bamboe vloer laten leggen

Bereik tot 3233 parketteurs in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  U zoekt de juiste vakman voor uw vloer

  U wilt een bamboe vloer laten leggen, maar waar vindt u de geschikte vakman voor uw vloer? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare parketteur die actief is in uw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs uit uw regio verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!

 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!

3233
parketteurs
31
Opdrachten
per maand
36
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor parket leggen in Vlaanderen

Soort werken: Parket leggen

Aantal m²: 60 m2

Ondergrond: Chape

Projectbeschrijving:

Een parket op een tegelvloer.
Parket met multiplex eronder.
Offerteaanvraag uit Roosdaal

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 7 m2

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

Schuur van de houten vloer
Offerteaanvraag uit Brussel

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs in Vlaanderen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor het leggen van uw bamboe vloer, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in uw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het leggen van een bamboe vloer.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit uw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het leggen van uw vloer en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw vloerwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in uw opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens uw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die uw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige uw contactgegevens zullen krijgen, en u bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden u aan om uw opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de parketteurs uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de te leggen vloer ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke parketteur?

Vind een geschikte parketteur in uw buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw bamboe vloer wilt toevertrouwen. U moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw vloer garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteurs uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Bamboe vloer leggen: uw bamboe vloer laten leggen door een professionele parketteur!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor het leggen van uw bamboe vloer éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit uw omgeving u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw vloer snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele parketteurs uit uw omgeving... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte parketteur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Waarom kiezen voor een bamboe vloer?

Bamboe vloeren raken stilaan meer en meer ingeburgerd en ze vormen een goed alternatief voor de duurdere houten vloeren. Een bamboe vloer leggen, zit dan ook in de lift en dat heeft zo zijn redenen. Vooreerst is bamboe geen houtsoort maar een grassoort. Het oogsten van bamboe kan al na vijf à zes jaren gebeuren terwijl dit bij de meeste (hard)houtsoorten pas na vele tientallen jaren kan. Door de snelle groei van het bamboe kunnen dezelfde bamboeplanten ook steeds weer opnieuw gebruikt worden. Hierdoor is de ecologische impact miniem en bedraagt de kostprijs voor een bamboe vloer minder dan voor een houten vloer. Bamboe verhard ook zeer snel en hoe langer een bamboeplant groeit, hoe harder hij wordt. Zo kunt u een kwalitatieve bamboe vloer leggen die voldoet aan al de eisen waaraan een goede parketvloer moet voldoen. Een bamboe vloer is sterk, duurzaam en slijtvast en de bamboe vloer kan zowel als een plankenvloer, mozaïekparket, strokenparket of als kopsparket gelegd worden door een parketteur. Door de hoge densiteit van het bamboe is een bamboe vloer minder stof- en vochtgevoelig. Uw bamboe parket zal ook minder uitzetten of krimpen bij temperatuurschommelingen en, in tegenstelling tot de meeste houten vloeren, heeft een bamboe vloer geen nadelige invloeden voor mensen die kampen met een huisstofmijtallergie. Een bamboe vloer kan in verschillende hardheden vervaardigd worden en heeft meerdere kleurtinten in een naturel, karamel of donkerbruine weergave. Met de juiste vezelstructuur en kleurkeuze kunt u zo een passende bamboe vloer leggen voor elke woningstijl of die nu klassiek of modern is. De meest gekende bamboe vloer merken die door de professionele parketteurs of vloerders worden gebruikt, zijn Moso, Lalegno en BambooTouch. Een bamboe vloer leggen doet u aan de hand van de gekozen parket structuur. De bamboe latten of planken die voor uw bamboe vloer worden gebruikt, kunnen horizontaal geperst (plain pressed) zijn, waarbij de bamboe knopen zichtbaar zijn, verticaal geperst (side pressed) zijn, voor een fijnere lamellenstructuur, of een strandwoven structuur hebben waarbij de bamboevezels geperst en verlijmd worden. Een strandwoven bamboe vloer is zeer hard en het kan ook gebruikt worden in vochtige kamers zoals keukens en badkamers. Door de sterke en slijtvaste eigenschappen vinden we bamboe vloeren ook vaak terug in druk belopen plaatsen zoals kantoren, openbare gebouwen en horecazaken. Een bamboe vloer kunt u krijgen in verschillende prijsklassen die meestal bepaald wordt aan de hand van de bamboe structuur, de legmethode en de afwerking van uw bamboe vloer. De meeste bamboe vloeren zijn door de snellere en efficiëntere ecologische productie goedkoper dan houten vloeren, al komt dit ook omdat sommige hardhouten steeds schaarser worden. Ontdek de vele voordelen van een bamboe parket bij de regionale parketteurs uit uw omgeving en laat uw bamboe vloer leggen door een stielman met ervaring!

bamboe vloer laten leggen

Wat zijn de voor- en nadelen van parket?

De authentieke en warme uitstraling van een parketvloer valt moeilijk te evenaren. Of het nu een massief houten parket is, gelamelleerd parket, fineerparket, recuperatieparket of bamboe parket is, een parketvloer heeft een unieke en natuurlijke look die past bij nagenoeg elke woningstijl. Kwalitatieve plankenvloeren hebben een lange levensduur, ze isoleren goed en ze voelen warm aan. Het is dan ook bijzonder aangenaam en comfortabel om over een parketvloer te lopen. Het aanbod voor een houten vloer of een bamboe vloer is bovendien zeer divers en uitgebreid. Een massieve houten vloer is tijdloos en de parketvloer straalt een chique klasse uit. Maar een massief houten parket is gevoeliger voor vocht of temperatuurschommelingen en deze plankenvloeren moeten dan ook goed onderhouden en gevoed worden. De prijs voor een massief houten vloer is ook vrij duur waardoor mensen geneigd zijn om te kiezen voor een goedkoper alternatief. Bij een fineerparket worden de houten planken in meerdere lagen opgebouwd en alleen de toplaag bestaat uit hardhout met een krasbestendige beschermlaag. Hierdoor verliest uw houten vloer zijn kleur- en vormeigenschappen niet en is uw plankenvloer beter bestand tegen temperatuurschommelingen. Vaak wordt er een kurklaag toegevoegd voor een betere isolerende demping van uw fineerparket. Bij gelamelleerd parket bestaat de toplaag uit edelhout en zijn de onderlagen van uw plankenvloer samengesteld uit verschillende watervaste lagen, meestal uit MDF. Hierdoor is uw parketvloer betere bestand tegen vocht en zal uw gelamelleerd parket niet gaan kromtrekken. Het nadeel van gelamelleerd parket is dat u het niet oneindig kunt opschuren omwille van de geringe dikte van de bovenlaag. Als alternatief voor de houten vloeren kunt u ook kiezen voor een bamboe vloer. Een bamboe vloer leggen heeft zeker enkele voordelen. Bamboe is geen houtsoort maar een grassoort en de oogsttijd kan al na zo’n vijf à zes jaar gerealiseerd worden voor de zachtere bamboe parketvloeren. De ecologische afdruk is minder groot dan bij hout omdat bamboe daarna vanzelf weer aangroeit. Een bamboe vloer is zeer slijtvast en duurzaam, zeker als u kiest voor de strandwoven bamboe planken waarbij de bamboe stroken geperst en verlijmd worden tot een vezelachtige structuur. Een bamboe vloer heeft een hoge dichtheid waardoor het ook geschikt is voor vochtige ruimtes en het ook geschikt is voor mensen met allergieën. Een parketvloer van bamboe waarbij er jongere en goedkopere bamboe stroken worden gebruikt, heeft als nadeel dat het vlug kan verkleuren en gevoeliger is voor krassen en stoten. Welke parketvloer u ook kiest, elke plankenvloer moet onderhouden worden met natuurvriendelijke producten. Chemische producten zoals ammoniak of soda kunnen uw parket aantasten en blijvend beschadigen. In vergelijking met de meeste andere vloerbedekkingen zullen de parketvloeren duurder zijn, al is dit afhankelijk van uw parket keuze. Maar de echtheid en de warmte van een parketvloer is dan ook zijn prijs waard. Wenst u meer te weten over de voor- en nadelen van parket leggen dan kunt u terecht bij de vele professionele parketteurs uit uw buurt. Ze zullen u graag voorzien van vrijblijvende adviezen of offertes!

voordelen van bamboe vloer
Op zoek naar een parketteur om een vrijblijvende offerte te maken voor het leggen van een bamboe vloer?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke legmotieven voor uw bamboe vloer

bamboe plankenvloer

Bamboe plankenvloer

Bij een bamboe plankenvloer zal de parketteur of vloerder langwerpige bamboe planken gebruiken van gelijke of ongelijke lengte of breedte. Uw bamboe stroken kunnen massief zijn of het kunnen dikke stroken zijn die meerdere bamboe lagen hebben voor een grotere stabiliteit. Net zoals bij een houten plankenvloer kunt u uw bamboe vloer leggen zonder een voorgevormde verbinding of met een tand- en groefverbinding of een kliksysteem. Alhoewel de breedte van de planken van uw bamboe vloer verschillende afmetingen kan hebben, worden er voor de meeste plankenvloeren robuuste brede bamboe planken gebruikt om het rustieke en authentieke karakter van uw parketvloer te benadrukken. Een bamboe plankenvloer wordt door de parketteur bij voorkeur verankerd geplaatst door een rechtstreekse verlijming op de chape of door een vernageling op een balklaag. Een zwevend bamboe parket leggen wordt afgeraden omdat de bredere planken meer kans hebben om uit te zetten of te krimpen. Voor meer informatie kunt u de ervaren parketteurs uit uw regio contacteren!

bamboe strokenparket

Bamboe strokenparket

Een bamboe strokenparket wordt gelegd met lange bamboe stroken die minder breed zijn dan bij een bamboe plankenvloer. Vaak zijn de planken van uw bamboe parket ook korter en hebben ze niet noodzakelijk dezelfde lengte of breedte. Doordat niet alle planken even gelijkmatig zijn, kosten ze ook minder dan bij een gelijkmatig bamboe strokenparket. Een strokenparket wordt meestal verlijmd aangebracht op een ondervloer van goedkoop mozaïekparket, OSB-platen of multiplex platen. Soms wordt een strokenparket ook vernageld. Een strokenparket is de oudste legvorm en het is nog steeds één van de populairste legvormen doordat de nerfstructuur wordt benadrukt. Ook bij een strokenparket kunt u kiezen of u al dan niet kiest voor bamboe stroken met een tand- en groefverbinding. Bij een bamboe strokenparket is er vaak geen vast legpatroon en begint de parketteur aan een nieuwe rij met het overgebleven stuk van de vorige plank. Hierdoor zijn de kosten voor het plaatsen van uw bamboe vloer dan ook veel lager dan bij een mozaïek parket of een plankenvloer. Neem gerust contact op met de lokale parketteurs uit uw regio voor enkele inspirerende voorbeelden en laat uw bamboe vloer leggen door een betrouwbare vakman die kwaliteit biedt voor uw geld!

bamboe mozaïkparket

Bamboe mozaïekparket

Een mozaïekparket met bamboe wordt gelegd volgens dezelfde principes als bij een houten mozaïekparket. Een bamboe vloer leggen met een mozaïek uitvoering wordt op dezelfde manier voorbereid en aangepakt als bij een mozaïekparket van hout. Er bestaan verschillende soorten mozaïekparketten die allemaal hun specifieke patronen en legmotieven hebben. De bekendste mozaïekparketten zijn het visgraatparket, het kubusparket, het vlechtparket, het dambord parket en het Hongaars parket. Omdat deze parketvloeren een zeer speciale legmethode vragen, dient de parketteur zeer nauwkeurig te werken om het patroon van uw bamboe vloer overal gelijk te houden. Voor een mozaïekparket gebruikt de parketteur of vloerder zeer kleine latten die volgens een bepaalde vorm dienen aangebracht te worden. Zo worden uw bamboe latten bij een visgraatparket in hoeks verband gelegd terwijl ze bij een dambord mozaïek parallel tegenover elkaar worden gelegd. De complexiteit die er bij deze vorm van een bamboe vloer leggen komt kijken, maakt dat deze parketvloeren zeer duur zijn qua afwerking. Soms wordt een bamboe mozaïekparket ook geleverd in samengestelde platen waarbij de bamboe latten reeds bevestigd zijn op een onderlaag. Deze mozaïek platen worden verlijmd op de ondergrond en ze kunnen een tand- en groefverbinding hebben. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden van bamboe parket leggen met een mozaïekvorm, dan kunt u hier terecht bij de professionele parketteurs uit uw regio!

bamboe kopsparket

Bamboe kopsparket

Bij een kopsparket worden de bamboe stroken zijdelings geperst en verlijmd (side pressing) waardoor er een fijnere lijnstructuur ontstaat. Men noemt dit parket ook een verticaal bamboe parket. Doordat de vezelrichting van het bamboe verticaal geperst wordt, heeft het een hardere duurzaamheid dan het gewone bamboe parket. Een bamboe vloer leggen met kopse plaatsing is dan ook ideaal voor druk belopen ruimtes en vertrekken zoals livings, burelen of drukke gebouwen. Door de vezelstructuur en de kleinere planken biedt een bamboe kopsparket een hardheid aan die vergelijkbaar is met een eiken parket. Ook op het vlak van geluidsisolatie zit u met uw bamboe vloer gebeiteld omdat de trillingen door de dwarse vezelstructuur worden geabsorbeerd. Een bamboe kopsparket wordt rechtstreeks verlijmd op de dekvloer zonder nagels. Het is één van de weinige parketvloeren die geen ondervloer nodig heeft alhoewel dit eventueel wel zou kunnen. Kopsparket wordt rechtstreeks verlijmd op de dekvloer zonder nagels. Natuurlijk moet een dekvloer absoluut droog zijn voor het kopsparket kan gelegd worden door de parketteur. Heeft u graag enkele gratis offertes voor bamboe vloer leggen in kopsverband? Neem dan hier contact op met de professionele parketteurs of vloerders uit uw regio!

Vind een geschikte parketteur uit uw buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Het belang van een goede ondervloer

Alhoewel een bamboe vloer beter tegen het vocht kan dan een houten vloer, moet er toch altijd een houten ondervloer geplaatst worden voor een optimale bescherming en plaatsing van uw bamboe parket. Deze houten ondervloer wordt door de parketteur gelegd op het vochtscherm dat eerst wordt aangebracht op de dekvloer. Het vochtscherm zal het vocht van uw dekvloer tegenhouden. Dit vocht kan zowel opstijgend vocht zijn of het vocht dat verdampt indien uw chape nog niet volledig is opgedroogd. Op uw vochtscherm komt dan uw houten ondervloer die meestal bestaat uit OSB-platen, geperste houtvezelplaten, MDF-platen of een mozaïekparket. Er bestaan ook nog andere ondervloeren uit kurk of rubber die voor sommige parketvloeren ook kunnen dienen maar dit vraagt u best even vooraf aan uw parketteur. Bovenop uw ondervloer komt dan een isolerende laag met thermische en/of geluidsabsorberende eigenschappen. Meestal wordt er een minimum isolatie van drie millimeter vooropgesteld en het gamma van goede tot zeer goede isolatieplaten bevat talrijke kwalitatieve isolatiematerialen. Hou er wel rekening mee dat niet alle ondervloeren en isolatiematerialen kunnen gecombineerd worden met een vloerverwarming. Voor uw bamboe vloer zelf vormt een vloerverwarming geen enkele belemmering. Met een goede ondervloer en de juiste aangepaste isolatiepanelen, zorgt u voor een comfortabele, stabiele ondergrond en verlengt u de levensduur van uw bamboe vloer. Laat daarom uw bamboe vloer leggen door een erkende stielman die weet welke ondervloer geschikt is voor uw parketvloer. Via OffertesOnline.be kunt u de professionele parketteurs uit uw regio contacteren voor enkele gratis offertes!

ondervloer bamboe vloer

Hoe gaat een parketteur te werk?

voorbereiding bamboe parket leggen

Voorbereiding

De belangrijkste voorbereiding voor uw bamboe vloer is om er voor te zorgen dat er een goede dekvloer aanwezig is voor uw parketteur aan de slag kan gaan. Deze chape of dekvloer kunt u zelf leggen of u kunt hem laten leggen door een chapper. Maar er zijn ook parketteurs en vloerders die een all in pakket aanbieden, inclusief het aanbrengen van uw dekvloer. De dikte van uw chape wordt bepaald aan de hand van uw draagvloer of ondervloer en aan de totale dikte van uw vloercombinatie. De chape zal bijna altijd een zwevende of niet-hechtende chape zijn om te vermijden dat er opstijgend vocht kan doordringen naar uw bamboe parket. Vaak worden er onder en boven de zwevende dekvloer bijkomende vochtwerende, thermische en geluidsisolerende lagen aangebracht. Een bovenliggend vochtscherm houdt hierbij niet alleen het opstijgend vocht tegen maar ook het nog aanwezige vocht van uw chape dat nog zou kunnen verdampen. Na deze voorbereidende werken bespreekt de parketteur met u de plaatsing van uw ondervloer en de keuze voor uw bamboe parket. Afhankelijk van de gekozen ondervloer, de isolerende materialen en de parketvloer maakt de parketteur zijn offerte en zijn werkplanning op. In de offerte staat de volledige plaatsing vermeld, inclusief het materiaal, de plaatsing volgens het gekozen legpatroon, de werkuren en de voorbereidingen die eventueel nog moeten uitgevoerd worden. Wordt de overeenkomst en de offerte goedgekeurd dan kan de parketteur uw bamboe vloer leggen binnen de afgesproken termijnen.

ondervloer bamboe parket

Ondervloer maken

Een erkende parketteur weet dat een stabiele en isolerende ondergrond uiterst belangrijk is voor uw bamboe vloer. Volgens het gekozen bamboe parket zal hij eerst uw ondervloer samenstellen en deze gefaseerd leggen te beginnen met uw vochtscherm. Omdat de onderkant van het bamboe vloer vochtgevoelig is, wordt er een vochtscherm geplaatst, zelfs indien er al een vochtscherm werd geplaatst onder uw chape. Het bovenliggend vochtscherm zal een eventuele verdamping van uw chape opvangen en het vocht weren. Daarna wordt er een dempende en thermische ondervloer aangebracht van geperste houtvezelplaten, OSB-platen of MDF-platen. Soms wordt er een goedkoop mozaïekparket gebruikt als ondervloer of gebruikt men alternatieven zoals kurk of rubber. De derde laag van de ondervloer zorgt voor de geluidsdemping van uw parket. Bij het leggen van de ondervloer zal uw parketteur de isolatieplaten dwars leggen op de richting van uw parket en zal hij de geluidswerende isolatiestroken aan elkaar vastkleven. Een goede ondervloer zal uw bamboe vloer de nodige stabiliteit, isolatie en demping geven. 

planken bamboe leggen

Plankenvloer leggen

Afhankelijk van uw bamboe parket, zullen de planken vastgenageld of verlijmd worden. Meestal wordt een plankenvloer genageld terwijl een bamboe strokenparket, mozaïekparket of kopsparket verlijmd zal worden. Op een houten ondervloer kan de parketteur onmiddellijk nagelen, is dit niet het geval dan dient hij eerst nog een houten raamwerk te voorzien bij de installatie van de ondervloer. Bij het nagelen van de latten is het zeer belangrijk om de eerste lat perfect te nagelen, rekening houdend met de rechtheid van uw muren. Bij een verlijming worden de planken aan elkaar verlijmd en aan de ondergrond. Sommige parketvloeren werken ook met een kliksysteem of hebben een tand- en groefverbinding. Bij het nagelen kunnen uw bamboe planken dan onzichtbaar in de tand genageld worden. Een ervaren parketteur voorziet uitzetvoegen en hij zal, naargelang het gekozen bamboe parket, ook de bamboe planken of latten op maat zagen en voorbereiden. Voor een plankenvloer of een strokenparket zullen dit langere planken zijn terwijl er bij een mozaïekparket of kopsparket kleinere bamboe latten worden gebruikt. Hoe kleiner de planken moeten gezaagd en behandeld worden, hoe duurder het leggen van uw bamboe vloer zal zijn. De legmethode bepaalt dan ook voor een groot stuk de arbeidsduur en voor het leggen van een strokenparket zal er veel minder intensiteit en precisie nodig zijn dan voor een visgraatparket. Ook de plaatsing van de eerste bamboe planken wordt door de legmethode vastgelegd. Voor meer informatie over de verschillende legmethodes kunt u de regionale parketteurs uit uw buurt vrijblijvend contacteren!

afwerking bamboe parket

Vloer afwerken

Als laatste afwerking van de vloer zal de parketteur uw bamboe vloer opschuren. Dit kan manueel gebeuren meer de meeste professionele parketteurs zullen dit machinaal uitvoeren. Daarna zal de parketteur uw bamboe vloer een afwerkings- en beschermingslaag geven. Dit kan door het bamboe parket te behandelen met was, olie of een beits of door een combinatie van deze behandelingen. Afhankelijk van het intensief gebruik kunt u ook een beschermende en slijtvaste laklaag laten aanbrengen waardoor het onderhoud gemakkelijker is. Elke afwerking, of het nu olie, was, beits of lak is, heeft zijn voor- en nadelen en het is dan ook best om eerst te kijken welke behandeling uw bamboe vloer het meest tot zijn recht laat komen. Sommige parketten worden met de jaren mooier en warmer doordat ze een doorleefde en authentieke uitstraling krijgen maar ze moeten dan ook regelmatig onderhouden worden. Laat u voor het onderhoud van uw bamboe vloer bijstaan door een deskundige parketteur die u alle voor- en nadelen van de verschillende onderhoudstechnieken kan voorleggen of laat het onderhoud uitvoeren door een specialist ter zake. Voor alle informatie met betrekking tot uw bamboe vloer leggen en uw parket onderhoud kunt u hier terecht bij één van de gediplomeerde parketteurs uit uw regio!

Op zoek naar een professionele parketteur uit uw regio om een vrijblijvende offerte te maken voor uw vloer?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het leggen van een bamboe vloer?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR uw bamboe vloer BEPAALD?

Wanneer u een bamboe vloer laat leggen, moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw vloer, en anderzijds is er de arbeidskost van de parketteur(s) zelf.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele parketteurs uit uw regio. 

Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 20-50 per m².

Prijzen bamboe vloer leggen

Soort vloer
Richtprijs
Bamboe vloer
vanaf € 25 m²
Bamboe plankenvloer
vanaf € 80 m²
Bamboe strokenparket
vanaf € 60 m²
Bamboe mozaïekparket
vanaf € 100 m²
Ondervloer
€ 20 - € 60 m²
Parketteur (afhankelijk patroon)
€ 20 - € 50 m²
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor uw bamboe vloer te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
3233 parketteurs in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Parket leggen

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...