eerst te kijken welke behandeling uw eiken parket het meest tot zijn recht laat komen. Sommige parketten worden met de jaren mooier en warmer doordat ze een doorleefde en authentieke uitstraling krijgen maar ze moeten dan ook regelmatig onderhouden worden. Laat u voor het onderhoud van uw eiken parket bijstaan door een deskundige parketteur die u alle voor- en nadelen van de verschillende onderhoudstechnieken kan voorleggen of laat het onderhoud uitvoeren door een specialist ter zake. Voor alle informatie met betrekking tot eiken parket leggen en parket onderhoud, kunt u hier terecht bij één van de gediplomeerde parketteurs uit uw regio!

Op zoek naar een professionele parketteur uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw parket?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het leggen van eiken parket?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw parket in eik BEPAALD?

Wanneer u eiken parket laat leggen, moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw parket, en anderzijds is er de arbeidskost van de parketteur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele parketteurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 20-50 per m².

Prijzen eiken parket leggen

Soort parket
Richtprijs
massief plankenvloer parket
€ 70 - € 150 m²
massief strokenparket
€ 60 - € 90 m²
massief visgraatparket
€ 100 - € 190 m²
Fineerparket
€ 35 - € 55 m²
Gelamelleerd parket
€ 50 - € 80 m²
Parketteur (afhankelijk patroon)
€ 20 - € 50 m²
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor uw eiken parket te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3233 parketteurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Parket leggen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...