OPRIT AANLEGGEN

Bereik tot 1748 opritleggers in Vlaanderen.

 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

 • 1

  Zoek je de juiste vakman voor het aanleggen van je oprit?

  Je wil een oprit laten aanleggen, maar waar vind je de geschikte vakman voor het aanleggen van je oprit? Hoe vind je een professionele en betrouwbare opritlegger die actief is in je regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

 • 2

  Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele opritleggers uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

 • 3

  Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele opritleggers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

1748
OPRITLEGGERS
26
Opdrachten
per maand
60
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor klinkerwerken in Vlaanderen

Soort werken: Aanleg parking

Aantal m²: 35

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Aanleg van stuk parking/oprit aan de straatkant.
Klinkers, kasseien of andere stenen te bespreken.
Offerteaanvraag uit Kapellen

Soort werken: Aanleg wandelpad(en)

Aantal m²: 40

Start werken: Zo snel mogelijk

Projectbeschrijving:

Plein voorzien voor een nieuw tuinhuis plaatsen, goedkoopste klinker, blijft niet zichtbaar
Contact via e-mail.
Offerteaanvraag uit NIJLEN

Vind een geschikte opritlegger in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval een opritlegger, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het aanleggen van je oprit wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo de vakman te kiezen die je de beste prijs/kwaliteit voor het aanleggen van je nieuwe oprit garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van de professionele opritleggers uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Oprit aanleggen: je oprit laten aanleggen door een professionele vakman!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor het aanleggen van je oprit eenmaal in, en laten we de geïnteresseerde vakmannen uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van de verschillende offertes voor je oprit aanleggen snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionals uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele opritleggers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het aanleggen van je oprit, kunnen wij perfect een selectie maken van de professionele opritleggers die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor het aanleggen van je nieuwe oprit.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde opritleggers uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor het aanleggen van je oprit en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel opritleggers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om het aanleggen van je oprit zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je oprit aanleggen betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de opritleggers uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om je beschrijving voor het aanleggen van je oprit zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte opritlegger uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Opritten

Een mooie oprit geeft een woning altijd een meerwaarde en een bepaalde uitstraling. Afhankelijk van je bouwstijl kan deze oprit, strak, modern, decoratief, klassiek of landelijk zijn. Voor het aanleggen van een oprit heb je dan ook tal van mogelijkheden. Of het nu gaat om een volledig nieuw aan te leggen oprit of om het vernieuwen van je bestaande oprit, het gamma van van materialen voor je oprit bezit ontzettend veel varianten. Zo kun je voor het aanleggen van je oprit de keuze maken voor betonklinkers, kleiklinkers, kasseien, tegels, dolomiet, asfalt, siergrind, gepolijst beton, grasdallen of natuursteen. Al deze verschillende materialen voor je oprit hebben, naast hun charmes, ook hun voor- en nadelen. Omwille van de grote verscheidenheid en de verschillende soorten, is het raadzaam om je eerst goed te laten informeren naar de beste opties voor je oprit, om zo een goede keuze te kunnen maken. Een professionele opritlegger uit jouw regio kan je hierbij adviseren en zeggen welke exploitatie best aanleunt bij de stijl van je woning en je voorkeur. Samen kunnen jullie ook de voorafgaandelijke grondwerken bekijken of het legverband bepalen indien je zou kiezen voor een oprit met klinkeruitvoering. Met een legverband worden je klinkers volgens een bepaald legpatroon aangelegd binnen een voorziene zone en afgebakend door insluitboorden of opsluitboorden. Hierdoor verkrijg je een stevige oprit met een grote stabiliteit, bestand tegen verzakkingen of bovendruk. Alhoewel men de meeste opritten zal aanleggen met klinkers of kasseien, zijn er ook alternatieven die vaak gebruikt worden bij modernere woningen, zoals gepolierd beton of printbeton. Maar ook grasdallen, als groene link met de natuur, voldoen perfect als stabiel alternatief voor je oprit. Laat je inspireren door de verschillende keuzemogelijkheden en vraag vrijblijvend enkele offertes aan bij de lokale erkende opritleggers uit jouw regio!

oprit leggen

Opritten: verschillende soorten materiaal

kleiklinkers oprit

Kleiklinkers

Kleiklinkers of straatbakstenen worden, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van gebakken rivierklei of leem en zijn een keramisch product. Bij de meeste opritten of verhardingen, genieten kleiklinkers veelal de voorkeur omwille van hun diverse kleuren, vormen en verschillende formaten. Kleiklinkers zijn een natuurlijk product die je oprit, parking, tuinpad of terras een authentieke uitstraling meegeven. Deze klinkers zijn sterk en ze gaan lang mee. Bij sommige kleiklinkers wordt er een veilingkant voorzien als bovenlaag waardoor ze je oprit, parking en terras slijtvaster en duurzamer maken. Naargelang de uitvoering die je voor je oprit hebt gekozen, kan een kleiklinker ruwer of gladder zijn. Je kunt ook kiezen voor de getrommelde variant waarbij er een verouderd effect wordt gecreëerd. Omdat kleiklinkers niet poreus zijn, nemen ze geen vocht op en worden ze niet aangetast door groenaanslag. Een goede keuze dus voor het onderhouden van je oprit. Een ervaren opritlegger zal je de voordelen uitleggen om voor je oprit, parking, terras, tuinpad of andere verhardingen te kiezen voor kleiklinkers. Vraag in je regio naar de beste adviezen en offertes en vergelijk de prijs per vierkante meter!

getrommelde klinkers oprit

Getrommelde klinker

Indien je een oprit wilt aanleggen met een authentiek en verouderd uitzicht, dan kun je je nieuwe oprit laten aanleggen met getrommelde klinkers. Een getrommelde klinker is een keramische kleiklinker die in een trommel worden rondgetold zodat er kleine steentjes en hoekjes afbreken wanneer de kleiklinkers met elkaar botsen. Het is een redelijk vaak gebruikte techniek die niet alleen voor kleiklinkers wordt toegepast, maar soms ook voor betonklinkers. Een aangelegde oprit met getrommelde klinkers geeft je oprit een idyllische en minder kunstmatige vorm. Deze manier van klinkers leggen maakt wel dat de voegen groter zijn en dat er dus in principe meer zand moet voorzien worden door je opritlegger. De voordelen van getrommelde klinkers zijn een snellere droogtijd, een verminderde kalkaanslag en elke klinker die wordt gemaakt, is uniek. Meestal worden getrommelde klinkers gebruikt bij opritten van huizen of villa’s met een landelijke karakter en creëren ze een knus en huiselijk gevoel. Natuurlijk kun je ook je terras, parking of tuinpad aanleggen met getrommelde klinkers. Heb je graag een paar gratis offertes of meer informatie? Onze professionele lokale opritleggers nemen graag met jou contact op!

betonklinker

Betonklinker

De betonklinker of betonstraatsteen is ontwikkeld als een goedkoper alternatief voor de kleiklinker en hij wordt ook vaak gebruikt door opritleggers bij het aanleggen van opritten. Een oprit met betonklinkers kun je bovendien verkrijgen in diverse kleuren in de bovenlaag, waarbij je tevens kunt kiezen voor kleurvaste betonklinkers of niet-kleurvaste betonklinkers. Bij opritten met kleurvaste betonklinkers wordt gans de klinkersteen gekleurd in plaats van alleen maar het bovenste vlak of de toplaag, waardoor er geen degradatie van de kleur ontstaat na een bepaalde tijd. Ook bij de betonklinkers vind je de verschillende formaten en dezelfde afmetingen terug als bij de kleiklinkers en kun je kiezen voor het keiformaat, het waalformaat of het dikformaat. De meest voorkomende dikte bij een strakke betonklinker is 8 cm, maar ze kunnen oplopen tot 15 cm voor grote opritten of voor een oprit of parking met zwaar verkeer. Een oprit aanleggen met betonklinkers is voordeliger en beton is voor elke verharding duurzaam en goed te onderhouden. Omwille van hun robuuste eigenschappen zijn ze dus uiterst geschikt voor de meeste opritten en parkings, maar ook voor een terras zijn ze perfect te gebruiken. Vraag via offertesonline.be aan de opritleggers uit jouw regio vrijblijvend naar enkele gratis offertes.

natuursteen oprit

Natuursteen

De meest bekende en gebruikte natuursteen bij opritten is de Belgische blauwe hardsteen of Arduin. Deze natuursteen wordt zowel in klinkers als in tegels bij allerhande verhardingen zoals voor een oprit, parking, terras of tuinpad toegepast. De blauwe hardsteen klinker heeft een enorme dichtheid en bestaat hoofdzakelijk uit calciet gemengd met secundaire minerale steentjes en fragmenten van versteende fauna. Alhoewel de steen een natuurlijke blauwgrijze kleur heeft, heb je toch verschillende kleuren in het aanbod. Een natuursteen kan hierbij ook worden behandeld zodat je oprit een meer glanzend, lichter, donker, groffer of fijner uitzicht kan hebben. Een oprit die is aangelegd met een natuursteen, geeft altijd een meerwaarde aan elke verharding en zeker aan een oprit of terras. De Belgische en Ierse hardsteen staan bekend als één van de meest kwalitatieve blauwe steensoorten ter wereld. Beide steensoorten worden echter vooral hergebruikt en bijna niet meer bijgemaakt. Het prijskaartje voor je oprit kan dus aardig oplopen. Daarom dat vele opritleggers nu werken met alternatieve blauwe hardstenen uit Azië. Naast de blauwe steen heb je ook nog verschillende soorten natuurstenen zoals graniet, basalt, leisteen of kalksteen. Een natuursteen blijft modern en tijdloos, is goed te onderhouden en wordt zowel bij nieuwe woningen als bij landelijke woningen veel gebruikt als luxe bestrating. Indien je nog verdere vragen hebt, neem dan gerust contact op met een opritlegger uit jouw regio, hij zal je met alle plezier voorzien van adviseren en prijsoffertes.

kasseien oprit

Kasseien

Kasseien worden vaak gebruikt bij het aanleggen van opritten. Meestal denkt men bij het woord kassei aan één vaste vorm en uitvoering maar niets is minder waar! Ook kasseien heb je in verschillende formaten. De kasseimogelijkheden voor je oprit zijn dus zeer divers en talrijk. Sommige inheemse of Europese kasseisoorten kunnen alleen gebruikt worden door recuperatie en de kasseien zijn dan ook zeer duur. Daarom dat de meeste opritleggers tegenwoordig identieke varianten vanuit Azië invoeren om te voldoen aan de grote vraag naar opritten met kasseien. De meest gekende kasseien die we kennen zijn de platines kasseien, die men in de volksmond ook wel eens de “kinderkopkes” noemt. Omdat ze aan de bovenzijde vlak en egaal zijn, leent deze kassei zich uitstekend voor bijna alle klassieke, moderne of strakke opritten. De platines kasseien zijn erg sterk en ze worden nog steeds gebruikt bij allerhande bestratingen of verhardingen. Deze kasseien gaan honderden jaren mee en zijn niet te evenaren in duurzaamheid. Een andere veelgebruikte kasseisoort voor een oprit, parking; terras of tuinpad is de Belgische porfierkassei. Deze kassei heeft soms een purperen schijn, maar is toch zeer populair omwille van zijn hardheid en duurzaamheid. De Indische variant van de porfierkassei is de Keda kassei die perfect voldoet aan dezelfde eigenschappen, maar waarvan de prijs per vierkante meter een stuk lager ligt. Bovendien kan deze Keda kassei verkregen worden in verschillende kleuren waardoor je oprit een mooiere uitstraling krijgt. De kasseien hebben een ruwe bovenlaag die je oprit of tuinpad slipvrij houdt. Andere voorkomende kasseisoorten bij opritten, straten en parkings zijn de Zweedse kassei, de Grèskassei of de boerenkassei. Tegenwoordig kun je de natuurstenen kasseien voor je oprit ook vervangen door betonklinkers die het uitzicht hebben van een klassieke kassei. Een veelvoorkomende betonkassei is de courtstone kassei die bijna niet te onderscheiden is van een natuurlijke kassei. Een goede keuze om je verharding met kasseien betaalbaar te houden. De courtstone is zeer gemakkelijk door je opritlegger te plaatsen, is slijt- en kleurvast en verkrijgbaar in meerdere formaten. Heb je nog vragen, neem dan contact op met een kassei legger uit je regio en kies de juiste kassei voor je oprit!

dolomiet oprit

Dolomiet

Dolomiet is een okerkleurige verharding van split bestaande uit kalk steentjes met een vrij hoekige vorm. De meest mensen kennen dolomiet voornamelijk van de petanque banen. Een oprit aanleggen in dolomiet is zowel eenvoudig als goedkoop. Je lokale opritleggers bieden je meestal twee dolomiet formaten aan: split steentjes met een korrelformaat van 0-5 mm en steentjes met een korrelformaat van 5-15 mm. Naargelang het gebruik zal de opritlegger fijnere kiezelkorrels, groffere kiezelkorrels, of een combinatie van beide kiezen voor je oprit. Afhankelijk van je oprit en de korrelkeuze, kan er bijkomend een grindplaat en/of een textiellaag gelegd worden in de fundering om het dolomiet te verstevigen en om het onkruid tegen te gaan. Dolomiet zal ook met een trilplaat worden aangetrild zodat je oprit een stabiele en stevige ondergrond krijgt. Dolomiet heeft een natuurlijke en bekoorlijke uitstraling die bij vele woningstijlen past, maar het blijft een eerder zachte steensoort die na verloop dient aangevuld of vernieuwd te worden. Bij nat weer voorzie je best ook een mat vooraleer je je woning binnen gaat, om geen zand of steentjes mee binnen te nemen. Een oprit, parking of tuinpad aanleggen in dolomiet? Vraag enkele gratis offertes aan bij de gediplomeerde opritleggers uit jouw regio of buurt!

grind oprit

Grind

Een oprit aanleggen met grind steentjes kan enerzijds uitgevoerd worden met alleen maar grind, of het kan anderzijds ook een combinatie zijn van grind met andere bestratingsmaterialen zoals klinkers, beton, asfalt of natuursteen. In tegenstelling tot dolomiet of split, zijn de grind steentjes mooi afgerond door de natuurlijke erosie van water of wind. Een oprit in grind kan zich aanpassen aan elke kromming of vorm. Maar omwille van de afgeronde vormen bij grind, zal je sneller wegzakken in grind dan bij split en zal je wagen of fiets meer spoorvorming in je oprit teweeg brengen. Meestal zal je opritlegger je dan ook aanraden om te kiezen voor een groter grindformaat. Een correcte oprit in grind laat het water wel goed door en je hoort onmiddellijk of er iemand de oprit betreedt. Grind is ook verkrijgbaar in diverse kleuren. Kortom als je een goedkope, gemakkelijke oplossing wilt voor je oprit, of je wilt tijdelijk je bestaande oprit eruit, dan maak je met grind een juiste keuze. Vraag advies of een offerte aan bij één van de gekende regionale opritleggers uit je streek!

beton oprit

Beton

Kies je voor een minimalistische en strakke oprit of parking, dan is een betonnen oprit zeker een optie die te overwegen valt. Een oprit uit gestort beton kan op verschillende manieren door je opritlegger worden uitgevoerd en afgewerkt. Vaak wordt gestort beton in zijn meest strakke vorm en in zijn natuurlijke kleur gebruikt en zal de oprit gepolijst worden. Maar je kunt een betonnen oprit ook speciaal laten vlinderen of polieren waarbij de toplaag wordt bewerkt en ruwer wordt gemaakt. Dit kan van groot belang zijn in de winter, want het vermijdt dat je beton glad is bij nat weer of vrieskoude. Hierbij kunnen ook kunststoffen granulaten vermengd worden met de bovenlaag en kan het oppervlak een andere kleur of uitzicht krijgen. Een andere toepassing voor je oprit in beton, is het versnijden van je betonvloer. Vooraleer de volledige verharding van je gestort beton zich heeft voltrokken, zal je opritlegger lijnen zagen in het beton en zo een tegeleffect creëren in je oprit. De keuze voor de deze grote tegelvlakken geven je oprit een ruimtelijke, moderne en esthetische uitstraling. De meest recente techniek die gebruikt wordt bij betonnen opritten is om het beton te bewerken via een printbewerking. Terwijl het gestort beton nog vochtig is, gebruikt men een kunststoffen mal of mat om het beton met een patroonmotief te stempelen. Op deze manier wordt er een originele look aan je oprit gegeven en heb je ook de mogelijkheid om een kleur toe te voegen aan je patroon. Deze toepassing  tijdens de verharding vraagt wel een zeer nauwkeurige en tijdsgebonden implementatie die alleen maar door professionele en gespecialiseerde opritleggers kan uitgevoerd worden. Voor meer informatie over betonnen opritten, verwijzen we je hier graag door naar de specialisten opritleggers uit jouw regio! Neem vrijblijvend contact op voor enkele gratis offertes.

grasdallen oprit

Grasdallen

Heb je graag een groene connectie met de natuur, dan kies je misschien, omdat er al genoeg beton en asfalt is in de straten, doelbewust voor een oprit met grasdallen. Grasdallen of grastegels zijn tegels die werken met verschillende motieven met gaten waardoor het gras nog kan groeien. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere formaten als beton grasdallen of als kunststof grasdallen uit polyethyleen. Voor particulieren zijn kunststof grasdallen voldoende bestand tegen de draagbelasting en ze kunnen meer dan tweehonderd ton aan per vierkante meter. De kunststof tegels worden als honingraatmatten gemakkelijk gelegd door de opritlegger omdat ze veel lichter zijn dan de betonnen tegels. Na het plaatsen van de kunststof grasdallen op de funderings- en afwerkingslaag van je oprit, worden de gaten opgevuld met aarde en wordt er gras gezaaid. Op die manier verkrijgt je oprit een mooie groene uitstraling. Betonnen grasdallen hebben ruimere gaten in hun tegels en bieden meer motieven aan. Meestal worden deze tegels gebruikt indien je oprit bestand moet zijn tegen intensief gebruik of bij een hogere belasting per vierkante meter. Vaak worden betonnen grasdallen ook gebruikt voor parkings van bedrijven. Grasdallen bieden een stabiele ondergrond en hebben een goede afvoer voor het water. Het is een vrij goedkope oplossing voor je oprit, maar het is wel van groot belang dat je tot zes weken geduld moet hebben voor je je oprit kan gebruiken. Indien je meer info wenst of een offerte, dan ben je bij onze erkende opritleggers uit je regio aan het juiste adres!   

Op zoek naar een opritlegger om een vrijblijvende offerte te maken voor je oprit?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Hoe gaat je opritlegger te werk?

Het is van groot belang dat elke bestrating voor een oprit, ongeacht welk materiaal je kiest, een stevige en stabiele ondergrond heeft, die als basis zal dienen voor de uit te voeren werken. Deze ondergrond kan verschillen naargelang je kiest voor een klinker van gebakken rivierklei, een betonklinker, voor een natuursteen, dolomiet, grind, asfalt, beton, tegels of grasdallen. Een opritlegger zal eerst het funderingsbed uitgraven waarbij de diepte varieert naargelang de dikte van het te gebruiken materiaal. Bijvoorbeeld bij een oprit met klinkers, graaft de opritlegger, naast de klinkerdikte, een extra bodemlaag uit van zo’n 15 à 20 cm. Na de voorbereidende grondwerken en het plaatsen van de boordstenen zal de opritlegger een fundering laag aanleggen. Afhankelijk van het gekozen materiaal voor je oprit, zal je opritlegger hiervoor gebruik maken van stabilisé, zand, kiezels of steenslag en werkt hij dit af tot op de gewenste hoogte. In deze fase van je oprit, is een goede afwatering van groot belang en een absolute must, die met de nodige precisie moet worden aangepakt! Bij de verdere afwerking worden klinkers en kasseien dan volgens een bepaald legverband gelegd tussen de opsluitboorden en worden ze aangetrild en gevoegd. Voor een betonnen oprit zal je lokale opritlegger eerst een bekisting maken met een gewapend net vooraleer hij het beton zal storten. Afhankelijk van de afwerking, zal hij het beton daarna printen, vlinderen, polieren of inzagen en een beschermingslaag toevoegen waardoor de oprit slip- en slijtvaster wordt. Voor opritten met dolomiet, grind of grasdallen wordt er best een fundering laag gebruikt van steenslag of puin. Dolomiet en grind zullen gestort en geëgaliseerd worden tot de juiste hoogte waarna ze nog zullen worden aangetrild. Bij een grasdallen oprit zal de opritlegger eerst een afwerkingslaag met teelaarde leggen vooraleer hij de grasdallen zal plaatsen. Welke soort bestrating je ook kiest, een goede kwalitatieve oprit is altijd de combinatie van een goede fundering en een nauwkeurige en vakkundige afwerking. Twijfel niet en vraag enkele offertes aan bij de gediplomeerde opritleggers uit jouw regio!

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het aanleggen van een oprit?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR HET AANLEGGEN VAN EEN OPRIT BEPAALD?

De keuze aan mogelijkheden voor het aanleggen van je oprit is zeer groot. Toepassingen met klinkers, kasseien, tegels, of natuurstenen hebben een ruim gamma waaruit je kunt kiezen uit verschillende soorten en diverse kleuren. Natuurlijk is er een groot prijsverschil naargelang het materiaal dat wordt gebruikt voor je oprit. Natuurstenen en kasseien zijn zeer duurzaam en ze gaan honderden jaren mee. Alleen zijn de Europese varianten bijna niet meer nieuw te krijgen en ook voor de Aziatische varianten betaal je toch een stevige prijs per vierkante meter. Betonklinkers zijn goedkoper dan kleiklinkers en alhoewel beide goed te onderhouden zijn, zijn betonklinkers door hun meer poreuze eigenschappen vatbaarder voor groenaanslag. De goedkoopste keuzes per vierkante meter zijn dolomiet, grind of grasdallen. Met deze bestrating kies je voor een minder strakke oprit, maar bespaar je wel op je uitgaven. Reken je eigen prijzen uit voor je oprit of vraag eerst enkele gratis offertes aan bij de opritleggers uit je regio. Zo kun je bepalen welke oprit voor jou het meest geschikt is!

Prijzen oprit

Soort oprit
Gemiddelde prijs per vierkante meter
Betonklinkers
€ 35 - € 60 m²
Kleiklinkers
€ 50 - € 90 m²
Belgische hardsteen
€ 65 - € 140 m²
Ierse hardsteen
€ 70 - € 140 m²
Kasseien
€ 45 - € 75 m²
Beton
€ 30 - € 50 m²
Grasdallen
€ 20 - € 40 m²
Dolomiet
Vanaf € 15
Grind
Vanaf € 10
Op zoek naar een opritlegger uit jouw regio om de prijs voor je oprit te ontdekken?
 • Ontvang tot 3 offertes
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Zoekt u een specifieke opritlegger?

1748 opritleggers in uw regio!

Vergelijk offertes voor uw Klinkerwerken

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...